Болниците ще получат 27 млн. лв., спестени от подслушване

Болниците ще получат 27 млн. лв., спестени от подслушване

© Георги КожухаровДържавата ще пренасочи към болниците пари, предназначени за подслушване, съобщи Нова телевизия като цитира председателя на парламентарната Здравна комисия Нигяр Джафер.


Членовете на комисията одобриха актуализация на бюджета на касата за тази година. Текстовете ще бъдат част от преходните и заключителните разпоредби на закона за бюджета на НЗОК за 2014 г. 


"Идеята е актуализацията да стане по по-бърз начин, като заедно с бюджета за догодина се коригират парите за настоящата", обясни зам.-финансовият министър Людмила Петкова. 


Част от бюджета за подслушване ще бъде ползван и за увеличаване на парите на Здравното министерство за ваксини през следващата година. Средствата от преизпълнението в събираемостта на здравните осигуровки, което се очаква да е в размер на около 30 млн. лв. за тази година, също ще отидат за болниците. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK