Правозащитник определи като политическа репресия акцията на властта срещу "диверсанта"

Михаил Екимджиев

© Георги Кожухаров

Михаил ЕкимджиевВчера "Дневник" представи историята на архитект Миломир Богданов, срещу когото има приключила проверка по чл. 106 от Наказателния кодекс за диверсия. Потърсихме адвокат Михаил Екимджиев за коментар по случая. Той е председател на Асоциацията за европейска интеграция и права и преди няколко дни от името на организацията беше внесено искане до главния прокурор да се сезира във връзка с изказването на премиера Пламен Орешарски за уволнение на държавни служители, участващи в антиправителствени протести.


"Много ми е трудно да коментирам това, което се е случило с архитект Богданов, защото човешкият език нормално изразява и отразява мислими и въобразими неща. Смятам, че това, което се е случило е извън пределите на здравия човешки разум. Ще си спестя квалификации и епитети. Но ако излезем извън сюрреалистичният сюжет на тъпия полицейски виц, бих казал, че няма по-ярка и категорична


форма на диверсия и саботаж срещу правовата държава,
срещу демокрацията и конституцията от такъв тип действия, каквото беше заплахата на Пламен Орешарски срещу държавните служители, че ще бъдат уволнявани, каквито са и действията срещу архитект Богданов.


И ако наистина имаме прокуратура, която да е независима и работеща, тя трябва да извърши проверка по същия член от Наказателния кодекс, по който ние сезирахме главния прокурор за изказването на Пламен Орешарски. Според този текст се предвижда наказание и наказателна отговорност до пет години лишаване от свобода за длъжностно лице, което с насилие, заплаха или по друг противозаконен начин попречи другиму да упражнява свои конституционни права.


Очевидно е, че тази полицейска репресия, която е насочена към архитект Богданов е целяла да ограничи неговата политическа активност и неговото право на изразяване на мнение по болезнени политически въпроси. Това право на изразяване на мнение е гарантирано от българската Конституция и европейската конвенция за правата на човека.


Смятам, че в такива случаи медиите и ние като правозащитни организации трябва да бъдем максимално настъпателни, защото конституцията в България ежедневно се погазва от високопоставени представители на изпълнителна, законодателна и съдебна власт. Това традиционно става, без каквито и да е последици.  Действията на полицаи, прокурори, които са възложили тази предварителна проверка, освен че са


доказателство за един неизтребим, посттоталитарен комплекс и манталитет,


те осъществяват състава на това престъпление и би трябвало прокуратурата да провери кой и защо е възложил това и какъв е бил законният повод и какви са били основанията да се образува досъдебно производство или проверка.Защото според мен тук ресурсът на държавния апарат и на полицията са използвани за сплашване".


От държавното обвинение вече затвориха темата, като обявиха пред "Дневник", че няма да вземат повече отношение по нея. В края на миналата седмица те пуснаха нещо като опровержение, в което разясняват, че става дума не за досъдебно производство, а за преписка, която е завършила с отказ за образуване на разследване. Без отговор остава въпроса: какво се е случвало в хода на тази преписка, каква информация е събирана за архитект Богданов, използвани са  специални разузнавателни средства и кой е прокурорът от Софийската районна прокуратура  изпратил преписката по компетентност, и кой е обвинителят от горната прокуратура - Софийската градска, който е възложил проверката?


Какво може да направят гражданите, за да се защитят


Според адвокат Екимджиев въпреки че от държавното обвинение се оправдават с това, че е нямало дело, а само проверка, тя "едва ли е инициирана от самите полицаи, а вероятно е възложена от прокурор.
Обикновеният гражданин може да заведе дело по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ) срещу полицията в рамките на което дело полицията, за да защити своите действия би предоставила в съда информация, че това са действия, възложени от някоя прокуратура и конкретен прокурор. Там вече може да се види кой каква роля е играл в тази гротеска", смята адвокат Екимджиев.


По думите му големият проблем не е дали тези действия са извършени в контекста на образувано от прокуратуратура досъдебно производство или в хода на предварителна проверка. "Важно е, че със знанието и по инициатива най-вероятно на прокуратурата, е репресиран човек през 2013 в държава членка на ЕС заради политически убеждения и политическа активност".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на alex_p
  alex_p
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Професионалисите виждат вина и умисъл в деянието, което е отзвук на заплахата на премиера, но прокуратурата и съда нямат смелостта да бъдат онзи независим отган, който ще осъди Премиера за заплахата му. Поредната изцепка на премиера няма отзвук и последствия за него - той все още си е на местото, вместо да подаде доблестно своята оставка. Теории много защо не подава оставката, но всяка седмица се случва нещо, което говори, колко непели и неадекватни изказвания и решения от страна на правителството има в страната ни! Крайно време е да насрочат нови избори и да напуснат властта!

 2. 2 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  "...големият проблем не е дали тези действия са извършени в контекста на образувано от прокуратурата досъдебно производство или в хода на предварителна проверка. "Важно е, че със знанието и по инициатива най-вероятно на прокуратурата, е репресиран човек през 2013 в държава членка на ЕС заради политически убеждения и политическа активност".

  Това казва всичко!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 3. 3 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Весело

  Аз слушам чичковците - полицай, щото някои неща не се връщат...

 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  С всяко подобно малоумно действие Станишев (защото Орешарски е сламена кукла и няма собствена воля) забива по един пирон в ковчега на 120-годишния вампир; шансовете му да стане еврокомисар са равни с тези на Пеевски да стане ангел на "Викторияс Сикрет".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  Аз пак се питам,защо президентът мълчи за многократно потъпкване на конституцията? От председателя на парламента ,от мин.председателя,от мин. на МВР и гл прокурор?

 6. 6 Профил на ves_d
  ves_d
  Рейтинг: 217 Гневно

  "доказателство за един неизтребим, посттоталитарен комплекс и манталитет", колко правилно казано, мечтаят си да се върне времето на Тато, за да командват безконтролно и безнаказано.

 7. 7 Профил на ves_d
  ves_d
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  Хахаха, Пеевски ангел, особено на Викториас Сикрет, при картинката падам под масата!

 8. 8 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":

  Той ако всеки път се изказва трябва да има телевизионен канал...


 9. 9 Профил на velin_46
  velin_46
  Рейтинг: 217 Разстроено

  "" доказателство за един неизтребим, посттоталитарен комплекс и манталитет, ""

 10. 10 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1170 Гневно

  "Важно е, че със знанието и по инициатива най-вероятно на прокуратурата, е репресиран човек през 2013 в държава членка на ЕС заради политически убеждения и политическа активност".

  Факт!
  ОСТАВКА!

 11. 11 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1438 Гневно

  Всичко сочи към една диагноза - Държава НЯМА! Тъканта е разкапана, някакви мутанти са грабнали лостовете на властта и си правят каквото си искат. Контролни механизми де факто няма! Какъв ЕС, какви 5 лева...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 12. 12 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 628 Неутрално

  ОСТАВКА!

  Стига репресии, манипулации, лъжи и кражби!

  Стига полицията се е занимавала с мирни граждани, протестиращи срещу мафиотска, тежко корумпирана власт.

  СТИГА! ОСТАВКА!!!

 13. 13 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И как да има реформа и да се намали щата на лапачите. Всичко е такова, че малцинство от лапачи-държавни служители, цигани живеят на гърба на бедното мнозинство. И пак те си мислят, че са красивите и умните.
  В тая държава по африкански маниер има огромна диференциация на една шепа властници и богаташи и техните протежета-дър. служители и малцинствата и останалите.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 14. 14 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  "Важно е, че със знанието и по инициатива най-вероятно на прокуратурата, е репресиран човек през 2013 в държава членка на ЕС заради политически убеждения и политическа активност".От статията. С аполитичната ни прокуратура от която зависим всички ние!

 15. 15 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Горе ЗАКОНА

  Долу ДЪРЖАВАТА

  ОСТАВКА! Помнете...Кой...е врага

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 16. 16 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Нещо изведнъж герберските трудоваци мн се заинтересуваха от съдбата на калинките.
  Уволнявай, режи щата на дър. лапачи поне на половина.
  Трябват крути мерки в сектора.
  И да не забравяме още по лошите и по-големи лапачи на бюра-общинските служители.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  До коментар [#8] от "Доби Велков - майтапист":

  Президентът има право на обръщение към нацията.Какво по-голямо престъпление от погазване на коституцията?

 18. 18 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#17] от "hodounski":

  Аз съм прост и не разбирам, но:
  1. Има Конституционен съд за Конституцията.
  2. Има други съдилища и Наказателно-процесуален кодекс.
  Много умни хора умешват нещата...
  Я включете и Омбудсмана, че го забравихме..

  пп Дали писането И с малка буква не е погазване?

 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  До коментар [#18] от "Доби Велков - майтапист":

  Българската конституция е различно от конституция по принцип.Става дума за главната буква,а за другото не си прав.Конст.съд не може да се самосезира.Някой трябва да го направи.

 20. 20 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#19] от "hodounski":


  [quote#19:"hodounski"]Българската конституция е различно от конституция по принцип.[/quote]
  Оооо, извинявай, не го знаех...

 21. 21 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#14:"victor2"]С аполитичната ни прокуратура от която зависим всички ние! [/quote]
  Цялата съдебна система е колос на глинени крака. Там свестен човек не може да издаяни. И за каква аполитичност говорим когато Цацаров е активен участник в преврата и в политическото преследване на противници на Доган и Станишев? На всеки, който ми извади популисткия отговор "ама знаем кой го назначи", ще кажа, че е заблуден от комунистически манипулации и пропаганда. Този Екимджиев също не е "света вода ненапита" - и той пусна няколко реплики за Цветанов от рода на "така му се пада, нека намери кой да го защитава"... Сега пищи! Има още да види.

  You were always on my mind
 22. 22 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  С всеки изминал ден показват истинския си образ на престъпници и бандити. А, какви благи думи думаха преди изборите ...... Е, явно има хора с ментални проблеми, които са им повярвали. Какво говориха за февруарските протести /на хората с качулки/ и какво сега !!!!

 23. 23 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Шъ ривйети зъ "полицейщината" на ЦЦ!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 24. 24 Профил на p911
  p911
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Как нормални смислени хора могат да живеят в държава контролирана от ДС - никак!

  Жалкото е, че през последните 70 години ДС властва, а хората с потенциал емигрират. По-рано се опитваха да ги спират, сега направо им сочат терминала ...

 25. 25 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2751 Весело

  До коментар [#20] от "Доби Велков - майтапист":

  ООО извинявай,не ми се спори.

 26. 26 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2751 Весело

  До коментар [#23] от "ТНТ":

  Няма да ривем нито за ЦВ.Цв.,нито за Цв. Овч.

 27. 27 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално
 28. 28 Профил на block
  block
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#3] от "Доби Велков - майтапист":

  това работи в двете посоки. установил съм го опитно

 29. 29 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално
 30. 30 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Бургаският адвокат и гаулайтер на местната БСП организация Евгени Мосинов е спряган за областен управител в правителството "Орешарски", научи Биволъ.

  Припомняме само някои от неоспоримите заслуги на Евгени Мосинов като юрисконсулт на община Царево:

  - сделката за плажа "Корал" през 2002 г. Евгени Мосинов е юристът, който официално представлява Община Царево, а неофициално купувачите от Витатур АД, фирма свързана със сегашния кмет на Бургас Димитър Николов (сега от ГЕРБ, тогава от СДС). Общинският съвет гласува да се продадат 130 декара общинска земя за 8 долара на квадрат срещу обещания за инвестиции. В решението е вписана клауза за разваляне на договора ако купувачът не изпълни обещанията. Мосинов обаче изготвя договори без тази клауза, а скандалният червен кмет Петко Арнаудов ги подписва. Естествено, никакви инвестиции не идват, а земите са препродадени с огромна печалба на цени от 200 до 400 евро на квадрат. Заради закононарушението на Мосинов и Арнаудов общината е лишена от правни инструменти да потърси сметка от измамниците. В момента тази скандална сделка, в която лъсва като на длан престъпен картел от няколко партии е проверявана от прокуратурата.

  - незаконният строеж "Златна Перла", съборен миналата година, е най-уродливото чедо на тандема Арнаудов - Мосинов. Този криминален строеж се превърна в емблема на корупцията в България и срастването на олигархичните и чиновнически интереси по времето на Тройната коалиция. И до момента прокуратурата не е изяснила кой е внесъл в Община Царево фалшифициран документ от МОСВ, с който се дава зелена светлина за започването на строежа. Според достоверни източници на "Биволъ", писмото с подправения министерски подпис е било занесено на ръка лично от Евгений Мосинов на Експертен съвет, когато се е обсъждала преписката за "Златна перла". Мосинов никога не беше разследван, въпреки конкретните сигнали, подадени до прокуратурата от журналистите Асен Йорданов и Атанас Чобанов, за разнищване на това зловещо престъпление и привличане под отговорност на виновните лица.

  - Мосинов е идеологът и реализаторът на делото за ликвидирането на парк "Странджа", което предизвика първите масови протести на природозащитници. Всъщност може да се каже, че именно този човек е главният "виновник" за движението "Орлов мост". Протестите тогава принудиха парламентът да гласува специален закон, за да не може съдът да отменя статута на защитените територии.

  - пак Мосинов, като главен общински юрист, участва активно и в изготвянето на спорния ОУП на Община Царево, предвиждащ застрояване на крайбрежието на парк "Странджа". Заради управленската политика на червените активисти Мосинов и Арнаудов до ден днешен община Царево е без приет ОУП и в продължение на 8 години това дава възможност да се решава "на парче" грозно строителство по най-прекрасните запазени девствени брегове на Черноморието. Също и заради яростната съпротива на общинската власт на Царево, консултирана от Мосинов, един от най-големите и ценни природни паркове в Европа, какъвто е Странджа, вече 18 г. е без План за управление и в него се правят ежедневно всякакви безобразия и тежки поражения срещу природата. Това положение пряко обслужва всякакви корпоративни и корупционни интереси, които безконтролно превърнаха бреговете ни в бетонна джунгла.

  Заради огромните си заслуги към законността и обществото, Евгений Мосинов си е записал завинаги името с главни букви в "Черния списък на фирмите, организациите и личностите унищожаващи българската природа".

  Дали Евгени Мосинов ще стане областен ще научим в близките дни или дори часове. Но самият факт, че това лице има позиции, за да заеме важния пост, е лакмус за плячкоготовността на новото правителство, което рускува да се самоубие, преди още да се е родило. А също така знак за готовност и нова мобилизация за спасяване на малкото останала природа по Черноморието.
  Рейтинг

 31. 31 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#30] от "dolna4erti4ka":
  +++++++++++++++++++++++++++

  Ръй! Ръй!
 32. 32 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  След изказването на Олигарски и след "разследването" за диверсия искането за оставка на Олигарски трябва да бъде допълнено с искане и за съд за националния предател Олигарски. Оставка и съд!

  Пазете се от доносника vesolr
 33. 33 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  До коментар [#1] от "alex_p":

  Изказването на Олигарски за държавните служители е престъпление по Наказателния кодекс (НК). Цитират се чл. 169 "б" и 169 "в" от НК, които постановят 5 години затвор за длъжностните лица, които чрез насилие и заплахи пречат на хората да упражняват политическите си права.
  Заплаха за уволнениe на протестиращи държавни служители от страна на Олигарски сама по себе си създава основателен страх и пречи за свободно упражняване на правата на мирно събиране и изразяване на мнение, защитени от чл. 43 ал.1 и чл. 39 ал. 1 от Конституцията на Република България.

  Пазете се от доносника vesolr
 34. 34 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  [quote#22:"daam"]С всеки изминал ден показват истинския си образ на престъпници и бандити. [/quote]
  Успоредно със заплахите за уволнения на протестиращи държавни чиновници срещу правителството на Оглушарски се видя, че заплахите не важат за "подкрепящите" правителството, извозени във вагони като добитък до София. За тях изказването на Олигарски дори е било стимул, за да дойдат и да реват "София не е България"! Но, за БСП двойния аршин винаги си е бил на мода. Всички ние бяхме и продължаваме да сме равни, но някои другари от ръководството на Партията винаги са си били по-равни и това си продължава.

  Пазете се от доносника vesolr
 35. 35 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  [quote#13:"едисикаквист"]И как да има реформа и да се намали щата на лапачите. [/quote]
  Този въпрос трябва да бъде зададен на антибългарските комунисти. Нали обещаха на всички службогонци, че ако махат байрачета, ще ги назначат на "ясла". Нищо ново под слънцето. Оше Дядо Вазов има класическа пиеса "Службогонци", разказът "Слакодумен гост на държавна трапеза", Алеко да не говорим...Но комунистите са най-страшни! Те трябва да изметат всичко - до чистачката дори, за да назначат верни предани партийни кадри. Не е важно работа да се върши, важно е нашите да са на заплата, защото за друго не стават. 45 години така. При Луканов така. При Виденов така. И сега пак! А пък заплахата с оперативни данни плаче за незабавната оставка на Йовчев! Кой реализира оперативни мероприятия - СРС, агентурна дейност, за събиране на оперативни данни? МВР и ДАНС! Спрямо хора, за които няма никаква информация, че са извършили или се готвят да извършат престъпление.

  Пазете се от доносника vesolr
 36. 36 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Темата за престъпленията на правителството на Олигарски е повече от депресираща. А самият той......
  Червената шишарка Орешарски е много, много тъжен отрицателен герой. Когато такъв некачествен материал е инсталиран начело на държавата, няма как държвата да цъфти и и да върже, още по-малко пък хората да се усмихват. Тъжна сибирска приказка!

  Пазете се от доносника vesolr
 37. 37 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Очевидно е, че тази полицейска репресия, която е насочена към архитект Богданов е целяла да ограничи неговата политическа активност и неговото право на изразяване на мнение по болезнени политически въпроси. Това право на изразяване на мнение е гарантирано от българската Конституция и европейската конвенция за правата на човека." И аз мисля така!

  goblenka
 38. 38 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Чудесна статия!
  Досега не бях мислил, че законово човек може да се защити от такъв тип тормоз..

  Fail with honour then succeed by fraud
 39. 39 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#37:"goblenka"]Очевидно е, че тази полицейска репресия, която е насочена към архитект Богданов е целяла да ограничи неговата политическа активност и неговото право на изразяване на мнение по болезнени политически въпроси. [/quote]
  Нищо подобно, както пише в СМИ, насочена е само против противообщественото поведение на споменатия архитект...
  Апропо системното нарушаване на законите на страната е противообществено поведение.... независимо какво смятат политическите маргинали от "дясно" и техните клакьори....
  Справка поведението на полициите по белия свят при подобни случаи... Виж какво прави с гаменорията полицията в Киев тези дни и какво прави с с гаменорията полицията във Франция преди година....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 40. 40 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#39] от "boby1945":

  И, кое е противообщественото му поведение? В това, че е протестирал, или в това, че е имал скица на сграда? Ако си чел материала, тя не е била на Парламента, но в обяснението и мотивите е казано, че това била схема за диверсия спрямо сградата на Парламента.

  goblenka
 41. 41 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#40] от "goblenka":

  Какво сееш на корена ряпа.....

  Преднамереното нарушаването на законите и правилата за поведение на обществени места и неподчинение на нареждането на органите на реда, още се нарича нарушаване на обществения ред... от край време.... и се преследва по закона....
  Поводът и доколко нарушителят се смятат "прави" или "криви" е съвсем отделен въпрос...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 42. 42 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#41] от "boby1945":

  Бе, как бе! Недей така! То, и без това окастрен раздела за обществените прояви от към права и възможности, ами и да не сея на корена ряпа! То, при Тато имаше повече свобода! Все съм си била устата, ама не са ме прибирали заради това.

  goblenka
 43. 43 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#42] от "goblenka":

  Извадила си късмет, най-вероятно.....
  Толкова "мека" полиция при нарушаване на обществения ред няма никъде по света..... даже в Лондон, Нев Йорк, Париж, Истанбул, Атина, Мадрид, Москва, Киев където още се сетиш....
  Затова и много от проблемите днес...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 44. 44 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#43] от "boby1945":

  Не знам дали е късмет, или на езика, който ползвам, или на хората, които ми вярват... Аз, както виждаш и тук, опитвам да съм толерантна към другите и в същото време упорито да защитавам моята теза. Не обиждам. Не ругая и обикновено, като съм недоволна, казвам от какво и как искам да стане. Може би и за това не са ме преследвали, а са влизали с мен в диалог. А, аз преди промените използвах всички събрания за целта. Бяха задължителни и аз реших да ги направя полезни. След промените продължих със същата риторика и ... не е за хвалба, но спасих работните места на много хора, помогнах на много хора да си решат жилищните проблеми, участвах в не едни преговори за колективен трудов договор, в не една дискусия между градските власти и гражданите... Имах какво да кажа и го казвах. Постоянно получавах писмени и устни жалби, молби, предложения! Може би, защото водех първото частно радио предаване в града, чиято основна тема беше това, да се чуе думата на хората и да И се потърси отговор! Имах колега и двамата правехме темите, търсехме отговорните фактори и съответно изисквахме решения на поставените проблеми. Предаването набра скорост и рейтинг и в един прекрасен ден просто ни го взеха. Времето, което ползвах безвъзмездно беше продадено и новият водещ просто ми взе разработеното предаване. Опита се да го направи хумористично, но не успя и предаването умря. Не направих опит за друго. Бях много разочарована. Тогава бях доста по-голям идеалист от сега. Сега знам какво правят парите и у кого са. За това и не бих направила онова предаване сега! То нямаше да свърши работа и щеше да разочарова хората!

  goblenka
 45. 45 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#44] от "goblenka":

  Браво на тебе!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 46. 46 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#45] от "boby1945":

  Защо да е браво? Яд ме е, че съм била толкова наивна и съм допуснала това да се случи. Да ми вземат предаването ей така! Но, наивността е болест, която лесно се лекува.

  goblenka
 47. 47 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#46] от "goblenka":

  Браво, щото си проявила инициативност и мерак да свършиш нещо добре!!
  А иначе не се кахъри, нещата стават в голяма степен и извън нашата воля, мераци и въпреки нашите усилия, при това случайно ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 48. 48 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#47] от "boby1945":

  Благодаря. Благодаря, че правиш опит да ме утешиш.

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK