Ваньо Танов подозира бившия шеф на ГДБОП Флоров в режисиране на изтеклите записи

Ваньо Танов

© Анелия Николова

Ваньо ТановБившият директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов обяви пред Нова телевизия , че подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров в режисура на изтеклите записи от разговори с негово участие, записани по времето, когато службите са подслушвали телефона му.


Танов даде за пример разговора с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов, от който се появяват съмнения, че над Мишо Бирата се разпъва чадър.


"Трудно се отказва на премиер, но можеш да откажеш непряко. В случая обаче премиерът не е оказвал никакъв натиск. Твърдя, че всичко е било изрядно, че не сме имали специално отношение към Мишо Бирата. Констатирали сме нарушенията и на него му е отнет лицензът. Това, което знам от премиера е, че тогавашният президент (Георги Първанов) ни обвинява, че имаме специално отношение към Мишо Бирата и едва ли не трябва той трябва да ме озапти", коментира Танов.
По случая Борисов не е злоупотребил с власт, а появилите се в медиите записи са извадени от няколко негови разговора на тази тема, подчерта Танов.


"Първоначално бяха публикувани писмено в "Галерия" разговори и с Фидосова, и с Менда Стоянова, с други", припомни Танов. По думите му в цитирания текстово разговор със Стоянова имало следният израз "три затвора се борят за еди кой си". "Само че в моя речник това го няма обаче и после не можаха да го сглобят. Просто избързаха и знам кой е режисьорът. Аз съм бил директор на БОП и знам, че това е в неговият речник. Абсолютно сигурен съм, че тези думи са на г-н Флоров", обвини Танов човека на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е режисьор на записите от негови разговори.


Бившият шеф на Агенция "Митници" обяви, опитите за дискредитацията му продължили чрез атаки срещу сина му от съпруга на служител на ДАНС. Тя била внедрена и спечелила доверието на сина му, снабдила се с ключ от квартирата му и от колата му. "В един момент гражданин от блока трябва да се обади, че той се занимава с контрабанда на цигари. Подготвени са и два сака с цигари без бандерол, които да бъдат подхвърлени в автомобила му", каза Танов.


Преди седмица беше създадена временна комисия а парламента, която да проучи записите с разговори на бившия премиер Бойко Борисов и бившия шеф на митниците Ваньо Танов за покойния бизнесмен Михаил Михов-Мишо Бирата.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK