Христо Стоичков поде атака срещу Бойко Борисов

Христо Стоичков заяви, че Бойко Борисов го е използвал, за да се снима с него<br />

© Георги Кожухаров

Христо Стоичков заяви, че Бойко Борисов го е използвал, за да се снима с негоХристо Стоичков нападна остро бившия министър-председател Бойко Борисов. Бившият футболист обвини в интервю за вестник "Преса" председателя на ГЕРБ, че заедно с хората около него е виновен за състоянието на държавата.


Според него Борисов стои зад обвиненията, че е получил 150 000 тона дървесина без конкурс. "Сега ще видиш какви неща ще изкарам. Ще изчакам още малко и ще разбереш Бойко Методиев Борисов как ще го подредя", добавя той.


Треньорът отрича близостта си с Борисов, която двамата показваха през изминалите няколко години.
"Никога не съм бил близък с Борисов. Кажи ми в какво съм го подкрепял? Това, че съм го завел в Пловдив, то беше, защото исках там да построя стадион. А той домъкна всичките политици около него да си правят реклама на мой гръб. В София, когато правих презентацията за този стадион в Пловдив, пак ги домъкна. Аз по митинги на ГЕРБ не съм ходил. Ако той си мисли, че една сбирка на ГЕРБ в Плевен, където съм бил, е митинг, жестоко се лъже. Аз отидох в Плевен заради Цецка Цачева, защото много я уважавам и защото ми е добър приятел."


Обвиненията на Стоичков продължават с твърдението, че фирми, близки до Борисов, са участвали в строителството на магистралите при управлението на ГЕРБ.


Той допълва, че никой от премиерите в годините на прехода не е спечелил уважението му. "Нито Костов, нито Попа (царят), нито пък тоя, който беше досега. Ясно беше, че мнозина играха футбол с Ицо Стоичков, за да ги снимат напред-назад. Не си даваха сметка, че когато Стоичков е играл на големите стадиони, те са копали краставици и домати по селата. И са били доволни от това", каза още Стоичков, като призна, че нарича Борисов Бочко и Божката.


От думите му става ясно, че се чувства предаден от Гриша Ганчев. На въпроса дали са останали приятели, той отговаря: "Доколкото той се смята за приятел... Аз имам едно наум." Добавя и че в политиката няма да подкрепи никого: "Гладни въшки не подкрепям!"


Според него в България липсва "голямото, мащабното, националното". "Още по-трагично е, че в тези преходни години ние все искаме и чакаме държавата да направи нещо за нас. Кой си зададе въпроса: а аз какво направих за държавата, за да бъде тя добре? Ето, аз мога да кажа на висок глас: донесох на държавата тази, тази и тази слава."


Стоичков е уверен, че обвиненията няма да му попречат в спора за председателското място в БФС. "Нямат шанс! Никой не може да ми попречи. Този, който се е заел с мен, трябва да знае, че бързо ще свърши."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK