Орешарски: Доказахме, че устояваме на уличен и психологически натиск (обновена)

Орешарски: Доказахме, че устояваме на уличен и психологически натиск (обновена)

© Велко АнгеловТрудното свърши. Предстои по-трудното. Доказахме, че можем да устоим на уличен и психологически натиск, че не ни плашат заварените безредици както в обществото, така и в институциите. Това е обявил премиерът Пламен Орешарски в Боровец, където се провежда семинар "Държавност, икономика, справедливост" на парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС с участието на правителството.


На него медии не бяха допуснати, а изказването на премиера беше разпратено от правителствената информационна служба.


Резервациите в хотел "Рила", където се провежда събитието са били анулирани, така че журналистите не са могли да се настанят там, съобщи БиТиВи. "За спокойствие - на другите, защото аз не се влияя", заяви премиерът в лаконичен коментар. Пресслужбата му е помолила всички журналисти да напуснат сградата.
Орешарски определя изминаха шест месеца от работата на правителството като "най-трудния мандат в новата българска история. Едно начало, белязано от трудно обяснима ожесточена съпротива от страна на партиите, които не влязоха в управлението на страната".


Премиерът посочва, че всички са станали свидетели на "непозната до момента стимулирана агресия в обществото". Тя, по думите му, е "активно поддържана от враждебна медийна среда, в която постоянно се представяха като особено драматични уличните протести дори и в дни, когато броят на протестиращите се ограничаваше до 50-100 недоволни граждани".


Пред участниците в семинара той прави кратък преглед на постигнатото от кабинета като обобщава, че воденото от него правителство е успяло за отминалите шест месеца да "внесе промени в цялостната социално-икономическа и психологическа обстановка в страната".


Ето и пълният текст на изказването му както е изпратен от правителствената информационна служба:


Изминаха шест месеца от началото на най-трудния мандат в новата българска история. Едно начало, белязано от трудно обяснима ожесточена съпротива от страна на партиите, които не влязоха в управлението на страната.


Станахме свидетели на непозната до момента стимулирана агресия в обществото. Тя беше активно поддържана от враждебна медийна среда, в която постоянно се представяха като особено драматични уличните протести дори и в дни, когато броят на протестиращите се ограничаваше до 50-100 недоволни граждани.


Още в края на предходния мандат знаехме, че ще бъде трудно. В едно интервю, далеч преди изборите, в опит да обобщя какво предстои бях използвал израза "Да му мислят следващите", непредполагайки, че трябва да му мисля аз заедно с вас. Но и в най-песимистичните си прогнози не предполагахме, че така драматично ще се възприеме една нормална смяна на правителствата, обичайна за демократичните европейски страни. Впрочем, това е още едно доказателство за недемократичните характеристики на предходния мандат. Демократичните писани и неписани правила не предполагат подобни реакции при какъвто и да е резултат от изборите.


Когато поемахме управлението на страната, знаехме за дълбоката институционална криза, икономическата депресия и задълбочаващия се дезинтегритет в обществото. Картината се оказа още по-сурова. Обществената и социално-икономическата система е толкова разрушена, че трудно реагира на каквито и да е сигнали, политики и инструменти. Това налага много повече последователност, търпение, толерантност и изграждане на институционална рамка при състояние, близко до пълно разграждане.


Какво направихме досега. С риск за високопарност и предвзетост ще отбележа, че за отминалите шест месеца успяхме да внесем промени в цялостната социално-икономическа и психологическа обстановка в страната. Спряхме редица негативни тенденции, други бяха овладени и макар да предстои още много работа по тяхното обръщане, първите позитивни сигнали вече са налице.


Преди време, малко след началото на мандата, поне няколко представители на бизнеса ми казаха, че все още е трудно, пазарът е стагниран, разплащанията се бавят, недоверието в партньорите е същото, но вече го няма страхът. Затова и когато ме попитаха какво е най-важното, което сме свършили за първите сто дни, без колебание отговорих: "Освободихме страната от страха", с ясното съзнание, че това не е достатъчно, но е задължително условие за по-нататъшната ни работа.


За отминалия период подсилихме социалните акценти на политиките, ускорихме разплащаниятаа на държавата към фирмите, преустановихме централизирания административно-силов натиск върху бизнеса, възстановихме институционалната култура на общуване, поне доколкото зависи от нас, подготвихме редица подобрения в законовата и нормативна рамка в посока по-ефективна конкуренция, по-малки административни тежести, по-ясни и опростени правила, по-добра събираемост на бюджетните приходи. Не бих влизал в конкретика – всички вие активно следите работата на кабинета, а не малка част от мерките реализирахме с вашето активно съдействие.


Очертаха се и области, в които темпото не е задоволително – достъпът на малкия бизнес до кредитни ресурси, административната реформа, оптимизацията на здравните системи, видимо подобрение на инвестиционния климат, колебанията в овладяване на бежанската вълна. Има и обективни предпоставки, разбира се, затрудняващи нашите действия, но има и субективизъм. Все още на кабинета не ни достига решителност и иновативност. Даваме си сметка, че в заварената нетипична обстановка са необходими силни и в определена степен – нестандартни, мерки и политики, но като че ли не ни достига системност и координираност в политиките. Координираност не само и не толкова вътре в кабинета, колкото между кабинета и подкрепящите го политически сили и парламентарни групи. В определени сектори се чувства и концептуална недостатъчност.


Използвам тази среща за своеобразна равносметка. Днес може да заявим: "Трудното свърши. Предстои по-трудното". Доказахме, че можем да устоим на уличен и психологически натиск, че не ни плашат заварените безредици както в обществото, така и в институциите. Предстои ни обаче да убедим нашите избиратели и всички наши сънародници, че можем да подредим системите – да ги реорганизираме, реформираме и да ги насочим в една по-рационална орбита. Да подобрим средата за правене на бизнес, да убедим деловите кръгове, че стопанската предприемчивост се закриля, а не потиска от държавата, да повишим ефективността на публичните разходи, да пресечем практиките на данъчни отбягвания. За да можем да проведем и по-активни социални политики и да възстановим солидарността в нашето общество.


Навлизаме в първата планирана от нас фискална година. Убеден съм, че тя е най-важната година, която ще очертае окончателно облика на кабинета и мнозинството. Нямаме право на отстъпление, защото залогът е бъдещето на нашата страна – дали ще вървим напред, или отново ще се отклоним в пътища, които не водят към нищо добро. Това очакват от нас българските граждани – както нашите симпатизанти, така и тези, които не ни подкрепят, но също искат да живеят в една по-добра държава.


Благодаря за доверието от името на всички от кабинета. Ще разчитаме и занапред на вашата подкрепа.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (230)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2143 Неутрално

  наглеци ,вие устояхте ,но народа няма да устои на престъпното ви управление ,унищожихте цветуща страна за едни 70 години ,а се га ще я превърнете в клоака на диваци ,които ще нахлуят на една празна територия

 2. 2 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "Доказахме, че устояваме на уличен и психологически натиск" казва другарят Орешарски, и това е вярно. Ех, де да можеха и да управляват както трябва!

 3. 3 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Гневно

  Орешарски: Доказахме, че устояваме на уличен и психологически натиск

  И нищо друго!

  Всъщност - доказахте и старата си слава на изпечени крадци, манипулатори и лъжци!
  Само не сте наясно какво ви чака....

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 4. 4 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  "...Трудното свърши. Предстои по-трудното..."
  ===========================================

  След вас, мародери, България ще е гробница...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 5. 5 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1697 Любопитно

  Премиерът посочва, че всички са станали свидетели на "непозната до момента стимулирана агресия в обществото". Тя, по думите му, е "активно поддържана от враждебна медийна среда,


  ЪъЪ?????

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Като знам, че Олигарски е доста нечленоразделен, това определено е стилът на парламентарния секретар на МВР.

 8. 8 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Днес може да заявим: "Трудното свърши. Предстои по-трудното"

  Така е, зима е, задните входове ги затварят, да не вее през тях, заледено е там, тъмно, може да се утрепе човек, като се движи по обичайните си маршрути.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 9. 9 Профил на john_law
  john_law
  Рейтинг: 538 Любопитно

  Този пак се е объркал нещо - идват зимните сметки за тока, трудното предстои Щеше да е лесно да подаде оставка, докато протеста беше мирен и културен. Досега протестираха хора, които нямат проблем със сметките, културно. Сега идват тези, които носят павета в джобовете.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на olskull
  olskull
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Кораба-майка вика Орешарски! Кораба-майка вика Орешарски!

  #съвземисебе!

 12. 12 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Ех Орешарски, и ти излъга очкваният на хората, които си мислеха че си технократ, а то какво поредният наглец и безгъбначен политик без желание да остави нещо в историята на тази изстрадала държава

 13. 13 Профил на Politemoose
  Politemoose
  Рейтинг: 484 Неутрално

  На кого го доказахте бе, нещастници!

 14. 14 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Трудното тепърва предстои др.Орешарски.

 15. 15 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1358 Весело

  Орешарски, не сте прав! И майка Ви не е права!

 16. 16 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1336 Весело

  До коментар [#6] от "tupaja__obezyana":

  Е, сега разбрах защо сте изгонили журналистите от семинара ви, ако са ви били такива изказванията...
  Между другото смени си ника.
  Обиждаш маймуните с него, даже и те не са толкова тъпи...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 17. 17 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1697 Любопитно

  До коментар [#6] от "tupaja__obezyana":

  Разбирам, че си го казал с ирония.....
  поне да беше сменил настроението с ВЕСЕЛО....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Орешарски: Доказахме, че устояваме на уличен и психологически натиск
  ________
  Подпиши договор с няколко американски корпорации и Пърдю ще каже на студентите да се оттеглят!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на smeshko
  smeshko
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Червена Кукувица!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 21. 21 Профил на pak_pitam
  pak_pitam
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Нещастници, колкото повече се самодоказвате, толкова по-дълго ще стоите в забвение!
  Сега помнят вашите бивши действия 35-50 годишните но след 2 години ще ги знаят и 20 - 30 годишните!!!
  Честита пирова победа !

 22. 22 Профил на спейс мен
  спейс мен
  Рейтинг: 450 Гневно

  Само да дойдат първите сметки декември и януари. Ще видите вие какво значи народен гняв.

  Да си тъп, необразован, заблуден и лишен от критично мислене в XXI век е въпрос на избор.
 23. 23 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Доказахте,че не ви пука за България.
  Доказахте,че нямате ценностна система.
  Доказахте,че сте излъгали.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Единственото, което доказахте е, че сте алчни и цинични до безумие.

 26. 26 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Либретото на „Палячо“ е изградено върху истинска случка. Леонкавало композира тази си опера, за да участвува в конкурса на миланския издател Сонзонио през 1890 г. Първата награда на този конкурс е присъдена на операта „Селска чест“ от Пиетро Маскани „Палячо“ не е допусната до конкурса, тъй като той е само за едноактни опери. Две години по-късно самият Сонзонио помага „Палячо“ да бъде поставена. Нейната премиера е на 21 май 1892 г. в театър „Дал Верме“ под диригентството на Артуро Тоскаиини. Ролята на Канио изпълнява известният тенор Морел. Посрещната с възторг от публиката, „Палячо“ скоро завладява световните оперни сцени.
  У нае операта „Палячо“ е изнесена като една от първите постановки на ...Фотограф Велко Ангелов я е отразил. Клоунът излиза, кулминациите на операта — прочутата ария „Смей се, палячо“ ...Vesti la giubba. Усмихна се клоунът.

 27. 27 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Орешарски: Доказахме, че устояваме на уличен и психологически натиск..

  - Това, не е геройство, не е , глупост..
  - Това е, ...лудост !!!

  urkobozambo
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1966 Любопитно

  Тея от партийния конгрес обявяват въпроса за приключен или що... маааа малко са нагли

 29. 29 Профил на МM
  МM
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Няма такива наглетци !

 30. 30 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  Е защо пък точно на Боровец или ще ползват охраната на Болния !!!
  Бат Сали дали ще им покаже ноу - хауто на неговото енерго или направо ще го турят за шеф на НЕК.
  Стола бил вакантен.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 31. 31 Профил на Katana
  Katana
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Доказа, че е верен офицер. Мен като ме бият на шах знам, че няма смисъл да викам на офицера който ме матира "БОКЛУК, НАЗАД *#$%@!!!" Просто приемам загубата.
  Доказа още че протестите са просто разходно перо, включващо барикади, охрана и контрапротест.
  За него е важно салдото накрая, от това му зависи комисионната.

 32. 32 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Господ бави,но не забравя.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 506 Любопитно

  До коментар [#6] от "tupaja__obezyana":

  Едно не мога да разбера - защо обиждаш така маймуните?!

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 35. 35 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#26] от "Гневник":

  За тази аналогия не се бях сетила. Респект!

  http://youtu.be/TcThZivnTts

 36. 36 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Това "устояване"......звучи като :
  "нЕма па,нашто ще е!"

 37. 37 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1812 Весело


  БЛА-БЛА-БЛА-БЛА-БЛА-БЛА.................
  !

 38. 38 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Браво, само така.Еб*те ни майката, на целия народ, на цялата държава, крадете, мачкайте, унижавайте, разрушавайте, стръкче тревичка да не остане.Къв изрод е тоя и шайката зад него главата не ми го побира.След ОСТАВКА новия лозунг е ЕМИГРАЦИЯ- веднага.

  The things you own end up owning you
 39. 39 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1008 Гневно

  Майцепродавци от най-арогантен вид.Устояли били.По комунистически,целта оправдава средствата.Целта е лично облагодетелстване на шепа боклуци,средството е ограбването на смахнатия ни народ.Да смахнат народ сме,щом след герберите,си избрахме познати бандити.
  И накъде след устояването,седянкаджия?Лицемер нещастен!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 40. 40 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 615 Любопитно

  До коментар [#33] от "ФИЗКУЛТУРНИКА":
  [quote#33:"ФИЗКУЛТУРНИКА"]На следващите избори ще преизберем Орешарски с много по-голямо мнозинство[/quote]
  Не съм съгласен!Следващото правителство ще бъде националистическо,- доминирано от нашата АТАКА!

 41. 41 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3935 Гневно

  Доказахте туй дето га знаехме без доказателства . Правителство на червените боклуци сте,и не ни трябват повече доказателства!
  ОСТАВКА!!!

  klimentm
 42. 42 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  Абе "Дневник", откъде ги вадите тия снимки...

  "Трудното свърши. Предстои по-трудното."

  Тоя задмина и Чърчил...

  ОСТАВКА БЕ! Няма да чета статията

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 43. 43 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "...като обобщава, че воденото от него правителство е успяло за отминалите шест месеца да "внесе промени в цялостната социално-икономическа и психологическа обстановка в страната".

  Абсолютно вярно. Наистина нещо се пречупи в България, както и в много, много от нас. България никога не е била толкова омерзена и толкова възвисена. Първото заради тях, а второто въпреки тях.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 44. 44 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 615 Любопитно

  До коментар [#32] от "fener":
  [quote#32:"fener"]Господ бави,но не забравя. [/quote]
  И въздава всекиму според делата!Което означава,че след правителството на Орешарски иде ред на нашата АТАКА да управлява!

 45. 45 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 615 Весело

  До коментар [#38] от "niksha":
  [quote#38:"niksha"]След ОСТАВКА новия лозунг е ЕМИГРАЦИЯ- веднага. [/quote]
  Кога ще бъде емиграцията?Преди,или след оставката?

 46. 46 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 599 Неутрално

  "Трудното свърши. Предстои по-трудното" обяви Пацо и............и се изниза от резервния вход на хотела .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 47. 47 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1336 Весело

  До коментар [#44] от "багаин":

  [quote#44:"багаин"]иде ред на нашата АТАКА да управлява! [/quote]

  Здрасти Баги!
  Как си приятелю?
  А ще прекръстите ли България на Спарта?

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 48. 48 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Трудното свърши. Предстои по-трудното. Доказахме, че можем да устоим на уличен и психологически натиск, че не ни плашат заварените безредици както в обществото, така и в институциите."
  .........................................................................
  И какво доказахте с това доказване? Че без разрешение на "КОЙ?" не можете дори и оставката си да подадете. Той е твърдият - не вие. Накрая (пак) ще се наложи с камъни да ви изритаме. Колкото и това да е в дисонанс с времето в което живеем. Но ще МУ покажем, че хилядолетната история българска не е случайност. Колкото до вас - не очаквайте от нас, народа, да ви простим, че разпродавате държавата ни за по 30 сребърника парчето.

 49. 49 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно


  - Ало .... Черепски ...... чуваме се дааа ....

  Приготвили сме Ти ...

  - Бял Бус ..... (за клатене)

  и Тояга => > без Морков .....

  - Анадъм Му ..??!!!??

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 50. 50 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#33:"ФИЗКУЛТУРНИКА"]На следващите избори ще преизберем Орешарски с много по-голямо мнозинство.[/quote]
  Естествено... Дори и да искат Раданчо... няма как да стане!

 51. 51 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Орешарски, жал ми е за тебе...
  Тия, пред , които си се изказал, утре пак ще са си същите водорасли, но ти няма да си Премиер...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 52. 52 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 615 Любопитно

  До коментар [#43] от "doneva_a":
  [quote#43:"doneva_a"]Абсолютно вярно. Наистина нещо се пречупи в България, както и в много, много от нас. България никога не е била толкова омерзена и толкова възвисена.[/quote]
  Ще ти кажа какво се пречупи Донева!Както Червените,така и Сините Соросоиди се опитаха да пречупят кръста на нашата АТАКА!Най-българската партия-АТАКА-Нашата АТАКА никога не е била толкова омерзена и толкова възвисена!Но нашата АТАКА
  с пречупен кръст е много по страшна и много по-силна отпреди!Всяко нещо,което не може да те убие,те прави по-силен-нали Донева!

 53. 53 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  [quote#6:"tupaja__obezyana"]БСП сдаде властта доброволно и дойдоха мургав Ваню, Ицу и Данчу, които опоскоха държавата ,[/quote]
  Тия последните двама не бяха ли с вас обирджиите на мандри бе? Е, единия нещо го шкартираха скоропостижно, ама другия си е още там и със сигурност е бил на първия ред на срещата на тази пасмина в Боровец.

 54. 54 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Радвам се, че Орешарски е развил психологическата си издръжливост. Определено ще му трябва до края на живота му когато хора ще отказват да разговарят или се ръкуват с него. И го гледат както се гледа плазмодий...
  Да пита Жан Виденов как ходи на пазар примерно...

 55. 55 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Орешарски доказа за тези 6 месеца, че е най-безгръбначната кукла на конци/премиер без харизма и изпълнител на волята на тройната коалиция!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 56. 56 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1154 Весело

  [quote#52:"багаин"]Най-българската партия-АТАКА[/quote]
  Нещо се обърка. Искаш да кажеш най-руската путино-кагебейска партия може би?

 57. 57 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#6] от "tupaja__obezyana":
  Тъпа маймуно....Че ти сам си се определил, без чужда намеса...Сладур!...

 58. 58 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 615 Любопитно

  До коментар [#4] от "Кирето":
  [quote#4:"Кирето"]"...Трудното свърши. Предстои по-трудното..."
  ===========================================

  След вас, мародери, България ще е гробница... [/quote]
  България няма да е гробница Кире,недей да бъдеш такъв песимист!След Орешарски ще управлява силен Националистически блок с доминиращо участие на нашата АТАКА в него!Всичко ще бъде наред!

 59. 59 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#49:"barcelonski"]Приготвили сме Ти ...

  - Бял Бус ....[/quote]

  Барса защо само бус то си требе бял автобус Мерцедес, да не мислиш половината да ги оставяш тук ?
  По каютите и в Сибир за да има тука мир.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 60. 60 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1154 Весело

  [quote#44:"багаин"]иде ред на нашата АТАКА да управлява! [/quote]
  Ако някой е успял да превърне тоталното оглупяване в силно заразна болест, предавана по възушен път, нищо чудно и това да се случи.

 61. 61 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 752 Весело

  Устойчиво вървите нагоре, по стълбата, която води надолу

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 62. 62 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Мисля, че бат Бойко ще помоли учтиво Орешарски да бъде финансов министър за втория си мандат. Наложително е, като се има предвид, че единствено Орешарски може да се похвали с успехи във финансовата сфера. Всички останали са се провалили. Най-много Дянков. Затова бат Бойко падна от власт. С гениалния Орешарски на Борисов му предстои бляскаво бъдеще на държавник. Даже е съвсем вероятно да научи и английски език.

 63. 63 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#52] от "багаин":

  [quote#52:"багаин"]опитаха да пречупят кръста на нашата АТАКА![/quote]

  Като в приказката за онова магаре, на което тримата глупаци натоварили всичките си ценности и дрехи, та да му счупят кръста?

 64. 64 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 506 Любопитно

  До коментар [#62] от "Култура ми Бойко":

  Това не са илюзии. Делюзии са. Като симптом.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 65. 65 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#52:"багаин"]Най-българската партия-АТАКА-[/quote]

  Само, че в Руското посолство и финансирана от ДПС с най - много ДС доносници.

  http://www.razkritia.com/wp-content/uploads/2013/06/siderov-dps.jpg

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 66. 66 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Жив ужас!!! Само Тъпия, физкултурника, багаин на амбразурата....Бедна БСП...И какви избори? И то задължителни ли?...

 67. 67 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#35] от "blame":Българите се утвърдиха, като най-добрите изпълнители на прочутата ария „Смей се, палячо“.
  http://www.vbox7.com/play:5ec8f9e7

 68. 68 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#52] от "багаин":

  А бе, вие като се сврете под масата, голям ербап ставате.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 69. 69 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 615 Любопитно

  До коментар [#47] от "Кирето":
  [quote#47:"Кирето"]о коментар [#44] от "багаин":

  иде ред на нашата АТАКА да управлява! - цитат на коментар #44 от “багаин”
  Здрасти Баги!
  Как си приятелю?
  А ще прекръстите ли България на Спарта? [/quote]
  Нашата АТАКА наистина ще бъде мощен ударен спартански отряд в зараждащия се Националистически блок!
  Във времената когато нашата АТАКА ще управлява
  България ще има мощна армия,мощна полиция и спец части,
  природните богатства ще остават в държавата,две атомни централи,плюс газопровод и петролопровод ще минават през нея,ще се развие до неподозирани висоти родното селско стопанство,както и родната оръжейна промишленост!
  И тогава с мощната подкрепа на Руската Баба Меца,нашата България управлявана от истински патриоти и националисти
  ще изяви своите справедливи претенции
  и за Одринска Тракия,и за Беломорска Тракия,и за Добруджа,и за Западните покрайнини ,и за Македония,и за всичко!
  И тогава ще заселим нашата България с имигранти от другите Три Българии,които са на територията на бившия СССР

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#69:"багаин"]И тогава ще заселим нашата България с имигранти от другите Три Българии,които са на територията на бившия СССР
  [/quote]

  Признах те. Честно. Такова нещо не всеки може да снесе.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 72. 72 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#69] от "багаин":

  Какво стана с онзи ваш човек, дето водеше контрапротестите с мегафона? Да не е започнал да си оправя зъбите?

 73. 73 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Орешарски: Доказахме, че сме гъонсурати".

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Един самозабравил се Орешарски, не ви е мястото там да браните турци и комунисти, мястото ви е в затвора/правителство и на цялата тройна/.

 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  До коментар [#70] от "the_sceptic":
  Наистина са боклуци, защото гьонсуратлъка си го обясняват с устойчивост, опитът им да прокарат олигархично-интересчийска диктатура за тях е една малка грешчица. Взимането на ненужен заем и задлъжняването на поколения българи се обяснява с грижа за хората, независимо че те получават една нищожна част от този заем....
  Изобщо популизма и интересчийството вървят ръка за ръка в действията на това ужправителство и този ужнароден парламент.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1336 Любопитно

  До коментар [#69] от "багаин":

  Баги, не ми се сърди, но не ти го дочетох до края....
  И на мен ми дойде множко, стигнах до двете атомни централи...
  И кажи ми, но честно, наистина ли вярваш, че ще управлявате?

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 78. 78 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3105 Весело

  [quote#52:"багаин"]АТАКА никога не е била толкова омерзена и толкова възвисена![/quote]

  Бла, бла! Изборите са вече решени, а вие тъпакистите отивате на бунището, по заповед на руското пАсолство! Орешарски, куклата на конци също!

  ПП: Дори френските националисти се гусят от вас, С ПРАВО между другото!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 79. 79 Профил на Lady V
  Lady V
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#37] от "AzDebil":

  Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов
 80. 80 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3105 Весело

  Турци, Комунисти и Тъпакисти, тюркоазено- кафяво- червена пасмина събрала се с една единствена цел- ДА КРАДЕ!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 81. 81 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Жокера (The Joker)
  Фотограф: Велко Ангелов

 82. 82 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 716 Неутрално

  [quote#69:"багаин"]ударен спартански отряд в зараждащия се Националистически блок!
  Във времената когато нашата АТАКА ще управлява
  България ще има мощна армия,мощна полиция и спец части,
  природните богатства ще остават в държавата,две атомни централи,плюс газопровод и петролопровод ще минават през нея,ще се развие до неподозирани висоти родното селско стопанство,както и родната оръжейна промишленост!
  И тогава с мощната подкрепа на Руската Баба Меца,нашата България управлявана от истински патриоти и националисти
  ще изяви своите справедливи претенции [/quote]
  Възможно ли е човек така да загуби разсъдъка си??? Погрижете се за себе си. Може и да не е късно...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 83. 83 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  Баси, щом след трудното идвало по-трудното, значи накрая трябва да доде най-трудното, следвано естествено от още по-най-трудното... Хи-хи-хи...

 84. 84 Профил на МM
  МM
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ха ха ха
  До коментар [#33] от "ФИЗКУЛТУРНИКА":

 85. 85 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 630 Весело

  [quote#58:"багаин"]След Орешарски ще управлява силен Националистически блок с доминиращо участие на нашата АТАКА в него!Всичко ще бъде наред! [/quote]

  Розови сънища сънува Багаин ! Орешарски скоро (до 2017г.) няма да си иде ,защото е голям специалист..... и докато има опорни точки като Атака и ДПС ! А Багаин - Атака , много добре знае иде ли Орешарски , Болен никога няма да види парламента ! Златните залежи на Атака ще секнат,......... ще има да чака Багаин да му плати членски внос за Брюкселски кръчми ! Пък в следващото правителство .....няма да я има Атака -дори като патерица !

 86. 86 Профил на positive999
  positive999
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Чакаш някой да се запали в твоя чест ли Орешарски ??? ТИ СИ ПРЕМИЕР СЛУГА НА САТАНАТА !!! ПОЗОР !!!

 87. 87 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Ма тоя бил голям герой..... , не знае че уважаващите себе си диктатори се хвалят само ако устоят на въоръжен натиск .

 88. 88 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Орешарски, ама си падна на народ,а? Да ти завиди човек.не обича седенките като теб, предпочита да ти прави пърформанси(да не вземеш да умреш от скука), вместо да ти тегли един здрав народен шут, силен виртуален боец...изпушиха форумите от борба срещу теб и шайката ти, силно мразещ...различните от себе си. Ти затова и допусна "свръхбежанци". Да насочиш хроничната му омраза в правилната посока...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 89. 89 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 716 Неутрално

  [quote#86:"positive999"]Орешарски ??? ТИ СИ ПРЕМИЕР СЛУГА НА САТАНАТА !!! ПОЗОР !!![/quote]
  Добрутро!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 90. 90 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Абе, др. Олигарски, тепърва ние ще ви доказваме някои неща... с тежки доказателства, така че да ги разберете!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на sergey_for_ever
  sergey_for_ever
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Само така-никакво пускане.Ще се уморят-няма къде да отидат.

 93. 93 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#33:"ФИЗКУЛТУРНИКА"]На следващите избори ще преизберем Орешарски с много по-голямо мнозинство.[/quote]

  До коментар [#33] от "ФИЗКУЛТУРНИКА":
  Ние, от Българската социалистическа партия, не сме го избирали.

 94. 94 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 615 Весело

  До коментар [#9] от "john_law":
  [quote#9:"john_law"]Този пак се е объркал нещо - идват зимните сметки за тока, трудното предстои[/quote]
  Тока няма да го вдигат!Да не са луди!
  [quote#9:"john_law"]Щеше да е лесно да подаде оставка, докато протеста беше мирен и културен. [/quote]
  Искаш да кажеш,докато протестърите се блъскаха и джаскаха сами в щитовете на полицаите!
  [quote#9:"john_law"]Досега протестираха хора, които нямат проблем със сметките, културно.[/quote]
  Точно така,защото Дедо Сорос им даваше парички да си ги плащат!
  [quote#9:"john_law"]Сега идват тези, които носят павета в джобовете. [/quote]
  Това сме ние от АТАКА,а паветата ще бъдат само началото!
  Но не заради сметките за тока(който както казах няма да бъде вдиган),а заради ислямистките"бежанци",ако продължават да идват още и ако не бъдат експулсирани от България!

 95. 95 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#33] от "ФИЗКУЛТУРНИКА":
  Пламен Орешарски от 2002 до 2003 г. е заместник-председател на Националния изпълнителен съвет на СДС и член на Съюза на демократичните сили.

 96. 96 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Орешарски не се влияе... от избирателите. Той е слуга на Черепа

  Истината е висша ценност
 97. 97 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#33] от "ФИЗКУЛТУРНИКА":

  все едно сега вие сте го избирали

  Birds of a feather flock together.
 98. 98 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1121 Весело

  До коментар [#33] от "ФИЗКУЛТУРНИКА":
  [quote#33:"ФИЗКУЛТУРНИКА"]На следващите избори ще преизберем Орешарски с много по-голямо мнозинство.[/quote]

  Може, но не в България, а в любимата ви Русия. Там ви е мястото.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 99. 99 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1154 Весело

  [quote#69:"багаин"]И тогава с мощната подкрепа на Руската Баба Меца,нашата България управлявана от истински патриоти и националисти
  ще изяви своите справедливи претенции
  и за Одринска Тракия,и за Беломорска Тракия,и за Добруджа,и за Западните покрайнини ,и за Македония,и за всичко!
  И тогава ще заселим нашата България с имигранти от другите Три Българии,които са на територията на бившия СССР [/quote]
  От болните фантазии на продажните национал-социалисти от петата путино-кагебейска колона стават чудесни сценарии за филми на ужасите.

 100. 100 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Мисля, че Орешарски значително превъзхожда всички, които са били в това кресло преди него. Огромното количество знания са гаранция, че икономиката на България наистина е в добри ръце и честен ум. Качества на толкова дълго чакания професионалист.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK