ДАНС и прокуратурата също минаха на "опорни точки"

Георги Харизанов, за който "прокуратурата не упражнява просто форма на репресия"

© Анелия Николова

Георги Харизанов, за който "прокуратурата не упражнява просто форма на репресия"На фона на все още намиращите се в неизвестност братя Галеви и прясно изчезналият двоен убиец от дискотека "Соло", прокуратурата и ДАНС показаха, че могат да проявяват изумителна креативност, когато подозират, че някой иска да се укрие при това използвайки оперативни способи, които нямат нищо общо с действащото законодателство, а по-скоро с методите на ЩАЗИ и ДС. 


Става дума за неуспешният опит на държавното обвинение да поиска ареста на бившия член на борда на "Напоителни системи" Георги Харизанов. Вместо факти и доказателства обаче прокурорът по делото Иван Първанов по-скоро се мотивира с аргументи силно наподобяващи изпратените преди няколко седмици опорни точки на БСП за протестите.


Накратко сюжетът - свидетел с тайна самоличност чува разговор между двама души в столично заведение. В него единият, по думите на свидетеля, към който се обръщали с Жоро споменава думите "протест", ходене при негрите и Напоителни системи. Анонимният мъж решава да потърси информация в интернет и изписва Напоителни системи в търсачката google. Там една от снимките е на Георги Харизанов, бившият член на борда на директорите на дружеството. Свидетелят решава да се посъветва със свой познат от ДАНС (също решил да остане анонимен), който директно му казва да отиде при шефа на столичното следствие Петьо Петров, по-известен в средите като Петьо Еврото.
В крайна сметка ДАНС изготвя две справки, подписани от настоящия председател на агенцията Владимир Писанчев, според които Георги Харизанов ще бяга в ЮАР през слабо охраняема гранична зона, а прокуратурата използва това като основание да поиска постоянният арест на Харизанов


В шест и половина сутринта в сряда, трима полицаи от трето полицейско районно управление отиват до дома на Харизанов, за да изпълнят постановлението на  прокурор Иван Първанов (бел. ред. син на бившия зам.-главен прокурор Валери Първанов). Той постановява принудителното му довеждане, за да може съдът да разгледа искането на държавното обвинение..


Данни без процесуална стойност


През октомври Харизанов беше привлечен като обвиняем за това, че е помогнал на бившия директор на "Напоителни системи" Стайко Ганчев и, че заедно с още един член на борда на дружеството, са одобрили сключването на сделки за продажбата на 100 000 тона скрап от черни и цветни метали, които били част от съоръженията за напояване на земеделски земи в страната. 


Тримата бяха задържани в началото на октомври, но Софийският районен съд ги освободи с най-леската мярка - подписка, като прие, че  "би било целесъобразно подобно обвинение да бъде повдигнато след получаването на заключенията от назначената съдебно-счетоводна експертиза". Впоследствие СГС промени мярката им за неотклонение в парична гаранция в размер на пет хиляди лева. 


Според Наказателно-процесуалния кодекс основанията за промяна на мярката за неотклонение в по-тежка е обвиняемият да не се яви пред съответните органи без уважителни причини, да е променил местоживеенето си и да бъде нарушена взетата спрямо него мярка.


За да мотивира искането си, прокуратурата посочва, че Харизанов е нарушил именно този текст от закона. В същото време обаче прокурор Първанов изпада в противоречие, като записва в постановлението си за принудителното му довеждане, че той хем "е внесъл паричната си гаранция навреме и досега е имал безупречно процесуално поведение", хем е предприел активни действия да осуети наказателното преследване срещу него и възнемарявал да напусне пределите на България "вероятно в ЮАР".


Заседанието по искането на прокурор Иван Първанов се забави, защото той закъсня и се наложи да бъде издирван от съдебния секретар. След като се появи той се опита да обясни, че с искането не се цели "просто някаква форма на репресия", а държавното обвинение да осигури своевременното приключване на досъдебното производство и възможността безпрепятствено да бъдат провеждани процесуално-следствените действия.


Съдът не уважи искането на прокуратурата, като отхвърли представените по делото справки от ДАНС, защото те нямат процесуална стойност.  Освен това в разпита на свидетеля с тайна самоличност не са посочени "никакви конкретни факти, свързани с личността на Харизанов, доколкото същият не е посочил самоличността на лицето, чиито думи е възприел". Съдия Мария Дончева посочи, че освен това не е проведено разпознаване.


Името на Харизанов се появи наскоро и в опорните точки пуснати от БСП до депутатите на партията и изготвени от потребител с имена съвпадащи с тези на парламентарния секретар на МВР Тодор Пройчев. В тях пишеше, че протестите са "на ултрасите и агитките, хора от "Титан" и свързани с бившия шеф на "Напоителни системи". Малко след това на два пъти лидерът на БСП Сергей Станишев спомена името на Харизанов, като свързано с протестите. Той дори призова от парламентарната трибуна "МВР и ДАНС да си стъпят в действията и да покажат истината и фактите за опитите да се щурмува българският парламент". "Тези ултраси, докарани от  Благоевград, Перник, докарани от Борисов и негови кръгове, какво общо имат с демокрацията...Харизанов, който плячкоса "Напоителни системи", с тези пари ли плаща, кръгът "Котараците" ли организира това".


Правен абсурд и махленско донесение


В двете справки, подписани от Писанчев, няма никакви конкретни данни. В едната е записано, че "Харизанов си е осигурявал маршрут през гранична зона със занижена сигурност", а в другата: "лицето си е осигурил пребиване в ЮАР".


"В изключително голямо недоумение съм, че уважаваният прокурор е решил да прилага правен абсурд. Никъде не са представени данни, че моят подзащитен цели или дори има намерение да заминава в чужбина. В искането на прокуратурата не се сочи нито една от препоставките на член 66, ал 1 (бел.ред. - за изменение на мярката), а е отразено предположение", започна своята пледоария пред съда адвокат Григор Вълков.  Според него ситуацията е "политическа поръчка и мехленско донесение."


По думите му представеният протокол на разпит е с фиктивно съдържание и е продукт на "необмислена оперативна комбинация". В него е описано, че "Жоро и събеседникът му оживено коментирали студентските протести, за които било плащано по 15 лв..." Другият човек от наблюдавания разговор бил по-възрастен, около 50 годишен, с бяла брада.


Адвокатът пледира още, че двете секретни справки на ДАНС "са пълни с невярно съдържание, язък, че са подписани от председателя на агенцията Владимир Писанчев". Парадоксалното в случая е, че Писанчев (който е по-известен с разработката "Галерия", когато бяха подслушвани журналисти, за да бъдат разкрити техните източници) дори прави очевидни фактически грешки, като например тази, че в справката  Харизанов е посочен като бивш изпълнителен директор на "Напоителни системи", какъвто той никога не е бил.


Адвокат Вълков заяви още, че издаденото постановление за принудително довеждане е с дата 10 декември - същият ден, в който той е поискал от прокуратура копие от протокола за разпит на тайния свидетел, "за да го използвам в жалба до главния прокурор и Висшия съдебен съвет (ВСС) срещу незаконните действия на разследващите".


Пред съда адвокат Вълков и Харизанов заявиха, че във въпросното заведение той се среща единствено с преподавателя от Софийския университет "Св. Климент Охридски" Димитър- Джими Найденов, който е специалист по PR. Поводите за срещите им били професионални, тъй като Харизанов в момента работи в рекламната агенция на съпругата си. Освен това заради неговото здравословно състояние срещите им се правели там, в близост до мястото, където живее.


"Това заведение е изключително отдалечено от моя офис в Краснa поляна и на неудобно за паркиране място. Срещали сме по изрична негова покана. Дори и на шега не сме коментирали плащане на студентски протести или мои планове да бягам извън страната", заяви пред съда Харизанов. Той изтъкна, че има материален интерес от бързото и обективно разследване по делото, защото "името му е използвано като знаме на политически битки и спорове. Някак си очаквах това да се случи от деня, в който бях цитиран като опорна точка".


Харизанов заяви пред съда, че няма намерение да се укрива, защото със съпругата му ръководят бизнес и са отговорни към служителите и партньорите им.


След заседанието, попитан дали му е оказван натиск да внесе искането, прокурор Първанов заяви: "Във всяко производство, когато постъпят някакви данни, че обвиняем има намерение да се отклони от мярката си, прокуратурата взема мерки това да не се случи, за да няма проблеми производството да бъде приключено".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Защо "също"? Ами че опорните точки изначално са си атрибут на онези части от тайните служби, които се занимават с манипулиране на общественото мнение.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 2. 2 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Между другото днес шефа на затворите съобщи че само 77% от осъдените с ефективни присъди ги излежават, останалите 23% хващат гората.
  Законови промени не се предвиждат!

 3. 3 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  И ся кво Убавецо ше опере пешкира !!!

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 4. 4 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2340 Неутрално

  Докато чакаме настоящи и бивши управници да се замерят с обвинения времето си минава, нещата се разводняват и губим фокус. То и затова е това замеряне.

  Истината е че трябва да се направят крачки срещу НЕСМЕНЯЕМОСТТА и НЕДОСЕГАЕМОСТТА на политическия елит.

  Само мажоритарни избори ще дадат възможност на хората да отсвирват станишевци, сидеровци, местановци, догановци и.т.н. Само преки избори за ВСС и главен прокурор ще спрат съдебните чадъри над политици и олигарси. Някой от политиците ни някога дори и да е споменал за мажоритарни избори? Как ще споменат като не ги устройват, а щом не ги устройват значи устройват гражданите.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 5. 5 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1560 Гневно

  Нямам думи!!!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 6. 6 Профил на zarco
  zarco
  Рейтинг: 402 Неутрално
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Гневно

  Кога най-сетне ДАНС и прокуратурата , ще заработят е защита на българския данъкоплатец??? Защо ДАНС и прокуратурата , не са се взели в ръце , за да разкрият и накажат виновниците , които с ПРЕСТЪПНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ и БЕЗДЕЙСТВИЯ, наводниха само за няколко месеца България с НЕЗАКОННО преминали турско-българската граница НЕЛЕГАЛНИ ИСЛЯМСКИ ИМИГРАНТИ, представяйки ни ги за БЕЖАНЦИ??? От какво "БЯГАТ" от БОГАТА Турция , в Бедна и пълна с безработица България , тези "БЕЖАНЦИ"??? Защо , незаконно пресеклите турско-българската граница НЕЛЕГАЛНИ ИСЛЯМСКИ ИМИГРАНТИ , вместо АРЕСТИТЕ и ЗАТВОРИТЕ , както е предвидено в НК, противозаконно се пълнят центровете за бежанци??? Ще се накани ли Цацаров , да повдигне обвинения , срещу националните предатели , изправили България пред РЕЛЕГИОЗНА, ЕТНИЧЕСКА , СОЦИАЛНА и ИКОНОМИЧЕСКА криза, превръщайки полицаите от Гранична полиция в каналджии на радикални ислямски терористи и техни близки , представяйки ни ги за бежанци???

 9. 9 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 710 Разстроено
 10. 10 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#7] от "Иронизирай трола!!!":

  И с Бойко, и без него, виждаме как постепенно държавата се разпада ...

 11. 11 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Когато правоохранителната и досъдебната система се изживяват като пиар агенция на Позитано ще има още гафове и репресии над политически опоненти...

 12. 12 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1765 Любопитно

  и квооо... подкарахме я в режим ЕЖК... статийки по статуси, ДАЗД, ДАНС...

 13. 13 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  - КАКВО НЕ е Ясно ... ??!!


  БОРИСОВ НЯМА АЛТЕРНАТИВА !!!!


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 16 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Любопитно

  Сюжети за евтини булевардни трилърчета! Това не е прокуратура, а фарс! Поне да имахте по-задълбочена и интригуваща фабула, а то "маноловка"...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 16. 17 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Явно този Георги Харизанов не е света вода ненапита, а Дневник не държи сметка, че по смисъла на чл. 127, т. 3 от Конституцията на Република България прокуратурата е тази, която привлича към отговорност лицата, които са извършили престъпления, и поддържа обвинението по наказателни дела от общ характер.

 17. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 20 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Разстроено

  Пиеска на нелепи квартални самодейци, по сценарий на районен комитет на БКП.
  В залата - присъстващите с увиснали ченета се чудят дали да се смеят, или да плачат?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 20. 21 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 656 Весело

  До коментар [#15] от "гарата":

  Нещата стават трагични..

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 21. 22 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Любопитно

  До коментар [#16] от "Игнорирай трола!":
  Бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.
  През 2001 г., на 19 септември, е образувано досъдебно производство за кражба, извършена в големи размери, и представлява тежко умишлено престъпление, срещу неизвестен извършител. То обаче е прекратено, поради липса на доказателства, за да се приведе като обвиняем Георги Харизанов, обявиха от Софийска градска прокуратура. През 2010 г. обаче са открити пръстови отпечатъци на Георги Харизанов, което е наложило възобновяването му. Тогава Харизанов е привлечен като обвиняем. В момента досъдебното производство все още е във фаза на разследване.
  На 10 август 2010 г. Софийска районна прокуратура е обвинила Георги Харизанов за закана за убийство. На Харизанов е наложена мярката за неотклонение „подписка”. През 2010 г. на Харизанов е повдигнато и второ обвинение – за закана за убийство, което се гледа в Софийски районен съд.
  На 7 октомври Харизанов пак бе задържан. Софийската районна прокуратура му повдигна обвинение, заедно с още негови колеги, заради неизгодна сделка със скрап. Той и още двама бяха в ареста за 72 часа.
  Харизанов се прочу като „сладура" по време на управлението на ГЕРБ, когато беше шеф на държавното дружество. Прякорът му дойде от регистрация в сайта за запознанства sladur.bg. Скандалът около него се дължеше на факта, че той няма диплома за висше образование и е назначен на поста въпреки двете висящи дела срещу него.
  [quote#16:"Игнорирай трола!"]Сюжети за евтини булевардни трилърчета! Това не е прокуратура, а фарс! [/quote]
  Адвокатът на дявола???

 22. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 24 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  От прочетеното ,единственото което ми остана е чувството за някакъв блудкав евтин сериал.

 24. 25 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "В едната е записано, че "Харизанов си е осигурявал маршрут през гранична зона със занижена сигурност", а в другата: "лицето си е осигурил пребиване в ЮАР".

  Пребиването в ЮАР едва ли е би излязло много скъпо, но със сигурност биха били добре вложени пари на данъкоплатеца (едва ли го е платил с лични средства). Но вероятно е правописна грешка в статията, жалко.

  "...са одобрили сключването на сделки за продажбата на 100 000 тона скрап от черни и цветни метали, които били част от съоръженията за напояване на земеделски земи в страната."

  Оправно момче излезе ГРОБарското мекере, хем се оказа, че е назначен без висше образование на този пост. Като стара калинка той, естествено, лъжеше по въпроса.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 25. 26 Профил на skch
  skch
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Доживяхме, другари! ДС отново раздава правосъдие, остава само да вдигнем другаря Живков, да отворим Химко, да изнесем държавните резерви към Москва и може да почнем да се кланяме на майка Русия както едно време!!!

 26. 27 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Весело

  До коментар [#22] от "Гневник":
  Не знам дали изобщо мислиш, че ще взема на сериозно пръстови отпечатъци, "открити" ДЕВЕТ години по-късно! Направо се излагаш.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 27. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 29 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#11:"BGman1"]Позитано ще има още гафове и репресии над политически опоненти... [/quote]

  ИМА ТЕФТЕРЧЕТА > понеже

  ИМА ЦВЪЦКОВЦИ =>

  КОИТО ДА ГИ КОМЕНТИРАТ, ПРЕПРОЧИТАТ, ПРОСЛУШВАТ ФЛАШКИ и ЗАПИСИ ОТ WC-та

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 29. 30 Профил на pak_pitam
  pak_pitam
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Народе, колко време ти трябва за да узрееш, че трябва кардинална промяна!
  Тук не става въпрос за личности /Борисов, Станишев, Местан и т.н./
  Тук става въпрос за пътя по който вървим - накъде ни води?
  Искаме ли да сме нататък, или да поемем по друг ?
  Но това не става като си чешем клавиатурите, става като в Украйна - с отстояване на позиции!

 30. 31 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Дето няма ефективен и разумен граждански контрол-там виреят опорните точки.Демек-цензура и тайнственост в дейността на особено важни инструменти на държавата.
  Обаче опорните точки на червените не са червени точки /е,ако не броим носа на Миков сутрин.../,ами са си направо едни ,,черни точки,,...
  Въпросът е-кога най-после тия черни точки ще се слеят в една черна дупка,в която да тикнем дебелобузите и червеногъзи шебеци...
  И тогава да си пишем една голяма червена точка-на нас и на България.

  Homo ludens sum
 31. 32 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Опорни точки са им палците на краката - държат се здраво и чакат.

 32. 33 Профил на vladd
  vladd
  Рейтинг: 233 Неутрално

  тези управляващи са чао.. лошото е че никой няма желание да прилага каквито и да е закони. а в такава ситуация няма значение защо са го настъпили - все е файда, но и гаранция, че няма да се спазват правилата.
  все пак за забавление http://m.mediapool.bg/r_189376

 33. 34 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#27] от "Игнорирай трола!":Харизанов обвинен заради негови отпечатъци върху разбити каси
  http://www.legalworld.bg/25842.harizanov-obvinen-zaradi-negovi-otpechatyci-vyrhu-razbiti-kasi.html
  Харизанов се прочу като „мъжката Калинка“, а ти ...? Медиите дали са мотивирани само от чувство за справедливост ?!

 34. 35 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Върнахме се преди 1989 само за половин година.

  Скоро цялата държава ще се управлява само с опорни точки... Това говори достатъчно за тоталната некадърност и престъпност на комунистите...

  ОСТАВКА !

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  РЕФОРМИ !
 35. 36 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#26:"skch"]да изнесем държавните резерви към Москва и може да почнем да се кланяме на майка Русия както едно време!!! [/quote]
  и > Това ще стане .....

  ЧРЕЗ
  ОВЛАДЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА
  ОТ => МУТРИТЕ НА ДС - БСП - ДПС - АТАКА:

  .... "АТЕНТАТ?
  С ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ СРЕЩУ ДОГАН

  - АРЕСТУВАНЕ НА БЮЛЕТИНИ
  - ДОЛНОПРОБНА АГИТАЦИЯ
  В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ .......

  - ВРЪШАМЕ СИ
  > ПОБЕДИТЕЛЯТ НА ИЗБОРИТЕ =>

  БОЙКО БОРИСОВ !!!! - ОЩЕ ВЪПРОСИ .. ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 36. 37 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  ОТ КОМУНИСТИ НИЩО ДРУГО НЕ СТАВА
  -народна мъдрост -

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 37. 38 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Похарчени толкова малко милиони на данъкоплатците за такъв висок професионализъм на ДАНС и Прокуратурата! Похвално! Увеличете им бюджета поне двойно
  Оставка!
  Велико Народно Събрание!
  Лустрация!

 38. 38 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 749 Весело

  Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост... )

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 39. 40 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#39] от "Geoimg*":

  Опорните точки ги има....Лоста ви липсва.

 40. 41 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3169 Неутрално

  дай боже законите да са опорни точки . кълбото за разплитане за оказва мнооого голямо . май от от светлата част на прехода е плетено !!! ма лош цацаров !!! остаффка ве вее , извини се веее , цацаров

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 42 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#40] от "g1barko":
  Това го е казал Архимед, не аз

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 42. 43 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Ужас!!! Стил СССР 58 г. Нима е възможно това. То, всички да вземем да избягаме от милиционеро-социалистическата ни страна

 43. 44 Профил на bultras
  bultras
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ДАНС е такъв сбирщайн от надути тъпаци, че просто хич не се учудвам какъв инфо дейта бейс са изготвили....А получават заплати като за световно. Педери!!!

 44. 45 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1103 Весело

  [quote#17:"Гневник"]Явно този Георги Харизанов не е света вода ненапита[/quote]100% щом партията го казва, пък било то и без никакви доказателства.

  [quote#17:"Гневник"] чл. 127, т. 3 от Конституцията на Република България прокуратурата е тази, която привлича към отговорност лицата, които са извършили престъпления, и поддържа обвинението по наказателни дела от общ характер. [/quote]да но
  Чл. 127. Прокуратурата следи за спазване на законността, като:
  1. ръководи разследването и упражнява надзор за законосъобразното му провеждане.

  Това "разследване" не е било законосъобразно съгласно изнесените факти и вие много добре знаете това.

 45. 46 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1714 Любопитно

  Къртиците на ГЕРБ въртят на пръста си ДАНС и Прокуратурата. Буквално оползотворяват позициите си в службите за сигурност.
  Подвеждат.
  Действат и като агенти за влияние.
  Писанчев трябва да бъде УВОЛНЕН.
  А може и разследван.
  !

 46. 47 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1103 Весело

  До коментар [#22] от "Гневник":

  Благодаря ви за изнесените факти, че прокуратурата тормози господин Харизанов с най-разнообразни обвинения, които "каква изненада" не стигат до осъдителни присъди.

  Очевидно трябва да припомня на юридическото ви самочувствие, че в България поне на книга се още има ПРЕЗУМПЦИЯ ЗА НЕВИННОСТ.

 47. 48 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1714 Весело

  Много ми е интересно тези, които са оценили коментарът ми с "минус", какви са им аргументите.

 48. 49 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Поредната излагация на Цацаратурата.
  Незнаят къде са убийците,но правим ПР акции с комунистически похвати на ДОНОСНИЦИ!

  sdg
 49. 50 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Дайте ми опорна точка и ще повдигна света... ама комунетата прости и опорните им точки ялови, като тях...

  www.soundcloud.com/x2805
 50. 51 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 684 Весело

  "....споменава думите "протест", ходене при негрите и Напоителни системи. Анонимният мъж решава да потърси информация в интернет и изписва Напоителни системи в търсачката google....."
  Е, когато аз изписах това, ми излезе следното: В знак на протест Орешарски се предложи на негрите и те му разкъсаха Напоителните системи.
  Танцьорчетата, не ми звънете преди 8.00 сутринта, няма да ви отворя

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 51. 52 Профил на kingston
  kingston
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Браво на съдия Дончева!

 52. 53 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Терминът "Полицейска държава" чували ли сте го?

 53. 54 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Щеше да е смешно, ако не беше адски тъжно

 54. 55 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3833 Неутрално

  Това не е никаква национална сигурност ами квартална самодейност.Писанчев да подаде оставка.Какви са тези разузнавачи ? Вижте Щирлиц какви чудеса извърши!

  klimentm
 55. 56 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  До коментар [#55] от "klimentm":

  айде ,айде ,радвайте се ,че още не са почнали да ги хвърлят направо в белене ,това са стари червени демократични правила на комунистите

 56. 57 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Минали? Те отдавна са на " опорни точки"!

  goblenka
 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 59 Профил на gargamelka
  gargamelka
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#29] от "barcelonski":

  А некои Будисти пък си чакат опорните точки от часния ГДБОП на Пашата

 59. 60 Профил на gargamelka
  gargamelka
  Рейтинг: 0 Весело

  [quote#53:"zdra4"]Терминът "Полицейска държава" чували ли сте го? [/quote]
  ЧЕТИРИ години за това си говорихме.
  Добре е че Цвъ. Цвъ. ша го кошарят

 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 62 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Съжалявам, че на някого истината, която написах, не му харесва! И, на мен не ми харесва, ама... Не знам защо минусът е за мен, а не за ДАНС и Прокуратурата?!

  goblenka
 62. 63 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#17] от "Гневник":
  По нареждане на лидера на управляващата партия?

 63. 64 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#62] от "goblenka":

  Ами защото са влезли от хората с "опорните точки" и трябва да ударят по някой минус и по някой коментар в защита на партията майка БСП!

  sdg
 64. 65 Профил на ivailokamen
  ivailokamen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Източниците на Аларма в гр. Велико Търново ни информираха, че се готви назначението на лицето Стефан Михайлов за директорския пост на НАП. Той е зам.-председател на общински съвет на община Велико Търново, както е и член на контролния съвет на партията на г-жа Мария Капон, ЕНП. В качеството си на общински съветник е допринесъл за спечелване на конкурс за обществена поръчка от фирма, собственост на съпруга на г-жа Мария Капон, на стойност над 830 000лв.
  Източници от обкръжението на това лице ни алармираха, че същият се хвали пред близки, че депутатът от БСП, г-н Бойко Великов, седи зад гърба му и постът му за шеф на НАП Велико Търново е подсигурен.
  От тази информация ние си задаваме следните въпроси:
  1. Кадрува ли депутатът от БСП, г-н Бойко Великов, за този пост и партията му знае ли за това?;
  2. Нормално ли е високопоставен член на партията на г-жа Мария Капон и зам.-председател на общински съвет да подсигурява „чадър” за печелене на поръчка за над 830 000лв. и да му се връща услугата чрез назначаването му на поста шеф на НАП Велико Търново?;
  3. При положение, че това се случи, няма ли да има разследване от прокуратурата срещу г-н Стефан Михайлов за конфликт на интереси? При евентуално доказване на вината му ще бъдат отнети права му на достъп до класифицирана информация.
  4. Ако наистина депутатът от БСП кадрува, знае ли той какъв капан му е заложен?
  Направихме опит да се свържем с г-н Бойко Великов за коментар по темата, но той беше неуспешен.
  Екипът на Аларма ще продължи разследване по случая и ще Ви информира редовно за неговото развитие.

  http://alarmanews.com/?p=5790

 65. 66 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#64] от "Svetlio":

  Ако си мислят, че от такива минуси ще извлекат полза....

  goblenka
 66. 67 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#10] от "_dan_":И с Бойко, и без него, виждаме как постепенно държавата се разпада ... "

  -Силно я тласна натам.

 67. 68 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Много хубаво го е казала съдийката-справките от данса не са доказателства в съда.Ако са на хубава хартия стават за друго-иначе не.

 68. 69 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#45] от "BlueWater":
  Да, ГЕРБерастията много разбира от право:" Ние знаем как да се оправим с адвокатите, дето искат да ходят в Страсбург. Веднага им изкарваме нещата и те се отказват вече да ходят в Страсбург". — Бойко Борисов пред журналисти в Слънчев бряг.
  [quote#63:"anonymous_"]По нареждане на лидера на управляващата партия? [/quote]
  ...по нареждане на колоритния бос на групировката СИК Румен Николов – Пашата.
  До коментар [#63] от "anonymous_":Следите на далаверата с тръбите на „Напоителни системи“, продадени от бившия директор на държавното предприятие Георги Харизанов, водят към фирми, контролирани от Пашата. Георги Харизанов бе свален от поста още през 2012 г., когато стана ясно, че няма диплома за висше образование. След това лъснаха и делата му за кражба на 50 хиляди лева и заплаха за убийство.
  Харизанов не е случайно издигнат на поста в „Напоителни системи“, показа журналистимеска проверка сред старите му познати. Той е бил едно от момчетата около колоритния бос на групировката СИК Румен Николов – Пашата.
  Георги Харизанов отлично се познавал и с други двама бивши служители на Пашата, които се издигнаха на ключови постове по времето на ГЕРБ. Той другарувал с Митко Каратиста, бивш член на надзорния съвет на ЧЕЗ с космическа заплата, и Петър Божилов – Поялника. Скандалният бивш шеф на „Напоителни системи" Георги Харизанов е започнал шеметната си кариера като... сутеньор! Той се е занимавал с момичетата на несъществуващата днес модна агенция „Ексграунд".
  През 1999 г., Харизанов е работел като сводник за модната компания, която бе собственост на боса на ВИС-2 Георги Илиев.

 69. 70 Профил на anarch
  anarch
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Може ли да са толкоз некадърни бре...

 70. 71 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Да беше виц, да се скъсаш от смех...
  Станишев не е просто вреден. Станишев е опасен.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 71. 72 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Девалвацията на доверието в държавни институции и агенции никога не е била толкова голяма.
  Ударихме дъното. ДС в действие - типичен подход - доказателсва няма, само намерения и дописки.

 72. 73 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2358 Разстроено

  Една голяма смешка.
  Смешна бг.цацаратура.

  Смях, ама апрез сълзи.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 73. 74 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тия в ДАНС и/или ппрокуратурата с конкурс за ОТРИЦАТЕЛНО IP, упс IQ ли ги подбират. Та цялата история е като зле изрязани и колажирани комикси.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 74. 75 Профил на Elena Georgieva
  Elena Georgieva
  Рейтинг: 255 Неутрално
 75. 76 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#72] от "snafuracer":

  Отдавна копаем под него!

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK