Парламентът запази пълната забрана за пушене на закрито (допълнена, видео)

Парламентът запази пълната забрана за пушене на закрито (допълнена, видео)

© Юлия ЛазароваСлед четири часа дебати парламентът запази пълната забрана за пушене на закрити обществени места.


Предложените от "Атака" промени в закона за здравето бяха отхвърлени с 64 гласа "за", 107 "против" и 7 "въздържал се". Тези на левицата бяха отхвърлени със 76 гласа "за", 106 "против" и 8 "въздържали се".


Проектът на "Атака", който предвиждаше да се разреши пушенето в обособени помещения и във всички нощни заведения, беше подкрепен от 44 депутати от БСП, 9 - от ДПС, и 11 - от "Атака". Против гласуваха 84 представители от ГЕРБ, 13 от БСП и 10 - от ДПС, а един от ГЕРБ, 7 от левицата и 9 от ДПС се въздържаха.
За предложението на 9 депутати от БСП да се върне пушенето в обособени самостоятелни помещения в ресторанти, питейни и нощни заведения, кафенета, игрални зали, както и на стадионите гласуваха 50 депутати от левицата, 15 от ДПС и 11 от "Атака". Против бяха 85 от ГЕРБ, 12 от БСП и 9 от ДПС, шестима от БСП и двама от ДПС гласуваха с "въздържал се".


Здравният министър твърдо за забраната


Министърът на здравеопазването Таня Андреева се обяви против отмяната на пълната забрана и обяви данни, според които най-високият дял сред причините за смъртност при младите мъже и жени на възраст между 35 и 44 години е тютюнопушенето. Не се съгласи и с тезата, че няма рисков фактор за пасивните пушачи - два пъти повече е никотинът и катранът, който поглъщат, отколкото активните пушачи.


Аз съм виждала умиращи хора от карцином, които са пушачи, виждала съм жени, страдащи от стерилитет, забременяващи след спиране на пушенето, виждала съм деца, болни от астма, защото живеят в среда на пушачи, посочи Андреева. Категорично не приемам либерализацията на пушенето като лекар, а не като министър на здравеопазването, заяви тя.


Надявам се, че при взимане на днешното решение водещото отново ще бъде здравето и след това ви моля, когато взимате решението, да помислите как бихте го приели лично, ако в семейството ви има човек с поне 1% риск да заболее вследствие на тютюнопушенето или заради живеенето в такава среда.


В дискусията депутатите отново се разделиха на пушачи и непушачи, изправиха се един срещу друг познатите аргументи за икономическия интерес и грижата за здравето на хората, прокара се и тезата, че вносителите на промяната преправят един неработещ закон.
Кой е по-европеец - брюкселската администрация или "Атака"Магдалена Ташева от "Атака" посочи, че ако една хилядна от това, което колегите й лекари казват от трибуната, е било вярно, отдавна да "съм си изпушила живота". "Вие просто бързате да се поклоните и за кой ли път да застанете в позата на буква "Г" пред брюкселската бюрокрация, която дотам стига в своя тоталитаризъм, че вече е решила, че може да регулира този храносмилателно-отделителен праг на 500 000 000 европейци", обърна се тя към колегите си.


Ташева обяви, че говори от името на близо 300 000 българи, които се смятат за европейци от 2000 години и не е необходимо да се гласуват "безумията на брюкселската бюрокрация, за да си доказваме, че сме такива". Ние сме били европейци още преди град Брюксел да бъде основан, заяви гордо тя, а от залата подвикваха на водещия заседанието Алиосман Имамов да й отнеме думата, тъй като не се изказва по обсъжданата тема.


Тя обаче настоя: "Хайде да почна с онзи регламент за дебелината на салатната краставица, който повеляваше, че на всеки 10 см краставицата можеше да се отклонява само с 10 мм. на 3 ноември брюкселската демокрация реши, че може да регламентира водата, която използваме в тоалетната.


През 96-а година тя стигна дотам да регламентира, пак от съображение за здравето, да регламентира дължината на презерватира - 16 см. Защо не го въведете, защо не покажете, че сте европейци? Аз намирам, че само при голяма липса на самокритичност и взискателност ораторите могат да сравняват пушачите с изнасилвачите".


Представителната извадка на "Г" клас от Пловдив


Колегата й Павел Шопов пък се възмути, че никой от депутатите не мисли за здравето на пушачите, които в студените месеци излизат навън да пушат. "Тук много се плюнчат за здравето на хората, но те не мислят за здравето не тези хора, които в зимните месеци излизат навън и се разболяват - кой от грип, кой от пневмония, кой от възпаление на горните дихателни пътища", каза той. И продължи: "Разболяваме се и ние, които ги проидружаваме, защото не можем да не бъдем съпричастни с тези хора. После следват прегледи, следва работа в министерството на здравето и т.н."


Сред "щетите" от забраната за пушене на закрито той изреди още "едни грозни, отвратителни шатри от найлони пред заведенията, в които горят едни газови печки, които всеки момент могат да гръмнат. Газта по бензиностанциите стана 1,37 и е страшно неприятно и грозно". Шопов се позова и на "представителна извадка" сред съучениците си от "Г" клас в Пловдив, които се събрали на 7 декември и от 16 души 11 бяха да се гласува за закона, а пет бяха против. "Ето това е и съотношението в общественото съзнание и нагласите", заключи той.


Основният вносител на поправките на БСП Спас Панчев обяви, че е против пушенето, обаче подкрепял осигуряването на правото на избор. "Ние не желаем да либерализираме това човек да пуши, ние желаем да дадем право на човека на избор", каза той. Позова се и на "информация", неясно с какъв източник, че съществуват вентилационни системи, които до такава степен можели да пречистят въздуха, че цигареният дим да стане напълно безвреден.


Панчев изрази нееднократно заявяваната си позиция, че променят един неработещ закон. А на подвикването от място, че това е заради корумпираната администрация, която не осъществява контрол, Панчев отговори: "Не, госпожо Цачева, това е вашата корумпирана администрация, още не сме я сменили".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (213)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Браво! Сега искаме постоянен контрол и спазване на законите от всички.

 2. 2 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 532 Любопитно

  Една добра новина!

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 3. 3 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Едно умно нещо направиха в този парламент.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 4. 4 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1241 Весело

  Ураааа!!!!!

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 5. 5 Профил на radan_lostov
  radan_lostov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Браво.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 6. 6 Профил на .!.
  .!.
  Рейтинг: 402 Весело

  Ей, и сред комунистите имало хора!

 7. 7 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 632 Неутрално

  По Коледа наистина ставали чудеса. Изведнъж здравият разум поне по една тема се бил върнал в мнозинството народни представители.

 8. 8 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1153 Весело

  Шокиран съм! В тоя маймунарник имало не само пълни идиоти.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 9. 9 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1988 Любопитно

  Брех! Направо да им се ненадяваш на дупетатите, че демонстрираха такава рядка проява на съвест.
  Сега трябва да последват безкомпромисни проверки и глоби, глоби, глоби!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 10. 10 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 523 Гневно

  Тая пушилка за забраната беше за прикриване на други вредни действия на този парламент и министерство. Не могат ли да се концентрират върху други по-важни държавни дела, вместо да губят време в разсипването на един що-годе добър закон? Относно предизборното обещание, това го оставям без коментар.

 11. 11 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1241 Весело

  Спасеее, връщай парите сега

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 12. 12 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Едно разумно решение!Браво!

 13. 13 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#6] от ".!.":

  Не, хора няма. Има различни интереси.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 14. 14 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1241 Весело

  УРААААААА!!!!!

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 15. 15 Профил на radan_lostov
  radan_lostov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  На кой телефон мога да сигнализираме, ако видим, че се нарушава забраната колеги?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 16. 16 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Добре. Може вече да разпускате парламента.

 17. 17 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  И за малко разумът се възцари в пленарната зала!
  Сега очакваме и ОСТАВКАТА, за да си дойдат нещата на мястото...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 18. 18 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 451 Неутрално

  депутатините си спестиха още едно решение ала"Пеевски".
  Слаа богу още им държи влага

 19. 19 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  До коментар [#15] от "radan_lostov":

  За София: 832 71 11

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 20. 20 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 461 Любопитно

  Геноцидът продължава. Да живее лицемерието

  bleuetoile.wordpress.com
 21. 21 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Кво стана с предизборните обещания бе Само лъжете както винаги . Добре, е не сте го приели, айде сега разпускайте се и нови избори, без туй Афъс каза, че печелите

  Няма шики-мики.
 22. 22 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Така и трябва да бъде.

 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  Не мога да повярвам направо, но браво! (не съм искала да изземам функциите на Бербенков, римата стана случайно)

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Супер, макар че не го очаквах, а си мислех че съм оптимист.
  Поздравление за всички гласували против и специално на министърът на здравеопазване, че не се притаи и защити позицията си.

 25. 25 Профил на Мартин
  Мартин
  Рейтинг: 458 Неутрално

  най-адекватното решение на този парламент

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  СЛАВА БОГУ!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 501 Неутрално

  За четири години Герб по невнимание взеха едно правилно решение, а сега за малко да го отменят.

 29. 29 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Браво! Значи, когато искат - могат! Сега да помислят и за контрола по прилагането! Защото е достатъчно човек да влезе в "Хепи" - там вече посрещат с "Пушачи или непушачи?"...

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 30. 30 Профил на Гергана
  Гергана
  Рейтинг: 896 Весело

  Браво!!!!! Наистина, една добра новина!

 31. 31 Профил на .!.
  .!.
  Рейтинг: 402 Неутрално
 32. 32 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  На министър Таня Андреева й прави чест, че от самото начало беше против отмяната на забраната и устоя до край.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#15] от "radan_lostov":

  На телефоните на инспекторите към съответното РЗИ. Например за София:

  http://www.srzi.bg/Pages/Contacts/Default.aspx

 35. 35 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  [email protected]
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Хайде сега следващата крачка в добрата посока...

  Заговори, за да те видя!
 36. 36 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  Парламентът запази пълната забрана за пушене на закрито

  Оставка! Оставка! ОСТАВКА! Кой? Кой? Кой?

  /не се чете/
 37. 37 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 458 Неутрално

  И аз мн се радвам че забраната остава...
  но на никой ли не му прави впечатление, че БСП ще прокара само онези си решения с които е съгласна ДПС

 38. 38 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 919 Гневно

  Статуквото и задкулисието победиха!!! Видя се че няма свобода, демокрация и пазарна икономика, а само се гласува в интерес на мафията и олигархията!!!
  #ОСТАВКА!!!

 39. 39 Профил на Swan_
  Swan_
  Рейтинг: 798 Весело

  Разумът победи! Де да можеше повечето им решения да са такива...

  https://swansphotography.com/
 40. 40 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Спомняте ли си?"Единствено проспаното време в казармата не е загубено"Твърдя ,че парламентарното време за дебати по този закон не бе загубено.Не твърдя същото за преименуваните комунисти.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 41. 41 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#3] от "tom_sawyer":

  Какво са направили?! Има си добър закон за пълна забрана на тютюнопушенето на обществени места. Просто групичка гадни лобисти се опита да прецака закона щото предизборно така са обещали на групичка ресторантьори. СлабакОФФ сигурно е много ядосан.

 42. 42 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Днес е един добър ден за българския парламент.... за съжаление един от малкото такива дни.

 43. 43 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#25] от "Мартин":

  Браво за решението.
  Това което не мога и не искам да приема е да оценяваме като адекватни решения, които отхвърлят очевидно безумни предложения.
  Искам да се издигнем нива нагоре и да определяме като адекватни решения, които са позитивни и съдържателни сами по себе си, а не предпазна мярка спрямо всякакви идиотщини.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 44. 44 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Днес само хубави новини. Забраната за цигарите остана. Набиха канчето на Стойнев в Брюксел вследствие от това преговорите за Южен поток ще се водят от ЕК , а не от великия експерт Стойнев. Според мен Южния поток си замина безславно. И ако на Коледа получим и една ОСТАВКА , ще повярвам в дядо Коледа.

 45. 45 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Алелуя!
  Хайде сега и оставчица!

  В България властва беззаконието!
 46. 46 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Андреева, браво! Не може да бъде направо!!!

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 47. 47 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Това е единственото правилно решение, което този ялов парламент е взел за своето няколко месечно псевдо законотворство. Чак не мога да повярвам.

 48. 48 Профил на hieros_logos
  hieros_logos
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Голяма радост ви е обзела гледам. Нали сега обаче ви е ясно какво ще се случи- няма да има никакъв контрол...Др. Панчев обеща: или отменяме закона или няма да го спазваме....На тази сган, която управлява в момент не може да се има никакво доверие. Не ви ли стана ясно вече?

 49. 49 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 515 Любопитно

  НадскочиХа сянката си !
  От друга страна забраната на мноГо места не се спазва, така че ползата е меко казано съмнителна !
  Трябва да се контролира и глобите при неспазване да бъдат по-солени !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 50. 50 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Ако иска Волния да пуши пури - ей къде е Куба, да си хваща Деничка и Луфтханза и да лети.

  Пазете се от доносника vesolr
 51. 51 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#41] от "redrock":

  Ами написах "умно". Не го премахнаха.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 52. 52 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Сега ще следва такова яко извиване на ръце на онези лобисти, барманчета, сервитьорчета, ресторантьорчета и т.н.

 53. 53 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Честита (временна) победа на всички трезво мислещи!

  Fail with honour then succeed by fraud
 54. 54 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 413 Неутрално

  [quote#48:"hieros_logos"]Нали сега обаче ви е ясно какво ще се случи- няма да има никакъв контрол.[/quote]

  Ще има граждански контрол. Важното е, че законът е на наша страна.

 55. 55 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#38] от "Федор Венедиктович Езерский":


  [quote#38:"Федор Венедиктович Езерский"]само се гласува в интерес на мафията и олигархията!!! [/quote]
  Добрутро!

 56. 56 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Е, добре, че бяха ГЕРБ да гласуват против, защото ако бяха оставили това решение на социалистите ....

 57. 57 Профил на tmbm
  tmbm
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Чудесно!
  Колко често трябва да откриваме колелото?

  “Information and knowledge: two currencies that have never gone out of style.” Neil Gaiman
 58. 58 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  И защо ручахте жабетата след като закона си беше читав или да се биете у гърдите, че е ваша заслуга само, че наш Боце помни като слон и ще ви каже кой и кога го е приел закона.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 59. 59 Профил на odysseus
  odysseus
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#1] от "alighieri":

  А дано, ама надали

 60. 60 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  [quote#38:"Федор Венедиктович Езерский"]Статуквото и задкулисието победиха!!! Видя се че няма свобода, демокрация и пазарна икономика, а само се гласува в интерес на мафията и олигархията!!!
  #ОСТАВКА!!! [/quote]
  Ето още един положителен резултат от взетото решение. Подпали се фитила и на червените амбразурчици.

  Пазете се от доносника vesolr
 61. 61 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 838 Весело

  А сега какво ще правим лобистите на проектите за закони по тая тема ???

 62. 62 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 527 Неутрално

  засега не е лошо решението, но се надявам някой ден да може да предложим условия да се върне - не заради лобизма, а заради очевидното нарушение на частната собственост, което законът представлява. Но ако трябва да има намеса на държавата, това е хубава такава.

 63. 63 Профил на hieros_logos
  hieros_logos
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#54] от "alighieri":

  Мда и в какво се състои гражданския контрол - в съставяне на списъчета къде се пуши, за да може всички пушачи спокойно да си ходят там и да си пушат...В "доброволни отряди" със сопи ли? в какво, че не ми е ясно..

 64. 64 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  Братчеди, и за какво ми набихте тези минуси на коментар №36, след като призовавам за ОСТАВКА! Вече имам чувството, че непушачите сте готови Орешарски да управлява пълен мандат, само и само, да се запази забраната. Малките ми плоски главички...

  /не се чете/
 65. 65 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 553 Гневно

  76 за гласували за?!?!? Аз съм направо потресен!

  Дебили. СРАМ!

 66. 66 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2186 Весело

  Първият разумен акт на този парламент!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 67. 67 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#63] от "hieros_logos":

  Шамари винаги помагат.

 68. 68 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 919 Весело

  Обаче са интересни мненията във форума
  Как се кефят на войнстващата герберщина Хаха ))
  Калинка до калинка мила моя майно льо Я да си пална една цигарка покрай кафето, докато чатя

 69. 69 Профил на gnomeo
  gnomeo
  Рейтинг: 233 Весело

  Най-накрая този парламент да свърши нещо смислено!

 70. 70 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Извинявам се на министърката на здравето за първоначалното ми "плюене" по нея!
  Сега ми е вече симпатична, ако не е пак комтрик!

 71. 71 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 919 Гневно

  До коментар [#65] от "bastor":

  Личи си от резултата - 76 истински демократи, останалото комунисти и тоталитаристи!!! Пълна герберщина и седерастщина! Видяха че Путин забранява пушенето в Русия и Белорус, та тук да не се делим от тях! Съвсем да заприличаме на Задунайска губерния!!!

 72. 72 Профил на komutator
  komutator
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#48] от "hieros_logos":

  Принципно си прав. Обаче: от нас зависи до голяма степен дали ще търпим да не се спазва забраната. Има толкова много начини да не се предаваме ние непушачите. Нали затова е това прословуто гражданско общество! В крайна сметка има дори Господари на Ефира. Така, че по-кротко с неспазването на забраната.

 73. 73 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 601 Весело

  До коментар [#32] от "Митридат":

  Да бе, я виж преди половин година какви ги плещеше...

  България ще работи за либерализиране на режима на тютюнопушенето, но при много строги условия и контрол над него. Това обяви здравният министър Таня Андреева, след като получи поста от предшественика си проф. Николай Петров.

  http://www.vesti.bg/bulgaria/andreeva-shte-rabotim-za-liberalizirane-rezhima-za-pushene-5808191

  Явно са я пропуснали при комисионните, и затова се е завъртяла така.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 74. 74 Профил на Olga
  Olga
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Страхотно!! Дано да се спазва...

 75. 75 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 402 Весело
 76. 76 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#32] от "Митридат":

  В първото си изказване министърката каза, че ще работи за либерализиране на забраната. Така че, нема кво да и благодариш.

  До коментар [#68] от "Федор Венедиктович Езерский":

  викаш и този път прогресивните сили победиха здравия разум?
  Отивам да пална една и аз на студа хахахахаха

 77. 77 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Изобщо няма да им казвам браво,защото си беше против вскаква логика да се пипа тоя закон.Така,че въпросите КОЙ и ЗАЩО си остават.Искането ни е същото-ОСТАВКА!!! МАРШ БЕ!

  Дневник-токсичният сайт
 78. 78 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#73] от "flashkopatrashko":

  Еееее. Може 5 мин преди това да е имала среща с мазния Благой Рагин, който със сълзи на очи да е коленичил в краката й да я моли да превърнат пак кръчмите в лисичарници.

 79. 79 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2635 Неутрално
 80. 80 Профил на black_recluse
  black_recluse
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Следва масово раздаване на комисионни в парламента от страна на тютюневите босове и други лобисти... Гласуването на първо четене не е оконателно, а по скоро цели да се вдигне цената за подкрепа на отмяната за забрана за пушене... В тази връзка не бързайте да хвалите господата народни представители, докато не затворят тази страница окончателно....

 81. 81 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  "На министър Таня Андреева й прави чест, че от самото начало беше против отмяната на забраната и устоя до край."

  До коментар [#32] от "Митридат":
  Аха... след принудителния катарзис стана светец:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/29/2070870_zdravniiat_ministur_tania_andreeva_shte_raboti_za/

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 82. 82 Профил на hieros_logos
  hieros_logos
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#72] от "komutator":

  Не знам. То ако ставаше с телевизия да закрием и полицията и данъчните и всичко и журналистите да разследват. Нали идеята да има държава е да съблюдава спазването на законите. Или аз така си мисля.
  И за протокола- не влизам в категорията на непушачите.

 83. 83 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Сега ако може и контрол да има... щото, не знам дали депутатите не падат от небето, ама навсякъде в България след 00:00 сервитьорите сами носят пепелниците...

 84. 84 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 919 Весело

  До коментар [#76] от "limbize":

  Абсолютно! Точно "прогресивните сили", да не казвам че са като на Янчо Ковачев хората - "прогресивни мъченици"
  Изстрадаха си я тази забрана

 85. 85 Профил на kamm
  kamm
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Това е много хубаво!
  Но сега го гласуваха на първо четене. Нека почакаме до второ. Дано и тогава гласуват по същия начин...

 86. 86 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#35] от "Босил":

  А тази крачка е....ОСТАВКА!По Коледа стават чудеса,моля ви другари, ударете го на съвест,дайте така бленуваната ОСТАВКА!Ще ви олекне на душата(е и джобовете ви ще олекнат,но си заслужава

 87. 87 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Аз съм виждала умиращи хора от карцином, които са пушачи, виждала съм жени, страдащи от стерилитет, забременяващи след спиране на пушенето, виждала съм деца, болни от астма, защото живеят в среда на пушачи, посочи Андреева. Категорично не приемам либерализацията на пушенето като лекар, а не като министър на здравеопазването, заяви тя."

  По тази логика да се върнем в първобитно-общинния строй и да рупаме броколи активно и пасивно. Не очаквах и БСП-то да се подведе по популизма ама на. Случи се.

 88. 88 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#64] от "Тони Шнайдера":

  Братчед, ама ти за едни минуси ли, остави ги тия дребнавости!
  Я да извикам и аз - ОСТАВКА!
  ПС. Между другото кога ще въведат необлагаем минимум върху доходите? Иде ми да си променя подписа отдолу, заради това велико мое парламентарно питане.

  Пазете се от доносника vesolr
 89. 89 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Така, това за пушенето добре.
  Ама защо за 6 месеца само това?!
  Малко е другари делянофили, бузлуджанци и българофоби!

  Пазете се от доносника vesolr
 90. 90 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Само аз ли виждам тънкото отиграване на цоциалистите? Сами създават проблем, който после решават и всички са във възторг от геройството, което са извършили...

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 91. 91 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#71] от "Федор Венедиктович Езерский":
  Съжалявам, че ще се повторя, но ХОДИ ДУХАЙ.... дим на студа и си трай

 92. 92 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#90] от "Whiskey Tango Foxtrot":
  Не, това се повтаря доста пъти..

 93. 93 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Отлична новина! Щях да кажа че здравия разум е надделял, обаче като прочетох какви глупости са дрънкали тея от Атака... направо се уплаших...
  Все пак честито!!

 94. 94 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Адмирациииии....
  "Колегата й Павел Шопов пък се възмути, че никой от депутатите не мисли за здравето на пушачите, които в студените месеци излизат навън да пушат."

  Великият,намерил от какво да се вазму6тава...А Сидеров га бе6е в Куба целият народ се възму6тава6е.А да, ти бе6е излязъл на вън да пу6и6.

  ne mutlu türküm diyene.
 95. 95 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 515 Весело

  Браво!Браво и на другарите от БСП и ДПС, които гласуваха против .

 96. 96 Профил на livevil
  livevil
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Сега ако започнат и да правят проверки и да глобяват заведенията и гражданите, които не спазват законите ще е просто чудесно

 97. 97 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 535 Неутрално

  искам да призова ВСИЧКИ граждани да контролират строго спазването на забраната. и ако забележат нарушения (каквито на всички е ясно, че ще има предвид изказванията на комунистическите безродници) да правят строги забележки и да звънят на контролните органи.

  докато ни е страх, като граждани да направим дори забележка на мутрата която паркира на инвалидно място или на простака, който си хвърля боклука през прозореца на 7мия етаж, нищо добро не ни чака......

  Ти за мен си Мики Маус!
 98. 98 Профил на Венко Пройков
  Венко Пройков
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Лицемерието често печели временни победи. Така е било и при Сухия режим в Щатите навремето.

  Пушач (пуша лула и пури, никога цигари)
 99. 99 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Браво
  То беше горе-долу ясно, че така ще стане, защото БСП беше разделено по въпроса.
  За да го приемат този закон, трябваше да гласуват абс всички от БСП за него.

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 100. 100 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  Още една добра новина, след тази за Южен поток!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK