Ранобудните студенти към властта: Писна ни. Махайте се

Ранобудните студенти към властта: Писна ни. Махайте се

© Яне Голев, Ранобудните студенти"Ранобудните студенти" изпратиха отворено писмо до управляващите след като в събота вечерта шествие с факли отбеляза половин година от датата 14 юни, когато по предложение на премиера Пламен Орешарски, парламентът избра без дебата депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС. Снощи протестите завършиха с импровизирана окупация на ресторант, в който вечеряше вътрешният министър Цветлин Йовчев. Студентите бяха изблъскани от кордони полицаи по-далеч от заведението, за да може министърът да си тръгне.


Днес протестиращите изпратиха открито писмо до властта, в което предупреждават "Цветлине, Чобанов – всеки път ще е така! Няма да имате мира. За всички се отнася това. Пацо, ОСТАВКА!"


Ето текста на обръщението им едно към едно:
Шест месеца протести и два месеца окупация. Може ли някой да каже, че не сме пробвали по демократичния път?


Ние ритахме и дърпахме загражденията. Не носим маски и не бягаме от отговорност. На НАС ни писна от вашето безобразие. От снощния сблъсък с полицията направихме един извод – нейните действия стават все по-неадекватни и по-неадекватни. Имаше удряни, имаше задържани. Няма да се изкарваме жертви, а ще бъдем обективни. Освен тези, които си позволиха да посегнат с палки имаше и полицаи, които проявяваха разум. При сблъсъците се позадържаха и казваха "извадете момичетата назад". Но до там.


Ранобудните студенти към властта: Писна ни. Махайте се

© Яне Голев, Ранобудните студенти


Полицията била толерантна с протестиращите? Бихме искали да напомним, гледайки събития преди тези протести, че ние сме толерантите в случая. Неадекватно беше да ни избутват в тясна уличка, пълна с паркирани по тротоара коли. Улицата крещеше "коли по тротоара може, хора по пътя не може". Показателно.


Ранобудните студенти към властта: Писна ни. Махайте се

© Яне Голев, Ранобудните студенти


Неадекватно беше да ни правят на кайма, за да може Цветлин да си допие виното. И там имаше бити, бяхме смазани, но не бяхме пребити.


Там, в тясната уличка, се случи нещо далеч по-страшно. Бяха нарушени всичките ни граждански права (по българското и европейското право) от хората, които трябва да ги защитават и осигуряват.


Ранобудните студенти към властта: Писна ни. Махайте се

© Яне Голев, Ранобудните студенти


Толкова за снощи. Обръщаме се към т.нар. политици.


Пак питаме: Не ви ли е срам?!


Не ви ли е срам, че превърнахте държавата в една болезнено тъжна пародия?


Излязохте ли веднъж да видите на какво е заприличала фасадата на Парламента? Домати, яйца, зеле, маруля, боя - салата. Давате ли си сметка, че за шест месеца, пред българския Парламент: се пи кафе, стоя летяща чиния на извънземни, чакаща да си ви отведе; имаше картонени танкове, бели автобуси и линейки; имаше болен "Волен"; Мая беше пусната да се поразходи от кашон; човек си донесе тоалетната чиния; имаше плаж, на който хората бяха по бански, чехли и хавлии, а децата се къпеха и какво ли още не. Пред БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ.


Погребахме "Свободата", погребахме "Парламента", върнахме ви "Прехода", Некрошарски подаде оставка и изгоря пред новоизградената "Берлинска стена".


Шест месеца на задни входове и задни изходи, на бели автобуси и черни коли, на полицейски кордони и железни ограждения, на лъжи по медиите и нелепи обяснения. За шест месеца станахте за смях пред целия свят. България стана за смях пред целия свят – заради вас.


НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?!


И за какво? За какво работите вие? Имате ли обединяваща национална кауза, която да защитавате и която да легитимира упоритото стискане на властта? Чувствате ли "подкрепата на народа", изнизвайки се всеки път отзад и то благодарение на дебели полицейски кордони? Дойде ли някой по свое желание да ви покаже подкрепа? Въобще – има ли някой, който би излязъл във ваша подкрепа, ако не е заплашен/извикан/платен? За кого продължавате да стоите там, когато никой не ви иска?


Докога ще използвате българската полиция за лична охрана? Не ви ли е срам, че тези хора от шест месеца не могат да се приберат, не са карали нормална смяна? Не ви ли е срам, че както нас и тези хора няма да карат празници, единствено и само защото вие сте решили да стискате властта на всяка цена?


Или извинението ви е "това им е работата"? Не, не е! Работата им е да пазят обществения ред. Питаме - кой е обществото? Ние или вие?


Ранобудните студенти към властта: Писна ни. Махайте се

© Яне Голев, Ранобудните студенти


Давате ли си сметка, че пратихте България в дъното на дъната и единственото, което правите е да дълбаете още по-надълбоко?


Цветлине, Чобанов – всеки път ще е така! Няма да имате мира.


За всички се отнася това. Пацо, ОСТАВКА!


Писна ни. Писна ни да ни игнорирате, защото сме мирни. Писна ни да говорите глупости по медиите. Писна ни да ви слушаме идиотиите в пленарната зала.


Писна ни да гледаме как едната клика се кара с другата кой да вземе залъка на народа. Вие не сте политици. Вие нямате език на политици. Нямате държание и съзнание на политици. Вие сте просто елементарни селски бейове. Нищо друго. Мястото ви не е там и ние НЕ ВИ ИСКАМЕ.


Махайте се. Оставете ни да дишаме. Махайте се! Пречите на светлината в края на тунела.


Долната лъжа, че българската държава ще се разпадне ако си дадете оставката замазва единствено и само вашите и без това окаляни очи. Тази държава я е имало и ще я има далеч преди и след вас! И тя няма нужда от вас.


Ходете си!


Ранобудните студенти


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (189)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  #ОСТАВКА!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Протестът на бедните срещу Протеста на истериците от жълтите павета От "Поглед. инфо"
  Автор: Александър Симов
  Британският фантаст Чайна Миевил има един страхотен роман, наречен "Градът и градът". Това е книга, която трудно може да бъде разказана, защото Миелвил е брилянтен стилист и поне половината от удоволствието от четеното идва от стила, не само от сюжета.

  Най-общо обаче историята се върти около два различни града, които съществуват на едно и също място по едно и също време. Всеки от тях е отделна държава, а гражданите на двете населени места правят всичко възможно да не се виждат помежду си. Нещо повече - да дадеш знак, че си видял някой от другия град се счита за престъпление. Децата от малки се обучават да не виждат другите от другия град, въпреки че те съществуват заедно. Страхотен роман, който може да бъде разглеждан като грандиозна метафора за състоянието на модерните общества с тяхното отчуждение, изолация, с техния страх, фобии и вътрешни драматургии.

  Сетих се за романа на Миевил покрай две протестни случки от последните дни на мъчителната и истерична 2013 година. В петък вечерта около петдесетина души, организирани от Автономния работнически синдикат, протестираха срещу намерението на Столична община да увеличи цената на билетите за градски транспорт. Дайте да си кажем истината - билетчето в София и сега е скъпо. И тук въпросът не опира само до това дали транспортът е на печалба, а и каква е цената спрямо доходите на хората. Цената на транспортните услуги в България направо кърти зъби, но това е социален проблем, който никой не поставя, че нали всички трябва колективно да вием гръб пред неумолимия и зловещ Бог на пазара. Но ето, че се намериха 50 души, които да го поставят публично като проблем.

  Сега познайте колко медии отразиха този протест! Почти нито една. Никъде не успях да срещна информация за този протест, не видях да канят организаторите в телевизионните студиа, не видях някой да направи дебат на тема колко още могат да издържат софиянци на тази скъпотия. Нищо.

  Когато опре до съвсем реален, конкретен, ударил в кокала проблем, българското общество става безпомощно да дебатира. Вярно е - в България никога не можем да постигнем съгласие по конкретни теми, защото националната ни душевност е скандалджийска, но е факт, че се намериха 50 идеалисти, които да поставят един проблем, който мъчи всички и получиха нулево внимание. Разбира се, това едва ли ще откаже протестиращите да поставят отново и отново темата, но е явен знак какви точно протести обичат да отразяват медиите.

  Медиите са влюбени в абстрактните протести със системно повишаване на нивото на лудост и истеричност. В събота доста сайтове отразяваха групата от 50 души, която се опита да блокира вътрешния министър Цветлин Йовчев в ресторанта на Клуба на архитектите в София. Тази групичка бе отцепническа част от група от други 100 души, които проведоха нещо като факелно шествие в центъра на София. не съм наясно какво точно са целели с този фанатичен жест. Да не би да са разчитали политическият и атмосферен сумрак да прикрие тяхната безпомощност? Защото честно казано - затихващият протест става дразнещ именно с изчерпаната си банка от идеи. Това с шествията го гледахме доста. Това с блокирането на хора им е траен номер, но в името на какво? Оставката, окей. А след това?

  В края на годината, когато всеки прави равносметка на изминалите дни, трябва безпощадно да заявим, че именно незададените въпроси унищожиха протеста на нарцисите. Хубаво е, че искаш оставката, но природата на политиката е такава, че не търпи празни пространства. И понеже те нямаха отговор на въпроса "какво следва?", решиха да скрият тази безпомощност в нарцистични акции, крещящи с тяхното извратено разбиране за това какво е протест наистина. И как се прави. Човек може известно време да се бори в името на метафори, но когато тези метафори му предлагат истинска смяна на системата. А какво искат истериците от жълтите павета? О, те искат абсолютно същото, само че те да са на власт. Това наистина не се нарича революция, а опит за узурпация. Малко пресилвам, разбира се, но бих разбрал яростта, ако тя се бореше за различен свят, но те искат да ни натресат още повече капитализъм, съчетан с психодесни и антикомунистическа бесовщина. Мерси.

  Но ето - точно това са Протестът и Протестът. И те нямат допирни точки по никакъв начин. Едните се борят за собственото си его и медиите сластно ги отразяват. Другите се борят за доброто на всички, но остават медийно изолирани, защото никак не е куул да се бориш за истинска социална промяна. Едното е пиар-оргазъм, другото е реална политика. Едното е нарцистичен пърформанс, който си е въобразил, че всичко му е позволено, другото е реална социална дейност, която отчита огромната бедност в България и това, че трябва да се борим срещу властта за социални придобивки. Дръжте си метафорите в стихосбирките, борбата днес трябва за дяволски конкретни неща, защото иначе съвсем ще заприличаме на бананова република.

  Но камерите са фокусирани върху полунацисткото шествие с факли, а не върху обикновените хора, които се борят за реално подобрение на живота. Пък и как само звучи - работнически синдикат, ооо, колко архаично, старомодно, немодерно, нелъскаво.

  Лъскавината уби единия Протест. Те още не искат да го признаят, ама гламурът не прощава на никого. Когато заприличаш на корица на списание и почнеш да даваш отговори с трепета на кандидатка за мис "Вселена", ти всъщност си умрял за истинския политически протест и си се пренесъл в тайната страна на забравените нарциси.

  Другият Протест обаче има бъдеще. Фактът, че хората излязоха, забравени от медии, забравени от дейни блогъри, хейтвани от виртуални пропазарни талибани, говори, че истинският протест дреме в сърцевината на този народ и може би един ден ще се събуди наистина отново. Тогава истериците от жълтите павета ще видят наистина какво е протест.

  От "Поглед. инфо"

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Отдавна не съм студент и не съм особено ранобудна, но и на мен ми Писна от Анти-управление !

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 5. 5 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 316 Неутрално

  A на мен ми писна от "ранобунди". Махайте се!

 6. 6 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 971 Весело

  А на мен ми писна от "ранобудните " студенти!!!
  Махайте се!Отивайте да учите!

 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  жалко , по жалко , отвратително . бройките за заслуги в президентството са ограничени . блесналата светлина в главите на брадите ли води до истерия .
  Цветлине, Чобанов – всеки път ще е така! Няма да имате мира. За всички се отнася това.
  а, за тая им тъпотия данс да се сезира .директна заплаха към вицепремиер е в нейния ресор

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на radan_lostov
  radan_lostov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Браво студенти. Не бива да имат секунда спокойствие червените престъпници.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 9. 9 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Положението е : Ха налЕво , ха надЕсно - право у л@й..то прЕсно

 10. 10 Профил на ко прайм ся?
  ко прайм ся?
  Рейтинг: 418 Неутрално

  а на вас не ви ли мина през ум, че писнахте на всички ??? айде омитайте се..... и без друго, като завършите след някоя година, първата ви грижа ще е как по най бързия начин да се изнесете от България.

  gstar
 11. 11 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 572 Неутрално

  И на мен ми писна от блокирани кръстовища, обаче никоя медия не си прави труда да отрази моето и на още един милион софиянци мнение. Оказва се, че 10-15 студента са по-голяма новина от един милион софиянци.

 12. 12 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Всичко изстрадано след банкрута на комунистическата ни държава е казано от РАНОБУДНИТЕ в това обръщение към управниците!Думите са излишни!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на monka57
  monka57
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Але, але!

  Право и Икономика
 15. 15 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 821 Неутрално


  Тия наглеци си мислеха, че ще могат както до сега да си ходят спокойно и да се правят че ни няма.

  Е свърши тая!

  Трабва на всички да им стане ясно вече, че от тук нататък - дори и след оставката, НЯМА да могат да си покажат физиономиите навън без да бъдат освиркани.

  Защото само това заслужават гробокопачите на България - презрения и .... заслужено наказание.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Браво!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#11] от "cup_of_tea":Е па иди! Смени Мая Манолова или Цецка Цачева в някоя от телевизийте и си кажи болката.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  До коментар [#11] от "cup_of_tea":

  Кои кръстовища имаш предвид? Ако става дума за площада , там не са студентите.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1292 Любопитно
 24. 24 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#21:"captain_fill"]Не забравяйте че на хора като вас не се харесваше нито Априлското възстание, нито Съединението. [/quote]
  Ами запасвай тънка сабя, развявай знаме, вдигай на рамо пушка бойлия и тръгвай на въСтание (междувременно смениха правописа) щом си такъв юнак.

 25. 25 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#6:"SSmart"]А на мен ми писна от "ранобудните " студенти!!!
  Махайте се!Отивайте да учите! [/quote]

  Сакън! Кво учене, какви пет лева? Да ги изключват от университета и толкоз. Навремето имаше преподаватели и за едно отсъствие от занятия не заверяваха семестър. Тези университета затвориха, за да го използват безплатно за политически цели.

 26. 26 Профил на monka57
  monka57
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#16:"hodounski"]Ще видите по Коледа! Глухи тъпанари! [/quote]
  Ще бъдат на екзотични места...и им дреме за народа!

  Право и Икономика
 27. 27 Профил на blockhead
  blockhead
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Протестиращи правата си потърсиха.
  Политик папа и пие - пиршество.
  Протестиращи питат политика,
  Полицаи пречат посредством палки, политика пазят.
  Полицай с палка правата на протестиращите погази.
  Политик плутокрация продължава да практикува.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  [quote#22:"Митридат"]Че протести няма. [/quote]
  Няма, няма. То и милиционери уж няма, ама не можеш да се разминеш по центъра от тях.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 30. 30 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Имаше удряни, имаше задържани.
  ............
  Би трябвало да вече има уволнени милицонери и най-вече теният министър. Такава полицейщина не е имало от 1989 г насам.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 31. 31 Профил на blockhead
  blockhead
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#10] от "ко прайм ся?":

  Ами като има такива "пичаги" като теб, на хората ще им се изнася. Capisce?

 32. 32 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  И на мен ми писна:
  от червени дерибеи,
  от тъпи каскети с робски душици и слугински манталитет,
  от ибрикчии и подмазвачи на властта,
  от примирени и снишени,
  от нещастници с наведени главички,
  от доволни прасета, на които им стигат 5 лева повече пенсия или заплата.

  Разкарайте се от държавата , защото пречите на младите и на бъдещето ѝ!

 33. 33 Профил на blockhead
  blockhead
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#32] от "marsena":

  С всичко съм съгласен без "прасетата" и пете им лева. Защото БСП-арите са хванали и хляба и ножа, пенсионерите с ниските си пенсии едвам съществуват, мизерстват и се радват като попско дете на задушница като им се вдигне пенсията с 10-20 лева, защото за тях това са 5-10% увеличение.
  Дръж ги бедни и гладни и малко като им развееш моркова ще скачат - това е веруюто на комуноидите и уви работи, когато избирателната активност е ниска, твърдият електорат и платените гласове печелят власт.

 34. 34 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Борба

  В тъги, в неволи младост минува,
  кръвта се ядно в жили вълнува,
  погледът мрачен, умът не види
  добро ли, зло ли насреща иде...
  На душа лежат спомени тежки,
  злобна ги памет често повтаря,
  в гърди ни любов, ни капка вяра,
  нито надежда от сън мъртвешки
  да можеш свестен човек събуди!
  Свестните у нас считат за луди,
  глупецът вредом всеки почита:
  "Богат е", казва, пък го не пита
  колко е души изгорил живи,
  сироти колко той е ограбил
  и пред олтарят бога измамил
  с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
  И на обществен тоя мъчител
  и поп, и черква с вяра слугуват;
  нему се кланя дивак учител,
  и с вестникарин зайдно мъдруват,
  че страх от бога било начало
  на сяка мъдрост... Туй е казало
  стадо от вълци във овчи кожи,
  камък основен за да положи
  на лъжи святи, а ум човешки
  да скове навек в окови тежки!

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 35. 35 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1061 Разстроено

  Тези момчета и момичета стават все по-нагли.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Браво !!! Силно !!!
  ОСТАВКА !!!

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 38. 38 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 735 Весело
 39. 39 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Любопитно

  Но кажете кой да дойде бе, младежи?

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 40. 40 Профил на monka57
  monka57
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#35:"vjacho"]Тези момчета и момичета стават все по-нагли. [/quote]
  нЕ се разстройвай-мафията е силна...

  Право и Икономика
 41. 41 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Нещо много избирателно списъчето.
  В изброяването странно пропускат съвсем скорошни властващи.
  Що тъй?
  И все п-ясно под пелерината от засукани лозунги се мярват герберастките гащи.
  После да не се чудите, що нито един ваш колега не ви повярва
  и народа не щя да се събуди от вашите свирки.
  Миризмата на гнило се усеща и при ниските температури.

 42. 42 Профил на HelloMary!
  HelloMary!
  Рейтинг: 367 Неутрално
 43. 43 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  До коментар [#32] от "marsena":
  Комунистите, или по-точно петата колона на Москва у нас винаги са дърпали страната назад. И преди, и сега вършат само едно - национално предателство.

 44. 44 Профил на blockhead
  blockhead
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#35] от "vjacho":

  Да, те са новинте Нагли (иронично)

 45. 45 Профил на Черен Гана студент
  Черен Гана студент
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#11] от "cup_of_tea":

  Естествено, че дори и един тревожещ се за бъдещето на държавата си млад човек е по-голяма новина от хилядите блажено спящи със заврени в ..... глави.

  Нали знаеш за кои е отредено предверието на Дантевия Ад:
  ""Надежда нямат те, ...като сянка техният живот минава." (по спомен)

  Или искаш да пишат за теб, колко си доволен и усмихнат, след като си намерил място за паркиране в градинката или колко си умен, като си прецакал системата, като си пресякъл на червено? Това не е новина, а ежедневието в България. След като нямаш нищо против да си част от него, остави другите да го променят, за да могат поне децата ти да бъдат нормални хора.

 46. 46 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  Тези млади хора все повече дискредитират каузата за която се борят с арогантното си и циркаджийско поведение и лексика.Почвам вече да се чудя, дали не е замислено от властта именно така..Оставяйки ги да простеят на воля, да отвратят хората от протеста срещу оялите се посткомунисти във властта.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Като пишете писма, не пречите... Много неграмотно, много емоционално, очевидно сте очаквали оставка тази сутрин... Е няма да видите скоро

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#11:"cup_of_tea"]И на мен ми писна от блокирани кръстовища, обаче никоя медия не си прави труда да отрази моето и на още един милион софиянци мнение. Оказва се, че 10-15 студента са по-голяма новина от един милион софиянци.[/quote]


  гаранция не си от София иначе щеше да си свикнал да е блокирано заради лимузините на влстимащите или мутрите сега поне е за нещо, което си заслужава

  Cogito ergo sum :)
 51. 51 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Яка равносметка!
  Не стига, че спаха и се отвориха да протестират най-последни в редицата, ами и сега са отворили най-големите усти.
  Жалки момичета и момчета.
  Пълна комсомолска пародия.

 52. 52 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До коментар [#46] от "тулса":


  [quote#46:"тулса"]Почвам вече да се чудя, дали не е замислено от властта именно така..Оставяйки ги да простеят на воля, да отвратят хората от протеста срещу оялите се посткомунисти във властта. [/quote]
  Правилно! Когато е ясна народопсихологията е много лесно...

 53. 53 Профил на blockhead
  blockhead
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#49] от "stenli1":

  Повтаряш се, нищо че си сменил потребителското си име.
  Да те питам, по колко върви сега един коментар, за едно кафе стига ли?

 54. 54 Профил на gargamelka
  gargamelka
  Рейтинг: 0 Весело

  [quote#11:"cup_of_tea"]И на мен ми писна от блокирани кръстовища, обаче никоя медия не си прави труда да отрази моето и на още един милион софиянци мнение. Оказва се, че 10-15 студента са по-голяма новина от един милион софиянци. [/quote]
  Мдаааа......
  Колко много истина!!!

  Централен софиянец

 55. 55 Профил на gargamelka
  gargamelka
  Рейтинг: 0 Весело

  [quote#37:"Танас"]Браво !!! Силно !!!
  ОСТАВКА !!! [/quote]
  Но "Стига ни тая награда", че вандалите на Костов, Кунева и Яне си го получиха на изборите, НЕ ВИ ИЗБРАХА - НЕ ВИ ЩЕ народа и това си е!

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на zelenodelo
  zelenodelo
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Писна ни да гледаме как едната клика се кара с другата кой да вземе залъка на народа. Вие не сте политици. Вие нямате език на политици. Нямате държание и съзнание на политици. Вие сте просто елементарни селски бейове. Нищо друго. Мястото ви не е там и ние НЕ ВИ ИСКАМЕ."
  Е, как да не се подпиша под това с две ръце! ОСТАВКА!

 58. 58 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#35] от "vjacho":

  не,те все още на са на вашата" висота",все още са твърде толерантни,но не е далеч деня,когато на целия народ ще му избият балансите и тогава ще е лошо!

 59. 59 Профил на сащ терорист номер едно
  сащ терорист номер едно
  Рейтинг: 311 Неутрално
 60. 60 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Любопитно

  До коментар [#35] от "vjacho":

  Чудя се ти ли носеше плаката "Община Созопол подкрепя Орешарски"? И аз имам нещо малко общо с общината, ама не съм й делегирал право да говори от мое име...

 61. 61 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#2] от "Диверсификация на корупцията и излишните проекти":

  Поредният много силен анализ на Ал. Симов!

  [quote#2:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Медиите са влюбени в абстрактните протести със системно повишаване на нивото на лудост и истеричност. [/quote]

  За горното Дневник спокойно могат да го ползват за христоматиен пример.

 62. 62 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#18] от "Demokrat":

  Те (ако не е някой шизофреник де) даже не са и от София.
  Тука са софийските - https://www.bivol.bg/bspleaks-trolling.html


  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 63. 63 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ранобудните студенти към властта: Писна ни. Махайте се..

  - ОСТАВКА, на некадърните тъпунгери !!!

  urkobozambo
 64. 64 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  До коментар [#46] от "тулса":

  Жив човешки щит на кабинета Орешарски - отдавна го писах тук.
  Но от виковете им има полза и то голяма - някои от кабинета почнаха да работят. Без протестите нещата отиваха на по-зле - никой нямаше да оказва натиск върху управляващи и опозиция. И псевдопреврат не може да стане, дори Радан не успя да подлъже и яхне протеста. Платените "протестъри" са малко и не могат да повлекат неплатените, които са доста и когато някой се опита да ги излъже, яхне или заблуди, винаги има кой да се усети и да сподели с другите; така че платените и ездачите да ги изолират.

 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5284 Любопитно

  [quote#56:"jozi81"]Дневник, правите изключително лоша услуга на тези объркани и безпросветни млади хора, като публикувате истеричното им крякане. [/quote]
  Цензура ли предлагаш, другарке? В духа на вашите най-добри традиции?
  П.П. Един съвет - бегай в Дума - там няма такива неправилни статии. Какъв е този мазохизъм да киснеш във вражеска медиа? Да не би да е срещу материално стимулиране?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1061 Любопитно

  [quote#60:"aleko"]Чудя се ти ли носеше плаката "Община Созопол подкрепя Орешарски"? [/quote]
  А аз се чудя че е имало такъв плакат!Не съм го виждал. Камо ли пък да го нося.Аз плакати не нося.Нито протестирам,нито контра-протестирам.

 68. 68 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Мили деца, така не се прави. В една демократична страна смяната на едно правителство става на избори.

  А следващите са през лятото на 2017 година.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 69. 69 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#65] от "Blood Red Skies":

  Без съмнение има. Но са променили опорните точки - досега припяваха на само една струна, но вече такива като коментар 2 са идеален пример за нюуейва на Позитано. Явно с рогите не става, ще трябва и душите им да подмажем, мамка им...

 70. 70 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  [quote#58:"matera"]не,те все още на са на вашата" висота",все още са твърде толерантни,но не е далеч деня,когато на целия народ ще му избият балансите и тогава ще е лошо![/quote]
  Аз съм се изморил отдавна да чакам на народът да му избият балансите.Още през 90-те години.Още когато Петър Бояджиев от Марсилия се обаждаше да изпраща едни пари за придвижване на протестиращи срещу комунизма граждани от провинцията.
  Някак си им беше неудобно на другарите да избухнат демокрацията така от нищото.Трябваше по площадите да има хора,за да се направи това в тяхно име.И Бояджиев искаше да им направи тази услуга.

 71. 71 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  До коментар [#69] от "aleko":

  Александър Симов е новото им острие. Мисля, че е от Дума, но го лансират навсякъде, където могат. Чрез него спускат опорните точки към тези, с които нямат пряк контакт. Показателно е, че горният другар от #2 е копирал цялата статия на новото им острие.

 72. 72 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Разстроено

  [quote#66:"marsena"]се чудя къде ги произвеждат такива тъпи.[/quote]

  Народопсихология...

  Преди около две хиляди и петстотин години Херодот посещава Тракия и споделя в книгите си следното: “Тракийският народ след индийския е най-голям. Ако той се съединеше под един господар и ако бе единен, той би бил според мене непобедим и много по-силен от всички народи....“

 73. 73 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 528 Гневно

  [quote#5:"stefan111"]A на мен ми писна от "ранобунди". Махайте се! [/quote]

  Те един ден наистина ще се махнат. От България. Помисли тогава кой ще остане в кочината.

 74. 74 Профил на soevsous
  soevsous
  Рейтинг: 213 Неутрално

  НА ПРОТЕСТИРАЩИ И ВСИЧКИ КОИТО ИСКАТ ДА ИЗРАЗЯТ ГЛАСНО МНЕНИЕТО СИ НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕД Т.НАР.ДЕПУТАТИ МОГА ДА ПОСОЧА И НОВ АДРЕС ЗА ПРОТЕСТИРАНЕ - ТОЙ СЕ НАМИРА В КВ.ИЗТОК НА ЪГЪЛА НА УЛИЦИТЕ ТИНТЯВА И ПИЕР ДЕГЕЙТЪР. ТАМ ВСЯКА СУТРИН НЯКЪДЕ КЪМ 8.30 ЧАСА ПАРКИРА АВТОБУСЧЕТО КОЕТО ОТКАРВА ДЕПУТАТИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ НА РАБОТА!!!
  ДОКЪМ 8.45 ДЕПУТАТИТЕ ПОЛАГАТ ТЕЛАТА СИ НА СЕДАЛКИТЕ И МАЛКО СЛЕД ТОВА МАРШРУТКАТА ПОТЕГЛЯ КЪМ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!

 75. 75 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#66:"marsena"]Като гледам колко идиоти не могат да разберат, че става въпрос за битка на хората срещу властта на мафията и монополите и се напъват да защитават точно тази власт, се чудя къде ги произвеждат такива тъпи. [/quote]

  Властта, мафията и монополите са едно. А действията им граничат с геноцид. Така че тези, които ги подкрепят, на практика са съучастници в престъпленията им!

 76. 76 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 665 Гневно

  ..." Вие не сте политици. Вие нямате език на политици. Нямате държание и съзнание на политици. Вие сте просто елементарни селски бейове. Нищо друго. Мястото ви не е там и ние НЕ ВИ ИСКАМЕ."
  Само така!!! Поядосайте се малко! Не виждате ли, че им е комфортно да се подиграват на мирните ви действия?!
  ИЛИ...ИЛИ....Терминал2 няма да се премести. Дано ви се получи.
  И сте прави..там седят НЕполитици, а шумкари узурпирали властта и подменили вота на избирателя!

  ..."Писна ни. Писна ни да ни игнорирате, защото сме мирни. Писна ни да говорите глупости по медиите. Писна ни да ви слушаме идиотиите в пленарната зала."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 77. 77 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#66] от "marsena":

  Много си тъп!

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#71] от "Blood Red Skies":


  [quote#71:"Blood Red Skies"]Александър Симов е новото им острие.[/quote]

  Ама какво "острие," а? Пише интелигентно, аргументирано, обективно, разбива ви. Хайде де, извадете и вие такова острие, не ги пускайте само лакърдиите на НПО-вски грантови "експерти" а-ла Левчев-син и сие, да не споменавам ранобудниците, дето като затеглят едни безсмислици и простотии и ти се отщява да ги четеш.

 80. 80 Профил на pifpaf
  pifpaf
  Рейтинг: 213 Неутрално

  „Имаше удряни, имаше задържани.”
  То пък оставаше да няма задържани, след като „протестиращи” пръскаха полицаи със сълзотворен спрей и ги ритаха в слабините.

  „Неадекватно беше да ни правят на кайма, за да може Цветлин да си допие виното. И там имаше бити, бяхме смазани, но не бяхме пребити.”
  И как така, според ранобудната ви логика, хем не сте пребити, хем сте направени на кайма?

  „За шест месеца станахте за смях пред целия свят. България стана за смях пред целия свят – заради вас.
  Заради „протестиращи” като вас България стана за смях – такава пародия не е имало и няма никъде по света.

  „За кого продължавате да стоите там, когато никой не ви иска?”
  Да бяхте показали, че никой не ги иска. Да бяхте събрали хиляди на „всенародния” протест. Като се събрахте за пореден път сто човека, разбираемо изтрещяхте от нерви – и тази декларация е симптом за дълбока фрустрация.

  „Махайте се. Оставете ни да дишаме. Махайте се!”
  Айде бе - и кой го казва? Пет човека на кръст. Вместо да се засрамите за поредния си провал, вие отваряте по-големи усти, все едно някой друг ви е виновен, че се дъните при всяка акция. Личи си, че вече се въртите в омагьосан кръг. Тази декларация е истеричен пристъп - нищо повече. Жал ми е за вас, а от менторите ви ме е гнус.

 81. 81 Профил на america1332002
  america1332002
  Рейтинг: 418 Неутрално

  борят се и страдат децата, но срещу най просташката и безсрамна партия в света нищо не могат да постигнат.

 82. 82 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Нормалните и морални граждани към ранобудните студенти и т.н. "протестъри" : Писна ни. Махайте се

 83. 83 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  харесва ми тонът в писмото! крайно време е нещата да загрубеят!

  Here for the LOLS
 84. 84 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#65] от "Blood Red Skies":

  [quote#65:"Blood Red Skies"]Цензура ли предлагаш, другарке?[/quote]
  О, тук си я има в достатъчно количество. Но на теб, както и на ранобудниците, ще ви препоръчам автоцензура, че се излагате щото яко ви лъсва интелектуалната и идейна импотентност. Точно за това съм тук - да ви се радвам на глупостта, макар че доста отчайващо и подтискащо действа, признавам.

 85. 85 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Постсоциализма се оказа много по-страшен от социализма.
  Хората бяха пуснати да видят свят и да разберат от какво са лишавани.И сега управляващите се опитват да ги накарат да се върне старото.Ами няма как да стане.
  Колкото и да са гадни сегашните времена,излиза цялата уродливост на социализма,лъжите, мачкането,манипулациите.
  Все повече хора разбират за какво става на въпрос.

 86. 86 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#66] от "marsena":Като гледам колко идиоти не могат да разберат, че става въпрос за битка на хората срещу властта на мафията и монополите и се напъват да защитават точно тази власт, се чудя къде ги произвеждат такива тъпи."

  -Много опростенчено гледаш на нещата и едва ли ще можеш да си ги изясниш такъв наострен.

 87. 87 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#80] от "pifpaf":

  ++++++

 88. 88 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#65] от "Blood Red Skies":


  [quote#65:"Blood Red Skies"]Какъв е този мазохизъм да киснеш във вражеска медиа? Да не би да е срещу материално стимулиране? [/quote]
  На първото вече ти отговорих. На второто ще ти кажа нещо - много, ама много трябва да се изръси някой от петорката на най-богатите българи, за да ме купи. Тогава вече ще си помисля

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  [quote#79:"jozi81"]Ама какво "острие," а[/quote]
  Типичен ваш кадър - нагъл, нахален, не особено умен, но пък надъхан с правилната партийна линия. Не се изненадвам, че се харесва на такива като теб.

 91. 91 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Реакцията срещу това управление стъписа кукловодите. Никога, въпреки че ДПС и БСП управляваха през тези 24 години /с изключение на мандатите на Костов и Борисов/, никога не са извиквали такава погнуса и открито проявена омраза. Да, омраза. Така пише на плакатите - мразим ви безплатно. Защо? Защо преди години безропотно се възприемаше тяхното управление, а днес шести месец - протести? Вече седем години България е член на ЕС. Вече са в активна възраст децата, които бяха по на десетина дванадесет години, когато влязохме в съюза. Има ново поколение, израсло със самочувствието на европейски граждани. Те пътуват свободно, те са били по едно или повече лета да поработят в Щатите, където са видели, кое как, или са завършили или още учат в Европа /или в СУ/. Няма как да повярват на лакардиите на Местан и Станишев. Няма как да възприемат, че ще ги връщат отново в сивата зона между Сибир и Анадола. Не искат в Евразия, искат в Европа. Не искат сигурността на държавата да бъде поверена на Делян Пеевски. Не искат полиция като киевската "Беркут" или истамбулските аскери на Ердоган. Това е. И го пишат хората. Какво ви гневи, бесепари?

 92. 92 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#66:"marsena"]става въпрос за битка на хората срещу властта на мафията и монополите[/quote]

  Дотук добре Но битките биват два вида - спечелени и загубени Да подариш сам още една победа на на мафията и монополите не ми се вижда особено умно Получава се като в онова стихче

  Народното възбуждане е от значение
  ако възбудата до действие довежда
  То иначе превръща се в мъчение
  така народната простата се уврежда

  /не се чете/
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  До коментар [#84] от "jozi81":

  До коментар [#88] от "jozi81":

  ПовЕрвах ти. Значи ей така, от едното любопитство киснеш денонощно сред идеологическия враг. Чудя се защо аз например нямам никакво желание да кисна във форума на Дума. Това болшевиките много обичате да казвате на ненормалното, че е нормално.

 95. 95 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Весело

  [quote#90:"Blood Red Skies"]Типичен ваш кадър - нагъл, нахален, не особено умен, но пък надъхан с правилната партийна линия.[/quote]
  Много ценен "кадър" съм, ще знаеш. Не можеш да ме уязвиш с повечето епитети, но за "не особено умна" възразявам. Умът ми е цитадела, който изисква ниво на достъп, който ти за съжаление не притежаваш.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на fiona
  fiona
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Нямам какво да добавя:
  "Цветлине, Чобанов – всеки път ще е така! Няма да имате мира. За всички се отнася това. Пацо, ОСТАВКА!"

  fff
 98. 98 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#94] от "Blood Red Skies":


  [quote#94:"Blood Red Skies"]Чудя се защо аз например нямам никакво желание да кисна във форума на Дума. [/quote]
  Ами ще си позволя едно предположение - нямаш нужния капацитет и отвореност към другомислещите за да разбереш какво се обсъжда там. Затова стой си тук и с телешки възторг и ентусиазъм си викай "Пацо, оставка"

 99. 99 Профил на foreigner
  foreigner
  Рейтинг: 213 Гневно

  До коментар [#34] от "captain_fill":

  Минуси и на Ботев - браво, "българи"! Сигурно ги слагат същите тия, които иначе се правят на радетели на националната кауза... Но те пък кога ли са чели нещо повече от жълта преса (ако избщо могат да четат), та камо ли Ботев... Вероятно си мислят, че стиховете са дело на автора на поста и реагират първобитно-комунистически, както им е наредено...

  Бъдете здрави!
 100. 100 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  [quote#83:"kaiser"]харесва ми тонът в писмото! крайно време е нещата да загрубеят! [/quote]

  защо ми слагате минуси? не искате ли да го махнем тЕя?

  Here for the LOLS
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK