Отчетът на МВР: Справихме се с бежанците, с протестите без насилие и с подслушванията

Цветлин Йовчев

© Надежда Чипева, Капитал

Цветлин ЙовчевМВР се е справило добре с трите предизвикателства - бежанския поток, протестите и тежката реформа, които са се появили от началото на мандата на вътрешния министър Цветлин Йовчев, стана ясно по време на отчета на ведомството протекъл без да бъде отправена нито една критична бележка към работата на полицията.  


Йовчев се похвали и с това, успешно е бил разграден съществуващия модел на несъразмерна концентрация на власт в министъра на вътрешните работи. Той вече няма такива възможности както преди това и това в голяма степен отговаря на очакванията на обществото. По думите му вече министърът няма да може да влияе върху отделните разследвания и пряко да влияе върху дейността на отделни оперативни охранителни структури и това трябва да остане така.


Той изброи вливането на ГДБОП в ДАНС като положително за ведомството. "В тази връзка трябва да отчетем промените в закона за СРС и проекта за нов закон за МВР (бел. ред. според наблюдатели в голямата си част копиращ старите текстове).
"Прекратихме порочните практики в МВР - няма вече дарения, спряхме търговската дейност - прекратяват се договорите, в началото на годината ще може да кжем, че министерството не се занимава с търговската дейност", заяви още Йовчев.


Вътрешният министър разкритикува протестиращите, като повтори тезата си, че те вече не са спонтанно организирани както в началото, а зад тях стои друга сила. Той не пожела да я назове, но препоръча протестиращите да са наясно в какво са въвлечени, кой ги е въвлякъл и какво цели. 


"Сигурно много грешки сме допускали и сигурно ще продължим да допускаме грешки. Във всеки един от случаите мисля какво сме можели да направим, за да имаме по-добър резултат. Убеден съм, че ще направим така, грешките, които сме допускали, да не се повтарят", заяви още Йовчев, помолен да посочи поне една грешка по време на неговото управление.


Няма да има тефтерчета и автомобили за подслушвания
Тонът беше приповдигнат, като министър Йовчев се похвали с двойно по-малко подслушвания за 2013 г. и това, че министърът не може вече да влияе пряко върху подслушванията и това трябва да остане така"


Към края на 2012 г . е имало над 5000 едновременно подслушвани телефони, към настоящия момента са малко над 2100. Въведохме комплекс от мерки, с които ще се гарантира законноста, няма да има тефтерчета и безконтролни движещи се автомобили с подслушвателна техника", заяви Йовчев.


"Само ще си позволя да посоча, че по думи на главния прокурор има данни за над 800 незаконно подслушвани телефона - ето това нещо го спряхме", заяви вътрешният министър, позовавайки се на изявление на Цацаров от октомври.


Йовчев не успя да обясни как ако подслушванията са намалели, то за първите шест месеца на годината структурата в ДАНС, която не беше обхваната от реформата чрез промените в закона за СРС, е подслушвала двойно повече в сравнение с предходната година.


По думите му отлагането на принципа всеки заявител на СРС да плаща от собствения си бюджет, няма да се отрази и подслушванията ще са по-малко. 


Имаме план за справяне с потока бежанци, той работи
Според Йовчев, страната е успяла да промени "нагласата в европейските институции", за да бъдат убедени, че България трябва спешно да получи финансова помощ за справяне с миграционния поток към страната. Освен това управляващите са успели да променят и "фокуса на някои европейски политики".


"Имаме план за справяне, който работи, това се вижда от всички. Намалихме нелегалните имигранти, благодарение на мерките, които предприехме, а с реализирането им през март 2014 този процес ще се задълбочи и ще стане устойчив", заяви още Йовчев.


Статистиката, която той представи, че има увеличение на принудително изведените, а местата за настаняване са вече над три хиляди. "Подобряваме условията на живот там. Не сме в състояние да осигурим това, което е необходимо", заяви още вътрешният министър.


По думите му три пъти е увеличено полицейското присъствие в районите, където са настанени чужденци и таке е повишена безопасността. 


Знаем кой стой зад студентите
Йовчев похвали действията на служителите на МВР, които са успели да предотвратят насилие спрямо хора и нанасяне на материални щети по време на протестите. Той не успя да заяви колко са проверките срещу действия на полицаи във връзка с протестите и дали има наказани служители на реда. Но заяви, че пострадали са около 30 полицейски служители. "Ще се окаже, че при протестите са пострадали повече полицаи, отколкото протестиращи".


Според Йовчев през последните месеци се е наблюдавала засилваща се агресия спрямо полицаите, която е била непредизвикана. "Липсата на достатъчно ясно и категорично осъждане на такъв тип прояви води до това", смята още вътрешният министър и допълва:


"Не допуснахме сблъсъци между хора, които имаха различно отношение и коренно различна оценка за това, което се случва... Нали не очаквате да позволим граждани да упражнят насилие едни към други, да нахлуят в сградата на парламента. Успяхме добре да се справим, но и запазихме необходимия баланс. Всеки може да направи справка как се справят в тези условия в други европейски държави", заяви още Йовчев, който неколкократно е сравнявал действията на полицията по време на протести с други европейски държави в опит да защити действията им.


По думите му правителството било готово за диалог, но от страна на протестиращите никой не изявявал желание. "Няма желание и за поставянето на други искания или разрешаването на проблеми. Структурите - партии, граждански сдружения трябва ясно да заявят кои са те и кои са техните цели. Протестиращит да са наясно в какво са въвлечени, кой  ги е въвлякъл и какви са неговите цели", заяви още Йовчев, обяснявайки, че структурата на протеста е променена.


"Всички знаем кой стои зад студентите, но няма съм човекът, който ще го разкрие. Няма да издавам присъди – нито оправдателни, нито укорителни. Но това мисля, че е работа на журналистите – да информират", добави министър Йовчев. Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  С нито едно от изброените не сте се справили
  #ОСТАВКАБЕ!!!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 2. 2 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 409 Весело

  Само дето днес е 16 декември, а не 1 април.

 3. 3 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Единственият начин за справяне с бежанския поток е да се екстрадират бежанците обратно по домовете им, тогава няма да има нито бежански проблем, нито ксенофобски.

 4. 4 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Лъжа 1 справихме се с бежанците.Справихте се ама друг път още са си тук нали ги виждаме.
  Лъжа 2 справихме се с протестите без насилие .Многото клипове в интернет доказват обратното.
  Лъжа 3 справихмме се с подслушванията .Ами тогава защо увеличихте двойно бюджета.

  писнало ми е от левичари
 5. 5 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 540 Весело

  Май се спомина ромката която ги хвалеше и от МВР решиха да се похвалят сами,така ми изглежда

 6. 6 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  мвр се политизира тотално с опорните точки, тоталитаризмът и комунизацията на държавата се случиха. факт.

 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2200 Гневно

  [quote#3:"Ангелина"]Единственият начин за справяне с бежанския поток е да се екстрадират бежанците обратно по домовете им, [/quote] Що се изказваш тъй неподготвена? Аз примерно съм твърде благодарна, че като е бягал навремето прапрадядо ми, не са се намерили умни глави да пожелаят да го "екстрадират" обратно към дома му!

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1921 Любопитно

  А охранителните фирми дет' ги наемат по селата кога ще си представят отчета?

 9. 9 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Хахахаха, ега ти лъжливия отчет. Опорните точки на Йовчев за кого са предназачени - за чичо от село, или за европейските наблюдатели? Нито единия, нито другите вярват, ама комунистите срам нямат

 10. 10 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  Тоя е преписал на Цецо отчетите..

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 11. 11 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4624 Неутрално

  С нищо не си се справил Йофчеф престъпниците бягат както си искат от теб. Отивай да вечеряш пак и после ОСТАВКА !

  klimentm
 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2200 Неутрално

  [quote#8:"extraCACA"]А охранителните фирми дет' ги наемат по селата кога ще си представят отчета?[/quote] Те си го представят ежегодно... финансовия. Да видиш ти колко е положителен, а и няма нужда от опорни точки. А защо в селата плащат и данъци - идея нямам!

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1396 Весело

  "Прекратихме порочните практики в МВР - няма вече дарения, спряхме търговската дейност - прекратяват се договорите, в началото на годината ще може да кжем, че министерството не се занимава с търговската дейност", заяви още Йовчев."

  О, да! Прехвърлихте парите и търговската дейност в ДАНС, където тя ще се упражнява от агенти под прикритие с фалшиви документи за самоличност. Чудесно, чудесно!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 14. 14 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Отчетът на МВР: Справихме се с бежанците, с протестите без насилие и с подслушванията

  Хахахахахахаха, ау ще пукна... тоя ме уби от смях...
  Дай да видим сега ..
  с бежанците - настанихте ги баш в столицата - голяма глупост...
  с протестите без насилие - долна лъжа - има много клипчета които доказват обратното...
  с подслушванията - тука ни е мъгла, ама само като се сетя че ви мина през ума да назначите Пеевски, че взехте че го направихте, че 2 дена си мислехте че можеби ще мине.... просто си представям как сте се "справили" с подслушванията като отделихте и повече пари за тях...

  Четох че не си разбрал за какво са ти прекъснали вечерята, че и аз да ти го кажа пак - за да се махаш - ОСТАВКА!

 15. 15 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  До коментар [#7] от "dogwoman":

  Те забравят, че 30% от днешна България е продукт на бежанци.
  По темата сега.
  Оценка 4.45 за министъра на МВР.
  Йовчев доказа, че МВР може да изглежда дори и възпитано. За разлика от някои умни, възпитани и полуобразовани.

  Ecrasez l’infâme
 16. 16 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 606 Неутрално

  "Справихме се с бежанците, с протестите без насилие и с подслушванията"

  Така е. Сега остават да се справите със Световния Глад, Световния Мир и първо място на конкурса по красота "Мис Бусманци".

 17. 17 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3552 Весело

  "Всички знаем кой стои зад студентите, но няма съм човекът, който ще го разкрие. Няма да издавам присъди – нито оправдателни, нито укорителни."

  Не си прав Йовчев! Цветанов като по-умен го правеше непрекъснато - за лекари, за учители, за престъпници...

 18. 18 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  И после се чуди ,защо го "поздравяват" на вечеря! С подобни жестоки гаври не си служеха и по времето на "зрелия" социализъм ,особено с подслушванията се справихте най-успешно - явно са били малко и за това ги удвоихте ,че даже учетворихте ,защото сменихте на всички позиции кадърните хора с проверени ваши.
  Жалко за кадърността ти ,но на комунисти честност не им трябва стига да си кадърен да им прокарваш мерзостите.

 19. 19 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  http://www.youtube.com/watch?v=_LmW2PK8oT0

  Мхм. Никакво насилие...само една ръка там се мотка.

 20. 20 Профил на ivanasenov2
  ivanasenov2
  Рейтинг: 466 Весело

  МВР не се справи със задачите си, но го направи значително по-културно, отколкото ЦвЦВ...

 21. 21 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#3:"Ангелина"]

  Единственият начин за справяне с бежанския поток е да се екстрадират бежанците обратно по домовете им, тогава няма да има нито бежански проблем, нито ксенофобски. [/quote]
  Да бе...за 90+% от тях екстрадицията е еквивалент на пращане в масовия гроб.

 22. 22 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Такива хора й трябват на България - работари, има би проблем да го решават! С бежанците со кротце, с подслушванията со благо...

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 23. 23 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Напоследък в отчетите на МВР присъстват - протестиращи и бежанци. Сега и подслушванията. Нищо за организираната престъпност и дребните битови кражби.

 24. 24 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  С всичко се справяте,ти и колегите ти,много сте нагли!

 25. 25 Профил на ivanasenov2
  ivanasenov2
  Рейтинг: 466 Весело

  [quote#15:"Graf"]Йовчев доказа, че МВР може да изглежда дори и възпитано. За разлика от някои умни, възпитани и полуобразовани. [/quote]
  Но резултатите, макар и по-културни, са еднакво незадоволителни....
  Щото всяка милиция си има традиция...

 26. 26 Профил на Божикравов
  Божикравов
  Рейтинг: 597 Неутрално

  ... и плана преизпълнихме и три реколти тая година прибрахме и 27-ма европровиниця станАхме.

  СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ.
 27. 27 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  До коментар [#19] от "bastor":

  Кво правят в периметъра онези на земята?
  Играят си на жмичка?
  В Лондон, Париж или Барселона можеше и да ги гръмнат.
  Във Вашингтон - почти на 99% са ги думнали без да ги питат дали са от Ал Кайда или от червените бригади.
  Само ги проснали на жълтите павета..
  Насилие?
  Анархисти.

  Ecrasez l’infâme
 28. 28 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Лъжете ! МВР лъже, правителството лъже....
  Ние знаем кой стои зад вас, това не са българските граждани!

 29. 29 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#27:"Graf"]В Лондон, Париж или Барселона можеше и да ги гръмнат. [/quote]
  В Лондон, Париж и Барселона полицията не съм я виждал да пази крадци все още.

 30. 30 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1441 Весело

  "Отчетът на МВР: Справихме се с бежанците, с протестите без насилие и с подслушванията"...

  ... само не намерихме сгода как да вечеряме поне, без да ни освиркват. Може би е време да върнем малко полицаи от границата, за да въведем в ресторантите почина - сервитьор, полицай, сервитьор, полицай...

  Свобода за Надежда Савченко!
 31. 31 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Мдам. Липсва само Весела Коледа на всички български граждани Бодро рапортуваните "успехи" бяха една от най-неприятните черти на лицето Цветанов. Йовчев, като си по-обран в приказките, стоиш по-сериозно.

 32. 32 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Като го слушам този, то излиза, че Цв.Цв. мяза на пионерче (в дезинформацията)!

 33. 33 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 982 Любопитно

  А, и нека каже кой стои зад студентите.

 34. 34 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1098 Любопитно

  До коментар [#15] от "Graf":

  Графе,
  ти кои опорни точки използваш? тези за образованите, или тези за полувишагите?

  как изобщо някой може да каже добра дума за Овчев, неговото министерство, и за неговия полу-олигофренски квази-човек и главен секретар, с външен вид и прическа като от ниско-бюджетна боливудска продукция за сухия режим през 1927-ма в Чикаго?!?

  как? как изобщо някой може да повярва и на една дума на Овчев, че се били справили с бежанците, подслушванията и с протестите?!?

  РЕФОРМИ !
 35. 35 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 430 Неутрално

  "просто най-добрите".
  Само да не ме заключат ..........

 36. 36 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1921 Весело

  [quote#33:"cor.ne.edito"]А, и нека каже кой стои зад студентите. [/quote]

  бе, баре кои са праилните журналисти да каже

 37. 37 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Аз стоя зад студентите, а тоя ПРЕВРАТаджия не иска да го признае от страх и това е лошото. Да, знам, знам...знам, че и вие стоите зад студентите.

  А като не може да прави разлика между държава и мафия по добре да спре със сравненията с други европейски държави, където има върховенство на закона, а не важи само закона на джунглата.

  А изискването към структурите да са ясни кои са и кои са целите им е неаргументирано, но дръзко и арогантно при положение, че го казва подчинен на...Кой...Помнете...Кой...е врага. ОСТАВКА!

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 38. 38 Профил на Тишо
  Тишо
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Поне не можаха ли да не пускат доклада точно след разкритията на БНТ от сутринта. Да го бяха забавили до към края на седмицата. Тези от МВР са хронични некадърници.
  http://bnt.bg/part-of-show/zad-stenite-na-bezhanskiya-lager-v-harmanli-sa-s-skrita-kamera-kak-raboti-politsiyata

 39. 39 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  "Отчетът на МВР: Справихме се с бежанците, с протестите без насилие и с подслушванията"

  Това ли са най-големите проблеми и приоритети на МВР? Горко ни!

 40. 40 Профил на Гергана
  Гергана
  Рейтинг: 810 Любопитно

  За пореден път се уверих - комунягите живеят на паралелна вселена.

  Народе????
 41. 41 Профил на aaaa
  aaaa
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Замазването на проблемите не е решение!Нито протестите са стихнали а само са се трансформирали в яростно настроение нито е решено нещо с бежанците нито спирането на говоренето за подслушването е намалило нговия поръчков политически характер!Слушам само лъжи и полуистини за уж велики действия и резултати!Но накрая живея в най-бедната и загубена държава в Европа!

 42. 42 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 581 Неутрално

  ТоА гледа като истински наследник на мързелив ратай и бъдещ куманист, който се зарича:
  "Е ся ви е*** мамата кулашка!"

 43. 43 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1182 Неутрално
 44. 44 Профил на novina
  novina
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ха-ха! На сталинския принцип - няма човек, няма проблем. Ако ни изпратите целокупно в лагери - още по-няма да има проблеми!

  novina
 45. 45 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  До коментар [#34] от "Rage Against":

  Нали се борите за власт?
  Утре ще трябва да спазвате стандартите, които Йовчев налага. И да си я пазите властта.
  Уверявам те, ще ви бъде много трудно.
  Аз понеже меря с по-дълги аршини та знам какво става. Вие, понеже сте си леко неадекватни(може и заради туй да сте извън властта) ве си давате сметка за случващото се.
  Ваша работа, но ще ви е трудно утре.

  Ecrasez l’infâme
 46. 46 Профил на karabinero
  karabinero
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Напротив др.Иовчев,бихте и арестувахте напьлно мирно протестиращи хора и ходехте по домовете да ги плашите да не протестират и да кажете на ЕС че всичко е наред,само дето сьздадате очаквания ХАОС.Мислите си че Европа не ви гледа ли??Ха ха,гледа ви целия свят.Готов сцм да направя метеж какьвто вие направихте феврури т.г.и платихте на мангалите по 300лв. за метежа ви.

 47. 47 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Първо дойдоха Ушанките, те оставиха на власт Ушевите...и те так те до днеска

 48. 48 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1184 Весело

  "Отчетът на МВР: Справихме се с бежанците, с протестите без насилие и с подслушванията..."

  ...както и с вечерята в клуба на архитектите.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 49. 49 Профил на Plamen Vl
  Plamen Vl
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Човек ако слуша политиците ние живее в някакво райско място, без проблеми, с икономически подем и тнт...

 50. 50 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Сигурно новите опорни точки указват да се отчитат само успехи. Напомня ми за онзи стар виц от времето на соца : Защо парахода на социализма не вървял? Защото всичката пара отивала за свирката.

 51. 51 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Весело

  Отчетът на МВР: Справихме се с бежанците, с протестите без насилие и с подслушванията
  ============
  само гражданските патрули и Волен Сидеров не можахме да арестуваме а и студенти колкото искаш.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 52. 52 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Да сложиш на едно място законното конституционно право на протест и незаконното подслушване и хладнокръвно да заявиш, че си се справил и с двете е признак за недемократичен милиционерски мозък, на дебелоок цинизъм, присъщи само и единствено на закоравял кагебист, на едно мерзко същество, какъвто очевидно е Пинокио на вътрешните работи.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 53. 53 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Снимката да не е правена в дома на архитекта на Кракра? Прилича ми на човек, който си чака вечерята ама няма да може да я консумира.

 54. 54 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Апропо, за подслушванията - бюджетът за слухтене е два пъти по-голям от този при Цветанов. Та, като казах за Цветанов, главният ИМ прокурор успя ли да докаже поне едно от двете обвинения, че е подслушвал много и че не е подслушвал достатъчно?

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 55. 55 Профил на block
  block
  Рейтинг: 886 Неутрално

  тоя овчев къв е нааагъъъл. ма нищо де и това е довреме

 56. 56 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  "Отчетът на МВР: Справихме се с бежанците,..."

  Добре, че турците ще подписват споразумение с ЕС за реадмисия, та спряха бежанците, които умишлено пропускаха преди това към нашата граница.

 57. 57 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Единственото, с което се справихте, е да добутате до края на годината...

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 58. 58 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#56:"emils"]Добре, че турците ще подписват споразумение с ЕС за реадмисия, та спряха бежанците[/quote]
  Ами подписването на това споразумение мигар не е станало и по наше настояване?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 59. 59 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Алчно-червената булонка, с мъжественото име - Цветелин, пак е прекалила с червилото и пудрата. Явно и прашките я стягат и този дискомфорт определено я пришпорва да ръси глупости. Чест прави и на мъжествено-демократичните и 'независими' медии които, поразени от съвършения блясък на хубавицата, останаха безмълвни.
  Театро: Сълза & смях!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 60. 60 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 696 Гневно

  Някак се сещам за един куплет на Ерол от Уикеда:
  -Пинокиооооооо.
  -Гггггангстааааа!
  Поредния лъжец, че и много опасен при това, под формата на "чисти помисли и желания" утре ще почукат на врата ви "за справка"

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 61. 61 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "Справянето с бежанците" е за пред соросоидите-циганизатори, които искат да има много от тях. Справяне щеше да има ако беше гласувано предложението на Атака за затваряне на границите.

 62. 62 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1379 Гневно

  Изградихте едно министерство на Истината, сраснахте се с партията си, унижавате, преследвате и заплашвате тези, които не са съгласни с управляващия ни милиционеро- социализъм. ПРОТИВНИ СТЕ

 63. 63 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Гневно

  Кви "БЕЖАНЦИ", кви 5 лева бе йОвчев??? В България НЯМА БЕЖАНЦИ!!!! В България има НЕЗАКОННО вкарани през турско-българската граница ПО ЛИЧНО ТВОЕ НАРЕЖДАНЕ от полицаите от Гранична полиция, НЕЛЕГАЛНИ ИСЛЯМСКИ ИМИГРАНТИ!!!С това си разпореждане , ТИ ПРЕВЪРНА полицаите от Гранична полиция , в КАНАЛДЖИИ!!! В нелегални трафиканти на хора!!! С това си разпореждане , ТИ НАВОДНИ България с ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ НЕЛЕГАЛНИ ИСЛЯМСКИ ИМИГРАНТИ!!!! Това НЕ СА БЕЖАНЦИ!!! От какво в БОГАТА Турция , със заплати и пенсии , в пъти по-големи от българските , "БЯГАТ" в България , тези "БЕЖАНЦИ"??? Тези "БЕЖАНЦИ" , са вкарвани от тайните служби на НЕООСМАНИСТА Реджеп Тайип Ердоган НЕЗАКОННО през турско-българската граница със съдействието на ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕНИЧАРИ , като йОвчев , с цел предизвикването на РАСОВИ , ЕТНИЧЕСКИ , ИКОНОМИЧЕСКИ и СОЦИЛЛНИ конфликти , целящи УНИЩОЖЕНИЕТО на България и превръщането 'и в Турски вилает!!!

 64. 64 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Веднага щом прочетох, че "МВР се е справило добре с трите предизвикателства - бежанския поток, протестите и тежката реформа" и погледнах календара ...

  Коледа е, Йовчев, не 1-ви април, пък и темите са доста сериозни, за да си правиш глуповат майтап с тези неща...

  Може да съм луда, ама не съм тъпа, Йовчев!

 65. 65 Профил на lucky_07
  lucky_07
  Рейтинг: 524 Гневно

  Какво сте се справили?! Набухахте в страната дванадесет хиляди нелегални имигранти от Турция и си напълнихте джобовете!
  Иначе, според подписаната реадмисия, Бг ще може да връща обратно в Турция имигранти но не и тези 12 000, които вече са тук.
  И*д*и*о*т*и

 66. 66 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 543 Весело

  Бежанският поток далеч не се дължи на родното МВР, но в този вестник напоследък се държи на ефектните заглавия , а не на истината, защото бежанците, към които, разбира се, следва да проявяваме хуманност, не са резултат на без/действията на Йовчев. За подслушванията, просто не ми се прави сравнение между цецовия режим, барабар с цецомобилите и отвертката.

 67. 67 Профил на Гъз, ти си нашето знаме!
  Гъз, ти си нашето знаме!
  Рейтинг: 693 Весело

  Това сигурно са новите опорни точки от министерството на пропагандата.

  Следването на троловете е сигурно като следването на парите.
 68. 68 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 466 Весело

  "Тонът беше приповдигнат, като министър Йовчев се похвали с двойно по-малко подслушвания за 2013 г. и това, че министърът не може вече да влияе пряко върху подслушванията и това трябва да остане така"

  Тоест: "Колеги Мафиоти, вече можете да си правите каквото искате, вече няма и да ви водим на отчет! Ще подслушваме само свестни хора, дръзнали да говорят срещу вашата власт. Ако искате ще ги бием вместо вас."

  ...

  Хора, дайте да вземем по една сопа, тия няма да ни оставят да дишаме!
  Ооо ДА! Открито подстрекавам към бунт, неподчинение и диверсии! Елате ме хванете! Който първи ми намери аипито го черпя едно кафе в ареста и му давам да ми избие един зъб!

 69. 69 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Отчетът на МВР: Справихме се с бежанците, с протестите без насилие и с подслушванията..

  - Нищо не сте направили !!!

  - Цялата дейност на МВР , и Министъра
  се свеждаше , до Охрана на узурпиралите
  властта, БСП и ДПС, Мафиоти...
  - Броене, насилие, заплахи над протестиращи, ..
  и писане на опорни точки !!!
  - Това е, ... другото е ала бала .

  urkobozambo
 70. 70 Профил на Стефан Станчев
  Стефан Станчев
  Рейтинг: 524 Гневно

  ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, а сега кажи, че живеем в рая...пуууу

 71. 71 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Наистина смятам , че този министър е по-подходящия от Румен Петков и Цветанов . Наистина отигра добре доста ситуации и надмина моите очаквания . Но това не променя цялостната оценка за правителството - не се справя със ситуацията и трябва да се оттегли - оставка . Жалко , че Бойко реши да ги крепи , а не да ги сваля - българският народ и бизнеса загубиха много за тия 6 месеца , за да се сключат 2,3 големи сделки с Русия .

 72. 72 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  [quote#64:"luda_krava"]Коледа е, Йовчев, не 1-ви април, пък и темите са доста сериозни, за да си правиш глуповат майтап с тези неща... [/quote]
  Той горкият отиде на ресторант и започна да вие като че ли му вадят зъб без упойка. Не е свикнал на сериозно отношение и затова го избива на глуповат майтап.

 73. 73 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Хубаво е човек да е доволен от себе си, но прекаленото доволство е самодоволство. Вече чухме, че това е най-успешното правителство на прехода (не че преходът беше успешен), сега чуваме, че МВР се е справило с всички задачи през годината. Главната задача на МВР беше да охранява депутати и министри от народното недоволство, задачата е изпълнена. Но задачата по охрана живота и собствеността на обикновените граждани ще почака, това не е на дневен ред.

 74. 74 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Справихме се с бежанците, с протестите без насилие и с подслушванията
  Това за насилието не е за хвалба,а упрек,защото МВР е специализирана държавна организация за гаранатиране на спазването на законите основно чрез насилие.Само дъражавното насилие според законите е легитимно.Безчинствата на шайките проституиращи са противозаконни.

 75. 75 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Ко речи? "Справихме се с бежанците" ?!?

 76. 76 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Любопитно

  До # 21 - bastor- "Да бе ...90+екстрадацията за тях е връщане в масовия гроб."

  Бе ти тъп ли си , ли само си МАНИПУЛАТОР??? Първо се сети . какъв е % на "БЕЖАНЦИ" , които НЕ СА ГРАЖДАНИ на Сирия , а на Египет , Алжир , Мароко , Тунис , ЧАД , Йемен..., които ни се представят за "БЕЖАНЦИ" , от Сирия!!!???!!! Сетне се сети, от КАКВО в БОГАТА мюсулманска Турция със заплати и пенсии в Пъти по-големи от българските, "БЯГАТ" в БЕДНА християнска България , тези "БЕЖАНЦИ"??? Не!!! ТОВА НЕ СА БЕЖАНЦИ!!! Ако ти бе БЕЖАНЕЦ , с ислямско вероизповедание , къде би желал , да отседнеш , за да си създадеш нов живот и ново бъдеще??? Какво би търсил в БЕДНА България , с нейните над 600 ХИЛЯДИ БЕЗРАБОТНИ??? Не!!! Това са радикални ислямски екстремисти от цял свят, отишли да тероризират мирния сирийски народ!!! След като сирийците ПРОГОНИХА световния башибозук , воювал под знамената на "Ал Кайда", Ердоган , със съучастието на българските продажни политически еничари , ни ги пробутват тези НЕЗАКОННИ ИСЛЯМСКИ ИМИГРАНТИ, за "нещастни", "БЕЖАНЦИ"!!!! Кой ПРОПУСНА, да вкара незаконно пресеклите турско-българската граница , НЕЛЕГАЛНИ ИСЛЯМСКИ НАРУШИТЕЛИ веднага в АРЕСТА , както го изискват Наказателния и Наказателно Процесуалния Кодекси на България??? Кой пропусна да КОНФИСКУВА , НЕЗАКОННО ВНЕСЕНАТА ВАЛУТА от тях , през турско-българската граница??? Значи , ако теб те изловят да пренасяш НЕДЕКЛАРИРАНА ВАЛУТА през граница , ще ти я конфискуват , ще те глобят и вкарат в ЗАТВОРА , а за тях НИЩО????!!!??? Много българи си мислят , че под ВАЛУТА , се разбират , САМО ПАРИ, но не е така!!! Под валута , се разбират пари + Скъпоценни камъни + Ценни метали , като злато, платина , сребро, титан...На конфискация , в полза на България подлежат и недекларирани предмети на изкуството и исторически ценности... И сетне се чуди българският данъкоплатец , защо по нареждане на йОвчев, българските гранични полицаи са се превърнали в държавни каналджии на всякакъв клал и мародерствал мирният сирийски народ , международен ислямски башибозук и от къде тези "БЕЖАНЦИ" не само СИРИЙЦИ , но и от Кения , Алжир , Мароко , Тунис , Египет... , имат пари , да си развяват коня из София. Да наемат и купуват апартаменти. Да имат самочувствието вече всяка седмица , да нападат мирни българки!!!


 77. Личната ми оценка е-ОСТАВКА!!!

  Боли ме от овчедушието на хората...
 78. 78 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Весело

  До # 22- др.Иванов---- "Такива хора й трябват на България, работари като има проблеми да ги решават..."

  Ма теб май яко те е хванала , артеросклерозата!!! Не се ли сещаш , как ще си решат проблемът с теб тези радикални ислямисти , след като въведат ШЕРИАТА в България??? Ще те джаснат от последния етаж на хотелчето ти!!! Ако се окаже прекалено ниско , за да получиш достойна за гяурин смърт , могат и да те обесят на най-близкия електрически стълб , или да те вържат за краката и да те влачат зад мутренската ти Жипка , както Ахил е влачил Хектор , до като пукнеш!!! Пък дъщерите ти и внучките ти , ако са качествени , ще попълнят някой харем , ако не са , ще им чистят обувките и кенефите...

  А може би ,ти не си християнин , а си турчин , или помак и за това си толкоз курназ!!!???!!!

 79. 79 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Боже,върна се времето на преизпълнените петилетки и на героите на труда.

 80. 80 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1921 Любопитно

  "Липсата на обществено осъждане на някои по-агресивни прояви и действия по време на продължаващите вече половин година антиправителствени протести ДАНСwithme е една от основните причини за засилването на ксенофобските настроения и инциденти с чужденци в последните месеци."

  Тоя сериозно ли е казал това?

 81. 81 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Със всичко се справихме, но в опорните точки сме направо върхът!

 82. 82 Профил на Ironside
  Ironside
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ''Всички знаем кой стои зад студентите". И кой стои зад мен бе господин Йовчев? – Никой! И вие се страхувате от това. Страхувате се, че зад хората стои една куза, която е необременена с политическите ви противници.

 83. 83 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1501 Любопитно

  "....Отчетът на МВР: Справихме се с бежанците, с протестите без насилие и с подслушванията...."

  След Тиквоний и Гуменката_от_селски_тип който и да бъде, каквото и да прави, ще се справи направо БЛЕСТЯЩО в сравнение с криминално проявените лица...

 84. 84 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#27] от "Graf":

  Графе, не се излагай, ти си умен човек, би трябвало да знаеш кога не е възможно да защитиш очевидна простотия без да се орезилиш.

 85. 85 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "МВР се е справило добре с трите предизвикателства - бежанския поток, протестите и тежката реформа, които са се появили от началото на мандата на вътрешния министър Цветлин Йовчев,"
  Да, и един мармот увива шоколад.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 86. 86 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1097 Гневно

  Само в България министър на вътрешните работи може да си позволи да обвини БЕЗ НИКАВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА политически партии без да ги назовава, че организират граждани свободно протестиращи срещу правителството.

  В нормална държава той щеше на другия ден да е принуде да подаде

  ОСТАВКА!

 87. 87 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  ВЕрвайте си, Йовчев.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 88. 88 Профил на medic5
  medic5
  Рейтинг: 239 Неутрално

  [quote#71:"magnas"]Жалко , че Бойко реши да ги крепи , а не да ги сваля - [/quote]

  не ги крепи, постоянно повтаря че трябва да подават оставка

 89. 89 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  С протестите не сте се справили защото наближават много по мощни такива...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 90. 90 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#86:"BlueWater"]Само в България министър на вътрешните работи може да си позволи да обвини БЕЗ НИКАВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА политически партии без да ги назовава[/quote]

  Хе, хе... как ще обвини даден политически субект БЕЗ ДА ГО НАЗОВАВА? Пич, ти наред ли си?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 91. 91 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Луд умора няма с циркаджийски номера...

 92. 92 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3485 Неутрално

  Така се справи с всичко, че оня ден не можа да вечеря.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 664 Весело

  [quote#7:"dogwoman"]Единственият начин за справяне с бежанския поток е да се екстрадират бежанците обратно по домовете им, - цитат на коментар #3 от “Ангелина”

  Що се изказваш тъй неподготвена? Аз примерно съм твърде благодарна, че като е бягал навремето прапрадядо ми, не са се намерили умни глави да пожелаят да го "екстрадират" обратно към дома му! [/quote]

  Ти може и да си благодарна, ама питала ли си тези, при които е избягал дядото- беглец?

  Или- както казват- Щатите винаги са имали проблем с емигрантите- ако не вярвате- питайте който и да е индианец...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 95. 95 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Какво самодоволство! И от Найденов, и от Йовчев, със сигурност и от останалите министри, Премиер, Парламент! Какво разбират под : справихме се"? Протестите спряха, защото исканията са удовлетворени? Чужденците спряха да прииждат защото границата се охранява по-ефективно? Бежанските лагери предлагат що годе човешки условия за живот? Наистина? Аз пък си мисля, че чужденците вече знаят какво представлява България и тя вече не е път за тях, нито убежище! Що се отнася до протестите, примерът с " вечерята" на Йовчев е добра илюстрация на справяне!

  goblenka
 96. 96 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Разбира се, едно е да си опасен некадърник от милиционерска школа, какъвто е този човек и каквато безспорно продължава да е школата на мвр у нас - за справка, едно от нещата, които продължават да учат ченгетата е подчинение и неизразяване на собствена мисъл, както и че най-тежкото престъпление е това срещу полицай!!?

  Та едно е да си прост, некадърен, необразован и изпълнителен министър, шеф на МВР но този е и амбициозен и опасен лъжец и демагог, който упорито работи за каузата на организираните престъпни групи на бсп, дпс и атака и е способен да отрече всичко очевадно щом не се вписва в линията на партията, да атакува най-брутално всичко, което се изпречи на пътя на постигането на безчовечните им и безскрупулни цели.
  Разбира се в друг аспект той като всички в ръководството на тези организации (вкл. герб) той е и крайно опасен социопат и както винаги са ни показвали, те с мир или с честни избори никога няма да се дадат!

 97. 97 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1501 Любопитно

  [quote#63:"kimba3"]В България има НЕЗАКОННО вкарани през турско-българската граница ПО ЛИЧНО ТВОЕ НАРЕЖДАНЕ от полицаите от Гранична полиция, НЕЛЕГАЛНИ ИСЛЯМСКИ ИМИГРАНТИ!!![/quote]

  Познах те Цвинокио, ти си и никой друг. Само ти можеш да говориш на ангро за всичко, което ти скимне. Такива сте вие, герберунгелите. ОПБ под командата на Вожда. Да ви имам "интелекта"...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK