Ще направим стрес тестове на социологическите агенции, обяви Иван Костов

Ще направим стрес тестове на социологическите агенции, обяви Иван Костов

© Юлия ЛазароваНека социологическите агенции се подложат на стрес тестове за достоверност. Нашата лаборатория ще направи такъв анализ. Това каза Иван Костов, създател и ръководител на "Лаборатория управление на рискове" към Нов български университет, пред Би Ти Ви.


Костов заяви, че един от проблемите пред журналистите, а оттам и пред обществото, е, че голяма част от информацията, с която се работи, е недостоверна. 


"В крайна сметка социологическите агенции досега са предсказвали изборни резултати, а и резултати е имало, когато са се провеждали избори. Така че математически е много лесно - е, може да не е много лесно, но е възможно, да се моделира тази ситуация и да се докаже кои агенции са в състояние да издържат стрес тест", каза бившият лидер на ДСБ.
По думите му може да се окаже, че има агенции, които трайно изкривяват данните, можело и да се окаже, че някои агенции изобщо не могат да правят проучвания. 


Ръководителят на  "Лаборатория управление на рискове" коментира още, че протестите, които продължават повече от половин година, са сериозен риск за страната. Три пъти протести са сваляли български правителства - това на Луканов, на Жан Виденов и на Бойко Борисов, напомни Костов.


Допълни обаче, че протестите са се разфокусирали, "освен това нямаха лидерство, освен това не желаеха да придобият политическа форма". "Това се случи с протестите, но и тепърва ще се случва. Според нашия доклад протестният потенциал е запазен много висок. Ако не се появи лидерство, протестът ще е стихиен като този през февруари", допълни Костов.


По данните на ръководената от него лаборатория, "нетното недоверие към правителството сега е същото, колкото е било нетното недоверие към правителството на Борисов през февруари - минус 30 процента".


Костов посочи като фактори за ниската степен на доверие към кабинета "дълбоко порочната политика на назначения на кадри" и "много нестабилната политическа конструкция, върху която се опря правителството в началото на мандата - то се опря на националистически и ксенофобски вот, което го лишава от много възможности да взима решения".


Попитан дали предсрочни избори биха стабилизирали страната, Костов каза, че това никой не може да прогнозира, но "европейските избори ще покажат в състояние ли са избори да посочат пътя България да излезе от кризата". Единственото политическо средство, което се вижда на хоризонта, са евроизборите през май, допълни той.


След като потвърди, че вече е само редови член на ДСБ, Костов отклони въпросите за проблемите пред Реформаторския блок. Каза само, че "Реформаторският блок със сигурност трябва да има политическа форма, а каква ще е тя - те ще решат". Мисля, че тези млади хора много бързо ще се развият като лидери, допълни той.


Отклони и темата за бившия главен секретар на СДС, бивш зам.-председател на парламента Христо Бисеров. Попитан дали е очаквал това, което се случи с Бисеров, каза само: "Да. Ами това не е тайна отдавна. Няма какво да казвам аз стари неща".

Коментари (190)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 692 Неутрално

  "По думите му може да се окаже, че има агенции, които трайно изкривяват данните, можело и да се окаже, че някои агенции изобщо не могат да правят проучвания. "


  а добър ден...

 2. 2 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2591 Весело

  "голяма част от информацията, с която се работи, е недостоверна" - а, това не се вижда само от "лабораторията". Изкривените "стъпки" на "лидерите" не са от "пиянство", а заради финтовете, с които прецакват лабораторните си мишлета. 24 години, вече 7 милиона... Иначе, разлъката с политживотните, се е отразила добре на б`ат Ваньо, пооправил се е!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  "Вижте,карате ме да коментирам мнението на човек за валутния борд който едва може да прочете една страница текст",така завърши интервюто на Иван Костов.

 4. 4 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Много голяма част от хората не си дават сметка за важността за обществото от съществуването на стабилни и добре работещи политически партии. Може би трябва да дефинирам понятието "добре работещи партии"?

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 5. 5 Профил на Porfir Vladimirov
  Porfir Vladimirov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  защо никои не пише против Костов

 6. 6 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1128 Любопитно

  Много правилно и умерено изказване, въпреки леко провокативните водещи... Ако искаха да чуят нещо умно, можеше да не си правят авто-реклама, че били гледани от милиони зрители. Това за стрес тестовете е много добра идея, до сега съм чувал само на банки да се правят...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 7. 7 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Поредните истини!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 8. 8 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  Ще направим стрес тестове на социологическите агенции, обяви Иван Костов
  ===========
  Хъ, хъ, Цървен Колю въобще не изкривява нищо.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 9. 9 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Като "стрес тестовете" на АЕЦ "Козлодуй", след което последваха 6 аварии?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 10. 10 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До момента не съм видял добре работеща българска партия, а вече става четвърт век упражнения, но е нормално с оглед на наблюдението ми, че много голяма част от хората не си дават сметка за важността за обществото от съществуването на добре работещи политически партии.
  'Ората си мислят, че някой им е длъжен за нещо, а не е така.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 11. 11 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ръководителят на "Лаборатория управление на рискове" коментира още, че протестите, които продължават повече от половин година, са сериозен риск за страната.
  ......................................................

  Велик, велик!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 12. 12 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментaр 7.
  Не сте прaв колегa, поредните вечни истини, кaквито дaвa сaмо божи човек, чиито думи ще се рaзберaт след нaй мaлко 100 години.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Иване, най-големият ви грях е че седнахте с БСП на една маса за да подпишете за австрийците на последните избори. Седнахте на една маса с най-големите шмекери и муфтаджии изиграли народа не един път и фалшифицирали не едни избори. Легитимирахте ги като нормална партия, застанахте срещу себе си и хората затова ви отвяха. Защото или сте наивници в бяло или и вие играете някаква тарантела. Друго обяснение няма.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 14. 14 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 434 Весело

  "Десните" партии не преминаха стрес теста, сега да видим социологическите агенции

 15. 15 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Чул и той за стрес-тестове та сега ще ги изпитва в неговата "лаборатория". Велик.

 16. 16 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Хареса ми петоъгълника.
  Повече от 5 партии не бива, на мен Костов това ми каза...
  А с изказването за Борисов, ми е ясна тенденцията...

 17. 17 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 666 Весело

  За човек, който не може да прочете половин страница текст...паднах За разлика от много политици, настоящи, Костов никога не е излизал през заден изход и никога не е бил блокиран.

 18. 18 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Уахахахахахахааааа... Социалогическите агенции щели да бъдат изследвани за достоверност от драгалевския ..... изследоватена на в.Раб. дело..

  Уахахахахахахаха.....

 19. 19 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  "Допълни обаче, че протестите са се разфокусирали, "освен това нямаха лидерство, освен това не желаеха да придобият политическа форма"

  От къде да го имат това политическо лидерство като се разпиляхте като файтони, един друг не можете да се гледате, а и се износихте като стари чорапи. Сега е лесно да даваш акъл ама къде ти беше акъла когато на теб ти трябваше. Разединихте по-добрата половина от народа и го оставихте в блатото. Грях, грях!

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 594 Неутрално

  добро интервю

  plamenhristov5
 22. 22 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  др. костов е решил да се изявява отново като последна инстанция - социолозите мерят, а той тях.. министрите решават, а той ги анализира и тества..

 23. 23 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Протестите ли са риск за страната ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО, др. костов!?!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 24. 24 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До сега винаги съм гласувала за Костов, въпреки греховете му, разчитайки на професионализма му.
  Жалко че се оттегли от политическата сцена.

 25. 25 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Ма моля ви се! Защо все още се дава думата на грамотен човек и политик! Оставете само Боко и Мая да плямпат! Блах блах! Хората искат шоу и глупости! Не! Глупости и шоу! Защото така "шЪ сЪ упраим"

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Иван Костов е единственият истински Министър - председател на България,който измъкна страната от катастрофата по време на управлението на Виденов.Затова го уважавам ,както и за това,че си подаде оставката като лидер на ДСБ,като отстъпи място на младите лидери.Времето ще покаже дали РБ ще стане политическа партия или движение,но те са единствената засега дясна алтернатива!Без дясно представителство не може да има демокрация .

  Tony
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на loki1
  loki1
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Иван Костов бе помолен да коментира думите на Бойко Борисов – че има опасност от срив на валутния борд. Командира обаче бе безпощаден: „За човек, който не може да прочете повече от една страница текст, това изказване е много смело”.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1595 Весело

  До коментар [#29] от "loki1":

  Звучи като АНИХИЛАЦИЯ, ако мога да използвам този термин от физиката.
  Но си мисля, че в случая Костов беше прекалено мек.

 32. 32 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Поредната претенциозна надменност. И то от човек завършил средното си с 4,38 и оказал се след това математически гений????
  Единствените суперлативи за професионалните му качества са, .... от собствените му уста!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 35. 35 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Не пуска линковете този тъпанарски сайт затова само текста. В Уикипедия е, търсете "Парламентарни избори в България (2013)"
  ---
  Костов откри Америка. Отдавна следя агенциите и мога да му кажа кои са червените: менте-Галъп на Кънчо/Стойчо, Афис на члена на ВС на БСП Юрий Асланов, Сова Харис на Кольо Колев, Медиана... и още доста. Характерното за тях е, че винаги дават по 5-6% повече за БСП от реално получените резултати. Една от малкото обективни е Алфа Рисърч. Всеки може да се убеди в това от линка който давам и няма нужда от никакви докторски дисертации.

  ***

  Но то има доста "учени" които надуват празни балони обилно напудрени с псевдо наука, имам наблюдения от тези среди така че нищо ново. Пък и Костов с нещо трябва да залъгва тези младоци около себе си които ще му аргатуват, едно Ph.D. пред името все ще подлъже някой.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на staleks
  *****
  Разстроено

  Главен лаборант да направи стрес-тест на РБ, щото поредния проект на Костов отива в глуха линия!

 40. 40 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  Костов е абсолютно прав за всичко ,само ,че ГЕРБ е със 17% ,а той няма 1% ,това след управлението на двете партии ,иначе ,добре приказва ,но упорито отбягва да даде прогноза ,какво става след изборите и кой с кого ,напротив ,завоалира ,кой какъв щял да се позиционира ,все едно не знае кои са вдясно и кои вляво ,просто и ясно ,пак ще поднесе ,благодарение на политиката си властта в ръцете на комунистите .

 41. 41 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#3:"chicago514"]"Вижте,карате ме да коментирам мнението на човек за валутния борд който едва може да прочете една страница текст",така завърши интервюто на Иван Костов. [/quote]
  Ами като не ще това да коментира въпросът "Вярно ли е, че в началото сте били против валутният борд?".

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 42. 42 Профил на staleks
  *****
  Весело

  [quote#38:"Karla ОСТАВКА Hanneman"]За човек , който има подкрепата на 2.93% ... [/quote]

  Не е вярно, при анкети в пресата Костов винаги е имал повече от 50%!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1595 Весело

  До коментар [#38] от "Karla ОСТАВКА Hanneman":

  Обективната истина не е резултат от гласуващи количества!

 45. 45 Профил на Любеница: ГЕРБ, модното БКП!
  Любеница: ГЕРБ, модното БКП!
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#40:"tur671"] ГЕРБ е със 17% [/quote]

  Трагнали сме нагоре? Супер!!!

  Убии тролат сас малчание!
 46. 46 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#37:"Fred"]Костов откри Америка[/quote]
  "Част от информацията на някои социологически агенции са недостоверни.. Например една агенция дала с 10% повече на дадена партия и изпадна в безтегловност."

  Това Дневник умишлено го пропусна. Костов визира Мира Радева, просто е злобно човече.
  И си рекламира лабораторията, не знам сертификати за тестовете дава ли, и какви са тарифите?????
  Щото той без пари нищо не прави, кака Ленче не дава!

 47. 47 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 594 Весело

  Половината от пишещите против Костов и подиграващите "стрес тестовете" или не са гледали интервюто или нищо не са разбрали. Човека каза, че темата за СА е интересна, може да се разработи от младите му колеги и само посочи какво може да включи теста , тъй като е имало много избори и много прогнози от съществуващите на пазара СА. Ама нали директивата е да се плюе дясното , да се пускат слухове и да се "отреже главата на Костов". Е, отрязаха я. Къде са сега Любо Пъпката, Бисеров , Царя , Цветанов ???? Харесва ли ви живот без Костов в политиката ? Не ми отговаряйте, сещам се ,че на Доган, Моника Станишева и Пеевски им е добре, ама щом дращите по форумите сте далече от тях .

 48. 48 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#13:"emil"]Защото или сте наивници в бяло или и вие играете някаква тарантела. [/quote]
  Първото е риторичен въпрос, нали

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 49. 49 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#45:"Любеница: ГЕРБ, модното БКП!"]Трагнали сме нагоре? Супер!!! [/quote]

  Я оправи малко правописа - не се излагай!

  /не се чете/
 50. 50 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Неутрално

  [quote#41:"Fred"]"Вярно ли е, че в началото сте били против валутният борд?"[/quote]

  Вярно е , вярно. Ама на някои другари "десни" не им се иска да се сещат за това.
  Заради въвеждането на борда Стефан Софиянски бе предаден и хвърлен на червените кучета да го разкъсат и сега всеки знае колко е "корумпиран" , ама ако ги питаш защо и как - мълчат. Просто бе отстранен от другаря Костов , за да не пречи на господарите му.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 51. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#47:"attitude"]Харесва ли ви живот без Костов в политиката ?[/quote]
  Хайде познай какъв ще е отговорът Ако ти е трудно погледни резултатите от последните избори.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 52. 52 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#37] от "Fred":

  Би ли дал конкретен пример, защото напр. за президентските избори Андрей Райчев даваше победа на Плевнелиев с 64-65% срещу 35-36% за Калфин, а бяха 53/47. От друга страна за първият тур той даде най-точните резултати.

  На кои точно избори те са давали с 5-6% повече от получените?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 53. 53 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#47] от "attitude": Гледахме и какво каза , нищо!
  За Бисеров го увърта по калайджииски и нищо , но каза като минат изборите за Европарламента ще мислим за други

 54. 54 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Весело

  "Допълни обаче, че протестите са се разфокусирали"

  Нима!

  Къде бяха самоопределящите се като десни да видят ПО-РАНО, какво се случва с Пеевски и олигархията БСП и ДПС, и ТЕ да организират протести както това направиха СДС в края на виденовата зима?!

  Сега тези "десни" продължават да си гукат тайно едни на други и чакат НЯКОЙ ДРУГ да им донесе на тепсия предсрочни избори, но не много бързо, защото още не са се разбрали не ясно за какво.
  Костов и той чака протестиращите сами да излъчат водачи, защото сегашните "десни" "водачи" не струват и пукнат грош!

 55. 55 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#52:"др. Иванов"]На кои точно избори те са давали с 5-6% повече от получените? [/quote]
  Два пъти дадох линк но сайта не го пускаше. Че и целият текст покрай него. Защо ли? Пак ще направя опит в следващият постинг но ако пак не мине търси в българската Уикипедия за "Парламентарни избори в България (2013)" Там има един доста дълъг списък на българските социологически агенции и какви прогнози са давали.

  А за Плевнелиев не знам, там въобще не следях, не ми беше интересно а и изглеждаше предварително решено.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 56. 56 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 57. 57 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Ето, пак не пусна линка. Скапан сайт.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 58. 58 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#54:"BlueWater"]Сега тези "десни" продължават да си гукат тайно едни на други и чакат НЯКОЙ ДРУГ да им донесе на тепсия предсрочни избори,[/quote]
  Те в момента "автентичните десни" са много заети да се отстрелват един друг защото пицата която ще си делят е много постна, няма да има парчета за всички. Ама както са тръгнали може да се окаже че И този път няма да има пица за тях.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 59. 59 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  [quote#57:"Fred"]Ето, пак не пусна линка. Скапан сайт.[/quote]Ето един линк който работи.

  Ах, тези социолози
  Или защо освен прогнозите, трябва да гледаме и прогнозиращите
  21 ное 2013, 8:38, 10387 прочитания Препоръчана (99)
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/11/21/2186981_ah_tezi_sociolozi/

 60. 60 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Весело

  [quote#57:"Fred"]Ето, пак не пусна линка. Скапан сайт.[/quote]Ето един линк който работи.

  Ах, тези социолози
  Или защо освен прогнозите, трябва да гледаме и прогнозиращите
  21 ное 2013, 8:38, 10387 прочитания Препоръчана (99)
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/11/21/2186981_ah_tezi_sociolozi/

 61. 61 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#40] от "tur671":
  [quote#40:"tur671"]Костов е абсолютно прав за всичко ,само ,че ГЕРБ е със 17% ,а той няма 1% ..............,[/quote]

  Е какво да се прави? Матряла е такъв !
  Един пример :
  Отивам си на село и минавам вечерта през кръчмата -вътре 20-на човека вече прилично "накюмурени" и решавам да проведа социологически сондаж .
  Ако сега има избори за кого ще гласуват ?
  Резултат :
  11 - БСП
  5 - ГЕРБ
  1-ДСБ
  4- нема да гласуват ,ама некой ако плати -може би

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 62. 62 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3328 Любопитно

  Незнайно как и незнайно по каква причина,но с назначаването на Иван Костов в тази одиозна "Лаборатория",където името му се преплете с това на ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ,направи изведнъж ФОРУМНИТЕ ТРОЛОВЕ учудващо благосклонни към него.
  Доскоро сипещи простотии по адрес на Костов форумни никове,изведнъж започнаха да мъркат,и даже умерено да го хвалят.
  Чудесата Божии са чудесни,ха-хааааа.....

 63. 63 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Любопитно

  [quote#57:"Fred"]Ето, пак не пусна линка. Скапан сайт.[/quote]На мен също ми се налага да си запомням коментарите преди да ги изпратя, защото все още се случва да се изгубят. За това горния ми коментар го има два пъти. Отдавна го докладвах като проблем, но резултат няма.

 64. 64 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Любопитно

  [quote#61:"navy"]Отивам си на село и минавам вечерта през кръчмата -вътре 20-на човека вече прилично "накюмурени" и решавам да проведа социологически сондаж .[/quote]Случайно да сте правили сондаж на същия "материал" и през февруари 1997г. ?! Какъв беше тогава резултата?

 65. 65 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Никога не е късно човек да стане за резил...

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Късно е Иване, трябваше да се унищожи герберастията в зародиш.

 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  [quote#8:"Танас"]Хъ, хъ, Цървен Колю въобще не изкривява нищо.[/quote]
  Той я кара направо през...."царевичака", без да се замисля вярно ли е или не...Важното е да върши работа.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#64] от "BlueWater":
  [quote#64:"BlueWater"]Случайно да сте правили сондаж на същия "материал" и през февруари 1997г. ?! Какъв беше тогава резултата? [/quote]

  Не съм !
  Ама знам какво се получи наистина.
  2-3 -негласували
  3-4- БСП
  14-15 - ОДС
  Мога да ти кажа ,че 7-8 човека твърди червени чукундури гласуваха за Костов .Питал съм ги как така изоставиха Мама Партия и знаеш ли отговора:
  "Ми да оставим ли да ми умрат децата и жената от ГЛАД !"
  Философия житейска другарю старшинка!
  После като мина гладния период,размина се гладната смърт на жената и децата и заплатите и пенсиите не беха вече съответно 12-13 долара и 6-7 долара хората пак си отидоха да грухкат на червената копанка.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 70. 70 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3559 Весело

  .... Нека социологическите агенции се подложат на стрес тестове за достоверност. Нашата лаборатория ще направи такъв анализ. Това каза Иван Костов ....

  Ma вЕрно ли?

  Сал' си предстваете ... публикуване на данни, а отдолу се мъдри " одобрена за достоверност от Иван Костов".
  Или не се мъдри, ама е одобрена. И тогава българчетата, дет' сите сме брат'чеди и си знаят спатиите, ревват ... "А що се криете, че ви одобрява Иван Костов?" ...
  Или пък "Агенцията не е одобрена от Иван Костов"

  А и за това трябва да си платят?

  Еее, Иван се будалка с вас, бе!
  Или с агенциите?
  Иване, разбий ги! Аз съм ЗА!

 71. 71 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3551 Неутрално

  Не мисля, че е толкова сложно да се направи такъв тест на агенциите.
  Взимат се данните им за месеца преди избори и се сравняват с резултата от изборите. Отклоненията ще покажат кои агенции манипулират общественото мнение.

  Любовта ще спаси света!!!
 72. 72 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3551 Неутрално

  Хората дори и в този форум са толкова изпростели, че вместо да чуят дали това, което им предлага ще помогне на страната ни, хвърлят слюнки от злоба.

  Любовта ще спаси света!!!
 73. 73 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 488 Весело

  Дневник, пропуснали сте коментара на Костов относно изцепките на бащицата:

  За изказването на Бойко Борисов, че може да се срути валутният борд, "ако така продължават да ни управляват", Костов каза: "За човек, който не може да прочете повече от една страница текст, такова изказване е много смело и няма как да е вярно".

  http://www.mediapool.bg/ivan-kostov-bez-politichesko-liderstvo-protestat-shte-ostane-stihien-i-e-obrechen-news214805.html

 74. 74 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#72] от "hope":


  [quote#72:"hope"]Хората дори и в този форум са толкова изпростели, че вместо да чуят дали това, което им предлага ще помогне на страната ни, хвърлят слюнки от злоба. [/quote]
  Добре де, изпрострел съм, та да ми кажеш как стрес-теста на социологическите агенции ще помогне на страната? Щом е срещу заплащане, мислим ще помогне на лабораторията.

 75. 75 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  За формация като Реформаторския блок определено има електорална ниша. И тя никак не е малка, но на нея могат да разчитат само мъдри и прозорливи политици, които умеят да поставят на заден план личното си его и имат визия.

 76. 76 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1844 Любопитно

  Цветанка Ризова:

  Ще падне ли цената на тока, след като се наложи 20% данък на зелената енергия?

  Иван Костов:

  Ще ви кажа нещо интересно. В две направления рисковете са сравнително ниски, в едното са икономическите рискове, в другото са тези в енергетиката. Маневрите на управлението са такива, че натоварват максимално икономиката и енергетиката, като относително стабилни сектори да заплатят цената за намаляване на рисковете в социалната и политическата сфера. Това е политиката която се води с намаляването на цените, за да не излязат хората на улицата отново през февруари месец.

 77. 77 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1844 Разстроено

  Цветанка Ризова:

  Борисов днес е заплашил че може да бъде срутен валутния борд, ако така продължават да ни управляват.

  Иван Костов:

  Вижте, за човек който не може да прочете две страници текст, това изказване за борда е много смело.

 78. 78 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3551 Неутрално

  До коментар [#74] от "Доби Велков":

  Такъв тест ще помогне на хората да се ориентират много по-добре за ситуацията в страната.
  Скоро по телевизията слушах две коренно противоречиви мнения.
  Одобрението за правителството се разминаваше с около 100%.
  Това влияе на обществените нагласи. Едно е да има подкрепата на 50%, друго е на 20%, нали?

  Любовта ще спаси света!!!
 79. 79 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  [quote#77:"Започваме фронтална война с мафията"]Иван Костов:

  Вижте, за човек който не може да прочете две страници текст, това изказване за борда е много смело. [/quote]
  Тц.тц..тц..ама що се са подиграват така грозно на бат Бойко, вее.Чак сръцето ма заболя, ноо кофти ми стана

 80. 80 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1844 Разстроено

  До коментар [#75] от "Култура ми Бойко":

  Я кажи, този Костов що така лошо се отнася с теб и ти се подиграва за двете страници и текста?

 81. 81 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#3] от "chicago514":
  [quote#3:"chicago514"]да коментирам мнението на човек за валутния борд[/quote]
  Иван Костов трябва да коментира валутния борд и своето мнение за Илиан Михов, срещу когото той прояви твърде определена нетърпимост. Поради неоснователните и напълно измислени обвинения на Иван Костов срещу Илиан Михов, последният се отказа от възможността да влезе в българската политика. Така България загуби един ценен икономист, който можеше да бъде вицепремиер на България и да взима важни решения за дългосрочното й развитие,. Неотдавна Илиан Михов стана ректор на световно известното бизнес училище INSEAD в Сингапур . За кандидатурата му са гласували 95.4% от участниците във вота.

  The best way out is always through Robert Frost
 82. 82 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#78] от "hope":

  Очаквах такъв отговор, но не ми казвай, че някой гласува базирайки се на прогнозите от соц. пр..
  Особено роми, турци, пенсионери..
  А купеният вот?
  Та смехория е тая работа, нали?

 83. 83 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#66:"navy"]Без Командира да кимне утвърдително не можеше да се случи нито на Софиянски да стане служебен премиер,нито да се случи валутния борд .[/quote]
  Аха , а за Филчев, Бисеров, Данчо-ментата ...... кой кимна? Нали го вадите ......?

 84. 84 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3551 Неутрално

  Редакторите,
  добре, че прочетох цялото интервю.
  Изключително некадърно сте подбрали текста. Човека говори за най-големите рискове пред страната, вие за агенциите сте се хванали.

  Любовта ще спаси света!!!
 85. 85 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#80] от "Започваме фронтална война с мафията":
  Щото хич го нема тоя скъслек Иван Костов - ас му показвам, че имам диплома за вишу, а той ми се хили насреща: "Имаш диплома Бойко, ама галиба, много си бегал от лекцийти!" Аре, кажи сега, туй не е ли огадняряване над мойта особа, а? Ас толко много се старах да сам полезен на тос народ! Никаква благодарнос, сал ени подигравки! Ше се гътна най-накрая, ама знам, че ше плачете много и затова са дръжа ощи...

 86. 86 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  Костов откакто седна на този стол окончателно обърна палачинката. Костов не разочаровай и малкото останали твои привърженици ( моля да не бъда включван между тях)!

  Пазете се от доносника vesolr
 87. 87 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3551 Неутрално

  До коментар [#82] от "Доби Велков":

  Вие отричате изцяло ползата от социологическите проучвания. Знаете ли бизнеса какви пари дава за такива неща? За да знае нагласите на хората.

  Любовта ще спаси света!!!
 88. 88 Профил на Oberyn
  Oberyn
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не мога да разбера, защо Капитал са пропуснали да добавят изказването на Костов, относно валутния борд.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#87] от "hope":


  [quote#87:"hope"]Вие отричате изцяло ползата от социологическите проучвания. Знаете ли бизнеса какви пари дава за такива неща? За да знае нагласите на хората. [/quote]
  Горе говорим за избиратели, тук се хвърляш на друго.
  Кога съм отрекъл ИЗЦЯЛО ползата..
  Та да те върна в същността. Резултатите от с.а. са неоходими на ПР агенциите на партиите да се ориентират как да действат.
  Аре чао!

 91. 91 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3551 Неутрално

  До коментар [#90] от "Доби Велков":

  Не се хвърлям на друго, давам примера с бизнеса за да покажа, че има полза да знаеш какво мислят и очакват хората. Дали за бизнес, дали за политика, дали за социални очаквания. Няма значение. Това са важни неща и не искаме агенции, които ни мамят.

  Любовта ще спаси света!!!
 92. 92 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#83] от "olly":
  [quote#83:"olly"]Аха , а за Филчев, Бисеров, Данчо-ментата ...... кой кимна? [/quote]

  Ами Костов никога не е отрекъл ,че на ОДС са предложили Филчев/мисля Гоцев/ и са имали неговото съгласие.
  И за Бисеров, и за Данчо Ментата !
  Що мислиш ,че си отидоха при Доган ?Едно кимане и оп - вънка ,въпреки че си бил допреди организационен секретар или в бюджетната комисия .

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 93. 93 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  [quote#77:"Започваме фронтална война с мафията"]Вижте, за човек който не може да прочете две страници текст, това изказване за борда е много смело. [/quote]
  мисля че го е наврял в куче през един от отворите му но не устата

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 94. 94 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  [quote#85:"Култура ми Бойко"]Ше се гътна най-накрая, ама знам, че ше плачете много и затова са дръжа ощи...
  [/quote]
  ти па пробвай

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 95. 95 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#92] от "navy":

  След като е кимал в качеството си на всьо и вся, Е отговорен за огромните провали, и няма право повече да дава компетентно мнение. Защото е бил некомпетентен.
  Аз никога не съм го чул да признае каквато и да е лична отговорност, между другото, имаше някаква мънкане преди месеци, че след като го били мразили толкова сигурно нещо бил сгрешил.... Мразили ли го били?????
  Този човек има дълбоки лични проблеми, по друг начин не мога да си обясня поведението му, и сега ролята му на някакъв пак краен контрольор, с безценни съвети, но без отговорности , отново е изключително вредна.

 96. 96 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Без да се задълбочавам, но като знам предвижданията и резултатите от 4-5 избора спокойно мога да твърдя без стрес тестове, че Галъп, Сова Харис, БГНЕС,Медиана няма да издържат.

 97. 97 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Колко предвидимо - Костов излезе и герберастията го нападна. После не били служили на БСП.. никак, никак.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 98. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  До коментар [#95] от "olly":

  Огромни провали в най-успешното ни управление досега?
  Някои хора си искат евроазиатщината, искат Путин да им дава, искат си соца, но не и да работят и изкарват сами парите си.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 99 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  [quote#82:"Доби Велков"] не ми казвай, че някой гласува базирайки се на прогнозите от соц. пр..
  Особено роми, турци, пенсионери.. [/quote]
  Има избиратели които гласуват и се увличат по категоричния лидер. Радева подсилваше тези нагласи, а Костов наблегна на липсата на лидерство по принцип, което сега се усеща много силно в ляво, като съзнателно търсени откази, първо с избутването на Орешарски и естественото му изместване поради липса на качествено медийно присъствие от Йовчев.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK