Маргарита Попова и Михаил Миков свикват дискусия за българите в чужбина

Вицепрезидентът Маргарита Попова

© Красимир Юскеселиев

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаПо инициатива на вицепрезидента Маргарита Попова съвместно с председателя на Народното събрание Михаил Миков в парламента днес се организира дискусия, посветена на институционалното представителство на българите в чужбина. Това съобщиха от двете институции.


В работната среща ще участват представители на българските общности зад граница и на ангажираните български институции.


Основна тема на дискусията е създаването на Национален съвет на българите, живеещи извън територията на България – въпрос, който бе разискван и на първата среща на българите в чужбина, организирана от вицепрезидента през ноември 2012 година в Брюксел, уточниха от прессекретариата на държавния глава.


На работната среща ще бъдат представени идеи и коментари по темата, получени в отговор на електронна анкета сред български граждани и организации зад граница, с въпроси за броя и критериите за представителност, начина за номиниране и избор на членове, институционално позициониране на Националния съвет с оглед гарантиране на устойчивост и независимост.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK