Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора ФилеваВ поне 30 града в страната и чужбина днес бяха организирани антиправителствени демонстрации срещу кабинета на Пламен Орешарски. Националният протест се организира във "Фейсбук" като инициативата тръгна от българи, живеещи в чужбина под надслова "Прибираме се за оставка". Те обсъждаха в групата в социалната мрежа, че се връщат за празниците и имат възможност на днешния ден - 26 декември - "физически" и "заедно" да покажат подкрепата си към студентите и протеста. "Дневник" отрази на живо случващото се.


Ето и неговата хронология:


18:30 ч.: Полицаи проверяват младо момче от източната страна на паметника на Цар Освободител. Впоследствие то е заведено до будката на полицията при загражденията на парламента. Обградено е от полиция, то пада на земята и се чуват викове, а нещата му от раницата за разхвърляни наоколо. Полицаи крещят: "Заради теб ли ще работим в почивен ден". Малко след това момчето е освободено без видими поражения, но казва, че е загубило студентска книжка.
18:24 ч.: Останалите пред Народното събрание протестиращи бяха изтласкани и движението пред сградата вече е пуснато.


Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


17:37 ч.: На площада пред парламента имаше заря, след която последваха викове "Оставка!".


17:28 ч.: Ситуацията се поуспокои, скандиранията продължават като те включват вече и "Долу МВР".


Репортер на "Дневник" видя как полицията издърпа през загражденията момче и момиче и ги отведе. Пред централния вход на парламента има полукръг, в който има кордон полицаи, които не позволяват достъпа до загражденията. Протестиращите викат "У-у-", "Оставка" и "Мафия".


17:12 ч.: Полицията излезе на кордон пред загражденията, за да изблъска протестиращите назад към площата. Димки и предмети летят към сградата на Народното събрание.

Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


17:06 ч.: Студентите скандират "Оставка" и "Революция" и хванати за ръце в жива верига се засилват към загражденията и ги ритат. Загражденията се отместват. Останалите протестиращи приветстват действоята на студентите.


17:02 ч.: Студентите се наредиха на загражденията с гръб към кордона и скачат, пеейки: "Кой предложи... кой, кой, кой?"


16:59 ч.: Възстановено е движението в района на Ректората.


16:55 ч.: "Ние сме с вас, далеч или тук. Прибираме се за оставка - символичен и реален акт, защото никога не сме напускали България. Участваме от хиляди километри в проекти за по-добро бъдеще на България. Още от 14 юни протестираме и искаме успешна и просперираща България. Настъпи времето за промяна на цялата политическа класа. Имаме нужда от нов мораш и затова искаме оставка."


Това заяви от жълтия камион Димитър Иванов, българин, живеещ в чужбина, един от организаторите на днешния протест. Площадът пред парламента е запълнен с хора. Сега всеки, който иска може да вземе микрофона


16:52 ч. : Протестът срещу правителството трябва да бъде децентрализиран, тъй като сега той се провежда главно в София. Това каза Петър Янев, един от протестиращите студенти в Пловдив, цитиран от агенция "Фокус". Оправданието на управляващите сега е, че България не е само София. Протестът в Пловдив днес е бил организиран предимно от българи емигранти, а "Ранобудните студенти" са ги подкрепили, каза още Петър Янев.


Каузата не е само оставката на това правителство, а и цялостна промяна на България и промяна на системата, смятат студентите. "Надяваме се, че ние българите ще се обединим, за да можем да си реформираме държавата, дори направо да я преосновем, защото разпадът е пълен сега", казаха от трибуната протестиращите в Пловдив.


Началото трябва да бъде дадено именно на този светъл празник - Коледа. Когато студентите се събудят, следва революция, смятат още протестиращите студенти в Пловдив. Според тях, това правителство е изгубило доверие в хората и няма как да работи успешно. В момента то работи единствено, за да тегли заеми и за да пълни нечии гуши.


16:50 ч.: Протестиращи, които носят плакат "България каза: Орешарски, върви си!" застанаха пред загражденията и клекнаха като се скриха зад плаката. По този начин изглеждаше сякаш плакатът се държи от полицаите зад загражденията.


16:42 ч. : Шествието отново достигна сградата на Народното събрание. Зад загражденията има плътен кордон полицаи. Хората остават над хиляда.


Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


16:38 ч.: Протестът вече е пред Софийския университет, където събралите се скандират "Окупация". Засега шествието е спряло. Има хора почти до ъгъла с ул. "Оборище".
Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


16:23 ч.:  "Необходима е промяна на политическото статукво. Сега в парламента влизат подставени лица, които защитават икономически интереси". Така студентът от Софийския университет Георги Овчаров обясни мотива си да протестира пред сградата на областна администрация в родния си
град Добрич. Двайсетина млади хора се включиха в антиправителствения протест в добруджанския град и издигнаха плакат с искане за оставка.


Всички те са наясно, че промяната няма да стане лесно. Но за тях е важно да се събуди гражданското общество. "Искаме държава с правила. И те да се спазват", казва Огнян Ханджиев, който също се включи в протеста. Очакванията на IT специалиста Николай Жеков са за масови протести през януари
и февруари, когато хората отново трудно ще си плащат сметките за ток и парно. Той е убеден, че и през май хората ще са на улицата. По думите му резултатите от евроизборите ще покажат дали ще има промяна на статуквото. Ако то се възпроизведе, протестите ще продължат, посочи той. 


Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


16:17 ч.: Шествието стигна до " Св. Александър Невски", където протестът запази минута мълчание в памет на погребания преход.


Загражденията, които през почивните дни бяха премахнати, отново са от едната страна на входа на храма. Зад тях е нареден и кордон полицаи. Оттук протестиращите ще продължат по ул. "Оборище".


16:12 ч.: Шествието сви по ул. "Раковски" и се насочва към "Свети Александър Невски".

Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


15:59 ч.: Шествието потегля от Министерски съвет към "Св. Александър Невски". Протестът ще премине по ул. "Раковски" и оттам към храм-паметника.

Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


15:47 ч.: Протестът вече е на Ларгото. Там отново бяха опънати различни плакати. Оттук шествието ще се опита да мине по бул. "Дондуков", за да стигне до площада при храма "Св. Александър Невски". Полицейски кордон е застанал напречно на "Дондуков" между сградата на бившия партиен дом и Министерски съвет.


Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Велислава Попова


15:35 ч.: Шествието се насочи към Министерски съвет. Движението пред сградата е блокирано.


15:34 ч.: "Слагаме край на прехода. Слагаме край на България на Пеевски, на Волен, на апаратчиците и клоуните. Преходът, който ни дадохте, показа, че политическото, претендиращо да представлява публичният интерес, обслужва олигархични интереси", това беше част от изявлението на Ивайло Динев от "Ранобудните студенти". Така той се обърна към множеството като застана на жълтия малък камион - част от шествието.


15:32 ч. : В Русе младежи излязоха на площад "Свобода" с лозунги за оставката на кабинета "Орешарски". Изявата е част от днешния общонационален протест, пише на плакат, съобщи БТА.
Протестите ни продължат и няма да се откажем и по празниците, заявиха младите хора.


Основното ни желание е за морал в политиката и за оставка на правителството на Орешарски, каза един от протестиращите - Вихрен Сапунджиев. По думите му протестиращите нямат конкретни искания, защото са убедени, че този кабинет не може да отговори с действия на нуждите на народа.


15:30 ч. : Около 40 души се включиха в Общонационалния протест срещу правителството на Пламен Орешарски в Шумен, предаде агенция "Фокус". Те носеха малки плакати с надписи: "Оставка!" и "Спрете източването на държавата! Оставка!". Протестиращите се събраха пред сградата на Община Шумен, откъдето със свирки и викове "Оставка!" се отправиха към Областна администрация. По време на придвижването им по пешеходната алея на бул. "Славянски", протестиращите получиха и аплодисменти, и неразбиращи погледи. Пред празната сграда на Областна администрация те продължиха да скандират "Оставка! Оставка!".


16:26 ч.: Приключва протестното шествие в Пловдив срещу правителството на Пламен Орешарски, съобщи агенция "Фокус". Протестното шествие се установи на площад "Съединение", за около 10 минути бе блокирано движението по бул. "Шести септември" в града. В момента, протестиращите се разотиват. По време на протеста нямаше засилено полицейско присъствие, нямаше и инциденти.


15:23 ч. : "Вместо на втория ден да сме със семействата си, сме тук, за да изразим солидарност с протеста. Аз уча комуникации  и медии в Мюнхен, където всяка седмица се събираме около 100-200 души. Много е хубаво да сме част от всичко това", разказа Юлиана Лефеджиева. Докато говори държи плакат: "Ранобуден Мюнхен е с вас"


Тя е била на протеста и през лятото, когато казва, че е имало повече хора, но тя усеща "силна енергия и сега".


Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


15:10 ч. : Протестиращите качиха големия плакат "Оставка" на стълбите на БНБ. Чуват се мощни освирквания "Оставка". На стълбите се качиха и младежи с транспарант, на който е изписано "Оставка" на различни езици. Той се държи от представителите на Dancewithme Global.


15:04 ч.: Протестът стигна до БНБ, къдеето има около 200 протестиращи, подкрепени и от преподаватели.


15 ч.: Приключи протестът срещу правителството на Пламен Орешарски в Бургас. По-рано, около 50 души се събраха пред Часовника на протест срещу правителството с искане за незабавна оставка. След това, хората тръгнаха в мирно шествие по ул "Богориди" към Морската градина. За около 5 мунити, блокираха движението по ул "Демокрация", на входа на парка. След това протестиращите се разотидоха.


14:59 ч.: Движението на "Орлов мост" е пуснато за движение. 


14:55 ч.: Приключи протестът срещу правителството на Пламен Орешарски във Варна. Протестът премина спокойно и пред сградата на общината в града се събраха около 70-80 студенти от Варна и Добрич, които протестираха срещу управлението на страната. Младите хора развяваха българското знаме, пееха песни и скандираха "Оставка". След това, студентите се отправиха на шествие по централната част на града. Те тръгнаха по булевардите "Сливница", "Княз Борис" и стигнаха до централата на ДПС. След освирквания, протестиращите запяха химна на страната. След това протестиращите блокираха едното платно на бул. "Мария Луиза" и се насочиха отново към сградата на Община Варна. После участниците се разотидоха, предаде агенция "Фокус".

Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


14:50 ч.: Шествието подмина сградата на Народното събрание. Чуват се скандирания "Оставка". Събралите се вече са над 1000 души
Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


14:43 ч.: Студентите не са повече от 50. Има младежи от Пловдив и Велико Търново, дошли за подкрепа.


14:41 ч.: Шествието достигна Ректората, където беше посрещнато от студенти с голям плакат "Оставка". Двете групи се сляха и се отправиха към БНБ.


Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Лора Филева


14:32 ч.: Шествието в София потегли от Орлов мост, предвождано от жълт малък камион, от който звучи музика. Участниците се движат към Софийския университет. Движението по бул. "Цар Освободител" е спряно.
Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Светослав Тодоров


14:30 ч. Протестиращите във Варна са пред централата на БСП. В пиковия момент се бяха събрали около 150-200 човека, сега са около 50-60 и обмислят отиване към централата на "Атака" или руското посолство.


Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Мая Стефанова


14:20 ч. В Бургас на протеста има около 100 души в момента до часовника на общината, веят се български знамена и бели знамена със знака на Ранобудните студенти, пее се "Пацо в Дупница", а също и химнът. Чуват се викове "Оставка веднага", има плакати с надписи "Орешарски, вдигай си седенките", "Бургас е за оставка", има поставен и червен чувал като на дядо Коледа с надпис оставка.
Протестът тръгна по "Богориди" в посока морската градина. Временно е препречено движението на бул. "Демокрация".


14:16 ч. Близо 100 души се събраха на Орлов мост, където беше обявено началото на днешния протест за оставка на кабинета на Пламен Орешарски. Те носят знамена, свиркат със свърки и има тъпани. Скандирането е оставка. Оттук шествието ще премине през Софийския университет Св. Климент Охридски, където към протеста ще се включат и Ранобуднитр студенти. Крайната цел е БНБ. Там в три часа ще се съберат българите, завърнали се от чужбина

Протестиращи, студенти и емигранти искаха оставката на кабинета в 30 града (обобщение)

© Светослав Тодоров


13:30 ч.: Във Варна участниците в протеста се събраха в 13 ч., а от 13:30 започнаха обиколки из центъра на града, които блокираха главната улица "Мария Луиза".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (537)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело

  Браво на всички протестиращи!

  ОСТАВКА!

 2. 2 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1299 Неутрално
 3. 3 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело
 4. 4 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1344 Весело

  [quote#1:"BlueWater"]Браво на всички протестиращи!

  ОСТАВКА![/quote]


  Като те налазят червените тролове,ще видиш едно "браво" и една "ОСТАВКА"

 5. 5 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6066 Неутрално

  ние от малките населени места сме с вас .не се отказвайте ! ! ! О с т а в к а

 6. 6 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 479 Весело

  Е нали в три на жълтите плочки бе? Аре, тръгнах.

  ден година храни.
 7. 7 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 583 Неутрално

  На камерите на Орлов мост се вижда рехавост на протеста.
  Като се извадят тези, които са там по служба - полицаи, журналисти, служители в Президентството и някои приближени кръгове, - излиза, че емигрантиТЕ и студентиТЕ са единици.

 8. 8 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Любопитно

  До коментар [#1] от "BlueWater":


  До коментар [#2] от "chevyvolt - ОСТАВКА на правителството "Олигарски"!":

  И що викате Браво и Оставка пред комповете? А излезте навън де......Някак си е смешно по някакви смешни бройки от по 100 човека навън, пък тука едни виртуални искания за "оставки" летят........

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 9. 9 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 678 Любопитно

  Като гледам всички нормални хора излизат в определен момент. Не е ли време ДА ИЗЛЕЗЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО ?!?

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#7:"cup_of_tea"]На камерите на Орлов мост се вижда рехавост на протеста. [/quote]

  По Йовчевия стандарт минават към 15000 човека в момента, кое му е рехавото?

  ден година храни.
 12. 12 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#9:"гарата"]Не е ли време ДА ИЗЛЕЗЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО ?!? [/quote]

  Отдавна. Айде.

  ден година храни.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Опааа.... хахаха...
  Лили Иванова имала намерение да подкрепи антиправителствения протест, който ще се проведе днес в София, обяви патетично един от организаторите на събитието Цветозар Вълков във "Фейсбук". Непроверената информация бе подета по махленски от някои сайтове и гриф "Сензация!" плъзна из мрежата......

 16. 16 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Вижте на камерите онлайн, сто хиляди са.

 17. 17 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 742 Неутрално
 18. 18 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#16] от "andimo":


  това е само първата група,друга 100 000 група идва след малко

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2742 Неутрално

  Оставка - махайте се бе.Отсавка.

 21. 21 Профил на Ghost_Dog
  Ghost_Dog
  Рейтинг: 576 Неутрално

  ние,група българи в Испания,също сме за ОСТАВКА! Веднага!

 22. 22 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Големият проблем за емигрантите е БКП. Те бягат от нея. Моите познати до еди избягаха изгонени от тази партия. И за да не съм голословен

  http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/32.html

  Ако питаме емигрантите , БКП дори не би трябвало да са в парламента - 3.44%.
  Толкоз по въпроса кой гони децата на България в чужбина и кой е виновникът за обезлюдяването на страната

  15.02.1989 - 07.02.2018
 23. 23 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#17] от "oto55314000":

  Къде сте много, в нета ли? Чакай тогава и аз да се присъединя, че да ги закръглите на 200 000.

  ОстаФФФФФкаааааааааа.

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  хронологията по часове е като клинична пътека в реанимация .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на pe6kata
  pe6kata
  Рейтинг: 418 Весело

  Айде! Сега е момента да превземете Народното събрание. Има само десетина полицаи пред него. Напред протестъри!
  Хахахахаха

 26. 26 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 495 Весело

  [quote#5:"peni_nikol.53."]ние от малките населени места сме с вас .не се отказвайте ! ! ! О с т а в к а[/quote]

  Че излез повънка и протестирай кат си с тях. Размаай жлътия флаг с юмрука насред селото...

 27. 27 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ghost_Dog":


  ми подайте си я де)

 28. 28 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#26] от "bluescreen":

  Да бе, навън е студено, та и току по някой шамар удряли според градските легенди. Друго си е вкъщи на топло да викаш ОСТАВКА. Пък ливадите навън нека мръзнат - може това, че ги подкрепят виртуално, да им стопли сърцата.

  Да, скоро ще свалим Орешарски. Да се надяваме поне, че ще умре от смях, иначе шанса клони не на нула, ми под нулата.

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 29. 29 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 495 Весело

  "В пиковия момент се бяха събрали около 150-200 човека, сега са около 50-60 и обмислят отиване към централата на "Атака" или руското посолство."

  И ко ш прайте там ?
  Особено пред руското посолство понеже разбира се Русия ни е виновна, че сме некадърници.
  Умни по целите глъви.

  Разбира се пари няма. Действайте !!!

 30. 30 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 374 Неутрално

  край,няма начин сега да не падне правителството.

 31. 31 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 541 Весело

  "...инициативата тръгна от българи, живеещи в чужбина под надслова "Прибираме се за оставка"."

  Я си представете, че правителството ви вземе на сериозно и си подаде оставката. Ще останете ли в България? Или ще драснете обратно в уредените страни?

 32. 32 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#18] от "oto55314000":

  Те във форума са повече, освен когато пишат с различни никове.

 33. 33 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 878 Любопитно

  50 в Бургас ,60 във Варна ,100 във София ,какъв е смисълът да се коментира подобен "протест" ?

 34. 34 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  До коментар [#28] от "julyanna":

  не е важно кога ,комунистите нямат шанс да управляват ,ако всички нормални хора излязат да гласуват ,но не ,българина е зает с много по важни работи ,защото е богат и това ,кой го управлява е над него ,затова ще правим рехави протести и ще чакаме следващите избори ,единственото утешаващо е ,че на фона на топящата се нация ,гласовете на комунистите и депесарите се топят най яко и както и да го въртят на година падат най малко с по 70-80000 гласа ,поради естествения отбор.

 35. 35 Профил на parasailor
  parasailor
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#8] от "julyanna":
  Ми че то простичко - платено е за компове. Тролчета не ходят по площади.

 36. 36 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Весело

  [quote#13:"_dan_"]Хората празнуват, а 200-та човека протестират. [/quote]
  200-те човека са излезли да се поразтъпчат и да подишат въздух след 2 дни ядене

 37. 37 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 541 Весело

  [quote#33:"Stewie"]50 в Бургас ,60 във Варна ,100 във София ,какъв е смисълът да се коментира подобен "протест" ? [/quote]
  Материалчето бе, бате... Хонорарчето...

 38. 38 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 495 Неутрално

  [quote#34:"tur671"]българина е зает с много по важни работи ,защото е богат и това ,кой го управлява е над него[/quote]

  Зависи какво се разбира под богат и зает...
  Че голяма част от народонаселението е заето с далавери е ясно...
  Само трябва да се погледне как народа си щъка с коли катадневно и всеки вади от джебовете ай-ки и по цели нощи на "купони" и т.н. Че закво им е ред и законност. Тези неща ще им попречат да си живеят както си искат.
  Затва и протеста е смешен и малоброен. Никой не иска ред. Всички искат анархия и слободия. Тогава се краде най-лесно.
  Проста истина ама никой не ще да я разбере.

 39. 39 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#33:"Stewie"]50 в Бургас ,60 във Варна ,100 във София ,какъв е смисълът да се коментира подобен "протест" ? [/quote]
  Материалчето бе, бате... Хонорарчето...

 40. 40 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 355 Неутрално

  До коментар [#34] от "tur671":

  Напротив. Гласуващите за комунетата и фесовете стоят тук, а останалите се махат от България. Прост народ сме, прост. Толкова малоумни парчета, като българитте, няма нийде по света. Преди време е имало БЪЛГАРИ. Сега всичко живо иска да е чиновник и да получава немъчени пари.

  Да живее България и българският народ.
 41. 41 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело

  Anna Stambolieva ‏@astambi 7m
  People/ students vs mafia
  #ДАНСwithme #occupySU 196 pic.twitter.com/PSdK833Igb

 42. 42 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#9] от "гарата":
  Повечето от сегашните Наполеоновци, КралиМарковци, Айнщайновци и т.н , считат себе си за нормални хора
  И е напълно разбираемо è, че за тях, всички останали са ненормални

 43. 43 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#34] от "tur671":

  Е, то по тази логика може да ги изчакаме да умрат от старост комунистите, щото и този ден ще дойде......някога.

  Сори, но се колебая смешно или жалко е случващото се. Май клоня към второто. Тук последните три дни стотици крещяха ОСТАВКА през няколко коментара. Почти всеки анатемоса по всички възможни новини комунистите. Заканваха се, че ще ги бият, убиват, ще ги съдят, ще ги окупират.......и кво излезе? Ми то у форума повече "борци" срещу комунистите, отколкото всички в 30-те града.......Де да бяха излезли тия виртуални "борци" навън.......

  Пък комунистите ни били виновни........

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 44. 44 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело

  Eva A. #дансwithme ‏@redhot1618
  #дансwithme #occupysu pic.twitter.com/umUpy33e8k

 45. 45 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело

  Emil A. Georgiev ‏@reguligence 1m
  #Оставка #ДАНСwithme #Sofia #Bulgaria vs #Mafia http://instagram.com/p/iYtXn7JNEG/

 46. 46 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 827 Весело

  [quote#15:"Васик"]Лили Иванова имала намерение да подкрепи антиправителствения протест[/quote]
  Половината от участниците са отишли заради нея.

 47. 47 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Мдааа, ако се съди по показаното от независими източници http://kamerite.bg/ -доста рехава манифестация - двеста души плюс /минус двадесет минаха под муцуната на коня пред НС.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 48. 48 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#5] от "peni_nikol.53.":
  Много е важно, и тези от малките населени места да излезат на протест.
  Даже и само по единично да са /каквто е Вашият случай, доколкото разбирам/
  Защото, в противен случай, няма да се изпълни обещаната бройка от поне 30 населени места с протести през днешния ден. Това ше доведе до тежка депресия у протестиращите, а и останлите вече няма да им вярват толкова

 49. 49 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело

  [quote#47:"mi6osp"]доста рехава манифестация - двеста души плюс [/quote]
  petar petrov ‏@peshkira
  #ДАНСwithme
  https://twitter.com/peshkira/status/416195196917792768/photo/1

 50. 50 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  [quote#48:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Това ше доведе до тежка депресия у протестиращите, а и останлите вече няма да им вярват толкова[/quote]
  Тц..тц..тц..иронийта ви предизвиква възмущение у мен. Рти деня нема имам настроенийе

 51. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3746 Неутрално
 52. 52 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело

  Anna Stambolieva ‏@astambi
  #ОСТАВКА!
  #ОСТАВКА!
  #ОСТАВКА!!!
  People/ students vs mafia
  #ДАНСwithme #occupySU 196
  https://twitter.com/astambi/status/416196530681700352/photo/1

 53. 53 Профил на pe6kata
  pe6kata
  Рейтинг: 418 Весело

  Кой ден на протести беше днешния? 192 ли? Що не броите дневниче?
  Ще им загубите бройката! А има да броите до 1460 и после наобратно до края на другия мандат!

 54. 54 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 502 Неутрално

  ОСТАВКА!!

  Сега по вече създадената практика очакваме контрапротест на контраемигрантите и контрастудентите, подкрепен от контрапреподавателите

 55. 55 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Добре, "ранобудните" ги видяхме колко са. Сега да видим колко са емигрантите.......или в тези "огромни" цифри от по 100 бройки влизат и двете групи? Ми ей сега погледнах във фейса - 3300 са обявили присъствие. И може би 834.

  ПП : Дали някой е споменал на всички тези бройки, че протестът не е виртуален?

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 56. 56 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Весело

  [quote#48:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Това ше доведе до тежка депресия у протестиращите, а и останлите вече няма да им вярват толкова
  [/quote]
  А и Ивет, която се римуваше интересно, трябва да си заработи пари за още един апартамент в топ-центъра на София.
  Ако трябва, ще изляза и аз на протеста, само и само за да й помогна да заработи парите

 57. 57 Профил на Pencho Penev
  Pencho Penev
  Рейтинг: 217 Неутрално
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 827 Весело

  "Студентите не са повече от 50."

  Часът на начало на протеста е твърде ранен за "ранобудните". Да бяха почнали 20 ч., да могат да се събудят.

 60. 60 Профил на Ghost_Dog
  Ghost_Dog
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#27] от "oto55314000":
  на 12.май я подадох...в Барселона! За последно!

 61. 61 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Все си мислих, че роне за празниците, протестърите ще си дадат почивка. Полезно е за организма. Но не би... Луд умора нема, само се поти...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 62. 62 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#57] от "limon7":

  Айде още една заблудена овца, дето е сбъркала жълтите павета с форума........Не тука бе душо. Орешарски не е у форума, жалко, че си си направил труда да се регнеш, че да провериш дали не броди из нета с остаФката у джоба....... Навън ходи да скандираш. Може и да те чуе.

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 63. 63 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#59] от "teridan":

  И да омесят благоевградската питка.

  ПП : Мерси за инфото. Нещо днес и "Дневник" не са се събудили.......вече почти 24 часа без никакви новини за "ранобудните" - почвам да се притеснявам. Де е днес Монева?

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#26:"bluescreen"]ние от малките населени места сме с вас .не се отказвайте ! ! ! О с т а в к а- цитат на коментар #5 от “peni_nikol.53.”

  Че излез повънка и протестирай кат си с тях. Размаай жлътия флаг с юмрука насред селото...
  [/quote]

  Те излязоха, но в началото на 2013-та година. В края на януари и началото на февруари протестираше цяла България. Тръгнали от недоволството поради високите сметки за ток, протестите прераснаха и срещу бездействието на правителството на ГЕРБ.
  И знаеш ли, защо протестираше цяла България тогава, за разлика от днес? Защото 3.5 години нищо не се направи извън София, освен едно шосе до морето, където им е бизнеса на повечето от властниците.
  В момента, в който днешното правителство обърне гръб на провинцията и започне да мисли само и единствено за столицата, то ще падне моментално. И то с право!
  Време е всичките там горе да проумеят с главиците си, че България НЕ е София.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 67. 67 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Много, много рехава работа. Че то аз да спретна в събота или неделя едно парти ще събера най-малко 50 души. Въпрос - ще го отразят ли "Дневник" и националните телевизии подобаващо?

 68. 68 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#56] от "stenli1":
  Хвалъ на такъви състрадателни и отзивчиви хора

 69. 69 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#67] от "georgievp":

  Ако разпънеш някой плакат с ОСТАВКА - няма начин да не го отразят.

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 70. 70 Профил на djudjanka
  djudjanka
  Рейтинг: 688 Неутрално

  ОСТАВКА!

  ДАНСwithme .... ОСТАВКА на мафията! Стига вече!!!
 71. 71 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 878 Любопитно

  във февруарските протести имаше драма ,имаше гняв ,имаше Пламен Горанов ,сега в настоящите имитации на протест няма нищо такова

 72. 72 Профил на USSR
  USSR
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Като гледам снимките виждам много "студенти" които са извън границите на възраста , а и нещо не ми мязат на "чужди студенти" .

  pacta sunt servanda
 73. 73 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#58] от "foxa5":
  "(мръсните думи съм ги сменил с на, на на заради модераторите) "
  Похвално е, че уважавате модераторите, но по този начин се губи високия морален заряд на протестите, а също така безупречното възпитание и култура на протестиращите. Колко жалко!

 74. 74 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело

  Anna Stambolieva ‏@astambi
  From ALL over the world!
  People/ students vs mafia
  #ДАНСwithme #occupySU 196
  #ОСТАВКА!!! https://twitter.com/astambi/status/416205070779547648/photo/1

 75. 75 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  НЕ на КОМУНИЗъМА

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 76. 76 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#65] от "stenli1":

  Стига с тези "умни и красиви". Моника не измисли ли нещо ново. Омръзнахте. Сега щото по-малко плащате за ток /от февруари/, щото ги няма монополите, щото живеете по-леко? Явно протестите през февруари са били инсценирани, за да дойде тази престъпна шайка. Сега протестират МИСЛЕЩИТЕ хора в България, тези, които имат морал и не могат да търпят лицемерието, наглостта и дебелоочието на управляващите ни престъпници

 77. 77 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#71] от "Stewie":

  Е, то и наивници няма много /да не кажем хич/. Особено, ако трябва в името на Родината да се запалят. Но пък е толкова сърцераздирателно да видиш колко виртуални "герои" врякат Оставка.......


  Да, Орешарски може да спи спокойно. Дядо Коледа му донесе най-добрия подарък........не цял чувал, ми цял ешалон виртуални кресльовци......

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 78. 78 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1317 Весело

  До коментар [#75] от "Уточнител":


  [quote#75:"Уточнител"]НЕ на КОМУНИЗъМА [/quote]
  А така!
  Уточнявайте нещата!

 79. 79 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ето последните данни за днешните грандиозни протести: /спред други медии/:

  "Нито един човек обаче не дойде на обявения протест срещу кабинета „Орешарски” в Сливен. По-рано в социалната мрежа беше образувана група, която прикани за протест под надслов „Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!”, който трябваше да започне от 15.00 часа на площада пред общината, но никой, освен журналисти, които да отразят недоволството, не дойде на обявеното място. Има хора, които използват топлия декемврийски ден, за да се разходят с децата си. Много са и тези, които се снимат до Коледната елха на площада, но протестиращи няма.

  В Пловдив протестното шествие приключи. Около 200 ранобудни студенти и граждани се събраха пред сградата на общината в градаи поеха по главната улица. Имаше и доста млади хора, които учат в чужбина, но са се събрали за празниците. Те подкрепят колегите си в България и настояват за незабавна оставка на кабинета „Орешарски”. И на Коледа, на най-големия християнски ден няма да се спрем, защото страната ни е в разруха, искаме нормална държава, с нормални управляващи. Искаме, когато завършим, да имаме желание да се върнем и живеем в родината си, за сега това изглежда невъзможно, заявиха недоволните. Към шествието, се присъединиха и възрастни хора, оказващи подкрепа на бъдещите висшисти. По обяд три коли с пловдивски студенти потеглиха за столицата, за да се включат в тамошния протест.

  Около десет души се събраха пред сградата на Областна управа -Благоевград. Протестиращите поискаха за пореден път оставка на правителството. По думите им, преминаващите благоевградчани също ги подкрепяли, но се притеснявали за своите работни места и се страхуват да застанат редом до тях.

  17 души се събраха на площада пред Община Видин на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Някои от тях носят плакати с надпис „Видин иска оставка”. Един от протестиращите е наметнат с българското знаме. Протесът протича кротко и тихо. Наоколо няма полицаи. В групата на протестиращите има хора, които са членове на ГЕРБ, а един от тях е бил включен в кандидат-дапутатската листа на партията.

  Приключи протестът срещу правителството на Пламен Орешарски във Варна, пред сградата на общината, където се бяха събрали около 70-80 студенти от града и Добрич, приключи.

  В Бургас 50-ина протестиращи блокираха за 5 минути бул. "Демокрация" и си разотидоха.

 80. 80 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Неутрално

  [quote#67:"georgievp"]Много, много рехава работа. [/quote]

  Е, бива ли така. Боко от Банкя е наготвил манджи и омесил питки за много протестиращи, а те се излагат с това слабо присъствие

 81. 81 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Колко умилително Дневник съобщава за 50-60 души протестиращи ха ха ами толкова можете бе.На вторият ден от Коледа един изключителен празник платени протестиращи викат единствено "оставка" никакви други искания.Никакви други алтернативи .Смешни сте бе смешни.Тези които режисират този цирк трябва да знаят че за лудо харчат пари,възвращаемост няма да има !Четох репортажа по часове и искренно се смях,баф ти и пародията.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 82. 82 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1317 Любопитно

  Извинявайте, да попитам...
  За днес ли бяха протестите?

 83. 83 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  НЕ на ЧЕРВЕНОрУСКАТА МАФИЯ*!
  ___________________________________
  *потомците и роднините на АБпФК(закоравели убийци), техните слуги и клиентела, заедно с КДС/КГБшпионите - всичките вкупом Руска агентура

  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 84. 84 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1317 Любопитно

  До коментар [#83] от "Уточнител":


  [quote#83:"Уточнител"]НЕ на ЧЕРВЕНОрУСКАТА МАФИЯ*[/quote]
  Съгласен!!!
  А синьощатската може ли?

 85. 85 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Да им се не видят и #диезите! И в Турция ги лепят по плакати, и в Украйна. Явно господарите им не владеят местните езици, но пък лесно разпознават знаци.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Любопитно

  [quote#76:"daam"]Сега протестират МИСЛЕЩИТЕ хора в България, [/quote]
  Това не е възможно, "мислещите" хора са в Банкя

  [quote#76:"daam"]Стига с тези "умни и красиви". Моника не измисли ли нещо ново. [/quote]
  Трябваше да предупредиш по-рано, че Моника работи в екип с ПР-ките на президента

 88. 88 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#74:"BlueWater"]Anna Stambolieva ‏@astambi
  From ALL over the world!
  People/ students vs mafia
  #ДАНСwithme #occupySU 196
  #ОСТАВКА!!![/quote]

  На чист български ...

 89. 89 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#82] от "Доби ВЕЛКОВ":

  Не, днеска раздават кашкавал на пилоните до НДК. На първите 20 пенции - балкански, после витоша.

  Дръж!

  ден година храни.
 90. 90 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 583 Любопитно

  [quote#48:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Много е важно, и тези от малките населени места да излезат на протест. [/quote]

  До коментар [#48] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Няма кой да плати на тези от малките населени места.

 91. 91 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#67:"georgievp"]Че то аз да спретна в събота или неделя едно парти ще събера най-малко 50 души. [/quote]

  Видехме ви - с влакове и автобуси, в почивен ден, на заплата и пак не събрахте 12,000.

  Леко с изхвърлянията.

  ден година храни.
 92. 92 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#86] от "патиуанчо":

  Ти кога изгаси компа, кога излезе, кога и се върна от протеста?


  ПП : Абе я кажи - убеди ли Орешарски да подаде оставка? Че друго си е да пие човек с повод.....

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 93. 93 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#92] от "julyanna":

  Аз съм олигарх, живея на две крачки оттам.

  ден година храни.
 94. 94 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 576 Весело

  [quote#22:"Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)"]http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/32.html

  Ако питаме емигрантите , БКП дори не би трябвало да са в парламента - 3.44%.
  Толкоз по въпроса кой гони децата на България в чужбина и кой е виновникът за обезлюдяването на страната [/quote]
  БСП отвън, ама за сметка на това, ДПС със самостоятелно правителство.

 95. 95 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1317 Весело

  До коментар [#89] от "патиуанчо":


  [quote#89:"патиуанчо"]днеска раздават кашкавал на пилоните[/quote]
  Аз съм абонамент, няма страшно...
  Ти обаче ходи, че ще ти трябва трудов стаж

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 419 Неутрално

  На колко езика искате да ви го кажем?
  ----
  На турски и обезателно на цигански. Може и на сирийски

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 98. 98 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#93] от "патиуанчо":

  А, моля, не толко лаконично. Колко бяхте - 200 000, 30 000 или успяхте да заковете на милион? Сега да викаме ли "Орешарски си подаде оставка, притиснат от всенародното недоволство, заляло центъра на София" или да изчакаме да си смени човекО бельото, дето го е подмокрил от смях, виждайки 10 "ранобудни" и 20 "емигранти" навънка?

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 99. 99 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#95:"Доби ВЕЛКОВ"]Аз съм абонамент[/quote]

  Какво ти викат докторите, ще те подвързват ли? Да стягат повече, да не избега тиража.

  ден година храни.
 100. 100 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 583 Любопитно

  [quote#38:"bluescreen"]Всички искат анархия и слободия. Тогава се краде най-лесно. [/quote]
  А от кого се краде? Ако всички искат анархия и слободия , кой произвежда предмета на кражбата? И ако 24 г. само се краде , означава ли, че 45 г. се е произвеждало?
  Хайде ,отговорете си на тези и още много други подобни въпроси.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK