ГЕРБ мълчи за номинацията за главен съдебен инспектор

ГЕРБ мълчи за номинацията за главен съдебен инспектор

© Юлия ЛазароваГЕРБ все още няма официална позиция дали ще подкрепи единствения кандидат за главен съдебен инспектор - съдията от Върховния административен съд (ВАС) Веселина Тенева, номинирана от БСП и ДПС. Три дни след внасянето на предложението темата е без коментар от лидера на партията Бойко Борисов.


Депутати, с които "Дневник"се свърза (и които участват в обсъждания или имат опит по въпросите за съдебната система и вътрешния ред) отказаха да говорят, защото не са обсъждали в група и нямат достатъчно информация. Междвременно от публикация в сайта "Биволъ" стана ясно за четири сделки за покупко-дарения на имоти между съдия Тенева и майка й, които също стоят без обяснение и коментар от засегнатите страни. 


Тематична тройна коалиция или...
Без подкрепата на ГЕРБ Тенева всъщност не може да бъде избрана, защото е необходимо мнозинство от две трети от депутатите, или минимум 161 гласа. С такова разполагат и само БСП и ГЕРБ, но номинацията беше внесена от БСП и ДПС, тоест ще им трябват допълнително гласове от опозицията. 


Още преди официалното внасяне на предложението, "Дневник" писа на 19 декември, че управляващите се договарят с ГЕРБ за подкрепа при избора на Веселина Тенева и се очаква, че ще се споразумеят за общо гласуване. Тогава депутати от опозицията коментираха, че кандидатурата на съдията е приемлива за тях.  


По информация на източници на "Дневник" номинацията наистина не е обсъждана на събиране на депутатите от ГЕРБ, а някои от тях са били разочаровани от краткия срок и са коментирали, че дори и най-качественият кандидат потъва в такава процедура. 


"Дневник" не успява да се свърже с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева, както и с лидера Бойко Борисов, който тези дни коментира други теми (избори и вътрешно партийни въпроси).


Реформаторският блок отправи допълнително предизвикателство към ГЕРБ, като в деня на внасяне на кандитатурата за съдебен инспектор (27 декември) лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира, че от този избор "ще зависи в огромна степен бъдещото ни отношение към ГЕРБ". Във "Фейсбук" той определи внасянето на номинацията по празниците като "пиратска" и написа още - "всичко е в ръцете на ГЕРБ, които могат да блокират порочната процедура и да настояват за нова, по правилата, предложени от Реформаторския блок, за "Чисти ръце" в правосъдието. Могат и да се договорят... с БСП и ДПС". 


Набързо, но подготвено


Тенева беше издигната след абсурдно краткия срок от три работни дни за номиниране, гласуван ден преди ваканцията на народните представители от парламентарната правна комисия. Въпреки че управляващите твърдяха, че тепърва ще водят разговори кого да номинират, от публикуваните документи, необходими за издигането на Тенева, се вижда, че например свидетелството й за съдимост е издадено два дни преди да бъдат гласувани правилата. Ще има двумесечен срок за обсъждане на кандидатурите и изборът ще е на 27 февруари.


При гласуването на правилата в пленарната зала в последния работен ден преди ваканцията - петък, 20 декември, бившият заместник-вътрешен министър Веселин Вучков поиска удължаване на срока, но предложението му беше отхвърлено от депутатите. Тогава председателят на парламентарната Правна комисия Четин Казак възрази, че това би изместило избора на главен инспектор за 10 март, а реално вече година постът е овакантен.


Предишният главен съдебен инспектор Ана Караиванова остана на поста девет месеца след изтичането на мандата й през януари.  


Най-голямата магистратска организация - Съюзът на съдиите в България, и
седем неправителствени организации реагираха със становища, в които обявиха избора на главен инспектор за предварително договорен и поискаха  спиране на процедурата.


"Открива се процедура, дава се срок за внасяне на номинации. После за тези номинации има два месеца срок да ги проучиш и да ги гласуваш. Сега на 19 декември се откри процедурата и се даде срок до 27 декември да се внасят кандидатури. Три работни дни – 20, 21 и 27 ! Това направо е  подигравка, защото, за да се излъчи един такъв човек, първо трябва да се говори с него, той трябва да си набави необходимите документи. Това веднага създава усещането, че нещо е било предварително нагласено и този кратък срок, през празничните дни, е даден, за да не може никой да предложи някого другиго освен предварително одобрения кандидат",  коментира днес в интервю за "Нова тв" говорителят на Съюза на съдиите Нели Куцкова.


Дарения и апартаменти

Съдия Веселина Тенева

© Анелия Николова

Съдия Веселина Тенева


Съдия Тенева, която е председател на седмо отделение във ВАС (разглежда дела, свързани с конфликт на интереси, с достъп до обществена информация, със защитата на документите за самоличност и регулирането на далекосъобщенията) досега не е коментирала публично номинацията си.


Малко след като стана известно, че БСП и ДПС ще издигнат кандидатурата на Тенева, сайтът "Бивол" публикува данни от Агенцията по вписванията, според които в периода  2004 и 2008 г. тя е получила четири дарения от майка си Марийка Тенева: два апартамента в София, апартамент в Бургас и терен във вилна зона Росенец на стойност около 130 000 лв. 


Тези имоти майката Тенева купува от дъщеря си и нейния съпруг - Георги Георгиев, а после ги дарява безвъзмездно на съдия Тенева. Не е изяснено откъде възрастната жена има средства да купи тези имоти и каква е целта да ги дари впоследствие на дъщеря си. 


Опитите на "Дневник" да се свърже със съдия Тенева засега са неуспешни. 


Схема или нормални сделки


Юрист, специализиран в имуществени дела, помолен от "Дневник" за разяснение, определи като "изключително странна" поредицата от сделки на съдията с личните й имоти и коментира: "Първото впечатление е, че не се вижда никаква разумна, произтичаща от закон причина за продажбата от дъщерята на майката и веднага след това даряването от майката на дъщерята. При това такива сделки се натоварени с данъци и нотариални такси.


Най-вероятно става дума за схема, а първата разумна причина за схемата е лишаване на другия съпруг от собственост, ако те не са разведени, тъй като дарението осигурява лична собственост върху имота, а не съпружеска имотна общност. 
Друга  хипотеза е чрез продажбата  да се създаде привидно основание за налични доходи чрез фиктивни приходи, което би било  много смущаващ извод." 


Близки до семейството на Тенева твърдят, че тя е била разведена преди да се осъществи поредицата от сделки, но това не е потвърдено.


Най-добре самата съдия Тенева може да обясни какво е наложило всичко това, заключи юристът, пожелал анонимност. 


Други юристи, потърсени за коментар, също не се ангажираха с твърдо мнение защо са били необходими тези прехвърляния, тъй като липсва достатъчно информация. 


Пред "Нова тв" тази сутрин, Нели Куцкова също каза: "По принцип хората често извършват такива сделки. Аз мога да ви кажа примерно, че когато родител дарява на детето си, неговият съпруг няма никакъв дял в това, защото дарението е лично. Много хора така правят. Даряват на децата си… Само детето им да е собственик. Говоря абсолютно теоретично. Има случаи, разбира се, с които чрез серия от сделки се прикрива нещо. Ние редовно наблюдаваме примерно, ако някой човек задлъжнее, за да не му продадат имотите после, когато в един момент го осъди съдът да си плати дълговете, ги прехвърля на близки и роднини. След това се водят поредните дела. Тоест такива случаи на прехвърляне между роднини много пъти го има. ...Това не е престъпление да извършваш такива сделки. Сега въпросът е защо продаваш първо на майка си, а пък после тя ти го подарява, това могат да го обяснят само страните по сделката и за пореден път повтарям, че е и в интерес на колегата Тенева, и на нашата система тя да го обясни публично" . 


Куцкова повтори още, че се надява: "Тенева да отговори на всичките тези съмнения и въпроси пред парламента, за да може да, независимо какъв ще е крайният резултат от гласуването, а хората да са наясно какъв човек ще контролира съдебната система." 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  всичко е спазарено в ущърб на правосъдието !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Новогодишен подарък от Меди Доган за госпожата дето не видя престъпление в хидроинжинера.

 4. 4 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Странни имотни сделки около кандидат за главен съдебен инспектор,,,,)
  ...........................
  Прехвърлянето на собствеността на един имот- няколко пъти, обикновено се прави , за да се скрие произхода на мангизите за първоначалното му купуване , заради нищожни сделки при предишно закупуване с наличие или не , на престъпление , например, при прикриване на подкуп, нереални цени , дарения - без основание и т.н.
  С две думи- при наличие на някакъв порок в предишно прехвърлне на собствеността, който се цели да се прикрие ..)
  Обикновено се прави между лица без роднински връзки..
  Тук прехвърлянията са между роднини :)
  Показва само аматьорско прехвърляне , което една съдийка , НЕ би трябвало да не знае:
  Навремето , прехвърляне межди родители - деца , се правеше , когато предстоеше насилствено отчуждаване на къщи и парцели , за да се строят панелни блокове или "важни " държавни строежи ..По този начин , с идеалните части -на съсобствениците ПОНЕ се осигуряваше възможност на деца и внуци - да имат ПРАВО да получат и те една панелка , която да изплащат.един ден //
  Но тук, нямаме и такива причини.) Така че , си остават загадка тези прехвърляния :)) Вярно е , че таксите , са ниски - при роднини по права линия , но ЗАЩО са се правели :

  BIG AL
 5. 5 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Ако ГЕРБ се направят на ударени и подкрепят кандидатката на Доган, маските съвсем ще паднат. Боко да си опича акъла.

 6. 6 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Навярно чакат Борисов да им нареди каква позиция да заемат

 7. 7 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Още едно доказателство, че има съглашателство между БСП и ГЕРБ !!! ГЕРБ=БСП

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 8. 8 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Ще ударят контра от герб, иначе губят прекалено много...

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 9. 9 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3452 Любопитно

  [quote#4:"BIG AL"]заради нищожни сделки при предишно закупуване[/quote]
  Нищожността не се прикрива, май... ама както кажете.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 10. 10 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Без позицията на ГЕРБ , не виждам какво коментираме.

 11. 11 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  ИИИииии........ пропуснах; ако едно семейство е буйно , дърпат се за косите баби, дъщери или внучки- тогава пак е възможен този валс - с имотите :))) Дай си ми имота - ето ти го и ..обратно :)))

  BIG AL
 12. 12 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Весело

  Мълчат сигурно за да дадат думата на Ръбестите от Блока за да се почустват и те фактор в политиката

 13. 13 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Имам чувството, че тази статия е писана от Радан Кънев.
  За какво точно трябва сега да има становище Герб, след като процедурата е гласувана от БСП и ДПС, трае до 27 февруари, и едва тогава ще има гласуване?
  Какво точно иска РБ в момента?

 14. 14 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Гневно

  ГЕРБ прави мечешка услуга с това си мълчание ,както на нас,така и на сегашните управляващи!
  Защо е тази игра на ГЕРБ?КОЙ има интерес?

  Tony
 15. 15 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 943 Неутрално

  [quote#12:"shileto"]Мълчат сигурно за да дадат думата на Ръбестите от Блока за да се почустват и те фактор в политиката[/quote]
  Точно при такива неща се вижда кой е истинска опозиция на статуквото и кой само се бие у бабаитските гърдите, за да вдига пушилка.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 16. 16 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Кой е фаворитът
  Веселина Тенева беше председател на състава по делото (заедно с Юлия Ковачева, Таня Вачева, Иван Раденков и Даниела Мавродиева) срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган за хонорара му за хидровъзела Цанков камък.
  Решението на ВАС тогава беше, че няма конфликт на интереси в това, че Доган е получил близо 1 млн. евро хонорар за консултантската му дейност по проекта...................

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 17. 17 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Я да видим "независимата" медия, тъй както я е подкарала, дали до края на деня надмине 10 публикации за ГЕРБ и Баце?

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 18. 18 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Някой да се съмнява, че герб, дпс и бсп са се договорили за пореден път?
  Единствената причина за липсата на потвърждение от Боце са нелицеприятните обстоятелства около доходите на кандидатката за шефското място. Той има горчив опит от случая с Венета Марковска, когато от Брюксел са му дърпали здраво ушите. Та сега седи в позата на Ван Дам и се чуди сърцето или разума да последва.

 19. 19 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#14:"Free person"]

  ГЕРБ прави мечешка услуга с това си мълчание ,както на нас,така и на сегашните управляващи!
  Защо е тази игра на ГЕРБ?КОЙ има интерес? [/quote]
  За кое мълчи Герб? Има процедура която Герб не може да промени сега, той дори е бил против нея и не я е гласувеал, може февруари да не гласува предложението.
  Какво точно искате сега, да си комуницирате с Герб чрез медиите под формата на ултиматуми????
  Някой да приеме ултмативно някакви ваши принципи и политики, разписани на една страничка , без дебати?????
  Какви са тези истерии и манипулации пак?

 20. 20 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Нищо очудващо! Всичко продължава "а ла Свинян Пеевски"....

 21. 21 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Нека да не пришпорваме ГЕРБ, а изчакаме поне до Андоновден...

 22. 22 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#9] от "опорно-гледна.":

  Мотивационно заплашване – налице е преживян страх от предстоящо зло, а не приложено насилие. Използват се средства на психическа принуда. В този случай лицето изразява своя воля, макар и мотивирана от заплашването. В случаите на абсолютна заплаха няма волеизявление, следователно няма съгласие, няма правна сделка. Тук сме изправени пред нищожност на правната сделка..))
  .............и УНИЩОЖАЕМИ сделки , също :))/ пропуск мой / :))
  По принцип пиша - тук не е правно списание ..)

  BIG AL
 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#2] от "koiot":

  Хахахах, добре!

  Сега да обърнем внимание на случайниците, които питат как РБ ще прави политика, като я хванат 10% я не. Еми ето така - в момента дори не са в парламента, а са на път да блокират поредното дебилно назначение. Поредното, защото не е първото такова. Ей така се прави политика - когато искаш, и когато можеш.
  Браво!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 696 Весело

  [quote#7:"gotze"]Още едно доказателство, че има съглашателство между БСП и ГЕРБ !!! ГЕРБ=БСП [/quote]

  Ще си позволя да те поправя: БСП+ДПС+ГЕРБ=БКП
  Шилето може и да си блее, но което си е така, така си е.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#19] от "olly":

  Ами аз например искам да знам позицията на Герб. Ще подкрепят ли тази кандидатура или не. Що, не може ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3452 Весело

  До коментар [#22] от "BIG AL":
  [quote#22:"BIG AL"]УНИЩОЖАЕМИ сделки , също [/quote]
  Тук си стискаме ръцете

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 27. 27 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#25] от "Тони!":

  Ти си никой, като дойде време ще разбереш.
  Раданчо ако иска да знае, ще иде да пита, може и без цветя.
  Тия драгалевски номера с изнудванията не минават вече.

 28. 28 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Номининацията за висш пост в съдебната система води до осветяването на кандидата. Това което ме втрещява, е че имуществото на всичките досегашни кандидати се оказва несъответващо на доходите им. Чудя се всички ли са корумпирани (което е ужасно) или умишлено се избират само такива? За моралът им пък въобще не ми се говори.

 29. 29 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  В този случай лицето изразява своя воля, макар и мотивирана от заплашването. ...
  .. Например, продай ми имота си за ....лева, инаè , знаеш , ДЕЛОТО ти е при мен и АЗ ще го решавам :) А то, делото , е за много повечè ПАРИ , ..))))

  BIG AL
 30. 30 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#13:"olly"]Какво точно иска РБ в момента?[/quote]
  Искат от ГЕРБ ясно и недвусмислено да заявят,че по никакъв начин няма да подкрепи тази кандитатура,а не да шикалкавят.

  писнало ми е от левичари
 31. 31 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 860 Неутрално

  ГЕРБ мълчи за номинацията за главен съдебен инспектор
  ===================================
  Сега не ми е до тия. Да слагат Стрезов и толкова!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 32. 32 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1407 Весело

  "Без подкрепата на ГЕРБ Тенева всъщност не може да бъде избрана, защото е необходимо мнозинство от две трети от депутатите, или минимум 161 гласа."


  Комунистите са стари кучета,ще намерят начин да се справят.
  Успяха да игнорират президентската институция при избор на шеф на ДАНС,ще се оправят и тук

 33. 33 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#30:"koiot"]Искат от ГЕРБ ясно и недвусмислено да заявят,че по никакъв начин няма да подкрепи тази кандитатура,а не да шикалкавят. [/quote]
  Не позна, опитай пак.
  Искат ултимативно да се приемат някакви техни принципи, които нито са обсъждани, нито дебатирани, нито има консенсус по тях.
  Използват избора сега за да извиват ръце, изнудват и да манипулират.

 34. 34 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Карлитке, Ариел, Лизачка, къде сте? Под другите статии сте сред първите коментиращи..... пък тук ви няма?

  Елате и тук да повторите какви демократи са ГЕРБ и че са истинска опозиция на ДПС и БСП.

  А на 27 февруари ще е най-големият цирк. Тогава окончателно ще ви лъсне ЧЕРВЕНИЯТ *адник!

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 35. 35 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1324 Весело

  [quote#33:"olly"]Искат ултимативно да се приемат някакви техни принципи[/quote]

  С това ли ще се оправдавате един ден?!

 36. 36 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 37. 37 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1324 Весело

  [quote#27:"olly"]изнудванията[/quote]

  Че кой ви изнудва? Гласувайте си с комунетата.....

 38. 38 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#33:"olly"]нито дебатирани, нито има консенсус по тях. [/quote]
  В случая няма какво да се дебатира ГЕРБ са длъжни да кажат твърдо НЕ ако са такива за каквито се представят.Ето идва случай в който БСП и ДПС не могат без тях,а ГЕРБ вместо да заяват твърда позиция която би била логична почват да БАВЯТ ТОПКАТА.Имам чувството,че чакат нареждане от някой какво да правят.

  писнало ми е от левичари
 39. 39 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 581 Гневно

  Абе има ли поне един некорумпиран и един ,който да не е крал сред нашето "висше " общество ??? И това нещо по-горе е лице на закона ???? Повръща ми се да ги гледам вече.

 40. 40 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  [quote#7:"gotze"]има съглашателство между БСП и ГЕРБ !!! ГЕРБ=БСП [/quote]

  Да, мълчанието е знак за съгласие....

 41. 41 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#33] от "olly":

  Ако Герб излязат и кажат, този кандидат не става поради тази и тази причина. Как след това ще им извиват ръцете от РБ?

  А кандидатурата е много спорна и със сигурност ще бъде арестувана от ЕС.

 42. 42 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  [quote#6:"Ангелина"] чакат Борисов да им нареди[/quote]

  Така е в авторитарните партии и държави. Безспорния авторитет трябва да нареди, без неговото решение нищо не става...

 43. 43 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#28] от "bilbotorbins":

  Май умишлено се избират ! Така могат да ги държат под око .

 44. 44 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#41] от "bilbotorbins":

  Прочети изявленията на Радан Кънев и тогава говори, сегашната номинация е само претекст.
  И кой е казал че кандидатурата не е спорна, наистина е такава.

 45. 45 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#38:"koiot"]В случая няма какво да се дебатира ГЕРБ са длъжни да кажат твърдо НЕ ако са такива за каквито се представят.[/quote]
  Такааа лиии, айде бе, а да върнем член 1 искаш ли, "един е той и витае в Драгалевци"?
  Кой си та ще ми казваш на какво съм длъжен?
  Вие за какви се мислите та ще поставяте ултиматуми?

 46. 46 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 603 Неутрално

  [quote#10:"1_bulgarin"]Без позицията на ГЕРБ , не виждам какво коментираме. [/quote]
  Е, нали трябва да се обслужи драгалевската секта, която даде ултиматум на ГЕРБ. И да се подхвърли предновогодишно някой кокал на форумното ОФ

  'Let light surround you' Dream Theater
 47. 47 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#45] от "olly":

  Е тогава не се сърдете,че нормалните хора не правят разлика между БСП и ГЕРБ.

  писнало ми е от левичари
 48. 48 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#33] от "olly":
  [quote#33:"olly"]ултимативно да се приемат някакви техни принципи, които нито са обсъждани, нито дебатирани, нито има консенсус по тях.
  Използват избора сега за да извиват ръце, изнудват и да манипулират. [/quote]

  Старшинка какви принципи,дебати,обсъждания,консенсуси,извивания на ръце,изнудвания и манипулации ?
  Тука става въпрос да се направи ли главен съдебен инспектор съдията която реши ,че главния философ на републиката може да е главен хидролог на същата република докато е бил мандатоносител и затова напълно заслужено са му изплатени 2000000 лв .Разбираш ли или да ти го напиша бавно като за такъв развиващ се?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 49. 49 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 603 Неутрално

  [quote#45:"olly"]Кой си та ще ми казваш на какво съм длъжен?
  Вие за какви се мислите та ще поставяте ултиматуми?[/quote]
  Как кои? Един е драгалевският Гуру и Радан е Негов Пророк!

  'Let light surround you' Dream Theater
 50. 50 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 603 Неутрално

  [quote#47:"koiot"]Е тогава не се сърдете,че нормалните хора не правят разлика между БСП и ГЕРБ.[/quote]

  [quote#48:"navy"]Старшинка[/quote]

  Какво се занимавате с ГЕРБ тогава? Гледайте си теменуженото дясно, дето никой по света не ви го признава и проповядвайте от градинката до Народното събрание

  'Let light surround you' Dream Theater
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#47:"koiot"]Е тогава не се сърдете,че нормалните хора не правят разлика между БСП и ГЕРБ. [/quote]
  За най-нормалните 2,9% ли говориш?
  [quote#48:"navy"]Разбираш ли или да ти го напиша бавно като за такъв развиващ се? [/quote]
  Абе шматарок нещастен, Раданчо е написал избора да се проведе по правилата на РБ, какво ми се правиш на леко бременна хлебарка? Това значи някога след 18, 24 ... месеца евентуално.
  РБ не говори само за сегашния избора на съдебен инспектор, а поставя ултиматум за принципа на неговото избиране. Без да е дебатирал и обсъждал тези си принципи с никого.
  Да е... и .....

 53. 53 Профил на pinoki0
  pinoki0
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Феножете на Боко и те без позиция, докато не им спуснат

 54. 54 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#52:"olly"]За най-нормалните 2,9% ли говориш?[/quote]
  Плюс хора които са гласували за други партии плюс негласувалите,просто няма нормален човек които да не вижда,че БСП и ГЕРБ са едно цяло.

  писнало ми е от левичари
 55. 55 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#54:"koiot"]Плюс хора които са гласували за други партии плюс негласувалите,просто няма нормален човек които да не вижда,че БСП и ГЕРБ са едно цяло. [/quote]
  Аз не бих си позволил да говоря от името на други хора, против принципите ми е, но ти като представителна извадка на някакъв псевдоелит явно можеш да си го позволиш.
  В конкретния случай тази женица която е предложена, играе ролята на мюре използвано с различни цели както от БСП и ДПС, така и от РБ
  Едните я предлагат за да симулират дейност пред ЕК преди поредния доклад, който пък ще излезе преди избора и края на февруари.
  Вие я използвате за да поставяте ултиматуми, да изнудвате и да плюете Герб.

 56. 56 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#34:"Не купувайте от мафията"]
  Карлитке, Ариел, Лизачка, къде сте? Под другите статии сте сред първите коментиращи..... пък тук ви няма? [/quote]

  И неземната красавица, богинята Нефертити, я няма

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 57. 57 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  ии? по интересно е при чие управление доган получи хидроинжинерна диплома( оправдан) уважаемата съдийка дали няма тефтер с инициали

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 58. 58 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  Поредицата от сделката е много странна. Нетния резултат е, че съдийката по официален начин се сдобива с 130 хиляди лева - уж платени от майка и. Прилича на пране на пари - и то доста нескопосано.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 59. 59 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#34] от "Не купувайте от мафията":

  Спокойно приятел, форумът е спасен , Ариелка се появи и готова за кръвопролития в името на Велик Бойко!!!!

 60. 60 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Никаква подкрепа на крадците от Тройната...първо смяна на Конституцията и нови правила за избор на съдебни шефове...

 61. 61 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1616 Разстроено

  Поредната калинка и сламена женица.
  Би било весело ако това подставено лице бе кандидат за избор на портиер на Съдебната палата. Да, ама не. Това недоразумение - завър6ила със среден "успех" 3.69!!! "образованието" си в СУ - се готви да се намърда в един от най-важните контролни постове на съдебната система?!?
  Прасетата вече могат доволно да квичат - "венсеремос"!
  Пусто - наистина са на всеки километър, явно до края на България, която няма имунна система да се очисти от тази проказа, която разяжда тъкантта на "об6теството"...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 62. 62 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 759 Весело

  Договорились

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 63. 63 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#61] от "B52":

  Това недоразумение - завър6ила със среден "успех" 3.69!!! "образованието" си в СУ -:)))))
  ..................
  Тук не си много прав : Да завършиш с 3.69 - Право , по тези години в СУ си е равно , СЕГА на --6+++++++++ - ако си от Южно--не знам кой Университет или Новия български, Бургаски и т,.н , Университети ..:)
  Не е важно с КОЛКО е завършила , а какъв Човек е , какъв спец е станала , има ли чèст и достойнство и решава ли според закона, а не според името "Доган ", например и т.н...)

  BIG AL
 64. 64 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Много подценявате Борисов. Едва ли няма мнение, едва ли се е договорил с тройната ламя. Предполагам, че това е стратегически ход. Всяко рязко възражение би дало на тройната шанс за демараж.
  Искрено се надявам, тази хидро-женица да не се сдобие с поста.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4189 Неутрално

  [quote#41:"bilbotorbins"]Ако Герб излязат и кажат, този кандидат не става поради тази и тази причина. Как след това ще им извиват ръцете от РБ? [/quote]
  Ако попрочел малко повече, нямаше да плещиш глупости!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 466 Разстроено

  [quote#39:"k.walther"]Абе има ли поне един некорумпиран и един ,който да не е крал сред нашето "висше " общество ??? И това нещо по-горе е лице на закона ????[/quote]
  Няма, разбира се!
  Да си корумпиран е първото - по значение - и при всички случаи - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО условие за участие във властта!!!
  А "лицето на Закона" има само една-единствена задача - да пази корумпираните от действието на същия този Закон!
  Който не вярва - нека провери! И докаже, че поне един властник е наказан за това, че е корумпиран, за това, че е престъпил Закона!!!
  Ама не - всички те у нас са "сълза на сърна"!!!
  Де да го намериш такъв???!!!

 67. 67 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Мълчат,мълчат,щото са се договорили за кандидатурата.
  ГЕРБ,БСП, ДПС са едно цяло, част от прословутото статукво.
  Колкото и да вряка Боку и да се прави на анти-комунист и демократ, си е една боя с КДС-арския блок (БСП и ДПС).Тия последните да вземат да се обединят най - накрая, всички ги видехме, че са една партия.
  Кой знае какво са се пазарили. Може и за чадър над него и хората му.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 68. 68 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Разстроено

  [quote#55:"olly"]Вие я използвате за да поставяте ултиматуми, да изнудвате и да плюете Герб.
  [/quote]
  С какво Оли ги изнудват, с какво....горкия Боку, пак той жертва.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 69. 69 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#44] от "olly":
  Какво да му чета?
  Нещата са толкова прости:
  1. Кандидатът не бива, ама хич.
  2. БСП и ДПС са за него.
  3. Реф. блока са против БСП и ДПС и против кандидата.
  4. ГЕРБ трябва да докаже, че е против тройната и да не гласува тяхното предложение. Бойко нали не пропуска да спомене Цанков камък, като пример за корупция и кражба. Сега има възможност да накаже съдийката узаконила тази корупционна практика. Ако не го стори - лъсва петолъчката или тежката му зависимост.

 70. 70 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  [quote#55:"olly"]Вие я използвате за да поставяте ултиматуми, да изнудвате и да плюете Герб. [/quote]
  а герб пак са ни чули ни видяли ни разбрали така ли ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 71. 71 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  [quote#64:"ttrafopostt"]Искрено се надявам, тази хидро-женица да не се сдобие с поста. [/quote]
  обаче Боко е решил друго

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 72. 72 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1337 Любопитно

  [quote#45:"olly"]Кой си та ще ми казваш на какво съм длъжен?
  Вие за какви се мислите та ще поставяте ултиматуми? [/quote]
  нещо проблем с нервите ли имаш ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 73. 73 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#71] от "stg":

  Много сте активен нещо? Двойни порции ли е обещал Кутев?

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 74. 74 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#65] от "Храбър":

  Как нещо, дето още съществува само на книга и не е проверено на избори, може да изнудва партия с 97, пардон 95 депутата?

 75. 75 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#46] от "ariel28":

  Ариелке, я кажи сега, докато не е спусната позицията, тази съдийка става ли? Пък после ще сверим на 27-ми твоята и официалната позиции дали съвпадат.

 76. 76 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  [quote#63:"BIG AL"]Не е важно с КОЛКО е завършила , а какъв Човек е , какъв спец е станала , има ли чèст и достойнство и решава ли според закона[/quote]
  Тук не си съвсем прав. По простата причина че си спомням хората които завършиха СУ (вярно друг факултет) с успех 3.69 и 5.69. Е разликата бе от небето до земята. Не говори разбира се за качества като чест, достойнство и подобни, но е силна индикация дали един индивид е тъпунгер или не. А ако е - то много лесно става ЗАВИСИМ от разни които подхвърлят трохички от трапезата….

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 77. 77 Профил на mcl16319339
  mcl16319339
  Рейтинг: 237 Гневно
 78. 78 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#69:"bilbotorbins"]акво да му чета? [/quote]

  "Всичко е в ръцете на ГЕРБ, които могат да блокират порочната процедура и да настояват за нова, по правилата, предложени от Реформаторския блок, за "Чисти ръце" в правосъдието."
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/12/27/2210597_otnoshenieto_na_reformatorskiia_blok_kum_gerb_shtialo/
  Това защо го пропусна, защото не обичаш да четеш ли?
  Т.е искате процедура по правила които не са обсъдени дори с Герб, и които предвиждат конституционни промени, т.е някога. Без четене е трудно, нали?

  [quote#72:"stg"]нещо проблем с нервите ли имаш ? [/quote]
  След 20 повтаряне на очевадни неща на сектантско-"елитарни" кратуни, да, изнервям се.

 79. 79 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 719 Неутрално

  [quote#76:"B52"]Тук не си съвсем прав. По простата причина че си спомням хората които завършиха СУ (вярно друг факултет) с успех 3.69 и 5.69.[/quote]

  Познавам супер преписвачи от СУ - Право, които си взеха и трите държавни изпита с шестици, същи както и почти всички семестриални. Вярвай ми, бих взел четворкаджия от Великотърновския, който може да си свърши работата, пред точно тея "отличници" от СУ. Като цяло голяма част от оценките в днешното образование са въпрос единствено и само на късмет, колкото и тъпо да звучи. Освен това познавам и едно момче, което пак е право в СУ, специализирало се е в точно една област ( само тя му е интересна ), останалото гледа просто да избута. Предполагам средният му успех ще е около 4, но е 10 пъти по-добър от всички други в точно тази конкретна, тясноспециализирана област

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 80. 80 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5470 Неутрално

  ето сега вече бойко ще ме " светне " колко струва . аз му имам сляпо доверие и до болка се надявам да не осигури 161 гласа .

 81. 81 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  [quote#73:"ttrafopostt"]Много сте активен нещо? Двойни порции ли е обещал Кутев? [/quote]
  не знам какво точно прави тоя Кутев, и не ми е работа, доколкото знам Кутев е от БСП и те заедно с ГЕРБ ще си направят врътката както я направиха за конституционния съд и главен прокурор, така че тоя Кутев едва ли ще иска да си плюе текущия ортак, оп извинявай сигурно си от ГЕРБ а вие възприемате изречения до 3 думи.

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 82. 82 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1337 Неутрално

  [quote#74:"bilbotorbins"]може да изнудва[/quote]
  всеки който има скелети в килера може да бъде изнудван от всички, които знаят за тях, схвана ли

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 83. 83 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#80] от "peni_nikol.53.":

  И аз съм на това дередже.
  Има нещо в тази история с хидро-магистратката, което не се изговаря. При провал на кандидатурата, България ще влезе в режим на санкции. Това е нещо, което подлеците от Тройната смръдня ще използват непременно, ето видяхте ли, сега няма да ви вдигнем пенсиите защото заради ГЕРБ ни наложиха санкции за милиони евро и т.н. опорни точки от арсенала на отвратителните. С две думи, ГЕРБ има само един изход, достатъчно високо и ясно да аргументира отказ за подкрепа и да отбива всеки опит на ламята за плюнки по повод това решение. Това ще даде повод и на РБ за по-адекватна политика към партия от ЕНП с 1 млн избиратели в България.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 84. 84 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#81] от "stg":

  Ами, как какъв Кутев. Иван Костов седеше рамо до рамо със Станишев на една катедричка в кулоарите на Народното събрание и обясняваха през един как ще внесат общ вот на недоверие към кабинета Борисов. Е, тази пресконференция лично за мен прекрати 23 годишно доверие в този политик (става дума за Костов, Станишев не е такъв)

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 85. 85 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Таквиз си ги избрахТЕ в парламента, сега не се сърдете на друг :P

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 86. 86 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не би трябвало да я подкрепят пък дори и само заради опорочената процедура. Да я отхвърлят и всичко да започне отначало и да има истински избор.
  БСПДПС още малко и ще върнат изборите по соца - един кандидат за всеки пост.

 87. 87 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#58] от "Николай Николов":

  И на мен ми прилича на пране на пари.

 88. 88 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 753 Неутрално

  ГЕРБ не трябва да се съобразяват с т.нар. "реформаторски" блок. Тези хора бяха достатъчно късогледи да плюят по ГЕРБ и ще са достатъчно късопаметни, за да "забравят" този избор, каквото и да стане.

  От друга страна бих предпочел тази кандидатура да падне, защото след нея ще има ... ново гласуване А и договорките с комунистите са също толкова безсмислени, колкото и с реформаторския блок. Но след 1-2 месеца ще има много по-интересни фигури за размяна по дъската. Освен ако и сега няма, а аз не съм в положение да ги видя .

  Затова по-скоро мисля, че ГЕРБ ще бламират избора, да видим.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 89. 89 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#57] от "deribeev":

  На Позитано да ви обяснят за разделението на властите преди да ви пускат да коментирате.

 90. 90 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#15] от "virtual brain":

  Мисля, че това ще се види при дебатите и гласуването, когато наистина може да се направи нещо.

 91. 91 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Ще е просто обидно, ако ГЕРБ я подкрепят

 92. 92 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  До коментар [#89] от "anonymous_":
  казаха ни в отделна лекция . уви после излезе записа с кокинов(същата не зависима институция ) и се усетих че и там ме лъжат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 93. 93 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Хе, хе.
  Сега прочетох какво казал Радан Кънев - ГЕРБ да настояват за избор по правилата, предложени от РБ. Този човек звучи като някой Наполеон от 4ти километър.

 94. 94 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#92] от "deribeev":

  А след случая Цацаров и костинбродските бюлетини, си отдъхна, че БСП командва съдебната система?

 95. 95 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#75] от "bilbotorbins":

  В отговор на въпроса Ви вижте пост 88, напълно го подкрепям

  'Let light surround you' Dream Theater
 96. 96 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  До коментар [#94] от "anonymous_":
  е , има лека сянка върху цацаров , все пак беше номиниран от б. неспазването на който и да е закон, под каквато и да е форма си е престъпление . това по повод бюлетините

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 97. 97 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3452 Любопитно

  [quote#96:"deribeev"]неспазването на който и да е закон, под каквато и да е форма си е престъпление . това по повод бюлетините
  [/quote]
  Кутев ли чете тая лекция?

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 98. 98 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  До коментар [#97] от "опорно-гледна.":
  пак не . аз щях да я водя ама старшата сестра не ме пусна

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 99. 99 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3452 Разстроено

  До коментар [#98] от "deribeev":

  Явно са ви заблудили, преди да ви раздадат червените интернет костюмчета...

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 100. 100 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  като се замисля ... казаха ми че съм дядо мраз и трябва да съм добър и честен . лъжци нали !!!

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK