През 2014 г. Цацаров ще събужда следствието, започнала е структурна реформа в прокуратурата

Главният прокурор Сотир Цацаров

© Красимир Юскеселиев

Главният прокурор Сотир ЦацаровСъбуждане" на следствието, завършване на структурната реформа и активното участие на българската прокуратура в дебатите и процесите по създаването на Европейска прокуратура. Това са приоритетите на главния прокурор Сотир Цацаров, които той си поставя за 2014 г. В интервю за в. "Труд".


По думите му следователите не могат да бъдат винени за това, че са ниско натоварени, защото пред последните години са били "обект на всякакви законодателни експерименти". "Но трябва да е ясно - какво ще се случи с тази професия оттук насетне зависи не само от ръководството на прокуратурата, а основно от хората, които я упражняват. Никой не би търпял разследване с години на три-четири дела на колега в националното следствие, колкото и сложни да са те", уточнява още главният прокурор.


Според него следствените органи трябва да  са активна част от работеща прокуратура, а не неин "придатък по необходимост". Затова през 2014 г. ще заработят първите мобилни центрове за разследване. "Ще започнем с отделите в големите градове, където има летища, пристанища, туристически поток - те първи ще получат техника и обезпеченост за самостоятелни разследвания", заявява още Цацаров.
В края на декември Националната следствена служба беше оглавена от бившия и.д. градски прокурор Евгени Диков. Той обяви, че следствието се намира в будна кома, което според Цацаров е точно определение. Той заявява, че при представянето на Диков е споделил, че Висшият съдебен съвет  не е назначил ликвидатор, а ръководител, който има ясна визия за "събуждане".


В едно от първите си интервюта Диков обяви, че ще предложи за негов заместник заместник градския прокурор на София Роман Василев, защото искал да се възползва от неговия опит.


Прокуратурата с нова структура
От края на ноември върховните прокуратури са с нова структура, става известно още от интервюто на Цацаров. Това се прави, за да се отделят административните функции от дейността на обвинителите. Затова в касационната прокуратура броят на отделите е намален от 11 на 6, а в административната - от 3 на 2.


"Администрацията трябва да подпомага магистратите, а не те да осъществяват по съвместителство и нейни задачи. Не е нормално да има отдели, състоящи се от един човек - завеждащ отдел. Не е нормално и администрацията на главния прокурор да има в състава си над 120 служители. Новата структура на върха на прокурорската пирамида е само началото на такива промени. Предстои този процес да продължи в прокуратурите по места", обявява още Цацаров.


По думите инспекторатът вече не е самостоятелен отдел във Върховната касационна прокуратура (ВКП) и работи вече по нови правила. Според тях звеното има право да извършва само проверки по отношение на прокурори и следователи по сигнали за дисциплинарни нарушения. "Извън правомощията му са проверките на съдии, както и на всички други лица, упражняващи юридическата професия. Не се извършват проверки по анонимни сигнали, а всеки колега има право да се запознае с резултатите от извършената спрямо него проверка", заявява още Цацаров.


Едно от първите действия, които предприе, след като встъпи в длъжност, беше да назначи проверка в инспектората. След нея Цацаров ръководителят на инспектората да бъде  дисциплинарно уволнена.


Според главния прокурор "не може няколко "избрани" върховни прокурори да определят професионалната съдба на колегите си, а и на съдиите в страната. И да правят това "в съдружие" с неколцина също "избрани" служители на бивша структура в МВР. Престъпления се разкриват с разследване, а не с прибиране на папки и снимки по касите".


Главният прокурор допълва, че  от октомври работи ново специализирано звено, състоящо се от прокурори и агенти на ДАНС. "Това е самостоятелна структура, на която са поверени проверките и разследванията по сигнали за престъпления, извършени от съдии, прокурори и следователи."


Звеното е създадено след споразумение между държавното обвинение и ДАНС. В състава му сега са включени трима прокурори от Софийската градска прокуратура (СГП) и агенти от отдел "Противодействие на корупцията в съдебната власт" в ДАНС, като предстои включването и на трима следователи.


Структурата е подчинена само на главния прокурор и на градския прокурор, а оперативното ръководство е възложено на прокурор от новосъздадения специализиран отдел във ВКП.


Умерен оптимист за предстоящия евродоклад
"Едва ли можем да очакваме нещо, което да не сме видели и да не сме анализирали сами досега - институционално и медийно. Всички добре знаем както това, което сме постигнали, така и слабостите си. Така че докладът ще е обективен външен поглед за вътрешните процеси, в които бяхме участници или свидетели през последната година и половина. Умерен оптимист съм, както вече имах възможност да заявя няколко пъти", коментира Цацаров очакванията си за предстоящия в средата на януари мониторингов доклад на Европейската комисия. По думите му той трябва да е повод за преценка.

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  Ами сега ??Лежаха по цял ден,пиеха кафе след кафе, а на края минимум два бона на калпак заплата прибираха..Лош човек си Цацаров.

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 2. 2 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Весело

  Хайде Цаца взриви следствието и съдът да се изчисти от мафията и ги вкарай в затвора за злоупотреби и корупция.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1355 Весело
 5. 5 Профил на Blaster _
  Blaster _
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "започнала е структурна реформа в прокуратурата"
  Започнала е друг път!

 6. 6 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Ясно е, че трябва да има промени в организацията на прокуратурата и съдебната система. Но очаквах, че те ще бъдат широко дискутирани, защото проблемът е от най-сериозните в България. Смисълът на тези промени, за които говори Цацаров, не ми става ясен в общия контекст.

  Притесни ме изречението: "Извън правомощията му са проверките на съдии, както и на всички други лица, упражняващи юридическата професия. Не се извършват проверки по анонимни сигнали, ...". Това не намалява ли контрола над съдебната система?

 7. 7 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Крайно време беше за реформа в прокуратурата, защото все по-често на престъпниците им се разминава, като на Галеви примерно.

 8. 8 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Абе цаца, как се събужда мъртвец?

 9. 9 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  Събуждат се когато трябва да вземат някой рушвет, или да избягат някой престъпник. През останалото време се правят на умрели лисици.

  klimentm
 10. 10 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 489 Неутрално

  През 2013та Цаци беше зает да брои бюлетини и да удря политическите противници на другарите си от комсомола, сега вече се сетил... Ама чакай другарю Цаца, не бързай... пак идват избори, пак ще трябва да услужваш по другарски

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 11. 11 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1355 Любопитно

  До коментар [#7] от "Ангелина":


  [quote#7:"Ангелина"]Крайно време беше за реформа в прокуратурата[/quote]
  Значи си съгласна всички комунистически креатури да бъдат изметени от съдебната система...нещо май си объркала новите си опорни точки...

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Цацаров е балон от най-големите. Аналогията ми няма нищо общо с килограмите му. Почетна класация за популисти, този заема 2 ро място веднага след ББ.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 14. 14 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Ранобудната Цаца ще буди следствието?
  А аз си мислех, че много по-лесно ще му е да им каже да работят...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 15. 15 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#5:"Blaster _"]"започнала е структурна реформа в прокуратурата"
  Започнала е друг път![/quote]
  И на друго място...
  И в друго време...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 16. 16 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 479 Весело

  "Събуждане" на следствието, завършване на структурната реформа и активното участие на българската прокуратура в дебатите и процесите по създаването на Европейска прокуратура. Това са приоритетите на главния прокурор Сотир Цацаров, които той си поставя за 2014 г. В интервю за в. "Труд".

  Тотално обЪркване, Цаца, викай "Бърза-Та помощ" ?
  тел.: 150 !!!!!!!!!!!

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 17. 17 Профил на cheta
  cheta
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Френолог не съм, но се вижда, личи си, разбира се как е това ПОРАСЛО МОМЧЕ!

 18. 18 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 479 Весело

  Късно е! Доклада иде!

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 19. 19 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 419 Весело

  " Никой не би търпял разследване с години на три-четири дела на колега в националното следствие, колкото и сложни да са те", уточнява още главният прокурор."

  К'во става с делата на Мирослав Найденов, не годинясаха ли? Развозвачите на бюлетини и те не са още на топло. Апропо, зампредседателя на Народното Събрание Бисеров къде е?

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 20. 20 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Дръж се земьо,Цаца ке те гази!

 21. 21 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Новата година с развлекателни мероприятия ще я започваме явно.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 22. 22 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Весело

  Нова дума към Протеста - СЪБУЖДАНЕ /навярно след многогодишен зимен сън/,като при мечките!И СТРУКТУРНА РЕФОРМА.Г-н Цажаров - хайде да почнете от Вальо Топлото,че се проточи почти десетилетие и се продължи - Вие знаете всички повдигнати и неповдигнати обвиненя,които доведоха до ограбването и обедняването на нацията ни!
  Бъдете НЕПОСЛУШЕН през 2014 г.

  Tony
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  А Цацаров ,кой ще го събуди ? Едвин Сугарев го замеряше с тонове преписки ,за Хохегер цяла Австрия се тресеше от липса на сън само нашия "мечо" си спеше ,а сега той щял да буди .И той безочлив като началниците си!

 25. 25 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Толкова, колкото ще събуди и мумията на фараона Тутанкамон?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 26. 26 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Гневно

  Комунистическият и агентурен изтърсак т.н гл.прокурор не е в състояние да направи нещо по-различно от това ,което съществува.в тази клоака.Там всички са наследници на БКП престъпници и всички до един са взаимно зависими от далавери,семейственост и открити престъпления.По думите на на този гл.прокурор -комунистическо менте ,в прокуратурата е пълно с празноглавци и нищо неправещи лентяй.Във ВКП има 11 отдела напълнени с глупаци -червени прависти и повече от 96 висши прокурори -лентяй ,като повече от полвината са си началници на самите себе си.За 2014 год.бюджета на тази сган -съдебна система е повече от 480 мил.лв.Сега се чака доклад от ЕК ,който няма да бъде по-различен от досегашните.Реформа може да се извърши само и единствено с Германския моел и опит за всеобхватна декомунизация на обществото,вкл.и на цялата съдебна система и КС:Тотална Лустрация на повече от 550 хил.червени и агентурни престъпника за период от мин.35 год.,разпределени в 350-370 мафиотски клана и взаимно зависими и взаимно пазещи се и прикриващи :Национализация на всичките награбени от тези престъпници богатства и накрая Народен съд по Германски модел.Това е единствения път за правене на реформи ,където и да е ,чрез смяна на политическата и икономическа система по Германски модел.Всякакви други празнословия ,фалшиви напани за нещо друго са опити на комунистите и агентите на ДС да останат на власт ,колкото се може по-дълго.и това е основната цел на комунистическата гмеж.Закон на българското НС за обявяване на комунистическия режим за престъпен и античовешки д.в.37 от 5 май 2000 г.,но останал без последствия.

 27. 27 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Лоената бухалка на Мафията ще реформира следствието. После ще трябва да оправяме всички последствия.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 28. 28 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 555 Весело

  На тия не знам дали изобщо все още някой им вярва.

 29. 29 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 799 Весело

  Държавата продължава да е супер предвидима, както газа другаря Станишев.

  Промените в Прокуратурата се осветяват няколко месеца след случването им...

  Ай да сме живи и здрави

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 30. 30 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1054 Весело

  Пуснете им снимка на ГРОБАРИТЕ с Бойко,ядящ от новогодишна софра,с мазна от баница мутра,по "ханцуг" и в краката му кротко ръфат кокали Цецко и Цецка..Цацаров очевидно ги фрустрира (явно го свързват със затвора и бай Ставри)..

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 31. 31 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Странно защо съдиите съдят "в името на народа".
  Аз като част от народа не съм упълномощил никой от тях да съди " и от мое име".

 32. 32 Профил на Ventsi Zashev
  Ventsi Zashev
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Цацаров!!!
  Какаво става с биячите на Октай Енимехмедов ???
  Още ли се водят „неизвестни извършители„ ?
  Вече не ме интересуват намеренията ви.
  Гледам какво правите.

 33. 33 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Главния прокурор... тоя принизи тая длъжност до главен оргинизатор на специалните ефекти.... пушек и силни звуци... това му е функцията.

 34. 34 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 471 Неутрално

  През 2014 г. Цацаров ще събужда следствието, започнала е структурна реформа в прокуратурата..

  - Структурната реформа и събуждане,
  на Цацаров, ще бъде ..
  - Разчистване на сметки ..и изваждане,
  не удобни, за БСП и ДПС..

  urkobozambo
 35. 35 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#5] от "Blaster _":

  "започнала е структурна реформа в прокуратурата"
  Започнала е друг път!"

  -И аз не вярвам,докато не видя Цвъки, Боко и сие в затвора.


 36. 36 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#35] от "dedo pepo":

  Дедо Пепо, няма и да ги видиш. Дори тази корумпирана съдебна система е в състояние да оневини виновен, но не и да осъди невинен. Ех, колко хубаво ви беше по времето на Сталин, пишеш, че искаш да видиш някой в затвора и хоп осъдили го.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 37. 37 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5020 Неутрално

  реформа в прокуратурата - да това е хубаво пожелание за НГ , ама кой знае , защо ли не мога да повярвам .какви " неверници " сме станали .или ще смени " неудобните " за ДПС и БСП .

 38. 38 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Колеги какво нецензурно съм написал? Ми дебел си е човека, не ли?!

  chavo64
 39. 39 Профил на Molotov
  Molotov
  Рейтинг: 13 Неутрално
 40. 40 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  И целта е - всички структури на следствието и прокуратурата да са подчинени на управляващите. Сякаш още го има чл. 1 от конституцията на народната република

 41. 41 Профил на strop
  strop
  Рейтинг: 210 Неутрално

  И аз това сепитам - защо в името на народа? Крайно време е да ги избираме ние от народа, ама дали законотворците ще го позволят.....
  А Е НАЛОЖИТЕЛНО

 42. 42 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Точно от съдебната система трябва да започне цялостната промяна!Не се ли прилага стриктно закона - от никакви реформи полза няма да има.
  Дано успее!

 43. 43 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Цацаратурата щяла да се реформира! Явно под "реформа" се разбира изчистване на неудобните и тези, които не са се заклели във вярност на новата триглава ламя!
  А, в същото време ние чакаме повече информация за разни "маловажни" дела.
  А, нещо за онези бюлетини? Или пък за сигналите на Едвин Сугарев? Или пък за онзи Хохегер и неговите авери в България?

 44. 44 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Не е възможно този човек да свърши нещо чистиплътно,след като се е срещал с Пеевски!И никой не може да каже какви ги е вършил Пеевски в ДАНС през двата дена,когато беше шеф там?!Неофициално-теглил е информация за личности,срещу които тази информация се използва в момента!

  4itatel
 45. 45 Профил на Stoyan Tsolov
  Stoyan Tsolov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Съдружникът на Бареков във фирмата за обслужване на мафията симулира дейност, та дано наивниците от ЕК пак се вържат и посмекчат доклада.

 46. 46 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  Давай, Цацаров! Доверие се печели с действия, не с намерения, така че, давай! Започни с последните "герои" и полека изтегляй нишките, "чорапа" после сам ще се разплете. Не се поддавай на манипулациите на престъпните "политици" и на палашите им, лаещи по форумите, честните хора сме с теб и всички честни магистрати в съдебната система!

 47. 47 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#6:"sanlivko"]Това не намалява ли контрола над съдебната система?[/quote]
  Инспектората е на ПРОКУРАТУРАТА - вътрешен орган!?
  Всяко ведомство има инспекторат - включително ЦРУ и ФБР!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 48. 48 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  НАИСТИНА ЦАЦАРАТУРАТА* ЩЕ СЕ СЪБУДИ:
  Ще започне по-сурово да се разправя с противниците на ЧервеноРуската Мафия**: като се започне от Боко и Цоко та се стигне до Ранобудните
  ______________________________________________
  **потомците и роднините на АБпФК(закоравели убийци), техните слуги и клиентела, заедно с КДС/КГБшпионите - всичките вкупом Руска агентура
  *"прокуратура" инфилтрирана от горната категория потомци и роднини

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 49. 50 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  НАИСТИНА ЦАЦАРАТУРАТА* ЩЕ СЕ СЪБУДИ:
  Очаква се в най-скоро време тази институция да се заеме с казуса "оскверняване на паметници на освободители". За целта ЧервеноРуската Мафия** е подготвила серия от активни мероприятия:
  1. боядисване на паметници на истински всепризнати Освободители***, първото действие е вече в ход във В. Търново
  2. задействане на Цацаратурата, в горния случай неуспешно, в случаите с боядисване на Червени окупационни паметници - успешно
  3.Експресно гласуване на Закон за оскверняване на паметници (или нещо подобно), който да бетонира основите на Съветските окупационни паметници (както и на паметниците на Червените герои) и да вселява страх и ужас в потенциалните оцветители...
  ___________________________________________
  *"прокуратура" инфилтрирана от долната категория потомци и роднини
  **потомците и роднините на АБпФК(закоравели убийци), техните слуги и клиентела, заедно с КДС/КГБшпионите - всичките вкупом Руска агентура
  ***такива могат да бъдат само Асен и Петър

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 50. 51 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  НАИСТИНА ЦАЦАРАТУРАТА* ЩЕ СЕ СЪБУДИ:
  Ще започне масово преследване не само на противниците на ЧервеноРуската Мафия**, като се започне от Боко и Цоко та се стигне до Ранобудните, но и на всякакви дребни престъпници и кокошкари (ще бъдат набеждавани за големи гангстери). Така Цацаратурата ще "докаже", че е независима и преследва всички престъпници и в това нямало никакъв политически елемент. Вождът на прокурорите много добре знае как се организират такива мероприятия ( не говореха ли, че бил масон?) благодарение на произхода си
  ________________________________________
  *"прокуратура" инфилтрирана от долната категория потомци и роднини
  **потомците и роднините на АБпФК(закоравели убийци), техните слуги и клиентела, заедно с КДС/КГБшпионите - всичките вкупом Руска агентура

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 51. 52 Профил на mcl16319339
  mcl16319339
  Рейтинг: 217 Весело

  Хахаха, похапналата Цаца решила да се прави на интересна. Цялата съдебна система в прогнила от ченгета, мафиотски схеми и какви ли не долни дела, сетил се дебеличкият чичко да събужда следствието. Лови си цаците, пич и не ни занимавай с фалшивите ти демагогии. Аре, улево!

 52. 53 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Както и да го сучим, става дума за чистка. Вариантите са два:
  б) Махат хората на Красьо Черния и оставят останалите +
  а) Остават хората на Черничкия и махат останалите -

 53. 54 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Най-мъртвата част от съдебната система! 1300 следователи, 800 секретарки, 650 чистачки, нам колко си шофьори и домакини - милиони издръжка - ЗА НИЩО, НУЛА!!!

 54. 55 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 848 Весело

  Ще имаме вече и "ранобудни прокурори"

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 55. 56 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#4] от "BGman1":
  Да видиш, че да не повярваш...
  Докладът от Европа няма как да подмине йезуитската роля на прокуратурата по време на майските избори - все още няма нито един читав доказан факт нито по скандала с подслушването, нито по цирка в Костинброд. Докладът няма как да подмине и абсурдната позиция на прокуратурата в съдебната власт - местото й е в рамките на Министерството на правосъдието, така както е в цяла цивилизована Европа.
  Ето защо сега Цацаров се мъчи да събира активи, за да смекчи удара. А медиите го героизират... По заповед на "щуката"...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 56. 57 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#46:"batzdravo"]честните хора сме с теб и всички честни магистрати в съдебната система![/quote]
  Къде са "честните магистрати"?
  На мен твърденията "магистратът "Х" е честен", както и "Станишев казва истината" ми звучат като виц...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 57. 58 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 426 Весело

  ...Цацаров, ...или ПЛАЩАТЕ ЩЕТИТЕ ОТ БЮДЖЕТА СИ...... И ОСТАВАТЕ БЕЗ ЗАПЛАТИ......... КАКТО Е В ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО....или си оставате на думи, с добри пожелания в бъдеще време.....за реформи!

 58. 59 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 578 Неутрално

  [quote#42:"popovski31"]Точно от съдебната система трябва да започне цялостната промяна!Не се ли прилага стриктно закона - от никакви реформи полза няма да има.
  Дано успее![/quote]

  Споделям напълно. Подкрепям усилията на Цацаров. Останаха колцина които не са изчерпали кредита на доверие и в които все още тая някакви надежди. Той е един от тях. Дано не ме опровергае...

  Stupid people make me sick
 59. 60 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#46:"batzdravo"]Започни с последните "герои"[/quote]
  Ако имаш предвид Доган, Станишев и Олигархски, едва ли ще се получи. Цацаров изпълнява техните поръчки, едва ли ще ги преследва за престъпленията им..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK