Ранобудните студенти към партийната опозиция: Къде сте?

Ранобудните студенти към партийната опозиция: Къде сте?

© Юлия ЛазароваРанобудните студенти изпратиха отворено писмо до партийната опозиция в България. То е публикувано на страницата им във Фейсбук. "Къде е парламентарната опозиция, къде е извънпарламентарната опозиция, къде са "новите играчи", къде сте всички?", питат студентите. "Ние, като граждани на България, изпълняваме своя дълг на гражданска опозиция с позволените ни демократични инструменти. Не искаме да ни подкрепяте, не искаме да ни съветвате, не искаме да ни съдействате или поощрявате. От вас искаме да си вършите работата като партийна опозиция", призовават още те.


Ето текста на обръщението им едно към едно:


Отворено писмо до партийната опозиция в България:
Къде сте?


Къде сте и защо нищо не правите? 


Десет партии и движения минаха прага от 1% на последните избори, но сега не управляват. Десет партии с общ вот 1 772 743 души. 


Още 3 милиона не са гласували и нямат представителство. И ако не за тези 3 милиона, то поне за онези 1 772 743 избиратели.


Къде е парламентарната опозиция, къде е извънпарламентарната опозиция, къде са "новите играчи", къде сте всички?


Да не би да решихте, че на вашите избиратели изведнъж им хареса новата, изродена Тройна коалиция? За това ли получихте субсидия от тези гласове? За да стоите и да мълчите?


Защото зад всички вас, зад самото ви съществуване, стоят гласове. Гласове на хора, които в голямата си част НЕ искат тези управляващи. Гласове, които ви хранят и чиито интереси вие имате задължението да представлявате! Не само по избори. 


Защо не задавате и вие въпросите, които трябва да се задават? 


Ами Борис Цветков? Бисеров, Щерев и Ангелов? 


Заемите? 


Лафка???


Ами средните пръсти, черните джипове, белите автобуси, безбройните полицейски кордони?


Псевдополитическата цинична реторика към протеста и студентите?


Отричането на мирния протест като легитимен инструмент за граждански контрол?


Полицейската окупация на столицата в последните месеци?


Явната отплата за подкрепата на Волен – облъчването на цялата държава с неговия лик?


Генномодифицирания псевдополитически субект Бареков?


Защо не се възползвате от лостовете и инструментите, с които разполагате? От европейските си връзки и механизми?


В момент, когато управляващата клика суспендира демокрацията в България ние сме по площадите и окупираме нашите университети, в опит да я браним. А вие къде сте?


Защо мълчите и бездействате?!


И ако сега бездействате, защото "моментът не е удобен", тъй като ако сега има избори няма да получите нужния процент, знайте, че в никое бъдещо време няма да дойде този момент и никога няма да имате пълната подкрепа на народа! Нито един от вас.


Загива вярата на българите в институциите и правото. Загива малкото останала вяра на българите в партиите. И докато решите, че е дошъл "правилният момент" ще загине вярата на българите в демокрацията!


Ние, като граждани на България, изпълняваме своя дълг на гражданска опозиция с позволените ни демократични инструменти. Не искаме да ни подкрепяте, не искаме да ни съветвате, не искаме да ни съдействате или поощрявате. 


От вас искаме ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА като партийна опозиция. Нищо повече.


Вземете се в ръце и си свършете работата!


Ранобудните студенти


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK