Данъчните проверяват приходите на петима бивши министри

От Сметната палата са поискали Националната агенция за приходите да направи проверка.

© Антон Попов

От Сметната палата са поискали Националната агенция за приходите да направи проверка.Данъчна ревизия се прави на петима бивши министри. Четирима от тях са от служебния кабинет, а един от правителството на Бойко Борисов, съобщи Нова ТВ.


Част от бившите управници не са подали в срок декларациите си след изтичане на мандата им пред Сметната палата, а други изобщо са пропуснали да декларират имуществото си.


От Сметната палата са поискали Националната агенция за приходите да направи проверка.
По закон висшите държавни служители имат един месец след изтичане на мандата, за да се отчетат пред органа. С два месеца е закъснял бившият образователен министър от кабинета "Борисов" Сергей Игнатов.


Нарушителите на закона от служебния кабинет, които са закъснели с декларациите, са енергийният министър Асен Василев и колегата му, който се занимаваше с електронното правителство - Роман Василев. Изобщо не са се отчели служебният министър на околната среда Юлиан Попов и военният - Тодор Тагарев.


Освен че са проверявани,  петимата бивши министри ще бъдат глобени с между 1000 и 1500 лева за първо подобно нарушение, уточниха от Сметната палата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK