Неправилно използване на електроуреди предизвиква половината от битовите пожари

Неправилно използване на електроуреди предизвиква половината от битовите пожари

© Юлия ЛазароваБлизо 50% от битовите пожари се дължат на неправилно използване на електроуреди, казва началникът на сектор "Превантивна дейност" в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Стефан Стефанов, цитиран от "Фокус". Данните на огнеборците сочат, че от октомври до март почти половината от инцидентите с огън се случват в жилищни сгради.


Освен неправилното използване на електроуреди пламъците често тръгват от неизправни електроинсталации или грешка при използване на уреди на газ. През 2013 година пожарните екипи са реагирали на 53 278 произшествия, като от тях 8503 са пожари със значителни материални загуби.


Според главен инспектор Стефан Стефанов броят на произшествията, свързани с пиротехнически средства, е намалял в резултат от извършваната превантивна дейност на пожарната и другите органи на МВР.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK