Измамници събирали пари от фирми и граждани от името на главния секретар на социалното министерство

Измамници събирали пари от фирми и граждани от името на главния секретар на социалното министерство

© Юлия ЛазароваВ Министерството на труда и социалната политика в периода постъпват сигнали от фирми, банки, институции и граждани за това, че неизвестни и неустановени лица чрез обаждане по мобилен телефон събират финансови средства за несъществуваща кампания от името на главния секретар на министерството. Това съобщиха от пресцентъра на социалното министерство 


Ръководството на министерството и лично главният секретар Стоян Стоянов категорично заявяват, че това е телефонна измама, за която са сезирани компетентните органи.


Министерството на труда и социалната политика никога не е имало и няма практика да събира каквито и да било средства по такива законово нераглементирани способи, подчертават оттам.
Публикуваме това съобщение поради обстоятелството, че с тези действия се създават предпоставки за уронване престижа на институцията и за да предпазим други потърпевши от въвличане в измамата, допълват от пресцентъра на министерството.


"Обръщаме се с молба към всички хора, институции и фирми да бъдат бдителни и при получаване на подобни обаждания да сигнализират органите на МВР", гласи още съобщението.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK