Да учиш с Емил Джасим

Емил Джасим - вдясно

© Юлия Лазарова

Емил Джасим - вдясноИстинските герои. Отново. Надяваме се и за вас срещите с тези хора да бъдат удоволствие.* 

У
ниверситетски преподавател, гей, евреин, в Берлин, по време на управлението на Адолф Хитлер;


Ченге и репресиран, в България, през социализма;


Танцьорка, в Куба, малко преди и след революцията на Фидел Кастро.
Това са част от ролите, в които учениците на Емил Джасим се превъплъщават в социалната мрежа "Фейсбук" или в блогове. Вместо да научават уроците по история наизуст, те приемат самоличността на обикновени хора от дадено време и разбират що е тоталитарна система, донос, репресия, фашизъм...


Експериментът


"Това беше експеримент с ученици, на които бях класен ръководител, преди две години", казва младият Емил, докато подготвя задачи за свой ученик в частното училище "Меридиан 22", където работи в момента. В ролите са влезли единадесетокласници от Частната езикова гимназия "Проф. д-р Васил Златарски". Тогава се изучават тоталитарните системи като част от световната история през XX век.


За Емил това са едни от най-важните уроци, защото "много хора се опитват да сложат разлика между фашистката тоталитарна система и комунистическата тоталитарна система. Няма разлика."


"В класа имаше един ММА борец. Шампион. Тренира усърдно, много умно хлапе. Него го поставих в следната ситуация. Казах му: "Ти трябва да създадеш профил във "Фейсбук" на университетски преподавател, гей, евреин, в Берлин, през 1933 - 1945 г.", разказва Джасим. Ученикът му – боец, пълен с тестостерон, подскочил и възкликнал: "Ама как така!" След това Емил му дал задача да прочете за гоненията и тормоза на такива хора по това време в Германия, да влезе в обувките им и да походи малко.


"Имаше случай, в който един ученик явно растеше не съвсем като добър човек и имаше навика да клевети. На него му дадох задача да бъде в роля на ченге от Държавна сигурност в България през социализма", разказва Джасим и продължава, че на ученичка, срещу чийто дядо са били пускани много доноси, е дал ролята на репресирана. Благодарение на публикувани в интернет документи двамата са успели да вникнат по-дълбоко и да разберат репресивния апарат на България по това време.


Други роли, които Емил е давал на учениците си, са на жена, университетски преподавател, в Иран пред и след революцията, както и на танцьорка в Куба в периода на революцията на Фидел Кастро, за която ученичка поддържала блог с отразени 15 години от живота й. На ученик от заможно семейство е възложил задачата да влезе в ролята на работник по време на Голямата депресия.


"Това им даде им възможност и ги задължи наистина да прочетат, да създадат мрежа от приятели", смята Джасим и дава за пример "Фейсбук" страница за византийска литература, последвана от много хора по света.


Емил Джасим

© Юлия Лазарова

Емил Джасим


Реформата


Освен че е учител по история от 9 години – преди в Класическата гимназия в София и Частна езикова гимназия "Проф. д-р Васил Златарски", а сега в "Меридиан 22", Емил е и програмен директор на "Център за образователни инициативи", в чийто офис е и срещата ни. Превърнал е реформата в образованието в кауза. Според него новите технологии задължително трябва да участват в процеса на обучение, защото младите хора просто се раждат на това ниво. Затова и той ги използва.


При липса на достатъчно компютри при провеждането на тест той позволява на учениците да отговарят през смартфона си. Това е възможно, защото работи с онлайн системата u4ili6teto.bg, в която може да подготви въпроси и отговори, които автоматично се разбъркват за всеки ученик. Така те не могат да преписват един от друг, а същевременно учителят пести време, разказва Джасим. Просто не се правят различни варианти на теста, не се разпечатват, учителят не проверява ръчно.


Докато си говорим, подготвя задачи точно в тази онлайн система. Демонстрира как може да провери дали обучаваните са влизали в сайта, колко време са били там, в колко часа, направили ли са упражненията си... Домашните се предават също онлайн. "След две години завършват университет първите, на които целият социален живот е преминал през "Фейсбук", аргументира се Емил. Убеден е, че имат коренно различно мислене и за тях споделянето стои по абсолютно друг начин от това на предишните поколения. "Ако ние не сме в крак с тяхното време, нямаме място тук. Времето е тяхно."


Системата се използва в петнайсетина училища, сред които 18-о СОУ в София, 1-во СОУ в Търговище, "Пейо Яворов" в Бургас, както и българските училища в Париж и Брюксел. Същевременно Емил Джасим чрез "Център за образователни инициативи" обучава и други учители на тази система. Досега броят им е около 700.


Не одобрява обичайната система на преподаване, в момента използва тази на Международния бакалауреат. "Нямаме държавни образователни стандарти, а държавни образователни изисквания", смята Емил и добавя, че учителят трябва да знае всяка урочна единица какви определени цели гони, "да е ясно кое колко - струва знание, от една страна, и умение, от друга".


Според него с Международния бакалауреат "всичко е разписано до последната запетая", разделени са знания от умения на ученика. И най-важното – има връзка между ученик, учител, директор и родител. "Всеки преподавател има един наръчник, където всичко е написано подробно. Какви са критериите за изпит, колко точки и оттам насетне работата на учителя е да върви по тези стъпки."


Най-трудно му е оценяването на учениците по шестобалната система. Според него тя не отразява достатъчно добре напредъка на ученика, защото не прави разлика между 3.51 и 4.45 например, както и слабата и отличната оценка са само 50 стотни. Приема за несправедливост и ученик, получил 5 от 100 точки на изпит, и този с 45, да получават слаба оценка.


Емил Джасим

© Юлия Лазарова

Емил Джасим


Тийнейджърите не са агресивни, а креативни


Отдадеността на Емил обаче не се изчерпва с това. Той е един от инициаторите на ученическия видеоконкурс ReporTeen. "Много го обичам този проект", усмихва се. Идеята е взета от американски конкурс за клипове на тема "Демокрацията е...", в която всеки е можел да се включи. В ReporTeen обаче могат да участват само тийнейджъри.


Организаторите задават конкретна гражданска тема, а ученици до 19 години заснемат видеоклипове по нея. Първата година е зададено "Свободата е...", на следващата е била "Толератността е...", а в момента изданието е "Изборът е...". След това всички творби се публикуват в интернет и се избират победители, като има и материални награди. "Искаме да накараме учениците да се замислят върху абстрактни категории", разяснява Емил.


Идеята за конкурса пък се зародила, след като преди няколко години в медиите са били разпространени сцени на насилие в училище. "Това беше една вълна от материали в медиите, и то във всички медии, особено в телевизиите, за това как учениците са много агресивни, как се бият, как ругаят учителите", разказва учителят и добавя, че те са показвали учениците като тъпи, невъзпитани, лоши, агресивни и без никакво въображение.


"Аз и моите колеги подскочихме и реагирахме, защото тийнейджърите всъщност са умни, креативни, усмихнати, ведри..." Затова единственото условие за участие в ReporTeen е клиповете да бъдат позитивни. "Много харесвам моите ученици, смятам, че са креативни, не са обремени от проблемите на възрастните", смята Емил.


С Емил Джасим тръгваме към училището за час, но той изненадващо получава обаждане, че ученикът, с когото трябва да се срещне, е изгорил ръката си с вряла вода. И не се връща в офиса, а придружава ученика си до "Пирогов"...


* За поредицата "Истинските герои": И около тази Коледа и Нова година, когато вярваме, че имате повече време за четене, ви срещаме с интересни и вдъхновяващи хора. Започнахме сериите от портрети "Истински герои" в края на 2010 г. В тях търсим да представим хора, които си приличат по енергията да създават, да се борят, да търсят, да преодоляват, да мечтаят... Те заразяват с желанието да продължат да вървят по пътя си, независимо какво се случва около тях. Събираме текстовете тъкмо в тези дни, защото светлите празници и пътуванията са време, което предразполага всеки да помисли за важните неща в живота, да планира промени, да се зареди. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Хм!?Интересно! А г-жа Клисарова и антуража от МОН какво??

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 2. 2 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Интересно само, че креативността на тинейджърите се изразява в агресия и анормално поведение, а дали тази креативност не се дължи на марихуана, канабис или някое психотропно вещество

 3. 3 Профил на mozaka
  mozaka
  Рейтинг: 455 Неутрално

  А с учитлея с Гангам стайл какво стана? ...че в Родината има гонения срещу креативните педагози!

 4. 4 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Хубаво е да има млади учители, че в България май около 90% са учителки.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 5. 5 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ангелина":

  Креативността може да се дължи на много неща, душевната пустота, от своя страна, обикновено се дължи на нисък интелект.

  Hang on tightly, let go lightly
 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Само Емил трябва да има предвид, че един от актьорите във филма "Адаптация" си взе присърце ролята на душевно болен и остана завинаги в психиатрията. Не всички имат подходяща психика за подобни превъплащения.

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 7. 7 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Креативно!Чудесно е !
  Дано повече стават тези бели лястовици!


  [quote#1:"Чърчил"]А г-жа Клисарова и антуража от МОН какво?? [/quote]
  На тях след време ще им вземем всички дипломи!

 8. 8 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 451 Весело

  [quote#0:"статията"]u4ili6teto [/quote] !?  [quote#7:"Да бе да"]Креативно!Чудесно е ! [/quote]Бих добавил "велико"!

 9. 9 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 799 Неутрално
 10. 10 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  мдам. Глобализират ни успешно.

 11. 11 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  Приятно е да учиш с Емил
  Дано стават повече учителите като него!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 12. 12 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#11] от "etty1":

  що ли не е дал и друга фейсбук роля на учениците си - на тих, ревлив и онеправдан бежанец от Сирия в БГ ,който дни пред това е кормил сърца и е кълцал зелки в родината си пред камера.

 13. 13 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#12] от "papipo":

  И тази роля е добра, да.

  Тия роелви игри са чудесна практика, не виждам защо толкова се зъбиш.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 14. 14 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#13] от "galio":

  Не се зъбя. ДАВАМ МУ ИДЕИ.Може да разнищи ролята на млад алжирец емигрант в БГ,който налита с нож на млади бг девойки ,като така тренира толерантността си.

 15. 15 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#14] от "papipo":

  А може да тренира и нетолерантността си. На 16-18-годишно хлапе като му дадеш да прочете шериатски фетви, каква толерантност смяташ, че ще му остане.

  Пътят към адекватността минава през образованието и подобни ролеви игри могат само да помогнат.

  Аз също съм бил толерантен към просията по улиците, преди да се запозная по-отблизо.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 16. 16 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  "... Емил е и програмен директор на "Център за образователни инициативи", в чийто офис е и срещата ни."

  Това е доста странна организация. Целите й в голяма степен дублират тези на българското Министерство на образованието и като че ли дават заявка да изземат функциите му. Финансирането й е мътна работа. Във всеки случай са посочили Отворено общество като един от спонсорите си.

 17. 17 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  [quote#13:"galio"]Тия роелви игри са чудесна практика, не виждам защо толкова се зъбиш. [/quote]

  Щото могат да бъдат и чудесна форма на манипулация на неукрепнали деца и младежи.

 18. 18 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#15:"galio"]На 16-18-годишно хлапе като му дадеш да прочете шериатски фетви, каква толерантност смяташ, че ще му остане. [/quote]
  Тогава проблем има не алжиреца примерно ,а европееца ,защото броят на приелите исляма европейци расте лавинообразно и те не са от мюсюлмански семейства.

 19. 19 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  "Това са част от ролите, в които учениците на Емил Джасим се превъплъщават в социалната мрежа "Фейсбук" или в блогове"

  Извинете, как точно става това превъплъщаване в роля? Създават фейсбук профил или блок с фалшива самоличност, що ли? То верно в историческо време, ама все пак!?

 20. 20 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#16] от "greentree":

  Фондация „Америка за България“ – основен спонсор,генератор и съавтор на идеите на "Център за образователни инициативи".

 21. 21 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Извинете, в 19 да се чете блоГ, макар че думата ме дразни.

 22. 22 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#20] от "papipo":

  Случайно да знаеш каква е заплатата на програмния директор?

 23. 23 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Хората се образоват напук на спънките на държавата и програмата й за затъпяване на нацията.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 24. До коментар [#22] от "greentree":

  тези дни никой не ми се е отчитал,та съм в неведение...предполагам,че е сладка сумичка като за верни ятаци...

 25. 25 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2365 Любопитно

  Нещо много срамежливо споменава за Иран и защо тоталитарните режими да са само комунистически и фашистки, а ислямисткия да го пропуска? Едва ли е случайно. Всеки случай този тип не ми е симпатичен.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 26. 26 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  За Емил това са едни от най-важните уроци, защото "много хора се опитват да сложат разлика между фашистката тоталитарна система и комунистическата тоталитарна система. Няма разлика."
  ==========================
  Емил Джасем не знае ли,че и двете системи са създадени от евреи,ако визира Хитлер ,а не Мусолини.А самият Ленин с неговата комунистическа тоталитарна система е също евреин и гей.Горе Джасим де факто призовава към лоялност и толерантност към Хитлер/шИКЪЛГРУБЕР/ и Ленин.

 27. 27 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#23:"Нефертити"]Хората се образоват напук на спънките на държавата и програмата й за затъпяване на нацията. [/quote]
  Хората се образоват,че гей,евреин,мюсюлманин,ром, феминистка са степени над местното население ,където и да е това население.

 28. 28 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 799 Неутрално

  [quote#18:"papipo"]защото броят на приелите исляма европейци расте лавинообразно[/quote]


  ти пък нищо не каза, я дай статистика за тва растене "лавинообразно" ?

 29. 29 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1394 Любопитно

  Беше ми изключително интересно да прочета, че и в България има наистина способни и креативни учители с желание и хъс не само да преподават, но и наистина да научат учениците да мислят, да разчупят статуквото, да им помогнат и да ги направят полезни членове на обществото и себе си. Респект за този учител!

  П.П.
  Не съм чела коментарите, но не се и съмнявам, че има изказали се и такива, дето са се хванали за етноса и религията му и са му намерили сумати и грехове.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 30. 30 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#29:"VenRus 2008 #Нова година - нов премиер!"], дето са се хванали за етноса и религията му [/quote]
  А те какви са,щото аз не знам.

 31. 31 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1394 Весело

  [quote#15:"galio"]На 16-18-годишно хлапе като му дадеш да прочете шериатски фетви[/quote]

  Не на 16-17, още от бебета почват да им промиват мозъците с коранските дивотии та на 10-11 години вече си мечтаят да станаш шахиди и да избиват неверници

  http://www.youtube.com/watch?v=Wg3m3t87-dk

  http://www.youtube.com/watch?v=0FHHZ-BOMuI&feature=related

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 32. 32 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#28] от "carmello":
  в гугъла има десетки линкове с инфо по темата вкл. на бг език за бг християни приели исляма.

 33. 33 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#32] от "papipo":

  и ? има и толкова за мюсюлмани станали християни - само дето това не се афишира толкова от тях самите, понеже там радикално настроените не ги приемат добре, има заплахи и тн...

  стават все пове4е поради по голяма раждаемост, не защото християните стават мюсюлмани

 34. 34 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  [quote#18:"papipo"]защото броят на приелите исляма европейци расте лавинообразно и те не са от мюсюлмански семейства. [/quote]

  Расте и броят на приелите християнството мюсюлмани, някъде 6 милиона годишно според Ал Джазира http://goo.gl/Rjn90d

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 35. 35 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#31] от "VenRus 2008 #Нова година - нов премиер!":

  Имах предвид дете, расло тук в християнска среда, като за първи срещне шериатски норми.

  Иначе ми е супер забавно когато някой познат ми заяви, че е атеист. И аз не съм религиозен, ама доста добре разбирам какво значи християнско общество.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 36. 36 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#34] от "VenRus 2008 #Нова година - нов премиер!":

  Да приемеш проформа християнството не те ангажира с никакви догми,но обратното те води до шахидството и уахабитството.Пример- последния атентат в Русия,където участва православен руснак приел исляма,съответно у нас - ромите в Пазарджик /бивши християни/ днес -уахабити.

 37. 37 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Най-трудно му е оценяването на учениците по шестобалната система
  ===========================
  Ама този верно не е от БГ.Мислих,че е българин от смесен брак и е учил в България.

 38. 38 Профил на Olga
  Olga
  Рейтинг: 395 Неутрално
 39. 39 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  [quote#27:"papipo"]Хората се образоват,че гей,евреин,мюсюлманин,ром, феминистка са степени над местното население ,където и да е това население. [/quote]

  Стремежът е това да става в училищата, поддържани от самото местно население. Действа се на принципа на паразитизма: паразитът живее в и от организма приемник, като едновременно с това го разрушава. Така е най-евтино и резултатно.

 40. 40 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 451 Весело

  [quote#35:"galio"]...ми заяви, че е атеист. И аз не съм религиозен,...[/quote]
  Какъв сте тогава?
  Нерелигиозен християнин, правоверен невярващ, др.?
  Но в никакъв случай атеист!

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#41] от "papipo":

  Изпуснал се човекът.

 43. 43 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Весело

  До коментар [#41] от "papipo":

  В Трансилвания един младеж румънец отива при майка си и ѝ заявява:
  - Мамо, знам, че ще се разстроиш, знам, че няма да можеш да го приемеш, но каквото и да кажеш, каквото и да направиш, ние с Ищван се обичаме и аз ще се омъжа за него.
  Майка му като писнала:
  - Как можа да ти хрумне такова нещо. Ти ще ме умориш, ти ще ме съсипеш! Щял да се омъжва за Ищван! Толкоз ли не можа да намериш някой румънец.

  Тва ми го разказа една хетерна румъно-унгарска двойка с яко чувство за хумор.

 44. 44 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Стопли ми сърцето тази статия, че има и такива учители.
  Браво на Емил Джасим, дано да увлече и други колеги.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 45. 45 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 582 Разстроено

  До коментар [#37] от "papipo":

  "...Ама този верно не е от БГ.Мислих,че е българин от смесен брак и е учил в България...."

  Ама ти колкото и да се напъваш да разсъждаваш си явно много прост и необразован, след като апогея на мисълта ти е че не от Бг или пък е от смесен брак, ако това въобще има значение при оценката на хората. А иначе името Емил и фамилията Джасим са си напълно традиционни сред българските евреи (не ашкенази). Съжалявам, ако това ми предположение стане повод и за антисемитски полюции

 46. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  До коментар [#45] от "znaesht":

  Много вярно от там идва и цялата неприязън в много от коментарите ,там е причината.

  klimentm
 47. 47 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  Сакън да не се появи някой млад и можеш човек който иска да разчупи системата от камения век.Започва такава подозрителност и неприемане че няма накъде.Още повече ако носи различно име .

  klimentm
 48. 48 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#3:"mozaka"]

  А с учитлея с Гангам стайл какво стана? ...че в Родината има гонения срещу креативните педагози! [/quote]
  Доколкото знам сега учителят преподава в елитно софийско училище, учениците и родителите направиха много, за да остане, но директорът явно бе решил друго. Жалко за децата в Пловдив, един интелигентен учител по-малко.

 49. 49 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  До коментар [#3] от "mozaka":

  Премести се в София и е учител в Първа Английска мисля.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 50. 50 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 662 Неутрално

  шапки долу? българия има нужда от такива учители, които да отговарят на изискванията и потребностите на новите ученици, това в университет не се учи, то е призвание. дано се появят нови, много нови като него

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 51. 51 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Едно време в училище един учител по английски - американец дошъл по някаква програма, каза че му е трудно да ни произнася имената и за това всеки да си измисли американско име с което да ни нарича. Тогава всички приеха това като игра, пък и дори ние самите започнахме да се наричаме така по между си, но на практика си беше чист "Възродителен процес" осъществен с мека сила. Та зад подобни невинни игрички понякога се крият адски долни цели.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 52. 52 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 692 Весело

  До коментар [#40] от "zippie":

  Човек се старя да бъда. И мъж на място. Напоследък се опитвам и да съм повече българин, отколкото съм свикнал обкновено.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 53. 53 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 513 Любопитно

  Джасим е арабин, ако не ме лъже паметта от Йемен. Всъщност това няма особено значение.

  Нищо лично, обаче да се изтъква като една от най-достойните му образователни инициативи тая работа с гея, феминистката и т.н. е жалко. Дано да е плод на журналистическа рефлексия, знаем Дневник какви видни апологети на хомосексуалността са.

 54. 54 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#51] от "vinetu":

  +++++
  Kажи им го и ти, че на мен не ми вярват.

 55. 55 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 727 Гневно

  Що за извращение са методите на този учител с нестандартна педагогическа ориентация?! Иска от учениците си да се представят за други личности във Фейсбук, тоест да лъжат! Иска от учениците си да играят маргинализиращи и развращаващи роли на хомосексуалисти и комунистически сатрапи?!
  Перверзии, скъсване на връзките с всякаква нормалност, експресно налагане на Новия световен ред! Срам!

  Една българка
 56. 56 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#55] от "Палица (Всичко ще е наред.)":

  Така е, Палица, но мнозина не го осъзнават.

 57. 57 Профил на Ванко Българионъ Николѣов
  Ванко Българионъ Николѣов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какъв е тоя Джасим ? Той не може да преподава българска история в елитна гимназия !
  А за това си изказване:
  "Думата "родина" е натоварена с негативна конотация, а вие българите трябва да свикнете, че сте просто едни от многото в България" трябва да му се посочи пътя и да си ходи в арабиите, като преди това да му се случат няколко случки!!!

 58. 58 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 209 Весело

  Е, има и деца, които предпочитат да учат с истински учители, не с Джасим.
  Щастлив съм, че никое от децата ми няма да учи с него.

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK