Новото министерство на инвестиционното проектиране вече има сайт

Новото министерство на инвестиционното проектиране вече има сайт

© Анелия НиколоваНай-новото министерство, което беше създадено в рамките на кабинета "Орешарски" - това на инвестиционното проектиране вече има сайт, съобщиха от пресслужбата на ведомството. От него могат да се научат подробности за структурата, задачите и ангажиментите на ръководството на министерството.


В най-любопитните раздели - обществен съвет, национален експертен съвет и бюджет обаче излиза съобщение: "В момента липсва съдържание за тази страница". Празни са и секциите с нормативни актове, обяви, изпълнение на проекти и др.


На първо място в раздела "Новини" стои съобщение "За свършеното и предстоящото в МИП". От текстът става ясно, че министерството е дало зелена светлина за инвестиционни проекти на обща стойност 134.3 милиона лева. Като приоритетна задача на новата структура се посочва "ефективен контрол на строителството на обекти с национално значение и строежи с индикативна стойност над 10 млн. лв".
Има и данни за работата на Дирекцията за национален строителен контрол за петте месеца на годината - над 30 000 сигнала, 3729 проверки, установени 47 нарушения на ЗУТ и глоби за 271 850 лева. Като бъдещи задачи се посочват изготвянето на кадастрални карти на 13 областни града и Черноморието, изработването на нова, адекватна на съвременните изисквания жилищна политика и подготвянето на нови закони за устройственото планиране и строителството,


В секцията "Медии" присъстват две интервюта на министър Иван Данов, но не и публикации за работата на министерството.


Сайтът има и английска версия, където задачите, поверени на министър Данов, са описани не само на английски, но и на френски език. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK