Външно министерство търси шеф за новата дирекция "Външноикономически отношения"

Външно министерство търси шеф за новата дирекция "Външноикономически отношения"

© Красимир ЮскеселиевМинистерство на външните работи обяви конкурс за директор на дирекция "Външноикономически отношения" с дипломатически ранг, чиято цел ще е да помага на министъра при реализиране на външноикономическите интереси и приоритети на България.


Дирекцията беше създадена от екипа на настоящия министър Кристиан Вигенин. Нейният шеф трябва да събира и анализира постъпващата от задграничните представителства и от другите ведомства и служби икономическа информация и да изготвя оценки и прогнози за развитието на обстановката и отражението Ѝ върху интересите на България.


Бъдещият директор ще участва в координацията на междуведомствено равнище по въпроси на енергийната сигурност, във форуми, дискусии и други формати по външноикономически теми, енергетика и туризъм и ще подпомага с експертиза разработването на национални позиции по международни трансгранични енергийни проекти с българско участие.


Кандидатите за позицията трябва да са магистри, да владеят поне два чужди езика, да имат поне по пет години опит във външнотърговските и външноикономическите отношения и в задгранично представителство и да не страдат от хронично психическо заболяване, както е предвидено в Закона за държавния служител. Избраният за директор ще получава основна заплата от 1385 лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK