"Опорните точки" на БСП за Първанов - Калфин

Станишев и Калфин в един отбор през 2009

© Георги Кожухаров

Станишев и Калфин в един отбор през 2009Четири са основните послания, които повтарят представители на БСП в медийните си изяви, след като стана ясно, че най-успешният им депутат в европарламента Ивайло Калфин ще оглави алтернативна листа за предстоящите евроизбори на АБВ на предишния президент Георги Първанов. Въпреки че не са изтекли официални опорни точки, каквито знаем, че социалистите получават, може да се каже, че инструктажът съдържа поне тези четири теми:


- Първанов и Калфин са предатели
- Действията на Първанов работят за Борисов
- БСП няма да се разцепи
- Партията не прощава


Изводът е на базата на участието на депутати на БСП и близки до социалистите социолози, анализатори и журналисти в медиите в понеделник и вторник. Те обясняват, че в партията са изненадани от действията на другарите си, но твърдят, че това няма да е фатално за участието в изборите. Ето и част от коментарите им по темите:
1. Първанов и Калфин - предатели


"...това, което правят специално Първанов, а и Калфин, е чисто предателство към БСП. Калфин беше глезеното дете на БСП. Той беше човекът, който неведнъж е правил подобни грешни стъпки и неведнъж… Примерно, подкрепата му към АБВ още от самото начало беше нещо, което партията не харесваше, но го преглътна. Преди това той имаше една заигравка с други партии", каза депутатът от БСП Антон Кутев в сутрешния блок на "Нова телевизия".


"БСП е единствената партия със 130-годишна история, която е участвала в истински битки и е била и разстрелвана, и е разстрелвала. Тоест това е една бойка партия и понятието предателство в нея няма литературно значение. Никой, който е в окопа и в реална битка, не възприема предателството като литературен термин... Първанов може да бъде видян като предател, тъй като войната с Борисов и Цветанов не е приключила. Трябва с мяра да играе, за да се окаже полезен критик на статуквото в ръководството на БСП, и отвътре в партията", коментира Кънчо Стойчев в интервю в днешния брой на "Труд".


Той твърди още: "Първанов може да успее, но може и да цопне във водата. Зависи от това дали ще съумее да се удържи в качеството си на критик на ръководството на БСП отвътре. Т.е. да създаде малцинство, но вътре в партията. Ако се окаже отвън, той ще бъде предател за мнозинството симпатизанти на БСП, независимо че си има свои поддръжници. Цялата история на БСП от Димитър Благоев насам сочи, че властта се наследява, като титулярят посочва следващия председател. Нямам основание да мисля, че сега ще се случи нещо друго."


"Калфин е употребен от хората, които искат това разцепление (в БСП - бел.ред.), като Георги Първанов и немалка част от хората, които са извън ръководството на партията. В момента се получава така, че реакцията за един от хората с най-много номинации за листата ни не е в негова полза", категоричен беше пред Би Ти Ви Милко Багдасаров, депутат от БСП.


2. Действията на Първанов работят за Борисов


Мая Манолова коментира пред БНР, че регистрирането на алтернативна лява листа работи в интерес на Борисов - разцепление вляво, за да може той да се бори за по-челно място на евроизборите.


"Регистрирането на паралелна листа, независимо дали от друга партия, коалиция или инициативен комитет, е удар срещу единството в БСП и директно работи за връщането на Бойко Борисов", заяви още вчера в парламента Манолова. И добави: "Не могат да му направят по-добра услуга."


"Факт е, че това, което прави Калфин, работи за Бойко Борисов, защото всяко едно изтичане на гласове от БСП помага на Борисов. Надявам се, че няма други договорки, а е стечение на обстоятелствата", каза друг депутат от БСП, Борислав Гуцанов, тази сутрин пред БНТ.


Пред "Нова тв" малко по-рано Антон Кутев беше категоричен: "За мен е факт в момента, че действията на Първанов обслужват само Борисов." Той обаче не можа да подкрепи твърдението си с обяснение защо, а продължи: "Не искам да се правя на социолог, но личната ми прогноза е, че няма как тази формация да влезе в Европарламента, няма начин да се случи. Нека да видим какво ще стане след 5 месеца, но ако тази формация не влезе в Европарламента, в което аз дълбоко вярвам, това означава, че ще направи едно-единствено нещо - ще отбие 2% или 3% от процентите на БСП. От това нещо има интерес един-единствен човек и той се казва Бойко Борисов. Дали Първанов си е говорил с Бойко Борисов, или си мислят по един и същи начин…"


3. БСП няма да се разцепи

Въпреки че в коментарите си социалистите признават, че случващото се е сериозно за БСП, а някои от тях дори се надяваха в различно развитие на плановете на АБВ, всички отричат, че това е процес, който ще разцепи левицата.


Бриго Аспарухов, член на националното ръководство на БСП, изрази убеждението в понеделник вечер пред БНТ, че случващото се в лявото пространство няма да доведе до разцепление на партията, а по-скоро ще обере онези избиратели, които в последните две-три години се колебаят каква страна да заемат. По думите му споровете, които се водят, ще доведат до това повече хора да бъдат привлечени от идеите на БСП.


И дума не може да става за разединение на БСП, коментира още в понеделник сутрин пред ТВ7 евродепутатът от БСП Илияна Йотова. "Скандалът с разцеплението на БСП засега е само по медиите. Очаквам изказването на Георги Първанов, за да разберем защо се рестартира движението АБВ", каза тя.


Борислав Гуцанов също подчерта в ефира на БНТ, че БСП няма да се разцепи. "За 25 години на нов политически модел не един и двама политически анализатори са коментирали как БСП се разцепва, но е факт, че единствената политическа партия, която е останала цяла за този период, е БСП", заяви той.

Ивайло Калфин и Георги Първанов на представянето на плановете на АБВ на 14 януари 2014г.

© Красимир Юскеселиев

Ивайло Калфин и Георги Първанов на представянето на плановете на АБВ на 14 януари 2014г.


"Смятам, че подценяват имунната система на БСП и в такива моменти, особено преди изборите, едва ли нашите структури ще допуснат разцепление", заяви пред Би Ти Ви Милко Багдасаров. 


"Много хора са се опитвали да правят това, което прави сега Първанов, и всички са се провалили. БСП е партия с изключителен инстинкт за самосъхранение", заяви Антон Кутев пред "Нова телевизия".


"В годините много хора са се опитвали да разцепят БСП, но не са успявали", заяви вчера в парламента Мая Манолова и допълни, че залогът за евроизборите е прекалено голям, така че "подобно поведение е необяснимо" (поведението на Първанов - бел.ред.). 


"Втора листа няма да разцепи партията. АБВ е ясна заявка да се обхванат социално мислещите избиратели, разочаровани от ръководството на БСП", заяви лидерът на БСП в Плевен Румен Петков, цитиран от вестник "Преса".


"Не очаквам разцепление, но ледът, върху който стъпва Георги Първанов, е доста тънък. В момента се влиза в психологическа война. Битката отново е за лидерската позиция в БСП. Критиките на г-н Първанов не са тайна, те са факт от 3-4 г. От това доколко той ще съумее като опитен политик да удържи мярата да мине по този тънък лед, без да напуска БСП, ще зависи неговото политическо бъдеще. Сами по себе си две листи за евроизборите не са фатални, дори ще доведат до повече гласоподаватели вляво. Стига да се избегне създаването на нова партия", коментира Кънчо Стойчев пред "Труд".


4. Партията не прощава предателство


От изказванията на социалистите става ясно, че няма как да приемат след хода на Първанов и Калфин те и други, които ги последват, да останат членове на партията (Калфин не е - бел.ред.).


"Трудно се изграждат политици, още по-трудно държавници, а г-н Калфин е добре изграден политик, и то благодарение на БСП. Искам да го попитам, ако не беше БСП, дали той щеше да е външен министър или евродепутат? И колко от хората, които са работели за него от тази партия, в момента той може да погледне в очите", попита Борислав Гуцанов. В ефира на БНТ той определи действията на Калфин като предателство, но подчерта, че въпреки това евроизборите ще бъдат спечелени от БСП.  


Гуцанов припомни, че на Калфин вече веднъж му е прощавано след 1997 година. "Беше му простено, и то по един много ясен начин – и като външен министър, и като евродепутат, и като кандидат за президент. Независимо че в Националния съвет имаше различни виждания за неговата кандидатура за президент, партията се обедини и работеше за него. Аз съм готов въпреки всичко за диалог, но мисля, че от страна на Калфин сериозно се преминават някои граници", заяви Борислав Гуцанов.


Който участва в друга листа - приключва с партията. Това беше посланието и на Мая Манолова. На въпрос за оставката на Ивайло Калфин тя отговори пред БНР, че ако някой работи на избори в друга листа, той е приключил с партията и се надява Калфин и Първанов да преосмислят своите намерения.  


"БСП чува това, което говори Първанов, но аз не съм съгласен с него – сегашните му решения показват, че той се затваря, защото подкрепа от дясно и от центъра няма да получи. БСП няма да му прости. Георги Първанов няма да намери подкрепа отвън. И други хора са опитвали да играят срещу БСП, но не са успявали", заяви Кутев пред "Нова тв". Според него обявяването на паралелен проект е огромна грешка и партията на Първанов няма да получи подкрепа от дясно и от центъра. По думите му Първанов вече не е част от БСП.


"Ние работихме за кандидатурата на Калфин за президент и той има дълг към БСП. Ходът му е добре обмислена стратегия. И ще трябва да се понесе политическа отговорност за това", заяви депутатът от БСП Валери Жаблянов пред вестник "Преса".


Социологът Кънчо Стойчев определи пред "Труд" изявлението на Калфин за избора между партийното ръководство и идеите и напускането му като председател на българските социалисти в ЕП, като "директна война срещу Станишев и напускане на мярата, на умереността".


В медийните изяви на социалистите някои от тях прокарват и други тези:


Георги Първанов се стреми към президентския пост


Това смята журналистът Велислава Дърева, според която също разцепление в партията на социалистите няма. Според нея предстои втора серия лидерска битка в БСП. Дърева припомни 1997 година, "когато една голяма група напусна БСП – Елена Поптодорва, Ивайло Калфин... Тогава ние стояхме във фоайето на "Позитано" и Георги Първанов, свежо избран за лидер на БСП, дойде при нас с опънато лице и каза: "И вие ли ще ни предадете?" Ние му казахме: "Не си познал." Сега се повтаря същата история", коментира журналистката. Тя определи поведението на Първанов като агресивно и същевременно безалтернативно, но той няма да напусне БСП, защото направи ли го, "е никой".


Ходът на Калфин е за политически постове, а не за идеи


Този ход е далеч от всякакви идеи, много близко до политически постове и опит за власт. Така депутатът от левицата и социолог Татяна Буруджиева коментира решението на евродепутата Ивайло Калфин, който подаде оставка като ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. "Доколкото разбирам, Калфин е притеснен от факта, че е изолиран от процеса на номиниране, което е съвсем нормално, при положение че той не е член на БСП. Не мога да разбера това вълнение на г-н Калфин - доколкото имам информации, той има достатъчно номинации. БСП още не си е формирала листата, за да се предприемат такива радикални позиции като на човек, който едва ли не е изхвърлен отвсякъде и е неглижиран", коментира Буруджиева.


Още примери или други опорни точки и цитати по тях - може да споделяте във форума.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Предложение за опорна точка №5 - Предателите на партията в Сибир!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на dragalevski
  dragalevski
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Нека се ритат по кокалчетата и да се обясняват като шестокласнички по телевизията колкото се може повече! Радост за ухото и окото!

 3. 3 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И разбира се, да не забравяме, че виновният за всичко е Бойко!

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 4. 4 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Весело

  Много са страшни, да ги еВa

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 5. 5 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Не упреквам Калфин и Първанов за това, че се отцепват от БСП, но присъединяването им към ГЕРБ си е чиста проба предателство и не само спрямо народа, а и спрямо самите себе си.

 6. 6 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  ОПГ - организирана престъпна група!

 7. 7 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1316 Весело

  Като един футболен запалянко, коментара ми може да бъде само:

  ''ПА-НИ-КА!
  ПА-НИ-КА!
  ПА-НИ-КА!''

 8. 8 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2506 Любопитно

  "БСП е единствената партия със 130-годишна история, която е участвала в истински битки и е била и разстрелвана, и е разстрелвала."

  За думички като тези тукашните модератори бият през пръстите. Кънчо Стойчев загуби мярата отдавна. Чудя се, какво още могат да изплещят, че да ни плющят ежеминутно тези сладки розови танкчета.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 9. 9 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Не мисля,че има някой който да не е съгласен,че трябва да има алтернатива на БСП в ляво и определено ще е интересно какво ще се случи оттук нататък.Само,че Гоце Първанов създателя на тройната коалиция 3,5,8 и архитекта на Големия шлем никак не ми прилича на алтернатива.

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  За подсилване на значението и постигане на вътрешен резонанс след всяка точка се повтаря "омммммм" до постигане на просветление.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Благодарим ти другарю Гоце, че успя да разбъркаш змиярника и от това изскочиха такива бисери, че цял роман може да се напише.

 12. 12 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Много добър анализ на Дневник, браво

 13. 13 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Опорните точки нещо удариха Станишката по дупето.

 14. 14 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Абе факт е, че цялото червено войнство скочи като ужилено.
  Включиха пропагандната машина на пълни обороти.

 15. 15 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  - Първанов и Калфин са предатели
  - Действията на Първанов работят за Борисов
  - БСП няма да се разцепи
  - Партията не прощава
  ...................

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 16. 16 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 682 Любопитно

  До коментар [#5] от "Ангелина":

  "присъединяването им към ГЕРБ"? Това пък откъде го измисли?

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 17. 17 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#16:"Торбалан"]присъединяването им към ГЕРБ"? Това пък откъде го измисли? [/quote]

  Не прочети ли 2опрна точка от статията. Действията на Първанов работят за Борисов

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#16] от "Торбалан": Опорна точка 2., обаче в свободен стил.

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1853 Весело

  До коментар [#5] от "Ангелина":

  Другарко Ангелина нема се плашите нема никво предателство всите другари се цепят за да оберат недоволната парса в редиците да не ходи по други места. А па ако ги изберат пак ке са заедно. Венсеремос!

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 20. 20 Профил на Георги Стефанов
  Георги Стефанов
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Аз се надявам, че има все пак честни хора в БСП, които ще ги последват, защото както Първанов вярно казва:

  Ръководството на БСП е в тежка зависимост - казвам думата съвсем ясно и убедено. Кой е този, който разпъва медиен чадър над председателя на БСП? Отговорът на този въпрос ще даде отговор на въпроса - кой направи злополучната номинация за шеф на ДАНС през лятото на миналата година”, запита Първанов.

  Трябва да има истински леви и десни партии в България, неподчинени на ДС и Доган!!!

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Нека се ръфат.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Я, Бриго Аспарухов мисли като мен! Ноо интересно.

 23. 23 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Даже няма нужда да им четеш опорните точки.Записваш 3 /за всеки случай 3 може и 2/интервюта на някой от комунистите гадни по телевизиите и сравняваш-еднаквите тъпи приказки са опорните точки.Няма защо и да питате кой е автора-оказва се,че др.Моника е в стихията си,когато пише опорни точки.

 24. 24 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ще им трябва скоро и концлагер за "враговете с Партиен билет" на тия. Поне е забавно да гледаш как главите на червената ламя се хапят взаимно.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 25. 25 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 740 Весело

  Яжте се взаимно, червени уроди!

 26. 26 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  БСП тумор за България. С множество разсейки. Лечението почти невъзможно.

  Няма шики-мики.
 27. 27 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Значи ако БСП смята, че Гоце & Калфин са слаба ракия (демек в сравнение с Партията - кои са тез, бре?) трябва спокойно (без притеснения) да ги остави да влезат в играта, защото не се очаква да вкарат гол

  Ако Гоце & Калфин бяха калпави <- то Партията не би трябвло да обръща толкоооооз внимание на някакви "отцепници" ... нал'тъй?

 28. 28 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Присъединявам се към мнението на Мая(Глупав ход на умни хора) което е много разочароващо и за всички симпатизанти.

 29. 29 Профил на entwickler
  entwickler
  Рейтинг: 434 Неутрално

  БСП-ари още колко ще държите СтанишеФ? А? Малко поне прецакани не се ли чувствате?

 30. 30 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Бриго Аспарухов, член на националното ръководство на БСП, изрази убеждението в понеделник вечер пред БНТ, че случващото се в лявото пространство няма да доведе до разцепление на партията, а по-скоро ще обере онези избиратели, които в последните две-три години се колебаят каква страна да заемат. По думите му споровете, които се водят, ще доведат до това повече хора да бъдат привлечени от идеите на БСП.
  =============

  Е те това ще направят и после пак дружно ще се подкрепят комунетата а другото е театро за пред мат'ряла.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 31. 31 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 636 Любопитно

  [quote#21:"Norman Granz"]Нека се ръфат.[/quote]
  Уви, не е добре.
  Това може да подобри имиджа/на "новите" стари муцуни около Агент Гоце/и по-всяка вероятност за това се прави в дългосрочен план.
  Едното бсп/оригиналното/ продължава да трупа негативи, става още по-омразно и нелицеприятно.
  Другото/новото/ един вид "осъзналите се", се подготвят за следващи избори и обират голяма част от отрицателния вот. Готова "лична патерица" на оригиналното червено.
  При всички положения това е отиграна и планирана топка, имаща за цел да бетонира червените калъфи на политическата сцена.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 32. 32 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 646 Неутрално

  “Опорни точки“ в блатото не вършат работа!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 33. 33 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ангелина": От къде разбра че се присъединяват към ГЕРБ , грешно преписваш опорните точки или сънуваш глупости

 34. 34 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Докато ние четем и препрочитаме поредните "опорни" точки "Пацо"& сие ни "кроят шапка" поредната! Замисляме ли се кой финансира групата на Гоце&сие .Кои са тези финансови благодетели ,които с "лека ръка" наливат огромни финансови средства около медийната кампания на групата "Гоце&АБВ"?Дали не са същите тези "кукловоди"които "дърпат конците" на Пацо& сие?Дали присъствието на групата на "Гоце&сие "не е опит за "медийно заслепяване" на електората с цел отвличане на вниманието ?

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 35. 35 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ангелина":


  [quote#5:"Ангелина"]Не упреквам Калфин и Първанов за това, че се отцепват от БСП, но присъединяването им към ГЕРБ [/quote]Къде видя такова присъединяване?

 36. 36 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#14] от "marker":


  [quote#14:"marker"]Абе факт е, че цялото червено войнство скочи като ужилено. [/quote]За мое съжаление и доста костовисти и новопокръстени реформатори запяха същия рефрен.

 37. 37 Профил на radan_lostov
  radan_lostov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Раданчо също повтори вчера някои от точките май ? Иначе нищо ново и едните и другите все ГЕРБ им виновен. Сидера се окека - Герб виновни. Гоце се цепи Бойко виновен. Ей, мн ги е страх от Борисов.!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 38. 38 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 426 Неутрално

  БСП е мафия за крадене. Нещо се сдърпали (сигурно Сергея не бута достатъчно от краденото на Гоце, защото Гоце го попържа). Мафията не прощава !Гоце ще го отсвирят с помощта на мафиотските медии и ще го пратят в небетието. Заедно с Калфин.
  Матрияла гледа тъпо и пак ще ходи да гласува за байтошо - БСП.
  Толкова са прости ! - заключи Едуард Стърнс за българите.

 39. 39 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 457 Неутрално

  "Опорните точки" на БСП за Първанов - Калфин..

  Капана сработи..
  - Опорните точки поддадоха
  и .. Блюдолизците, .
  около " боса, на БСП ООД , Станишев ", ..
  на бързо, заклеймиха всички, като предатели ..
  - Сърдечни благодарности за шоуто,
  което предстои ..

  urkobozambo
 40. 40 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1265 Весело

  Дано свадата в БКП-то прерасне в разцепление
  Гоце си е предател по природа,ще предаде и другарите си

 41. 41 Профил на azzzy
  azzzy
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Добър анализ и голям кеф от случващото се!

 42. 42 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#36] от "yanne":

  [quote#36:"yanne"]За мое съжаление и доста костовисти и новопокръстени реформатори запяха същия рефрен. [/quote]
  Откъде имаш тази информация, или си приказваш просто ей така. Защото четох внимателно статията с примерите за опорните точки и не срещнах такива факти.

 43. 43 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Всяка партия си има опорни точки.
  Глупаво е да се вярва на твърденията на журналистите, че само БСП ги имат.
  Сега да не се връщаме отново към поведението тип "чети смс-а и изпълнявай"

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 44. 44 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Кликата около серГея се задави от заклеймявания на Калфин и Гоце. Вече и опорни точки раздадоха на орките по форумите - "Предатели, ренегати, неблагодарници, партията не прощава....", " Борисов е виновен - този мръсник..." (Допреди 6 мес. виновният беше И.Костов).
  Иначе за простотиите на психопата Седеров, които ни вкараха в международен скандал, са във ваканция и ще коментират по-късно... Добре било той сам да вземе мерки....
  Вечен срам за лумпените и неуките каскети, които гласуваха за тази превратаджийска сган срещу две кебапчета!!!

 45. 45 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 405 Неутрално

  До коментар [#34] от "Чърчил":
  "Замисляме ли се кой финансира групата на Гоце&сие .Кои са тези финансови благодетели ,които с "лека ръка" наливат огромни финансови средства около медийната кампания на групата "Гоце&АБВ"?"

  Бюреков ще те съди за плагиатство! А редакцията да си допълни списъка...

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 46. 46 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  От цялата дандания губеща е пак демокрацията...и разни националистически партийки като Атака,НФСБ, България без кенгуру и ВМРО...Те се надяваха на разочарованите комунисти които Първанов сега ще им измъкне из под носа...Няма съмнение с кого ще се коалира в един бъдещ парламент Агента Гоце...за това десните партии вместо да потриват доволно ръце да вземат най после да заровят томахавката...иначе още 24 години ще цамбуркаме в блатото...

 47. 47 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Кръв сере БСП1 а клонинга му БСП2 потрива ръце. По бързо се развиват от тумор - раково образование. Замириса на избори и гледайте само какво става. БСП1, БСП2, ДПС, Бюреков, Атака и т.н. Всички обслужвани от една медийна група и т.н. Горко на нашата държава!

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 48. 48 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Весело

  искрено се забавлявам тези дни с поредния напът на Гоцката да яхне партията и да удари една партийна патка в задника на Сергишев.

  за съжаление нито партията ще се рацепи откъм гъза, нито Гоцката ще успее да събере достатъчно сили, за да оправи Сергишката, нито това раково партийно образование ще подаде оставка и ще тръгнем към предсрочни избори...

  аз се моля:
  - Сергишката да остане на власт в партийката,
  - да сплоти около себе си всичките кръвопийци, крадци, убийци, измамници и изроди,
  - да загубят изборите за европарламент,
  - след това да издрапат още няколко месеца насред корупция, невероятни кражби от ДПС и Ахмед Доган,
  - коалицията да бъде постоянно раздирана от скандали и гафове,
  - Волен да продължава да крепи това правителство и да продължава да ражда скандали, защото рейтингът му е паднал под 1%
  - ЕС да ни глоби за каквото може и да започне няколко процедури

  РЕФОРМИ !
 49. 49 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 471 Весело

  Другите комунисти - ГЕРБ ги напускат депутати когато са вече в опозиция, а тези дори и когато са и на власт.

 50. 50 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Весело

  Да видиш Мая Манолова как кудкудяка нервно пред камерите - безценно

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 51. 51 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  благодаря, че им прочетохме опорните точки. то в тая партия явно личности няма, само точици некви

 52. 52 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  Продължавам да твърдя, че много по-важни са опорните точки на Герб към Първанов.

 53. 53 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 616 Весело

  [quote#15:"sto67nes"]- Действията на Първанов работят за Борисов[/quote]

  Гласуваш за Първанов - получаваш Борисов! Ха-ха-хааа!...

  Ще умра от смях!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 54. 54 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Красота, мамини златни! И на фона на всички сътресения и глупости пак има „Победа“, „Много сме“, „Силни сме“, „Смърт на изменниците“.

  @)----,--'--
 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#42] от "marker":


  [quote#42:"marker"]Откъде имаш тази информация, или си приказваш просто ей така.[/quote]Вчера например слушах Мартин Димитров.Той сега е в РБ.А и тези дни доста форумци-десебари писаха същите неща-все едно Мая Манолова им е писала постовете.Че някои са маскирани позитановечета е ясно,но едва ли всички са такива.

 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#46] от "BGman1":


  [quote#46:"BGman1"]за това десните партии вместо да потриват доволно ръце да вземат най после да заровят томахавката.[/quote]Аз го пиша от години,ама,някои "автентични"партии са заченати с томахавката и само затова съществуват.

 57. 57 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5238 Неутрално

  БСП няма да прости на първанов и калфин , но важно е да отлюспят от електората си , за да не могат сами с фесовете да управляват .

 58. 58 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#14] от "marker":

  Нищо подобно, това е най-нормална реакция на една класическа партия при ренегатство и то второ по ред.....
  Никоя сериозна партия не толерира ренегатството....
  В случая се отдава добра възможност да се поставят на място и онези от БСП които преди 12 години са си затворили очетата на първото предателство (по същество ренегат е емфеизъм на Предател или още Дьонме, доколкото знам църковно славянски) и да се мобилиза електората за идващите евроизбори.....
  Ще разберем на 25.05.2014

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 59. 59 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#58] от "boby1945":

  А защо нямаше една "най-нормална реакция на една класическа партия" на скандала с международен отзвук, сътворен от Болния?
  Май червения Кънчо днес в Труд изплю камъчето:" Добър или лош, Сидеров и неговите гласове правят възможен кворума в Народното събрание..."
  Абсолютно меркантилно поведение от "една класическа партия". Ама всичко се плаща...

 60. 60 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#59] от "marker":
  [quote#59:"marker"]А защо нямаше една "най-нормална реакция на една класическа партия" на скандала с международен отзвук, сътворен от Болния? [/quote]
  1. Болният е временно явление не класическа партия
  2. Болния е полезен за момента щото втърдява електората
  3. От болният "вярност" не искаме той не може да предаде БСП и да иска....
  4. Сензацията покрай Болния е добре дошла в момента.... изпуска парата и дава възможност за изпълнение на икономическата програма на Орешарката
  5. От френския посланник и наплашената Женевиев нищо не очакваме за евроизбора, най добре е бърже да млъкнат, което и стана при спокойната реакция на управляващите...
  6. "Удари" по Болния, ако се предприемат, с нищо не помагат за поставяне на мястото на нашите хора, дето не слушкат... А идват евроизбори, цяла Европа "върви на ляво", няма само БСП да се излага...
  Както сам виждаш.... може и да има още съображения, аз не съм действащ политик.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 61. 61 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#16] от "Торбалалан":

  До коментар [#33] от "shileto":

  Това е опит за самостоятелно мислене и изводи по ОТ /опорна точка/.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 62. 62 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Ето на,другаря Боби започна по опорните точки.
  Точна статия!
  Браво на Дневник!

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 63. 63 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#60] от "boby1945":

  От 6 баира вода носиш, само и само да ми потвърдиш мнението за меркантилното (а не държавническо) партийно поведение на любимата ти партия.
  Когато една партия е на власт, то тя е длъжна да работи за държавните, а не вътрешнопартийните си интереси. Особено, когато последните противоречат на държавните.

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  До коментар [#36] от "yanne":
  Няма начин да не е замесен И.Костов и костовистите.Те са в дъното на всичко лошо,което се случва в България.Нищо,че от 13 години не управляват.Времето е спряло в средата на 2001 г. и не знам защо ги търпим тези хрантутници.

 65. 65 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 633 Неутрално

  [quote#60:"boby1945"]3. От болният "вярност" не искаме той не може да предаде БСП и да иска.... [/quote]

  Напротив, иска се. Защото и в него е „инвестирано много“

  @)----,--'--
 66. 66 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#63] от "marker":
  Ако беше ходил на училище и слушал уроците по история за 8-ми клас, например, щеше да знаеш че от 14-15 век насам живеем в епохата на МЕРКАНТИЛИЗМА....
  Ама то един акъл за кое по напред?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 67. 67 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#65] от "MyTwoCents":

  И лев не е инвестиран в Атака, Волен е като рибка лоцман край акула, живее от трохите покрай акулата...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 68. 68 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Тези опорни точки Моника ли ги е писала. Много елементарно, но избирателите на БСП са всеядни

 69. 69 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Войната "аристократи" срещу "буржоазия" в БСП е обявена.
  Слугинажа активно громи класовият враг (близък нему по произход, но далечен по възможности).
  Такива войни знаем от историята как завършват.
  Но е приятно да се гледа как псетата се давят!

 70. 70 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 633 Весело

  [quote#67:"boby1945"]И лев не е инвестиран в Атака, Волен е като рибка лоцман край акула, живее от трохите покрай акулата...[/quote]

  Ако това са трохите от акулата, бедна ми е фантазията значи каква е нейната лапачка!

  @)----,--'--
 71. 71 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 540 Неутрално

  [quote#43:"Freedom of Speech"]Всяка партия си има опорни точки. [/quote]

  Кои са опорните точки на подкрепяното от Вас РБ?

  1. Бойко Борисов е мутра, мафиот, тиква и Тиквоний.
  2. Бойко Борисов не е прочел и една страница в живота си.
  3. Борим се с мафията в лицето на БСП, ДПС, Атака и Герб.
  Забележка 1: Кунева не е мафия. Нито бТВ.
  Забележка 2: Подаваме ръка на мафията ГЕРБ и лично на баш Корлеонето Борисов, ама преди това да се епилират и да се напръскат с афтършейв "Радано Бонасера".
  4. Бойко Борисов да ни даде властта за 1,5 години и да тури гуруто ни за президентин, иначе ще го обадим на другарката, че не е автентичен десен, а е мутра, милиционер и Кратун. А, да, и не е прочел и една страница в живота си!

  'Let light surround you' Dream Theater
 72. 72 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#71] от "ariel28":

  Извинявай, ама слабо е писанието.

  @)----,--'--
 73. 73 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#64] от "rosiraycheva50._":


  [quote#64:"rosiraycheva50._"]Няма начин да не е замесен И.Костов и костовистите.Те са в дъното на всичко лошо,което се случва в България.[/quote]Никой не е казал това,още по-малко аз.До 2009-та съм гласувал за СДС и Синята Коалиция,така,че определено не мисля точно това,което си изписал.Но в РБ има доста "съмнителни" индивиди,които понякога все едно на БСП опорните точки четат..

 74. 74 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ""БСП е единствената партия със 130-годишна история, която е участвала в истински битки и е била и разстрелвана, и е разстрелвала. Тоест това е една бойка партия и понятието предателство в нея няма литературно значение. Никой, който е в окопа и в реална битка, не възприема предателството като литературен термин... Първанов може да бъде видян като предател, тъй като войната с Борисов и Цветанов не е приключила. Трябва с мяра да играе, за да се окаже полезен критик на статуквото в ръководството на БСП, и отвътре в партията", коментира Кънчо Стойчев в интервю в днешния брой на "Труд"."
  --------------------------------------------
  Това май е за самосезиране на прокуратурата.
  Разстрели? Войни? Не в "литературен", а в буквален смисъл?
  Кънчо и подобните му явно трябва да ги приберат на топло преди да се е проляла кръв.

 75. 75 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Голяма манипулация. Всъщност БСП играят изтъркания номер с доброто(Първанов) и лошото ченге(Станишев), за да приберат гласовете на множеството разочаровани от БСП. След изборите обаче ще се прегърнат и ще кажат - "Ние, двете крила на БСП заедно имаме повече гласове от опозицията, затова ще продължим да Ви управляваме до второ пришествие, без значение, че помежду си се караме, кой да захапе по-голям кокал". Обидно е,че в БСП имат толкова ниско мнение за интелигентността на народа си. Това е панически ход пред тежка загуба.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 76. 76 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#6] от "хм":

  Наистина, повечето от изказванията звучат доста мафиотски.

 77. 77 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1205 Весело

  [quote#71:"ariel28"]Кои са опорните точки на ГЕРБ?

  1. Бойко Борисов е гуру, вожд, шаман, слънце, непогрешим. Никога не е бил кУманиС, нито мутраген, и не живее с Бориславова.
  2. Бойко Борисов с действия и бездействия работи за държавата и народа, да викаме ура и да го поставим на премиерското место час по скоро. А след 2 години - президентин.
  3. Всички трябва да бъдем благодарни на Б.Б., да не се съмняваме в неговата непогрешимост, да громим останалите партии, дръзнали да критикуват "цезар".....
  4. Всички трябва да целуваме пръстена на Бойко Борисов и да се молим на Господ, да не го хване пак хипертонията, исхематичната болест, да не скъса менискус, да не го вкара Доган в затвора, за да го убият там[/quote]

 78. 78 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 809 Весело

  [quote#71:"ariel28"]

  Кои са опорните точки на ГЕРБ?

  1. Бойко Борисов е гуру, вожд, шаман, слънце, непогрешим. Никога не е бил кУманиС, нито мутраген, и не живее с Бориславова.
  2. Бойко Борисов с действия и бездействия работи за държавата и народа, да викаме ура и да го поставим на премиерското место час по скоро. А след 2 години - президентин.
  3. Всички трябва да бъдем благодарни на Б.Б., да не се съмняваме в неговата непогрешимост, да громим останалите партии, дръзнали да критикуват "цезар".....
  4. Всички трябва да целуваме пръстена на Бойко Борисов и да се молим на Господ, да не го хване пак хипертонията, исхематичната болест, да не скъса менискус, да не го вкара Доган в затвора, за да го убият там [/quote]

  Браво Ариел. Напълно съгласен съм.

 79. 79 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 540 Неутрално

  [quote#78:"teridan"]Браво Ариел. Напълно съгласен съм.[/quote]

  Вие на Добричкия "Ариел" ли му викате Разберете се тогава там с него като комунист с десебарка

  'Let light surround you' Dream Theater
 80. 80 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#77] от "dobrich":

  Е, това сте десебарите, фалшификатори и мошеници

  'Let light surround you' Dream Theater
 81. 81 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1065 Весело

  [quote#0:"Кънчо Стойчев"]Цялата история на БСП от Димитър Благоев насам сочи, че властта се наследява, като титулярят посочва следващия председател.[/quote]
  Хахахахаха, всички прилики с наследяването управлението на мафиотските кланове са наистина "случайни".

 82. 82 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  http://kerkenez.blog.bg/politika/2014/01/14/vreme-za-praznuvane.1228252

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 83. 83 Профил на piliferus
  piliferus
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Дневник, трябва да ви напомня, че правилното изписване на думата, когато се отнася за такива лица, е "аналлизатори" ( по д-р Филипов)

 84. 84 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Някои от форума се питат дали прокуратурата трябва да се самосезира за смъртоносната заплаха на Кънчо Стойчев. Че БСП разстрелва в буквалния смисъл. Би трябвало да се самосезира. Защото ако не са почнали с разстрелите, вече почнаха със съдебните разправи срещу политически опоненти. Нагло, открито, брутално. Ползвайки именно прокуратурата. Значи, няма как да се случи самосезирането. Иначе БСП беше по-ларж в първата половина на прехода. Сега личи желязната хватка на менторите й - Путин и Ердоган. Преди време руснаците бяха отпуснали края на БСП-то. Сега им трябва желязна гвардия. Свърши играта с вътрешнопартийната демокрация. От тук насетне ще следват модела на ДПС. Олигархична, строго централизирана структура. С един вожд и строго единоначалие. Както повеляват каноните на режимите в Турция и Русия.

 85. 85 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  С едни и същи камъни и по своите, а? Хахаааа...

  goblenka
 86. 86 Профил на lucky_07
  lucky_07
  Рейтинг: 482 Любопитно

  Опорна точка:
  - Действията на Първанов работят за Борисов.
  ---
  Станишев & BSP са болни на тема Борисов. Тия имат някаква мания.

 87. 87 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#86] от "lucky_07":

  Стига бе! Уж нищо и никакъв Борисов, а е във всяка тема! Първо причина, основно последствие, главен виновник за всичко и основен опонент на всички! Че, то излезе, че Борисов е най-могъщият човек в страната и ако имаме нужда от обединение някакво, само той може да го направи. Всички заедно на везната срещу Борисов!

  goblenka
 88. 88 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#87] от "goblenka":
  Какво прозрение!?!
  Направо съм потресен!!!!!!!!!!!!!!

 89. 89 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#88] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Сигурен ли си, че не те е пипнал грип и за това се чувстваш така? Защото, няма как да проследиш всички изявления, коментари, анализи и да не стигнеш до този извод.

  goblenka
 90. 90 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#89] от "goblenka":

  Да не би ББ да е виновен и за грип по целокупния български народ!?! Въпросът е риторичен не е нужен отговор.
  Продължавай да четеш вестници и съм сигурен че до довечера ще откриеш че ББ е създателя и на спина

 91. 91 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#90] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Ако Борисов се обляга на защитници, като теб, спукана му е работата. Та ти даже не разбра, че постът ми е насочен точно срещу тия смешни внушения. И, ако следваш тази линия, да може да се каже, че е виновен не само за грипа, спина, ами и за библейския потоп! Но ти не ме разбра. Ако всички гербери са като теб, тази партия умира. И, не заради внушенията, а заради вас. Защото не умеете да разчитате посланията и правилно да им отреагирате.

  goblenka
 92. 92 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#91] от "goblenka":

  Първо не съм от ГЕРБ.
  Второ все едно ми е какво ще стане с ББ
  Трето тук , ако не си забелязала , става въпрос само за БСП
  Четвърто направо съм в недоумение как може да има безработни психиатри в България...
  Пето???????????

 93. 93 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#92] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Изненадана съм, че можеш да броиш до 5. И, странно как, всяко изявление, всяко обяснение почва и свършва с ГЕРБ и Борисов, и ти не виждаш, как темата БСП - ГЕРБ се е сляла. Всяка друга тема е слята с ГЕРБ и с Борисов. Ако става въпрос за един пациент, визирам теб, защото си с доста неадекватни реакции, ще се намери психиатър, или поне - психолог.

  goblenka
 94. 94 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#93] от "goblenka":

  Разбирам те .
  Трябва да ти е доста странно
  Защо ли ????????????

 95. 95 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#94] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Разбираш? Или си мислиш, че разбираш! Различни неща са. От постовете ти личи, че не разбираш!

  goblenka
 96. 96 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ангелина":

  Червен СПАМ!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 97. 97 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Непростими" могат да бъдат само действия, които са погрешни и които предполагат нуждата да се изисква прошка от отсрещна засегната страна. Аз в действията на Първанов и Калфин подобно нещо спрямо ръководството на БСП или БСП като партия не виждам. Не виждам и причина БСП да продължава да се държи и да е дефакто монополист вляво. Тя е изчерпана като електорален потенциал и се е капсулирала в рамките на онази част от обществото, която е зависима от благоволението на политическата класа да раздава пари наготово. Тези "зависими" хора няма да променят мисленето си, но те не са бъдещето на тази страна и нямат прогресивно мислене, свързано с развитие на страната, просперитет и реформа към съвременни ценности и институции. Затова разцепване на БСП, отделяне на модерно-мислещи хора (съмнявам се, че точно Първанов е такъв), на реформаторски настроени, на хора с визия е необходимо. А както вече споменах - конкуренция от ляво също е необходима, доколкото тя може да е реална в лицето на АБВ изобщо... Така че всички приказки на Станишев, Манолова и опорните им точки са тотално неадекватни, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! Другари, събудете се и вижте в кой век живеете!

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK