Автобусните превозвачи са в стачна готовност

Автобусните превозвачи са в стачна готовност

© Красимир ЮскеселиевСлед среща на автобусните превозвачи с транспортния министър Данаил Папазов стана ясно, че превозвачите остават в стачна готовност. Те предупредиха, че ще спрат да возят пътници от 1 февруари, защото са получили уверения само на думи, но не и в писмена форма, предаде БНТ.  


Трябва да се предприемат незабавни действия, за да се предотвратят фалитите на стотици фирми, заяви председателят на Националното сдружение на автобусните компании Галя Топалова.


Автобусните превозвачи са в стачна готовност

© Красимир Юскеселиев
Пред превозвачите транспортният министър Данаил Папазов е поел ангажимента да поиска съдействие от МВР и Министерството на финансите за започване на проверки срещу незаконните превозвачи. Той е обяснил, че компаниите могат да обновят автобусния си парк чрез европрограмите за селските райони и конкурентоспособността.


Според превозвачите 17-19 % от извършваните превози по вътрешни и международни линии са в сивия сектор.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK