Министерството на проектирането върна на общината проекта за трамвай при Семинарията

Снимката е архивна

© Николай Николов

Снимката е архивнаМинистерството на инвестиционното проектиране върна на Столичната община проекта на Подробен устройствен план за ново трамвайно ухо от бул."П. К. Яворов" до гара "Пионер", съобщиха от ведомството на Иван Данов. Причината е, че местната управа не е приложила доказателства за категорията на строежа и прогнозната му стойност.


Министърът отказва да го разгледа, защото според поправките в Закона за устройството на територията проектите на общините, които трябва да одобрени от него, задължително трябва да надхвърлят 10 млн. лева.


В писмо до Столичната община специалистите на министерството са посочили констатираните пропуски и несъответствия в проектната документация и са дали указания за процедурните и юридически действия, които трябва да извършат експертите на местната управа. Посочили са и допълнителните документи, с които да се допълни преписката преди да се пристъпи към последваща процедура по одобряване на проекта.
Писмото днес е депозирано в деловодството на Столичната община и е адресирано до главния архитект Петър Диков, с копие до председателя на СОС Елен Герджиков.


Проектът беше изпратен до Министерството на инвестиционното проектиране с решение на Столичния общински съвет в края на 2013 г. Срещу тази идея има протести на живеещи в района и неправителствени организации.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK