Страхил Ангелов за визитата си в Сирия: Не съм носил подаръци, а и на снимките съм без вратовръзка

Страхил Ангелов за визитата си в Сирия: Не съм носил подаръци, а и на снимките съм без вратовръзка

© Надежда Чипева, Капитал"Не само, че не трябва да подавам оставка като председател на Групата за приятелство със Сирия. Напротив, това е истински председател – станах и отидох, въпреки че три години никой не беше ходил там." Така депутатът от БСП Страхил Ангелов, който късно снощи се върна от Сирия, коментира исканията на негови колеги от левицата и на външния министър Кристиан Вигенин за оставката му заради скандалната подкрепа за режима на Башар Асад. 

В предаването на Би Ти Ви "Тази сутрин" Страхил Ангелов  повтори, че не е бил на официално посещение - това личало, защото на снимките бил без вратовръзка, а и не носил подаръци. Направил посещението си като депутат, а "народният представител е нещо по-различно". 


Очакваше се случаят да бъде обсъден от левицата, а Ангелов да бъде изслушан на заседание на парламентарната група снощи, но се оказа, че полетът му каца късно и депутатите отложили темата. Въпреки че вече е в България, засега той не е работното си място в Народното събрание, показа проверка на "Дневник".

Ангелов обясни рано сутринта пред Би Ти Ви, че се срещнал с представители на правителството в Сирия, защото искал да види истината. Но пък не си говорили за политика, така че нямало как да има проблем. "Още повече имайте предвид, че аз там много малко съм говорил, повече слушах", добави Ангелов. А и добре познавал позицията на Европейския съюз за ситуацията в Сирия и тя била същата като неговата.  


Ето пълния текст на интервюто с незначителни съкращения:
Защо отидохте в Сирия, въпреки че сте били предупреден да не го правите, защото дипломатическите отношения не позволяват подобно движение?
Страхил Ангелов: Дипломатическите отношения не позволяват да се осъществяват посещения там от страна на правителствени органи, на външен министър и т.н., но аз съм отишъл в качеството си на гражданин първо и на народен представител. Народният представител е нещо по-различно. В никакъв случай не съм бил там на официално посещение - такова нещо не може да се твърди. 


А с кого се срещахте там? 
- Със страшно много хора, като започнем от студенти в университета в Дамаск – между другото, такива, които не подкрепят Башар Асад. Срещах се с духовни лица, включително с патриарха. Знаете, в Сирия живеят 1,5 милиона православни християни и тяхното положение в момента е, меко казано, недобро. Аз дори съм учуден, че Българската православна църква няма ясна позиция по този въпрос. 


С представители на правителството срещахте ли се?
- Срещнах се с представители на правителството, разбира се. Няма начин, всеки един конфликт има две страни – в Сирия дори, по моя преценка, страните в момента са три. Разбира се, с третата не можах да се срещна и нямам намерение.


Добре, това не е ли индиректно признаване все пак на режима, имайки предвид, че се срещате, разговаряте с тях? Вие сте представител все пак на българска институция.
- Аз не съм разговарял с тях на политически теми. Не виждам абсолютно никакъв проблем аз, като частно лице, а и още повече – в парламента съм председател на Групата за приятелство със Сирия.


А кой ви покани?
-  Аз все пак в думата "приятелство" влагам онзи смисъл, истинският, който…


Кой ви покани там и като какъв ви поканиха?
- Поканиха ме от фондация "Славяни". Това са професори, общественици, хора, които се интересуват от нашите взаимоотношения с тази страна. А и между другото в контекста на българския национален интерес ние в един момент ще трябва да се опитваме да възстановим това, което Николай Младенов разруши по един изключително лекомислен начин, начин, неподобаващ на външен министър, така че…


Добре, а след като сте там като частно лице, защо държавната телевизия в Сирия показва посещението на едно частно лице? И то като българска делегация?
- Очевидно и домакините са си търсили начин да си направят пропаганда. Както виждате, дори на снимката съм без вратовръзка, абсолютно нито съм носил подаръци, както едно време имаше един скандал – не помня кой наш народен представител подари сабя на Саддам Хюсеин.


То самото ви появяване там е подарък за режима. Безотговорен акт го нарече Кристиан Вигенин. 
- Да ви кажа… А, не, не искам да коментирам Кристиан Вигенин.


Той е външен министър на България, от вашата партия.
- Добре. Безотговорен акт в никакъв случай не е, особено на фона на това, че първо, тук живеят над 15 000 бежанци. По "Евронюз" между другото имаше филм за България, за условията, в които те живеят, и този въпрос ние трябва да го решаваме. 


Е с туристически визити ли да го решаваме този въпрос?
- Аз лично съм на мнение, че без участието на страната, от която идват, много трудно можем да го решим, защото дори документите, които им издаваме в момента те да отида в Европа, Европа, когато и да поиска да ги върне, ще ги върне от държавата, в която първо са влезли те. Така че този проблем за нас продължава да стои. Още повече че аз не съм убеден, че всички тези сирийци, които пребивават тук като бежанци, са хора, на които ние може да имаме доверие, не само ние, включително и Европа. Така че няма начин да не бъдат осъществени някакви контакти с тази страна. И другото нещо – не може да отида там и да не чуя всичките гледни точки. Извинявайте, ама тук трета година слушаме само мнението на опозицията. Аз страна не взимам и в интерес на истината аз не подкрепям Башар Асад. Напротив, моето мнение е, че ако той сега не се съобрази с това, което е начертано като пътна карта – така нареченото Женевско комюнике, и не се оттегли, много трудно би могло да има мир в Сирия. Няма нищо лошо да изразиш съпричастност. Това е един наистина голям хуманитарен проблем, който се развива под носа ни с народа и с… 


Това е така, но както и вие казвате…
- Аз абсолютно не съм изразявал никакви политически позиции, не съм ангажирал по никакъв начин нито една българска институция.


Да, но ето, държавната й телевизия показва български политик, представител на страна - членка на Европейския съюз, който е на посещение там – както и вие казвате, използвано за пропаганда. Вие не си ли давахте сметка, че може да бъде експлоатирано по този начин това посещение, и в България някой знаеше ли, че отивате?
- Знаеха много малко хора.


Сергей Станишев знаеше ли?
- Сергей Станишев… По принцип аз планирах да отида декември, но тогава тук г-н Сидеров обяви, доста преди това, че отива с мен в Сирия – така той се изрази. 


И тогава ви посъветва Станишев да не ходите, така ли?
- Не, тогава аз реших да не ходя, тъй като аз не можех да отида с… не желая да ангажирам други колеги, така да се изразя. Сергей Станишев винаги ми е казвал да не ходя – това е важно да се знае, няма смисъл никой да иска от него каквито и да било обяснения.


А той знаеше ли, че вие отивате сега?
- Сега не знаеше, че отивам.


Понеже сам насочихте въпроса към това кой е платил визитата ви – кой я плати?
- Аз. То не е скъпо там, бе, хора. Това е държава, в която се води война, има и леко обезценяване на парите и т.н. 


Защо се получиха предположения, че сирийската страна може да е платила за това. 
- Не, не. 


Не сте приемали пари от никъде?
- Е, не, аз като народен представител мога да си позволя да дам 300 евро за самолетен билет. Аз си пазя и фактурите, разбира се, тъй като очаквах този въпрос да бъде зададен. Или да дам и 300 долара и за хотел – това не е сериозно.


Има два вида пътувания – по работа и туризъм. Това какво беше от двете?
- Вижте, България загуби много позиции в Близкия изток и аз лично не намирам за вредно някой да осъществи някакъв контакт, било то и на неофициално ниво. Защото утре, когато ситуацията там се промени, а аз вярвам, че тя ще се промени - повечето тенденции са такива, ако следим…


Да, но имаше в същото време едно разследване на "Ройтерс", че ние доставяме оръжие за Сирия. 
- Е, виж, това вече не мога да коментирам. Ако това е така и който го е правил – да си понесе отговорността. Но там могат да бъдат доставяни много стоки, които не са обект на санкции. Ето, защо българският бизнес да не участва във възстановяването на Сирия? Аз не виждам нищо лошо в това нещо. Защо аз да не направя една такава първа стъпка? Да, утре може да отида там, да има друг министър-председател и може би по-добре за Сирия е да има друг министър-председател.


Преди малко говорихме за това, че ваши колеги, парламентарна делегация по същото време също е имала интересно посещение. Румен Йовчев, Петя Раева, Венци Лаков и кой още беше разказаха, че са били в Тайван.
- То няма такава държава според България. България не признава държавата Тайван, ние признаваме Народна демократична република Китай... Не знам защо са ходили там. Не искам да бързам да взимам отношение, тъй като не съм запознат в какво си качество са били там. 


Но не сте единственият депутат, който води самостоятелна външна политика, различна от официалната, така ли?
- Това не може да бъде наречено самостоятелна външна политика, различна от официалната. Пак повтарям, наистина беше важно за мен поне и като човек, ако искате, да видя истината, да видя какво се случва там. И това, което видях, ме потресе, в интерес на истината.


Кога очаквате да бъдете подложен на "другарски съд"?
- Ще има ли другарски съд?


Вчера имаше обсъждане на вашето…
- О, то не е хубаво да се осъждат хората в тяхно отсъствие. Не знам, какво е обсъждано?


За вчера беше обявено, че ще се обсъжда вашето посещение там и това, че трябва да подадете оставка като…
- Ама как да се обсъжда вчера? Той самолетът от Бейрут беше късно – къде да го обсъдим, на летището в Бейрут ли?


И че трябва да подадете оставка като председател на Групата за приятелство със Сирия.
- Не само, че не трябва да подавам оставка като председател на Групата за приятелство със Сирия. Напротив, това е истински председател – станах и отидох, въпреки че три години никой не беше ходил там. Дори вашият екип лятото, ако си спомняте, не беше допуснат. Така или иначе – ето, аз отидох. Там е много сложно положението, война е.


Очаквате ли някакво наказание, защото това, което обясниха представители на БСП и Кристиан Вигенин също мисля, че го каза – че трябва да даваме обяснения пред европейските институции за това посещение?
- Аз много добре съм запознат с европейската позиция. Тя съвпада абсолютно и с моята лична, че час по-скоро трябва да има мирно решение за Сирия. Абсолютно не съм се отклонил нито на нота от това в нито едно мое изказване. Още повече имайте предвид, че аз там много малко съм говорил, повече слушах.

Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1335 Весело

  Колкото повече мърдаш, толкова по-дълбоко ти влиза.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "станах и отидох, въпреки че три години никой не беше ходил там"

  Що си не остана там, а по късно и цялата ти престъпна партия да се присъедини към тебе?

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Тези самозабравили се другари, верно мислят че ядем доматите с колците.... Смешен си бе другарю, смешен.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#0:"комундера"]В никакъв случай не съм бил там на официално посещение - такова нещо не може да се твърди. [/quote]
  [quote#0:"комундера"]Срещнах се с представители на правителството, разбира се.[/quote]

  Мъкаааааа!

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#3] от "Mindless":НАГЛОСТ е качеството за всичките му другарчета

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 6. 6 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5097 Неутрално

  ха ха ха , не разбрахте ли , че е без вратовръзка Човекът .

 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  На този човечец съм гледал няколко изяви по телевизията. БСП има много голям проблем с кадровата си политика. Този индивид, е на нивото на по-голямата част част от електората си.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Без вратовръзка и без подаръци - значи временно не е депутат. Ами разбираемо... Абе има ли един нормален в тоя парламент, да го закрие вече?

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 667 Неутрално

  "Още повече имайте предвид, че аз там много малко съм говорил, повече слушах"

  Това го знаеме отдавна, това е характерно за повечето от съпартийците ти. Най-много слушате в Русия.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 10. 10 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1335 Весело

  До коментар [#7] от "Георги":

  То само като му видиш физиономията си личи...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 11. 11 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Момчето е умерено интелигентно обаче лакомо. Как да изтърве гювеча? От неговото присъствие в НС голяма полза няма така, че що да не подкрепи сирийското БСП. Освен без вратовръзка е и без мозък.

 12. 12 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Страхил Ангелов за визитата си в Сирия: Не съм носил подаръци, а и на снимките съм без вратовръзка..

  - Тъпунгер !!!
  Кога , депутат на БСП, е направил нещо умно ?

  urkobozambo
 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Удобен клоун са спуснали кукловодите.
  Без връзка и без подаръци отклонява вниманието, с доста голям успех.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2729 Весело

  Комунистите са го ударили на екскурзии .Кой до Сирия, кой до Тайван...Навремето един подари сабя на Садам...

 15. 15 Профил на indonesia_bg
  indonesia_bg
  Рейтинг: 398 Весело

  "....станах и отидох, въпреки че три години никой не беше ходил там". "
  Какво си чакал 3 години??? Е, и за това трябва да те изключат. Там: " ... аз там много малко съм говорил, повече слушах", ама тука от самолета ... и веднага се разприказва....
  СМЕШКО

 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2729 Весело

  До коментар [#11] от "koko65bg":

  Без връзка с главния мозък

 17. 17 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Добре, че не си без гащи...

 18. 18 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Човекът отишъл,ама защо без партийно поръчение?
  Сега червените ще го разпъват на кръст.
  Защо не привикат и накажат онези от своите,които продадоха оръжие за Сирия чрез Русия?Кажете си ,другари!

  Tony
 19. 19 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Страхил Ангелов за визитата си в Сирия...
  Добре че отиде у Сирия за да разберем кой е Страхил Ангелов.
  Ни съм го чувал, ни съм го виждал, ама сега "медийна звезда"
  Да се готви следващия...председателя на групата за приятелсво и сътрудничество със Северна Корея.

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 20. 20 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2046 Любопитно

  "Направил посещението си като депутат, а "народният представител е нещо по-различно".

  Този шегува ли се или е избран да замести палячото, останал без имунитет?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 21. 21 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Като нищо е ходил да договаря оръжейни сделки. Няма какво да се прави на света вода ненапита.

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 22. 22 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#16] от "hodounski":

  Да го сложат за заместник на спортната министърка. То и без туй друга полза няма да има, поне да се посмеем.

 23. 23 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1043 Весело

  [quote#6:"peni_nikol.53."]ха ха ха , не разбрахте ли , че е без вратовръзка Човекът . [/quote]

  Ами следващия път да отиде в антиколониална Колумбия. Чух, че колумбийските вратовръзки са най-добрите в света

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 24. 24 Профил на Чугун Индъстрис
  Чугун Индъстрис
  Рейтинг: 213 Неутрално

  дайте му орден, да го ева в качамака

 25. 25 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално
 26. 26 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Тоя или е много тъп, или е много нагъл. Вероятно и двете.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 27. 27 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Заради пътуванията на депутатите ни обърках посоката в която върви страната - едни тичат в Куба да ни обогатят с медицинските и постижения, този пък ще развива бизнес в страна раздирана от война. И всички на частни разноски!!! И очичките им все навън гледат и все към прочути с липсата на демокрация страни.
  Quo vadis България ?
  Накъде те водят хората които си избрала за водачи???
  Моля, електората да проявява повече отговорност при упражняване правото си на глас, защото тези пътеки водят към отнемане на това право. И тогава кво правим?

 28. 28 Профил на ALFA1
  ALFA1
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Аз мисля, че добре е направил, като е отишъл да види на място каква е действителността. Само във форума е лесно да се биеш в гърдите и да се правиш на демократ.

 29. 29 Профил на indonesia_bg
  indonesia_bg
  Рейтинг: 398 Неутрално

  ".... но тогава тук г-н Сидеров обяви, доста преди това, че отива с мен в Сирия – така той се изрази. "
  Ангелов, объркал си си партията ... с това поведение, на фона на последните събития, прекрасно се вписваш към групичката, на подалите си имунитет

 30. 30 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Започвам да се чувствам като част от някакъв психологически експеримент. Другарите не само ни увещават, че е нощ в 12:00 на обяд, но и се сърдят, тръшкат, плюят, обвиняват за това, че не им вярваме на безумните глупости, които приказват. Много трудно е да има диалог в едно общество, когато една част от него казва на другата - "Докажи, че е ден в 12:00, аз казвам, че е нощ, кой си ти, че да твърдиш обратното". Цялото ни битие като общество напоследък минава в такива безсмислени спорове за това кое е добро и кое лошо. Какво трябва и какво НИКОГА и при НИКАКВИ условия не бива да се върши. Същото и с Пеевски, с този депутат, със Сидеров - всички ни убеждават, че в 12:00 на обяд е нощ. В този смисъл е аргументацията на другара - не било официална среща, щото нямал бил вратовръзка и подаръци ?!? WTF?

 31. 31 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Протресивните хора" обичат такива, дето управляват по 30-40 години. Ако са с мустаци - още по-добре. Може и без мустаци, като тоя Асад или Ким.
  Все са наши другари. Ние обичаме да управляваме и да убиваме разни демократи.

 32. 32 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#14:"hodounski"]Навремето един подари сабя на Садам... [/quote]

  Калашник беше...
  "Преди 9 години бившият иракски диктатор Саддам Хюсеин посреща скъпи гости за рождения си ден и получава скъпи подаръци. Сред тях, т.е. сред гостите и подаръците, са депутатът от БСП Илия Баташки и една пушка за 1200 долара."
  http://ivanbedrov.com/?tag=%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2&paged=6
  Нищо ново...от комунистите...
  Търговия с оръжие, износ на световната революция...чугуни!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 33. 33 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 418 Весело

  Направил посещението си като депутат, а "народният представител е нещо по-различно".

  Майчице......тоя направо кърти. А след като прочетох и останалите му глупости, то мога да кажа само едно - Боже, слез си прибери вересиите.......

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 34. 34 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Много станаха за лечение!

  ТоА и бкп ни вземат съвсем за канарчета.
  Под подаръци, ама не съвсем, защото са на по-ниска цена, е носил оръжейни оферти.
  Хем ще отчетат раздвижване в промишленоста, хем ще пълнят гуши и то яко, като за последно!

 35. 35 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Не мога да разбера защо е тази злоба към нашето момче?!
  Защо?!
  Той е изпратен от Фондация "Славяни".
  Вие знаете ли с какво се занимава тази фондация?! Ами като не четете няма как да знаете.Ето прочетете:
  -"да съдейства за развитието и сближаването на славянските и други култури в света, защита на човешките права и свободи, утвърждаване на непреходните идеали за свобода, демокрация и човешки прогрес, подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация; издирва и насърчава млади таланти и дарования, учредява стипендии за обучение в страната и чужбина; организира обмен на информация, опит и постигнати резултати във всички сфери на човешкото познание, между Славянските университети в страните от Европа и другите части на света; организира, популяризира и насърчава инициативи за задълбочаване общуването между славянските и други народи и приобщаването им към световните достижения на науката, образованието, литературата и изкуствата; защита на околната среда и подобряване на екологическата култура и поведение; сътрудничество с национални имеждународни организации, имащи сходни цели и задачи."
  Ето това обяснява защо той е ходил в Сирия, а при тези цели може да отиде и на друга галактика, ако се налага , при това без вратовръзка.

  The best way out is always through Robert Frost
 36. 36 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#22:"eyewitness"]Да го сложат за заместник на спортната министърка. То и без туй друга полза няма да има, поне да се посмеем. [/quote]
  Гласувам с две ръце и с два крака за предложението ти. От сега си представям какъв страхотен екип ще са двамата. Има да се разтърсват и умиляват, докато водят философски дебати относно народен представител ли е депутата или обсъждайки частно ли е посещението, ако нямаш вратовръзка.......за почивка ще се цамбуркат в някой концентричен кръг, акумулирайки самостоятелно или в тандем.....

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 37. 37 Профил на Ѧниматорът®
  Ѧниматорът®
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Без връзка, без подаръци, без мозък...Пък ако се окаже, че е бил и без имунитет, сега ще трябва да го имунизират

  Мъдър е този, който знае не много, а нужното. Есхил
 38. 38 Профил на indonesia_bg
  indonesia_bg
  Рейтинг: 398 Неутрално

  До коментар [#35] от "Realistka":

  Няма и грам злоба, а само реални въпроси.

 39. 39 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#35] от "Realistka":

  Въпросът този път е освен "кой" и "защо тайно"!

 40. 40 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Фондация "Славяни" случайно се помещава в Дома на българосъветската дружба. В управителния ѝ съвет се виждат имена като: Иван Маразов, Захари Захариев, Любомир Левчев, Нансен Бехар, Петър Берон и пр. Тоест обичайната микстура от комунисти и/или ченгета.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 41. 41 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#35] от "Realistka":

  Га че сирийците са първи приятели на славяните и имат два-три славянски университета.

 42. 42 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#15] от "indonesia_bg":

  "командировъчни" е чакал

  Birds of a feather flock together.
 43. 43 Профил на Ѧниматорът®
  Ѧниматорът®
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#35] от "Realistka":

  [quote#35:"Realistka"]...Ето това обяснява защо той е ходил в Сирия, а при тези цели може да отиде и на друга галактика, ако се налага , при това без вратовръзка.[/quote]

  Извинявай ама, ако наистина не виждаш цялостната картинка и ефекта от това посещение, ти също си за "имунизация"

  Мъдър е този, който знае не много, а нужното. Есхил
 44. 44 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Весело

  "Не съм носил подаръци, а и на снимките съм без вратовръзка"

  Бива ли да си говорим за дрехи. Червените политици винаги ходят в Москва без гащи, ама не се хвалят с това.

  подпис
 45. 45 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 418 Любопитно

  [quote#35:"Realistka"]

  Не мога да разбера защо е тази злоба към нашето момче?!
  Защо?!
  Той е изпратен от Фондация "Славяни".
  Вие знаете ли с какво се занимава тази фондация?! [/quote]

  Защо и ти плещиш глупости? Какво значи той е изпратен от фондация? Ако работи за фондацията, то да върви, ако ще и на луната. Но той е депутат, демек представител на държавата и в момента, в който започне да прави срещи с колеги, то дали има вратовръзка, дали е по къси гащи - няма значение. Ако е на почивка - отива на плажа, снима се на камила, пие си коктейлчето до басейна.......и не припарва до държавни представители и не се среща с никакви официални лица или граждански сдружения. Да не говорим, че веднъж, както и самия той казва, му е било забранено да ходи на посещение в Сирия и е логично дори да му е обяснено защо. Сега, току-виж ни се наложи да обясняваме на Европата що това говедо върви да води преговори със Сирия......

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 46. 46 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#36] от "julyanna":

  ++++++
  Само кат' се замисля и ми се разлюляват чакрите

 47. 47 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#43] от "Асоциалист":
  Мисля че коментара на Реалистка е ироничен,
  но за съжаление съвсем реалистичен

  Birds of a feather flock together.
 48. 48 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Този наистина е кретен, не само изглежда такъв: не бил на официално посещение, защото бил без вратовръзка! Наистина е голям купон с тези малоумници!

 49. 49 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Впрочем, пуснах едно търсене в гугъл и на първо четене не видях снимки на тоя с вратовръзка... явно така си ходи

  Birds of a feather flock together.
 50. 50 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Ох, сега видях, че той, горкичкият не знае какъв е - депутат или народен представител, имало разлика. Ами нито едното, нито другото - идиот си, жалко за хубавото име, дето носиш.

 51. 51 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 682 Весело

  На по-пикантните снимки дори е без бельо...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 52. 52 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Разстроено

  "Поканиха ме от фондация "Славяни"" - фондация "Русияни", ай стига бе!!!

  chavo64
 53. 53 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Страхотен, типичен народен представИтел от БСП. Без вратовръзка бил, не били обсъждани политически теми. Говорили са сигурно за времето. Това управление създава гаф след гаф

 54. 54 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#51] от "arnautsky":

  аз съм включил "сейф сърч", иначе ми излизат и такива:
  http://goo.gl/W7eo6f

  Birds of a feather flock together.
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Е, не може в едно интервю да изтърсиш толкова много глупости...
  освен, ако не си депутат (не е "народен представител" на БСП,
  не си председател на групата за приятелство със Сирия (дали има такава и за приятелство с Бурунди??),
  на частно посещение си (щото си без вратовръзка и подаръци - това ще остане в историята!!!!) и
  не си говорите за политика с представители на управлението на Сирия, говорите си как вървят доматите в Дамаск.
  А, да не забравим и Славянския комитет, който има дълбоки корени в изконно славянската държава Сирия.

  Ама нема такова животно!!!!

 57. 57 Профил на mart.in
  mart.in
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Желязна логика! Не бил на официално посещение, а само като депутат! Ашколсун!

 58. 58 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  До коментар [#4] от "virakocha":

  и той решил на плаж да ходи човечеца ..че тука е "люта" зима... Защо да не отскочи за малко , ей така , като един добър "приятел" ....Какво като е депутат от държава член на ЕС ...човечеца си е казал - а бе ходи ми се и не ме е@е какво ще се случи след това...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 59. 59 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 675 Разстроено

  Що го съдим човека - откъде да знаем какво пише в пионерското му поръчение?
  И всъщност, покрай цялата шумотевица, дали някой се е сетил да вземе да му прерови багажеца? Освен вратовръзка може и куфари да е нямал и да си е купил три чисто нови. Като Гълъбин.
  Червен отпадък!

  the more we learn, the more we die...
 60. 60 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Виждаме,че си без врътовръзка ама каскета с петолъчката в гардеробиерната ли го остави.

 61. 61 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 675 Весело

  Оставете момчето, помолен е от фондация "Славяни" да намери някой друг славянин в Сирия.
  Още повече, че и самият той прилича на славянин...

 62. 63 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 418 Гневно

  А за6то така остро с на6то мом4е.Ние,ако е сгрешило 6те му се скараме.

 63. 64 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 880 Весело

  [quote#6:"peni_nikol.53."]ха ха ха , не разбрахте ли , че е без вратовръзка Човекът . [/quote]
  Е те това го оневинява !!! Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли, или да попържа?!?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 64. 65 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Що не са му дали опорна точка, а са го оставили сам да си измисля

  Birds of a feather flock together.
 65. 66 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  бива ли така да зарязват магарето в калта

  Birds of a feather flock together.
 66. 67 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  ---------------------- Съобщение ----------------------
  Към момента няма забрана да се осъществяват срещи и обмяна на опит с канибалите на ислямиския башибозук, както направи боковото външно министерче - Николчо Мляденов у Правешките конаци.

  Кеф ти "Джебхат ан-Нусра"
  Кеф ти "Ислямска Държава Ирак и Левант"
  Кеф ти някой друг башибозук от човекоядските племена.

  Така, че всяко исляме може да се чувства свободно да запаше шалвари до под мишниците, да нахлупи феса до веждите, да си тикне у задния джеб бурканче вазелин и да възира моменталически в посока - районите с победил шерият, и така да ощастливи с любовта си своите "ислямски братя".
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/01/21/2224643_klon_na_al_kaida_nalaga_striktni_isliamski_pravila_v/

  Заб.
  Само дето подобни мераци и напъни за такива срещи с побърканите ислямски човекоядци, напоследък рязко оредяха след публикациите за немалкото случаи на убийства на западни журналисти и вземане на заложници сред чужди граждани отстрана на башибозука.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 67. 68 Профил на indonesia_bg
  indonesia_bg
  Рейтинг: 398 Гневно

  А ето какво е написал самият Срахил Ангелов на страницата си във Фейсбук:
  "По повод на това, че съм изразил подкрепа за г-н Башар Асад, ще кажа само едно – не съм споменавал дори неговото име, нито името на който и да било сирийски политик или партия. Това лесно може да се провери в стенограмите от срещите, които имах."
  И следва логичният въпрос: СТЕНОГРАМИ ?!? Нали това посещение НЕ е било ОФИЦИАЛНО???

 68. 69 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  До коментар [#67] от "PlamenVarna":

  Пламенчо от Варна ..доскоро го пазеха във Варненския психодиспансер , но явно е успял да избяга ...не му се връзвайте на брътвежите, влязъл е в роля човечеца

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 69. 70 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#47] от "rldkfl":
  [quote#47:"rldkfl"]Мисля че коментара на Реалистка е ироничен,
  но за съжаление съвсем реалистичен [/quote]
  Отгатна!

  The best way out is always through Robert Frost
 70. 71 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Тоз много мяза на сириец и какви глупости дрънка, евала, бил без вратовръзка. Who Gives a Shit!? Ако ще и по боксерки да е бил, веднага казаха - българска делегация ги подкрепила официално.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 71. 72 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 675 Весело

  Аз например, веднъж дато си правех портретна снимка , бях без гащи. Ама само фотографката знае...

 72. 73 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  [quote#68:"indonesia_bg"]И следва логичният въпрос: СТЕНОГРАМИ ?!? Нали това посещение НЕ е било ОФИЦИАЛНО??? [/quote]
  Той кото депутат какви договори може да сключи? Никакви. А със Сирия имаме договори за какво ли не, включително и за правна помощ, и изясняване истинското минало и статус на бежанците от там ни е крайно необходима сирийска помощ.Защото си имат всичко каквото и нашите власти имат за нас.

 73. 74 Профил на pandelka
  pandelka
  Рейтинг: 449 Гневно

  До коментар [#26] от "Хриси":
  А ние докога ще ги търпим тия?!!Не мога да си представя какво още трябва да сътворят, та да ги изритаме веднъж завинаги!

 74. 75 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Берлускони и Путин като си ходеха на гости и на риба или рождени дни, що никой не рева в Италия че е официално.
  Тоя консомолец Вигенин е пълен натегач и подлизурко, изобщо не му е местото ни кото миниктър, ни като депутат, Станишев-2.

 75. 76 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Кажи си по-добре кой те изпрати в Сирия и с каква мисия. Камуфлажът с частното посещение не работи.

 76. 77 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 624 Неутрално

  БСП са вредни за страната. Вместо да отварят врати в Европа, ходят къде ли не за да ни оси.ат! Сидеров е същото говедо

 77. 78 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "- Аз не съм разговарял с тях на политически теми. "

  Но олигофрена се срещнал с представители на Правителството, общественици и т.н.. Вероятно са обсъждали Григор Димитров и Аустралиа Опен.

 78. 79 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Доста депутати са водили самостоятелна външна политика и в Тайван и в Куба са били,а иначе официално никъде не ни канят

 79. 80 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Отговор на въпроса, защо никой не кани Орешарски и Вигенин в Париж и Берлин.

 80. 81 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 489 Неутрално
 81. 82 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Колеги, Нина Гергова стяга куфарите за Иран. Да оправи положението там. Петното, като го пуснат до няколко дена чист като сълза, ще прескочи до Северна Корея да проучи по компетенция е ли изяден чичото от кучета или да. Ония, дето били на посещение в Тайван са вече записани по партийна линия на частни уроци при Черната Златка - да ги открехне малко в коя държава са били всъщност. Разноските се поемат от Изпълнителното бюро на столетницата. Да живей наново зазорилия се светъл СОЦ.

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 82. 83 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  И този ни взима за умствено недоразвити.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 83. 84 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#68:"indonesia_bg"]И следва логичният въпрос: СТЕНОГРАМИ ?!? Нали това посещение НЕ е било ОФИЦИАЛНО???[/quote]

  Хах
  Ти не разбираш! Човекът е бил без вратовръзка.
  Иначе и по телефона като говори се водят стенограми. Муахаха

  the more we learn, the more we die...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK