Прочулата се около Страхил Ангелов делегация в Сирия ще обяви резултатите от визитата си

Страхил Ангелов

© Надежда Чипева, Капитал

Страхил АнгеловДелегация от представители на различни граждански организации, политически партии и бизнеса, в която се оказа и депутатът от БСП Страхил Ангелов, ще даде днес пресконференция за резултатите от визитата им в Сирия от 17 до 21 януари.


Според съобщението целта била да се запознаят на място с положението там и да направят първи стъпки за възстановяване на традиционното приятелство и сътрудничество между двете страни.


На пресконференцията ще бъдат споделени впечатления от положението в Сирия и ще се направи коментар върху последните спекулации по повод активността и позицията на членовете на делегацията.
За визитата се разбра на 18 януари от репортаж на сирийска телевизия. На кадрите се видяха депутатът Страхил Ангелов, както и бившият депутат от БСП и шеф на Федерацията за приятелство с Русия и народите от ОНД  и на Фондация "Славяни" Захари Захариев, който беше замесен в аферата "Петрол срещу храни".


Ангелов многократно обяви, че посещението му в Дамаск е частно, не е командирован от парламента и това личало от снимките, на които бил без вратовръзка. Подчерта, че лидерът на БСП Сергей Станишев го възпирал да ходи, но той пренебрегнал волята му. Според Ангелов не само че не трябва да подава оставка като председател на групата за приятелство със Сирия, напротив - постъпката му показвала, че е истински председател, защото три години никой не е ходил там.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK