Младежите от партийната структура на Страхил Ангелов го защитиха

Страхил Ангелов

© Надежда Чипева, Капитал

Страхил АнгеловМладежката организация на БСП в район "Витоша", където членува депутатът Страхил Ангелов, прочул се с визитата си в Сирия, го защитиха. Социалистическият младежки съюз и Младежко обединение към БСП - Витоша, изпратиха до медиите своя позиция за изявлението на външния министър Кристиан Вигенин по повод визитата на Ангелов в Дамаск.


В нея те посочват, че Ангелов се е срещнал с представители на законната сирийска власт. Една от основните теми на срещата е бил бежанският проблем. Изразяват несъгласие и с първия коментар на външния министър Кристиан Вигенин в социалната мрежа "Фейсбук", че посещението на Страхил Ангелов в Сирия е "безотговорен акт".


"Ние като социалисти и членове на БСП, район "Витоша", - партийната структура, в която членува другарят Страхил Ангелов, изразяваме несъгласие със написаното от министър Вигенин. България и Сирия имат дългогодишни приятелски отношения, известни са и топлите чувства между българския и сирийския народ. В тези трудни за Сирия дни, когато банди от терористи-екстремисти  атакуват страната - люлка на цивилизацията, е напълно нормално да бъде изразена подкрепа към сирийския народ. Също така искаме да припомним, че Сирийската арабска република има законно правителство и законен президент в лицето на Башар ал Асад. Те са единствените легитимни органи, чрез които може да бъде осъществена връзка по каквито и да било дипломатически въпроси, а не главорезите, които целят да разрушат страната", се посочва в позицията.
Младите социалисти настояват "да се разбере, че народният представител Страхил Ангелов не е изразявал подкрепа към режима на легитимно избрания президент Башар ал Асад и неговото правителство". "Категорично отричаме медийните спекулации, целящи уронването на името му и съответно на името на БСП. Страхил Ангелов показа, че въпреки натиска от външни сили спрямо страната ни, все още има хора, които държат на българско-сирийското приятелство и целят неговото запазване", пише в документа.


"С тази позиция искаме да подкрепим народния представител Страхил Ангелов и да спрем масовата медийна пропаганда, с която се заклеймява неговото посещение и поведение в приятелската на България държава – Сирия", посочват още младите социалисти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK