Софийският университет отново е окупиран, иска се оставката на кабинета и на ректора (видео)

Снимката е от деня, в който студентите прекратиха над двумесечната окупация на Софийския университет

© Юлия Лазарова

Снимката е от деня, в който студентите прекратиха над двумесечната окупация на Софийския университетИнформацията в този текст е за събитията от началото на новата окупация и нощта.  
За първия отложен изпит, заради окупацията четете - тук
А за реакциите на ректора проф. Иван Илчев и някои преподаватели - тук


Софийският университет "Св. Климент Охридски" е окупиран отново. Това се случи малко преди полунощ в петък. Първите съобщения се появиха във "Фейсбук". Информацията беше потвърдена и пред "Дневник" на място.  


Студентите, които са организатори на акцията, не са част от "Ранобудните", но са участвали по време на окупацията. Те се представиха като "студенти, подновяващи окупационния протест" в декларация, която прочетоха след 2 часа през нощта пред медии. В нея поискаха оставка на правителството, разпускане на парламента, но добавиха и искане за оставка на ректора на СУ проф. Иван Илчев (вижте пълния й текст надолу). 
В Ректората през нощта имаше около 30 студенти и протестиращи, дошли да ги подкрепят. Те очакваха сутринта към тях да се присъединят техни колеги и специално поканиха "Ранобудните", от които цяла нощ нямаше официална реакция. 


Няма официална реакция и на ръководството на СУ. 


Какво се случи (хронология)    


Около полунощ в петък срещу събота се появиха съобщения за новата окупация във "Фейсбук". Репортер на "Дневник" към 00:30 часа беше на бариерата към двора на Ректората. Там вече имаше студенти, които допускаха колегите си. Те съобщиха, че се очаква по-късно студентите да излязат с позиция какви ще са по-нататъшните им действия.


Около 01 часа пристигнаха още студенти, които са научили от "Фейсбук" и питат какво са условията на новата окупация. Присъединяват се и други протестиращи.


Според някой от хората в двора се води разговор с някой от заместник-ректорите. По-късно стана известно, че трима от групата, останла да окупира преговарят със заместник-ректора Румен Панков и Борис Ангелов, който е управител на сградата.


Студенти, участвали в окупацията, разказаха пред "Дневник", че са останали след края на лекциите, изчакали са да излязат всички хора и към 22.30 ч. са уведомили охраната, че университът е окупиран. След това охраната е заключила сградата. Малко по-късно е дошъл и заместник-ректорът. 


Те са разговаряли с него, а след това когато в сградата влезнаха още студенти, протестиращи и някои медии, се проведе разговор пред всички. Студентите обявяваха исканията си, а проф. Панков им каза, че е против окупарането, но се чака реакция на ръководството. 


Студентите искат оставка на правителството, разпускане на Народното събрание и оставка на професор Димитър Токушев, председател на Конституционния съд, заради решението на КС от октомври миналата година, с което Делян Пеевски беше върнат като депутат.


Малко преди 02 часа Тони Господинов (който участваше и в първата окупация) прочете декларация с искания, коятобеше обсъдена за допълнения и редакции преди да бъде разпространена. По същото време беше съобщено, че навън се е появила и полицейска кола.


Студентите заявиха, че гарантират сигурността на сградата и са против провокации от охраната. Тя в момента отказва съдействие, като студентите твърдят, че е по заповед на ректора Иван Илчев. 


По това време входът откъм двора беше заключен и от сградата на СУ не може да се влиза или излиза. 

 Веселин Недков чете пред медии декларацията на студентите, подновили окупацията

© Дневник

Веселин Недков чете пред медии декларацията на студентите, подновили окупацията


Около 2.30 ч. Веселин Недков прочете пред медии декларацията, като част от тях снимаха отвън през решетките на вратата. В нея те наричат действията си подновяване на окупацията и обявяват, че предишната окупация


е била "неутрализирана, смекчена и свалена".


"Осъзнаваме, че това не бива да се повтаря", обявиха студентите. В декларацията си те са записали още, че е тяхна отговорност пред България да подновят истинските протестни студентски действия, "които от 1990 насам винаги са минавали през солидарност с обществения интерес срещу най-корумпираните посткомунистически правителства на страната". 


Ето пълната част от текста:


Дължим много на общественото доверие, създадено през първата половина на ноември 2013 и молим всички будни граждани да извинят грешката ни. Длъжни сме заедно да свалим XLII-то "Народно" събрание – и то без симпатии към никоя от силите там. Ние сме част от всички български граждани, които протестират срещу мафиотското управление на страната. В студентска декларация от 16 ноември 2013 беше заявено, че окупацията ще бъде подновена, ако има провокации към протестиращите студенти.


Такива провокации имаше и има, при това многобройни. На първо място, Ректорът на нашия Университет проф. Иван Илчев, който за съжаление не успява дори да прикрие личната си зависимост от престъпната БСП, не защити академичната автономия, когато полиция незаконно влизаше на университетска територия.(бел. ред. в интервю за в. "Труд" миналата седмица Илчев заяви, че ранобудните са били по-силни в разрушението, отколкото в съзиданието)


На фона на предишни Ректори, както и на фона на събитията в Украйна, когато академичните ръководства заявяват истинска съпричастност със справедливия протест на студентите си, ние бяхме оставени сами и дори притискани да изоставим действията си. Дори сега охраната ни отказва съдействие по заповед на Ректора, което не ни спира да гарантираме сигурността на окупираната сграда.
Обвинението, че пречим на колегите си и на сесията отхвърляме с аргумента на професор Кьосев, че


просто повече така не може.


Нашият отговор е, че проф. Илчев повече не може да бъде наш Ректор. Ние искаме оставката му от поста, за който той се оказа негоден. Разбира се, ако проф. Илчев желае да доведе външни сили в Ректората, това би било поредно доказателство за неспособността му да бъде на висотата на поста си. Също така искаме оставката на проф. Токушев, който опорочи Конституцията на страната. Мониторинговият доклад на Европейската комисия потвърждава, че България не може да продължава да пренебрегва елементарен морал и законност. Съдебната система, политическата легитимност и доверието към институциите на практика са съсипани.


Ние отказваме да търпим това. Правителството продължава да взима трайно обвързващи страната заеми с нищожен социален ефект. Прокуратурата прикрива прането на пари от страна на Христо Бисеров и го представя пред обществото само като свидетел по други дела. "Народен" представител, скандалният Волен Сидеров си позволява грубиянски прояви спрямо френски дипломати и български журналисти. Отново "народен" представител, Страхил Ангелов извърши недопустимо действие, изразявайки подкрепа за Башар Асад в Сирия, с което злепостави страната ни. Абсолютно неприемливият Делян Пеевски незаконно заседава в Парламента докато подготвя информационния монопол над разпространението на печата. Подготвя се и поредното разхищение на природен ресурс с незаконни строежи в Странджа.


Същевременно няма и никакво държавно решение в интерес на тютюноработниците или бежанската криза. Всичко това показва парализата на управлението, заинтересувано само от прокарването на руски интереси у нас. Всичко това ни кара да подновим окупацията на Ректората на Софийския университет като знак на отхвърляне на сегашната власт. Заявяваме, че повече няма да се поддадем на никакви опити за подмяна на протестната необходимист. България, както и Украйна, има защо да се бои за бъдещето си на цивилизована страна в европейското семейство. Затова отказваме да приемаме разпорежданията и решенията на това управление.


Както на 1 ноември 2013, призоваваме всички български граждани към гражданско неподчинение, бойкот на властта и ефективен протест. Съзнаваме, че всеки следващ път събирането на гражданската енергия става по-трудно, но вече не можем да приемем нищо по-малко от оставка на кабинета, разпускане на "Народното" събрание и отговорност на лицата, участващи в проваленото управление на Родината ни", завършва декларацията.


След като беше прочетена студентите започнаха да скандират оставка, а извън двора се чуваха викове браво и ръкопляскания. Вратите остават заключени, а вътре са около 50 души. Официалното обяснение от университета е, че това се прави да не влизат нови хора.


Студентите обявиха още, че застават зад предвидените кръгли маси от "Ранобудните" техни колеги. "Ще осигурим място да се проведат при подходящи условия". Те трябва да започнат от следващата седмица.Първо действие


На 14 януари след общо събрание студентите прекратиха продължилите над два месеца окупационни действия. Мотивът им тогава беше, че тази форма на протест е загубила ефективността си. Първоначално, в началото на октомври, те бяха окупирали най-голямата аудитория в университета - 272, впоследствие затворен беше и целият Ректорат.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (278)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Неутрално
 2. 2 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Веселбата продължава! Това да се чува!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Сигурно е заради Революцията в Украйна?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Неутрално

  Напред!!! Оставка!!!

  klimentm
 5. 5 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Респект!
  Само напред и нагоре!

 6. 6 Профил на myspam
  myspam
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Обществото в България се е успокоило според Цветлин Йовчев

 7. 7 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#1] от "Beyond":

  То, хубаво-"успех" ама да не са провокатори, които да размият и опошлят онова, което вече се създаде?!

 8. 8 Профил на nikolaydkolev
  nikolaydkolev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  види се, че тук ще останат или червените, или хората.
  то малко хора останаха.
  дръжте се, хора

 9. 9 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Е айде поне сега Орко и компания да си дигат чуковете и друм.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2347 Весело

  Е айде да е хаирлия. Този път поне барем събрат ясни искания и ясни цели ,че и ние да ги подкрепим !
  Ако пак се покажат онези с тежък провинциален диалект от най-източните Родопи и ямболско ще е мъка голяма!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 12 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1441 Весело

  честито. сесията отпада. празникът става безкраен

  Времето е наркотик, много от него убива.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  [quote#3:"Къти"]Сигурно е заради Революцията в Украйна? [/quote]
  Чуждите посолства ги правят революциите като мексиканска вълна!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на alexandra_94
  alexandra_94
  Рейтинг: 8 Неутрално

  УСПЕХ?
  Сесията ни започна и след тая окупация какво ще стане?Няма да се получи нищо .. както и при предната!!!И ние ще сме тези,които ще загубят!!!АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСНА 10 ЧОВЕКА ДА ОКУПИРАТ УНИВЕРСИТЕТ ЗА 20 000!!!ЗАЩОТО НЕ НИ РАЗПРЕДЕЛИХА ПО ДРУГИТЕ ФИАЛИ ПРИ ПРЕДНАТА ОКУПАЦИЯ И УЧА В НЕДЕЛЯ.ПРИМИРИХ СЕ С ТОВА,ОК.ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ,ВЪПРЕКИ ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОСТИГНЕ НИЩО С ТЕЗИ ГЛУПАВИ ОКУПАЦИИ.ЗАЩОТО СЕ ВИДЯ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ КОЛКО ИМ ПУКА ЗА ОКУПАЦИЯТА,КОЯТО ПРОДЪЛЖИ 2 МЕСЕЦА.НО ДА ОКУПИРАТ ПО ВРЕМЕ НА СЕСИЯТА И ДА КАЗВАТЕ "УСПЕХ", "РЕСПЕКТ" АМИ ИЗВИНЯВАЙТЕ,НО АЗ ИМАМ ПРАВО СЪЩО ДА ИЗБИРАМ МОЕТО БЪДЕЩЕ И НЕ МИСЛЯ,ЧЕ КАТО МИ прецакат сесията не мисля,че ще е нещото,което ще всее РЕСПЕКТ в мен!!!

 16. 16 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Успех, и дано този път да събудят заспалата рая.

 17. 17 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Успех и този път по-твърдо с националсоциалистите, окупирали властта!

 18. 18 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#15] от "alexandra_94":

  Просто свали правителството и ще те изпитат. Постарай се малко

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 707 Гневно

  ОСТАВКА!!!
  ВЕДНАГА!!!

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 21. 21 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1102 Весело

  Айде наште Долу тирана Орешарски, долу лъжеца Станишев, долу популиста Местан Да живее революцията, да живее свободата

  Няма шики-мики.
 22. 22 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 707 Любопитно

  До коментар [#15] от "alexandra_94":

  Други предложения?

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 23. 23 Профил на alexandra_94
  alexandra_94
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А и понеже не можем да се сетим за друго да прецакаме всички студенти.Ок.. явно всеки друг ще избира какво да става с образованието ни,но не и ние

 24. 24 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  Правилно! Търтеите в парламента трябва да бъдат притеснявани постоянно.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 25. 25 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  Реформаторски Блок
  25.1.2014

  Подкрепяме ви за смелостта и решителността да отстоявате исканията си и сме твърдо с вас. Призоваваме всички български граждани, демократи, родители, студенти и преподаватели да защитим заедно европейското бъдеще на страната си. Тя е наша и на нашите студенти и деца, НЕ на мафията.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1497 Весело

  Актуалната опорна точка из форумите е : "Защо точно преди сесията?!?"

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 28. 28 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#15] от "alexandra_94":

  Миличка,с това правителство нямаш бъдеще тук.Нито бъдещите ти деца.Държавата се разпада и никога не е била толкова оплячкосвана.

 29. 29 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2573 Любопитно

  До коментар [#25] от "Нашата цел е незабавно отстраняване на мафията":

  това пък какво е?

 30. 30 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#15] от "alexandra_94":

  Бас държа, че не си студент/ка/ Престараването с 94 отзад те издаде. Опитваш се да се по-убедителен като се представяш за 20 годишно момиче. Свали фуражката и разпусни, не ти се получи тоя път.

  Няма шики-мики.
 31. 31 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Очаквам изказване от Ранобудните, че това може да се окажат провокатори...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 32. 32 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  [quote#15:"alexandra_94"]АМИ ИЗВИНЯВАЙТЕ,НО АЗ ИМАМ ПРАВО СЪЩО ДА ИЗБИРАМ МОЕТО БЪДЕЩЕ И НЕ МИСЛЯ,ЧЕ КАТО МИ прецакат сесията не мисля,че ще е нещото,което ще всее РЕСПЕКТ в мен!!! [/quote]
  Една прецакана сесия е нищо в сравнение с едно прецакано бъдеще, но човек трябва да има възможности и желание да го схване.

 33. 33 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#15] от "alexandra_94":

  Миличка,с това правителство нямаш бъдеще тук.Нито бъдещите ти деца.Държавата се разпада и никога не е била толкова оплячкосвана.

 34. 34 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Организаторите явно са получили революционен заряд от украинските огнехвъргачи и подпалвачи на автомобилни гуми. Надявам се да не приложат пироманските им методи за революционна борба до окончателната победа на демокрацията и тук.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 35. 35 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Идея си нямам това защо излезе още веднъж.Извинявам се за дубъла.

 36. 36 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1581 Весело

  УкОпация 2.0?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 37. 37 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 587 Неутрално

  №15 :
  "ПРИМИРИХ СЕ С ТОВА,ОК.ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ,ВЪПРЕКИ ЧЕ...."
  МРЪН , МРЪН , МРЪН

  Тя се примирила , че някой прави нещо за доброто на България .
  Пасивността и конформизма , овчедушието и егоизма са тези , които убиват Майка България , не олигарсите !

 38. 38 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1517 Весело

  До коментар [#15] от "alexandra_94":

  Вие специално за този коментар ли се регистрирахте? Верно ли сте студентка? Бре, бре, бре?

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 39. 39 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2573 Неутрално

  "Според някой от хората в двора се води разговор с някой от заместник-ректорите. По-късно стана известно, че там е заместник-ректорът Румен Панков и друг представител на висшето училище."

  "Действащият зам.-ректор на СУ „Св. Климент Охридски” проф. Румен Панков се оказа най-висшият сътрудник на бившата Държавна сигурност в ръководството на Алма матер от оповестените в сряда 35 учени от Софийския университет."

 40. 40 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Требва да си абсолютен тепигьоз, жалък страхливец.. ако и след 3 тата поред окупация, да не застанеш открито срещу студентите и да кажеш... "Да, явно без моята ОСТАВКА, няма да се реши проблема.."

 41. 41 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 587 Неутрално


  По-добре бъдеще без диплома , отколкото диплома без бъдеще .

 42. 42 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2573 Любопитно

  [quote#25:"Нашата цел е незабавно отстраняване на мафията"]25.1.2014 [/quote]
  ади дееее, кажи

 43. 43 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Гордея се , че имаме такива студенти... въпреки комунистите и крадливото дпс..

 44. 44 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 526 Неутрално

  А защо ли само на Токушев? А на Велчев???? А Пламен Киров, а Гроздан Илиев? Двойнствени мотиви размазват целите на окупацията

 45. 45 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#37] от "magnas":

  + + + + + Абсолютно правилно казано!Егоизма и очедушието.
  Индивидуалното спасение.Но колкото и да се спасяваш,ще опреш до системата,а тя като е разпадната - губиш.Обединението прави силата!Това е!

 46. 46 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#15] от "alexandra_94":

  Господи, дете, с логиката ти мога да се примиря, но с писмената ти култура не мога!

  С какъв приемен изпит си влязла в Университета, та
  пишеш така?!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 47. 47 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  [quote#15:"alexandra_94"]З НЕ СЪМ СЪГЛАСНА 10 ЧОВЕКА ДА ОКУПИРАТ УНИВЕРСИТЕТ ЗА 20 000!!![/quote]
  Ами противопоствете им се, като не сте съгласна. Застанете с подкрепящите ви състуденти лице в лице с окупиращите и защитете с аргументи гледната си точка.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 48. 48 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  "Студентите, които са организатори на акцията, не са част от Ранобудните студенти, но са участвали по време на окупацията."
  ...
  Не са част, но са участвали. ..Тва требе да са Будоарните студенти. ...Ша бъде ноо интимно и ноо вълнуващо, ..най-сетне, ...Маркиз дьо Сад е писал по въпроса.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 49. 49 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Студентите са останали след края на лекциите, изчакали са да излязат всички хора и към 22.30 ч. са уведомили охраната, че университът е окупиран. След това са заключили сградата. Малко по-късно е дошъл и заместник-ректорът.
  .................
  Това малко като трилър-сценарий, "Умирай трудно-1" или "Под обсада 1-2". Въпросът е, че това е сляпа улица. Със същият успех може да се олупира и "Кирил и Мтодий" или Военният музей, това не е лост за влияние в/у гьонсуратите от НС.
  Чл. кор. проф. дбн Румен Георгиев Панков е специалист в областта на клетъчната биология, за негоцятор не става. Има такъв филм със Самюел Джексън и Кевин Спейси "The Negotiator", дано поне него да е гледал.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 50. 50 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Някой няма ли повече инфо? Иначе браво на студентите и успех!

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 51. 51 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  "Папуняци нецелунати" - както е казал поета...

  Да им спират парното, тока и нета, пък те нека си окупират колкото щат!

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#21] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":

  Ама и без Боко, Дефое... Без Боко.

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 55. 55 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#38] от "kas.":

  регистриран преди няколко минути, явно имат нощна смяна

  Birds of a feather flock together.
 56. 56 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#50] от "Велислав":
  "Някой няма ли повече инфо? Иначе браво на студентите и успех!"
  ...
  Нема инфо, ама успех им желаеш. ..Готин си, ама хазартно подхождаш, ...собствен бизнес требе да не си имал предполагам.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 57. 57 Профил на Десислава Антонова
  Десислава Антонова
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#15] от "alexandra_94":
  Александра, без да Ви куря, изборът си е ваш, но когато чета коментари като вашия се наръжавам и по дяволите, карате ме да си мисля, че надежда за България няма, щом точно ние младите сме толкова заспали и примирени и най-важното повърхностни и посредствени! Тъжно ми е, жал ми е! Надявам се, хората, за които един взет изпит е по-важен от бъдещето му развитие (и не, двете не са свързани непосредствено) да са толкова малко, че на практика, незначителен фактор.

 58. 58 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 814 Весело

  Ранобудните се оттеглиха, ред е на къснолягащите!

 59. 59 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 795 Весело

  До коментар [#38] от "kas.":

  Еееех, за двайс лева и аз веднагя студенчи ставам

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 60. 60 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Хайде успех този път. Оставка на парламента и правителството!

 61. 61 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1517 Весело

  До коментар [#55] от "rldkfl":


  [quote#55:"rldkfl"]явно имат нощна смяна[/quote]
  Очаквам и спящите клетки да се събудят.

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 62. 62 Профил на kaiser_soze
  kaiser_soze
  Рейтинг: 409 Весело

  За да има мир, комунистите в Сибир!

  Петата Колона на Русия: http://petatakolona.com
 63. 63 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#57] от "Десислава Антонова":

  [quote#57:"Десислава Антонова"]без да Ви куря,[/quote]

  Ама госпожа, Вий не можете да курите момичето, оставете таз работа на нас - мъжите

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 64. 64 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1517 Гневно

  До коментар [#59] от "boko-maru":


  [quote#59:"boko-maru"]за двайс лева [/quote]
  Тавкиз пари на мен не са ми сладки.

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  Кулеги, ..хлъц, ...да укопираме некоя талавизия на Пеевски, ..упс, ..васдържах са да хлъцна, ...напред! ...Некоя кулешка да си извади цицорката и да поведе кулегията, ..настоявам, ..тва е важно, ..хлъц, ..не съм дуцент Драганов, ..пиша ви ноо добър (4) като за начало на сесията.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 795 Весело

  До коментар [#64] от "kas.":

  Шега беше, колега, но не ви кУря

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 69. 69 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1517 Любопитно

  До коментар [#68] от "boko-maru":


  [quote#68:"boko-maru"]кУря [/quote]
  И на мъже ли взе да налиташ?>

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 70. 70 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2498 Весело

  [quote#68:"boko-maru"]Шега беше, колега, но не ви кУря [/quote]
  Леле, каква пуританщина!

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 71. 71 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#56] от "Мани":

  Ок, чакаме повече инфо. Но щом искането е за оставка и разпускане на това НС, не виждам защо да не им пожелая успех. Нито кабинета, нито опозицията са алтернатива на статуквото и т.н. , да не задълбаваме сега по темата. Лека вечер от мен.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 72. 72 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Пирфектно. Йовчев тъкмо се беше успокоил и ся отново е застрашен от инфаркт.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 73. 73 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#57] от "Десислава Антонова":

  Сега, след дълбок прочит на Вашия коментар, наистина разбрах, колко пагубна е била окупацията на университета, тъй като при Вас са зейнали дупки в езиковата грамотност - не сте усвоили материал, изучаван в 4-6 клас... Такова като Вас аз лично бих го изхвърлил от Университета, който съм завършил, с ритници... Но не Ви кУря...

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 74. 74 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 795 Весело

  До коментар [#69] от "kas.":

  Кото има

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 75. 75 Профил на SStan
  SStan
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Студентите са останали след края на лекциите, изчакали са да излязат всички хора и към 22.30 ч. са уведомили охраната, че университът е окупиран. След това са заключили сградата. Малко по-късно е дошъл и заместник-ректорът.
  .................

  Е, този ключ при студентите ли е бил??? А тази охтана е там, само за да бъде уведомена? Нещо не ми е ясно как точно е станало!

 76. 76 Профил на vgs
  vgs
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Успех и дано най-после всички прогресивни оптимисти в България се обединят под общи позиции и искания. По-дборе четвърт век по-късно, открокото никога.

 77. 77 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1517 Весело

  До коментар [#66] от "Мани":

  Мани, ти надскочи себе си с този коментар

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 78. 78 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 753 Разстроено

  Сега схванахте ли какво имах предвид преди 2 часа като написах ,че гротески персонажи са в центъра на вниманието в окаяната ни държавица..

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 79. 79 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1517 Весело

  До коментар [#74] от "boko-maru":

  Вземи да отскочиш до Истамбул - там ще намериш по-подходящи. Просто търси си друг.

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 80. 80 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#71] от "Велислав":
  "Нито кабинета, нито опозицията са алтернатива на статуквото и т.н."
  ...
  Що?! ...Парламентарно представената опозиция днес ма възхити с градивната си непримиримост, ...дай Боже секиму такава опозиция, ...и се Будко Комунето да я води.
  пп: Лека!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 81. 81 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 795 Разстроено

  До коментар [#75] от "SStan":

  М не, ключът е бил през девет земи в десета, в едно дървено сандъче на хилядолетен дъб, ама го е пазил Иля Муромец, ама пак бил пиян, да го ...

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 82. 82 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1517 Весело


  До коментар [#74] от "boko-maru":

  Истанбул - грешчица

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 83. 83 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 798 Весело
 84. 84 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  До коментар [#77] от "kas.":
  "Мани, ти надскочи себе си с този коментар"
  ...
  Подигравай са, ..сеа ти са е паднало, ..ама и ти ша са напиеш некой път!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 85. 85 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Правителството пада . Организаторите този път изчислиха добре момента.Избори две в едно.

 86. 86 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Весело

  До коментар [#80] от "Мани":

  Факт! Айде лека.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 87. 87 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#77] от "kas.":
  Ако го прочете Драганов, направо ще се изпокрие в миша дупка, привлачвайки с мъка след себе се бутилка питие.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 88. 88 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 795 Весело

  До коментар [#80] от "Мани":

  Мани, Будистите сега ще те изядат

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 89. 89 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1517 Разстроено

  До коментар [#84] от "Мани":

  Ма как ти хрумна, че ти се подигравам? Никогиш!

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 90. 90 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1443 Любопитно

  Жалка, жалка, жалка работа. Е нЕма да стане. "Стани да седна" отдавна НЕ ВЪРВИ...

 91. 91 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Успех, ранобудни студенти? Във вас е бъдещето!

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 92. 92 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 795 Весело

  До коментар [#82] от "kas.":

  [quote#82:"kas."]Истанбул - грешчица [/quote]
  Ааа, е така е по-добре

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 93. 93 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Шах с пешката за станишко и неговата клика.
  Другари, прилагат ви тактиката на т.нар. Мечешка прегръдка, това е тактиката на ген. Чуйков при сталинград.
  Успех на студентите!

 94. 94 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1581 Весело

  [quote#76:"vgs"]Успех и дано най-после всички прогресивни оптимисти в България се обединят под общи позиции и искания[/quote]
  А-а-а, да си имаме уважението! Тези са от регресивните сили. Ние комунягите сме от прогресивните и сме оптимисти за светлото бъдеще на човечеството!!!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 95. 95 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1066 Весело

  И аз май ще се включа в протеста,като окупирам на комшията булката.Ще му я върна,ако Орешарски подаде оставка.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 96. 96 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#92] от "boko-maru":
  Деловото ми предложение е да последваме примера на Украйна. Защото се видя, че не става со кротце и со благо.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 97. 97 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1581 Весело

  "Малко преди 02 часа Тони Господинов (който участваше и в първата окупация) прочете декларация с искания, която в момента се обсъжда за допълнения и редакции, за да бъде разпространена"

  Хм! Нередактирана декларация прочете. Защо бързате толкова, бе? Ще вземете да опорочите новата версия(2.0). Или може би това е само БЕТА.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 98. 98 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 753 Разстроено

  [quote#91:"bricky"]Успех, ранобудни студенти? Във вас е бъдещето[/quote]
  Мое ли посред нощ да се изцепиш с тоА лозунг...

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 99. 99 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ми тия прохфесори кво друго очакват бе ?!
  Оная ранобудка Монова, дет беше заседнала окупационно не й дадоха да апне коледна питка. Чак след новогодишната нощ успя да са подмий женицата. Че беше заприличала на късната Цола Драгойчева - от таз многомесечна окупация беше кирлясала така че чак са беше вмирисала на рокфор горката.
  Ония другите софийски ранобудки пък са бяха омазали и олекявили с лютеница от таз жестока партизанска борба у аулата, дето я бяха обърнали на землянка.
  И сега некви си идейно неподковани аполитични студенти искали били на изпити да одят, сесия било, и не си дават поне записките на ранобудките, дет цял семестър за тяхното бъдеще са таковаха ранобудките у таковото.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 100. 100 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 753 Разстроено

  [quote#96:"ПАВЛА - SorryLol"]Деловото ми предложение е да последваме примера на Украйна. Защото се видя, че не става со кротце и со благо[/quote]
  Пав ,знаеш , че те обичам и винаги ще е така , ама какво се промени в Украйна..Сега властта искат тези , дето я имаха 5 години..И какво направиха....

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK