Студенти, които окупираха отново: Длъжни сме да подновим протестите (видео)

Студенти, които окупираха отново: Длъжни сме да подновим протестите (видео)

© Юлия ЛазароваЕто пълният текст на декларацията, която студентите, окупирали наново Ректората, прочетоха:


ДЕКЛАРАЦИЯ НА СТУДЕНТИТЕ, ПОДНОВЯВАЩИ ОКУПАЦИОННИЯ ПРОТЕСТ В РЕКТОРАТА НА СУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"


В края на октомври 2013, след месеци обществено недоволство, пренебрегвано от властите, част от студентите започнаха окупация на Университета. Поради собствената ни липса на опит с безчестните начини на действие на престъпниците, разпореждащи се с държавната власт, тази окупация беше неутрализирана, смекчена и свалена. Осъзнаваме, че това не бива да се повтаря. Наша отговорност пред България е да подновим истинските протестни студентски действия, които от 1990 насам винаги са минавали през солидарност с обществения интерес срещу най-корумпираните посткомунистически правителства на страната.
Дължим много на общественото доверие, създадено през първата половина на ноември 2013 и молим всички будни граждани да извинят грешката ни. Длъжни сме заедно да свалим XLII-то "Народно" събрание – и то без симпатии към никоя от силите там. Ние сме част от всички български граждани, които протестират срещу мафиотското управление на страната.


В студентска декларация от 16 ноември 2013 беше заявено, че окупацията ще бъде подновена, ако има провокации към протестиращите студенти. Такива провокации имаше и има, при това многобройни. На първо място, Ректорът на нашия Университет проф. Иван Илчев, който за съжаление не успява дори да прикрие личната си зависимост от престъпната БСП, не защити академичната автономия, когато полиция незаконно влизаше на университетска територия.


На фона на предишни Ректори, както и на фона на събитията в Украйна, когато академичните ръководства заявяват истинска съпричастност със справедливия протест на студентите си, ние бяхме оставени сами и дори притискани да изоставим действията си. Дори сега охраната ни отказва съдействие по заповед на Ректора, което не ни спира да гарантираме сигурността на окупираната сграда. Обвинението, че пречим на колегите си и на сесията отхвърляме с аргумента на професор Кьосев, че просто повече така не може.


Нашият отговор е, че проф. Илчев повече не може да бъде наш Ректор. Ние искаме оставката му от поста, за който той се оказа негоден. Разбира се, ако проф. Илчев желае да доведе външни сили в Ректората, това би било поредно доказателство за неспособността му да бъде на висотата на поста си. Също така искаме оставката на проф. Токушев, който опорочи Конституцията на страната. Мониторинговият доклад на Европейската комисия потвърждава, че България не може да продължава да пренебрегва елементарен морал и законност.


Съдебната система, политическата легитимност и доверието към институциите на практика са съсипани. Ние отказваме да търпим това. Правителството продължава да взима трайно обвързващи страната заеми с нищожен социален ефект. Прокуратурата прикрива прането на пари от страна на Христо Бисеров и го представя пред обществото само като свидетел по други дела. "Народен" представител, скандалният Волен Сидеров си позволява грубиянски прояви спрямо френски дипломати и български журналисти. Отново "народен" представител, Страхил Ангелов извърши недопустимо действие, изразявайки подкрепа за Башар Асад в Сирия, с което злепостави страната ни. Абсолютно неприемливият Делян Пеевски незаконно заседава в Парламента докато подготвя информационния монопол над разпространението на печата.


Подготвя се и поредното разхищение на природен ресурс с незаконни строежи в Странджа. Същевременно няма и никакво държавно решение в интерес на тютюноработниците или бежанската криза. Всичко това показва парализата на управлението, заинтересувано само от прокарването на руски интереси у нас. Всичко това ни кара да подновим окупацията на Ректората на Софийския университет като знак на отхвърляне на сегашната власт.


Заявяваме, че повече няма да се поддадем на никакви опити за подмяна на протестната необходимист. България, както и Украйна, има защо да се бои за бъдещето си на цивилизована страна в европейското семейство. Затова отказваме да приемаме разпорежданията и решенията на това управление. Както на 1 ноември 2013, призоваваме всички български граждани към гражданско неподчинение, бойкот на властта и ефективен протест. Съзнаваме, че всеки следващ път събирането на гражданската енергия става по-трудно, но вече не можем да приемем нищо по-малко от оставка на кабинета, разпускане на "Народното" събрание и отговорност на лицата, участващи в проваленото управление на Родината ни.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Мечтая за момента, когато България ще бъде истински член на ЕС.
  ОСТАВКА, глухари!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 2. 2 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Трябва да се възобновят протестите и то със страшна сила! Комунисти лесно от власт, не се свалят!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 3. 3 Профил на quos
  *****
  Любопитно

  [quote#2:"Георги"]Трябва да се възобновят протестите и то със страшна сила![/quote]
  Ми айде Гога!
  Фащайте са с кака ти Паулинка и въстановявайте!
  Тя ша гепне идин байряк,ти - идна бухалка!Аз ша надувам вувузелята!
  И така:
  Allons enfants de la Patrie,
  Le jour de gloire est arrivé
  Паулинкя като Нике,ти като Гаврош - така са прай революция!

 4. 4 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 498 Неутрално

  "Съдебната система, политическата легитимност и доверието към институциите на практика са съсипани."
  Точно казано. Оставка!

 5. 5 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1499 Весело

  Опят декларации правят. Не можеха ли просто да прочетат някои от старите. Защо се мъчат допълнително за пусто.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 6. 6 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  "Длъжни сме да подновим протестите."
  А ние сме длъжни да ви подкрепим.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 7. 7 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Добре я подкарват студентите пак, но трябват лица, водачи на протестите. Някой в първата редица. Раданее, там ли си...хайде повеждай народа ако имаш сили, ако не направи място на някой дето има.
  Къде е българския Кличко.... Кубрат Пулев... Някой да поведе тоя народ, да се проветрим малко от тия маскари в парламента и правителството...

 8. 8 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#3] от "quos":
  [quote#3:"quos"]Паулинкя като Нике,ти като Гаврош[/quote]
  Moi je peux le faife. Но такива като теб ще си останат вечно в блатото да пляскат и да се мъчат да изплуват. Приоритети - едни искаме свобода, други искате мръсота.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 9. 9 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1499 Весело

  [quote#7:"dutch"]Къде е българския Кличко.... Кубрат Пулев... [/quote]
  Слаба ви е надеждата. Кубрат каза, че няма намерение да се занимава с политика.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 10. 10 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#9] от "АБПФК":
  Абе, може и да не е точно Кубрат Пулев, ама трябва някой с топки. Някой дето може да излезе пред ректората и да дръпне една хубава реч. Водач и лидер. (Например, нещо като волен по смелост, само че нормален, е такъв трябва сега...)

 11. 11 Профил на quos
  *****
  Гневно

  [quote#8:"ПАВЛА - SorryLol"]едни искаме свобода[/quote]
  Искаш свобода - хубу!
  Повеждай народя тогас!
  Казах - вади цицора,развявай байрако и на майдана или там барикадата!
  Или шубето е голям страх?
  Можеш само да вряскаш по форумите?
  Туй му се вика провокация а за таквиз като теби Ботев е писал "В меаната"!
  Не те е срам провокаторка!

 12. 12 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  [quote#10:"dutch"]Например, нещо като волен по смелост, само че нормален[/quote]
  Волен не (толкова) ненормален. Просто издивява понякога, защото и журналята не са стока и го питат само за глупости и лъжи.

  А иначе има доста добри искания за благото на народа.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 13. 13 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Браво на младежите! Този път до дупка. Да изгоним мафията и комунистите от хубавата ни държава!

  До коментар [#3] от "quos":
  [quote#10:"dutch"]Например, нещо като волен по смелост[/quote]
  Тоя не е смел! Той е нагъл.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 14. 14 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#12] от "АБПФК":
  До коментар [#13] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":
  волен си е болен, ама не за него е думата сега.
  Водач трябва на Ранобудните студенти и на протестите. Помните ли какво беше на протестите против правителството на Жан Виденов. Всяка вечер протест. В първата редица на протеста беше Иван Костов, добър Костов, лош Костов...Там беше, със синя лента на челото и с Надка до него...Всяка вечер.... И аз ще кажа като оная баба от вица....къде е тоя човек сега.... (Не И.К. къде е, къде и лидера?)

 15. 15 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1499 Весело

  [quote#14:"dutch"]Не И.К. къде е, къде и лидера?[/quote]
  Ами изберете си от РБ, или от другите СДС- та. Там лидери бол.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 16. 16 Профил на Граф Влад Задyнайски - semper idem
  *****
  Весело

  [quote#15:"АБПФК"]Ами изберете си от РБ, или от другите СДС- та. Там лидери бол.[/quote]
  Цял файтон!

 17. 17 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#15] от "АБПФК":
  Лидери - бол, лидер акъл и топки - йок, това е лошото. Голям проблем, хем трябва да е нормален, хем с топки - не се намират лесно такива за съжаление

 18. 18 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1499 Весело

  До коментар [#17] от "dutch":

  Е, ББ има поне има топки и бие всички на всевъзможни избори, ама не го щете. Акъл може да му дават някои от патерицата Му, ако се замислите и се вземете с Него.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 19. 19 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Няма политици с топки и това е...

  Само една Катето михайлова и сегашната министърка на правосъдието ... - но дори и те с тези мустаци, само те няма как да спасят положението...

 20. 20 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1391 Весело

  Мммм чи кефъ.
  Току що изтече първата новина за първия успех на поредната ранобудкина окупация.
  От своя фейсбук-профил леля Минка - чистачката на етажа, която преди минути е била събудена от внучката си с новината за новата окупация четем следното:
  - Предавам са.
  - Подавам оставка. Писна ми от тия брадати пръчове и пръчки.
  - Я нема да чистим, кат изоглавена всеки път след тия кирливани с тия техните техните окупации и буркани с лютеница и джумерки.
  - Възирам и че ги остаем тия онанисти
  (в оригинала е написала друго) да са давят у собствените фъшкии и простотии.
  ---
  От своя страна ранобудките са заявили специално пред спешно пристигналите журналисти от "дневник", че оставката на леля Минка е първата победа над монархо-комуно-фашизма, а утре очакват оставката си да хвърли и бай-Колю параджията, който на предната окопация им е пъхал прът в колелата на революцията и нарочно е намалявал парното, въпреки изричната директива на окупационния щаб и централния комитет на революционната партийна организация.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 21. 21 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#18] от "АБПФК":
  Ми, аз дати кажа съм за. По негово време, като ли че по-на място бяха нещата. напоследък и десен го дава и в народната партия и всичко... Ама нещо и на него май не му се разправя, кръвно вдига, студентите не го искат и така...ама в сравнение с бея, гея и нервния кубинец е по-добре да ти кажа...

 22. 22 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1499 Весело

  [quote#21:"dutch"]напоследък и десен го дава и в народната партия и всичко[/quote]
  Аз все се чудя защо (тъмно) сините партии взеха да се наричат народни. Нещо са изплагиатствали от нашето близко минало.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 23. 23 Профил на vgs
  vgs
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Трудно ще се постигне нещо значимо с толкова недоверие и песимизъм. Толкова негативизъм в аванс. Чета мненията под статиите за студентската окупация и се чувствам в древна Вавилония - всеки говори на свой си език. Толкова сме малко, а не можем да намерим допирни точки.

 24. 24 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 450 Неутрално
 25. 25 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  До коментар [#5] от "АБПФК":

  ам ти що се мъчиш ,кво не си съгласен ,нали нищо няма да направят ,що не си пиеш спокойно ракиицата ,ами се трошиш тук да защитаваш партията ,няма смисъл

 26. 26 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  До коментар [#20] от "PlamenVarna":

  е да де ,ама ако ги няма студентите и каката и баюто ще са просто едни безработни червени чакащи да и м спуснат опорни точки във вид на социални помощи ,за да гласуват за батюшка станиш ,сега може и за гоце

 27. 27 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 506 Весело

  Онкупанцията малко изглежда като частна война с ректора...и тук там малко за пипер на манджата са сложили и по нещо различно

 28. 28 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  "Длъжни сме заедно да свалим XLII-то "Народно" събрание – и то без симпатии към никоя от силите там."

  Остава само да ни кажете, към кого точно сме ДЛЪЖНИ да имаме симпатии.
  Създава се усещане за подмолност и двуличие. Малко взе да става, може да се давя ама искам да ме спаси само еди кой си, иначе не ща.

 29. 29 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  До коментар [#23] от "vgs":

  Хм, има само една допирна точка и тя е - Вуте да е зле.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Сега ректорът ще ги попита защо точно преди сесията... дано да са го премислили, но не ми се вярва. Подкрепям исканията им и дано не се окажа права.

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Много антипатични дечица, но имат право.

 32. 32 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Част от декларацията е и това - неказаното, че са получили ново финансиране от към студента Пърдю! Другото са алабализми! Да живее новата окупация! Ако ги няма тези юнаци и юначки, може и да не се повтори статуквото, но то според спонсорите им трябва да се повтаря до безкрайност! Пак девствена ще излезе булката!

 33. 33 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ако трябва да избирам фаворит измежду най-тъпите декларации на студентите-протестъри, тази на нео-ранобудниците определено ще е в първата десятка.

 34. 34 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ИЗЛАГАЦИЯ, поредната..........

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 35. 35 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Новите партизани били от войнствуващото крило на окупаторите. Това ми заприлича на епизод от сагата за ислямистките брята..

 36. 36 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#33:"jozi81"]измежду най-тъпите декларации на студентите-протестъри[/quote]
  Така и не можах да разбера какво точно искат този път. Явно не беше им минал снощния махмурлук.

 37. 37 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Поради собствената ни липса на опит с безчестните начини на действие на престъпниците, разпореждащи се с държавната власт, тази окупация беше неутрализирана, смекчена и свалена"

  Ами те не си ли свалиха сами окупацията? И как точно "престъпниците" са я неутрализирали, смекчили и свалили, като ги оставиха да киснат над два месеца в най-просторния и хубав имот в центъра с прекрасна гледка?

 38. 38 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Дори сега охраната ни отказва съдействие..."

  Е, как да ви съдейства охраната? Да отвори широко вратите, за да ги затворите пак с вериги? Да ви носи банички и тоалетна хартия? Да ви окачва тъпите плакати "укопация" по фасадата?

 39. 39 Профил на Граф Влад Задyнайски - semper idem
  *****
  Любопитно

  [quote#35:"Култура ми Бойко"]Новите партизани били от войнствуващото крило на окупаторите. [/quote]

  Като ИРА - извънредни!?!
  Ава едва ли знаят какво е това?Аз не съм убеден и във форума колко човека са запознати!


 40. 40 Профил на Граф Влад Задyнайски - semper idem
  *****
  Весело

  [quote#38:"jozi81"]Е, как да ви съдейства охраната? ...Да ви окачва тъпите плакати "укопация" по фасадата?[/quote]
  Хих!

 41. 41 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#36] от "Култура ми Бойко":
  Какво искат ли?
  -Трамплин за политическа кариера на определени лица, зер ще се редят листи.
  -Кръвопреливане в анемичните вени на нескопосни политически формирования, който отдавна никой не взема на сериозно.
  -Безплатна реклама.
  -Опит да се оправдаят парите на спонсорите, харчени бадева от доста време.

  А всъщност нито талибетата, нито менторите им явно не вдяват ,че не сме в 90-те когато наивниците бяха доста повече.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 42. 42 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Украинци сте, мамини синчета, ама все не сте дотам...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 43. 43 Профил на Граф Влад Задyнайски - semper idem
  *****
  Любопитно

  [quote#37:"jozi81"]И как точно "престъпниците" са я неутрализирали, смекчили[/quote]
  Сигурно имат пред вид,че не са им монтирали походна баня и кожата им е Умекнала от кир?

 44. 44 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  " Длъжни сме да подновим протестите"-заглавие

  -За много работи сте длъжни,ама за толкова само ви стига акъла.

 45. 45 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#44] от "dedo pepo":
  Нещо като "Укопация"-Втора употреба!

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 46. 46 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Обвинението, че пречим на колегите си и на сесията отхвърляме с аргумента на професор Кьосев, че просто повече така не може"...

  То бива тъпотии, ама тези чупят рекорди...

 47. 47 Профил на lokonchik
  lokonchik
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Смешници. Ако правят нещо поне да е, ако не - поне да не се излагат.

 48. 48 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 866 Неутрално

  [quote#7:"dutch"]Добре я подкарват студентите пак, но трябват лица, водачи на протестите. Някой в първата редица. [/quote]
  -Водачи имат, ама лицата им са отзад, за да не личи,че са със стари муцуни и отдавна не са студенти.

 49. 49 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#39:"Граф Влад Задyнайски - semper idem"]ато ИРА - извънредни!?!
  Ава едва ли знаят какво е това?Аз не съм убеден и във форума колко човека са запознати[/quote]---------------------------------------------------Това за Янчо симитчията ли се отнася, или въобще?

 50. 50 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 866 Весело

  [quote#6:"7777"]
  "Длъжни сме да подновим протестите."
  А ние сме длъжни да ви подкрепим. [/quote]
  -Понеже РХ и Коледа отминаха и наближава Великден,този път вместо с питки подкрепата трябва да е с козунаци и боядисани яйца/без червени/,щото са комунистически.

 51. 51 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Обръщението им, разбира се, отново е пълна глупост, целящо да разпали подкрепата на себеподобните им.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 52. 52 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Абсолютно неприемливият Делян Пеевски незаконно заседава в Парламента...
  ----
  Някой да е виждал Делянчо в парламентарната зала? Който им пише опорните точки на новите окупатори, леко се е отклонил....

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 53. 53 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1218 Весело

  Тва е втори сезон на серияла явно ))

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 54. 54 Профил на studentka
  studentka
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  До коментар [#12] от "АБПФК":

  Моля, синхронизирайте се с новините за Волен от последните 7 месеца. Той е крадящ нагъл вандал, голям на думи, голям на крадене и ползвател на беззаконието.
  Върши неща изключително и само за себе си и в ущърб на другите

 55. 55 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Похвална непримиримост на студентите, но това няма да свали тези дебили. Никаква форма на мирен протест няма да ги свали. Децата са наивни и се надяват, че имат насреща хора с европейски ценностти. Тези не са такива и биха ги размазали от бой, ако не бяхме членове на ЕС. Вече смятам, че единствения сигурен начин това правителство да падне е да му се спретне един бърз референдум с въпрос - "Искате ли заедно с Евроизборите да се проведат и предсрочни парламентарни избори". Смятам, че нужните 500 000 гласа за задействане на процедурата могат да се съберат само за 1 седмица и то само в София. Оттук нататък има два добри за варианта - или народа печели референдума категорично или БСП уплашени, че на референдум ще лъсне трагично ниската им подкрепа в обществото се съгласяват на избори 2 в 1 "на сляпо". Не знам, какви висши интереси в опозицията досега са пречили да се организира досега този референдум и то при сигурен положителен изход. Подкрепата за антиправителствените протести през лятото достигаше до 80% и не вярвам сериозно да е спаднала, въпреки внушенията на червенобузите социолози. Защо? Кой? Кой? Кой не иска свали правителството с референдум и то веднага? Питайте и вие!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 56. 56 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#1] от "ПАВЛА - SorryLol":

  ++++++++++++++++++

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 57. 57 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Длъжни сме заедно да свалим XLII-то "Народно" събрание – и то без симпатии към никоя от силите там.

  А на коя извън парламентарна партия или сила симпатизирате?
  Защо ли питам?РъБъ.Това което правите драги ми студенти,в света към който твърдите, че желаете да принадлежете, се нарича тероризъм,опит за държавен преврат.
  Ще задам още един хипотетичен въпрос.Как ще реагират властите в Германия,САЩ,Великобритания и т.н. ако двадесетина души превземат държавен университет с искате точно такова като вашето,ако направят копи пейст на вашата декларация и я пуснат в медиите???
  Не се срамувам от вас,а от хората който ви употребяват за да се докопат по някакъв начин до властта,но не в интерес на народа,а заради чужди интереси.
  О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин...

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#5] от "АБПФК":

  защото грандиозните гафове на "управлението" се сипят всяка седмица нови и нови

  всеки буден българин трябва да реагира и винаги студентите на СУ са били най-будните !

 60. 60 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#8] от "ПАВЛА - SorryLol":Да понаучиш малко френския , а ?

 61. 61 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#14] от "dutch":Ти тогава в детската градина ли беше ? Щото народът цял месец правеше митинги преди на Костов и приятелчетата му да им замирише на власт. Преди да усетят ,че могат да използват народното недоволство и да вземат властта. Костов и сие излязоха пред народа месец след началото на митингите.

 62. 62 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#57] от "Фронт за Национално Обединение": Знаеш ли , аз напоследък наистина се срамувам. Има поради что.

 63. 63 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#61] от "ahasver"
  Не си прав, тогава митингите не траеха даже и месец, всичко се разви доста по бързо

 64. 64 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Похвална непримиримост на студентите, но това няма да свали тези дебили. Никаква форма на мирен протест няма да ги свали. Децата са наивни и се надяват, че имат насреща хора с европейски ценностти. Тези не са такива и биха ги размазали от бой, ако не бяхме членове на ЕС. Вече смятам, че единствения сигурен начин това правителство да падне е да му се спретне един бърз референдум с въпрос - "Искате ли заедно с Евроизборите да се проведат и предсрочни парламентарни избори". Смятам, че нужните 500 000 гласа за задействане на процедурата могат да се съберат само за 1 седмица и то само в София. Оттук нататък има два добри за варианта - или народа печели референдума категорично или БСП уплашени, че на референдум ще лъсне трагично ниската им подкрепа в обществото се съгласяват на избори 2 в 1 "на сляпо". Не знам, какви висши интереси в опозицията досега са пречили да се организира досега този референдум и то при сигурен положителен изход. Подкрепата за антиправителствените протести през лятото достигаше до 80% и не вярвам сериозно да е спаднала, въпреки внушенията на червенобузите социолози. Защо? Кой? Кой? Кой не иска свали правителството с референдум и то веднага? Питайте и вие!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 65. 65 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#37:"jozi81"]Ами те не си ли свалиха сами окупацията? И как точно "престъпниците" са я неутрализирали, смекчили и свалили, като ги оставиха да киснат над два месеца в най-просторния и хубав имот в центъра с прекрасна гледка?[/quote]Раннобудните са млади, но вече знаят, че най-доброто оправдание в България е "някой ми сра в гащите". Умни деца.

 66. 66 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#63] от "dutch": Тогава бях ПРАВ . В предните редици , със синьо знаме в ръце , на него юмрук с червена роза. Всеки ден след 16 часа.
  И зная кога този мушмурок Костов се появи за първи път. Насила му набутахме властта. Сега байракът е прибран , Иванчо гледа телевизия , Раданчо се фърля на барикадата.
  Мен на митинг повече няма да ме видят.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1499 Весело

  [quote#54:"studentka"]Той е крадящ нагъл вандал[/quote]
  Не знам да ли краде, ама чак "вандал"? Пък от кого да краде. А тия дето мацаха паметници, какви са?

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK