"Ранобудните" се разграничиха от новата окупация, Ивайло Динев и други студенти я подкрепиха (обновена в 21:20)

"Ранобудните" се разграничиха от новата окупация, Ивайло Динев и други студенти я подкрепиха (обновена в 21:20)

© Юлия ЛазароваРанобудните студенти" се разграничиха от започналата нова окупация на сградата на Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски", с която отново беше поискана оставка на кабинета, но този път и на ректора на СУ. Щабът, който в момента ръководи акциите, излезе с позиция във "Фейсбук", че те не стоят зад събитията от последната нощ и смятат тази форма на протест за изчерпала се, но всеки студент и гражданин може сам да избере дали да я подкрепи. 


Ивайло Динев и негови колеги, които по време на излизане на декларацията (след 14 часа в събота следобед) се срещаха с окупаторите в СУ, обаче я подкрепиха. Динев беше от първия щаб на окупацията и е сочен за неформален лидер на студентите до Нова година, затова неговата реакция се очакваше с интерес. 


"Аз лично подкрепям новите окупатори", каза той пред "Дневник", като коментира, че това е "хубава инициатива и хората, които участват в нея са наши съмишленици от първата акция и протестите".
Динев, за когото още през нощта сред студентите и протестиращите се появиха информации, че ще се включи сутринта в окупацията, отрече да е участвал в огранизирането й и да е било предварително планирано включването му на по-късен етап. Той твърди, че слуховете, "че е движил нещата по телефона", които прочел в мрежата не са верни и направил избора си, след като говорил със студентите и преценил, че може да помага. 


Тони Господинов, който е от ядрото, окупирали СУ снощи коментира, че те приемат апела на "Ранобудните" всеки да действа по съвест като потвърждение, че


"фактически нашите колеги не се разграничават от нашите действия"


Той добави "очакваме и други студентски действия в подкрепа на окупацията". За събота вечер в 18 часа пред университета вече беше обявено и събитие в подкрепа на студентите от протестиращи срещу кабинета "Орешарски"


Ангел Златков от щаба на "Ранобудните" коментира пред "Дневник" - "окупацията вече е факт. Ние няма да пречим за провеждането й. Оттук нататък всеки студент може сам да избере кои действия са най-удачни. Най-важното е обаче да сме активни и да не се отказваме от каузата, в която вярваме."


Малко преди реакциите на студентите, от "Протестна мрежа" първи подкрепиха окупаторите и призова всички граждани да направят същото. 


За, против и лични позиции 


В декларация, разпространена около 14 часа, след като стана ясно за новата блокада, "Ранобудните студенти" заявиха, че не са инициатори на окупацията и смятат, че в сегашния момент тази форма на протест е изчерпана и продължават борбата си по други начини. 


"Инициираният от нас обществен дебат под формата на кръгли маси, които трябваше да започнат днес, 25-ти януари, беше нашата стъпка за надграждане на протеста в резултат от обществените очаквания. На този етап кръглите маси не могат да бъдат проведени в условията на окупация на ректората на Софийския университет", е позицията на "Ранобудните" . Те уточниха, че дискусиите, планирани за този уикенд само се отлагат.  


Румен Стоев от щаба коментира пред "Дневник", че те са съгласували позицията не на Общо събрание, а в разговори. Той каза, че след като някой друг поема инициативата, всеки може да прецени дали лично да подкрепи или не. За своята позиция заяви, че не подкрепя новата окупация, защото смята че се е изчерпала. Уточни, че не са се срещали с окупаторите, нито е имало разговори или натиск от ръководството на СУ към тях. 


Познатото: няма разделение 


Студентите за пореден път отказват да признаят, че има разделение между тях, отричат и сега и в случая обясняват различията си с възможността за лична позиция. 


Видимите отвън и по-големи сътресенията помежду им всеки път бяха свързани с формата на окупация. След прекратяването на пълната блокада на Ректората, една част от тях се отдръпнаха от организацията на акциите, защото смятаха, че трябват по-радикални действия и блокадата да не пада (сред тях бяха докторанта Кирил Чуканов и протестиращия Манол Глишев, които тази нощ след началото на окупацията дойдоха да подкрепят студентите и приветстваха решението им). Въпреки споровете в края на ноември и началото на декември, те отказваха публично да потвърдят за тях и че това се отразява на действията им. 


Следващите различия се появиха след Нова година, когато щабът промени структурата си, след това и частичната окупация беше свалена и "Ранобудните" започнаха организирането на дискусионните формати. След разговори и срещи при закрити врати, публично обаче отново твърдяха, че разделения няма въпреки разликите в позициите и дори разменяните реплики чрез статуси във "Фейсбук" кой каква роля има в студенските акции итн. В обновения щаб вече не влизаше Ивайло Динев, а нещата се движеха от колегите му Константин Голев, Румен Стоев (Стоев и Динев бяха тези, които издигнаха с друг техен колега плаката "Не ви ли е срам" по време на заседание в парламента през октомври 2013). 


Сега Динев отказа да изброи поименно кои от колегите му също лично подкрепят новата блокада и в момента се присъединяват към нея в сградата на Ректората.   


Тони Господинов също заяви за случващото се днес - "в никакъв случай не означава разделение. Очакваме нови студентски действия в подкрепа на нашите искания."  


Ангел Златков от "Ранобудните" каза, че "няма нищо лошо да има различни мнения. Разединение е силна дума, просто избрахме различни форми за продължение на борбата". Той каза и че в момента вече няма щаб…"престана да съществува още по време на окупацията на Аулата, а решенията за действията на Ранобудните студенти се взимат на Общо събрание. Такова събрание не беше свикано за вчерашната окупация и много от нас бяхме в неведение за готвената акция. В този дух беше и декларацията, която написахме".


Ивайло Динев: Ще помагам с каквото мога, не желая да съм на предни позиции 


Във "Фейсбук" Динев  написа: "Когато група смелчаци предприемат действие срещу несправедливостите, дори и в неудобен за теб момент, като човек и гражданин трябва да подкрепиш с каквото можеш. От 1 час съм в наново окупирания Ректорат на Университета. Има смисъл. Хората вътре имат вяра. Това са все съмишленици по идеи. Да се отречеш от тях - самоубийство, да мълчиш - страхливост. Ще помагам с каквото мога, не желая да бъда на предни линии. Разбрах, че студентите вътре не искат структури и процедури, просто ще се редуваме на смени. Важно е да се отбележи, че в момента в окупирания Ректорат има доста ранобудни студенти. Относно позицията на страницата на Ранобудните студенти, бих казал, че дава добра възможност всеки сам да реши дали да участва или не. Аз реших." 


"Динев нямаше ни най-малка представа, какво замисляме с група хора. Без да съм говорил с него, познавайки винаги принципната му позиция, аз вътрешно бях сигурен, че той е и ще бъде с нас", отговори на въпросите защо очакваха цяла нощ Динев и знаел ли е какво готвят Тони Господинов. 


Според Динев към 15 часа в сградата на СУ има 40-50 студенти и най-важното е да се създаде организация как ще се разпледелят да се редуват на смени за окупацията. Той каза, че няма да има структури и йерархия.


Господинов обясни: "вземаме решенията хоризонтално, след дискусия търсейки максимално широко съгласие. Относно спрягането на Ивайло Динев за лидер на Ранобудните студенти през последните месеци - личното ми мнение е, че той наистина има много над нужните качества на един завършен лидер". 


Какво следва


Студентите се готвят за втора нощ в СУ, като още не е ясно какъв ще бъде достъпът до сградата. Ивайло Динев каза, че окупаторите имат идея в нея да се допускат и граждани, които ги подкрепят и помагат, но все още се уточнява как. 


Новите окупатори разпространиха още през нощта и нова страница във "Фейсбук", в която споделят информация. Тя се казва "Окупацията" и по обяд призоваваха да им се носят по-здрави вериги и катинари за вратите. 


В късния следобед споделиха там, че "всеки, който подкрепя новата окупация и иска да влезе или да покаже някаква съпричастност, две опорни точки: 
- за влизане ни търсете по телефоните. Ако ги знаете, значи сте наши хора  
- ако искате да сте наистина полезни, идвайте денем към пет, оставайте за по една нощувка и се редувайте със следващите". 


Засега няма нова реакция на ректора на СУ проф. Иван Илчев, който сутринта обяви случващото се за шантаж. Той отново говори с окупаторите около 16 часа по информация на "Дневник".


По-късно Господинов потвърди: "проведохме две срещи с ректора, на които сме потвърдили категоричните си искания от декларацията. Лично за мен, след като той каза, че ще осигури присъствието на зам.-ректор в сградата всеки ден е легитимация на безстрочната окупация от негова страна." 


Няма позиция и на Преподавателите, подкрепящи студентите.  Засега няма реакция и от университети в страната и действия там. 


Още от коментарите на студентите четете в неделя в "Дневник". Из позицията на "Протестна мрежа": Олигархията иска нашите деца да ги няма 


Те са нашите деца, ще си тръгнат и ние ще останем.
Няма да се гледаме в очите, защото ще сме ги предали.
Те искат живот тук, да имат свои деца и бъдеще.
Олигархията иска само едно – тях да ги няма.
На нея й трябват поданици и политици за прислуга.


Ние, от "Протестна мрежа" подкрепяме действията на студентите, които казват още веднъж ясно в лицето на управляващите и техните господари:
"Така повече не може!"


Тръгвайте си. Искаме ви оставката над 220 дни.


Недостойни сте да бъдете българско правителство. Вие сте национални предатели.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (340)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Кръглите маси са за раздаване на постове и назначаване "по компетентност".

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 2. 2 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1315 Любопитно

  "Ранобудните" чак по обяд се появиха.Да не са ги объркали с "Махмурлиите"?

  ЛУСТРАЦИЯ НА ШАЙКАТА
 3. 3 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2651 Весело

  Ей, тия ранобудници, не дават надруги да се развиват. Че то бива ли така момчета и момичета? Ми не всички могат да са ранобудни, дайте им и на поспаланковците шанс!

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2861 Неутрално

  Лошо! Ако се провалят ще налеят вода в мелницата на комунистите.Трябваше да е обмислено и планирано.Дано да съберат подкрепа.Аз ще отида до СУ след малко,но колко ще го направят?

 5. 5 Профил на FakePath
  FakePath
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Кръгли маси при затворени врата. Това сме го виждали, другари! Измислете нещо ново!

 6. 6 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Достойно решение, всеки трябва да изрази позицията си по различен начин... Това, че "Ранобудните студенти" ни отсрамиха пред френското посолство е правилна постъпка и заслужи уважението ми.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/01/24/2227316_ranobudnite_studenti_se_izviniavat_na_frenskoto/

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 7. 7 Профил на Cayo Lara
  Cayo Lara
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#2] от "Майндърбайндър":
  Тези новите са "Поспаливците", праспали са примирието и продължават борбата. Както онзи японец, продължил 2СВ до средата на 70-те години, дето почина миналата седмица.

  hasta la victoria siempre
 8. 8 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 419 Любопитно

  [quote#4:"hodounski"]Лошо! Ако се провалят ще налеят вода в мелницата на комунистите.Трябваше да е обмислено и планирано.Дано да съберат подкрепа.Аз ще отида до СУ след малко,но колко ще го направят? [/quote]

  Вече си мисля дали Орешарски не плаща за тоя фарс, защото наистина смешните окупации от по 5 човека в цял университет не само, че е абсурдно да бутнат правителството, ами и така го бетонират, както дори партийни митинги няма да успеят.

  След разграничението нищо чудно да се захване спор между бивши и сегашни "окупатори" за авторски права върху окупацията и евентуално върху правата им върху аулите.......няма да се учудя.

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 9. 9 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Бе те си свършиха работата , за която бяха лансирани от комунистите , сега от какво се разграничават и с какво се сграничават е все едно - тези декларации са , за да пробват да захлебят по някоя друга спонсорирана от комунетата линия.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 10. 10 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 602 Весело

  Много ясно, вече има нови вождове, а тия киеци минаха в ролята на "антураж"

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 11. 11 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 602 Весело

  Антоанеткаджии

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 12. 12 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Някой може ли да поясни кои сега са ранобудните и кои другите, Дневник явно не намира за нужно или пък му е трудно?

 13. 13 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 995 Любопитно

  В политически активната студентска общност има приятелски групи, разделения, ежби, желания за употреба на известността и борби за водачество. За съжаление материалите на "Икономедиа" за студентската окупация премълчаваха и не отразяваха тези страни на случващото се, подменяйки сериозната журналистика с революционна романтика и пропагандно героизиране.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 14. 14 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 852 Неутрално
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Имам подозрението, че новите окупатори са продукт на кръга "Станишев". Не е чак толкова невъзможно. Подмамил е десетина човека, които със своите действия да омаскарят завинаги окупацията като форма на протест. А и да стопират новите форми на протест на РАНОБУДНИТЕ... Ето, че им обезмислиха планираните "кръгли маси"

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 17. 17 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1093 Весело

  Въъъх! Как така? Преди можеше и беше морално шепа хора да окупират и пречат на мнозинството, сега изведнъж НЕ Е?!?!
  Да не би новия протест да не е финансиран от амбасадата в Южния Парк, що ли?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 18. 18 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Весело

  [quote#8:"julyanna"]Вече си мисля дали Орешарски не плаща за тоя фарс[/quote]
  Я виж - мислим в една посока

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 19. 19 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Мда, тамам дойде време за жътва ала Кошлуков и компания и се появяват нови претенденти...

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 20. 20 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 627 Весело

  Ааа, още сутринта, когато прочетох тази новина, и моментално в мене се зароди едно усещане, че Асенча Генов ще е развей пряпореца
  Какво ще има на вашето знаме, другари?
  Сабля, изрисувана с розов спрей ли?

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 21. 21 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Странно е защо не ги арестуват както беше с ранобудните, а и са по-малко което би

  улеснило задържането им. Щом полицията е пасивна, значи ПРЕВРАТаджиите

  кроят нещо, а и сме в навечерието на истинския национален празник- 27 януари.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 22. 22 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Весело

  Всеки може да става рано или това вече не е свободна държава?

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 23. 23 Профил на dragond
  dragond
  Рейтинг: 576 Неутрално

  България от кръгли маси и мирен преход е на това положение. Кръгли маси, при които не е ясно кой стои зад тях, защо и какво се случва под тях.

 24. 24 Профил на xps
  xps
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Орел и рак и щука,
  не зная по каква сполука,
  такваз им работа дошла
  да теглят наедно кола.
  И ето те са впрягат,
  напъват са, напрягат,
  ей тъй, че ще са пукнат чак,
  а пустите кола не мръдват пак.
  Те можаха покара
  най-лесничко товара,
  но на, орелът кат крилат
  все теглял нависоко,
  кир Рачо - теглял наназад,
  а щуката - в дълбоко.
  Кой крив, кой прав - не знам,
  Товарът и до нине там.
  Несговорна дружина - не могат си почина.

  П.Р. Славейков

 25. 25 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 611 Неутрално

  ... хм, до сега инфото бе, че у "укопациата" има сал един студент от СУ... И Дневник не знае кои са УкОпаторЕте... имам серЬОзни опасениа, че мо'е да са бездомници... Видя сА колкУ е лесно и безнаказано да са УкОпира СУ... що да не проб'ат...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 26. 26 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 602 Весело

  Как от "Синьо единство" още не са се изказали

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 27. 27 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Изборите наближават и ако Ранобудните успеят да се организират и участват взимат поне 2 евродепутата.
  Затова сега е важно да създадат няколко "ранобудни" групи. Това сработи навремето със земеделците.
  И все пак ако спънат дудука, Кошлуков ще трябва да връща бая кинти а тез дето успя да ги прилъже, че и магаре може да направи депутат хич не обичат да губят.

 28. 28 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 602 Весело

  До коментар [#27] от "k_":

  Напрао 102 ше земат

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 29. 29 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Ахаа, стана ясно вече.... Асенчо Генов!

 30. 30 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  мога да ви кажа едно нещо, благодарение на тия ъъъъъъ( няма да казвам какви да не получа бан) студентски протести в България няма да има поне 10 години, щото никой няма да иска да бъде свързван с тия

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  в първия момент си помислих че пияна компания от чалготека е искала някъде да си допие и за да не се изложат сега твърдят че протестират, после ще кажат и за какво

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 33. 33 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 449 Неутрално
 34. 34 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 995 Любопитно

  До коментар [#9] от "Karla с личен цензор Hanneman":

  Не, Карла, разделени са. Едни от Ранобудните са вътре и участват, други не.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 35. 35 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 419 Весело

  [quote#30:"stg"]

  мога да ви кажа едно нещо, благодарение на тия ъъъъъъ( няма да казвам какви да не получа бан) студентски протести в България няма да има поне 10 години, щото никой няма да иска да бъде свързван с тия [/quote]


  Ми то окупатор стана по-мръсна дума и от комунист напоследък. Щото ако вторите се свързват с мафия, то първите се свързват с липса на мозък. Е, точно затова с geo_19 твърдим, че няма начин протеста да не е измислен от Орешарски. Спомнете си в началото колко хиляди бяха протестиращите и подкрепящи студентите. Сега след всички без извинение малоумни окупации от къде по двама, къде по петима "борци" на университет, надали ще се намерят и петдесет човека, които да ги подкрепят. И ако истинските студенти решат да протестират истински, то ще са обречени - благодарение на тези раннобудни, умни, красиви и ПРОДАЖНИ елементи, които направиха и невъзможното, за да прецакат всякакви бъдещи студентски протести. В момента обществото чуе ли за студентски протест, или изпада в щур смях, или почва да псува.

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 36. 36 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1278 Любопитно

  "Инициираният от нас обществен дебат под формата на кръгли маси, които трябваше да започнат днес, 25-ти януари, беше нашата стъпка за надграждане на протеста в резултат от обществените очаквания."
  Кръглите маси винаги се превръщат в кьор-софри.С КОЙ да се дебатира,КАКВО да надграждаш - Доклад ли,Странджа ли,депутатски пътешествия ли,мрънкяне за липси на ясни цели ли?Какво по-ясно от ОСТАВКА?!?

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 382 Неутрално

  "Ранобудните" сами казаха, че е оказван натиск върху тях. Ето защо прекратяването на окупацията целеше да смени хората и да вкара един голям пръст отзад на червените шушумиги, начело със Станишев, който с коментара си пак стана смешен!

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 39. 39 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  [quote#35:"julyanna"]Е, точно затова с geo_19 твърдим, че няма начин протеста да не е измислен от Орешарски.[/quote]
  не мисля, по скоро е измислен от кукловодите на Орешарски за да му сложат едно рамо, ама получи се нали

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 40. 40 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 419 Неутрално

  [quote#39:"stg"]не мисля, по скоро е измислен от кукловодите на Орешарски за да му сложат едно рамо, ама получи се нали [/quote]

  Получи се и то не на 100%, ми на 1000%. Ако бяха спрели навреме тези циркове с пишман окупациите, то Орешарски щеше да бъде изметен още миналата година. Ама ето - направиха му услуга и сега нищо чудно комунистите да си изкарат целия мандат. Ако се явят и трета версия на "окупаторите", то може и още един да изкара........

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 41. 41 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 627 Неутрално

  И тези се разцепиха, което значи само едно: има будали и лакомии, т.е. не е само от добра воля това.
  А за Иван Динев и преди писах - ще се скарат с Асен Генов за властта

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 42. 42 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Окупацията" носи много психическо напрежение. Тия млади хора бяха атакувани от стари копелета: Преподаватели. ДСари, държава. Нормално е да се изморят. Евала на новите идеалисти. Ще им е още по трудно, ако не усетят подкрепата на " улицата".

  chavo64
 43. 43 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Прочетох повечето коментари....мъка....плюнки по студентите, тоя им плащал, оня им плащал, тоя дето чел декларацията бил с очила. И това форума на Дневник, смятай какво е по другите форуми....
  Ми хубаво, това беше последния опит да се свали този парламент и това правителсто...шансовете са малки, нямат подкрепа и са 50 човека. 50 човека пролет не правят....
  Радваийте му се на правителството още 3.5 години, честито да ви...

 44. 44 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Докато текат процесите в Украйна, протестите в България трябва да вървят на слаби обороти. Сега общественото внимание е приковано към Украйна. От успехите и неуспехите в Украйна ще си направим заключение как да продължим.

  подпис
 45. 45
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 46. 46 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  [quote#43:"dutch"]
  Радваийте му се на правителството още 3.5 години, честито да ви...[/quote]
  По минусите съдя, че вече му се радват. Харесва им и Орешарски и заемите, дето и децата им ще изплащат и ежедневните подигравки на неокомунистическото правителство с тях. Само гледат кой какъв пост искал да докопа...А не се винят за собственото си бездействие.
  На добра позиция заставаш.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 47. 47 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  На селска кория обърнахте СУ вее, ..а едни тарикати я напуснат, а други са заврат в шумата. ...Май е време да доде Горския.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 48. 48 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 472 Неутрално

  тръгне да се разваля времето,и почнат окупациите, писна им в тия палатки,бегат на топличко

 49. 49 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 426 Неутрално

  В момента България се управлява от агент на ДС с турско име, украинец, специалист по съветски шинели, и някакъв невротик дето ходи да изследва парламентарния опит на Куба.... ама явно нищо не може да се направи по въпроса....на студентите им плаща от сорос и водача им носи очила....честито на печалившите...за останалите, "не губи кураж, идва нов тираж".....след 3.5 години.....

 50. 50 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  [quote#41:"Freedom of Speech"]А за Иван Динев и преди писах - ще се скарат с Асен Генов за властта[/quote]То пък една власт..

  Толкова млади, а вече похабени от типичните за българския политически живот интриги. Жалко. И на "гневни млади хора" не случихме.

  Дарявам ежемесечно на Бивол - а Вие?
 51. 51 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Желая успех на окупацията!

  Докато това правителство е на власт, исканията за оставката му няма да замрат. С реакцията си проф. Илчев доказа, че са прави с иакането за неговото оттегляне.

  Естествено е, че има различни виждания и желания сред протестиращите студенти. Това са свободни хора с лично мнение. Когато няма опорни точки и партийна дисциплина е нормално да има и противоречия.

  На отново появилите се тролчета тук (всъщност те са тези, които сеят обиди и омраза) ще кажа, че са жалки.

 52. 52 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Похвална непримиримост на студентите, но това няма да свали тези дебили. Никаква форма на мирен протест няма да ги свали. Децата са наивни и се надяват, че имат насреща хора с европейски ценностти. Тези не са такива и биха ги размазали от бой, ако не бяхме членове на ЕС. Вече смятам, че единствения сигурен начин това правителство да падне е да му се спретне един бърз референдум с въпрос - "Искате ли заедно с Евроизборите да се проведат и предсрочни парламентарни избори". Смятам, че нужните 500 000 гласа за задействане на процедурата могат да се съберат само за 1 седмица и то само в София. Оттук нататък има два добри за варианта - или народа печели референдума категорично или БСП уплашени, че на референдум ще лъсне трагично ниската им подкрепа в обществото се съгласяват на избори 2 в 1 "на сляпо". Не знам, какви висши интереси в опозицията досега са пречили да се организира досега този референдум и то при сигурен положителен изход. Подкрепата за антиправителствените протести през лятото достигаше до 80% и не вярвам сериозно да е спаднала, въпреки внушенията на червенобузите социолози. Защо? Кой? Кой? Кой не иска свали правителството с референдум и то веднага? Питайте и вие!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 53. 53 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 419 Весело

  [quote#51:"sanlivko"]

  Желая успех на окупацията!

  Докато това правителство е на власт, исканията за оставката му няма да замрат. С реакцията си проф. Илчев доказа, че са прави с иакането за неговото оттегляне.

  Естествено е, че има различни виждания и желания сред протестиращите студенти. Това са свободни хора с лично мнение. Когато няма опорни точки и партийна дисциплина е нормално да има и противоречия.

  На отново появилите се тролчета тук (всъщност те са тези, които сеят обиди и омраза) ще кажа, че са жалки. [/quote]

  ООООО, здрасти ранобудни Динев. От предишната театрална самодейка с "хвърковатата чета" на Бъдни вечер и последвалото Коледно бдение с печки не сме те виждали. Как е другарката Монева?

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 54. 54 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Зад заключените вратите на СУ са млади хора.Същите ,като тях млади хора са на барикадите в Киев.И какво искат ? И едните и другите искат смяна на системата!И едните и другите искат смяна на правителството! И едните и другите са там защото желаят да живеят нормално! И едните и другите не желаят държавите им да бъдат поредните брънки в една имперски амбиция !Разликата ли? Да! Има!И тя е съществена .Докато едните искат единна Украйна , ,единение на украинците ,на нацията ,то другите точно обратно сеят раздори ,разделят!Те са тук под прикритие на трибагреника.!Ехидничат !Подсмиват се!Иронизират!Ръсят "мозък"!Стоят на топличко пред компютъра и тщеславно пръскат "секрет" срещу българи - млади хора.Такива сме!Българи!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на Рамзан Кады́ров
  Рамзан Кады́ров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#2] от "Майндърбайндър":

  + получаваш за оригиналност. Но иначе слаб (2), колега, седни си.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#30] от "stg":
  "студентски протести в България няма да има поне 10 години, щото никой няма да иска да бъде свързван с тия"
  ...
  Точно така е, ...след цялата протестно-окупационна вакханалия ще настъпи пълна апатия. Което е целта на занятието. ... После олигарсите ша си олигархуват безметежно. ...И не Пеевски, .. братята Галеви ша станат съпредседатели на ДАНС и на никого нема да направи впечатление.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 60. 60 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 680 Неутрално

  [quote#34:"Югозомби (пенсиониран коментатор)"]Едни от Ранобудните са вътре и участват, други не[/quote]

  Именно. Едните искат да смучат от досегашното виме , другите търсят алтернатива , а лековерните лузъри се питат защо ручаха жабетата.
  Гледали сме го вече със СДС този филм.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 61. 61 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 847 Неутрално

  [quote#43:"dutch"]Ми хубаво, това беше последния опит да се свали този парламент и това правителсто...шансовете са малки, нямат подкрепа и са 50 човека. 50 човека пролет не правят.... [/quote]
  Понякога малките камъчета обръщат колата. Току виж тези 50 човека се окажат по-твърди и неотстъпчиви. Един по-твърд подход към тях би радикализирал ситуацията, а това е най-бързия начин да падне правителството. Така че да подкрепим студентите. Все пак каузата ни е обща.

 62. 62 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1213 Разстроено

  До коментар [#35] от "julyanna": И ако истинските студенти решат да протестират истински, то ще са обречени - благодарение на тези раннобудни, умни, красиви и ПРОДАЖНИ елементи, които направиха и невъзможното, за да прецакат всякакви бъдещи студентски протести."

  -Включи ме в групата-и аз отдавна предупреждавах,че ранобудните и сега тия къснозагряващи,ще задушат задълго студентската активност.

 63. 63 Профил на Sava Stefanov
  Sava Stefanov
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Добре де кАлеги, ама не можеше ли първо да си изкараме сесията...да си пуснем заявките за изпитни протоколи, а пък после да нахлува Бойчо Огнянов ?? Просто как ще ни преебете...

 64. 64 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 847 Неутрално

  [quote#52:"perperikon"] Вече смятам, че единствения сигурен начин това правителство да падне е да му се спретне един бърз референдум с въпрос - "Искате ли заедно с Евроизборите да се проведат и предсрочни парламентарни избори". Смятам, че нужните 500 000 гласа за задействане на процедурата могат да се съберат само за 1 седмица и то само в София. [/quote]
  Интересна идея

 65. 65 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Младежите колко пъти трябва да настъпят мотиката? Или мазохизма е на мода?

 66. 66 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  [quote#52:"perperikon"]да му се спретне един бърз референдум с въпрос - "Искате ли заедно с Евроизборите да се проведат и предсрочни парламентарни избори". Смятам, че нужните 500 000 гласа за задействане на процедурата могат да се съберат само за 1 седмица и то само в София.[/quote]
  ти наистина ли вярваш в това

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 67. 67 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  [quote#19:"gripen"]Мда, тамам дойде време за жътва ала Кошлуков и компания и се появяват нови претенденти... [/quote]
  Кошлуков, със всичките му кусури и с това че е предател, си скъса задника да обикаля, да агитира, да убеждава, за това когато се фръцна и отиде в САЩ си рекох тоя поне свърши някаква работа

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  До коментар [#52] от "perperikon":


  [quote#52:"perperikon"]Кой не иска свали правителството с референдум и то веднага?[/quote]
  Този, който и с вот на недоверие не иска.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  До коментар [#68] от "sanlivko":


  [quote#68:"sanlivko"]да защитаваш правителството на мафията, Пеевски, ДС и слугинажа им[/quote]
  Извинявай, ма това се отнасяше и за Борисовото.

 72. 72 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 847 Неутрално

  [quote#51:"sanlivko"]Желая успех на окупацията!
  ..............
  На отново появилите се тролчета тук (всъщност те са тези, които сеят обиди и омраза) ще кажа, че са жалки.[/quote]
  А още по-интересно е, че освен дежурните червени тролчета и повечето гербски тролчета не подкрепят протеста на студентите. Не искат оставка на комунетата ли, що ли? Нямало да успеят, щели да бетонират Орешарски. Дрън, дрън.
  Това правителство трябва да е под постоянен натиск и то от всички възможни посоки, докато не падне. Щял да се втвърди електората им. Да се втвърдява, но това са само твърдите им последователи. По-важното е цялата останала част от хората да се настрои срещу комунягите.

 73. 73 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 386 Неутрално

  То спонтанно добре ... ама безидейно и неорганизирано ... лошо.
  Въобще "умните и красивите" започват да остават само красиви !
  Такъв тип протест дава сигнали, но сигналите вече бяха дадени. Сега е време за следваща стъпка. Зациклянето на тая започва да трупа негативи и по скоро да показва липса на дългосрочна визия.

 74. 74 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  [quote#72:"choss"]Да се втвърдява, но това са само твърдите им последователи. По-важното е цялата останала част от хората да се настрои срещу комунягите.
  [/quote]
  и кво получава ли се ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 75. 75 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  тактиката на комунистите е или да дискредетират тези ,които не са техни или да дублират структури и да ги водят техни си червени лица

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на rrrrrr
  rrrrrr
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Следете Фейсбука на окупаторите https://www.facebook.com/occupySU2014, за да си направите извод какво се случва в нашата мила татковина. Цитирам:

  "Ако на някого много му се учи, да пробва във все още неокупираните факултети. Впрочем, препоръчваме и те да бъдат окупирани, тъй че, опорни колеги, учете бързо."

  "- за влизане ни търсете по телефоните. Ако ги знаете, значи сте наши хора

  - ако искате да сте наистина полезни, идвайте денем към пет, оставайте за по една нощувка и се редувайте със следващите. "

  !!!

  Някакви хорица (половината от които не са студенти) са обърнали СУ на хан (да не казвам бардак), в който посрещат свои приятелчета за по една нощувка. Как ли би им се отразила една външна блокада, при която ни приятелчета влизат, ни пици прехвърчат?

 78. 78 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 419 Весело

  [quote#68:"sanlivko"]Пак прехвърляш вашите мръсотии на другите. Оплюването на протестите и окупацията е форма на духовна диария.

  Ако беше въпрос на някакво обикновено политическо противопоставяне, ще го приема, колкото и да не ми харесва. Но да защитаваш правителството на мафията, Пеевски, ДС и слугинажа им, това е морално падение. [/quote]

  Спри се бре Динев. Стига сте търсили под вола теле. Стига с тия или сте с нас, или сте комунисти. С кого да сме? С 10 човека на кръст, дето превърнаха протест в мръсна дума ли? С 10 души, дето бетонираха Орешарски и правителството, докато окупираха празни университети и изпадаха в транс, чакайки отявлени гьонсурати да ги хване срам и да се оттеглят от власта, щото някой по детински им тропа с крак и вика "не ви ща" ли? То бива нарцисизъм, бива, ама това вече на лудост избива. Детинщините някак си до първи клас са допустими. След това им се вика другояче, а когато човек стане пълнолетен си е чиста инфантилност.
  И както казаха и по-горе - ми хубаво, да речем, че сме комунисти. Ама като гледам каква сте "масовка", то що опозицията барем не ви подкрепя? Цялата държава се смее на "окупаторите". Всички ли са комунисти? И ако са, то за какви "обществото не ви иска" плещите?
  Върху това си помислете. Пък дай Боже да ви осени истината и да престанете с киснене по аулите и отидете да викате пред Парламента. Дори и с риск да ви ошамарят.......баба викаше "Юнак без рана не може". Пък и правителство с па-па и театър не се сваля - еле пък по нашите географски ширини.

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 79. 79 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 847 Неутрално

  [quote#74:"stg"]и кво получава ли се ?[/quote]
  Е ми ще видим на изборите. Скоро ще са.

 80. 80 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 847 Неутрално

  [quote#77:"walrus"]...Как ли би им се отразила една външна блокада, при която ни приятелчета влизат, ни пици прехвърчат?[/quote]
  Ангел Че и тайфата му ли ще я организират?

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  [quote#70:"dragond"]
  Не, просто Дневник е налазен от поредната вълна червени тролове.[/quote]
  Благодаря за напомнянето. Понякога се увличам и забравям, че това са една шепа черноработници. И нямат свое мнение.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 83. 83 Профил на doesntmatter
  doesntmatter
  Рейтинг: 213 Неутрално

  България никога НИКОГА няма да излезе оттози кръговрат. НИКОГА. С всеки изминал ден, с всяка изминала статия от тези фалшиви продажни медии, се радвам и благодаря на Господ, че напуснах страната. Жалко,че се налага да се махаме от Родината, за да живеем НОРМАЛЕН живот. Плюйте ме,че съм емигрантка сега.

 84. 84 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 847 Неутрално

  [quote#78:"julyanna"]Спри се бре Динев. Стига сте търсили под вола теле. Стига с тия или сте с нас, или сте комунисти. С кого да сме? [/quote]
  Ами като не си с комунистите, иди и ги подкрепи бе, Юлианке. Що ги критикуваш? ТЕ СЕ БОРЯТ!!! Успешно или не - БОРЯТ СЕ!!!
  И не са червени тролове, като теб, юлианке.

 85. 85 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#2] от "Майндърбайндър":
  [quote#2:"Майндърбайндър"]

  "Ранобудните" чак по обяд се появиха.Да не са ги объркали с "Махмурлиите"? [/quote]
  А да предвидят хода на другите ли си очаквал?

  То си пише, ама кой да чете.
  ""Ранобудните студенти" се разграничиха от започналата нова окупация на сградата на Ректората на Софийския "

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 86. 86 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#25] от "dzwer":

  А пък вътре е и топло, наближават студове, както вещаят метеоролозите.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 680 Весело

  Сините комунисти как смешно се правят на революционатори , ама спомене ли се единствения враг на БСП(к) скачат като ужилени да го заплюят , за да не разлютят господарите

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 89. 89 Профил на rrrrrr
  rrrrrr
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#80:"choss"]Ангел Че и тайфата му ли ще я организират? [/quote]

  Все едно кой. Нали всяка тайфа с някаква кауза може да окупира каквото си поиска? Щом една тайфа окупира СУ отвътре, кани си приятелчета за нощувка, нарежда на студентите кога и къде да учат и т.н., значи е съвсем нормално друга тайфа да окупира СУ отвън. Даже това е по-добрият вариант за самите окупатори. Като им свършат провизиите и като няма възможност да им се внесе манджа, ще повторят подвига на Еди Сугарев и ще се сдобият с героичен ореол. Пък ако повторят подвига на Монева от Благоевград и стоят без баня, миризмата им (извинявам се - исках да кажа "славата им" ще се носи от урва на урва и от век на век!

 90. 90 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1303 Весело

  Чекайте сеа да си изясним ситуация с кво разполагаме, ..с кво играем демек! ...Значиии ...Ивайло по принцип е ранобудник, но подкрепя и поспиването до обед, ... ама наааай-много до 14:00 часа. ...Тони е ядрен поспаланко, но признава с половин уста вождистките качества на Ивайло. ... Румен е щабно куче заспало, а така също и обновист, ... сам по себе си и в едно с Константин. ...Такава ли е тя, ...в общи линии де?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 419 Весело

  [quote#84:"choss"]Ами като не си с комунистите, иди и ги подкрепи бе, Юлианке. Що ги критикуваш? ТЕ СЕ БОРЯТ!!! Успешно или не - БОРЯТ СЕ!!!
  И не са червени тролове, като теб, юлианке. [/quote]

  Кого и защо да подкрепя? Някой дето се е сврял на топличко в аулата ли? Някой, дето "боговете му говорят"? Тц, по-добре да мина за червен комунистически трол. Кога си вдигнат задниците и отидат да викат пред Парламента може и да ги подкрепя. В аулата не ми е уютно, пък и може да е топло, ма няма баня. А аз като Монева държа на личната хигиена......

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1303 Весело

  А вее, ...снимката да не е от друга статия, ..некоя за Хизбула, ..щото на техния байряк ми мяза?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3058 Весело

  До коментар [#97] от "Мани":

  Революционерите са с ляв юмрук, Мани. Толкоз заблудена младеж не е имало от девети септември насам. Сладурчета.

 100. 100 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 998 Неутрално

  "..."Ранобудните" се разграничиха от новата окупация, Ивайло Динев и други студенти я подкрепиха..."
  Онези бяха ранобудни. Тези по кое време ще стават? Мда. Както и да е. По-важен е въпросът дали и тези ще бъдат толкова умни като онези. Майтап, бе българино. Странно обаче, защо никой не се смее. Еба ти държавата!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK