Румен Йончев - земеделец, в десницата, левичар, гласът на Бареков

Очаква се в най-скоро време Румен Йончев да напусне парламентарната група на левицата.

© Велко Ангелов, Капитал

Очаква се в най-скоро време Румен Йончев да напусне парламентарната група на левицата.В десницата, край Яне Янев, в коалиция НАПРЕД, в левицата, при Николай Бареков... Малцина политици отговарят на този профил, но по-досетливите вече знаят, че става въпрос за Румен Йончев - понастоящем председател на Земеделски народен съюз - член на дясната Европейска народна партия (ЕНП), все още депутат от "Коалиция за България" и пръв съратник на провъзгласилия се за политик бивш телевизионен водещ Николай Бареков.


В края на миналата седмица името на Йончев нашумя покрай поредния скандал заради съмнителни задгранични пътувания на депутати - в неговия случай до Тайван, на разноски на домакините. Медийният интерес се фокусира върху Йончев още в края на декември, когато Бареков го обяви за своя глас в парламента. В събота той подкрепи новоучредената партия "България без цензура", а очакванията са ЗНС да участва заедно с формацията на Бареков на евровота и Йончев да е в листата.


В началото на годината Йончев разясни, че освен "ясната и категорична позиция на "България без цензура" за изчистване на българската политика от всичката мръсотия, натрупана през прехода, и нов старт за българската държавност", с Бареков го събират и много други виждания. "Единствено Николай Бареков в момента има куража да обикаля най-малките населени места, изостаналите и забравени региони на България, да се среща и да разговаря с хората и да търси решения на техните проблеми", смята той.
Десен в левицата


Земеделският съюз, чийто лидер е Йончев, беше член на Европейската народна партия от 2007 г., когато българският съд призна ЗНС за легитимен след дело със земеделците на Анастасия Мозер, до вчера. В същото време Йончев е депутат от левицата, без партията му да има коалиционно споразумение за това. Той попадна на второ място в листата на БСП в Монтана като представител на т.нар. гражданска квота - лично предложение на лидера Сергей Станишев. Румен Йончев твърди пред "Капитал", че двамата работили много добре по време на кампанията за референдума за АЕЦ "Белене" в началото на 2013 г. и оттам е познанството им.


В листите на БСП обаче попадна и друг член на ръководството на ЗНС - организационният секретар Хранимир Генчев беше на неизбираемо място в Перник. В интервюта от миналата година Йончев обяснява участието си в парламентарната група на БСП като първа крачка към обединение на земеделците - коалиционен партньор на БСП от години е левият Земеделски съюз "Александър Стамболийски" с председател Спас Панчев.


Сегашното битие на Йончев костваше членството на ЗНС в европейската десница, а Бареков се канеше да ползва като ракета-носител именно ЗНС за бързо приобщаване на формацията си в ЕНП. ЗНС беше изключен вчера на заседание на политическата асамблея на ЕНП в Брюксел с 46 гласа "за" и 8 "против".


Протестни писма срещу оставането на ЗНС в ЕНП бяха изпратили лидерите на всички членуващи в европейската десница български партии – Бойко Борисов (ГЕРБ), Радан Кънев (ДСБ), Божидар Лукарски (СДС), както и Петя Ставрева и Анастасия Мозер от "Обединени земеделци". В ЕНП не могат да участват партии, които са идейно безпринципни", заяви българският евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев. Аргументите на българските податели са няколко - заради участието на председателя на земеделците в "Коалиция за България", заради това, че е "гласът на Николай Бареков", и с настояване да се провери членската маса на ЗНС.


"В БСП не ви заслужават"


На конгреса на "България без цензура" в събота Бареков призова Йончев да напусне групата на левицата в българския парламент. "Хората в БСП в парламента не ви заслужават. Би следвало да напуснете тази безпринципна коалиция и да се присъедините там, където ви е мястото като земеделци и член на Европейската народна партия - в политическия център", обърна се Бареков към Йончев. Той пък коментира, че ще изчака решение на партията си, макар тя да няма нищо общо с решението на Йончев да се кандидатира за депутат от листите на левицата. ЗНС имаше своя регистрация за предсрочния парламентарен вот през май 2013 г., но така и не участва със свои кандидати.


"Както земеделският съюз, така и вашето движение е създадено на площадите сред хората, а не в политическите кабинети, където в последните години ври и кипи политически инженеринг. Тези хора не могат да бъдат събрани в един кабинет", обърна се Йончев към делегатите и обеща подкрепа в предстоящия дълъг и труден път. Предвиди и първа победа – на предстоящите евроизбори, и обяви, че Бареков, а не Борисов е естествен партньор на ЕНП.


Откъде тръгва


42-годишният Йончев винаги се е занимавал с външна политика, още като международен секретар на БЗНС - Народен съюз на Анастасия Мозер, където за кратко присъстваше и Яне Янев, но преди да оглави  РЗС. От земеделския съюз на Мозер излезе и ЗНС.


През 2006 г. за председател на ЗНС е избран Стефан Личев. По това време Йончев е в Постоянното присъствие на формацията. Личев заедно с Борислав Китов бяха част от АБВ на Георги Първанов през 2010 г. На 39-ия конгрес на ЗНС през 2012 г. е избран нов председател - Румен Йончев. По стечение на обстоятелствата той е добре познат в европейската десница.


През 2009 г. Йончев беше втори в кандидатска листа за евродепутати на коалицията НАПРЕД след Любен Дилов-син. В нея влязоха формациите ВМРО – Българско национално движение, Земеделски народен съюз, движение "Гергьовден", Единна народна партия на Мария Капон. Освен ЗНС и ВМРО на Красимир Каракачанов подкрепя проекта на Николай Бареков, а на конгреса му бяха забелязани и представители на другите две формации от разтурилата се преди парламентарния вот през 2009 г. коалиция НАПРЕД.


Според биографията му на кандидат за евродепутат кариерата на завършилия "Международни икономически отношения" в УНСС Йончев започва през 1995 – 1997 г. като съветник на зам.-председателя на доминирания от БСП парламент Атанас Железчев (бивш земеделец от съюза на Мозер). Железчев пък се кандидатира за вицепрезидент през 2001 г. на Богомил Бонев, а по-късно става заместник на Яне Янев в основаната през 2005 г. партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) като правоприемник на Народен съюз - БЗНС.


Наскоро Йончев коментира, че ЗНС има "много богат коалиционен опит, дори в исторически план, и той ни помага да бъдем адекватни".


Интереси в земеделието, акции във "Водстрой 98" АД


След падането на кабинета "Виденов" по времето на правителството на ОДС на Иван Костов Йончев е председател на съвета на директорите на "Водно стопанство" ЕАД от 1997 г. до 1999 г. През 1998–1999 е управленски консултант на американската компания "Сийборд корпорейшън", която по това време купува "Винпром - Русе".


През 1999 г. Йончев е назначен зам.-директор на Държавен фонд "Земеделие" и на поста остава до края на управлението на ОДС. Той е ръководител на екипа, осъществил акредитацията на фонда като платежна и прилагаща агенция по програма САПАРД.


При кабинета "Сакскобургготски" той е мениджър в "Смарт бизнес солушънс" ЕООД, собственост на съпругата му Катя Чукарска-Йончева. Тя пък е сестра на друг виден земеделец - депутата от миналия парламент Димитър Чукарски, който влезе с листата на РЗС на Яне Янев, но бързо напусна групата и стана един от 6-мата отцепници от партията на Яне Янев, който подкрепи правителството на Борисов и гарантира мнозинството на ГЕРБ в миналия парламент.


От 2004 до 2007 г. Йончев е зам. изпълнителен директор на "Мегатрон" ЕАД. От 2007 г. е управител на "Би Джи Ар Капитал" ЕООД. През 2009 г. е бил кандидат за шеф на фонд "Земеделие" заедно с Калина Илиева, която беше назначена.


Името на Йончев се свързва и с известната като "фирмата на властта" "Водстрой 98" АД (финансирана от Корпоративна търговска банка). Дружеството е сред желаещите да строят газопровода "Южен поток" и участва в почти всички големи обществени поръчки. Справка във фирмения регистър ДАКСИ показва, че Йончев не участва в управлението на "Водстрой 98", както и в "Би Джи Ар Капитал" ЕООД и "Имеджин". Йончев обаче е собственик във "Водстрой 98" АД с дял 14.793%, а в декларацията си пред Сметната палата от 2004 г. е посочил, че има 2300 акции в дружеството, купени за 23 000 лв. Във встъпителната си декларация като депутат пред одитната институция Йончев е посочил, че има на влог 49 хил. евро, а спестяванията на съпругата му са близо 110 хил. лв.

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Този е пълно олицетворение на българските политици - знае всичко, може всичко, бил е в повечето парии и само не е раждал...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 2. 2 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2220 Неутрално

  Егати пчеличката неуморна. От цвят на цвят и така 20 години. Като кърлежи са се впили в народната снага типове като тоя. Смучат и насита нямат.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 3. 3 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Ахаха...на малко прасе и нов политик, не се радвай, че не знаеш, каква свиня ше излезе от него...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 4. 4 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  Аз го мислех за Те Ке Зе Сарец а той се оказа чист ренегат - комуне обиколило почти целия десен спектър и накрая акостирало като депутат от партията майка кърмилница.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Хубаво е да си във властта, и на този му е харесало и понеже е усетил, че при едни предсрочни избори е АУТ си търси нова ракета носител, та белким се нагласи отново някъде на копанка.

 6. 6 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Политически хамелеон!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Весело

  Земеделец, в десницата, левичар, гласът на Бареков. Всестранно и хармонично развита личност, съвсем според вижданията на дрогарката Людмила Живкова.

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Разбрахте ли сега ,кои са най конвертируемата специалисти в България?! Няма съмнение - "политическите инженери" ! Младите хора бягат в чужбина за да получат образование което да е на ниво ,а "политическите инженери" придобиват умения и повишават квалификацията си в пределите на Родината ни.И всичко това ,без ни най-малко да ползуват услугите на високо квалифицираните ни университетски преподаватели.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 9. 9 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Съгласен с всички досегашни коментари. Ще ги обобщя с две думи - политическа проститутка.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 10. 10 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Типичен политически хамелеон. Каца само където има мед без значение дали е върху цвете или лайно.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 11. 11 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  "...Пишкин момче! Всдинца ни измами!"

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#4] от "Танас":

  Продукт на ЛУКАНОВАТА СЕЛЕКЦИЯ!Пълен боклук!!!!Също като ДУДУКА ! С чалга в политиката - НАПРЕД КЪМ СИЯЙНИТЕ ВЪРХОВЕ НА КОМУНИЗМА!

 13. 13 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#1:"Freedom of Speech"]и само не е раждал... [/quote]

  ... слон.

  Иначе по принцип сигурно има и две три раждания.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 14. 14 Профил на kimik
  kimik
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Много интересно как се вписва пътуването до Тайван на чужди разноски с 'новия морал' на Бареков?

 15. 15 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Ами да - кво му е на човека - не го обвинявайте и той сигурно деца храни. После, кой избра Пеевски. Е такива дегенерати като този.

 16. 16 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 897 Весело

  [quote#10:"dragozow"]Типичен политически хамелеон.[/quote]
  С туй съм съгласен, ама не и със следващото:
  [quote#10:"dragozow"]Каца само където има мед без значение дали е върху цвете или лайно. [/quote]
  Щото в л@йната няма мед (освен втора употреба)

  Иначе Котарака добре го е казал:
  [quote#9:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Ще ги обобщя с две думи - политическа проститутка. [/quote]

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 17. 17 Профил на nikolai_g
  nikolai_g
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Единствено Николай Бареков в момента има куража да обикаля най-малките населени места, изостаналите и забравени региони на България"
  Иска да каже: Единствено на Николай Бареков Пеевски и КТБ изсипаха милиони в джоба, надявайки се да им се върнат многократно , ако Дудука излъже простия народ!

 18. 18 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тоз като Волният ездач. Да му мисли коня.

 19. 19 Профил на tarsis
  tarsis
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Ogiigo":

  По скоро политическа проститутка.

 20. 20 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Дупедавец!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 21. 21 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Не мога да разбера причината за детайлното разглеждане на битието на въпросния господин. Да, съгласен съм че той, по някакъв начин е типаж, наложила се фигура на прехода, но освен че не е единствената и обобщаваща ( слава Богу все пак има и не малко нормални хора в политиката), този типаж е доста неприятен, та да му изследваме детайлно метаморфозите. А и тази работа е вече свършена, от Алеко Константинов и доста други наши автори.
  Основния и важен, според мен въпрос е, как ние хората можем да ограничим такъв тип герои, в тяхното желание да ни управляват живота.
  За съжаление отговора е един единствен - изисква се нашето внимание и съучастие в тези процеси, а не да заемаме позицията на дистанцирани критици ( не казвам че позицията е невярна или неправилна), позиция, която не може да ни предпази от такива хора, нещо което практиката и самия Йончев доказват неопровержимо.

 22. 22 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Ами мястото на тоя кърлеж е точно при Дудука!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 23. 23
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 24. 24 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 529 Неутрално

  да....много богата биография,все високи постове,дали не е уморен вече ,та пристана на най-противния катерач към Брюксел,щото БГ му е тясна ....

 25. 25 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#22] от "virtual brain":

  При Дудука ДО ВРЕМЕ,ДОКАТО СЕ ПРЪКНЕ ПОРЕДНАТА РАКЕТА - НОСИТЕЛ !Нагледали сме се на такива като него,но още не са ни увряли главите или пък сме много наивни!

 26. 26 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Трудът, който авторката на статията е положила за да събере и подреди фактите от похожденията на господина Йончева, заслужава да бъде специално отбелязан. Поздравления!

 27. 27 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Мдам... събирателен образ на българския политик - минал през няколко партии, сменял няколко пъти пристрастията си и абсолютно безскуполен.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 28. 28 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Цитат от публикацията:
  "Името на Йончев се свързва и с известната като "фирмата на властта" "Водстрой 98" АД (финансирана от Корпоративна търговска банка)." Край на цитата.
  Хората са си изтеглили човека да им подкрепя проекта. Нищо чудно. Те привикаха ген. Уесли Кларк за форума си, та няма да си приберат някакъв Йончев.

 29. 29 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#1] от "Freedom of Speech": знае всичко, може всичко, бил е в повечето парии и само не е раждал..."

  -Но опитите продължават.Може пък...

 30. 30 Профил на mapuhcku
  mapuhcku
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Какво толкова има за чудене. Ясно е че това е тичипен представител на БГ реалността. Ясно е че никога не е имало политици в България - има само бизнесмени, лаладжии и клоуни, опитващи се да защитят интересите си и да натрупат състояние, чрез постовете, които заемат. За да си политик (в истинския смисъл на думата) се иска малко акъл, морал и цели за които да се бориш. Не мисля че към момента "пазара на политици" може да предложи нещо.

 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  М-м-д-д-а-а-а...! Явно предсрочни избори ще има! Дали ще са на пролет или на есен не мога да кажа, но вече две прясно претоплени манджи ни се сервират за консумация! Едната е АБВ с Първанов, другата Движението на Бареков! Факта, че загряват край страничната линия, ама хич не е случаен...
  Иначе Бареков върви по добре утъпкана пътека. Ако някой не си спомня подобна техника за влизане в политиката използва и бате Бойко! Разликата е, че Борисов има по-добро излъчване, докато Бареков отдалече се вижда, че е чистокръвен помияр! Ама явно това се котира и нищо чудно да се намести в Народното събрание! Първанов е стара лисица и понеже борбата му със Станишев в вече лична, може да се прегърне, както с бате Бойко, така и с Бареков, а може и с двамата! Важното е да се постъпи "национално отговорно"!
  За съжаление "дясното" пак ще трябва да почака!

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  С такава биография в нормалния свят много отдавна такива личности биха изчезнали от политическия хоризонт, а при нас едва ли не се считат за успешни политици.

 33. 33 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1170 Весело

  Профешанъл себепродаващ се,ма от ЕНП решиха че толкоз продан веч не бива.Бюрека да отваря баничарница в Тайван с тоз добре поставен меринджей.

 34. 34 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Направете мощен съюз Б-я без цензура НФСБ и ВМРО! Това е брутална мощ и ще бъдете първа политическа сила или поне конкерутни на БСП и ГЕРБ с реална възможност да осъществите иначе силната си програма. Това ще е безпрецедентен центристки и патриотичен съюз. Верно че НФСБ са евроскептици но и в демократическата партия на САЩ има отделни течения и в германските партии има по-крайни и по-умерени те именно и затова са големи партии и съюзи обаче. А един такъв съюз може да бъде кръстен ЧИСТИ РЪЦЕ защото и трите партии не сте участвали във властта до този момент. Освен това по този начин ще бъдете НЕЗАОБИКОЛИМ ФАКТОР и всички ще трябва да се съобразяват с вас! ВКлючително медиите и ще бъдат принудени да ви канят както канят ГЕРБ и БСП!

 35. 35 Профил на kimik
  kimik
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#34:"merkel"]НЕЗАОБИКОЛИМ ФАКТОР[/quote]

  т.е. нов 'златен пръст'?!

 36. 36 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Весело

  ЕНП изключи вчера лицето Р.Й. от партията си!
  И това ли е Опорната точка на Бареков?
  Бареков,имаш нужда от психотерапевт!

  Tony
 37. 37 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Започва се трескаво прегрупиране и боричкане кой да се добере до коритото наречено ЕП. Всички хватки са позволени, всички въртогъзници чакат с изплезени езици да им посочат избирателна позиция на листата.

 38. 38 Профил на p911
  p911
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Много полезно ще е, ако всеки ден пускате "Пътят към услеха" на един роден депутат.

  За някои това ще са безценни насоки как да постигнат "успех", за други напомняне да изискват някакъв морал у кандидатите предложени на следващите избори, а за мнозина просто още една причина да напуснат родината ...

 39. 39 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 493 Весело

  Искам да видя снимка на това как се целуват с Бареков. Това ще изпълни деня

 40. 40 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Липсата на свободна медийна среда, а от там и липсата на предварителна "осветеност" на кандидатите да се занимават с публичните дела е голям, ама много голям проблем.
  Мислите ли, че ако биографията на този хубостник беше излязла /и бе излизала винаги/ в предизборния период, той би "пожънал" тези политически успехи?
  Видяхме и какво стана с няколко кандидатки за членове на КС, които бяха осветени в предизборния период - бяха отсвирени. Ето защо управляващите и задкулисието полагат неимоверни усилия да пробутат непрозрачно всичко, което успеят. Пример - избора на последните 2 члена на КФН. Цялата "процедура" - от включването на точката в дневния ред на НС, номинации, обсъждане и гласуване, трая общо 20 минути.
  ОСВЕТЕНОСТТА, предварителното разкриване на тези скрити зависимости е "ключът за бараката", може би не единствения /както в банковите трезори/, но при всички случаи, без него няма как да се отключи вратата на демокрацията.
  И така, вие сте на ход, уважаеми журналисти - разследвайте, проучвайте и осветявайте биографиите на мераклиите, но преди това, а не както в този случай, след като "мандалото лопна".

 41. 41 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#1] от "Freedom of Speech":

  А е само на 42 !Представяш ли си колко време му остава за да натвори безобразия/думата е слаба за такова изчадие,но в момента не се сещам за друга/!

 42. 42 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5534 Неутрално

  фурнаджийска лопата - на къде я обърнеш , все едно и също работи . специалист по всичко .

 43. 43 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Боже каква мирзлива и преливаща помийна яма! Бюреков, Яне, Дилов, Йончев... - край няма. Да не говорим за Сидеров. И не се задава колата-л@йнарка да ги изсмуче. Заливат ни с нови и нови "политически проекти". Това е, което може да си купи и да ни предложи олигархията.

 44. 44 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 471 Гневно

  Спрете да говорите за ляво и дясно. В България най близо до дясното са ДПС, под условие, че само де юре са партия, а де факто са корпорация. БСП винаги са водили по дясна политика от така наречените десни парти. Всички са комунисти, в никакъв случай социалисти. Случаен човек в българската политика няма. Хора като Дертлиев не случайно бяха смачкани с общи усилия на всички назначени политици в БСП и СДС. Става въпрос за отбор"Черешка" и отбор "Ягодка" на комунистите. Капитализъм в България няма.

 45. 45 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 872 Неутрално

  този не е политически хамелеон ... Този е типичен политически капут , който МОЖЕ би най после си намери мястото ... в кутийката с капути ( и то повечето употребявани)....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 46. 46 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#40] от "choss":

  Имате право. Пробемът според мен обаче е липсата на обективни разследващи журналисти. Ако изкарат на някой кандидат лапач кирливите ризи, то е заради боричкане между партийните мафии. А когато партиите чуят за прозрачност при избора на висши държавни служители единодушно се стараят да не допуснат такава възможност.

 47. 47 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  Познавам и него, и Явор Хайтов. Не очаквах, че ще стигнат до такова падение.

 48. 48 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#47] от "stedim":

  В България , в България , никога не се изненадвай от ПАДЕНИЕТО на някои :))
  В България , все пак , живеем :))

  BIG AL
 49. 49 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 531 Весело

  То ,около БарекОФФ какво може да се събере освен малоумници и кретени.

 50. 50 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Неутрално
 51. 51 Профил на Чавдар Михов
  Чавдар Михов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това щеше да бъде новина, ако господин Йончев беше изключение в българската политика. За съжаление, политическата безпринципност и прескачането от партия в партия и от коалиция в коалиция, е основно правило. Справка: Орешарски – от зам-председател на СДС, стана министър-председател на БСП и ДПС. Христо Бисеров – от главен секретар на СДС – зам-председател на ДПС. Кирил Йорданов – от областен управител на СДС – кмет на Варна, избран с гласовете на БСП, а после и на ГЕРБ. Примерите са безброй. Трябва ни закон за проституцията, но не нормалната, а политическата. Поне нещата да са регламентирани. Да се знае кой плаща и колко.
  http://www.chavdarmihov.com/bg/home.php

  Чавдар Михов
 52. 52 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Румен Йончев - политическа цветарка. (на политически коректен език)

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 53. 53 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  Дядо обичаше да казва за някои политически хамелеони, че са от "слънчоглед - партията". За съжаление, не мога да се изразя така за въпр. Йончев, защото той се върти по-бързо от движението на слънцето по небосклона.
  И ако този тарикат е нещастна комбинация на мутирали гени, не проумявам с какво са по-различни от него самозабравилите се политици, които го приемат в коалициите си, въпреки нечистоплътното му поведение през годините.

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 54. 54 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 487 Неутрално

  балкански тарикат... вие му се смеете, но той си гушна субсидията нали... от вашите данъци... сигурен съм, че се забавлява максимално, четейки вашите оценки тук

 55. 55 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Личи отдалеч-човекът обича парата.Всичко в къщи му е тайванско иска да го сменя с по скъпо.Комунистите каквото дали дали сега отива при прасешката партия-тамо са парите.

 56. 56 Профил на seekingman
  seekingman
  Рейтинг: 426 Весело

  Машала кьополар.... ( Както е казал Алеко за такива )
  Изключително подходящ за партията на Дудука!

 57. 57 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2071 Весело

  Тези биографични справки моля да се прилагат към кандидатурата на всеки кандидат-депутат, ще бъда доброволец да ги чета изразително на неграмотните.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 58. 58 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#34] от "merkel":

  колко трябва да ти е сбъркан мозъкът, ПОД ТАЗИ СТАТИЯ, да пишеш как тези "не са участвали във властта"?

 59. 59 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 711 Разстроено
 60. 60 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#50] от "Петър Иванов":

  А трябва да знаеш,че на него въобще не му пука!Дано г-жа Мозер успее да го постави там където му е мястото!

 61. 61 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Май не остана десен политик, неоплют от дясната агитка.

  (Не, че не е заслужено.)

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 62. 62 Профил на sarasota
  sarasota
  Рейтинг: 374 Любопитно

  БП = Българско Производство = Бареков Пеевски = българска пародия = българска простотия ........

 63. 63 Профил на seth
  seth
  Рейтинг: 217 Неутрално

  При Бареков много от хората са такива. Хвани Йончев, удари Ангел Славчев Чегеварата. Това ще е поредният сбирщайн тип ЛИДЕР, който ще остави споносрите си с пръст в устата.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Адриана Димова
  Адриана Димова
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#53] от "Марина":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Не причинявай другиму това, което не искаш да се случи с теб!
 66. 66 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Румен Йончев - земеделец, в десницата, левичар, гласът на Бареков..

  - " Земеделеца ", .. не засял, цвете във саксия..
  най после откри.. "нови хоризонти" за изява ..

  urkobozambo
 67. 67 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Обикновен комуняга! Където го пратят - там! Кеф им в сдс, рб, дпс, ндсв, бюрека... ТО ТОВА ИМ Е ТЕХНОЛОГИЯТА НА "плурализъм" и "многопартииност" на комунягите....

 68. 68 Профил на superstar
  superstar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Вятърна мелница! Плутократ 100% ! От власт пари!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK