"Атака" иска да се задължи правителството да отвори 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй"

Волен Сидеров

© Красимир Юскеселиев

Волен СидеровАтака" ще внесе днес в парламента проект на решение, с което да се задължи правителството да предприеме необходимите действия, за да се възобнови дейността на затворените през 2007 г. 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", обяви на пресконференция днес лидерът на партията Волен Сидеров.


За целта двата блока трябвало да бъдат извадени в едномесечен срок от държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци", което имало за цел само да нареже двата блока за скрап, и да създаде ново държавно дружество, в което да влязат те.


От партията посочват, че решението за затварянето на блоковете от 2002 г. е било незаконно, тъй като се основава на несъществуващо решение на Европейската комисия. За това имало решение на Люксембургския съд, както и друго решение на българския Върховен административен съд, което отменяло акта на правителството.
По думите на Сидеров при преговорите са влизане на България в Европейския съюз тогавашните министри на енергетиката и външните работи Милко Ковачев и Соломон Паси, както и главният преговарящ Меглена Кунева били подкупени, за да заблудят българското обществено мнение, и доказателство за това било включването на Кунева в ръководството на френската банка "БНП Париба" няколко години по-късно. Затова Сидеров щял да настоява за пълна проверка на доходите на тримата.


По думите му единствена "Атака" си направила труда да провери има ли решение на еврокомисията за затварянето на блоковете и установила, че такъв акт не съществува.


"Имам мнението на бивши управители на централата, че повторното въвеждане в експлоатация на двата блока няма да е никакъв проблем. За модернизацията на 3 и 4 блок са дадени 300 млн. евро, а за 5 и 6 блок - 280 млн. евро", каза още лидерът на "Атака". И добави, че отварянето на двата блока щяло да струва 50 млн. лв., а след това тези пари ще бъдат изработени от централата за месец.


Искането за отваряне на двата блока не отменяло настояването за строеж на АЕЦ "Белене" и затова от "Атака" щели да "побутнат" правителството да се задейства по въпроса.


През есента парламентът гласува предложение на "Атака", с което правителството се задължи в нарушение на договора за членство в евросъюза да направи всичко необходимо, за да удължи мораториума за закупуване на българска земя от чужденци. Тогава вицепремиерът Зинаида Златанова заяви, че правителството няма да изпълни решението на парламента.


Преосмисляне на философията Европейския съюз


Сидеров посочи, че според "Атака" е необходимо преосмисляне на някои основни принципи на Европейския съюз, който в момента работел против интересите на нациите като цяло. Като пример даде отказа при проектите на европейска конституция в нея да залегне принципът, че съюзът се основава на християнски ценности. Затова партията скоро ще предложи платформа за участието си в предстоящите евроизбори, в която да посочи недостатъците на съюза и как да бъдат поправени.


Лидерът на "Атака" заяви, че откакто България станала член на съюза, вноските, които е платила в него, надхвърляли усвоените евросредства.


В съюза има философия на фашизъм, тоталитаризъм, расизъм, етническа дискриминация, продължи Сидеров и посочи, че към България се прилагал двоен стандарт, защото се изисквал бюджетен дефицит от 3 на сто, а за страни като Франция и Германия - не.


Партията още не била решила кой ще води листата за евровота. Критериите ще бъдат съпричастност към идеите за промяна на съюза, обявени от Сидеров. "Атака" щяла да се стреми към резултата си от 2007 г. и четири места в европарламента.


Запитан за позицията си за доклада на Европейската комисия миналата седмица за напредъка на страната в областта на правосъдието и вътрешния ред, Сидеров заяви, че ще започне да чете докладите, когато в тях пише за българските доходи, пенсии и жизнен стандарт.

Ключови думи към статията:

Коментари (194)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shopar_posten
  shopar_posten
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Атака вече не пеят в хора.

 2. 2 Профил на anni_geo
  anni_geo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Правилно, грешка беше от страна на Кунева затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй и последствията са прескъпия ток, който плащаме днас, това решение на Сидеров ми допадна.

 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  На това Петър Стоянов би казал, че старите партии отдавна е трябвало да направят същото. Въпреки че за тези блокове прибрахме къде 1 млрд евро от ЕС, които предполага се, трябва първо да върнем, щом разваляме уговорката.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 4. 4 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Да си дойдем на ... популизъма

 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  ПС. Интересно БСП и Барека с какво ще цакат...Предполагам, че единият още утре ще иска връщане на казармата, а другите - на ходенето в запас.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 6. 6 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Поредните популистки глупости на Сидеров.Много добре знае,че няма как 3 и 4 блок да започнат отново да работят,но до евроизборите ще изговори още много такива "сладки приказки" за електората за да направи всичко възможно да събере някакви гласове.

 7. 7 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2975 Весело

  На това популистко клонче вече има толкова маймуни , че плодчетата (електората) вече са обрани !

 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  [quote#3:"cinik"]ъпреки че за тези блокове прибрахме къде 1 млрд евро от ЕС, които предполага се, трябва първо да върнем, щом разваляме уговорката. [/quote] Изпревари ме. Лесно се плямпа, когато от теб а) нищо не зависи и б) няма изгледи скоро да зависи.

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 554 Любопитно

  Този видя, че Атака губи подкрепа и се активизира ... Разбира се, че няма официално решение (както и за повечето неща, случили се в ущърб на държавата), но има едни меморандуми (уж доброволни), за които от ЕС (или МВФ или СБ) казват - ако не подпишете този и този меморандум няма да ви приемем в съюза или няма да ви дадем заем и т.н. Та официално нищо не е на сила, но неофициално е ... За жалост след 1989 г. в управлението на България няма държавници да защитават интереса на народа. Единствен Жан Виденов се опита нещо и го изядоха с парцалите ...

 10. 10 Профил на niko
  niko
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ластикът Сидеров, ластикът...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm part of the problem...
 11. 11 Профил на alex_p
  alex_p
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз така и не разбрах сега...Какво се случва с прокуртурата и играта на стражари и апаши, която Волен Сидеров и свита си спретнаха с френски дипломат, полицай и случайни граждани?!
  Иначе ако има начин да се възстановят (т.е. да се модернизират или изградят на ново, защото, за да се затворят, значи има риск) това би било добре за българската икономика и би имало положителна оценка от инвестирторите у нас.

 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  [quote#4:"someeeee"]Да си дойдем на ... популизъма[/quote]

  Бедните адресати на тези послания тази година ще се чудят, към чия бюлетина да се присегнат при такова изобилие. Бареков, Сидеров, Първанов, телевизия СКАТ, архонт Слави Бинев, Яне Янев...Преди имаше едно голо БСП и това беше - скука пълна...Декларираната борба с монополите жъне първите си успехи!

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#4] от "someeeee":До кога ще се занимаваме с това човече и глупостите му?Мястото му,заедно с менажерията е при Петното!

 14. 14 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ядрената мафия пак пуска димки! Много повече полза и смисъл ще има ако поискат и направят така че ЧЕП (члена на евро-парламента) Владимир Уручев (ГЕРБ) да върне откраднатите от "модернизацията" на блокове 3 и 4 300 (триста) милиона щатски долара, за да ги хариза за създаването на ГЕРБ. А вие защо си мислите че Уручев е ЧЕП???

  Медиите и шефа на антикорупционната комисия в НС "не знаят" нищо за това и затова ... само дим без огън.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 15. 15 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  Това би било логично решение още повече че руснаците от 2 години и повече имат технология за възстановяване реакторите с
  ВВЕР-440 като им дига мощността на 510 МВт, и + 20 години.
  Реално всички шевове се презаваряват със специална машина, която се вкарва в реактора и отвън едновременно.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Да заработят реакторите? Ако технически е възможно, що па не?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 18. 18 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 643 Неутрално

  "Да отвори АЕЦ и да затвори Волен"

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 19. 19 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#13] от "doroteus":

  Този въпрос трябва да зададем към прокуратурата и съда... За съжаление от протестите лятото до сега те мълчаха по този въпрос... Проявиха някакъв вид действие чак като беше намесен чужд гражданин и то дипломат...

 20. 20 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 710 Любопитно

  Преди известно време ми дойде на ум, че целта на Атака е да провокира. Позволявам си да прогнозирам, че следващото което ще поиска е възстановяване на мавзолея на Георгий Михайлович Димитров, и/или влизане на България в РСФСР. Не се смейте, два пъти сме кандидатствали за съветска республика...

 21. 21 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  И какво ще стане като отворим двата блока освен че ще се скараме с ЕС дето са ни май единствения източник на някакви доходи? Повече чушки ли ще произвеждаме, повече домати ли? То и сега се чудим как да натоварваме АЕЦ-а та какво ли остава с още два блока. Май всичко е само за да дърпаме някаква опашка и да се правим на сърдити. Ние ако има гьол то трябва непременно да цопнем в него. Такава ни е орисията.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 22. 22 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Следващото предложение на Атака: да присъединим към ЕС Куба.

 23. 23 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#2:"anni_geo"]Правилно, грешка беше от страна на Кунева затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй и последствията са[/quote]
  ...и последствията са , че сме член на ЕС...

  П.П Извинете , но поста ви звучи като заучена част от спусната сводка..

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 24. 24 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Преди да се говори каквото и да е за блокове 1-4 на АЕЦ, е хубаво да се изгледа ето това:
  https://www.youtube.com/watch?v=5rGw0J_jGJs
  Не просто потресаващо, ами направо сме си явно благословен народ, че не е станало нещо страшно....

 25. 25 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2908 Весело

  Много полулист-много нещо, ама ние не ядем доматите с колците.Подценяват „електората“

 26. 26 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#2] от "anni_geo":

  А дано все такива грешки да се правят - изгледайте репортажа, към който дадох линк в предишния си коментар.

 27. 27 Профил на Атлантик
  Атлантик
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз пък си мисля друго - хубаво, блоковете ги затворихме, тепърва да ги отваряме - много главобол. Но, ако е вярно твърдението на Сидеров, че никога и никъде не е имало официално решение и изискване като условие за присъединяване, то редно е да се потърси истината. Защото затварянето е факт, при какви условия обаче - е под съмнение...Сидеров ще е по-полезен поне на първо време, ако най-напред вложи сили за изясняване на тези обстоятелства...Около които да се окаже, че имаме още кандидати за затвор! Не че ще попаднат там, просто за нашето самочувствие на граждани на правова държава...Ех, пък ако и попаднат!

  "Ако имаме милост към себе си и състрадание към другите, можем да минем и без щастие в тоя живот". /Калин Терзийски/
 28. 28 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1128 Весело

  Слабо, трябваше да обещае по един ядрен реактор за всяко семейство...баречката дръпна къде къде по напред с популизма.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Този трябва да тежат на съвестта на тези 258471 "избиратели",които ги вкараха в парламента...

 31. 31 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6978 Неутрално

  той се обади , а аз чак сега видях .от популист - най популист .

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  [quote#9:"_dan_"]Единствен Жан Виденов се опита нещо и го изядоха с парцалите ... [/quote]

  Не само, че опита, ами почти успя ... да ни затрие.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 542 Гневно

  Луд умора няма... Ако добре си спомняма това бе условие за приемането ни в ЕС. Ако Сидеров иска да излизаме от ЕС, да си ходи у Москава при спонсорите!

  911,959,964,993
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Тоя защо не е при петното за побоя на полицая?

 36. 36 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1433 Весело

  Чета и не мога да повярвам на очите си... Тези се надпреварват сами със себе си какво по-голямо малоумие могат да родят. Буквално всяко изречение е смешно, жалко и тотално невярно.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 37. 37 Профил на Blaster _
  Blaster _
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Добре де, след като:
  "Имам мнението на бивши управители на централата, че повторното въвеждане в експлоатация на двата блока няма да е никакъв проблем.",
  аз да попитам - За какво са похарчени до момента милионите "за извеждане от експлоатация", след като след толкова години блоковете спокойно могат да се "пуснат" отново?

 38. 38 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Тоя що не е в затвора бе?

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  [quote#34:"br Tuck"]Това изказване си е чист и неподправен пополизъм в действие. Този болен човек е крайно време да бъде въведен в съответно лечебно заведение . Дори ако се наложи и това да стане и наложително

  [/quote]
  ВВЕР-440 работят в Русия, Чехия, Унгария, Словакия, Филандия, Армения, Украйна и са затворени в нас и Германия.

 41. 41 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Весело

  Тя Кунева толкова се бори да ги затвори...
  Уважавайте "труда" й, другари!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 42. 42 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#9:"_dan_"]Този видя, че Атака губи подкрепа и се активизира ...[/quote]

  Доста смислен коментар. Поздравления. Като гледам оценките обаче или не са те разбрали, или не могат да те разберат

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 43. 43 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 522 Неутрално

  чух ,че Волен е решил да изкупува тока от 3 и4 блок, а Бареков ще го подарява на бедните .......утре се записвам при тях !!!!!

 44. 44 Профил на avalon2468
  avalon2468
  Рейтинг: 439 Неутрално

  30 МАРТ 2012 Г. ОБЯСНЯВА ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ „ЮЖЕН ПОТОК”: „ПРАВИШ ЕДНА ТРЪБА. ЗАРИВАШ Я И ВСЯКА ГОДИНА ВЗИМАШ ТАКСА ОТ НЕЯ.” - борисов има проблем...

 45. 45 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Господин Сидеров трябва ежедневно да популясва, иначе - забвение го чака...

 46. 46 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  [quote#21:"emil"]И какво ще стане като отворим двата блока освен че ще се скараме с ЕС дето са ни май единствения източник на някакви доходи? [/quote]
  Филандците им дигнаха мощността на 510 МВт и ги дънят до дупка, па не са имали абсолютно никакви проблеми с ЕС.

  http://www.fortum.com/en/energy-production/nuclear-power/loviisa-1--2/pages/default.aspx

 47. 47 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Спирането на реакторите бе прибързано, угоднически и ненужно.
  Реакторите 3 и 4 имаха живот до 2020г
  Ето подобни реактори в САЩ, колко живот им се определя и че построени по същото време все още работят:
  http://www.businessweek.com/magazine/nuclear-power/

 48. 48 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Голяма борба ще падне за не много умните гласоподаватели между Сидеров и Бареков, ако не се коалират разбира се.

 49. 49 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  [quote#47:"dissident"]Реакторите 3 и 4 имаха живот до 2020г
  Ето подобни реактори в САЩ, колко живот им се определя и че построени по същото време все още работят: [/quote]
  ВВЕР-440 някъде към 35 години може да се удължат допълнително след срока.

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До "Дневник"!
  Бе съобщено, че държавното обвинение е предало нужните документи до съда за образуване на дело срещу Сидеров. Делото образувано ли е, разпитвани ли са пасмината му, и онези 3-те, дето ритали Бахнев?

 51. 51 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#24:"krista_p"]Преди да се говори каквото и да е за блокове 1-4 на АЕЦ, е хубаво да се изгледа ето това:
  https://www.youtube.com/watch?v=5rGw0J_jGJs [/quote]

  Дали е наистина е така? Отказвам да повярвам, че некомпетентността е на такова ниво в сектора...

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 52. 52 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ако това с 1 и 2 блок е финансово и политически осъществимо, то принципно би било добре за нас по разбираеми причини.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 53. 53 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  [quote#3:"cinik"]Въпреки че за тези блокове прибрахме къде 1 млрд евро от ЕС, които предполага се, трябва първо да върнем, щом разваляме уговорката. [/quote]Аз съм "ЗА !" Връщяме им парите и си отваряме блоковете ! Това ще позволи да не бъдем притисканио и изнудвани нито за Седми блокв Козлодуй, нито за АЕЦ Беляне ...и вече НЕ става дума само за 1 милиард!!! За СО2 емисии = след 2023 г. сме на колене със събути гащички ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 54. 54 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  [quote#24:"krista_p"]Преди да се говори каквото и да е за блокове 1-4 на АЕЦ, е хубаво да се изгледа ето това:
  https://www.youtube.com/watch?v=5rGw0J_jGJs
  Не просто потресаващо, ами направо сме си явно благословен народ, че не е станало нещо страшно.... [/quote]
  Защо трябва да се учудваме на този филм? Всъщностмного добре си знаем, какво представляваха предприятията от реалния соц. Имаше ли поне един завод със стъкла на всички прозорци?

 55. 55 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#49] от ".":

  Дори и да е 35 години, ако не греша: 1982+35=2017г.
  Или 2007-1982=25 години
  Явно е угодничество. Не зная случай някоя страна да е спряла реактор под чужд натиск.

 56. 56 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  До коментар [#2] от "anni_geo":

  На това му се казва популизъм. Обикновено включва изопачаване на истината.
  Странно и защо никой не говори за подписаните от Беров догори за блоковете, а се повтаря името Кунева

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 57. 57 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  [quote#52:"socialen"]Ако това с 1 и 2 блок е финансово и политически осъществимо, то принципно би било добре за нас по разбираеми причини. [/quote]
  Става дума за 3-ти и 4-ти блокове, за които не сме били длъжни да спираме, а сме се престарали. То и 1 и 2 е могло да спасим, но щом вече има параф, сложна история. Ако няма черно на бяло в договора 3 и 4-ти, що да ги не пуснем ? Стоманата на реактора за тия блокове Русия е сертифицира вече за 100 години. Военна стомана от атомните подводници.

 58. 58 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  [quote#22:"balkantourist"]Следващото предложение на Атака: да присъединим към ЕС Куба. [/quote]+++ Добра идея !!! След десетина години преговорен процес нито Куба ще е същата, нито ЕС ще е същия И без това отношенията с Куба се подобряват ударно, а и Куба има намерение са строи ядрени мощности за добре развиващата се кубинска промишленост (за разлика от нашата)БРАВО!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 59. 59 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1530 Весело

  [quote#54:"historama"]Имаше ли поне един завод със стъкла на всички прозорци?[/quote]Сега като навсякъде имаме алуминиева дограма по прозорците ... да не би да имаме заводи и работни месат за ВСИЧКИ ... а стига глупости

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 60. 60 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#24] от "krista_p":
  Репортажът е старичък и ми изглежда доста преднамерен. Предполагам, че става дума за 93-та година. Въпреки това показаните гледки са наистина потресаващи, ако това не е някакъв монтаж ми изглежда ужасяващо.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 61. 61 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Още едно правилно искане на Атака. Но трябва да е комбинирано със затваряне на ВЕИ за неопределен срок. Така ще се реши проблема със цената на тока.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 62. 62 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#57] от ".":

  Прав си! Моя грешка!

  Извинявам се!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#51] от "Little Wing":

  Филмът е от 1991г. Защо трябва да се учудваме на тази руска техника, като малко по-възрастните сме виждали руски камиони и комбайни, от всякъде течове, някои неща закачени с тел, отремонтирвани с чук, и т.н.
  Говореше се, че уж били изхарчени няколко стотин милиона долари по обезопасяването на АЕЦ, и всички ремонтни работи бяха извършвани от една фирма-"Риск Инженеринг" на Б. Манчев. как са били извършвани - те си знаят. Точно те си знаеха най-добре, че 4-те реактори ВВЕР 440 ще бъдат изведени от експлоатация.

 64. 64 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Хихи, каквото и да говорят= 1.5% подкрепа. Само смръдлив въздух около тях

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 65. 65 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Вече никой не му обръща внимание на златния фикус. БСП си насади барекова Орхидея и си гледа нея ...

 66. 66 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  [quote#55:"dissident"]Дори и да е 35 години, ако не греша: [/quote]
  Не, имах в предвид, че 35 г. + срока е.
  Като изтече срока първа удължаване + 15 години, после, има презаварка на шевовете и нови 20г, а след това не е ясно може ли пак, но вероятно ще е възможно още удържаване.
  Руснаците понеже търсят матеряли за 100 години сертификация, и преди няколко години потвърдиха, че стоманата от която са нашите 440 100год. няма да мръдне. А шевовете, най капризното място ,имат технология, презаварка с отгряване , но тя е чяк като изтече срока, + 15 години удължаване, и ако се наложи. Така че никой не знае в момента колко могат да деянат тия, може да е много, унгарците некаде към 2035 ще ге бъзикат...

 67. 67 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#66] от ".":

  Това са подробности и сега няма никакво значение. Важното е че българските ЕС блюдолизци ги спряха.
  Чехите имат 4 от съвсем същите реактори и си ги ползват със здраве. Дори успяха да купят част от българската мрежа.

 68. 68 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#59] от "t' Ankus":

  Ми след като сегашните заводи произвеждат повече от предишните, при това с по-малко хора, да, мисля, че не са глупости.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 69. 69 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  [quote#60:"Краси"]Предполагам, че става дума за 93-та година. [/quote]
  Филмът е от 1991г., излъчен е сега, 2014г. Със сигурност някои неща са преекспонирани, западноевропейските заводи са като аптека, и този филм би ужасил хората от Западна Европа. Но дори и наполовина да е верен филма, все пак не става дума за завод за производство на тухли и цигли, а за експлоатация на ядрени реактори, които при съвсем малки отклонения могат да станат неконтролируеми.

 70. 70 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  И тоя гърми предизборно, още не усетил, че Атака изгърмяха тотално.

  chavo64
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  Чудесна идея! Събота и Неделя групови посещения, индивидуални и ученици в работни дни.

 73. 73 Профил на mz/x
  mz/x
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#40] от ".":

  ВВЕР-440 са два различни модела. Всички от нашия модел са спрени в държавите от ЕС. Например тези в АЕЦ Ясловске Бохунице (Jaslovske Bohunice), Словакия. Направете справка. Сидеров също да направи.

 74. 74 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#2] от "anni_geo":

  А даваш ли си сметка колко десетки милиона ще струва това ? Инсталациите по тези блокове ще имат нужда от основен ремонт и инсталиране на модерни системи като на 5 и 6-ти блок. Плюс това ще е нарушение на договора ни с ЕС. Та наистина ли искаш да рискуваш глоби, евентуално изхвърляне от ЕС и загуба на стотици хиляди работни места, и десетки ако не и стотици милиони за ремонт и модернизация само за едно популиско решение да се пуснат два стари реактора на обща мощност колкото 5-ти блок на Козлодуй ?

 75. 75 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1886 Любопитно

  "Радиоактивни отпадъци имало цел да нареже двата блока за скрап"

  Здравеопазването пропада с часове.

 76. 76 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  До коментар [#61] от "kihano":

  И влизане в Евразийския Съюз, немедлено!

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 77. 77 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1923 Весело

  До коментар [#64] от "Синята шапчица":

  Това са долни лъжи и манипулации, от европейските колонизатори. Според Сидеров реалната му подкрепа е не 1.5, а 150%.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 78. 78 Профил на Lowkey
  Lowkey
  Рейтинг: 434 Гневно

  Дами и господа, това е само началото. Всички проучвания показват, че рейтингът на Атака спада и от тяхна страна е нужно да се вземат мерки. Сега дребното белокосо човече ще измъдря какви ли не трикове, за да си върне доверието на електората си (озлобената нискоинтелигентна утайка на обществото). Сега започва представлението, а програмата е: циркаджилъци и ефектни фокуси...

 79. 79 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 723 Весело

  До коментар [#28] от "Велислав":

  Хайде,по-скромно,защо да не е таблет захранван с мини ядренно реакторче???

 80. 80 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  [quote#78:"LowKey"]програмата е: циркаджилъци и ефектни фокуси... [/quote]
  Да се обеси на онова, дето всички сме го виждали, а той не го показа на журналистите

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 81. 81 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#73] от "mz/x":

  то ако тръгнеш Сидеров да питаш, веднага ще ни изкара от ЕС и ще ни върне при матушката

  Birds of a feather flock together.
 82. 82 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#61] от "kihano":

  Гледай тука
  https://www.youtube.com/watch?v=5rGw0J_jGJs
  да видиш резултата от твоята любима планова икономика.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Ало , Карлуково, 4 ти км. Тук Волен , енергетика........ Чичо защо кашляш........Искаш да се прибера в диспансера......Ало , какво щели да ме приберат ....... Ама аз съм Волен волния идиот......

 86. 86 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1238 Весело

  "Атака" иска да се задължи правителството да отвори 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй""

  -УкОпирайте ги!

 87. 87 Профил на skyfighter
  skyfighter
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#24] от "krista_p":
  Това е уникално да. Показателно за нивото на соца. Господ ни е пазил.

 88. 88 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  [quote#73:"mz/x"]ВВЕР-440 са два различни модела. Всички от нашия модел са спрени в държавите от ЕС. Например тези в АЕЦ Ясловске Бохунице (Jaslovske Bohunice), Словакия. Направете справка. Сидеров също да направи. [/quote]
  Поне 3 модела са, реактора е обаче същия.

 89. 89 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  интересно като ги отворят, ако това изобщо е възможно, и ако блоковете тръгнат, което е малко вероятно, какво точно ще правят тока произведен там

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  А и гледам,че са били модернизирани - до вариант В213,
  който пък си работи в Унгария

  http://www.mediapool.bg/montirat-struino-vihrov-kondenzator-na-3-blok-na-aets-quotkozloduiquotn-news34654.html

 92. 92 Профил на Zed
  Zed
  Рейтинг: 214 Неутрално

  До коментар [#61] от "kihano":

  Че защо да затваряме ВЕИ?!? Просто трябв да не им се копува скъпия ток. Ток само от АЕЦ, като най евтин, и готово. Не като сега половината ток от 20 пъти по-скъпите ВЕИ и частните ТЕЦ.
  ВЕИ и частните ТЕЦ-ове, като велики капиталисти, да излизат на пазара и да си продават на когото намерят, нали това искат, пазар.
  А по-вредна партия от Атака е само БСП.

 93. 93 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Явно е,че наближават избори.

 94. 94 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#59] от "t' Ankus":

  откога е важно всеки да има работа ЗА ВСИЧКИ и то в ЗАВОДИ? Важното според мен е да си свободен - а не държавата да ти взима парите и с тях да финансира неизгодни заводи. Ако бяха печеливши, щеше да има инвеститори.

 95. 95 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Интересно къде беше Сидеров, когато събрахме 1 милион подписа против затварянето на тези блокове? Тогава подписката се покри, а и всичко беше забулено в мъгла. Куневица добре осчетоводи предателството си към България с членството си в борда на директорите на банка "Париба". Такава нагла персона едва ли се среща дори в политическите среди. След като продаде България, сега отново драпа да става депутат. Надявам се хората да си спомнят всичко, което е надробила около членството ни в ЕС. За Соломон Паси да не говорим, той играе по свирката на чужди интереси и едва ли разчита на по-нататъшна кариера в политиката. Що се отнася до най-важният въпрос - повторното отваряне на блокове 3 и 4, аз съм "за".

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 768 Неутрално

  болният не се е бил нещо напоследък и започна пак с неговите глупости т.е. неща които просто няма как да се случат.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 98. 98 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#92:"Zed"]Ток само от АЕЦ, като най евтин[/quote]
  тока от АЕЦ не е особено евтин

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 710 Любопитно

  Най-интересното е, че европейските националисти вече не искат да знаят за Атака. Марин Люопен не иска да ги приеме, поради "неавтентичен национализъм"...
  Може би това е и една от причините за антиевропейските палячовщини на Сидеров.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK