Браншови организации подкрепиха "Атака" за по-нисък ДДС върху българските храни

Браншови организации подкрепиха "Атака" за по-нисък ДДС върху българските храни

© Анелия НиколоваОрганизации на производители в хранителния сектор заявиха, че подкрепят идеята на "Атака" за намаляване на данъка върху добавената стойност (ДДС) за българските храни. От партията миналата седмица внесоха предложения за промени в Закона за ДДС, с които данъкът за българските храни да бъде намален от 20 на 10 на сто.


Изцяло подкрепяме предложението за диференцирана ставка на основни хранителни продукти. Това трябва да стане възможно най-скоро. Трябва да си зададем въпроса защо най-големите икономики в Европа имат най-ниска ставка, заяви на кръгла маса по темата в парламента днес Стилиян Станчев от Асоциацията на земеделските производители в България. На форума, организиран от "Атака", присъстваха и заместник-министърът на финансите Людмила Петкова, Димитър Данчев от Министерството на икономиката и енергетиката и други.


Милен Стоянов от асоциация "Биопродукти" каза, че не става ясно дали намаленият ДДС ще е само за хляба, за брашното и зърното. "Идеята е да се подпомогнат тези с ниските доходи или да се подкрепят самите производители?", попита той.
Според организациите е нужна равна данъчна ставка за всички държави в Европейския съюз. От "Атака" обаче възразиха, че целта на съюза не била държавите да бъдат равнопоставени, и затова трябва да се насочи вниманието към България.


Депутатът Илиан Тодоров представи данни от доклад на еврокомисията за нивата на ДДС в евросъюза, според които в България ДДС върху хранителните продукти е 20%, в Чехия – 15%, в Германия и Кипър – 19%, в Гърция – 13%, в Испания и Италия – 10%, в Люксембург – 3%, а в Малта няма ДДС върху храните, освен за някои стоки.


Когато внесохме това предложение, чух изказване от Владислав Горанов (ГЕРБ), че това било крайно популистко решение. Не знам защо ГЕРБ смятат така, каза Тодоров и посочи, че не виждал нищо популистко в това да се повиши жизненият стандарт на хората, да се стимулира бизнесът на производство на храни. "Георги Кадиев (БСП) каза, че това не било реално и ще има санкции от Европейския съюз, но не нарушаваме никакви евродирективи", заяви Тодоров.

Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 616 Весело

  Популярно, а?

  Тъпите популисти никога не са гледали по-далече от носа си и едва ли са способни да го направят. Може би някой трябва да обясни на тоя-оня, че най-добрия пазар е близкия платежоспособен, което ще рече, че при лиспата на платежоспособни купувачи, не по-ниско, а отрицателно ДДС да им уредят, икономика пак няма да има. Е, някои хора ще са много добре, но не те са важни в случая.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 2. 2 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 616 Неутрално

  ПП: Никое от "популярните" предложения на Атака от последните седмици, няма и не е имало за цел да мине и да се приложи. Всичко е стръв за шарани с оглед на предстоящите евроизбори.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 3. 3 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Един недочул, друг недомислил, трети се радвал на първите двама и ги окуражавал: още повече, още повече. Едни от участниците сочат ниските ДДС в други страни (само дето не обръщат внимание, че става въпрос за недиференцирано ДДС), други искат да защитят някого (не е ясно дали потребители или производители, или износители) а Атака потрива доволно ръце: как ни се хващат лесно на въдицата. Кадиев им обяснил как стоят нещата, но те не благоволили да му обърнат внимание, защото са твърде велики и ще сразят целия ЕС. Такива ми ти нашенски работи.

 4. 4 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Глупости... Тея май още не разбрали че сме в ЕС и не може да се дели вече на български и небългарски?!?

 5. 5 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  всякакви преференции по ДДС , моментално ще бъдат превърнати в източник на далавери, представям си какви преференции ще получи "българския" маргарин Калиакра например

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 6. 6 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 836 Неутрално

  [quote#4:"Desolater"]Глупости... Тея май още не разбрали че сме в ЕС и не може да се дели вече на български и небългарски?!?[/quote]
  Той Брюксел още дели гражданите на българи и небългари, какво остана за някакви малки партийки?

 7. 7 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 367 Неутрално

  И по-нисък данък смет за изпражненията от "български храни", моля!

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 8. 8 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Любопитно

  [quote#6:"Отнесен"]Той Брюксел още дели гражданите на българи и небългари, какво остана за някакви малки партийки?[/quote]
  И кога го е правил Брюксел това? Ти да не бъркаш случайно Лондон и Брюксел?

 9. 9 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Има си хас да не я подкрепят.10% по-голяма печалба не е за отхвърляне.Но разбира се ,както и с мораториума за земята,това е пълен абсурд и няма как да се направи.Може да се намали ставката на 10% на всички храни,но в никакъв случай само на българските-това противоречи на една купчина международни документи и споразумения подписани от България,вкл и в рамките на ЕС,и би довело до катастрофални ответни мерки и наказателни процедури,както и до огромни ДДС измами и корупция в рамките на България.Както всичко друго,предложено от Атака,и това си е чисто малоумие...

 10. 10 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Луд умора нема, казал го е народът. Дали не са му се разширили зениците от мислене

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 11. 11 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#10] от "Синята шапчица":

  Няма няма ,но аз съм ЗА такива луди

 12. 12 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#8:"heliana"]И кога го е правил Брюксел това? Ти да не бъркаш случайно Лондон и Брюксел? [/quote]
  Шенген

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 13. 13 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#10] от "Синята шапчица":
  или да му са изхвръкнали очите от напъване??

 14. 14 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#11] от "goshogoshev":
  Знаем,знаем,те много са за такива луди,затуй сме на този хал..

 15. 15 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#4] от "Desolater":На български и турски , аржентински и всякакъв "ски" освен европейски можее

  Все по-хубаво става :)
 16. 16 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  [quote#12:"niko_tin"]Шенген[/quote]
  Какъв е проблемът с Шанген? Че ЕС ни каза, че не сме готови, че не сме се преборили с корупцията, което прави границата ни пропусклива като решето? Ами то някои неща в живота трябва и да се заслужат. Това, че ни взеха на вересия в ЕС, без да сме готови, не означава, че ще го правят по всеки повод. Ние вместо да се оплакваме, че се държат в такива случаи по различен начин с нас, да вземем и да се засилим да си го заслужим. Както примерно го направиха балтийските републики и Чехия. Че на всеки му писва в един момент от двойкаджиите.

 17. 17 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#16] от "heliana":

  Няма проблем, само разделение. А Чехия не ми хвали, те сами не могат да се нахвалят напоследък. Чети: http://goo.gl/4jr6eD

  Може да го прочетеш, може и не. Може да потърсиш какво означава термина "англотаджик" - за жителите на Прибалтика. А може и не.

  А аз ще си позволя да цитирам:

  засега нашата орис в Чехия е потребление на информация, обработана политически и медийно в изключително «антикомунистическо-пронемски» («античешки») ключ. ...

  на дневен ред вече отдавна стои абсолютно друг въпрос, отколкото «какво имаше тук преди ноември 1989-а?». А именно: «Какво се случи след 1989-а?». Тоест, иде реч за оценка на 20-годишното строителство на капитализма, която безусловно, не може да мине без сравнение с предходните години на комунизма. Това трябва да стане основен принцип. При това аз исхождам от това, че двата режима (комунистическият и капиталистическият) са били и са легитимни, родени единакво — тоест чрез преврат под давление на улицата (както единият, така и другият), в рамките на действащата Конституция, и разбира се се съпровождат с контрол над произходящото иззад граница. Несъмнено, и единакво опиращи се на фундамент фалшиви обещания на участниците в тези «революции».

  ...
  Магията и всеобхватността на нашата блестяща следноемврийска капиталистическа «шокова терапия» не се криеше в някакви нови методи на управление, но в непосредственият преход към изяждането на средствата, натрупани от предните поколения, въплътени в комунистическото наследство. В частност в продажбата и разграбването на националното имущество чрез приватизация и реституция. В добавка към всичко, още и в ущърб на бъдрщите поколения, тъй като след 2000 година нашето съществование най-вече се поддържа за сметка на натрупването на все по-голяма сума дълг. Външен, въърешен дълг, дълг на частните компании, дълг на простите граждани.

  Националните активи (без земята, паметниците и въоръжението на армията) получени от комунистите, само в Чехия се оценяваха в размер на 10-11 трилиона крони (по днешния курс), и от тази сума на държавният сектор (държава, региони, райони, кметства) се падаха около 7 трилиона крони. Остатъкът бе в лична и кооперативна собственност. За последните двадесет години, обаче не само не се стигна до увеличение на активите, напротив, производствените и финансовите предприятия бяха продадени основном «za babku» на новите собственици, предимно чуждестранни «колонизатори», а частично бяха ограбени или разрушени с други способи (това касае повече от 80 % от производствените фондове).

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 18. 18 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#5] от "stg":

  "Калиакра" не е български, от няколко години вече се произвежда в Румъния.

 19. 19 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#17] от "niko_tin":

  Боя се, че ние в сравнение с Чехия можем да се похвалим с много по-голямо разграбване и разпродаване на предприятията и унищожаване на съществуващите стопанства, които те запазиха и им личи.

 20. 20 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#17] от "niko_tin":

  Благодаря за препратката, имах нужда от подобна информация относно Чехия. +++++++++++++++++++++

 21. 21 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#19] от "ikar_01":

  Не знам. От това което прочетох се боя, че това което в Чехия изглежда като запазени стопанства и предприятия са всъщност дългове и на дълговете проценти, а на края всяка, дори чешка, сметка се плаща. И не е ясно още нашата платена ли е, или не.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 22. 22 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#20] от "ikar_01":

  Ако поразгледаш в блога има материали за Полша и Унгария, със същия характер, а аз случайно попаднах на една статия за "англотаджиците", която направо ми разби шаблона за Прибалтийските бивши републики. Едно към едно с България - разбита промишленост и гастарбайтери, робски труд на запад и нежелание да се върнат в Родината.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 23. 23 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  [quote#18:"ikar_01"]Калиакра" не е български, от няколко години вече се произвежда в Румъния. [/quote]
  точно това имах предвид

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 24. 24 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  [quote#19:"ikar_01"] унищожаване на съществуващите стопанства, които те запазиха и им личи. [/quote]
  какво са запазили, в Чехия никога не е имало такава масова колективизация като тук

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 25. 25 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  До коментар [#17] от "niko_tin":

  Всичко е въпрос на степенуване, няма идеални общества и страни. Холаднците примерно и те охкат и ахкат колко се е разбила икономиката им през последните години. И са прави. Както са прави и чехите. И хората от балтийските републики. И ние. Само дето ние по всички измерими показатели сме най-бедната и най-нещастната страна в Европа. Което означава - при нас най-много е крадено, нашите политици са най-некадърни (или най-корумпирани, но то си е едно и също, тъй като един политик, който не е в състояние да обслужва обществения интерес си е чисто и просто некадърен политик).

 26. 26 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#25] от "heliana":

  Те, холандците, охкат и ахкат, ама малко. Повече трябва да охкат и ахкат. Ма направо трябва да реват и да се тръшкат като е станала дума. Да ти се намира контрол на някоя холандска медия да им пуснеш с превод ей това видео: http://www.youtube.com/watch?v=qgtg4vRyqM4 ? Холандия е на втората минута, но нека видят и началото, да стане ясна математа...

  А виж кои политици са по-по-най мисля няма смисъл. Всички правят каквото е по силите им да се нагушат кой колкото може.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 27. 27 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#26] от "niko_tin":

  Видях филмчето на линка Е, и?

 28. 28 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Да, ДДС в повечето страни е по-ниско от нашето, но е еднакво за всички хранителни продукти, независимо от коя страна на ЕС идват. А Атака искат по-ниско само за българските.
  Не става.

 29. 29 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#27] от "historama":

  Знаеш как се плащат дългове. Има два начина. Започваш да работиш много, да ядеш малко и да плащаш с вноски. Или ставаш мутра, вземаш бухалка, отиваш при кредиторите и започваш Трета световна война, за да ти се изчезнат дълговете. Това е.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 30. 30 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  [quote#26:"niko_tin"]Холандия е на втората минута, но нека видят и началото, да стане ясна математа... [/quote]
  Това което искаш да кажеш с филмчето за Холандия (гледах го до 3-тата минута) е доста елементарна пропаганда. Момченцето заявява, че страни като Англия, които имат монархия (каквато е и Холандия) били недемократични. Това са виждания на човек, който е чел някакви книжки и никога не е ходил във въпросните страни. Истината е, че холандската монархия няма почти никакво политическо влияние, функциите и са представителни. Освен това, тъй като бившата вече кралица и настоящият крал (и особено жена му) изиграха блестящо ролята си на национални обединители в последните години, вече и най-върлите републиканци не искат да ги махат.Та кралското семейство е последната заплаха за демокрацията в страна като Холандия, можеш да обясниш на твоите приятели.

 31. 31 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#29:"niko_tin"]Знаеш как се плащат дългове. Има два начина. [/quote]
  Има и трети начин, нарича се "работеща икономика", т.е. цялата държава работи, обслужва спокойно дълга си, и остава предостатъчно за да осигури добър стандарт на населението си.
  Малко преди 1989г. правителството на Чаушеско тържествено обяви, че Румъния е изплатила дълговете си, и фалира.

 32. 32 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#31:"historama"]Има и трети начин[/quote]
  Твоят трети начин това, което аз написах като "работиш много" ли е, или нещо друго?

  [quote#30:"heliana"]Това което искаш да кажеш с филмчето за Холандия (гледах го до 3-тата минута) е доста елементарна пропаганда.[/quote]
  Съвсем елементарна. Кво да се ровим в данни, това са цифри, математика, плюс и минус, трудно се кривят и подкривяват, я да се хванем в демократичността и недемократичността на монархиите. Пък и разбира се сайтът https://www.cia.gov е някаква еднодневка, данните в него са чисто пропагандни създадени от момченцето и каквато и да е прилика с ЦРУ е изключена. Да не си правим труд да ходим там, и сами да проверим колко е държавният дълг на страната Х, колко и е брутният вътрешен продукт и колко - злато-валутните запаси, да съберем едното, извадим другото, разделим на населението и преценим - а колко имам да плащам аз? А съседа? А холандеца?

  Ако обичаш поплюй още малко за демокрация, аз много обича пропаганда!

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 33. 33 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  [quote#32:"niko_tin"]Съвсем елементарна. Кво да се ровим в данни, това са цифри, математика, плюс и минус, трудно се кривят и подкривяват, я да се хванем в демократичността и недемократичността на монархиите. [/quote]
  Ти ми каза, че това, което се отнася за Холандия е около 2-та минута, а там беше обяснението за демократичността на монархията. Та затова и моят коментар.
  Ти да не мислиш, че холандците сами не знаят, че личният дълг на домакинствата е 120% от БВП-то, та трябва някакво русначе да им го казва? Този дълг се генерира от ипотеките - всеки изплаща по една. Докато нещата се развиват в познатите граници, няма нищо страшно. Ако настъпи икономически срив, ще настане голям хаос. Но при един икономически срив и без това целият свят ще е в хаос. Та не знам защо холандците трябва да се притесняват повече от другите. Ипотеките тук не са като американските, които предизвикаха кризата, с малки изключения всеки си ги обслужва, а на тези, които не могат, държавата и банките помагат временно, докато успеят отново да стъпят на краката си.

 34. 34 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#33:"heliana"]Докато нещата се развиват в познатите граници, няма нищо страшно. Ако настъпи икономически срив, ще настане голям хаос. Но при един икономически срив и без това целият свят ще е в хаос.[/quote]
  Хаосът драга. Надеждата е, че нещата ще се развиват като досега, но за съжаление надеждата отслабва. А после?

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 35. 35 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  [quote#34:"niko_tin"]Хаосът драга. Надеждата е, че нещата ще се развиват като досега, но за съжаление надеждата отслабва. А после?[/quote]
  Ами после ще видим. Моята философия е, че трябва да имаш предвид сценария с хаоса и да се опиташ да си изградиш сценарий какво можеш да направиш, ако се случи, но да не живееш така, сякаш хаосът е абсолютно неизбежен и да подчиниш живота си на очакването му. Каква е философията на другите не мога да ти кажа. Все пак ми се струва, че ако холандското правителство трябва да избира между това целокупното население да се превърне в парии, ако им се отнемат жилищата и се изхвърли на улицата или да пожертва банките, то ще избере второто. Но това си е чисто мое предположение, ще поживеем и може да видим (но се надявам да не).

 36. 36 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Иначе една къща в едно българско полузапустяло село с прекрасна природа, оборудвана с всичко необходимо за нормален живот (без да предизвиква прекалено крадците със скъпо обзавеждане), непрекъснати грижи за повишаване на плодородността на околната земя, поддържане на трайни насаждения, слънчеви панели, затваряне на цикъла на отпадните води с биологично пречистване и т.н. са чудесна стратегия за всеки предвид евентуален хаос. При това и да не се случи хаосът, пак ще се радваш на това райско кътче и ще знаеш, че си оставил след себе си земята в по-добро състояние, отколкото когато си я получил Това е моята лична стратегия.

 37. 37 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#36] от "heliana":

  Е, и аз стискам палци да ни се размине. Но уви, ситуацията в момента много прилича на тази преди Първата Световна Война. А ако говорим за банки - имаше вече един прецедент в Кипър - там жертви бяха не банките, а техните вложители. А стратегията за къща, която се самообслужва при евентуален хаос не може да работи. Хаосът влиза със служителите от общината, или полицията, или военен отдел, или организираната група главорези и взима това, което му хареса. А хаосът е създаден точно от малкото - от поредният кредит на съседското семейство, липсата на баланс между БВП и държавния дълг и мисленето "след нас и потоп".

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 38. 38 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  [quote#37:"niko_tin"]Но уви, ситуацията в момента много прилича на тази преди Първата Световна Война. [/quote]
  Всъщност големият проблем е, че май никой не знае каква е истинската ситуация. Европейските банки не бяха оздравени като американските и тук известни финансисти твърдят, че истинското им състояние не е известно на никой. Никой не знае какъв е точно американският дълг и дали и те не си служат с креативни баланси, каквито са индикациите. Япония и без това не беше добре, но Фукушима и сервира още един тежък проблем и никой не знае дали ще може да го овладее. Страните от БРИК на този етап твърде много зависят от пазарите на развитите страни. Всичко това е рецепта за предстоящи сътресения в добрия случай до пълен срив в лошия. Моделът, базиран на непрекъснат растеж показа, че вече не работи или ако работи, той ще действа отсега нататък на принципа на генериране на балони и последващото им спукване, но никой не прави системни усилия поне да започне да мисли за алтернативен. Теоретично има един шанс всички неизвестни да получат най-благоприятните си стойности и всичко да завърши добре. Този шанс е доста по-малък от шанса една от променливите да получи неблагоприятна стойност и да предизвика много сериозни сътресения. Той е равен на шанса всички променливи да получат неблагоприятни стойности и да настъпи хаос. Но ще видим накъде ще поемем, бъдещето ще покаже.

 39. 39 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  [quote#37:"niko_tin"] Хаосът влиза със служителите от общината, или полицията, или военен отдел, или организираната група главорези и взима това, което му хареса.[/quote]
  Всяка стратегия работи в рамките на някакъв интервал. Ако се стигне до етапа в който животът е оцеляване от набезите на главорези, самоцелното съществуване ми изглежда безмислено. Моят пример е за етапа преди това. В него е по-добре да си на място като България, вместо на място като Холандия, където всичко е оптимизирано до перфекционизъм, не се поддържат почти никакви запаси и системата работи безупречно само в рамките, в които и останалият свят функционира нормално.

 40. 40 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#38:"heliana"]Всъщност големият проблем е, че май никой не знае каква е истинската ситуация. Европейските банки не бяха оздравени като американските и тук известни финансисти твърдят, че истинското им състояние не е известно на никой. Никой не знае какъв е точно американският дълг и дали и те не си служат с креативни баланси, каквито са индикациите.[/quote]
  Именно, това дори може да бъде ключ към разгадката. Предизвиква въпроси, които предизвикват търсене на отговори. Ако ситуацията е що-годе нормална, информацията не се крие. Затова и изглежда всички търсят отговора на въпроса: "Какво в крайна сметка се случва?" От това, което съм намерил положението никак не е розово. Цялата дългова пирамида изглежда се крепи на силата на оръжието и скоростта на печатните машини - купувайте напечатана хартия, иначе ще ви "донесем демокрация". Въпросът е дали обаче всички ще търпят ножа до гърлото срещу хартия, или дори по-точно - нули в компютърните терминали, като в замяна се изземат истински ресурси и труд.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 41. 41 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  [quote#40:"niko_tin"]Въпросът е дали обаче всички ще търпят ножа до гърлото срещу хартия, или дори по-точно - нули в компютърните терминали, като в замяна се изземат истински ресурси и труд.[/quote]
  Проблемът е, че всички, които са се хванали на хорото, продължават да го играят и не смеят да го напуснат, защото иначе ще загубят всичко, което са вложили до този момент. А за почти всички играчи на този момент им е невъзможно да абсорбират подобни загуби.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK