Сред завършилите "Право" най-високи заплати получават възпитаниците на УНСС

Сред завършилите "Право" най-високи заплати получават възпитаниците на УНСС

© Анелия НиколоваРусенският университет "Ангел Кънчев" дава най-добра теоретична и практическа подготовка в направление "Право". Най-ниска е безработицата при завършилите тази специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски" - 2.84%.


Най-висок осигурителен доход получават възпитаниците на Университета за национално и световно и стопанство - 973.67 лева, като при тях е и най-високият дял на реализирали се по специалността - 81.94%.


Това показват данните за едно от най-престижните направления за висше образование "Право" в представената днес нова рейтингова система на университетите.
В общото класиране води Софийският университет "Св. Климент Охридски" с 62 точки от 100, следва Университетът за национално и световно стопанство с 57 пункта. Тройката затваря Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" с 53 точки, следват Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" и Русенският университет с 52 точки.


На пета позиция с по 51 точки са Нов български университет и Югозападният университет "Неофит Рилски". В дъното на класацията са свободните висши учебни заведения в Бургас и Варна, чиито възпитаници са и най-лошо платени - съответно средно 698.43 лева и 720.53 лева.


Най-много безработни е отчетено при възпитаниците на Русенския университет - 7.15%, а в Бургас и Варна едва 50-тина процента от завършилите "Право" работят по специалността.


Освен УНСС, най-много реализирали се е отчетено при студентите на университетите в София и Велико Търново, както и в Русе.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK