Направлението "Психология" в Алма матер води убедително по рейтинг пред конкурентите си

Направлението "Психология" в Алма матер води убедително по рейтинг пред конкурентите си

© Юлия ЛазароваРейтингът на направлението "Психология" в Софийския университет води убедително пред останалите висши учебни заведения, които обучават студенти в същата специалност. Докато оценката на специалността в Алма матер е 71 от 100 точки, то следващите в тройката - Нов български университет и Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий", са събрали съответно 56 и 51 точки.


Това показват новите данни от рейтинговата система на университетите, които бяха представени днес на пресконференция. "Психология" беше и най-желаната специалност в Софийския университет през 2013 г.


Възпитаниците по тази специалност в Алма матер, които са завършили през последните пет години, получават средно възнаграждение от 982.58 лева, близо 60% от тях работят в сферата на образованието си, като общо безработицата е 1.77 на сто.


По-добра реализация имат завършилите във Великотърновския университет, но с по-малка средна заплата - 734.14 лева. По-ниска - 1.66 на сто, е безработицата сред възпитаниците на Нов български университет.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK