"Атака" ще спира настъплението на "гей изродщините" с нови законови поправки

Деница Гаджева

© Георги Кожухаров

Деница ГаджеваАтака" ще предложи нови законови поправки, с които ще цели спирането на влизането на "гей изродщините на Европа" в България, обявиха пред Би Ти Ви депутатите Деница Гаджева и Илиан Тодоров. В типичния за партията агресивен стил те заявиха, че отново ще предложат при демонстрация на хомосексуалност да бъдат налагани глоби - от 5 до 10 хил. лева, този път чрез поправка в Закона за събранията, митингите и манифестациите. В края на януари Народното събрание вече отхвърли подобно предложение на "Атака" за промени в Наказателния кодекс, в което се предвиждаше и затвор.


Двамата националисти постоянно се опитваха да намерят връзка между хомосексуалността и зоофилията и кръвосмешението. Според Гаджева в Европейския парламент вече се водил разговор дали да не бъде призната възможността "баща с дъщеря, майка и син да имат сексуална връзка".


Според Тодоров се започва с гей паради, после се разрешавали гей браковете, осиновяването на деца от хомосексуални. Тези идеи се били прокарвали от Европа и Америка и "Атака" щяла да се противопостави "с всички сили тези изродщини да не идват в България". Депутатът показа принтирани предполагаеми учебни материали на западните училища, на които имаше рисунки на двама бащи, които са осиновили дете, и др.
С новото си предложение "Атака" искала да спре целия този механизъм за прокарване на идеи. Според Деница Гаджева идеята на гей парада в София е нормалността да стане патология. "Инцестът ни притеснява", каза на няколко пъти Гаджева, според която кръвосмешението е закономерна последица от хомосексуализма.


Депутатите не дадоха точно определение какво е демонстрация на хомосексуалност извън гей парада. Гаджева заяви, че познава "такива хора" и те изобщо не били изолирани и не се нуждаели от демонстрация на сексуалната си ориентация, никой не им пречел да се държат за ръцете. Илиан Тодоров пък заяви, че нямало как да обясни на детето си какво е гей, когато то видело парада. 


В обърканите си аргументи Деница Гаджева обяви дори, че по гласуването в парламента си личало и кои от колегите й депутати са хомосексуални. Тя направи разделението спрямо това кой как е гласувал за предлаганите от тях мерки. 


Двамата депутати подминаха въпроса на водещия, че така се опитват да вдигнат рейтинга на "Атака". След скандалите около партията и лидера й, последните социологически проучвания дават електорална подкрепа около 2,5 % (данни на "Алфа рисърч" за януари 2014). 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK