Руски ловци, футболисти и изостанал министър на летище са ползвали "Авиоотряд 28"

Руски ловци, футболисти и изостанал министър на летище са ползвали "Авиоотряд 28"

© Георги КожухаровСлед продължили няколко месеца скандали около дейността на "Авиоотряд 28" през миналата година Сметната палата е готова с одита на дейността му. Той обхваща периода 1 август 2009 г. - 31 март 2013 г., който съвпада с управлението на ГЕРБ. За този период са изпълнени общо 50 полета на стойност 1 540 573 лв.


Повечето от констатациите на Сметната палата вече станаха известни на обществеността, след като в парламента беше създадена анкетна комисия, която да проучи кой е използвал авиоотряда. Скандалът започна, след като през август 2012 г. в пресата бяха изнесени данни, че с правителствения тогава отряд неправомерно са превозвани частни компании, спортни клубове и частни фирми.


В края на януари официално "Авиоотряд 28" премина на подчинение на транспортния министър, а вчера той обяви, че занапред със "самолетите на властта" няма да се извършват полети на частни лица. Това е залегнало в новия устройствен правилник на транспортното звено.
В "Авиоотряд 28" е създадена организация и като цяло са спазени разпоредбите на Закона за гражданското въздухоплаване и Устройствения правилник при осъществяването на полетите със специално предназначение. При заявяването на полетите от администрацията на Министерския съвет и администрациите на министерства и ведомства е допуснато извършване на полети без заявки и без заповеди на министър-председателя, показва докладът на Сметната палата. 


В заключенията в него специално се посочват четири полета по искане на Българската федерация по мотоциклетизъм, заявката за които обаче и подадена от администрацията на Министерския съвет. В допълнение тези полети са в нарушение на Закона за гражданското въздухоплаване и Устройствения правилник на "Авиоотряд 28" и са платени от бюджета на Министерския съвет. "По време на одита средствата за изпълнените полети са възстановени от Българската федерация по мотоциклетизъм на Министерския съвет и на "Авиоотряд 28", се посочва в одита.


От правилника за дейността на авиоотряда, одобрен през 2010 г., не се разбира каква е функцията на заповедта на министър-председателя за извършване на полет - дали е разрешение за него, дали е с цел командироване на пътниците или и двете, се посочва още в доклада на одиторите. Те посочват и че този правилник е за да урежда правата и задълженията на служителите на авиационния оператор и не може да се отнася да отношенията им с трети страни, каквито в случая се явяват заявителите на полети.


В същото време въпросният правилник не създава условия да стане ясно какви постъпки трябва да направят заявителите на услугите на отряда по изпълнението на полетите.


Одиторите са установили и че генералният директор на Гражданската въздухоплавателна администрация не е издал по надлежния ред вътрешен акт, с който да се регламентира процесът по заявяването, организацията и изпълнението на полети от "Авиоотряд 28".


На практика за "Авиоотряд 28" няма създаден акт, който да има пряко приложение както за заявителите на услугите, така и за организацията и изпълнението на полетите, а това е предпоставка за допускане на грешки и неизяснени условия при тяхното одобрение, отчетност и контрол, се посочва в одита.


Въпреки това в дирекция "Финанси" на въздухоплавателната администрация се съхраняват досиетата на извършените полети.


"Авиоотряд 28" притежава необходимите свидетелства за авиационен оператор за извършване на специализирани авиационни работи, но не е регистриран по Търговския закон и няма необходимия лиценз за осъществяване на търговски въздушен превоз, се посочва в одита. Това на практика означава, че полети по заявка на частни лица не могат да се извършват.


В одита не са открити нарушения при полетите, заявени от Народното събрание и президентството в проверявания период.


При проверката на тези по заявка на администрацията на Министерския съвет са открити различни нарушения. За някои от полетите не са изпратени писмени заявки до авиоотряда, за други няма заповед на директора му. Последното се отнася до полет от януари 2012 г. по маршрута София - Горна Оряховица - София, а стойността му е включена в друг полет - София - Бургас - София през същия месец.


През одитирания период са изпълнени общо 53 заявки за 870 159 лв. за полети за физически лица и фирми без "регламентирана правна уредба". Така за тях е приложен редът, какъвто е за министерства и ведомства.


През 2009 г. са изпълнени 5 заявки за полети - две на Българска баскетболна федерация и по една на Българската федерация по волейбол, ПП ГЕРБ и Българския енергиен холдинг.


Полетът по заявка на управляващата тогава ГЕРБ е бил за 20 146 лв. по маршрут  София - Лаар - Бон - Брюксел - София, като от партията е платен само аванс от  10 952 лв. Полетът е извършен след заповед на премиера тогава Бойко Борисов. 


През 2009 г. с полет на авиоотряда от Истанбул е прибран министърът на икономиката. Причина за това било обстоятелството, че предишен негов полет е закъснял с 3 часа и така той е изпуснал връзката от Истанбул за София. Полетът е платен от Българския енергиен холдинг и е бил за над 12 хил. лв.


През 2010 г. от "Авиоотряд 28" са изпълнени 15 заявки за полети – две на Българския червен кръст, две на форум България - Русия, три на Световната банка, една без заявител, и по една заявка на: ПП ГЕРБ, Българска православна църква "Пловдивска митрополия", ПФК "ЦСКА" АД, "Апра" ООД, МИБС "Травел туризъм БГ", "Тандем В" ООД и "Алексия 2002" ООД. Всички те без заповед на премиера.  Всички те са платени от заявителите. 


През 2011 г. са изпълнени 21 заявки за полети – две на Българската търговско-промишлена палата, две на адвокатско дружество "Батков и сие", четири на БЧК, три на ПФК "Литекс - Ловеч" АД, три на "Ню Бояна Вибурно" ЕООД, две на Българския футболен съюз и по една на: "Главболгарстрой холдинг" АД, ПФК "Локомотив - София" АД, "Костенец резорт", ПФК "Левски" АД и ПП ГЕРБ. Осемнайсет от тези полети са изпълнени, без да е издадена заповед за изпълнението им.


По-любопитен през въпросната година е полетът по заявка на Тодор Батков, който стана известен покрай работата на парламентарната анкетна комисия. По негова заявка е използван вертолет на авиоотряда, с който са превозени негови клиенти - група от руски бизнесмени да ловуват в ДЛС "Кормисош". Аналогичен полет и извършен и през следващата година, като разходите са платени от Батков.


На заявките за полети през 2011 г. от ПФК "Литекс - Ловеч" няма резолюция от премиера.


През 2012 г. са изпълнени 11 заявки за полети – по две от "Камера" ООД, "Авиоотряд Варна" ООД и БФС и по една от: ЕФ "Хикс камера" ЕООД; ПФК "ЦСКА" ЕАД; "Лайънс клуб София Диамант"; АД "Батков и сие" и ПП ГЕРБ.


Сред тях има такива, при които на заявката до премиера няма изобщо резолюция, извършват се по заповед на директора на авиоотряда, която в някои случаи е с дата след полета.


Сметната палата е установила още, че за повечето полети се съхранява списък на пътниците, въпреки че няма регламент, който да изисква това.


Проверката е установила, че авиоотрядът не е отчитал приходите си според указанията на министъра на финансите и така приходите от стопанска дейност не са отразени в годишните финансови отчети на отряда. В резултат върху тези суми не е начисляван данък върху приходите по Закона за корпоративното подоходно облагане, както е било редно да стане.


Целият доклад е достъпен на страницата на Сметната палата.

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tagged18
  tagged18
  Рейтинг: 237 Весело

  Ама били ли са ловците с пушките вътре, че ми е много интересно?

 2. 2 Профил на Михаил Марков - Прост народ, слаба държава!
  Михаил Марков - Прост народ, слаба държава!
  Рейтинг: 454 Гневно

  Полетът по заявка на управляващата тогава ГЕРБ е бил за 20 146 лв. по маршрут София-Лаар-Бон-Брюксел-София като от партията е платен само аванс от 10 952 лв. Полетът е извършен след заповед на премиера тогава Бойко Борисов.

  Лимузина да бяха наели, щеше да излезе под 1000 лева! Личи си че г-н Тиквович е усвоил добре някой похвати от своя гуру д-ря Т. Живков! И после ГЕРБ били антипод на БК(С)П! Пфу!

  ГЕРБ и БСП+ДПС не са двете страни на монетата, а едната! Гражданското общество е другата! С тези политици, Русия не е част от Европа и цивилизования свят!
 3. 3 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 524 Неутрално

  За Боце разбрахме. Защо обаче услужливо спестиха информацията за Сергей? Дневник, ако намерите някои бивши вече кадри на отряда, може да ви разкажат интересни неща.

 4. 4 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 642 Неутрално

  То само Авиоотряда да ни беше проблемът. Добре е работата да се доведе до края: който виновен - не само да понесе административни, но и финансови санкции. Ама до последния облажил се!

 5. 5 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#1] от "tagged18":

  Трудно някой ще подобри простотията на Мутрата - да караш Тигрите, 'щот си паднал на каруцарски белот

  Простщината победи с ИПОН
 6. 6 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6634 Неутрално

  това разбрахме , а от предишното правителство на станишев , има ли одит и публикуван ли е на сайта на сметната палата.

 7. 7 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 630 Любопитно

  Малко на въздушно такси са го обърнали!

 8. 8 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  [quote#3:"gogo2011"]Защо обаче услужливо спестиха информацията за Сергей?[/quote]

  Боко защо люпи семки през мандата си?!

 9. 9 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2316 Гневно

  "През 2009 г. с полет на Авиоотряда от Истанбул е прибран министъра на икономиката. Причина за това било обстоятелството, че предишен негов полет е закъснял с 3 часа и така той е изпуснал връзката от Истанбул за София. Полетът е платен от Българския енергиен холдинг и е бил за над 12 хил. лв."

  Това да не е такси!
  Нямат никакво чувство за приличие тези хора.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 10. 10 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  А полетите по искане на движение България-Русия??? и тях ли ги е откраднал ББ. Сергей и Шаренкова ще се извинят ли за лайната които хвърлят по Герберите за А-д 28.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 11. 11 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#4:"paf"]финансови санкции[/quote]

  Герб имат много пари.....Ще платят харчовете на султана.

 12. 12 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Голем праз бих казал аз.

  Какво си мислите, че правителствените авиоотряди на другите държави стоят и пасат трева докато не му дотрябва на господин президента да лети ли?!

  Че това си е чисто прахосничество!

  Че има проблеми с нашите - със сигурност има, но като гледам са повече организационни и законодателни, а не това, че бил използван 2, 3 или 5 пъти да превози закъсал министър или дори футболен отбор. Освен този на Тигрите, разбира се, което си е явно , но минимално нарушение на фона на всичко друго , което се прави в държавата.

  С други думи - много шум за нищо.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 13. 13 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  към мой коментар 9

  цената на еднопосочен билет София-Истанбул плюс нощувка в 5-звезден хотел и такси до и от хотела е под 1000 лева!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 14. 14 Профил на torquemada
  torquemada
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Кой бил негрите???

  Ако една лъжа, 100 пъти повтаряна, всеки път се възприема за истина, значи просто не е лъжа.
 15. 15 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#8] от "dobrich":

  Щот е прост, това си е всеизвестно. Те затова и го извъртяха комунетата.

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Доколкото разбрах с бедния си филологически мозък, питото е платено. Проблем е, че е летял изобщо самолетът ли, що ли? Не е ли по-добре да лети един самолет, отколкото да не лети?

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на chitatel7
  chitatel7
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Интересно ми е дали Дянков тогава се е връщал от воаяжа в Азия заедно със секретарката си

 18. 18 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Всички те без заповед на премиера. Всички те са платени от заявителите. "

  Колко пари изхарчи тази комисия, за да стигне до тези разкрития? Най-малко 6 месеца заседава комисията. Само за заплати на депутатите, участващи в тази комисия колко пари се изхарчиха? 9 човека * 6 месеца = 54, грубо 50. За участие в комисия се плаща по 1/3 депутатска заплата, около 800 лева. 40,000 лева само за заплати на работещите в комисията.

 19. 19 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Весело

  Форум "България -Русия", руски ловци /?/, ползват българския правителствен самолет.

  Страна членуваща в пакт "враждебен" на Русия позволява пътуване на случайни руснаци с правителствен самолет. Ами ако са забравили някой "бръмбар" под седалките?
  Или щото са хора на Батков, та няма страшно...

  Интересно , дали в нарицателната за руски зависима Белорусия, един Лукашенко би позволил ползване на техния правителствен самолет от чужди граждани?

 20. 20 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Какво се оказва, че доста хора, фирми, футболни отбори и т.н. са ползвали услугите на отряда!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 21. 21 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#16] от "dogwoman":

  "При извършените полети за нуждите на министър-председателя не е осъществен ефективен контрол, като е допуснато да се извършат пътувания без осигурени писмени заявки, стана ясно още от одита.
  От бюджета на администрацията на Министерския съвет са платени четири полета на Българската федерация по мотоциклетизъм /чийто преЦедател е Румен Петков/ вместо от ползвателя на услугата, което е в нарушение на приложимата уредба.
  За три от полетите е определена по-ниска стойност, в която не са включени непреките разходи", пише в доклада на Сметната палата.

 22. 22 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  До коментар [#19] от "Петър Иванов":

  По сегашната мода пактът не е много враждебен. Голяма част от логистиката на военния контингент на НАТО в Афганистан се осъществява от руска страна.Беше дадено под наем и летище Воточни в руския град Уляновск като транзитна база на НАТО

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 23. 23 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Нещо за тва колко тона ядки са изядени на борда няма ли да кажат? Разочарована съм от дейността на тази комисия :(

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 24. 24 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 925 Любопитно

  Батков няма ли кинти да си купи свой самолет?

 25. 25 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Разходите са завишени многократно.За едно прибиране на министър от Истанбул-12 000 лева.Някъде през далечната 1989 година билета София-Варна струваше 11 лева.

 26. 26 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ... беше ясно, че Боце е правИл золумЕ с авиоотряда... ПикантериАта с ловци и риболовци е кат' мерудиА у манджта, наречена "Боце-управлява"...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 27. 27 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1197 Любопитно

  Това с руските ловци някаква отвратителна шега ли е?

 28. 28 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#12] от "Боби Колев":
  А, бе ей билета на министъра "над 12 хил. лв." нищо ли е?
  "Полетът по заявка на управляващата тогава ГЕРБ е бил за 20 146 лв. по маршрут София - Лаар - Бон - Брюксел - София, като от партията е платен само аванс от 10 952 лв. Полетът е извършен след заповед на премиера тогава Бойко Борисов. "
  Нищо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????

 29. 29 Профил на Ивайло
  Ивайло
  Рейтинг: 466 Неутрално

  това с ловците изби рибата

 30. 30 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4100 Неутрално

  Май само аз не съм летял!

  klimentm
 31. 31 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Дянков проверяваше дребния бизнес, а за тия пълно мълчание!!!! За една стотинка не внесен данък ще те съдят, а тия .......

  Или това не е корупция, не е мафия????? Какво е това?

  И ще искаме Европа да ни приеме. Нема такава държава...

 32. 32 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#18] от "carpypd":
  Чети: "Проверката е установила, че авиоотрядът не е отчитал приходите си според указанията на министъра на финансите и така приходите от стопанска дейност не са отразени в годишните финансови отчети на отряда. В резултат върху тези суми не е начисляван данък върху приходите по Закона за корпоративното подоходно облагане, както е било редно да стане."

 33. 33 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#16] от "dogwoman":
  Изпито, но не платено на държавата!!!!

 34. 34 Профил на dgr81
  dgr81
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И ловец съм, и рибар съм, на закона мамата **** съм!

 35. 35 Профил на redo
  redo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Куче влачи автобус - диря няма.
  Няма извършена злоупотреба, има само употреба.
  Прахосват се средства само да се правят някои на велики, а пък те вчерашни гащници.

 36. 36 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Бас държа, че на фона на останалите злоупотреби тая тука дет ни занимават толкова много и дето така усърдно се разследва е просто нищожна ...
  Те нашите мили избраници сигурно само със служебните си коли са направили повече разход за лични нужди. За личните далаверки и облаги от служебно положение хитч не да отваряме дума.

 37. 37 Профил на d10001
  d10001
  Рейтинг: 833 Неутрално

  и тези хора мислят за данакоплатците? да бе да

 38. 38 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Бойко Борисов, ГЕРБ се бяха самозабравили. Мислеха си, че щом са докопали властта и задълго ще вилнеят. Мислеха че могат да правят каквото си искат. И се започна едно законотворчество, кадруване в съдебната система, подслушванията, едни конкурси, едни свръхизисквания към бизнеса. Цялата власт беше в ръцете им. По време на управлението им пенсиите и заплатите в държавния сектор бяха замразени защото била най-тежката криза от 1929г насам. Но за управляващите, за някои привилегировани замразяването беше заобиколено с тлъсти бонуси. Това е нагъл цинизъм, ФАКТ, който с съпоставим с този на Бареков(че плачел за бедните).
  Надявам се всичко да отиде в прокуратурата и да се търси отговорност, в случая, за скандалните разкрития на дейността на правителствения авиоотряд. Защото нещата трябва да стават по строго определени правила. Ако трябва да го лицензират този авиоотряд и да работи като търговско дружество. Много привилегии имат управляващите и това много ме дразни. И най-много от всичко ме дразни безнаказаността. Толкова са нагли.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 39. 39 Профил на Георгиев
  Георгиев
  Рейтинг: 466 Любопитно

  "През 2009 г. са изпълнени 5 заявки за полети - две на Българска баскетболна федерация ..."

  На тази федерация не беше ли председател т. нар. Мишо Бирата, лека му пръст?

 40. 40 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#25] от "xalikarans":
  Да, до Горна Оряховица и обратно беше 12 лв. за възрастен, но въпросът е дали наистина това е била реална цена или всички загуби са се компенсирали от държавният бюджет?
  Реално комунизмът не проработи защото икономиката не работеше.

 41. 41 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#28] от "ne":

  Нищо съществено, да.

  Това е основно икономически въпрос, а не политически и определно не е престъпление за каквото се опитват да го изкарват.

  Всеки летателен отряд трябва да изкарва задължително определен брой часове и в бюджета им има предназначени средства за "тренировъчни" полети, който, като всичко друго в България, е нереално нисък.

  Дали ще ги изкарат по един или друг измислен начин е все едно.

  Бюджета може и да е бил ощетен - сигурен съм, че е бил - но размерите на тези щети са нищожни в сравнение с контрабандата на цигари и алкохол благословени от държавните мъже и приемани без никакъв шум от целокупното население, грешните пари в енергетиката (за АЕЦ пък изобщо да не говориме) за които всички знаят и никой нищо не прави, кражбите във военното министерство...100,000....хехе, да им имам проблемите на българите ако до 100,000 реално изконсумирани в полет са опрели...

  Не, че имам нещо против да отговаря Бойко за тях, де...просто казвам, че това е ужасно преекспониран случай.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 42. 42 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Полетът на закъснелия в Истанбул министър на икономиката- платен от БЕХ, за 12 хил.лв.
  Брех, какви неща само!
  Човек се пита Какви ли други прищевки са плащали БЕХ на ресорния им министър?
  И дали за тия наши пари не можеха да го докарат от там направо с цяло джакузи проститутки качени на влакова композиция?! Докато си гаврътне шампанското и други разни рабити, щеше за нула време да е в София!

 43. 43 Профил на omgguesswhat
  omgguesswhat
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#42] от "bulgaria111":

  Ъ-ъъ, Трайчето е деликатна натура и може да се изприщи в джакузите и тъй нататък. Затуй със самолет при тарифа 24 лв. за километър. Хубаво, че само Доган има летяща чиния, иначе тия щяха да и стопят лагерите.

 44. 44 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Една от много,многото гадости ,един минифакт от управлението на ГЕРБ,характеризиращ ръководството на държавата с това на фирма,дори по-зле.Да се запасим с търпение-най-хубавото-тепърва предстои.

 45. 45 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#12] от "Боби Колев":

  Това е държавен авиоотряд и предназначението му е да обслужва най-високите нива на държавното управление. В коя страна представителния въздушен транспорт се използва от футболни отбори и руски мутри тръгнали на лов? Отделно от това, тези въздухоплавателни машини следва да се обслужват във възможно най-строга конфиденциалност и секретност, защото превозват министри, президенти и прочее, а не да сульо и пульо да знаят къде, какво и как се организира. После пак ще се чудим как така терористи имало....
  Представям си как Чикаго Файерс се качват на Еър Форс Уан и отиват да играя приятелска среща с втородивизионен отборец.

 46. 46 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#16] от "dogwoman":

  Ами не си разбрал - не всичко е платено.

 47. 47 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#45] от "hinhril":

  На теория е така.

  На практика България не е самостоятелна държава така или иначе от много години насам, няма собствени държавни тайни, а само такива, дето ги знае цял народ и никой нищо не прави по въпроса, и на последно място всъщност съвсем не зная какво правят другите държавни авиоотряди, но на фона на изцепките, които излизат за техните тайни служби и президенти (Дж. Буш Младши например не е никаква тайна - този беше по-шантав и от Бойко Борисов!), та като ги гледам си мисля, че и там не е по-малка вакханалия.

  Разберете ме правилно...не защитавам станалото...просто казвам, че на фона на РЕАЛНИТЕ проблеми на държавата, това си е бял кахър.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 48. 48 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#47] от "Боби Колев":

  Не може да разпределяме проблемите на реални и нереални. Какво по реално от това да разбереш, че в най-важния изпънителен орган на държават правят зулуми за хиляди левове, пък било то поради некомпетентност. За какво да говорим от там на сетне - не могат да си оправят вътрешните правила, църкат на дребно да изцоцат от всичко що могат и следва аз да вярвам, че ще управляват цяла държава, както трябва, а да не говорим, че в момента не ни трябва просто управление, а бърз и мощен напредък, защото се затриваме като нация и всичко е в упадък.

 49. 49 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Весело

  Добрата новина тук е, че правителственият самолет не е бил ползван от "американски ловци".Иначе че бял ден нямаше да видим от "патриотичните" золуми Атака

 50. 50 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#48] от "hinhril":

  Разбира се, че можем и трябва да разделяме проблемите на реални и нереални или по-точно на по-важни и по-маловажни.

  Ако те прострелят и влезеш в интензивно с отворена рана и висока температура никой няма да ти гледа температурата и слава Богу за пострадалия, че там знаят да приоритизират.

  Ако къщата ти пострада от земетресение и падне декоративната украса за да покаже спуканата стена надяваме се няма да върнеш обратно украсата верен на принципа, че не може да се разделят проблемите на реални и нереални.

  Е по същия начин стои и въпроса с държавното управление, в което има пробойни за милиарди...а те вдигат шум за някакви дреболии, колкото и да са очевидни и неправилни.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK