Йовчев обвини кабинета "Борисов" за бежанската криза

Йовчев обвини кабинета "Борисов" за бежанската криза

© Анелия НиколоваПрокуратурата разследва изразходването на 200 000 лева, с които през 2012 година е трябвало да бъде изграден палатков лагер за 1000 души във връзка с риска от бежанска вълна от Сирия. Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев при представянето на мерките от плана за справяне с кризата от засиления миграционен натиск. 


По думите му предишното правителство не е предприело нужните мерки за пресичане на проблема в зародиш. Освен, че е осигурил е едва 160 допълнителни места за настаняване на бежанци, допуснал е бавното издаване на бежански статути, кабинетът "Борисов" не е имал ясен план за справяне с евентуална бежанска вълна, смята вътрешният министър. 


Йовчев, който напусна Държавната агенция "Национална сигурност" в първите дни на 2011 година, пое ролята на съветник по сигурността към бившия премиер Бойко Борисов. След като Росен Плевнелиев стана президент, бившият разузнавач стана началник на кабинета му.
Днес той отчете, че в резултат на мерките, предприети през 2013 година и засиления контрол по границата ни с Турция, сегашните управляващи са предотвратили нелегалното преминаване на около 15 000 чужденци. 


Йовчев даде информация за случай на отклоняване на средства, отпуснати за бежанците. 


Предвидено е било изграждане на палатков лагер в Харманли, който да поеме 1000 души, но отпуснатите за него пари са изхарчени за нещо друго, обясни министърът. Уточни, че средствата са опуснати на областен управител, "за какво точно са изразходвани, обаче, е трудно да се каже в момента, тъй като заварихме буренясала поляна без ток, вода и канализация", поясни вътрешният министър. Заведено е досъдебно производство по случая. 


Попитан дали това е единственият сигнал за злоупотреба при усвояване на пари за бежанци, Йовчев каза: "Имаме и друга информация, която сме подали, но към момента все още няма конкретни резултати, така че не бих си позволил да коментирам." И допълни, че с негова заповед и за да има пълна прозрачност е създадена работна група, която още изследва всички обществени поръчки и механизмите на изразходване на средствата, отпуснати за бежанците. 


Съобщи още, че само през януари тази година Държавната агенция за бежанците е издала статут на 833-ма души, а до края на годината се очаква броят им да надхвърли 10 000. Голяма част от бежанците със статут все още живеят в центровете и са на държавна издръжка, но правителството в партньорство с неправителствените организации ще подготви план за тяхната интеграция, прогнозира Йовчев. "Имат идея в тази посока, така че се надявам в един кратък период от време да имаме идея за успешната интеграция на тези хора", допълни той.


Йовчев отново подчерта ролята на предишните управляващи. Според отчета му въпреки сигналите за навлизане в бежанска криза през 2012 година, България е успяла да получи от Европейския съюз само 0,22 процента от сумата, предвидена за тази цел, а и те били разходвани предимно за информационни материали. "За пет години са 30 милиона лева. Когато няма системен подход, когато няма визия, когато няма анализ и стратегия какво трябва да се направи, тогава се стига до това – харчим едни пари на парче и накрая ефектът е никакъв. Печатаме брошури, организираме семинари, купуваме компютри със софтуер за по 8000 лева. Резултатът е такъв, че най-накрая нямаме къде да настаним бежанците и се чудим какво да правим", заяви вицепремиерът.


Той лансира тезата, че е необходима единна европейска политика и за бежанците, и за емигрантите като цяло. Заговори и за ограничения: "Въз основа на тази единна европейска политика аз мисля, че ще се въведат някакви рестрикции, защото дори ЕС има определен капацитет, в който може да управлява тези процеси. Прехвърлянето на този капацитет ще доведе до това, че ще изпуснем процесите от контрол", смята българският вицепремиер.


"Обясняваме това на нашите партньори в ЕК по линия на двустранното сътрудничество и мисля, че ни разбират. Освен критиките, има доста хора, които ни подкрепят в мерките, например по-голямата част от министрите на вътрешните работи", каза още вицепремиерът.


Йовчев съобщи, че в страната има 4060 места за настаняване на бежанци, докато към 2013 г. те са били са 1200. По думите му от февруари е решен и проблемът с осигуряване на храна на бежанците. Все още имаме много проблеми, има места, в които условията не са на необходимото ниво - това са местата във "Военна рампа" и "Враждебна", обобщи вътрешният министър.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (170)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Нормално нагъл комунист!

 2. 2 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1360 Разстроено

  Всичките еднакви.........

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 3. 3 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 523 Гневно

  А погледнахте ли първо във Вашия двор???

 4. 4 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  ХАХАХАХАХАХАХАХ, тия изхарчиха 300млн за бежанците, но са им виновни някакви 200 000.
  Ей, наглостта защо им е спорт на комунистите да му се невиди...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Време е да отвориш и третия плик, Йовчев. Даже крайно време.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6422 Неутрално

  наглец , Кой ти сра у гащите ?

 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Йовчев, виновно е международното положение.

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  Йовчев, не е верно това дето го казвате, Костов е виновен за бежанската вълна.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 9. 9 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1320 Гневно

  Овчев не се занимавайте с глупости озаптете битовата престъпност

 10. 10 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  сега разбирате ли защо комунистическите правителства са крадливи, престъпни и ни тласкат към катастрофи и изолация?

  и сега разбирате ли, че правителството на Иван Костов не е било просто успешно? това ще се окаже най-успешното правителство на България за последните... 600-700 години?!?

  РЕФОРМИ !
 11. 11 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Айде спрете се де. Разследвайте, ама стига този популизъм и шум. Като докажете някакво престъпление и вкарате някой в затвора, тогава говорете.
  Все другите са ви виновни.

  Защо ако не да?!
 12. 12 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Министре, не мрънкай, а бачкай. И да гледаш назад файда няма. Дянков за такива екстри пари не е отпускал.
  Областния на Хасково ще каже къде са 200 000, няма страшно.

 13. 13 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  И не само за това!

  Г"Е"РБ нямаха изобщо никакъв план на нищо, освен да наводнят администрацията с техни хора, защото се готвеха да "управляват" колкото бай Тошо.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 14. 14 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1086 Гневно

  "Днес той отчете, че в резултат на мерките, предприети през 2013 година и засиления контрол по границата ни с Турция, сегашните управляващи са предотвратили нелегалното преминаване на около 15 000 чужденци. "

  Това е абсолютна НАГЛА ЛЪЖА!

  Ако република Турция не беше подписала споразумение за реадмисия с ЕС в края на 2013г., напливът от бежанци щеше да продължава до ден днешен и дори щеше да се засили.

 15. 15 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 458 Неутрално
 16. 16 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 757 Весело

  Йовчев, кажи ся, как Доган, като ти каже - "Падни за 30", ти правиш 60 лицеви!
  Молодец! Преизпълни опорните точки, даже и твои си генерира! Направо си генератор-машина!

 17. 17 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Устните съвсем му изчезнаха от злоба на министъра... Или да говори с факти и документи и то конкретни, или да си подава оставката. Не му е работа като вицепремиер да се хвали толкова.
  Според мен, Йовчев съвсем целенасочено допусна наплив, по-голям отколкото държавата може да подкрепи. И то с акъл, проверки и определяне на допустима квота още през август, когато избиха със зарин тилкова цивилно население. А пък Орешарски излезе в отпуск, да си почине от три месеца нищонеправене.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 18. 18 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 402 Неутрално

  поредна манипулацийка, националната телевизия друго каза, просто излъчи думите на чевека без преиначавания и коментарии. Какво ви пречи да качвате клипчетата със записите а не да продуцирате """новини""" с пропагандна насока.

 19. 19 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#14] от "BlueWater":

  въпреки воят и ходатайствата на гробарите, които са готови на закриване на страната само да се докопат до милиардните бюджитни коколчета.

 20. 20 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Неутрално

  На тъп е електорат тъпи обяснения!?!

 21. 21 Профил на strongest
  strongest
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Освен, че е осигурил е едва 160 допълнителни места за настаняване на бежанци, допуснал е бавното издаване на бежански статути, кабинетът "Борисов" не е имал ясен план за справяне с евентуална бежанска вълна, смята вътрешният министър. - Е, нали някой трябваше да се занимава с кражби и продажби!

 22. 22 Профил на strongest
  strongest
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А къде потънаха и отделените 30 милиона лева за бежанците?

 23. 23 Профил на strongest
  strongest
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Изглежда потънаха в бездънните гербаджийски джобове, без да се свърши нищо!

 24. 24 Профил на strongest
  strongest
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#13:"socialen"]Г"Е"РБ нямаха изобщо никакъв план на нищо, освен да наводнят администрацията с техни хора, защото се готвеха да "управляват" колкото бай Тошо.[/quote]Калинките са накацали навсякъде и не вършат никаква работа!

 25. 25 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  фани единия блъсни другия.. деа.. неа оправия всеки обвинява предния. ае беги..

 26. 26 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Йовчев обвини кабинета "Борисов" за бежанската криза..

  - Ах , какъв умен " Разведчик", имаме ..
  - Не всеки е "достоен", да работи за мафиоти

  urkobozambo
 27. 27 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#13] от "socialen":
  Цоциалистите имат ли план? Освен за кражби и празни приказки.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 28. 28 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#27] от "vesolr":

  Да възстановяват страната, която банановият генерал и тумбата му оставиха с отрицателна инфлация равна на -1.6% (да не употребя друга дума).

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 29. 29 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#28] от "socialen":

  Ами да върнат Виденов и инфлацията ще стигне по-приятни за теб стойности.
  Като гледам само лапат и са пълни некадърници. Ще се наложи Генерала пак да се върне на бял кон защото е цвете в сравнение с тези мошеници.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 30. 30 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#29] от "vesolr":

  Блестиш отново с икономически невежество!

  Има валутен борд.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 31. 31 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#29] от "vesolr":

  Банановият генерал е в трета глуха. Свърши тя неговата.

  До следващите избори през 2017 година от тумбата ще са останали само банановият генерал, леля ти Цеца и Деситу.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 32. 32 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#29] от "vesolr":

  В изречението ти за банановият генерал се пише "Генералът", защото е подлог.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 33. 33 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#29] от "vesolr":

  Мале, как го написах и аз пък моето изречение коментар 32!

  От много "диалог" с гербаджии и аз станах неграмотник.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 34. 34 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#31] от "socialen":

  Не се знае, може и да плачкаш ако се върне победоносно на бял кон.
  До коментар [#32] от "socialen":
  Издребняваш или свършиха опорните точки?
  Всъщност не си прав - Генерала е нарицателно, именно затова съм го написал и с главна буква. Все едно Йовков да членува Моканина в "По жицата". Опитай пак
  До коментар [#33] от "socialen":
  Ти явно си неграмотник и от преди, щом си мислиш, че Генерала трябва да се членува

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 35. 35 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#30] от "socialen":

  А ти си такъв велик икономист, че тръгна да критикуваш Дянков, щото държал инфлацията изкъсо.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 36. 36 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#34] от "vesolr":

  Нека това с плаченето да е спокойно мой проблем. Нали ти казвам - пълна бананова република.

  Изречение без подлог няма, а в този контест пък изобщо.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 37. 37 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#35] от "vesolr":

  Дянков не е икономист. Дянков е неолиберал. Икономист и неолиберал са две различни понятия.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 38. 38 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#35] от "vesolr":

  Ти блестиш и с политическо и с икономическо невежество, ставащо ясно по отношение на коментара ти с Дянков и инфлацията.

  Не знам от кое село си, но явно са те наплашили там, както едно време, че като се върне банановия генерал на власт, ще има шамари.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 39. 39 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#36] от "socialen":

  Бананова ще станем ако обичаните от теб комунисти останат на власт. Къде видя да няма подлог? Генерала/Моканина/Иван/Драган спокойно изпълняват тази роля без да е нужно да бъдат членувани. Поне аз не съм чел пример, в който да се употребява ИванЪТ, МоканинЪТ и пр. (освен ако не е писан от неграмотник). Питай Местан или г-жа Спортната
  До коментар [#37] от "socialen":
  Кой е икономист - Гечев, Виденов, Орешко?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 40. 40 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#38] от "socialen":

  Ти блестиш с празни приказки, защитаваш комунистите, защото това ти е спуснато като задача от Партията-майка. За невежеството блесна с пълна сила - във ваш'то китно селце сигурно така си и пишете - ИванЪТ, МоканинЪТ. Същи комунист - обвиняваш опонентите в собствените си грехове.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 41. 41 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#39] от "vesolr":

  Върни се в училище да учиш граматика.

  Да не си писател на ода за банановия генерал?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 42. 42 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#40] от "vesolr":

  Върни се в училище да учиш граматика, творецо на банановия генерал.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 43. 43 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#39] от "vesolr":
  До коментар [#40] от "vesolr":

  Проблемът е, че ако не бяха тези, които псуваш, да Ви изучат безплатно или родителите Ви, за да ги псувате сега, сега щяхте да сте неграмотни като баба ти и дядо ти и техния съселянин Андрешко и с мотиката на нивата.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 44. 44 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#41] от "socialen":

  Върни се в училище и прочети отново "По жицата"
  До коментар [#42] от "socialen":

  Виж горното, невежи запалянко на Орешко.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 45. 45 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#40] от "vesolr":

  Да оставим политическото ти невежество на страна - ако те питам какво е комунист съм сигурен, че не знаеш.

  Но икономическото ти невежество е огромно!

  Дянков бил борил инфлация!

  Боже мили, сега разбирам! Те били борили инфлацията!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 46. 46 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#43] от "socialen":

  Мен нито Станишев (ЪТ за теб), нито Местан (ЪТ за теб), а още по-малко Ореха (забележи, не ОрехЪТ ) са ме учили на нещо.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 47. 47 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#45] от "socialen":

  Дянков бил лош, щото инфлацията била...
  Гениален си просто, колкото и на граматика.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 48. 48 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#46] от "vesolr":

  Нали ти казвам - върни се в училище, за да учиш граматика.

  Боже, то основните неща не знаеш, а си тръгнал инфлацията да бориш!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 49. 49 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#47] от "vesolr":

  Кажи какво разбра от неговата "икономическа политика".

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 50. 50 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#47] от "vesolr":

  Сигурен съм, че Вие феновете на банановия генерал, хал хабер си нямате нито от политика, нито от иконимика, още по-малко от това какви са идеите му и дали изобщо има такива.

  Пълно невежество!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 51. 51 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#47] от "vesolr":

  Добре де, ти като гласува за банановия генерал, защо го направи?

  Заради кръглата му глава ли?

  Каква е субстанцията му? Какво разбра от тяхната икономическа програма, ако изобщо имаха такава?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 52. 52 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#47] от "vesolr":

  Ти като си голям "икономист", гербаджия, неолиберал, кажи ми, защо тогава хората излязоха на улицата миналата година и го изгониха след 3.5 годишно еднолично управление?

  Дори и мандата си не завърши.

  Защо го изгониха след като бил преборил инфлацията?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 53. 53 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Този е по-нагъл и от истински комунист.

 54. 54 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  [quote#53:"pterodaktil"]Този е по-нагъл и от истински комунист. [/quote]

  Този е 100 процентов завършен комунист. Освен това, след като потъпка безброй пъти българските закони, че даже и Конституцията се зае да въвежда и милиционерски режим. Основните му акции бяха да брани престъпниците (министри и народни депутати) и да преследва диверсанти и народни врагове(протестиращи и студенти).
  йОвчев е перфектен кандидат за Народен съд и съкафезник на неговите приятели от Централния софийски затвор.

  Пазете се от доносника vesolr
 55. 55 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1164 Любопитно

  [quote#37:"socialen"]Дянков не е икономист. Дянков е неолиберал. Икономист и неолиберал са две различни понятия. [/quote]
  Истински икономисти могат да излизат само от чугунолеярната на АОНСУ, нали така ушанка?

 56. 56 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#55] от "pterodaktil":

  Така е, другарю.

  Другарю, тебе от коя пещера са те изкарали?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 57. 57 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#48] от "socialen":

  Кои не знам? Ти като много знаеш, посочи къде в "По жицата" е написано МоканинЪТ?
  Ако не успееш, винаги остава резервен вариант да се помолиш на твоя дупетат Местан да внесе закон, според който се членуват имената или прякорите.
  До коментар [#52] от "socialen":
  Ти като си голям социалист, кажи ми защо излязоха хората да протестират против кадърното управление на Ореха?

  До коментар [#51] от "socialen":
  Каква е програмата на Ореха? Обещания и нищо постигнато?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 58. 58 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#57] от "vesolr":

  Ма ти оди за банановия генерал ли си тръгнал да пишеш?!

  Сладур!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 59. 59 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#57] от "vesolr":

  Едно е вярно -

  Ако не бяха тези да ви изучат безплатно, за да ги плетеная, още щяхте да сте негоамотни като баба ти и дядо ти и техния съселянин Андрешко.

  Още щеше да копаш на нивата.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 60. 60 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#58] от "socialen":

  Нещо май се затрудняваш да отговориш? За Боко Тиквата оди има кой да пише, не се притеснявай.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 61. 61 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#59] от "socialen":

  Стига копи-пейст на опорни точки де, не съм опрял до тях да ме учат. Андрешковци ще викаш на избирателите на обичната ти Партия. Онези с автобусите, които ги викнаха да подкрепят Пацо и едва събраха един файтон хора...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 62. 62 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#60] от "vesolr":

  Сега и кумира си ли почна да обиждаш?

  Или си поумнял нещо изведнъж?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 63. 63 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#62] от "socialen":

  Аз кумири нямам, комунетата сте по идолите и кумирите. Даже ги балсамирате да им се кланяте.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 64. 64 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#61] от "vesolr":

  Това обаче не изтрива факта, че ако не бяха тези, които плюеш сега, да изучат вас и родителите ви безплатно, за да ги плюете сега, то щеше да си днес неграмотен като баба ти и дядо ти, и съселянина им Андрешко, и да копаш на нивата.

  "Храни куче да те лае" му казва Народът на това.

  Значи опорните точки отразяват истината. Или поне тази!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 65. 65 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#63] от "vesolr":

  Тебе, другарите ти майка и татко не са ли те водили да го гледаш?

  Обикновено от провинцията всичките идвахте да го гледате.

  От благодарност, че ви изучиха и ви направиха граждани.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 66. 66 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#64] от "socialen":

  Кои са "тези"? Аз плюя сегашните престъпници от организираната групировка БСП-ДПС, на тях им пука за благоденствието на народа, ама друг път... Те нямат нищо общо с истинските комунисти, които са дали живота си в името на някакви възвишени и утопични идеи. Срамно е дори да ги сравняваш.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 67. 67 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#65] от "socialen":

  Пак удари на камък. Никога не е бил мой кумир Гошо Пияндето. Както вече заявих, кумирите са за комунетата - вие си ги създавате, вие ги изгаряте и заривате, когато се смени партийната линия.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 68. 68 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#66] от "vesolr":

  Опала!

  Толкова пламенна защита на 'истинските" комунисти не съм "чувал" от XII конгрес на Партията!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 69. 69 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#67] от "vesolr":

  'що?

  Нали ви изучиха безплатно?
  Иначе, щяхте още да копате.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 70. 70 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#68] от "socialen":

  Пак си се объркал нещо. Истински комунисти има само в гробищата, на 09.09.1944 в градовете и селата влязоха точно бандитите и Андрешковчетата, които и до сега живеят на чужд гръб.
  До коментар [#69] от "socialen":
  Мен да са ме изучили? Не са ми на нивото простите председатели на ТКЗС и АПК с дипломи от ПУЦ, че да ме учат.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 71. 71 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#70] от "vesolr":

  Ми кой те е изучил?

  Филанкишията в частен лицей?

  Щяхте още да сте неграмотни.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 72. 72 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#71] от "socialen":

  Тц, не беше комунистка другарката. Случих на свестни хора, ако ме бяха учили тъпи комунисти от АОНСУ щях да съм на нивото на средностатическия избирател на БСП и ДПС. При тях само висшите кадри получаваха качествено образование, масата нарочно се държеше и продължава да се държи в невежеството, щото по-лесно се контролират и им се пробутват опорните точки. Като техен верен клакьор би трябвало да си наясно с тактиката и стратегията на класовата борба, не ти ли ги обясниха в Академията?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 73. 73 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#72] от "vesolr":

  Да ама на свестните другари нали някой им даде работа да ви учи. Нали някой ви даде безплатен достъп и до детска градина, училище и университет.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 74. 74 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#70] от "vesolr":

  Ти се издадена, че си другар.

  Я сега кажи, които са истинските комунисти според тебе и за какво се борят след като толкова ги знаеш тези работи?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 75. 75 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#73] от "socialen":

  Да, ама образование е имало и преди цоциализЪма, има и след него. Само, че при дрОгарете се раждаха недомислици като тази куцо и сакато да се натяга за университета, водени от гениалната мисъл "учи мама, за да не работиш". Безплатен обяд, образование и т.н. няма, освен в утопичните ви светове. Някой някъде е платил за това.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 76. 76 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#74] от "socialen":

  Истинските комунисти са като героите в приказките, за тях сме чували много, но не сме ги виждали на живо.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 77. 77 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#75] от "vesolr":

  Да, ама баба ти и дядо ти бяха и си останаха неграмотни като съселянина им Андрешко преди социализма.

  А майка ти и баща ти и тебе ги изучиха безплатно в социализма и ви направиха граждани, за да не копате като бабите и дядовците ви и за да можете сега да ги плюете.

  'Храни куче да те лае".

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 78. 78 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#76] от "vesolr":

  Нали ги било имало само в гробищата? Как са отишли там?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 79. 79 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#77] от "socialen":
  Ти сериозно ли си вярваш, че преди идването на комунистите на власт след преврата през 1944 в България не е имало образовани хора и всички трябва да им целуваме ръка и приписваме извънредни заслуги? Има специализирани заведения за лекуване на подобни заблуди.
  Да не говорим, че срамна работа няма, стига да е честна. Дали си селянин, гражданин, работил си на полето или не - това не е критерий. Но за комунетата всяка работа изискваща повече усилие от това да си директор на водопад или айде в краен случай ръководител течение на река е адски срамна и долна.

  До коментар [#78] от "socialen":
  Има 2 варианта - или по естествен или по неестествен път. Аз жив представител на този рядък вид не съм виждал, само съм чел в книжките от задължителна литература, че ги е имало.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 80. 80 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#79] от "vesolr":

  Майка ти и баща ти щяха да останат неграмотни като баба ти и дядо ти, защото последните нямаше да могат да си го позволят, както техните родители не са може ли да си го позволят финансово.

  Щяхте да копате още.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 81. 81 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#79] от "vesolr":

  Моето момче, много си противоречиш!

  Изясни си първо понятията.

  Не може един ден да си за Борисов, на другия ден да не си, после да си другар.

  При вас младите се очаква да имате поне една елементарна политическа култура.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 82. 82 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#80] от "socialen":

  Как го прецени това? Ако ти си бил беден, прост и некадърен и само задължителното образование е оправяло такива като теб да вземете китап по милост на държавата, това не значи, че друг не може да си го позволи с пари или без. Да повторя - образование имаше и преди комунетата да дойдат с преврат на власт.
  Има трактори, никой не копа вече, не бери грижа.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 83. 83 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#81] от "socialen":

  Моето момче, изясни си понятията. Аз не съм за Борисов - просто казах, че на фона на сегашните некадърници и разбойници, Борисов е по-добър или по-малко зло.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 84. 84 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#82] от "vesolr":

  Аз говоря за такива като тебе, които ги изучиха безплатно, направиха ги граждани, а сега ги плюете.

  Що? Щото иначе до ден днешен щеше да си неграмотен като баба си и дядо си на село.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 85. 85 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#84] от "socialen":
  Не, нямаше да съм. Нищо не са ми дали комунетата, още по-малко на баба ми и дядо ми. Не всички са потомствени неграмотни селяни като твоето семейство, че да им целуваме ръка.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 86. 86 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#83] от "vesolr":

  Лапешка работа!

  Трябва да имаш първо политическа култура, да разбираш процесите.

  Само да се плюе не става.

  Всеки тука е такъв, моето момче.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 87. 87 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#85] от "vesolr":


  Още един! И ти ли чадо!

  Дори и от потеклото си се срамувате!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 88. 88 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#86] от "socialen":

  Ти май се изживяваш като някаква инстанция и разбирач? Самата подкрепа, която изказваш за сегашната престъпна банда разбива тази налудничава легенда, в която само ти си вярваш.
  До коментар [#87] от "socialen":
  Напротив, от какво да се срамувам? Ти беше този, който вменяваше, че било срамно да се живее или работи на село, аз ти обясних точно обратното - че срамна работа няма. За комуне обаче самата концепция "работа" е срамно понятие, вие сте свикнали да лапате или да ви дават.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 89. 89 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#88] от "vesolr":

  Само ти казах, че ако не бяха те да ви дадат възможност да се изучите безплатно, щеше да си още неграмотен като баба ти и дядо ти и да си копаш на село.

  Нищо повече.

  Всеки сам си прави изводите, моето момче.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 90. 90 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#89] от "socialen":

  Моето момче, само да ти кажа - ако не бяха комунистите, забрави мен, ами цялата държава щеше да е много по-образована и богата. В момента благодарение на тях сме на това посредствено ниво в трета глуха.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 91. 91 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#88] от "vesolr":

  Нещо си противоречиш пак!

  Коя банда е престъпна?

  Днешната или тази, която ви изучи безплатно и ви докара от селата, за да станете граждани и сега да ги плюете?

  Днешната е супер, защото прати с Местан един в трета глуха.

  Предишната направи поне едно добро нещо - даде ви възможност да се изучите.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 92. 92 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#90] от "vesolr":

  Сигурно.

  Ама в твоя случай, надали!

  Образованието щеше да го сънуваш с майка ти и баща ти.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 93. 93 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#91] от "socialen":
  Пълни глупости. Престъпна е сегашната банда, ако ти си с къса памет, не всички са забравили престъпленията на тройната ламя. Който и да дойде след тях на власт и измете Местан и Станишко ще е супер, ако ще да са Боцко и Цецко.
  Предишната не е направила нищо добро, поведе страната в грешна посока и още берем плодовете на мъдрото и ръководство. Който е кадърен щеше да се изучи и без комунетата да са на власт 45 години, образование имаше и преди, и след тях. Все едно да благодарим на Боце, че ни построил магистрали, сякаш преди него не са строили или след него няма да строят?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 94. 94 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#92] от "socialen":

  Напротив, напълно сигурно е. Както за теб е напълно ясно, че не би постигнал нищо ако не беше помощта на Партията-майка, на която си така признателен.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 95. 95 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#93] от "vesolr":

  Не става дума да им благодарите.

  Става дума, че ви дадоха възможност, да се изучите безплатно, за да ги плюете сега

  На мене ми харесва, че вкараха един, който не притежава подобяващия интелект, в трета глуха.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 96. 96 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#94] от "vesolr":

  В твоя случай не е възможно.

  Липсва ти подобаващата среда.

  Личи си от коментарите ти.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 97. 97 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Весело

  До коментар [#95] от "socialen":

  Не става дума за това, че са ни дали възможност, а че въпреки тях сме успели.
  И на мен ще ми хареса, когато Боцко се върне триумфално на власт - въпрос на време е. Само да не си смениш ник-а тогава от отчаяние и да потънеш на дъното в очакване на реванш.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 98. 98 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3801 Неутрално

  До коментар [#96] от "socialen":

  Твое мнение, имаш право да си фантазираш каквото и да е, човешко е да грешиш.
  Твоята среда я знаем, закърмен с партийно мляко от малък, личи си от коментарите ти.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 99. 99 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#97] от "vesolr":

  'ма на тебе това ли ти е проблемът и разбирането за политика, моето момче!

  Че да не дойде пак и да не ти бие един чумбер, една шпинга!

  Сладур!

  На по-примитивно от това, здраве му кажи!

  Лапешка работа!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 100. 100 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#98] от "vesolr":

  Иди да си играеш с играчките, моето момче!

  И помни - давай в същия дух, че в противен случай ония като дойде пак ще ти се скара и ще ти бие един чумбер!

  Велика работа!

  Ти изобщо 18 години имаш ли?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK