Едно наум: България ще гради връзки със Северна Корея в медиите и образованието

Ученички се покланят пред статуята на Ким Ир Сен - вождът на Северна Корея

© Reuters

Ученички се покланят пред статуята на Ким Ир Сен - вождът на Северна КореяВ рубриката "Едно наум" "Дневник" публикува едно към едно прессъобщения, информация, откъси от материали, които е важно читателите да прочетат заради контекста на случващото се.


Днес в рубриката "Дневник" публикува решение на правителството за сътрудничество на България с крайно тоталитарната азиатска държава Северна Корея в сферата на образованието, културата, медиите, книгоиздаването и други. На редовното си заседание днес кабинетът на социалистите и ДПС, оглавен от Пламен Орешарски, е приел междуправителствена програма със срок на действие 2014-2017 г.


По-рано днес "Репортери без граници" публикуваха класацията за свобода на словото за тази година, в която България безпрецедентно се срива на стотно място в компанията на страни от третия свят.
Ето цялото съобщение на правителствената пресслужба:


България и КНДР разширяват сътрудничеството си в сферата на образованието


Министерският съвет одобри проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република. Тя обхваща периода 2014-2017 г.


Изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в т. ч. и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK