Делото за костинбродските бюлетини окончателно върнато за доразследване

Делото за костинбродските бюлетини окончателно върнато за доразследване

© Надежда Чипева, КапиталПрокуратурата е допуснала съществени процесуални нарушения в разследването на отпечатаните в повече изборни бюлетини в печатницата "Мултипринт" в Костинброд. Това реши и втората съдебна инстанция - Софийският апелативен съд (САС), цитиран от БНТ. По тази причина съдът връща делото на прокуратурата за отстраняване на нарушенията и за уточняване и мотивиране на обвинението.


Още първата инстанция - Софийският градски съд (СГС), върна делото на 20 януари т.г. със същите мотиви, но прокуратурата протестира пред Софийския апелативен съд.


Делото беше заведено веднага след изборите на 12 май м.г. заради откритите вповече 480 хил. отпечатани в "Мултипринт" годни за употреба бюлетини, въпреки че  печатницата е трябвало да е предала всички изборни книжа дни по-рано.
Въпреки зрелищно обявените нарушения в деня за размисъл и съобщението на прокуратурата, че завежда дело за накърняване на изборните права на гражданите,  седем месеца по-късно пред съда беше изправен само бившият главен секретар на Министерския съвет по времето на ГЕРБ Росен Желязков.


Той е обвинен в престъпление по служба, тъй като по време на подготовката на извънредните парламентарни избори не е изпълнил служебните си задължения и не е осъществил контрол върху дейността на печатницата, което е довело до отпечатването на 351 075 бюлетини, "годни да послужат по предназначение, извън възложените по договора". От бездействието на Желязков според обвинителиня акт е произтекло "създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес".


СГС обаче намери за твърде общо и непрецизно формулирани както целта на Желязков, така инанесените щети от неговото бездействие.


Сега и второинстанционният САС посочва същото: Че обвинителната теза на прокуратурата е поднесена в абстрактно-обобщен вид, в който не би могла да получи одобрение от съда. Липсва конкретика за престъпното поведение на Желязков, както и за преследваната цел и получената облага.


Нещо повече: съдът посочва че дори и в протеста на прокуратурата срещу първото решение за връщането делото пак не е изяснена целта на обвиняемия в периода, в който  е бездействал и не е изпълнявал изискванията на службата си. САС оценява доводите на прокуратурата като общи и абстрактни формулировки, лишени от  яснота относно точното им съдържание".


Окончателното връщане на делотоза отстраняване на нарушенията вещае според юристи, първо - дълго забавяне до новото му внасяне в съда, и второ - засилва песимистичните прогнози за съдбата на обвинителната теза.

Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  То може да си го доразследват до второ пришествие, но и на децата е ясно, че беше активно мероприятие на червените кхмери, Пеевски и дудука. Дано някой ден, доживеем да видим осъдени, за тази тежка изборна манипулация!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2035 Неутрално

  Цацаров, подай оставка!!!

 3. 3 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Важното е да се топа топката, за да се набива темата в главите на електората.

 4. 4 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Любопитно

  Да питам! Ако се окаже (а то вече стана очевадно), че целия шум (на Маноловица у и Бараката) по време на деня за размисъл е манипулационен и има за цел да излъже българския избирател.
  Та! Дали Цацаров ще се самосезира и ще заведе съдебно дело срещу гореспоменатите лица за опит за измама с особено големи размери? Дали ще бъдат осъдени и вкарани в затвора Манолова и Бареков?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 5. 5 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  И както се казва...куче влачи...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 6. 6 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Делото "Костинброт" започна с медийни манипулации в деня за размисъл от прокуратурата и лично от Цацаров. Това доведе сегашната сган на власт.
  Цацаров подавай оставка!

 7. 7 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Голям праз... И да се провали делото, мафията нали взе властта..

 8. 8 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#4] от "Храбър":

  Цацаров беше замесен! Няма как да се сезира срещу себе си... нито срещу боса му Пеевски...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 9. 9 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Въпросе е ДЕЛО СРЕЩУ майчето и бюреков за измама и манупулации в предизборния ден кога ще има ?

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#4] от "Храбър": Аз само бих го попитала дали трябваше да излиза с тъй подробно и двусмислено изявление в деня за размисъл. На "сигнализиращите" нищо не могат да им направят. Те са дали сигнал, свършиха си мръсната работа, и толкоз. Дали е вярно или не - не е техен ангажимент. По закон.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#4] от "Храбър":

  Точно.
  "От бездействието на Желязков според обвинителиня акт е произтекло "създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес".

  Ако сменим бездействието на Желязков, с действието на Цацаров, какво правим?

 12. 12 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3191 Неутрално

  Благодарение на тая грандиозна манипулация , сега живеем щастливо в ерата на Турският Национал Социализъм !!!

 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  [quote#10:"dogwoman"]На "сигнализиращите" нищо не могат да им направят. [/quote]
  Едно е да..."сигнализираш", а друго - целенасочено и в разрез със закона да вдигаш шум до бога.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Цацата пак се ос.а ! След цирка в Костнброд след като им беше ясно че не могат да осъдят никого за фалшифициране на изборите, опитаха все пак да скалъпят някакво дело. Но естествено и то се провали с гръм и трясък.

  Но пък прокуратурата и лично Цацаров си свършиха работата и докараха БСП/ДПС на власт. Слугинаж и червена крепост в едно.

  Няма шики-мики.
 15. 15 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#2:"spiegel"]Цацаров, подай оставка!!![/quote]

  Абсолютно! След такъв скандал, неподаването на оставка е възможно само у нас...

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 16. 16 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Гневно

  [quote#8:"Георги"]Цацаров беше замесен! [/quote]
  Тогава трябва да се демонстрира пред офиса на Цацаров.
  Оставка за цацаратурата!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#13] от "Храбър": Да, това е така. Адвокатите да кажат.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Опорните точки спуснати до прокуратурата бяха, да се създаде такова обвинение, че единствено да пострада Росен Желязков....Естествено, че прокурорите си свършиха точно работата и ето го резултата....
  И като ще има до разследване, да се смени и прокурора....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 19. 19 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Все повече става ясно, че по своята същност Костинбродската акция е преврат. Логично следва въпроса: к'о прайми с превратаджиите?

 20. 20 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2035 Неутрално

  До коментар [#15] от "Little Wing":

  Така е. Навсякъде другаде би имало и оставка, и разследване.

 21. 21 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Кокинов към Борисов за Цацаров: "Не ми се подсмихвай, ти си го избира"
  Някой да е имал съмнения в развоя на събитията?

 22. 22 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#9] от "bestbuy":

  Няма да има, разбира се. Главна прокуратура е важна брънка от сценария за държавен преврат, осъществен с активното мелодраматично участие на Костов, Бареков и Местан.
  Главният прокурор се ангажира лично с дело, започнато по анонимни сигнали, внесени от Станишев и Манолова, след като би трябвало да знае, че това изрично е забранено от НПК. Организира пресконференция, на която допусна публично извършване на процесуално-следствени действия с участието на всичките си заместници (също забранено от закона). Действията му допринесоха за изкривяване на изборните резултати и идването на хунтата на власт. Бездейства когато Сидеров бе пуснат от каишката, за да хапе и напада даже президента! Направи се на ни чул, ни видял за престъпления, свързани с "приятелчето" магистрато-депутат Пеевски. Започна изпълнението на задълженията си с преследване на журналисти, сплашване на прокурори и с контролираното "изтичане" на информация.
  Цацаров, призна си, че не си доблестен гражданин. Добавям (потвърдено от съда!), че не си добър юрист, поддаваш се на политически влияния и преследваш политически противници на господарите ти от ДС. Ползваш се с възхищението само на майни като Барека и подобни нему плужеци. Допълзял си до върха, нарушавайки законите.
  Подавай си оставката, не ставаш за прокурор! За нищо не ставаш! Може би само за "зидар" ...
  Зидаро-мазач?!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 23. 23 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1067 Любопитно

  "Прокуратурата е допуснала съществени процесуални нарушения в разследването на отпечатаните в повече изборни бюлетини в печатницата "Мултипринт" в Костинброд. "

  Цацаров, КОЙ ще понесе ОТГОВОРНОСТ за цялата медийна кампания на поверената ви прокуратура, наречена случай "Костинбродски бюлетини"? Кой ще понесе отговорност за съществените процесуални нарушения в разследването?

  Ако не можете да отговорите, то трябва незабавно да подадете

  ОСТАВКА!

 24. 24 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#19] от "eyewitness":

  днес вече твърде много се разговорихте за преврати
  аре споко малко, а ?

 25. 25 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 506 Гневно

  А кой ще възстанови опетненото име на Росен Желязков.
  Единственият нормален човек и най-разумният и коректен администратор, с който аз съм имал допир.
  А Тиквата вместо да го защити, дума не е обелил откакто избухна "скандала"???!!!!
  Смешници....

 26. 26 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Бития бит, Партията на власт.... така се действа с хладен ум, горещо сърце и ...чисти ръце...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 27. 27 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#22] от "дъждовита":
  Е как зидаромазач?? Защо обиждате професията на дедите ми от Трънския край????
  Тоя не може да види къде да сложи тухлата от шкембето си!!

 28. 28 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Съдът се произнася, че така представен от Хпрокуратурата, този казус е Недопустим, поради липса на "субектен състав" в замисленото от нея, Хпрестъпление...
  Като затуй, й го връща,
  Да досмучи от пръстите си, каквото й требе ???...
  Блато, Граждани, в блато сме набутани...

 29. 29 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#4] от "Храбър":
  Как да се самосезира Цацаров - нали тои е главния виновник за станалия пуч. И най-глупавия прокурор щеше да неутрализира клявката Мая и Дудука и щеше да проследи кой и къде ще отидат "фалшивите" бюлетини....Цацаратурата застана на страната на социомакаките и извърши манипулация и фалшификация на изборите...Конституциония съд бе под нивото на махленско циганско Мешаре...Аман от независими магистрати....

 30. 30 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Нали банките взеха да печатат бюлетините по предложение на Цацата.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 31. 31 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#27] от "bulgar":

  Да размахва мистрията, пък каквото лепне, лепне! ))

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 32. 32 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#31] от "дъждовита":
  Ама само ако строи партийната централа на цензурираните

 33. 33 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#24] от "stefan111":

  а?

 34. 34 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#31] от "дъждовита":
  Ама само ако строи партийната централа на цензурираните

 35. 35 Профил на naonit
  naonit
  Рейтинг: 450 Неутрално

  в маниполациятя с Констинброд са замесени М. манолова , Бареков , Цацаров ха да видим кой с кого е свързан и на кого служи

  никога да не се забравя , че комунизъм е равно на фашизъм .
 36. 36 Профил на Elena_Trajanova
  Elena_Trajanova
  Рейтинг: 672 Любопитно

  май сегашната прокуратура подпомогна държавен преврат ...
  Цацаров???

  Елена Траянова; Бясна съм и си искам парите!
 37. 37 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 506 Любопитно

  А кой е прокурорът, работил по това дело?

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 38. 38 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#34] от "bulgar":

  В основата е пещера... като на онази изложбена зала за шевролети Да чакаме ли кога ще се зейне пропастта да ги погълне или ... да инспектираме разрешението за строеж?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 39. 39 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  На този фон е необяснима лековерната защита на "институцията Цацаров" от Боко!?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 40. 40 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Да, голямо безобразие на мафията е това "дело". БСП,ДПС, Бареков, Мая извършиха огромно престъпление. Не трябва да им се размине

 41. 41 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#35:"naonit"]в маниполациятя с Констинброд са замесени М. манолова , Бареков , Цацаров ха да видим кой с кого е свързан и на кого служи [/quote]

  И Костов!
  И Костов!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 42. 42 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#39] от "mr.wonderworld-Реформаторски блок=ОФ.":

  "Боко" защитава институциите и това е правилна позиция. По конституция (чл. 126*) главният прокурор има само функции за надзор и даване на методически указания към прокурорите. В частта си за правомощията на главния прокурор ЗСВ противоречи на КРБ. Това ще бъде променено. Рано или късно.

  *Чл. 126. (1) Структурата на прокуратурата е в съответствие с тази на съдилищата.
  (2) Главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 43. 43 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#38] от "дъждовита":
  Drove my Chevy to the levee
  But the levee was dry
  And them good old boys were drinkin' whiskey and rye
  Singin' "This'll be the day that I die."
  "This'll be the day that I die."

 44. 44 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Хайде сега и Цацаров , да си върне заплатите , дето му ги даде държавата!!!! Ако аз не бачкам , или дам брак , НЕ МИ ПЛАЩАТ!!!! Нека и Цацаров да върне до стотинка заплатите си на Главен прокурор и да не вземе да забрави да върне и БОНУСИТЕ от 13-та и 14-та Коледна и Ноовогодишна заплата , както и бонусите от по една цяла заплата в края на всяко тримесечие!!! Да не вземе да забрави да върне и парите от порциона и вещевото... Може пък да му се отрази добре и да свали някое и друго кило здравословно...

 45. 45 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Весело

  [quote#43:"bulgar"]"This'll be the day that I die." [/quote]
  Точно така
  But February made me shiver
  With every paper I'd deliver
  Bad news on the doorstep
  I couldn't take one more step

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 46. 46 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Цацаров не си свърши работата, защото от самото начало искаха да замажат вината и да смачкат делото.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 47. 47 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#45] от "дъждовита":

  ))
  Само не мога да разбера кой дебил ни слага минуси??

 48. 48 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#47] от "bulgar":

  Те са от моята червена свита. Даже да напиша "добър ден" и вече съм на -5

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 49. 49 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#45] от "дъждовита":
  Сигурно някой антифашист, борец против капиталистическата пропаганда в лицето на това ужасно готино парче!!

 50. 50 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Това е делото на века, защото чрез тази провокация бяха върнати от урните 15% от избирателите.
  Червените престъпници трябва да бъдат осъдени.
  Чрез костинбродския синдром успяха да узурпират властта.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#49] от "bulgar":
  Не. Всеки минус значи три пъти "обичам те, народна власт" и пет пъти "Цацаров, ти си моят идол" )))


  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 52. 52 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#47] от "bulgar":

  Няколко комплексирани кретена винаги присъстват тук.
  Никой не им пише, не им чете никой коментарите и какво им остава друго .
  [quote#47:"bulgar"]Само не мога да разбера кой дебил ни слага минуси?? [/quote]

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 53. 53 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1067 Весело

  [quote#47:"bulgar"]ни слага минуси??[/quote]И аз ви сложих минуси на последните коментари само на английски, защото не са по темата, която е делото за костинбродските бюлетини.

  Можете спокойно с лични съобщения да си показвате един на друг големите знания добезкрайност

 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Боли, а? Не мина номера, а беше подготвян отдалече, още от прогнозите на Мира.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#53] от "BlueWater":
  Не сте прав!!
  Просто не сте проследили коментарите ни и решихте, че са извън темата. Не е показване на знания, а цитат от песен, която трудно би се превела на родния ни език.
  Както и да е, съжалявам ако сме Ви обидили.

 56. 56 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#47] от "bulgar":Как да ви кажа - натискам плюс, че ме кефи избора ви, и хоп, до плюсчето и минусче!

  Sic transit..
 57. 57 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1705 Весело

  До коментар [#53] от "BlueWater":

  Цацаров, подавай си оставката!

  Моят не беше само на английски. Песен е.
  (Модератор ли си, казвай бързо!)

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 58. 58 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 959 Неутрално

  [quote#24:"stefan111"]днес вече твърде много се разговорихте за преврати
  аре споко малко, а ?[/quote]
  Това си е документиран факт, така че е редно и необходимо да се говори колкото може повече за това и да се разраства гнева на народа срещу престъпниците, замесени в това отвратително деяние.

 59. 59 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#54] от "др. Иванов":
  [quote#54:"др. Иванов"]Боли, а? Не мина номера, а беше подготвян отдалече[/quote]
  Последния, който каза това Ванечка беше бисеров.
  После му го припомниха. Онова за зъбките, дето ги вадели.
  Помниш ли?
  Е, сега да, трябва да се доведе докрай делото за тази червена мръсотия.
  След това ще ви извадим...щях да напиша зъбките, но вие повечето си нямате. Та ще ви извадим ченетата Ванечка и после ще ви поднесем пастърма .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 60. 60 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Много е глупаво да плашиш БСП с вадене на зъбите, а после да честваш денят на жертвите на комунизма и ген. Луков. Защото и те вадеха зъби.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 61. 61 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#60] от "др. Иванов":

  Асоциацията Ванечка беше с твоето "боли, а".
  И с това на бисеров за зъбките, а той е от вашите.
  Началник беше на вашите.
  Сега наред е ментата.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 62. 62 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1067 Весело

  [quote#55:"bulgar"]Просто не сте проследили коментарите ни и решихте, че са извън темата.[/quote]
  [quote#57:"дъждовита"]Моят не беше само на английски.[/quote]Напротив.
  Прочетох внимателно коментарите ви, които в началото имаха връзка с темата, но но не и когато минахте САМО на английски, който не е роден за повечето от читателите и коментиращите.
  [quote#57:"дъждовита"](Модератор ли си, казвай бързо!)[/quote]Бавно ви казвам, че съм обикновен човек със собствено мнение.
  По темата мога да добавя, че не очаквам някой от прокуратурата да признае, че е участвал активнов мероприятие на Д(П)С и БСП.

 63. 63 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Сега министър Чобанов е на ход да внесе регресен иск срещу некадърните прокурори за да си вземе парите, нашите пари дето ще плати като обезщетение на чистия като момина сълза Желязков.
  Цацаров подай ОСТАВКА !

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 64. 64 Профил на k.g.d.
  k.g.d.
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Само писането по форумите не е достатъчно. Трябва масово да се протестира срещу Цацаров, съразмеримо с протестите срещу Пеевски.

 65. 65 Профил на k.g.d.
  k.g.d.
  Рейтинг: 229 Неутрално
 66. 66 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  ,,Прокуратурата е допуснала съществени процесуални нарушения в разследването на отпечатаните в повече изборни бюлетини в печатницата "Мултипринт" в Костинброд. Това реши и втората съдебна инстанция - Софийският апелативен съд .....
  ..........
  ,,Още първата инстанция - Софийският градски съд (СГС), върна делото на 20 януари т.г. със същите мотиви, но прокуратурата протестира пред Софийския апелативен съд.....
  ....
  ,,Окончателното връщане на делото за отстраняване на нарушенията вещае според юристи, първо - дълго забавяне до новото му внасяне в съда, и второ - засилва песимистичните прогнози за съдбата на обвинителната теза.,,

  Луд умора няма, дори не се поти защото седи в кабинет с климатик.
  А до колко тезата.Той ,,лудият,, си е доста калпав щом не се сети, че обвинителната теза трябваше да бъде ,,срещу неизвестен извършител.,, и след време, не можахме да установим извършителя.


 67. 67 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Весело

  Ами нали скоро пак ще се печатат бюлетини!

  Tony
 68. 68 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#1] от "Георги":
  [quote#1:"Георги"]Дано някой ден, доживеем да видим осъдени, за тази тежка изборна манипулация!!![/quote]
  ===========
  Мая манолова по социално бельо с кръпки ще адвокатства на бюрека и...себе си!
  А оня щурман, мин. на войната, ще гледа с тъмни очила, за срам на жена му и децата му!

 69. 69 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#4] от "Храбър":

  Виж обаче прокуратурата на къде бие- Желязков е съсздал настроения в хората а не Бюрека и кресливата гарга Маноловица. После, съдът да нарича "абстрактни" обвиненията на прокуратурата. Не ми се мисли тия тиквеници начело с Цацров какво са съченили. Последният се пеняви и заканваше пред камерите пък то..... Този главен прокурор се оказа хептем въздух. ОСТАВКА!

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 70. 70 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  ...съобщението на прокуратурата, че завежда дело за накърняване на изборните права на гражданите...
  ________________________________
  Фарисеите могат само да свалят шапки от възхищение пред такава формулировка! Прокуратурата, която упражни морално насилие над гражданите и опорочи вота, обвинява други за това. В една наистина демократична страна подобно деяние щеше да завърши с наказание над Гл. Прокурор. Там Конституцията е нещо свещено, а у нас Цацаров най-безцеремонно я погази.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 71. 71 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Според мен Цацаров Беше измамвн от сценаристите на преврата.......

 72. 72 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#71] от "1_bulgarin":
  [quote#71:"1_bulgarin"]Според мен Цацаров Беше измамвн от сценаристите на преврата.......[/quote]
  ========
  100% съм убеден в това.

 73. 73 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#61] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":
  Росене, ти първо виж предателската роля на вашия Костов по време на изборите, виж изказванията му, както и изказванията на "от ефрейтор- генерал за една нощ" Димо Гяуров, виж и как поразително съвпадат изказванията на Бриго Аспарухов и Богомил Бонев по двете теми - ПОДСЛУШВАНИЯ и БЮЛЕТИНИ, а после реши къде са нашите и къде са вашите. Аз няма да забравя как Станишев, в последните дни на предния Парламент хокаше Костов, пастор МаЛтинчо и цялата Синя коалиция за това, че не били достатъчно активни в нападките срещу ГЕРБ. А те бяха свели винивно глави, гушеха се като германски пленници. А после започнаха да плюят отрова... Както за измисленото подслушване, така и по режисирания скандал с бюлетините. Пета сАвеЦка колона!...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 74. 74 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Костинбродската афера беше ключов елемент в задунайския пуч. Това вече е известно и на децата в детските градини от София до Пхенян.

  Пазете се от доносника vesolr
 75. 75 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#71:"1_bulgarin"]Според мен Цацаров Беше измамвн от сценаристите на преврата[/quote]
  Изобщо не беше измамен! Той добре знаеше, че ако ГЕРБ вземе с убедително мнозинство втори последователен мандат, може да прокара съдебната реформа. И от Главен Прокурор с безмерна и безконтролна власт по сАвеЦки образец да се превърне в гл. прокурор в рамките на Министерството на правосъдието с методически функции - такъв е статута на главните прокурори в почти цяла Зап. Европа, а в САЩ функцията на Гл. Прокурор и Министър на правосъдието се съвместяват. Но сАвеЦката идиотщина ПРОКУРАТУРА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА никъде я няма.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 76. 76 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Любопитно

  [quote#73:"Анализатор - КАСИРАНЕТО беше мирния изход!"] така и по режисирания скандал с бюлетините. Пета сАвеЦка колона!... [/quote]---------------------------------------------- Може и да сте прав? Не съм нито за герберите, нито за тройната, но половин милион бюлетини в повече?!? На мен лично, малко множко ми се вижда този "технологичен брак"! Само питам- нищо лично!

 77. 77 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#71] от "1_bulgarin":
  Жаждата за власт го нареди в редиците на превратаджиите. И не само това. Прокуратурата винаги е била институция под прекия и тотален контрол на ДС - държат го здраво за т@пките...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 78. 78 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#76] от "Гражданин":
  А как виждате изборната злоупотреба с този технологичен брак? На 10ти установен, а на 12ти са изборите? Ако тези бюлетини бяха открити в изборни секции или в близост до тях в София, Русе, Варна, Пловдив и т.н., това е друг въпрос. А те ги откриват в печатницата в Костинброд. Имате ли реална представа колко превозни средства трябва да се съберат накуп в Костинброд и да започнат тепърва да ги извозват? Какъв шум би се вдигнало. И не забравяйте, че печатницата, до идването на Цацаров и неговата хвърковата чета, е била под полицейско наблюдение. В първият ден на скандала местните полицаи дадоха изявления, но после им запушиха устите... Да не говорим за това, че собственикът на другата печатница в София, сега депутат от БСП, направи изрично изявление, в което каза: Без съответните придружаващи протоколи, които се печатат в моята печатница, с тези бюлетини нищо не може да се направи!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 79. 79 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#78] от "Анализатор - КАСИРАНЕТО беше мирния изход!":

  Незная, може би сте един от феновете на мутрата? Но не това е важно! Аз зная, че мутрите "работят" различно от нормалните хора и злоупотребяват със закона. Предполагам, че е била възможна някоя "врътка", както се изразяват те? Пък и не съм нито прокурор, нито следовател, а обикновен гражданин, който иска никой да не злоупотребява със закона- нищо повече! Не искам нито едните, нито другите, нито третите! Искам да се появи някой български Виктор Орбан, нищо повече и лека нощ!

 80. 80 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 895 Неутрално

  това си беше преврат. няма какво да го въртят.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 81. 81 Профил на supebo
  supebo
  Рейтинг: 507 Любопитно

  [quote#80:"ck2013"]това си беше преврат. няма какво да го въртят. [/quote]
  Срещу кого - примерно негово Слънце-представителство или някой друг?

  Една любов, една страна, една България
 82. 82 Профил на supebo
  supebo
  Рейтинг: 507 Неутрално

  [quote#78:"Анализатор - КАСИРАНЕТО беше мирния изход!"]Имате ли реална представа колко превозни средства трябва да се съберат накуп в Костинброд и да започнат тепърва да ги извозват?[/quote]
  Имаме - по едно на МИР, при това количество, щеше дори да се приеме за нормално.

  Една любов, една страна, една България
 83. 83 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#50] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  Да не би да има прогрес в мисленето? Имах предвид, да не би да си повервал, също като идоля си Цв.Цв. в съдо? Щото, ку Цв.Цв. беше врещял за бюлетините и БСП-то примерно организираха изборите, дали щеше да речеш, както е рекъл съдо, че обвинителната теза не струва или щеше да цвилиш колку кУрОмпиран е съдо. Изобщо, гледам колко просто е населението на форума - хем не верват на съда, хем сега кот е казал съда, то е вярно. Та сега съда независим ли е или е корумпиран и играе по свирката на политиците? Играе, а не прави, щото иначе видехме кой прави свирки на политиците /Кокинчо визирам/.

 84. 84 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#33] от "eyewitness":

  Явно ще трябва да уточня... Какво точно не ти е ясно?


  [quote#19:"eyewitness"]Все повече става ясно, че по своята същност Костинбродската акция е преврат. Логично следва въпроса: к'о прайми с превратаджиите?[/quote]

  понеже днес, освен теб, още една група говориха за "опит за държавен преврат", счетох за необходимо да го посоча. А понеже го намирам за абсурдно, ви посочвам (на теб и на тази група, както и симпатизантите й), че трябва да се успокоите. Не за друго, а защото е смешно. Сега има ли нещо неясно ?

 85. 85 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Сотире намазаха ти ските,
  Както и дебеланчо мамин, затуй и той квичи та се не трае.

 86. 86 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 972 Любопитно

  1. Брой на избирателите според избирателните списъци при предаването им на СИК (сумата от числата по т. 1 от протоколите на СИК) 6 919 260
  4. Брой на гласувалите избиратели според положените подписи в избирателните списъци, включително и подписите в допълнителните страници (под чертата), както и тези от допълнителните избирателни списъци (сумата от числата по т. 4 от протоколите на СИК) 3 632 953

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 87. 87 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 972 Весело

  Ако не беше този "преврат",според герберастката секта,броят на гласувалите щеше да стигне 4,7 милиона( +15% от 6,9 милиона) и разбира се този милион + щеше да гласува телефончето с бутончетата да остане в правилните ръце.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  Главните подсъдими по това дело трябва да са Мая Манолова, Николай Бареков и Лютви Местан.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 90. 90 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 978 Неутрално

  дали от действията на обвиняемия са произтекли недоверието или от действията на баречето и после на путкурватурата.Ама как прокурор ще разследва началника си.

 91. 91 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ще излязат с решение, подобно на решенията на КС! Не правилни, а целесъобразни! Днес знаете кой определя целесъобразността!

  goblenka
 92. 92 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Ами делото за костинбродските бюлетини да не го връщат на прокуратурата, а да го върнат на Фекалника, Манолова и провъзгласителите на държавния преврат и те да обяснят какво по дяволите са имали предвид.
  Узурпацията на властта и последвалото овладяване на всички държавни постове може да се сравни единствено с прекършването на синия вот през 2001 г. с докарването на Царо, дето ни оправи за 800 дни и връщането на България в сферата на влияние на Путин. Корнелия Нинова, Мая Манолова, Кутев, Станишев, Сидеров и Местан трябва да последват съдбата на Христо Бисеров!
  Вие сте позор!
  Оставка и затвор!

  Вяра. Надежда. Любов.
 93. 93 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#84:"stefan111"]понеже днес, освен теб, още една група говориха за "опит за държавен преврат", счетох за необходимо да го посоча. А понеже го намирам за абсурдно, ви посочвам (на теб и на тази група, както и симпатизантите й), че трябва да се успокоите. Не за друго, а защото е смешно. Сега има ли нещо неясно ?
  [/quote]


  Всичко това е нечия друга гледна точка. Аз си имам моя и не се чувствам напрегнат заради нея, така че не изпитвам необходимост да "трябва" да се успокоявам.
  А "аре" по-подхожда, струва ми се, на обръщение към едни животинки, дето дават мляко и вълна. Ако нечие обичайно обкръжение е такова, то аз със сигурност не съм част от него.

 94. 94 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#73] от "Анализатор - КАСИРАНЕТО беше мирния изход!":

  Какво общо има Костов с темата, че нещо не разбирам?
  Освен опит за размиване на темата от твоя страна около костинброските престъпления на дъртата вещица бсп/дпс.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 95. 95 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#88] от "АБПФК":

  Като са ги хванали що затлачват делото турците и комуноидите ти сега?
  [quote#88:"АБПФК"]ореваха орталъка, за някакъв си "преврат". Сякаш не върнаха сами мандата. [/quote]
  Върнаха мандата, защото за разлика от крадливите ти червени идоли имат чест и достойнство. Това е нещо непознато за червените.
  И нищо, че върнаха мандата. На изборите ПАК биха серГЕЯ ви.
  За пореден път.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 96. 96 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2227 Весело

  [quote#95:"Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)"]И нищо, че върнаха мандата. На изборите ПАК биха серГЕЯ ви.
  За пореден път[/quote]
  Сергея изобщо не ме кефи, но е в пъти по- умен от слънцето. И какво като ги бие? Каква е ползата от файдата, кат няма келепир(не управлява)?

  До коментар [#95] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 97. 97 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  [quote#93:"eyewitness"]А "аре" по-подхожда, струва ми се, на обръщение към едни животинки, дето дават мляко и вълна. Ако нечие обичайно обкръжение е такова, то аз със сигурност не съм част от него.[/quote]
  При положение, че се наложи да уточнявам, мисля, че обръщението ми е съвсем точно... Всеки който претендира, че на изборите, заради костинбродската афера, се е извършил преврат?!? е не по-интелигентен от точно тези животинки, за които говориш.

 98. 98 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#96] от "АБПФК":
  [quote#96:"АБПФК"]Сергея изобщо не ме кефи, но е в пъти по- умен от слънцето. И какво като ги бие? Каква е ползата[/quote]
  Хич не ти е любим серГЕЯ.
  Повярвах ти.
  Всички червени под това се криете, но не минава номера.

  Народа не ще червените. Това за биенето на избори.
  Не стопляш ли?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 99. 99 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#94] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":
  Прегледай позицията на водещите представители на Синята коалиция, вкл. Костов, по повод скандала с бюлетините, а след това питай какво общо има Костов. Аз бих казал, че има! И то много общо! Като част от един всеобщ заговор на паразитната класа на фасадния преход(деривати на БСП) срещу ГЕРБ. Заради смелият, но неуспешен опит на ГЕРБ да променят статуквото, те си навлякоха гнева на всички, които "папат" от него. И не им пука, че точно заради това статукво България загива. Колективно всички те приличат на идиота, който реже клона, само и само лакомо да обере плодовете, без да си дава сметка, че седи на същия този клон...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 100. 100 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#83] от "potrebitel1":

  Що не прочетеш статията първо?
  Съда е върнал делото, щото цацаратурата е направила умишлени пропуски.
  "Умишлени" е от мен.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK