Заради скандал за агитацията на майчин език и липсата на кворум депутатите се разпуснаха (допълнена и видео)

Заради скандал за агитацията на майчин език и липсата на кворум депутатите се разпуснаха (допълнена и видео)

© Юлия ЛазароваСкандал в парламента, предизвикан от отхвърлянето на възможността за предизборна агитация и на майчин език и породил поименна проверка, установила липсата на кворум, прекрати заседанието на парламента само 50 минути след началото му.


С 36 гласа "за", 116 "против" и 61 "въздържал се" депутатите отхвърлиха предложението на ДПС в предизборната кампания да може да се агитира на език, различен от българския, като за това се осигури превод. От ГЕРБ 83 депутати бяха против, зам.-председателят на групата Цецка Цачева е гласувала с "въздържал се", но пред журналисти обясни, че това е грешка на системата и винаги е гласувала против това предложение. В левицата 3 са били "за", сред които и председателят на Народно събрание Михаил Миков, който не вижда проблем в искането на ДПС, но емоциите са надделели. 11 социалисти бяха "против", а 60 "въздържал се". "За" гласуваха 32 депутати от ДПС и един независим (отцепник от ГЕРБ), а 22 представители на "Атака" бяха против.


Това породи острата реакция на лидера на ДПС Лютви Местан, който обяви, че с това действие парламентът казва на държави, в които има българско малцинство, че може да не зачитат правата на малцинството. Гласувах против, защото този текст е не просто дискриминационен, той не просто, че не защитава българския език, а откровено го застрашава, заяви Местан.
Попита, ако на евроизборите листата на ДПС се води от Греъм Уотсън (лидер на Алианса на либералите и демократите - АЛДЕ) на какъв език ще води кампанията си. И подчерта, че иска стенографите да отразят репликата от редиците на "уж европейската партия ГЕРБ, които казаха, че ако Греъм Уотсъм иска да участва в кампанията в България, да научи български, т.е. ако не знае български, няма да участва". "Къде има такова ограничение в Европа? Срам и позор за парламента на европейска България", посочи Местан.


Венецианската комисия и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа отдавна препоръчват на българските власти да разрешат предизборна пропаганда на майчин език, за да се гарантира правото на малцинствата да участват в политическия живот.


След Местан депутатът Хюсеин Хафъзов, който е бивш говорител на Главното мюфтийство, излезе на трибуната и заяви, че мечтата му е била да живее в свободна и демократична България. "И един ден ще го постигна, без значение вашето отношение към демокрацията", обърна се той към колегите си, гласували против предложението.


"Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутооглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Аз съм за демокрация, без значение вашето отношение към демокрацията и малцинствата в страната", заяви той. През това време се чуваха силни освирквания в пленарна зала и "Атака" и ГЕРБ напуснаха демонстративно.Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов го попита дали има предвид външния министър на Турция Ахмед Давутоглу, свързан с доктрината на неоосманизма, към която България не може да има съпричастност не само по исторически, но и по актуални причини. Следващата седмица в българския парламент по наша покана ще гостува председателят на комисията по външна политика на Турция и нека в дискусията по Изборния кодекс не прекрачваме граници, които не трябва да ни разделят, а да ни обединяват, допълни той.Хафъзов му отговори, че през историческите моменти в страната е имало български граждани, които са се борили за своите права и е изразил готовност да следва техния път, имайки предвид български граждани, които са дали "дан за свободата". "Изредих името на Осман Калъч, който е лежал 16 години в български затвор. Ахмед Давутоглу е български гражданин, роден в България, роден в България от село Иглика, област Шумен, също е лежал в българските затвори. Има написана книга за това какво е преживял в българските затвори. Нури Адалъ е също български гражданин, който 23-24 години имено поради тези причини, че е бил подлаган на рестрикции и ограничаване, е лежал в българските затвори. Споменх и Ахмед Доган, борейки се за прават и свободите, които ние днес отстояваме, е бил в българските затвори. Не виждам трагедия защо трябва да се свързва Ахмед Давутоглу с турския външен министър", каза Хафъзов и уточни, че първият път е сгрешил с родното място на Ахмед Давутоглу.


В кулоарите на парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че Осман Калъч е бил съден за шпионаж, а Ахмед Давутоглу никога не е бил репресиран.  Ако Хюсени Хафъзов смята да следва техния път е добре прокуратурата да се заеме с него и да му поиска имунитета, заяви Сидеров. Той напомни тезата на "Атака", че ДПС е антиконституционна партия, за което са наричани ксенофоби. "Сега виждам, че ГЕРБ започват да повтарят нашата теза, само че преди това те гласуваха против връщането на български имена", посочи Сидеров.


Малко по-късно заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов поиска поименна проверка и обяви, че "Атака" излизат. Проверката установи, че в залата са 111 депутата. Председателят на Народното събрание Михаил Миков прекрати заседанието и обяви, че ако не бъдат свикани извънредни заседания, следващото ще бъде в сряда.


В момента парламентарната група на левицата заседава.Бойко Борисов: ДПС са ядосани на социалистите
Аз турски не разбирам, за съжаление, и не можах да разбера много какво говорят. Но винаги сме имали много ясна политика по тази тема, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Всеки човек, колкото повече езици знае, толкова по-добре, каза той и определи изказването на Хафъзов като провокация. Попитан дали ДПС ще продължава да оказва натиск върху управляващите за Изборния кодекс, Борисов отговори, че БСП са се разсипали като партия. "Виждате, как уплашено гледат, виждате г-н Миков как слушаше какво му говорят пред него на трибуната и сега г-н Стоилов, се опитва да излезе от ситуацията, в която беше поставена БСП, но това ще стане трудно. Единственият изход за страната са предсрочни избори", каза той. На въпрос, дали управляващата коалиция е застрашена, Борисов посочи, че коалицията е много здрава, от гледна точка на интереси и не вярва подобно нещо да ги разклати. "ДПС в момента са ядосани на социалистите. Нали знаете, когато се целуват хората, има и момента, когато се ядосват един на друг", каза още Борисов.

Коментари (266)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 793 Весело

  Окрилени от безрезервната подкрепа на БСП, ДПС яхват метлата.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 2. 2 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 426 Гневно

  Скандално изказване на депутат от ДПС прекрати заседанието на НС

  Парламентът приключи работа за днес. Причината е липсата на кворум. До тук се стигна след доста скандалното изказване на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов. Той коментира отказа на народните представители да приемат предложението на ДПС, предизборната агитация да се води на чужд език. Мечтата ми беше да живея в свободна и демократична България и един ден ще го постигна, без значение вашето отношение към демокрацията. Искам да бъда свободен и ще бъда свободен заради тази свобода и на български граждани, които са лежали по затворите, заяви Хафъзов. Ако мислите, че с този закон ще успеете да ни ограничите, отсега ви казвам, следете всяка моя стъпка, защото съм готов да заплатя за свободата си. Аз ще бъда свободен, въпреки вашите рестриктивни действия. Аз ще вървя по пътя на Ахмед Доган. Аз съм за демокрация, без значение вашето отношение към демокрацията и малцинствата в страната, каза той. Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутооглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Аз съм за демокрация, без значение вашето отношение към демокрацията и малцинствата в страната, завърши Хафъзов. По време на цялото му изказване се чуваха освирквания. Депутатите от ГЕРБ и "Атака" напуснаха пленарна зала. По предложение на Десислав Чуколов от "Атака" беше направена поименна проверка на депутатите в залата. След нея стана ясно, че няма кворум и Михаил Миков прекрати днешното заседание.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 3. 3 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1119 Весело

  До коментар [#1] от "Distributed":
  Всъщност, май БСП е гласувало против и затова ДПС са си тръгнали, но карай.

 4. 4 Профил на Касио
  Касио
  Рейтинг: 426 Гневно

  Наглотия до шия! Добре, че юруш днес са били що-годе "адекватни", другарЕте как ли биха гласували, адски ми е любопитно, а на вас?

  Много ПЕСоглавец, малко индианец!
 5. 5 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 479 Неутрално

  дпс очевидно вече нямат свян от нищо. Искам да видя, с какви очи от тук нататък "атака" ще продължат "да ходят на работа" и полугласно да подкрепят "само някой действия" на правителството. Казано иначе - ако атака не напусне реално парламента, не вярвам някой въобще да гласува за тях повече!

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 6. 6 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#3] от "stoiank":


  [quote#3:"stoiank"]Всъщност, май БСП е гласувало против и затова ДПС са си тръгнали, но карай.[/quote]

  БСП са ги сефтосали с несъгласие и ДПС от шока са изтрещели.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 7. 7 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 662 Гневно

  Е, БСП ще се надупи пред ДСП както обикновено и ще продължат нататък...
  Тях единствено властта ги интересува и ще изтъргуват и майка си и баща си за нея...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Това кое разпускане поради липса на кворум е? Пето? Десето? Тияя не разбраха ли, че не могат да работят? Така сасе вкопчили във властта, че са се схванали.

  ОСТАВКА!!!

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело

  "От ДПС настояха да се запише, че при агитация на чужд език се осигурява преводач. Аргументът е, че по време на кампанията често участват международни гости, които не разбират български език."

  Тези международни гости и домакините им толкова ли са бедни, че не могат да си позволят преводач, и се налага заради тях да се променя един от най-важните закони в държавата?!

  ОСТАВКА!

 10. 10 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Сергей явно е забравил, че ако не внимава духчето с чалмата от вълшебната лампа може и да го ……. такова. Или дори да го изяде.

 11. 11 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Добре е да си спомним позицията на Левски по тези въпроси.
  Все пак всички сме големи левскари.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 12. 12 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тези от ДПС нямат срам вече .

 13. 13 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Споко!БСП иДПС ще се разберат,ще има взаимни отстъпки и ще настъпи така желаната демокрация по Хюсеин Хафъзов-ски.

 14. 14 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Хайде да позволяват вече агитацията на турски, та да се сетят всички, че е време да ги измитаме тия от НС.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 15. 15 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Така е, комунистите пред нищо няма да се спрат да затрият България, само и само да са на власт...за тях е без значение дали страната ще се казва Задунайская или Булгаристан, само и само да не е България

  Очаквам комунистическите тролове да започнат сега да говорят за либерасти и толерасти...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 16. 16 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Не виждам какъв е проблемът да се агитира на майчин език, ако има задължително осигурен превод на български.
  Идват избори и евтиният популизъм надделява категорично над разума...

 17. 17 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  ДругарЕте от ДПС могат да се изнесат в Турция, ако не им харесва демокрацията в България.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 18. 18 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Наглостта на ДПС е безгранична!

 19. 19 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  ДПС искало демокрация???? Виц на деня.

 20. 20 Профил на Hristo Athom Yordanov
  Hristo Athom Yordanov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Петък е. Ден на майстора.

  Тва да хванеш една тояга, да застанеш на изхода и кой където свариш!

  "Being second is being the first one of those who lose" A. Senna
 21. 21 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Наглостта на ДПС е безгранична!

 22. 22 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  До коментар [#6] от "Distributed":
  Според мен си е чисто отклоняване на вниманието от скандала Пеевски- Цветанов, но като народът иска зрелища, какво да правим. Напълно провокативно изказване на депутат от ДПС, но все пак има пълно право каквото иска да си говори. Само че, сега това ще се дъвчи една седмица, вместо да се захапе Цацаров защо не ги подпука двамата търговци на влияние. България какво да добавиш, много близко до Италия като манталитет, жалко че не и по стандарт и ....

 23. 23 Профил на cordoba
  cordoba
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Българи, прочетете следната дописка, направо съм шокиран. Събитието е станало на бълг. територия:


  "За трета поредна година с възпоменателна вечер бе почетена паметта на стотиците хиляди турски войници, загинали преди 98 години в боевете от Първата световна война при Чанаккале. В петък салонът на читалище „Юмер Лютви” в Кърджали се оказа тесен, за да побере всички, които искаха да слушат за героичната съпротива на турските воини в една от най-кръвопролитните битки в историята.
  Организатор на проявата бе кърджалийското дружество за турска култура и изкуство.
  Събитието уважиха генералният консул на Република Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, вицеконсулът Гюрлер Гюрсой, омбудсманът Хакиф Емин, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед, кметовете на Кърджали и Джебел – инж. Хасан Азис и Бахри Юмер. Тук бяха още председателят на Федерацията на балканските турци в Одрин Зюлфеттин Хаджъоглу, лидерът на „Балгьоч” в Люлебургаз Недим Дьонмез, председателят на Съюза на учителите от турската общност в Комотини Сами Тораман.
  Възпоменателната вечер започна с едноминутно мълчание в памет на мъчениците от Чанаккале. Районния мюфтия Бейхан Мехмед отслужи молитва за загиналите.
  „Голямата война при Чанаккале създаде велики приятелства и традиции на хора от различни етноси”, заяви в своето приветствие Шенер Джебеджи. Той поздрави кърджалийското дружество за турска култура и изкуство за вечерта. „Когато има подобни незаменими събития, ние винаги ще се включим активно в тях”, подчерта консулът Джебеджи.
  Събитието продължи с лекции изнесени от гостите доц. д-р Мухаммет Ерат от университета „18 март” в Чанаккале, , чийто корени са били от смолянското село Орехово и помощник доцент Мустафа Хатиплер от тракийския университет в Одрин. Техните думи за храбростта проявена от турските воини по време на сраженията при Чанаккале и хуманността към враговете си бяха толкова трогателни, че просълзиха голяма част от присъстващите в салона.
  Кметът инж. Хасан Азис подчерта, че е много трудно с разкази да се разбере за победата при Чанаккале.
  „Трябва само да се отиде и да се види на място героизма и себеотрицанието на турските воини в защита на родината. При последното си посещение там в дългия списък на загиналите турски войници открих имената на двама от нашия край – 20-годишният Якуб Юмероглу от Кърджали и 23-годишният Али Халилоглу от селоЧерешица, близо до Мост”, заяви градоначалникът.
  Председателят на дружеството за турска култура и изкуство в Кърджали Мюзекки Ахмед изрази огромното си съжаление, че само в областния град се отбелязва вечер в памет на мъчениците от Чанаккале. „Ние запалихме този огън, надявам се подобни възпоменания да се проведат в бъдеще и в други градове на страната”, отбеляза Мюзекки Ахмед.
  В рамките на вечерта бяха представени новите книги на Мерджан Дживан от Люлебургаз и Ибрахим Балталъ от Комотини – „Описанието ти” и „Към края на една легенда”.

 24. 24 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  [quote#2:"diablo3"]Осман Калъч[/quote]

  В средата на 40-те години Осман Калъч става ръководител на резидентска група, която събира поверителна информация за Турция.
  През 1948 г. е разкрит от ДС и осъден на смърт. По-късно присъдата е заменена на доживотна, а още по-късно - на 20 г. От тях той лежи 13 и през 1962 г. е освободен.
  Правителството му разрешава да се изсели в Турция заедно с друга група бивши шпиони.
  Според непотвърдена информация е бил разменен за наши разузнавачи, разкрити и арестувани в Истанбул.
  Там работи в българската секция на турското държавно радио и сътрудничи активно на външното им министерство. Според бивши служители на Държавна сигурност идва през 1970 г. като преводач на тогавашния турски премиер Сюлейман Демирел.
  Няколко години по-късно отново се задава гостуване на турска делегация на високо ниво и Кълъч отново е включен като преводач. Списъкът е пратен за съгласуване у нас, но българската страна протестира, че е неуместно и неприемливо осъден да бъде официален преводач. Тогава турците го оттеглят от групата.
  Бил е съветник по българските въпроси на последните трима турски президенти.

 25. 25 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#4] от "Касио":

  Е те казаха, че са против....проблема обаче не е в БСП или другите партии,а в това, че при избори за Евро парламент от българска листа може да се кандидатира чуждестранен гражданин, а забраната за публични изяви на различен език ще доведе до невъзможност да се проведе кампания.
  Лично аз мисля, че за Евро изборите може да се приеме, че агитация може да се води на кой да е официален език от ЕС(изключва се турски), а за националните и местни само на български, защото това е официалния език и трябва да се знае от всеки, особено имайки в предвид, че началното образование е задължително и няма как да не знаеш български....

 26. 26 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Отврат... наглоста на ДПС невороятна.

 27. 27 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 845 Неутрално
 28. 28 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 903 Любопитно

  Нещо не разбрах в долния цитат (от статията): Тези "международни гости" гласоподаватели от чужбина ли са? Или онбашии, които проверяват как ДпС лъже електората си в България?[quote#9:"BlueWater"]"От ДПС настояха да се запише, че при агитация на чужд език се осигурява преводач. Аргументът е, че по време на кампанията често участват международни гости, които не разбират български език." [/quote]

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 29. 29 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Българската социалистическа партия е в НОКДАУН!В момента броим от 10 до 1!

 30. 30 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  А дали пък Доган и Волен не са решили, че е време за предсрочни избори и не са режисирали този скандал?
  Спомнете си, че винаги в предизборна ситуация Доган прави подобни провокативни изказвания.

 31. 31 Профил на отнесен
  отнесен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Редакцията на ДПС бе отхвърлена с 36 гласа "за", 116 "против" и 61 "въздържал се". От ГЕРБ присъстваха 84 депутати, 83-ма от тях гласуваха "против", а един се въздържа.

  Интересно бе гласуването на "Коалиция за България", която запази мълчание по време на целите дебати. От всички 74 гласували, трима подкрепиха агитацията на турски, 11 бяха "против", а 60 се въздържаха.

  Очаквано, всички 32-ма депутати от ДПС, които присъстваха в зала, бяха "за".

  22-мата депутати от "Атака" бяха "против", а един от отцепниците на ГЕРБ подкрепиха редакцията на ДПС.

  Ето как са гласували.

 32. 32 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  "След него депутатът Хюсеин Хафъзов, който е бивш говорител на Главното мюфтийство, излезе на трибуната и заяви, че мечтата му е била да живее в свободна и демократична България. "И един ден ще го постигна, без значение вашето отношение към демокрацията", "

  Ай у лево бе.
  Какво ще направиш, танковете ли ще изкараш по границата?Насила ли ще ме заставиш?
  Мойто отношение към демокрацията е, че който живее в България, научава и говори български език,защото това е официалния език.
  Да си учат майчиния език в училище,имат право, но след като искат да живеят в България, ще се научат И на български.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 33. 33 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 479 Неутрално

  По силата на чл. 12 ЗБГ лице, което не е български гражданин, може да придобие българско гражданство по натурализация, ако към датата на подаване на молбата отговаря на следните изисквания:
  1. Е навършило пълнолетие;
  2. Преди не по-малко от 5 години е получило разрешение за постоянно или дългосрочно пребиваване в Република България;
  3. Не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер от български съд и срещу него няма образувано наказателно производство за такова престъпление, освен ако е реабилитирано;
  4. Има доход или занятие, което му дава възможност да се издържа в Република България;
  5. Владее български език, което се установява по ред, определен с наредба на министъра на образованието, младежта и науката;
  6. Е освободено от досегашното си гражданство или ще бъде освободено от него към момента на придобиване на българското гражданство.

 34. 34 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Какво има предвид с това : "Аз ще вървя по пътя на Ахмед Доган", закани се Хафъзов. " ще организира атентат във влака ли ? С помощта на другата терористична партия бкп ?

 35. 35 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело

  [quote#16:"persifedron1"]Не виждам какъв е проблемът да се агитира на майчин език, ако има задължително осигурен превод на български. [/quote]По принцип сте прав, но ако това се случваше в нормална държава, където НАИСТИНА има върховенство на закона. Аз нямам никакво ДОВЕРИЕ, по обясними причини, в политиците от ДПС и много се съмнявам, че те ще осигурят добър и ТОЧЕН ПРЕВОД на ВСИЧКИТЕ им изказвания при предизборна агитация!

  За това продължавам да искам ОСТАВКА!

 36. 36 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Весело

  Лавината ДПС се срина окончателно.
  БСП пуснаха ДПС по пързалката, 1во Доган с 1 млн. евро, 2рия Бисеров перач, 3 тоия Ментата ДДС измамник, 4 то даскал Местан с "майчиния" език и накрая за капак - цялото ДПС по пързалката в конституционния съд за незаконност на партия с етнически произход. А някои и по затвор след присъди.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 37. 37 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Е Петък е, празници... прилича му да си тръгнат по-рано.

  А Хюсеин Хафъзов, ако се чувства дискриминиран, е свободен да отпътува за демократична Турция.

 38. 38 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1731 Неутрално

  Закривайте цирка!

  #ОСТАВКА! #ИЗБОРИСЕГА!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 39. 39 Профил на Касио
  Касио
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#25] от "hinhril":

  Да, напълно съгласен, обаче контекстът тук е напълно различен Изказалите се от трибуната потвърждават това

  Много ПЕСоглавец, малко индианец!
 40. 40 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 859 Весело

  [quote#34:"lele266"]
  Какво има предвид с това : "Аз ще вървя по пътя на Ахмед Доган", закани се Хафъзов. " ще организира атентат във влака ли ? [/quote]

  Не, щял да става хидроинженер.

 41. 41 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  АЛОООооооо ДПС-то нещо не сте в час, кукловодите Ви изтеглят килимчето, нещо не сте се отчели, където и колкото трябва. Действайте, щото скоро може и да Ви закрият.

 42. 42 Профил на dqr44351834
  dqr44351834
  Рейтинг: 22 Гневно

  Тези станаха толкова нагли, че утре ще трябва превод и в Народното събрание!

  ВЪН ГАДОВЕ !
  О С Т А В К А !

 43. 43 Профил на murphy_68
  murphy_68
  Рейтинг: 392 Неутрално

  От едната страна дуган от др. страна първан пък то и гея не българин.

 44. 44 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  ОСТАВКА БЕ!

  Местан може да иска много работи.

  Днес е ден на майстора.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 45. 45 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1008 Весело

  [quote#28:"Мойше! Толкоз!!!"]Нещо не разбрах в долния цитат (от статията): Тези "международни гости" гласоподаватели от чужбина ли са? [/quote]Цитата е от "Медиапул".

  Агитацията на български език скара депутатите от БСП и ДПС
  http://www.mediapool.bg/agitatsiyata-na-balgarski-ezik-skara-deputatite-ot-bsp-i-dps-news216822.html

 46. 46 Профил на royaldnk
  royaldnk
  Рейтинг: 426 Гневно

  Срам ме е от тези 240 търтея, които всеки ден ни карат да се гнусим от тях!

 47. 47 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#16] от "persifedron1":

  [quote#16:"persifedron1"]
  Не виждам какъв е проблемът да се агитира на майчин език, [/quote]

  Ходи в Анадола и слушай какъвто език искаш, България е унитарна държава и в нея се се говори на български, всеки един, независимо от какъв етнос е, е учил български език в училище.
  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 48. 48 Профил на kotuo
  kotuo
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Това е постановка. Бързат да празнуват, я Свети Валентин, я Трифон Зарезан, та си намериха повод да се скарат.

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ във форума!

 49. 49 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 433 Неутрално

  [quote#35:"BlueWater"]Аз нямам никакво ДОВЕРИЕ, по обясними причини, в политиците от ДПС и много се съмнявам, че те ще осигурят добър и ТОЧЕН ПРЕВОД на ВСИЧКИТЕ им изказвания при предизборна агитация! [/quote]

  Достатъчно хора говорят турски, за да сигнализират веднага на медиите при неточен превод.
  Проблемът с ДПС не е езикът, на който ще лъжат и манипулират избирателите си. Проблемът са обръчите от фирми и олигархичните зависимости на тази "партия."
  А лингвистичните спорове са само за отклоняване на вниманието.

 50. 50 Профил на Чавдар Михов
  Чавдар Михов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч." На вниманието на главния прокурор – депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов заяви от трибуната на Народното събрание, че ще върви по пътя на Осман Калъч, който като български гражданин, е шпионирал в полза на чужда държава. Това означава ли, че депутатът Хафъзов също шпионира или възнамерява да шпионира в полза на чужда държава? Очакваме незабавна проверка.
  http://www.chavdarmihov.com/bg/home.php

  Чавдар Михов
 51. 51 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 851 Весело

  [quote#0:"Статия"]Председателят на Народното събрание Михаил Миков прекрати заседанието и обяви, че ако не бъдат свикани извънредни заседания, следващото ще бъде в сряда.[/quote]

  Иха! Днес е петък, значи ще заседават чак след 4 дни! Много бързат да приемат новия Избирателен кодекс, личи си!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 52. 52 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 374 Весело

  Аз предлагами в парламента да се говори на майчин език и евентуално при 2/3 мнозинство да се изисква и преводач на български.

  Нека сме демократи, с един удар два заека и Станишев (руски/украински) и ДПС(турски) ще се освободят от постоянното напрежение да се правят на българи...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 53. 53 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Пълна пародия. Да вземат да се разпуснат окончателно. Какво освиркват от Атака, нали с тяхната подкрепа съществува това правителство ?

 54. 54 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 644 Весело

  До коментар [#23] от "cordoba":

  Хахахах, ми това е положението - за турски национални герои може, за български (ген.Луков) - не може.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 55. 55 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Весело

  Парламента е с най високата суха пързалка за дупетати и партии !
  http://svejo.net/attachments/stories-photos/0278/7324/size_large/nay-visokata-vodna-parzalka-v-sveta-video.jpg?1390634135

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 56. 56 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  ..." парламентът казва на държави, в които има българско малцинства, че може да не зачитат правата на малцинството."

  Българско малцинство действително има в много държави.И то гласува на избори в държавите,в които живее.
  Означава ли това,че всички българи по света трябва да искат агитация на майчин език/български/ с превод?
  Не.нали?
  Защо турското малцинство в България трябва да иска същото?

  Логиката на Местан е странна.
  По-скоро прилича на извиване на ръце-стана им навик на Местан и сие да извиват ръцете на БСП.
  То бива коалиционни партньори,ама тия не знаят граница!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 57. 57 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 946 Неутрално

  "Това породи острата реакция на лидера на партията Лютви Местан, който обяви, че с това действие парламентът казва на държави, в които има българско малцинства, че може да не зачитат правата на малцинството."

  Е тук не си екзектен павле!
  Никъде по света, няма държава в която българите да имат партия на етническа основа и тя да командва в парламента!
  Анадък?
  Дано да устискат задниците си от бесепето!

 58. 58 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Добре де защо пак няма кворум?
  Аз ако не отида на работа без основателна причина - ще бъда уволнен. Същото ще се случи с всички други, освен ако не са депутати.

 59. 59 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#49] от "persifedron1":

  Викаш, да направим и исляма официална религия, а обрязването да е задължително по хигиенни причини?

  Хвала на българи като тебе!

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 60. 60 Профил на Теодор Иванов
  Теодор Иванов
  Рейтинг: 217 Неутрално

  За съжаление, ако няма външна намеса, никога няма да се оправи тази държава, а и ние сме си такъв народ вечно чакаме някой друг да ни свърши работата. С песни и хора пред парламента власт не се сваля.

 61. 61 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Тези не могат да изпълнят една точка от седмичната програма на НС. От 12-ти стоят като заковани на първата точка - 2-ро гласуване на проект на изборен кодекс, който сега се отлага за другата седмица. За това ли им се плаща?

  Незабавно трябва да си ходят.

 62. 62 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 412 Гневно

  "Това породи острата реакция на лидера на партията Лютви Местан, който обяви, че с това действие парламентът казва на държави, в които има българско малцинства, че може да не зачитат правата на малцинството.

  След него депутатът Хюсеин Хафъзов, който е бивш говорител на Главното мюфтийство, излезе на трибуната и заяви, че мечтата му е била да живее в свободна и демократична България. "И един ден ще го постигна, без значение вашето отношение към демокрацията", се обърна той към колегите си, гласували против предложението.

  "Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутооглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. "

  Ей цигани мръсни - я бегом в Анадола като ви липсва толкова майчиният език!

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 63. 63 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 426 Неутрално

  От ДПС вече не ги е страх, а дори парадират с подривната си и предателска дейност. Тоя Хафъзов като иска да следва неоосманизма на Давуотглу да си събира багажа и да изчезва в Неоосмания, защото виждаме, колко "добре" се развива демокрацията там под лидерството на идолите му.

 64. 64 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 859 Весело

  От друга страна пък, ако се приеме тази промяна, Сер ще може да агитира на украински. Да се надяваме в Украйна.

 65. 65 Профил на happymimi
  happymimi
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Би било истински срам да се разреши агитация на други езици. България има официален език, не е като САЩ, където всеки може да си говори каквото поиска. Законите трябва да се спазват. Уви, нищо добро не чакам от нашите депутати.

 66. 66 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6066 Неутрално

  "войната е безмилостно жестока " ....но БСП ще им се дадат , и забележете - точно на зарезан , няма кворум . ха ха ха

 67. 67 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Наглостта и нахалството на турците не ме очудва. Интересно ми е дали БСП пак ще се наведат, или ще се сетят, че са българи.

 68. 68 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ?????!!!!!????!!!!!!!

  Global Genocide Forget Heaven
 69. 69 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 433 Неутрално

  [quote#59:"galio"]Викаш, да направим и исляма официална религия, а обрязването да е задължително по хигиенни причини? [/quote]

  Прочети ми внимателно мнението и посочи къде точно призовавам за задължителен ислям и обрязване.

 70. 70 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 851 Весело

  [quote#61:"Нашата цел е незабавно отстраняване на мафията"]
  Тези не могат да изпълнят една точка от седмичната програма на НС. От 12-ти стоят като заковани на първата точка - 2-ро гласуване на проект на изборен кодекс, който сега се отлага за другата седмица. За това ли им се плаща?
  [/quote]

  Е, простено им е. Все пак днес е празник - Зарезан е. Др. председател Миков се е натряскал от малките часове на деня и му почти непоносимо да работи с махмурлук. Останалите пък са му завидели и бързат и те да ударят по 4-5 чашки на празника.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 71. 71 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  Не стига че комунетата им клекнаха и управляват цяла България...ами сега ще ми приказват на турски и ще ме задължават да си водя преводач...
  А мога ли да ви тегля една на чист български без преводач?

 72. 72 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 520 Неутрално

  ,, български'' ДЕПУТАТ ОБЯВИ ВОЙНА НА КОНСТИТУЦИЯТА .
  ПРОКУРОРЪТ КАКВО ЧАКА.???????????????

  КОЙ ПОЗВОЛЯВА , ВЪОБЩЕ ДА СЕ ПОСТАВЯ ВЪПРОС ЗА ЕЗИКА . КОНСТИТУЦИЯТА Е ЯСНА .
  КАКТО И ПО ВЪПРОСА ЗА МАЛЦИНСТВА . НЯМА ТАКИВА .

  ИМА ЛИ СЪМНЕНИЕ ЧЕ ,,СТЪПКА ПО СТЪПКА '' ТАЯ ЧУЖДА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ,,ПАРТИЯ'' РУШИ ДЪРЖАВАТА НИ ПО ВСЕКИ ВЪЗМОЖЕН НАЧИН ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ,ДО СЕГА С ПОМОЩА НА НАШИ ГЛАДНИ ,БЕЗРОДНИЦИ.
  ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПЪРВАТА СТЪПКА , ПРОТИВ СТЪПКИТЕ ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА РОДИНАТА НИ ,ЕЗИКА НИ ,КИРИЛИЦАТА ,ТРАДИЦИИТЕ НИ ,ХРИСТИЯНСТВОТО .
  НИТО КРАЧКА НА ЗАД.!!!!!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 73. 73 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 426 Неутрално

  уд скандал се завихри днес в ОбС Карлово. Председателят на местния парламент Стойо Карагенски прочете ултимативното писмо на генералния консул на Турция в Пловдив. В него Шенер Джебеджи дава нота на Карагенски да оттегли декларацията, която беше приета на миналата сесия. Тя е разпратена до всички общински съвети в страната и одобрена от някои от тях. В нея се припомня за хилядите избити мъже и изнасилени жени по време на Илинденското въстание. В декларацията се настоява Турция да се извини на България за зверствата, които башибозукът е причинил на нашия народ. В писмото си дипломатът Джебеджи упреква съветниците на Карлово и заявява, че вакъфските имоти, за които се водят дела, ще бъдат върнати на Главно мюфтийство. Ако декларацията не бъде отхвърлена, отношенията между Карлово и Турция ще се влошат, заплашва консулът. От своя страна Карагенски коментира, че действията
  Джебеджи превишават правомощията му и всеки дипломат би трябвало да се съобразява със законите на страната, в която е на работа. Не даваме и късче българска земя, каза председателят на местния парламент. Напрежението стигна до крайна точка, когато двамата съветници на ДПС Дмежил Караали и Мехмед Маджур излязоха с позиция, като нарекоха Карагенски лъжец. От месеци той оказва натиск върху общинският съвет и насажда етническа омраза. Направи скандал, като обвини и невинни мюсюлмани за поругаването на паметника в Карлово. Оттегляме доверието си от него, казаха старейшините от ДПС. Всичко за скандала: Вижте…

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 74. 74 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  До коментар [#67] от "apolitichna":

  „Текстът доразвива възможността, кампанията да се провежда на български език. Той е продължение на първото изречение, че кампанията се води на български език. За съжаление, в дискусията никой не прочете текста. Емоцията и сенките зад текста бяха водещи в мотивирането на народното представителство”.

  Това обяви предеседателят на парламента Михаил Миков по повод скандала около текста, предложени от ДПС в новия Избоне кодекс, който гласеше:
  "В случаите, когато кампанията се води на език, различен от българския, се осигурява превод на български език".

  Миков се застъпи още снощи за предложението на ДПС с мотива, че няма как чужденци, които дойдат в България за предизборната кампания за евроизборите няма как да говорят на български."

  Смятай!

 75. 75 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  То днес е и Трифон зарезан и Денят на влюбените, никак не "ходи" да има и заседания на Парламента на скучни теми.....
  Затова да потеглят, който на където го тегли и да празнуват.......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 76. 76 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 374 Неутрално

  А на татков език няма ли да има? А на чичов?

  Ще клекнат комунистите нали турците ги крепят във властта. А и някога да са защитили българския интерес?

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 77. 77 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Това вече са истинските им лица и истинските им цели..Обособяване на малцинство съответно налагане на турския като втори национален език...... Крайна цел България да стане от еднонационална държава в държава от два държавотворни етноса българи и турци............С тези гласувания това се отлага......Виждат ,че за 25 години само едни имена възстановиха и то не всички го направиха. Друго нищо...... Тези назначения на държавни служби са временни и не носят ефект...След падането от власт ще бъдат моментално сменени..... От друга страна тютюна ги прави и бедни и необразовани. Затова си изпускат нервите от безсилие.....

 78. 77 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  "Лютви Местан, който обяви, че с това действие парламентът казва на държави, в които има българско малцинство, че може да не зачитат правата на малцинството"

  Че как се зачитат правата на българите в Турция?

  В Русия съм! В Русия съм!
 79. 79 Профил на stanimir62
  stanimir62
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Наглостта на Местан и ДПС нямат край. Има много страни с големи малцинства като Англия например. Индийците и пакистанците са към 1 милион. Но никой не поставя въпрос да се прави кампания на различни езици, нито новини на друг език. Америка и Австралия са многонационални страни, но предизборните кампании се провеждат само на анлийски.

 80. 80 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 828 Неутрално

  [quote#0:"Репортажа"]Депутатите отхвърлиха предложение на ДПС в предизборната кампания да може да се агитира на език различен от българския, като с това се осигури превод. [/quote]
  -Правилно е отхвърлено това предложение! Официален език в БГ е Българския език. Който не го разбира, да си търси преводачи от него на "неговия" си език. Освен това, какво значи тази широка формулировка: "да се агитира на език различен от българския". ДПС-арите искат това, заради някои от етническите турци, но...Различни от българския са всички майчини езици на "новите" българи, заселили се и придобили гражданство през последните години у нас.Тези с БГ гражданството имат права да гласуват на всички избори, а някои от останалите, които са от страни членки на ЕС могат да гласуват на избори за европарламент. Нима за всички трябва да се осигуряват преводачи!? Друго би било, ако се иска преводач в случаи на следствени действия, във връзка с престъпления, например, но това е съвсем различен казус.

 81. 81 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#69] от "persifedron1":

  Логично е, след като не възразяваш срещу турския.

  Просто следващата стъпка.

  А твоят майчин език кой е?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 82. 82 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  "Къде има такова ограничение в Европа?"
  А къде се казва, че трябва да води кампанията си с устни прояви по митинги?
  Има си медии, плакати, брошури-разнообразие дал Господ!

  В Русия съм! В Русия съм!
 83. 83 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Иии само на мене ли ми се струва, че турският не е сред официалните езици в ЕС?

  В Русия съм! В Русия съм!
 84. 84 Профил на quovadis
  quovadis
  Рейтинг: 374 Неутрално

  В България се говори български език! Не ме интересува майчиния ви, бащиния ви, дедовия ви.... Не го ли разбрахате, бе нещастници?!

 85. 85 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 426 Неутрално

  това правителство е вредно вече вредно за Българския народ .Предсрочните избори са 1 вариянт към днешна дата и пълната изолация на ДПС,.Нестане ли се задава междуетнически конфликт в страната иницииран от Турция.Атака също е хубаво да си почине 1 мандат извън парламента .

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 86. 86 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 828 Неутрално

  [quote#77:"Веселин Дечев"]Че как се зачитат правата на българите в Турция?[/quote]
  -Според тяхната конституция там няма никакви други етноси, освен турци.Няма българи,гърци, арменци, цигани и пр.. За тях,който е гражданин на Турция е турчин и толкова. Впрочем и в Гърция не се признава наличие на българи, а само "славяногласни" гърци.

 87. 87 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Едва ли са очаквали това да мине. Въпросът е, за какво им е тази провокация.

 88. 88 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Гледам, и подписах, че върви подписка за референдум за промени на правилата за избори...и им казах на хората там, че следващия референдум е да се пуснат на справедливостта на Улицата...

  Не, не е призив за насилие, и не е агресивно, просто ми се струва справедливо!

  А справедливостта винаги възтържествува.

  Аз лично само бих ги заплюл, нищо повече.

  Това с насирането, като е ясно, е просто метафора, поетическа - "искам некой ден да сера на тях!"

  Peace & Love to y'all

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 89. 89 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 433 Неутрално

  [quote#81:"galio"]Логично е, след като не възразяваш срещу турския.

  Просто следващата стъпка.

  А твоят майчин език кой е? [/quote]

  Опасявам се, че никаква логика не съзирам в това.
  Ако в Турция разрешат на българите да водят предизборна агитация на български - с превод на турски - каква ще е следващата стъпка, според тази логика? Всички турци да станат задължително християни и да се забрани обрязването?

  Български ми е майчиният език.

 90. 90 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#86] от "Бенк-Бенк":

  Впрочем и в Гърция не се признава наличие на българи, а само "славяногласни" гърци.

  Факт, там за малцинство се признават само мюсюлманите в Тракия и малкото останали на островите от Додеканезите. Но официална Гърция упорито се опитва да ги представи като гърци мюсюлмани. Там между другото мюфтията се назначаваше или от правителството или никоя правителствена служба. Трябва да погледна, но като цяло е много добра идея за която трябва да се замислим и да приложим.

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 91. 91 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  ДПС от давна проповядват сепаратизъм у нас и другите партии се правят на глухи и слепи. Днешните заявления на депутати от ДПС преляха чашата. Паралелно с действията на мюфтийството... Не знам до къде се простира търпението, толерантността на българите. Или е по-правилно да кажа, непукизмът ни. Вече трябва да се сложи юзда на тази про турска партия, която няма време да работи за България, защото работи за турски и корпоративни интераси.

  goblenka
 92. 92 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  “За” гласуваха 32 депутати от ДПС и един независим (отцепник от ГЕРБ)"

  Независимият после е тичал в свински тръс да осребри вота?!

  I Want To Believe
 93. 93 Профил на lil.brain
  lil.brain
  Рейтинг: 676 Гневно

  Тия си наглеят, а ние си стоим, стоим, стоим...

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Весело

  [quote#74:"extraCACA"]Миков се застъпи още снощи за предложението на ДПС с мотива, че няма как чужденци, които дойдат в България за предизборната кампания за евроизборите няма как да говорят на български[/quote]
  Миков явно е лиУберално настроен

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 96. 96 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3436 Весело

  Къде го Станишко да каже "ако не гласуваме за, правителството пада". Щяха под строй да гласуват.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 97. 97 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1979 Любопитно

  [quote#16:"persifedron1"]Не виждам какъв е проблемът да се агитира на майчин език, ако има задължително осигурен превод на български. [/quote]

  До коментар [#16] от "persifedron1":

  Ще използвам твоите думи, за да ти оговоря:

  Какъв е проблемът да се агитира на български, ако има осигурен превод на майчин език (не знам дали е необходимо)?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 98. 98 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 433 Неутрално

  [quote#97:"Чарли"]Какъв е проблемът да се агитира на български, ако има осигурен превод на майчин език (не знам дали е необходимо)? [/quote]

  Не виждам проблем, според мен и това е вариант.

 99. 99 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#89] от "persifedron1":

  В Турция никой никога не би позволил дори да се коментира подобен въпрос.

  Единствено българите го правим, като най-толренатни и най-културни. Оценяват ни по достойнство, вижда се.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 100. 100 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Елате тука Пловдив е на път да възстане.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK