Времето – слънчево и топло цяла седмица

Времето – слънчево и топло цяла седмица

© Николай Дойчинов

Днес над страната ще преобладава слънчево време с максимални температури между 15° и 20°, в София 18°. 


В отделни райони, разположени северно от Стара планина, ще духа временно силен югозападен вятър и там дневните температури ще надвишат 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от агенция "Фокус".


Над Черноморието ще бъде слънчево, вятърът ще бъде предимно слаб, а максималните температури - между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Над планините ще е слънчево, с умерен, по високите части и силен вятър от запад-югозапад, по-късно през деня - от запад-северозапад. 




Средносрочната прогноза за предстоящата седмица също е за необичайно топло време с дневни температури от около 15-17 градуса. Във вторник слънчевото и пролетно време е възможно да донесе и нови температурни рекорди.


Цялата седмица, която предстои, ще бъде изключително топла, необичайно за февруари. Времето ще е топло до петък, от части и събота.


От следващия понеделник обаче се връщаме към нормалните за февруари температури. Очакват се и валежи.


Не е изключено в неделя и понеделник в определени райони - високите западни полета, планините, включително и в София, да превали сняг.