Протестът преди оставката на кабинета "Борисов"

Протестът преди оставката на кабинета "Борисов"

© Георги КожухаровПубликуваме репортажа на "Дневник" за събитията от 19 февруари 2013 година, когато на поредния от т.нар. февруарски протести (започнали, заради сметките за ток и парно и искащи оставката на управляващите) в София се стигна до сблъсъци с полицията и имаше няколко ранени. Още вечерта след случилото се, СДВР обяви, че е имало провокатори, които са хвърляли камъни и димки срещу полицаите, но са се скрили. "От записите на нашите камери се вижда как те хвърлят и бягат назад", каза тогава директорът старши комисар Валери Йорданов. Въпреки, че имаше задържани, до същинско разследване и резултати от проверките така и не не стигна.


На следващата сутрин (20 февруари) Бойко Борисов се появи в парламента, заедно с цялото правителство и обяви, че подава оставка. В речта си той каза, че "Не искам да гледам "Орлов мост" окървавен. Всяка капчица кръв за нас е петно и не мога да гледам оградена сградата на Народното събрание".


Двете лица на протеста
Лора Филева, Лъчезар Вълков
19 февруари 2013, София:
Малко преди 22 ч. през прозорец в стая в центъра на София все още се чуват далечни освирквания и скандирания. Те обаче са почти пренебрежим шум на фона на тътена, огласявал до преди малко Орлов мост. За разлика от лятото на 2012 г., когато това място стана символ на възможността за промяна, сега то по-скоро напомняше кадър от филм за сблъсък на футболни агитки.


Протестът, свикан без наслов (в поканите, разпространявани във Facebook, вече не се споменаваха високите сметки за ток), започна като опит за поклонение пред паметника на Васил Левски (както го представяха първите участници), но бързо премина в антиправителствено шествие с основно искане "оставка".


Участниците, както и в понеделник вечер, могат да се разделят на две основни групи: т.нар.провокатори - хората, които постоянно крещяха в лицата на полицаите или ги замеряха, и тези, които бяха дошли, за да изразят недоволството си "заради всичко, което се случва". В тълпата имаше хора от всяка възраст. Тя не се разпиляваше и въпреки че никой не я водеше, изглеждаше сякаш добре е научила предварително маршрута си. По пътя протестиращите бяха подкрепяни от клаксоните на коли на градския транспорт, от време на време пееха химна. Плакатите бяха малко, с шаблонни послания, преобладаваха знамената.


Почти през целия път на шествието, което започна от Орлов мост, премина през Софийския университет, улица "Оборище" в началото й, паметника на Васил Левски, Народното събрание и отново Орлов мост, част от протестиращите, които криеха лицата си, хвърляха камъни или малки бомбички.


Полицията не реагираше на това, а в началото действията й изглеждаха дори хаотични


- при пристигането на част от хората пред Софийския университет полицаите не знаеха къде точно да застанат.


Ехо от пресконференцията на премиера Бойко Борисов и обявените мерки по-скоро липсва. Чуват се повече гневни обобщения за 20-годишния преход, за липсата на държавност, за несправедливостта. Хората искат промяна, но не могат да посочат каква. Едно е сигурно, "тя трябва да е сега и на всяка цена" (цитатът е от Ангел в края на протеста, когато той разкопчава якето си, което е покривало половината му лице).


Фотогалерия: Протестът в София на 19 февруари - от Апостола до сблъсъците >


Протестиращите бяха около 2000 души (няма официални числа). 14 от тях са ранени, 25 са задържани (по данни от МВР към 23.00 ч.), пострадали са двама полицаи и е счупена една полицейска кола.  


"Аз съм от Димитровград, тук съм студент. Изразявам недоволството от цялото държавно управление и всичко от 23 години насам. Цялата корупционна схема с монополите – с тока, хранителните, петролните, енергомонополите. В Димитровград имаше рудници, където баща ми е работил – всичко го приватизираха – закриха рудниците. Баща ми остана без работа – отиде да работи в Германия, за да ме издържа като студент, мен и семейството ми." Това разказва Димитър, който е на 20 години. Той е близо до живата верига от полицаи на ъгъла на бул. "Васил Левски" и ул. "Оборище" с приятелката си и се усмихва. Говори спокойно за проблемите си. Вчера е бил за пръв път на улицата и днес е излязъл,  сигурен е, че до две седмици правителството ще падне.

Протестът преди оставката на кабинета "Борисов"

© Георги Кожухаров


За Денислав, който върви по ул. "Оборище"


"търпението свърши"


Той е на 26 години, от София. "Тук съм заради всичко, което се случва. Стигнахме дъното. Оттук нататък нещата ще се повтарят", казва той, докато погледът му остава насочен само към вървящите пред него. "Очакваме промяна, която да бъде в полза на народа. Който и да дойде на власт го очаква същото. За толкова много години видяхме безброй лъжи, които не ни удовлетворяват", завършва Денислав.


Пред парламента от едната страна са участниците във факелното шествие, организирано от "Атака", от другата - протестиращите срещу управлението. Делят ги жълтите павета, осветени от блесналата сграда на парламента.


Нели (не казва второто си име) и Петя Загорчева се усмихват широко, притискат се една в друга заради студа. "Писна ми младите и талантливи хора да бягат. Боли ме, че се налага да напускат заради лошата образователна и социална политика", казва Петя, която преподава гръцки език в университета.


"Народът се събуди, това е по-важното за мен", споделя приятелката й Нели. Нямам конкретно искане, а и не видях такова. Протестът срещу електроразпределителните дружества е илюзорен, смята Нели - само повод. Нарича действията на правителството от вторник сутринта и оставката на финансовия министър Симеон Дянков "популистки".


В този момент в разговора се включва възрастен мъж: "Така прави Бойко бе... създава изкуствен проблем и после се прави, че го гаси с маркуча. Той е пожарникар, това може", замълчава и малко преди тълпата да поеме към Орлов мост, се провиква: "Демокрацията дойде без кръв, това е проблемът."


Качулки и камъни срещу полицаите


Под все по-честите звуци на падащи бомбички протестиращите се озовават отново на "Орлов мост", където няма нито един полицай, защото те ги следват от парламента. Тук разликата между протестиращите е рязко видима. Младежи с лица, скрити зад качулки и шалове, започват да хвърлят камъни и бутилки по полицаите, които застават по средата на бул. "Цар Освободител" (между Орлов мост и Софийския университет). Охраняващите изглеждат почти изтласкани от протестиращите, защото постепенно отстъпват крачки назад. Демонстрантите на първа линия стават все по-агресивни и продължават да ги обстрелват с камъни, стъклени бутилки от бира, в арсенала им вече влизат клони на дървета и ябълкиСрещу щитовете политат и пластмасови бутилки с бяла боя. Това продължава около десет минути. Появява се дим.

Протестът преди оставката на кабинета "Борисов"

© Георги Кожухаров


В един момент полицаите настъпват към протестиращите, размахвайки палки и удряйки всеки, който им се изпречи на пътя. Сблъсъкът продължи само две-три минути, но предизвиква продължителна суматоха... Полицаите бият и хора, които са паднали на улицата. На булеварда остават легнали няколко демонстранти, които после бяха отведени от полицията.


Ранен възрастен мъж с разбита глава, в кръв, крещи срещу полицаите: "Защо ме бихте?"


Първите линейки за ранените се появиха около 20 минути след сблъсъка, а по данни на протестиращите заради колите на полицията екипите на Спешна помощ е трябвало да заобикалят, за да стигнат.


От едната страна на булеварда, където допреди малко е имало тълпа, сега са разпръснати колани, обувки, запалки, калъфи от телефони. До локва с кръв лежи жълт плакат, гласящ: "Писна ни да спим на студено, за да ви храним".


Следват моменти на окопитване - протестиращите, част от тях още крещящи "Убийци" към полицаите, стоят на дистанция от кордона. Изведнъж пред тях и полицаите излиза младо момче с червено яке и започва да крещи: "Не на агресията! Не, на агресията."


"Хвърляха бомби, така не става. Не е това целта. Преди да започнат да мятат предмети, нямаше агресия. Целта е да се подадат оставки. Определени хора ги предизвикаха сблъсъците. Това са хора, които не са тук с тази цел. Прави с цел да се дискредитира протестът, които да го превърнат във вакханалия и да се размие истинската цел – оставка на цялото правителство", казва в суматохата мъж, който не иска да се представи.

Протестът преди оставката на кабинета "Борисов"

© Георги Кожухаров


Момиче на 30 години смята, че


"между нас тук има някакви изкривени мутри, които вероятно са тук защото няма мач


Ние сме тук, защото искаме оставката на това правителство, искаме мафията да влезе в затвора, искаме си хляба, искаме си българските продукти. Ще бъдем до края тук".


Към 20.45 ч. полицаите мирно и спокойно разпръскват хора. Преди това няколкостотинте протестиращи са ги призовали да се присъединят. "Свалете щитовете. И вие сте хора, и вие сте част от този народ", скандираха присъстващите.


Полицаите се разпределят по ъглите на кръстовището, щитовете им са свалени. От страната на един от подлезите няколко души говорят отблизо на полицаите - за Цветанов и апартаментите, за ритането на футбол на Бойко Борисов, за мизерията в здравеопазването, за провокаторите на протеста. Отначало те не ги поглеждат, но постепенно се включват в разговора.


Един от полицаите казва: "Да бе, и аз искам да ритам, ама ей ме на в локвата", друг добавя: "Ние сме мирни, те мятаха по нас неща, това е нарушаване на обществения ред", а трети обобщава: "Ще продължава така, докато гледат на нас като на гласоподаватели."


По-нагоре един от полицаите премества небрежно с кубинката си плаката върху кърватата локва. Във въздуха се усеща остра миризма на боя и мокър асфалт. Бяла ивица от разлята боя скрива маркировката на булеварда.


Ангел, който току-що е разкопчал якето си и лицето му се вижда, слуша разговора и изглежда скептичен. Не коментира защо. Иска промяна сега и на всяка цена. И ще идва всеки път, докато това не се случи.

Протестът преди оставката на кабинета "Борисов"

© Георги Кожухаров


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Защо не сте публикували и снимките на окървавените лица на обикновените граждани? Имаше много бити!
  Много нечестиво ми се вижда да показвате предимно ултраси с провокативна цел...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 2. 2 Профил на Михаил
  Михаил
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Голям сценарии изиграха тогава.

  Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  Извод: Хитрото селяче Пунта Мара си направи грешната сметка.

 5. 5 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  Може би, наистина не трябва да се забравя толкова бързо, кое предизвика и кой окървави протестите тогава! Кой подкрепяше побоя над мирните граждани, кой подкрепяше и тук във форума действията на правителството. Избирателно къса памет!

 6. 6 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Това беше полагане на основите за успешното завръщане на шайката престъпници на върха на държавната власт!

 7. 7 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Пирог до Огурец. Мисията е изпълнена. Предай на Сава.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 8. 8 Профил на anthony68
  anthony68
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Слава Богу, мутрите вече са вън от управлението. То не че сегашните са много 'убави де...

 9. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Дневник, ако е възможно направете ретроспекция на преговорите на Борисов с демонстрантите, обещанията му, опитите му да овладее протеста и неочакваната му оставка. Която стопира приемането на антимонополното законодателство....

 10. 10 Профил на astonis
  astonis
  Рейтинг: 409 Неутрално

  ...и зад всичко прозираше лукавата усмивчица на Станишев...

 11. 11 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Герберите май още не са разбрали, защо хората се вдигнаха срещу правителството миналата година......

 12. 12 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1291 Весело

  Каква е целта на тязи статия...?
  Да си припомним историята? Срамното управление на една мутра?
  Друго?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 13. 13 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Сега вече прекрасно се знае кои са провокаторите, това са лумпени, гравитиращи около БСП и детето на политическото инженерство - Долен.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 14. 14 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  Ето малко суха статистика за моите лични сметки за тока, след проверка в сайта на ЧЕЗ. Така ще разберете, колко му трябва, за да се подпали държавата. Въпреки урока това бъдете сигурни, че скоро някой ще си пробва пак късмета я с данъци, я със здравни вноски, я с акцизи....

  Накратко, отоплявам се с климатик, ново жилище:

  ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ОТ 04.01.2014 ДО 30.01.2014: 74,50 лв.
  ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ОТ 05.12.2013 ДО 03.01.2014: 88,26 лв

  спрямо:

  ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ОТ 04.01.2013 ДО 06.02.2013: 139,50 лв.
  ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ОТ 05.12.2012 ДО 03.01.2013: 149,16 лв.


  Въобразиха си, че "ако чопнем по 10-20 леъ месечно от 3 милиона домакинства, неъ ъ се осетят ноу каскетите скапани, е*** съм ги у маймуните грозни...". То пък за зла участ се случиха 2 студени месеца един след друг, с което мазалото стана пълно....

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 15. 15 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1128 Весело

  [quote#3:"pipon"]Дистанционно се барнаха електромерите на ерп-тата през IR-портовете , [/quote]
  Така ли? Значи не било по дългия отчетен период, както го виждам в мойте архиви в ЧЕЗ:
  -ОТ 09.11.2012 ДО 06.12.2012--->28 дена, вместо 30-31
  -ОТ 07.12.2012 ДО 11.01.2013--->36 дена, 28,5% по дълъг отчетен период, сметката съответно по голяма
  Следващите отчетни периода варират между 29 и 32 дена.

  Нещо да кажеш?
  До коментар [#3] от "pipon":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 16. 16 Профил на danitz3
  danitz3
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Никога няма да стане достояние на всички нас пълната истина за февруарските протести. Но е сигурно едно - няма особена стойност в протест, който е за сваляне на цената на еди какво си. Затова така неистово се опитва сегашната власт да втълпява, че протест за морал няма искания - защото само подобен протест в нашата извратена действителност има смисъл и стойност!

 17. 17 Профил на danitz3
  danitz3
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#14] от "cinik":
  Е това е смешно и нелепо твърдение, всички имаме сметки и виждаме каква е "разликата" - при доста по-топло време!)) Даже кутев и стойнев не биха твърдяли, че токът е наполовина по-евтин))))))))))))))))

 18. 18 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 2150 Любопитно

  И сега по-добре ли се чувстват тези хора? Дали има как да се направи интервю с тях? какво ли си мислят за сегашното правителство и перспективите?

  Никола Йорданов
 19. 19 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  [quote#13:"today"]провокаторите[/quote]

  Провокатори ли предизвикаха самозапалванията?

 20. 20 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 753 Весело

  [quote#8:"anthony68"]Слава Богу, мутрите вече са вън от управлението. То не че сегашните са много 'убави де... [/quote]

  Тези протести изстреляха Пеевски за шеф на ДАНС, дори законът беше променен специално за него. Като заговорихме за мутри.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 21. 21 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2447 Весело

  До коментар [#12] от "Dr. G.":

  Целта е да се припомни,че тогава мутрата,както я наричате беше една,а сега цялото правителство,управляващата тройна коалиция и почти всички медии работят за МУТРИТЕ или самите те са МУТРИ!!!Не е трудно да се усети!

 22. 22 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Весело

  До коментар [#18] от "Никола Йорданов":

  Един от водачите на "тези хора" скоро ни покани по Канал 1 да дойдем на учредяването на "нашта партия" (BGWC).

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 23. 23 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#11] от "dobrich":

  Не съм гербер, но важният въпрос е ЗАЩО ВДИГНАХА хората срещу правителството. Вече знаем КОЙ ги вдигна.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 24. 24 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#1] от "Freedom of Speech": Исканията на хората против монополите и за смяна на избирателната система с мажоритарни избори са забутани някъде,а на преден план са изведени ексцесиите. Не че това е за пръв път.

 25. 25 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#23] от "deutschwagen":

  Некадърното управление на Герб вдигна хората, липсата на перспектива, разбирането, че това е поредното правителство на статуквото, не решаването на нито ЕДИН проблем, поне, в държавата...

 26. 26 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#24:"cobanmaala"]Исканията на хората против монополите [/quote]

  Антимонополното законодателство беше обещано от Борисов, но след 1 ден си хвърли оставката. А можеше да се приеме с второ правителство на Герб?....

 27. 27 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#16:"danitz3"]Затова така неистово се опитва сегашната власт да втълпява, че протест за морал няма искания - защото само подобен протест в нашата извратена действителност има смисъл и стойност! [/quote]

  Как точно работи един протест за морал? Дай пример. Ето, жена ти кръшка и ти започваш да трошиш чинии в къщи и протестираш за морал? Или и теглиш един лобут, както чета по вестниците. Чеохме и за разстреляни по този повод неотдавна.

  И после моралните протестират срещу неморалните? И понеже не са съгрешили хвърлят камъни

  А пред шефа си за повишение ли се бориш, за пари ли или за морал? Нищо чудно и да си безработен, с този акъл. Щото клиентът се бори за добре направена водопровод и никога за морал. Говори се дори, че някои клиентки протестирали против морала

  Малко въпросчета за размътени глави.

  Протестира се за конкретни неща, така поне знаеш кога можеш да спреш протеста. Знаеш също дали си успял или пак следващия път. Протестите са просто различна форма на искания.

  Точно по същия начин всеки в БГ иска да е шеф - отива младежът на интервю за работа, как се виждате след 1-2-3 години - шеф! Ама разбира се, той чилякът си казва, че иска мястото на интервюиращия, който от 5 години тъпче на едно място като вол. Груба грешка и червен картон

  Внимавай какво си пожелаваш е казал народът. Защото може да не се сбъдне, бих добавил аз.

  Той морал ще ми иска Морал да си искал преди да се ожениш за курва.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 28. 28 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 631 Любопитно

  До коментар [#23] от "deutschwagen":

  Преди комунистите са плащали на хората. Сега соросоидите. Утре сигурно марсианците ще плащат...а ние си живеем безгрижно. Всичко е по мед и масло.

 29. 29 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 753 Весело

  [quote#12:"Dr. G."]Каква е целта на тязи статия...?
  Да си припомним историята? Срамното управление на една мутра?
  Друго? [/quote]

  Невинното управление на един д-р на науките и достойното му оттегляне след първите протести, защото не можел да гледа капки кръв и НС оградено. От тогава се нагледахме на барикади, бой и наглост.

  Липсва ни Баце - като си го сложим поне знаем, че можем да го бутнем

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 30. 30 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  До коментар [#27] от "bibian":
  Чупенето на чинии е насилие. Протестът е морална позиция: "няма пък да изляза изпод кревата!"

  Никола Йорданов
 31. 31 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#25:"dobrich"]Некадърното управление на Герб вдигна хората, липсата на перспектива, разбирането, че това е поредното правителство на статуквото, не решаването на нито ЕДИН проблем, поне, в държавата... [/quote]

  Борисов играеше ганкиното с хората, настъпваше, отстъпваше, дори забраната на цигарите бе постигната така, смени кум министри и т.н.

  Хората си повярваха, че нещо зависи от тях, сега научиха бруталната истина, дори на еколозите не им се протестира за дюните - няма смисъл

  Сега пак не се вижда, хората са обезверени, но помни ми думата - за 2-3 години България израстна с няколко века.

  Това, което се случи е болезнено лекарство, но пациентът имаше нужда от него.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 32. 32 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 753 Весело

  [quote#30:"Никола Йорданов"]До коментар [#27] от "bibian":
  Чупенето на чинии е насилие. Протестът е морална позиция: "няма пък да изляза изпод кревата!" [/quote]

  В смисъл ще ти чукат мацката, а ти ще си под кревата? Така погледнато е морална позиция, да - на някои им изглежда перверзна, на други им харесва, явно е, че е от морално естество

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#3] от "pipon":

  Чудесно. Сега остава да си зададем въпроса - кой е имал властта за организацията на такова нещо. И кой имаше полза от него.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  До коментар [#14] от "cinik": Манипулиране на сметките няма как да стане без участието на ЕРП-тата и то в картелно споразумение. До сега все някой щеше да е пропял.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 35. 35 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#19] от "dobrich":

  [quote#19:"dobrich"]Провокатори ли предизвикаха самозапалванията? [/quote]

  Тролчо, що не се гръмнете с вашето политиканстване на чужд гръб. Сега по-добре ли стана че хората спряха да се самозапалват?

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 36. 36 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#25] от "dobrich":

  Това бе правителството на глобалната икономическа криза, на гръцкия фалит и сътресенията в перифериите на ЕЗ. Точно БСП и ДПС нямаше да се справят по-добре.
  А сега, когато светът, и най-важното ЕС излизат от кризата, ние май влизаме в наша си. Или поне сме на ръба.
  Къде са сега тези протестиращи? Защо няма хора с маски, които да обръщат коли на жандармерията, а вместо това бити цивилни? Къде е кадърността и перспективата? Министри и премиер си противоречат в изказванията си за важни въпроси. Защо сега не се надигат за оставки, да не би да са ни "оправили" за 7-8 месеца? Колко пъти ще се връщат БСП и ДПС на власт? Колко пъти са ни управлявали, и колко пъти избирателите са били доволни сле дтях?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 37. 37 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Е, дойдоха времената да плачем с кървави сълзи за "тиквата, пожарникаря, мутрата…". Троловете с будьоновки продължават да леят "опорни точки" из виртуалията и да мразят всичко неруско. А България загива с бесни темпове. Уви! А "тиквоча" беше лош… Дали!?

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 38. 38 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Борисов го посъветваха да си подаде оставката, защото инак нямаше да има никакво политическо бъдеще.

  За съжаление, той ги послуша.

  Реално, той се нареди, дори задмина Виденов, защото беше свален от бунтове в 2013 година!

  Признак за "управленската" му некадърност!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 39. 39 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#25] от "dobrich":

  Усвояемостта на средствата по европроектите, които изобщо бяха спряни, се подобри. Намаля сивата икономика. Алексей бакшиша бе арестуван. Бандите за отвличания, опериращи съвсем на спокойствие при ламята бяха премахнати. Дупката в платежния баланс се запълни и търговското салдо стана позитивно.
  Не, не е върха, но сегашните изобщо и не предлагат решения, а пълнят касите на обръчите.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#36] от "deutschwagen":

  Ами всеки път, когато е имало правителство, работещо ЗА БСП, след него са се връщали на власт. Това е...


  До коментар [#37] от "moriarti":
  Кой реве за него?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#9] от "dobrich":

  "х ти опорната точка,ти не си със всичкия!!!!

 42. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  [quote#17:"danitz3"]Е това е смешно и нелепо твърдение, всички имаме сметки и виждаме каква е "разликата" - при доста по-топло време![/quote]

  Това, което виждаш е копи/пейст от страницата на ЧЕЗ. Най-добре всеки сам да си провери по клиентския номер от сметката и да си реши прав ли съм, не съм ли. Отчитам някакви технически фактори като например, че на минусови температури климатиците стават нискоефективни, но както казах - сами викаха белята и тя дойде, когато не трябва.

  Ако вземат да вдигнат данъците и здравните вноски, а после ни удари я суша, я земетресение, накрая пак ще го отнесат по същия начин...

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 43. 43 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  [quote#19:"dobrich"]Провокатори ли предизвикаха самозапалванията?[/quote]Самозапалванията бяха стимулирани от медийната истерия. На Запад има медийни разпоредби, които ограничават оповестяването на самоубийства защото е установено, че подобни новини влияят зле на психично нестабилни хора (http://en.wikipedia.org/wiki/Copycat_suicide). У нас е точно обратното с абсолютно логичен резултат.

  Иначе най-много самоубийства в България са регистрирани през 2000-та година (http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/nad-11-hil.-bylgari-sa-se-samoubili-za-10-g-4104051). Няма да казвам кой управляваше тогава понеже връзката между политическото управление и психичното здраве е прекалено индиректна за да се правят каквито и да е изводи.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 44. 44 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#41] от "wunderbar":

  Що, не е ли вярно това, което е написал?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 45. 45 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#19] от "dobrich":

  Хора се самоубиват и самозапалват и до днес. Но не е политическо събитие вече.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 46. 46 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  [quote#31:"bibian"]Борисов играеше ганкиното с хората, настъпваше, отстъпваше, дори забраната на цигарите бе постигната така, смени кум министри и т.н. Хората си повярваха, че нещо зависи от тях, сега научиха бруталната истина, дори на еколозите не им се протестира за дюните - няма смисъл[/quote]Добре казано. Борисов го обвиняват, че два пъти на ден си сменя времето само и само за да се хареса. В случая нарцисизмът му имаше позитивния ефект, че се вслушваше в общественото мнение. Ама, ние толкова много искахме правителство с характер, което да не отстъпва лесно - и ето на, успяхме.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 47. 47 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#43] от "Николай Николов":

  Определено самозапалванията се героизираха от медиите и обществото.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 48. 48 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#40] от "Тони!":

  Но БСП губи втори поредни избори.
  А и не е ясно, в условията на "експертен кабинет", дали БСП или ДПС са се върнали на власт.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 49. 49 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#28] от "noxs":

  Аз не видях широка подкрепа на предишните протести, нямаше и една личност от културния живот, която да застане зад тях. Гледах един дядко, едно пъпчиво келешче и един кроасанджия да се излагат и правят на лидери. А и не познавам човек, който да е ходил на онези протести.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 50. 50 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#48] от "deutschwagen":

  Губи? Разтърквам очи, поглеждам управляващите сили, и нещо не мога да разбера какво си написал? Губи? БСП и ДПС управляват. Толкова по въпроса.
  А мнението ти, че самозапалилите се били героизирани е леко цинично.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 51. 51 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#14] от "cinik":
  Драги, такъв ще си останеш! Няма сила, която да вкара нещо в препълнената с тролове глава...Как може да сравняваш две зими? Наблюдавай си електромера всеки ден, следи показанията му и ги сравнявай с консумацията -печки, лампи,бойлер,комп по колко часа работят ...Само плачеш за комунизъм - циганщина...

 52. 52 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1128 Любопитно

  До коментар [#14] от "cinik":

  Значи тока поевтинял 2 пъти? Или заради по топлата зима (и други причини) си отоплявал по малко?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 53. 53 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 409 Разстроено

  До коментар [#38] от "socialen":

  Точно защото беше 2013 г.подаде оставка-това е цивилизованият начин!!!А днешните си мислят,че сме още през 80-90-те !Кой според теб е по-правилният начин?!!!

 54. 54 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#50] от "Тони!":

  Изгубиха изборите. Друг в въпросът, че се считат за богоизбрани.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 55. 55 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#44] от "Тони!":

  Естествено,че не е вярно!Комундета и бсп-тролове не живеят в реално време!Към тях спадаш и ти!

 56. 56 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  До коментар [#26] от "dobrich":

  Ново второ правителство начело със Станишко или в краен случай Орешарски,което да гласува "антимонополното законодателство" - против създаването на ЛАФКА,което не е монопол,не унищожава дребния бизнес,а просто "помага"за развитието на мутротърговията!!!!

 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#55] от "wunderbar":

  Не е вярно, че антимонополните мерки, които трябваше да бъдат разглеждани останаха за следващия парламент?
  Наистина ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#50] от "Тони!":

  Защо не показват хората, самозапалващи се след идването на "експертния" кабинет?
  Или са стигнали до моето цинично мнение, че самозапалванията са били героизирани и парадирани за политически цели, и че с това трябва да се спре?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 59. 59 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#57] от "Тони!"
  Е и?!!!Нещо да направиха по въпроса сегашните малоумници!Аз не се отоплявам на ток,а за последния месец имам по-висока сума!!!Гади ми се от такива като теб!!!

 60. 60 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  [quote#52:"Мойше! Толкоз!!!"]Значи тока поевтинял 2 пъти? Или заради по топлата зима (и други причини) си отоплявал по малко?[/quote]

  Стига бе, човек...Скрита камера ли ми правите )) ? Токът на е поевтинял с 15-20% мисля от лятото насам (според дневна-нощна), отделно времето е по-топло, отделно климатикът работи по-ефективно при температури над нулата, каквито имаме тази година. Това го признавам. Написал съм черно на бяло, че като вдигнаха цените, за капак им се случи и студена зима, след което никой повече не е гледал какъв дял се дължи на зимата и какъв на топлото време. Просто е видял крайната цифра и е скочил на улицата...

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 61. 61 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  [quote#3:"pipon"]а хората почитащи Апостола на Свободата полгаха цветята си не на паметника му , а на асфалта , защото не ги пускаха [/quote]
  Аз отидох по-късно вечерта и обикалях около паметника,чудейки се къде да си сложа букета, защото Волен се беше качил там и крещеше в несвяст ужким патриотични слова, премесени с поток от метафори,касаещи сексуалната ориентация на настоящия му коалиционен партньор и Върховен Песоглав...там, навръх самия паметник се дереше тоя, без цензура, връз паметта на Апостола.
  Голям срам ме хвана.Ама голям.
  И беше пълно с негови фенове развяващи знамена.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 62. 62 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  русия не получи каквото искаше и даде едни пари. задвижиха се трактори, Славчев че, петна, шамари, движението на трактора сила и слави биневата шайка. Барнаха електромерите и после направиха постановката. Сергей и Местан предупредиха предварително какво се готви , понеже не можеха да си държат езика зад зъбите от радост. Моника вилнееше по форумите чрез троловете. Дсб и Дневник също помогнаха с техните мрежи и тролове. Дайнов и Райчев говореха едно и също. ОФ нюз и Дневник искаха едно и също с Дума- долу тиквата, тиквоча, цвъки, грабителя дянков и други опорни точки.Костов искаше незабавна оставка. И се катурна държавата и сега нямаме такава. Прозападната ориентация отиде на кино. Типично доказателство, че българската интелигенция е еднакво проста като българския народ. Дневник- редно е да си поемете и Вие вина и да се извините.

 63. 63 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1128 Весело

  До коментар [#60] от "cinik":
  [quote#60:"cinik"]Стига бе, човек...Скрита камера ли ми правите )) ? Токът на е поевтинял с 15-20% мисля от лятото насам (според дневна-нощна)[/quote]

  За другите не знам Аз чета от сайта на ЧЕЗ не само сумите на сметките от лани, а и отчетния период (коментар № 15).

  Тока поевтиня 1% дневната тарифа, и 10% нощната. Когато при мен работи само хладилника, лаптопа и чат пат тАливизора. А, и 3-4 лампи, ама те са от енергоспестяващите, и не влияят много на сметката.

  Топлата зима е късмета на комунягите...И твоя късмет да плащаш 50% по ниски сметки

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 64. 64 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  До коментар [#18] от "Никола Йорданов":

  Според мен това бяха в по-голямата си част платени провокатори,по които се полъгаха някои лековерни и наивни граждани !Добре че БКП намали тока наполовина та вече няма протести на студувващи и гладуващи ,макар че момчетата от снимките едва ли знаят къде се плащат сметки за ток!Знаят само къде се раздават "надниците"за деня на протеста!Пък ако има и по една биричка още по-добре!
  Защо само кукловодите избраха 19 февруари????Макар,че този ден не се чествува в СССР/пардон в Путинова Русия/!

 65. 65 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#39] от "deutschwagen":

  Герб не правеше главното, за което уж дойде на власт - не промени статуквото, изгодно за олигархията, монополите, чиновниците, циганите и шапкарите. Чувството за несправедливост доведе до масовите протести.....Очеизвадно от Герб все още не могат да разберат защо паднаха от власт!? И обвиняват кишата, Гришата, международното положение, Азис и световната конспирация....

 66. 66 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Весело

  [quote#31:"bibian"]
  Борисов играеше ганкиното с хората[/quote]

  Абе чудо на чудесата, го напиши.....

 67. 67 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Весело

  [quote#43:"Николай Николов"]медийната истерия[/quote]

  При Борисов имаше медийна истерия, но със знак + за генерал-лейтенанта.....Имаше само ЕДИН опозиционен на Герб вестник!............

 68. 68 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#45:"deutschwagen"]Хора се самоубиват и самозапалват и до днес[/quote]

  Така е, но тогава за 2 месеца бяхме надминали Тибет....

 69. 69 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#53] от "wunderbar":

  Иначе, щеше да бъде изритан с шутове, барабар с останалата част от тумбата му.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 70. 70 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#65] от "dobrich":

  Не става въпрос за какво разбират в герб. Те си знаят какво са правили или не правили, както и кой и защо ги свали. Това е нещото, което не разбираш - герб БЯХА БЛАМИРАНИ по ДС-рски. Защото накрая са си позволили повечко свобода и са почнели да променят някои работи, които са застрашили инетересите на силовите кръгове.
  Иначе да, герб не реформираха особено много, а трябваше. Вероятно ББ се е колебал, защото се е виждал с поне два мандата - самонадеяно, може би, но БСП-ДПС-ДС промениха плановете му. Недоволство наистина е имало, но това е по-скоро причинено от кризата, която е прецедент - кога за последно всички около България са били в рецесия??? Протестите си бяха организирани (само виж водачите им кои са), и една част от недоволството ги взе насериозно и
  "яхна" измислените протести. Интересно къде са сега онези, ако наистина са готови да свалят едно правителство на статуквото. Освен ако за тях упадъкът е за предпочитане, особено ако е червено-лилав.
  Макар и без сериозни реформи, има неща, които промени. Взе правилните решения за всички енергийн проекти (както и за ГМО) без да се поддава. Имаше и подобрения в доста сфери. С калинки или без, до сега герб най-добре са усвоявали еврофондовете. И въобще, макар да има още много за искане от герб (и това можеха да го направят конструктивно, не да ходят маскирани и да трошат, да палят сметки, да настояват за национализация на ЕРП-тата), по-добре е да се режат ленти вместо пръсти.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 71. 71 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Любопитно

  До коментар [#69] от "socialen":

  Тези сега са много по-добри. Могат да останат. Ътакъ поддържаше герб, днес поддържат БСП-ДпС, и герб са виновни за всичко.
  Интересно - след Пеевски, Моника, и да не говорим за Бисеров, защо не си гласуват една декларация как правителството "уронва престижа на България"

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 72. 72 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Гневно

  [quote#70:"deutschwagen"]
  Герб си знаят какво са правили или не правили, както и кой и защо ги свали. Герб БЯХА БЛАМИРАНИ по ДС-рски.
  Герб не реформираха особено много, а трябваше. Вероятно ББ се е колебал,
  [/quote]

  Няма никакъв публичен отчет на Герб за техния мандат, за да можеш ти сега да твърдиш, че "Герб си знаят какво са правили или не правили" !?.....Герб си подадоха САМИ оставката, не са били бламирани. Защото е надделяло мнението на някоя калинка, че ако се явят на редовните избори, ще загубят повече. Или с други думи - партийните пред държавните интереси....."Герб не реформираха особено много, а трябваше. Вероятно ББ се е колебал" - Герб никакви реформи за промяна на системата не правеха. Б.Б. изобщо не се е колебаел! В края на 2010 г. той заяви:....."Защо Станишев не е правИл реформи, когато нЕмаше криза? Защо аз трЕбА сега да ги правА по време на криза? / като че ли към май 2009 г., когато приеха предизборната си реформистка програма нямаше криза/. Какво искате, хората да ме намрАзат ли?".....Откровен цинизъм, нямащ нищо общо с предизборните обещания на Герб, с коректност, почтеност.....Европейски политик, след такова изказване би поискал още в 2010 г. но вот....

 73. 73 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#72] от "dobrich":

  Никаква калинка не е взимала решението гебр да подадат оставка. Друг правилен ход нямаше. Сигурно щеше да има само кръвопролития, инициирани от БСП и ДПС. А и какво щеше да се спечели? Да не забравяме, че ББ предложи на Станишев да поеме той и да води "праивилната" политика, и ББ обеща нужната подкрепа. Недей да отричаш истината - герб станаха жертва на обичайната ДС-рска атака и кампания против тях, както и на компромат и агитация е деня на размисъл. Да, сега ще кажеш, че те сами са си го напраили, но това е несериозно.
  Колкото до реформи, аз не съм очаквал такива от тях, особено когато видях, че няма да има сътрудничество със СК. Но това не значи, че много неща бяха променени. Например, причината народът да ни е толкова смотан и сбъркан (и сегашните драпат да спрат това):

  http://desebg.com/2011-01-12-14-12-36/1615-2013-12-20-10-55-35

  http://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/1613-2013-12-18-15-59-00

  http://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/1632--2014-

  Не знам дали разбираш това, но нормална държава не може да се гради със зомбирано и манипулирано население. В момента върви невероятна пропагандна война, която целии да изкриви скорошната ни история, дори и комунизма, което може да застраши и новото поколение. За това си имаме толкова идиотчета-пубери социалистчета. Те отново печелят войната, откакто са на власт.
  Деканът на Историческия Факултет в СУ е бивш човек на ДС, разкрит с промяната на ГЕРБ и СК в закона за досиетата:
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1843984

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 74. 74 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Гневно

  [quote#73:"deutschwagen"] ББ предложи на Станишев да поеме той и да води "праивилната" политика, и ББ обеща нужната подкрепа.[/quote]

  Точно така, браво, аплодисменти....В 2009 г. отказа на Синята коалиция, отказа и предложението на Костов за втори кабинет на Герб, за да бъде прието антимонополното законодателство.....Кой е Борисов?!

 75. 75 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#74] от "dobrich":

  За това съм съгласен, бях доста разочарован още при отказа да се коалират със СК в началото.
  Миналата година е предложил на БСП, защото те го свалиха. Това за "антимонополното законодателство", аз ен разбирам какво точно ще бъде, и кои ще са монополите. Като "протестиращите" са искали такова нещо, защо сега не го искат от управляващите, когато те вече са БСП и ДПС?
  Ако ще се гневши, гневи се сега - живеем в един ренесанс за ДС, и обществото не прави нищо.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 76. 76 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#75:"deutschwagen"]гневи се сега - живеем в един ренесанс за ДС[/quote]

  Провери колко от дупетатите на Герб са от "органите"? От нашия регион единия е бивш шеф на местния отдел на 6-ти отдел, 6-то управление на ДС, втория също е бивш милиционерски офицер....Колкото за гнева ми, гневя се, но от Бсп казват, че управляват в коалиция и затова нищо не могат да направят. А и никой от тях не е очаквал, за разлика от Герб...

 77. 77 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Занчи сега излиза, че "проестиращите" от миналата година са искали само да натиснат Герб за реформи? Недей, видях ги какви са и им знам опорните точки. "При Станишев беше по-донре", "страха", и т.н. Да идват да ми обясняват за ЕРП-тата, че те били виновни и трябвало да се национализират - друга опорна точка.
  А този филм за коалицията на БПС сме го гледали почти целия преход. Кой може да се хване, освен ако не е зомбирант от БСП избирател. Това е пак мотото "партията е винаги парив" в действие.
  За депутати в Герб от ДС, сигурно има. Но техният хабинет беше единственият без кадри в МС, след като разкараха първите двама министри. Много е важна статистиката за назначение на ДС кадри в МВР - падат драстично при Костов, идва агентът Цар и се вдигат отновов. Сега след Герб се вдигат отново

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK