Военният министър за етническия мир: Стоим върху буре с барут

Военният министър за етническия мир: Стоим върху буре с барут

© ДневникПо-разумно е да се свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) по въпросите на етническия мир, отколкото за еврофондовете. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов след редовното заседание на Министерския съвет. 


"Има всичко основания да се притесняваме, особено когато една подобна тема се използва от гледна точка на политически пристрастия и политически амбиции. Аз не зная хората, които експлоатират тази тема, си дават сметка, че стоим върху буре с барут. В този случай всички трябва да подхождаме изключително внимателно към коментара, отношението и ползването на езика и изразните средства", коментира министърът. 


Вчера в съвместната декларация премиерът и президентът определиха като неприемливи заиграването с етническия мир и използването езика на омразата.
"Самият факт, че имаме обръщение на министър-председателя и на президента вече сам по себе си е показателен. Ако към това прибавим и загрижеността, която личи в текстовете на декларациите, които бяха обсъждани в Народното събрание и ангажираността на парламентарните групи, сами разбирате, че има достатъчно сериозно отношение, което предполага и свикване на Консултативен съвет по национална сигурност. Разбира се, това е инициатива, която трябва да реши президентът", добави министърът на отбраната.


След среща с ръководството на ДПС, която е част от редовните му политически консултации, държавният глава Росен Плевнелиев каза, че има готовност да свика Консултативен съвет по национална сигурност, ако ситуацията в страната го изисква.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK