Българи в чужбина към президента: Организирайте лидерите на ЕС за бойкот на Сочи

Българи в чужбина към президента: Организирайте лидерите на ЕС за бойкот на Сочи

© Курт ДеликуртевПротестната група на българите в чужбина ДАНСwithme Global настояха президента Росен Плевнелиев да бойкотира Зимните олимпийски игри в Сочи.  Часове по-рано от екипа на държавния глава съобщиха, че той все пак ще присъства на церемонията по закриването на игрите в неделя. 


В писмо от ДАНСwithme Global казват, че се присъединяват към призивите на други организации - Протестна мрежа и Ранобудните преподаватели, по темата. Подчертават, че оценяват обявената от президента позиция по повод насилието в Украйна, но "червената линия на недопустимостта е премината, само политически призиви вече не са достатъчни". И предлагат той да инициира, заедно с лидерите на другите държави членки на ЕС, координиран съвместен бойкот, "за да изпратите категорично послание до Русия, че не одобрявате поддържането на недeмократичния рeжим в Украйна, виновен за груби престъпления срещу правата на човека".


Те призовават още България да наложи мерки като запор на банкови сметки и имоти, блокиране на визи, както и незабавно ембарго за износ на оръжие и военна техника за Украйна. Според тях на фона на реакцията на Европа, "българските управляващи изглеждат изключително неадекватни". 
"Дневник" публикува пълният текст на обръщението им към държавния глава:


Г-н Президент,


Ние, от протестната група на българите в чужбина ДАНСwithme Global, се присъединяваме към призива на антиправителствените протестиращи граждански групи в България - Протестна мрежа и  Ранобудните Преподаватели  - с искането  да бойкотирате Зимните олимпийски игри в Сочи.  


Приветстваме Ви за публично изявената позиция, осъждаща събитията в Украйна, но червената линия на недопустимостта е премината, само политически призиви вече не са достатъчни, изискват се остри и категорични действия, за да се гарантира постигане на ефективно споразумение и обществен мир в Украйна. Покажете, че не одобрявате и няма да толерирате неправомерното насилие срещу протестиращите граждани от поддържания от Русия украински политически режим и настоявайте за търсене на отговорност на виновните за кръвопролитията.


Призоваваме Ви да инициирате действия с лидерите на другите държави членки на ЕС за координиран съвместен бойкот на закриването на Зимните игри в Сочи, за да изпратите категорично послание до Русия, че не одобрявате поддържането на недемократичния режим в Украйна, виновен за груби престъпления срещу правата на човека.


Докато светът и Европа броят своите златни медалисти на олимпийските игри в Сочи, Украйна брои своите жертви в резултат на кървавите сблъсъци между про-ЕС протестиращи граждани и про-Русия ориентиран политически режим. Предприетите мерки от 20-21 февруари на украинския парламент и предложеното от г-н Янукович компромисно споразумение са стъпки към справяне със ситуацията. Но тези мерки идват късно, след десетки жертви и стотици ранени. Виновните трябва да бъдат наказани. Управляващите в Украйна имат задълженията и отговорността според международните закони за правата на човека да спазват и закрилят правото на живот на своите граждани, да не използват въоръжено насилие срещу цивилни граждани, освен в крайно наложителен случай, когато има сериозна заплаха срещу живота на околните или служителите на реда. Управляващите са длъжни да потърсят мирно разрешение на настоящите обществено-политически проблеми чрез граждански средства, а не чрез оръжие. За настоящата ситуация в Украйна, Русия носи значителна отговорност, не на последно място, като продължава да поддържа режима в страната.


България, като държава членка по международните договори за правата на човека,  има моралната отговорност да използва всички дипломатически средства да промотира и защитава спазването на правата на човека.


Призоваваме Ви да последвате смелата и справедлива реакция на Брюксел и направите всичко възможно, според правомощията Ви, да се наложат санкции спрямо г-н Янукович и обкръжението му във властта, виновни за престъпления срещу правата на човека: да се наложи запор на банкови сметки и имоти и блокиране на визи,  както и незабавно ембарго за износ на оръжие и военна техника за Украйна.


На този фон българските управляващи изглеждат изключително неадекватни. Би трябвало да имат доста по-реална представа и по-солидарно отношение спрямо Украйна, като пост-комунистическа страна, бореща се за утвърждаване на демокрацията. За пореден път управляващите не успяват да са представители на огромната част от българите, които сме ужасени от случващото се в Украйна и настояваме за решителни действия за спиране на кръвопролитията и търсене на отговорност за виновните.


Вашата позиция и позицията на другите Европейски лидери е решаваща за справяне с кризата в Украйна и трайното спиране на кръвопролитията.


С уважение,
ДАНСwithme Global 

Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Подкрепям обръщението.

 2. 2 Профил на 5 трити поста -месец бан,обичам мода до смърт:))
  5 трити поста -месец бан,обичам мода до смърт:))
  Рейтинг: 388 Неутрално

  нищо подобно няма да стане.

 3. 3 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 549 Неутрално
 4. 4 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Весело

  Що не вземат българите живеещи в чужбина да призоват президентите на държавите в които живеят , да обявят бойкот на закриването на олимпиадата в Сочи???

 5. 5 Профил на oleg_mitev
  oleg_mitev
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Напълно съм съгласен със сънародниците ни, но за съжаление т.нар. Президент сигурно и ще занесе благодарствено писмо до Путин и Янукович за усилията им за справяне с предизвикания от тях геноцид.

  БСП вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.
 6. 6 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Хайде сега и една подписка за Сирия,после за Египет после за почти целия Африкански континент...има толкова много страдащи и гладуващи.

 7. 7 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Весело

  А може би , българите живеещи в чужбина , ще дадат личен пример на сънародниците си в България , като се откажат от услугите на Газпром в собствените си жилища???

 8. 8 Профил на Нов Световен Ред
  Нов Световен Ред
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Издигнете знамето със звездата на Давид и ще бъдете забелязани от човека, който създава парите с натискане на бутон.

  Jacob Rothschild - Той, който създава долари от въздуха с натискане на бутон, назначава "демократите" в "демокрациите" и владее пропагандата и медиите.
 9. 9 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Противно на широко разпространеното у нас обществено мнение, че всички българи в чужбина са умни и интелигентни, тази група показа с искането си, че е изключение от това "правило".

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 10. 10 Профил на Нов Световен Ред
  Нов Световен Ред
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Лъва може с едно обаждане да намери протестиращи срещу режима в Киев и в Карибати. Който създава парите нему принадлежи истината.

  Jacob Rothschild - Той, който създава долари от въздуха с натискане на бутон, назначава "демократите" в "демокрациите" и владее пропагандата и медиите.
 11. 11 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Като Българин в чужбина, си мисля защо ли трябва да сме в позицията на "Барабар Петко с мъжете", ние сме малка страна зависима от Русия, и трябва да си гледаме прагматично интересите, и първо да си подредим собствения двор, преди да опитваме да подредим световния.

 12. 12 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#7] от "kimba3":
  [quote#7:"kimba3"]дадат личен пример на сънародниците си в България , като се откажат от услугите на Газпром в собствените си жилища[/quote]
  точно в десятката! Аз съм се отказал от "услугите" на топлофикация, работеща 100% на руски газ
  И ползвам ток, поне от части произведен от Бг въглища!
  Студената война завършва с победа на Запада заради Саудитска Арабия, която била убедена от САЩ да намали цените на петрола, и така да разсипе основният източник на твърда валута на СССР-2/3 от който е/бил петролът! Сега са петролът и газът!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 13. 13 Профил на Нов Световен Ред
  Нов Световен Ред
  Рейтинг: 163 Неутрално

  До коментар [#9] от "socialen":


  Който създава парите, той е Господар и само той е прав сред тленните.

  Jacob Rothschild - Той, който създава долари от въздуха с натискане на бутон, назначава "демократите" в "демокрациите" и владее пропагандата и медиите.
 14. 14 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#3] от "yori756":

  Не съ' притеснявай!

  Таков и без това няма до го пусне да 'оди в Сочи.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 15. 15 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 870 Неутрално

  На какво основание да ги бойкотира?

 16. 16 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Инфантилно и вече банално.

 17. 17 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Любопитно

  Много ги разбираме нещата на клавиатура, ама когато трябва да се свърши нещо , почваме да иронизираме. Че е по-интелектуално някак си ...

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3052 Любопитно

  Мммм ?

  Те защо са се объркАли да пишат на Президент Обама по този обиколен начин?

 19. 19 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Новите поколения българи за първи път на живо виждат какво е руски имперски ботуш. Това винаги е личен шок - наглата руска простащина в действие. Сега от няколко месеца външно на Русия ни прави мониторинг- оня ден искаха забрана на Луков марш. Вигенин - нещо намеса във вътрешните ни работи е май това.

 20. 19 Профил на валчан
  валчан
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Ами олимпиадата свърши, така че подкрепям БОЙКОта.

 21. 21 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#13:"Нов Световен Ред"]
  Който създава парите, той е Господар и само той е прав сред тленните.[/quote]
  Разбирам че имаш проблем, но това не е форум за психичното здраве и има ли го все още у нас.
  Тази Олимпиада ще остане в историята като кървавата "путиниада". Призовавам Президента да ревизира решението си за посещение на закриването и.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 22. 22 Профил на pilis
  pilis
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#12] от "Диверсификация на корупцията и излишните проекти":

  Карай тогава на дърва-100% български!

 23. 23 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 442 Неутрално

  БРАВО! Дано Президентът да ги чуе!

 24. 24 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Предлагам БГ да въведе търговско ембарго на Русия. Да видим как ще ги заболи като не могат да си продават петрола и газа на този голям пазар като българския...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 25. 25 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  В Сочи са преплетени много икономически интереси на спонсори и дарители, които в голямата си част са западни компании.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 26. 26 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Винаги съм казвал, че от бивш българин нищо не става. То даже името на групата им не е на български.

 27. 27 Профил на Obi-Wan Kenobi
  Obi-Wan Kenobi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Лаладжии. Българите са жалки, особено тези високомерни човечета, които мият чинии тук на запад. Това не е статия, а спам. Ето затова България е на този хал.

  Дневник, престанете да ми триете коментарите
 28. 28 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 62 Весело

  [quote#12:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]До коментар [#7] от "kimba3":

  дадат личен пример на сънародниците си в България , като се откажат от услугите на Газпром в собствените си жилища- цитат на коментар #7 от “kimba3”

  точно в десятката! Аз съм се отказал от "услугите" на топлофикация, работеща 100% на руски газ
  И ползвам ток, поне от части произведен от Бг въглища!
  Студената война завършва с победа на Запада заради Саудитска Арабия, която била убедена от САЩ да намали цените на петрола, и така да разсипе основният източник на твърда валута на СССР-2/3 от който е/бил петролът! Сега са петролът и газът! [/quote]

  Вземи си свали и гащите, щото са произведени в комунистически Китай и тръгвай гол по улиците. Къде ви произвеждат такива модели ?

 29. 29 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#12:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Аз съм се отказал от "услугите" на топлофикация, работеща 100% на руски газ [/quote]
  Аз също бойкотирам Русия.
  Не пия вода три месеца, след като е валял дъжд от облак, дошъл от североизток.
  Не сипвам в колата бензин от българска бензиностанция. Петролът е руски.
  Поръчвам си го с туби по "Спиди". Казват, че го доставят от Кувейт.
  Не пия водка и не ям руска салата. Бойкот.
  Не влизам в Черно море. Може да е заразено с диктатура.
  Пускам си дискове само на Пуси Райът, въпреки протестите на съседа, че звучат като дърворезачка.
  Изхвърлил съм всичките книги на руски писатели и поети. Напук на учителката ми по литература, която ме научи да ги обичам.
  Единствено, не мога да се откажа от красивите руски девойки.
  Но рано или късно ще възприема европейската ценност и ще стана гей или транссексуален.

 30. 30 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Весело

  [quote#26:"Мильо Лудия"]Винаги съм казвал, че от бивш българин нищо не става.[/quote]
  А от "бивш" индианец.....хахаха..

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 31. 31 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Весело

  Милко, мойто дете, в чужбина понякога българите са по- българи, отколкото тука...

  Що се отнася до името, то напр. парламентарната "Коалиция за България" звучи много патриотично , нали. Ако не гледаме какво върши...

 32. 32 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#29] от "Футуролог":

  +++!

 33. 33 Профил на Нов Световен Ред
  Нов Световен Ред
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Протестиращите да се позаинтересуват колко имигранти от Африка се вкарват в европейските държави, особено Швеция, Норвегия и Финландия от Световното правителство и с каква цел.

  Jacob Rothschild - Той, който създава долари от въздуха с натискане на бутон, назначава "демократите" в "демокрациите" и владее пропагандата и медиите.
 34. 34 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Интересно ми е откъде тази компетентност по българските въпроси в хора които нямат и бегла представа за бурните процеси които текат в обществото в момента. Още повече, че са припознали в този лаладжия някакво подобие на Президент.

  Както се казва, на чужд гръб и сто тояги са малко.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 35. 35 Профил на kotuo
  kotuo
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Позволявам си едно мнение за обмисляне на подкрепящите.

  Да бойкотираш, официално, ОЛИМПИАДАТА в Сочи (=Русия) по причина събитията в Украйна ще се тълкува:
  1. Не признаваш Украйна като официално независима държава - нация, управление и т.н. Би било обидно, още повече при последните събития.
  2. Политизираш Олимпиадата, която официално не е политизирана. Обидно е за смисъла на ОЛИМПИАДАТА.
  3. Обидно е за България, представена от спортистите ни, Президента официално обяви, че отива в подкрепа на спортистите.
  + политически правилни ходове
  + неща за които не бих се сетил

  Нима искате Българския Президент (Институция) да се представи като ЛУКОВА ГЛАВА!?

  Не подкрепям декларацията!

 36. 36 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Българи в чужбина към президента: Организирайте лидерите на ЕС за бойкот на Сочи"

  Та президента не може да организира едни протести тук дето да свалят правителството, пък те призовават да организира лидерите на ЕС. Ех, ако моженето беше равно на желанието...

 37. 37 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#31] от "Петър Иванов":

  Пепка, драги, за един човек напуснал родината е много трудно да се нарече патриот, или както му казваш ти "по-българин"

  Все едно да кажа на жена ми: Виж, Нина, много те обичам, но отивам да живея с Мария.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 38. 38 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Тези за това ли са в чужбина? Такива безмислени предложения съвсем спокойно могат да дойдат и от локални български "мъдреци".

 39. 39 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Странно, но на снимката виждам големи хора в активна възраст, а пък искането им е като на малки дечица с ментални проблеми.

 40. 40 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Един път да съм съгласен с Каишков.

  Дневник може да пише, че поне един българин в чужбина - аз - не подкрепя предложението.

  Има много неща, които президента следва да направи за страната и това просто не влиза в списъка по важност.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 41. 41 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Смешници! Колко ниско падат за 5 минутки слава, пфу...

  Вместо да се поучат от по-мъдрите от тях...

  Германия опитва да ухажва Русия с нов тон

  Докато останалите страни в Европа обсъждат как най-ефикасно да възпират Владимир Путин, външният министър на Германия е на мисия да съживи отношенията с Москва чрез съчетание от публично ласкателство и задкулисна дипломация. Политическата сила на Франк-Валтер Щайнмайер, Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която е по-малкият коалиционен партньор в новата коалиция на Ангела Меркел, се радва на по-добра химия с руските лидери, отколкото последното десноцентристко правителство на канцлера.

  Дипломат номер едно на Берлин се надява, че това може да открие нови пътища по отношение на Сирия и Украйна и да помогне на Брюксел и Москва да се разберат. Но Германия може и да надценява лостовете за влияние над Русия, които й дават търговските връзки, и да рискува да се окаже наивна, ако заглуши критиките към Путин, без в замяна да въздейства върху политиката му.

  Отношенията между Русия и ЕС се обтегнаха до краен предел от подкрепата на Москва за сирийския президент Башар Асад и взаимните обвинения за намеса в Украйна. Репресиите на Путин срещу инакомислието у дома разтревожиха Запада, който някога се надяваше на демократична промяна в Русия. Европейските лидери масово не отидоха на откриването на Зимната олимпиада в Сочи този месец, а на среща през януари Брюксел отмени вечеря с Путин в израз на гнева си от битката за Украйна.

  В този контекст Щайнмайер, който е стар приятел на Москва, избра рискован път, опитвайки се да преговаря с Путин. “Нищо не е възможно без Русия” бе посланието на германския външен министър по време на двудневното му посещение в Москва миналата седмица. Другото бе, че Берлин иска да зададе един “положителен дневен ред” в отношенията с Русия, а не само да я напада ожесточено за нарушения на човешките права.

  Откакто през декември се върна на поста, който заемаше в първата “голяма коалиция” на Меркел с ГСДП в периода 2005-2009 г., Щайнмайер обеща една по-силна външна политика и политика по сигурността - а Меркел делегира трудната задача, наречена Русия, на социалдемократите. Той направи посещението си само няколко седмици след като предшественикът му от Свободната демократическа партия Гидо Вестервеле показа солидарност с украинската опозиция в Киев, разгневявайки още повече Кремъл, на който вече му бе дотегнало от месеци на критики от Германия. Вестервеле, който е открит гей, беше силно критичен към спорната руска забрана на “пропагандата” на хомосексуализъм.

  ДА ДЕЛЕГИРАШ ОТОШЕНИЯТА С РУСИЯ

  Петдесет и осем годишният Щайнмайер бе възнаграден със среща с Путин - рядко оказвана чест на гостуващ външен министър. Двамата мъже създадоха помежду си добри лични връзки още докато шефът на германската дипломация работеше за канцлера от ГСДП Герхард Шрьодер - предшественика на Меркел. Шрьодер разви сърдечни, мачовски взаимоотношения на разбирателство с Путин, като веднъж го нарече “безупречен демократ”. Сега бившият канцлер от социалдемократите работи като шеф на газопровода “Северен поток” на “Газпром” и осинови две деца от Русия.

  За разлика от него Меркел никога не е имала топли отношения с Путин, който е говорещ немски бивш кагебист, прекарал пет години в Дрезден в последните години на Източна Германия. Самата Меркел е израснала в ГДР и говори руски. “Русия не е толкова важна за Меркел. Тя има по-голямо значение за Щайнмайер”, каза Александър Рар от базираната в Берлин организация за диалог между двете страни Германско-руски форум.

  “Тя смята, че не може да постигне кой знае какво в отношенията с Москва и не притежава онзи афинитет към Русия, с който разполагат много от социалдемократите, които са израснали в годините на “остполитик”, заяви Рар, визирайки политиката на ГСДП за по-добри отношения с комунистическите съседи на Германия през 70-те години.

  “Меркел като че ли е делегирала политиката към Русия, но въпреки това тя пак ще има крайната дума. Тя вярва на Щайнмайер и не иска да се бори за Русия на предната линия”. Все пак в петък Путин държа в неведение Щайнмайер часове наред дали наистина ще се срещне с него, като в крайна сметка руският президент го прие точно когато германският министър трябваше да разговаря с правозащитни организации в Москва.

  “ДРАГИ СЕРГЕЙ”

  Границите, до които се простират шансовете на Щайнмайер за успех, си проличаха ясно по време на посещението му. Представена от германците идея, че Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) може да посредничи в политическата криза в Украйна, по същество бе пренебрегната. На съвместна пресконференция с руския си колега Сергей Лавров, към когото Щайнмайер се обърна с “драги Сергей”, Лавров разкритикува много остро ЕС за това, че продължава да изпраща емисари в Киев и да казва на Украйна да вземе страна, а германският външен министър изпадна в неудобно положение.

  Самият Щайнмайер бе заявил по време на речта си по случай встъпването си в длъжност през декември, че е “възмутително” как Москва се е възползвала от острите стопански нужди на Украйна, за да я принуди да се откаже от споразумението за асоцииране с ЕС в полза на по-близки отношения с Русия. Преди две седмици германският външен министър се срещна с водачи на украинската опозиция в Мюнхен, а вчера те отново посетиха Германия и разговаряха с Меркел.

  Щайнмайер иска да види Русия и ЕС да използват заедно влиянието си, за да насърчат диалога между протестиращите и управляващите в Киев и да работят за мирно уреждане на кризата. Рар опрели като “скандална” постъпката на ЕС да сведе последната си среща на върха с Русия до едва няколко часа и допълни: “Не можем просто да отричаме Русия и да се правим, че тя не съществува”.

  “Позицията на Германия е правилна. Ще бъде трудно и ние никога няма да успеем да прокараме възгледите си, но трябва да разговаряме с Русия и да действаме благоразумно спрямо нея. “Слава Богу, Германия осъзна това за разлика от някои други държави членки на ЕС”. В Москва експерти казаха, че ще настъпи облекчение от това, че поне една от важните държави в Евросъюза смекчи тона.

  http://e-vestnik.bg/19969/germaniya-opitva-da-uhazhva-rusiya-s-nov-ton/

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 42. 42 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Плевнелиев взе веднаж нормално решение и троловете писнаха. Миячи на чинии, "гледачи" на деца и изкукали старци в чужбина или измъкнали се от Бг. заради дивотиите си /останалите са на работа/ изпратили хабер за съществуването си при рехав протест. Смехории или по-скоро смешен плач.

  effi
 43. 43 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 823 Неутрално
 44. 44 Профил на morgod
  morgod
  Рейтинг: 402 Весело

  [quote#11:"accidental"]ние сме малка страна зависима от Русия, и трябва да си гледаме прагматично интересите[/quote]
  Значи те да ни го тургат, а ние да мълчим и да се правим, че ни харесва?

  For good people to do evil — that takes religion.
 45. 45 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#40] от "Боби Колев":

  И аз, от чужбина, съм съгласен с Президента и против дивотията на някои си в чужбина.

  effi
 46. 46 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#2:"trikala"]нищо подобно няма да стане.[/quote]

  И с основание.

 47. 47 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Ей...дай им само бойкоти, оставки, стачки...на някои.. Кога най-сетне ще се роди нещо градивно, а не деструктивно в главите на "самопровъзгласилите се за строители на бъдещето"???

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 48. 48 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#44:"morgod"]Значи те да ни го тургат, а ние да мълчим и да се правим, че ни харесва?[/quote]

  Ами хайде направете нещо смислено,не голи лозунги.Докараите газ от някъде другаде ,ако може на по 100 долара,петрола и него вземете го от някъде,ама пак на тънка цена.Май за това се изискват не лозунги,а действия(пари),никои няма да ни ги даде,така че моля по-леко с изхвърлянията.

 49. 49 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 442 Неутрално
 50. 50 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Важното е, че Путин е спонсор на Янукович, който окървави страната си, която е в Европа, за да запази корумпираната си власт - ориентиран към Москва. И то точно по време на Олимпиада - неговите милиционери убиват граждани.
  Затова трябва да се бойкотира Путин, а дали Плевнелиев ще ходи в Сочи или не е вторична дискусия. Но само да отбележа, че никой от българската соц. партия нито осъди простотиите на Янукович нито приветства постигнатото споразумение в Украйна - уплашени събраха спец. службите в София ...
  Срам!

  krastitel
 51. 51 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Тези са толкова неадекватни и неориентирани!

 52. 52 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 497 Весело

  Аууу... чакайте ма мамини сладурани...
  Тя Олимпиадата, ако не знаете, почти приключи.
  А военна техника си произвеждат украинците, а не им доставяме ние. Ние на практика не произвеждаме.
  Закаква военна техника сънувате ма смешковци ?

 53. 53 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Глупости на търкалета!!!!!!

 54. 55 Профил на agent.provokator
  agent.provokator
  Рейтинг: 417 Весело

  " да се наложи запор на банкови сметки "
  Ей сега запорирахме милиардите на Янукович. 100% в български банки ги държи

 55. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 57 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Няма такова нещо като българи в чужбина, българите са в България в чужбина най-много да има бивши българи.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 57. 58 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 442 Неутрално
 58. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 63 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Любопитно

  До коментар [#59] от "stalin82":

  Явно не си хванал иронията. Или просто помагаш на тези, които не са...

 63. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 65 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Едно време подкрепях тези младежи, но сега с това искне изпростяха. Бива ли такива работи!?
  Да искат и президентът ни да играе канарче като някои от тях е вече брутално нахално, смешно и недостойно!
  Да погледнат малко по- широчко нещата, тогава да си фанатизират лозунгите. Стига с тоталния копи-пейст от Запада!

 65. 66 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 571 Неутрално

  #4 ++++++++++++
  Призовете президентите в страните където живеете.

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 68 Профил на Кирил Динев
  Кирил Динев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#62] от "42":

  мани много са 1 милион,ще се научат да ядат с вилици и лъжици и на балканите ептем гладия
  няколко хиляди виетнамски студенти ще имат по добър ефект.

  Най жалко е ,когато червеят си помисли че е змия. В този форум с червеи пълно !
 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 70 Профил на Кирил Динев
  Кирил Динев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#63] от "fortunes"

  прав си извинявай, прочетох ти поста без да се замисля за идеята в него.

  Най жалко е ,когато червеят си помисли че е змия. В този форум с червеи пълно !
 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 72 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Мисля , че е постановка. Но при всички случаи е смешно и жалко ...

  Stupid people make me sick
 72. 73 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Както неведнъж съм споделял: ако Дневник има такава въпиюща нужда да пляска малоумните мнения на всякакви кретени (БХК, "българи в чужбина" и т.н. гениални мислители) може да ме помоли да събера кварталния отбор по футбол и да им сътворим много по-смислена статия. По избрана от редакцията тема....

 73. 74 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#11] от "accidental":

  браво!!
  Снишавай се и започвай да пълзиш!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 74. 75 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#74] от "Captain Shakespeare":
  The line between bravery and stupidity is so thin that you don't know you've crossed it until you're dead.

 75. 76 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 489 Любопитно

  Знаете ли, че е имало пет проучвания на общественото мнение в Украйна относно кандидатите за президент през периода септември 2013 - януари 2014 г. и, че Янукович получил най-много гласове във всичките пет проучвания. (Виж "украински президентски избори, 2015 г." в Уикипедия)

  Изборите трябваше да се проведът през февруари 2015 г., т.е. след около 12 месеца.

  След сегашното споразумение, в което участва и нео-нациста Tjahnybok (лидер на партия Свобода) изборите ще бъдат проведени до декември 2014 г., т.е. два месеца по-рано.

  Стуваше ли си всичко това срещу смъртта на повече от 100 човека.

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 76. 77 Профил на bezrabotna_52
  bezrabotna_52
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Българи в чужбина към президента: Организирайте лидерите на ЕС за бойкот на Сочи"

  ???

 77. 78 Профил на daredguy
  daredguy
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#37] от "Dorian Gray":

  Те и Ботев и Раковски така.

 78. 79 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2936 Неутрално

  Много хора, вкл. и моя милост, надцениха Плевнелиев. Не само, че няма да бойкотира нищо, ами лично ще е пръв в редиците на четките на Путин. Няма смисъл от призиви, Плевнелиев няма да ги чуе....

  Пазете се от доносника vesolr
 79. 80 Профил на Der Steppenwolf
  Der Steppenwolf
  Рейтинг: 8 Весело

  по повод люде като горните бг-ри от странство ,казваше дЕдо ми "за нищо не му служи ходенето по широкиО свят на онзи на когото са му тесни обувките"(обувките сещай се пипето)

  Golden rule N-1"He who has the gold makes the rules"
 80. 81 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1268 Любопитно

  [quote#37:"Dorian Gray"]Все едно да кажа на жена ми: Виж, Нина, много те обичам, но отивам да живея с Мария. [/quote]
  Ти да не би да си се оженил българин? Щото аз все си мисля, че се раждаш такъв. Не можеш да избереш майка си и баща си, но това не важи за жена ти, ерго сравнението ти е безкрайно нелепо. Както не оставаш цял живот да живееш при майка си и баща си, така и не е необходимо да останеш цял живот в страната, в която си се родил. В същото време винаги си оставаш с една родна майка, ако ще и петнадесет жени да смениш през живота си. Стана ли по-ясно сега? Някой вече спомена Ботев, Раковски и други хъшове, те също ли са в тази презряна от вас група и на какво основание?

 81. 82 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ко ще бойкотира Роско, то олимпиядата както започна така и ще свърши без него, освен това е толкова е дребен че няма да го забележат.Неможе лилипутите да се правят на Гъливер.В интерес на България и на здравият разум добрите отношения с Русия са изключително важни за нас.Разни недоспали и протесни нефели да си гледат ежедневието междудържавните отношения не са лъжица за техните уста.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 82. 83 Профил на lokonchik
  lokonchik
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#35] от "котьо":


  +++

 83. 84 Профил на svoboden_glas
  svoboden_glas
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какво общо имат Олимпийските игри със ситуацията в Украйна? Украйна е суверена държава и нека сама да си решава от какво има нужда!Ще се правим на най-умни и най-разбиращи ли?
  Аз съм за промяна в България,ама всички български политици от Тодор Живков до Плевневлиев и Орешарски трябва да се изпратят в чужбина,та да си изберем "пресни" политици.

 84. 85 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Разстроено

  Мдаааа, съобщават че в момента Янукович лети към Сочи... Плевню да внимава на чия маса сяда

 85. 86 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Разстроено

  Не, наистина трябва да бъде бойкотирано закриването ако Янукович кацне в РФ... не мога да повярвам че е възможна подобна наглост. Това им е то споразумението... думи нямам.

 86. 87 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  Няма българи в чужбина - българите са си в българия. В чужбина са родоотстъпници и нехранимайковци на чиито майки ние им плащаме пенсиите с нашите данъци. Тръгнали да дават акъл на президента ... Наглеци !
  ### Не се отнася за гурбетчии и студенти = те са едни от нас и ще се върнат един ден ... Дано се върнат в една по-добра България!
  ### Не съм си позволявал и не бих си позволил подобен тон, ако и те си заложат живота тук - в България, а НЕ вкарвайки ни в конфликт с могъщи фактори, когато ТЕ си гледат кефа далеч от тук

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 87. 88 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 514 Неутрално

  българите от чужбина се отличават от българите в България най-вече по това, че са по-лесна жертва на пропагандата...

  но няма лошо - това е сигурен признак, че са се интегрирали успешно в новите си отечества

 88. 89 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1575 Разстроено

  До коментар [#9] от "socialen":

  Прав си, поне 95% са такива. Няма да ги изреждам, всички знаем кои са.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 89. 90 Профил на whiterabbit
  whiterabbit
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#4] от "kimba3":

  Президентите на нормалните държави, в които живеят българи, отдавна са заявили, че бойкотират игрите в Сочи. В този смисъл българите в тези държави са си свършили работата, защото и те са допринесли за тези правилни решения. Нормално е, макар и от далече, да искат да помогнат и на България.

 90. 91 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  [quote#87:"t' Ankus"]Няма българи в чужбина - българите са си в българия.[/quote]
  България се пише с Главна Буква.
  Половината работоспособни българи са в чужбина и всички помагат на семействата си.Как ще коментираш този факт?!

  klimentm
 91. 92 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#87] от "t' Ankus":

  Българите от чужбина са най-големия "инвеститор" за България - те привеждат около 2 млрд евро годишно у нас!
  Не зная колко измъкват от страната комундерите и русофилите - може и повече.

 92. 93 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#87:"t' Ankus"]Няма българи в чужбина - българите са си в българия. В чужбина са родоотстъпници и нехранимайковци на чиито майки ние им плащаме пенсиите с нашите данъци.[/quote]И ко прайм с тия българи, дето са служили по две години в БА за без пари, даже не в БА, ами в БНА, после са бачкали в България в следващите тридесет години, плащайки на другарите ти всичките даждиета и берии, и са емигрирали на петдесетгодишна възраст, като оттам пращат пари на майките си и бащите си всеки месец, по колкото могат, а майките и бащите от своя страна са бъхтали и те за без пари цял живот на другарите, та белким за една пенсия от двеста лева са изкарали, ко прайм с тия наши сънародници? До 40-50 години са българи, после изведнъж стават "родоотстъпници и нехранимайковци"? А бе на вас заводският секретар на ДКМС и брат му - партийният секретар, не ви ли направиха забележка относно прекаляването с коняк "Слънчев удар" по икиндия?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 93. 94 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  До коментар [#87] от "t' Ankus":

  Трол, на постоянна заплата ли си? Айде стига си тролил. Що не си в Дума или в Деляновските?
  Щото за там не плащат? Хайде, хващай пътя. И да не ти видя глупостите пак. Ба си простото м.......... Да де, разбра ли ме?!!!

 94. 95 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Не е необходимо разни предизвикващи погнуса тролл-групички да подсещат "единствения работещ демократ", че всяко стъпване на руска земя от държавен глава в ЕС легитимира режима на маниакалното кремълско джудже Путин, чиито ръце са изцапани с кръв не по-малко от ръцете на Янукович. Обаче ето на, президентът се е подхлъзнал по опорните точки на съветниците си.

 95. 96 Профил на dimid
  dimid
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Да посетиш Сочи след случващото се в Украйна е унижение. Когато го прави президента е унижение за цялата нация.

  НЕ НИ УНИЖАВАЙТЕ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ!

 96. 97 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  Много глуповат и не на място призив ......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 97. 98 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#81] от "pterodaktil":

  Е много добре сравни майките с родните държави. И не разбрах какво значи да съм се оженил българин.

  Тук става дума за това, че хора които са избрали да напуснат родината започват да дават акъл какво и как да се случва там.

  Сега... това, че Конституцията е леко сбъркана в тази част която им дава право на глас, въпреки че не са стъпвали тук от 10 години е едно на ръка.

  Ти ми кажи, къде е моралното право да стоиш отстрани на пожара и да даваш акъл как да се гаси?

  Стана ли ти ясно сега? А Ботев и Левски, доколкото знам умряха на българска земя, а тези викат от незнам къде си, и то по интернет. Ерго, сравнението ти е нелепо.

  А дали презирам хората навън? Съвсем не, аз също съм бил навън за дълго време. Просто не харесвам наглостта им да диктуват политически процеси отвън. Да си гласуват на евроизборите и така....

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 98. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#91] от "":
  До коментар [#92] от "":
  До коментар [#93] от "":
  До коментар [#94] от "":
  Като за начало четем до края ! После осмисляме! Тогава отговаряме... Изрично съм написал ... НЕ става дума за ГУРБЕТЧИИ и Студенти които ще се върнат и си хранят тук роднините! Отнася се до тези които биха ни ВКАРАЛИ В КОНФЛИКТ цената на който ще платим живещите в България, а на тях не им пука за нас, понеже са се устроили далече, далече ! Нещо неясно ? Други въпроси ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 99. 100 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Това ли са българите!???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK