Едно наум: "Манифест за съединение, справедливост и възмездие" от партията на Бареков

Николай Бареков и Росен Петров

© Георги Кожухаров

Николай Бареков и Росен ПетровИзбори 2022

В рубриката "Едно наум" "Дневник" публикува едно към едно прессъобщения, информация, откъси от материали, които е важно читателите да прочетат заради контекста на случващото се.

Бившият телевизионен водещ, а понастоящем зам.-председател на партията на Николай Бареков "България без цензура" Росен Петров раздаде днес на журналисти в парламента "Манифест на съединението, справедливостта и възмездието". Под брошурата стои името на самия Бареков, също бивш телевизионен водещ, сочен за близък до депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев.


Представянето на документа предизвика интереса на медиите, след като Румен Йончев - отцепилият се от групата на левицата лидер на Земеделския народен съюз, който заяви подкрепа за партията на Бареков, се оплака, че администрацията на парламента прилага двоен стандарт и не допуска колегата му Петров в парламента, а в същото време позволява на активисти на ГЕРБ да влизат в сградата. 


Когато Петров и придружителите му влязоха, оставиха екземплярите на манифеста на масата, където седят журналистите. 

Текстът на манифеста без съкращения:
"Обръщам се към четирите партии на статуквото в българския парламент. Дами и господа, от вчера вашите срамни сделки лъснаха напълно. С нашите независими депутати ключът от разтурването на 42-рото Народно събрание вече е в ръцете на "България без цензура". До вчера управляващи и опозиция бяхте зависими от една ксенофобска партия като "Атака". От днес сте зависими само от нас и от българския народ. Основният дефицит в този парламент е липсата на морал и яснота кои от вас са част от мафията и кой представлява интересите на българските граждани. Предлагам ви нашите гласове и нашият интелектуален потенциал, за да можете през следващите два месеца да приемете нашия законопроект за Операция "Чисти ръце". За целта трябва да гласувате с квалифицирано мнозинство от две трети състава на комисията, която по подобие на Комисията по досиетата ще започне прочистването на политическия елит от корумпирани и крадливи политици. Трите партии на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС, заедно с Пламен Орешарски, имате уникалната възможност да се запишете в историята като подкрепите нашата идея за прочистване на политиците и изясняването на това кои са добри и кои – лоши. До десет дни ще внесем проектозакона в парламента, който ще предвижда създаването на независима комисия, която чрез НАП и ДАНС ще извърши пълна проверка до 20 години назад на доходите и имуществото на всички политици, които са заемали висши административни длъжности, по време на прехода: областни управители, министри, заместник-министри, председатели на комисии, министър-председатели, вицепремиери, президенти, председатели на Народното събрание, кметове и лидери на парламентарни групи. За тази цел ние искаме подкрепата на вашите гласове, без които не може да бъде събрано квалифицирано мнозинство от две трети. Хоризонтът на този парламент, според нашия план, е къс и веднага след изборите за Европейски парламент трябва да се определи дата за провеждане на следващия парламентарен вот, който да не бъде по-късно от октомври 2014 г.


Специално се обръщам към колегите от парламентарната група на ГЕРБ с въпроса, готови ли сте да подкрепите тази операция, която ще разкрие незаконното забогатяване на вашите лидери? Готови ли сте вие, господа Цветанов и Борисов, да инициирате заедно с нас подписка за импийчмънта на българската олигархия, в лицето на президента Росен Плевнелиев. Както знаете, негов ментор е олигархът Иво Прокопиев, който в нарушение на всички правила на 28-годишна възраст завладя монополно положение, което му беше дадено от тогавашното правителство на СДС. Когато на 28-годишна възраст държавата ти подари монопол и за една сутрин се събудиш милиардер, фактите за корупция и търговия с влияние са очевадни. Господа Цветанов и Борисов, в краткосрочен план очаквам вашето включване за изход от политическата криза – Операция "Чисти ръце", с импийчмънт на олигархията и предсрочни парламентарни избори.


Господа Станишев и Местан, времето ви в този парламент изтече! Вашият продукт Орешарски и вие трябва да платите цената на неудачното скалъпване на нова Тройна коалиция с участието на "Атака". Ние ще гарантираме работата на този парламент само в рамките на нашия план за изобличаване на политическата олигархия. Дойде времето някой да сложи края на срамните сделки между задкулисните играчи и българските политици. ПП "България без цензура" е решена да избави този парламент от срамното положение да бъде зависим от две националистически партии – ДПС и "Атака" в ролята на балансьори, като създаде истински и отговорен политически център.


Николай Бареков"

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK