Инициативен комитет събира подписи за референдум за партийните субсидии

Инициативен комитет събира подписи за референдум за партийните субсидии

© Георги КожухаровИнициативен комитет е събрал над 14 000 подписа за провеждане на референдум по въпроса дали да се премахне държавната субсидия за партиите. В момента партиите получават по 11 лева за всеки получен на изборите глас.


Това съобщи пред "Нова телевизия" Георги Василев, председател на инициативния комитет за референдума.  Според него има подмяна на понятието субсидия. 


"Субсидия е подпомагане, а в нашия случай имаме въвеждане чрез закон на държавно финансиране на партии. И то не на политическата дейност, колкото на издръжката на техните партийни бюрокрации."


"До момента сме събрали над 14 000 подписа и продължаваме с пълна сила.Знаем, че партията е обединение на хора, които се обединяват от обща идеология, съмишленици, които имат обща визия за развитие на обществото, а в същото време виждаме пред нас едни огромни мастодонти, които са една сбирщина от платени апаратчици. Де факто субсидията позволява на тези структури да се самопроизвеждат и да стоят на едно и също място - отгоре в обществото", поясни Владимир Георгиев, член на инициативния комитет за референдум за партийните субсидии.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK