Огнян Минчев: "Интелектуалният брокер" ни обяснява защо олигархията зад сцената трябва да командва парада на сцената

Харалан Александров

© Цветелина Николаева

Харалан АлександровОбслужването на конкурентни партии е проява на лош вкус. Това е изводът на политолога Огнян Минчев в коментар за изказване на социалния антрополог Харалан Александров, разпространено от пресцентъра на "България без цензура" днес.


Александров, който е в Гражданския борд на Реформаторския блок, казва, че лидерът на движението Николай Бареков е агент на промяната, не вижда нищо притеснително бившият тв водещ да живее в скъпа къща под наем и нарича атаките срещу него по този повод "ужасно нахлуване в личното пространство".


Коментарът на Огнян Минчев е публикуван във "Фейсбук". Това е пълният му текст:
Бареков не носи никаква промяна в политиката. Той беше медиен брокер на корпоративни интереси


през цялата си кариера на журналист, а днес е политически брокер на същите интереси. Такава "промяна в политиката" е новина най-малко от 2001 г. (ако не от по-рано), когато поредица известни журналисти, бизнесмени, адвокати бяха поставен в царските листи от корпоративното задкулисие, което доведе Мадридският изгнаник начело на държавата...


Политическото брокерство оттогава насам разцъфна с пълна сила, а преди "новия политик" имаше поредица от други "нови лица в политиката" - Яне, Волен, Атанас ... Сульо, Пульо, Спас ... (дано не пропускам някого). Те бяха изведени на сцената по същия механизъм, по който и днешния "нов политик". Разликата е може би само в безумното количество пари, които се разхвърлят с "новата цензура за България".


В това сигурно е и причината за все по-отчетливото


присъствие на публичната сцена на още една относително нова роля


- "интелектуален брокер" - човек, който трябва научно-аналитично да обясни защо олигархията зад сцената трябва легитимно да командва парада на сцената... Между впрочем - и в тази роля би трябвало да има някои самоограничения - съвместното и открито обслужване на конкурентни партии е меко казано проява на лош вкус." 


Ето и разпространеното по-рано изказване на Харалан Александров: 
 
Нищо необичайно няма в атаките срещу Николай Бареков. Това е стил на политическа борба, която е много отвъд добрия вкус и отвъд нормалността, но пък е присъща на нашите политици.
Аз лично не виждам нищо притеснително в това, че Бареков живее в скъпа къща под наем , но явно всички средства са добре дошли в борбата, която се развихря в момента. Тъй като


той е решил да става политически лидер и очевидно добре се справя до момента, ще трябва да свиква с тези тип атаки


защото те се очертават като неизбежна част от конфликтите на българската политическа сцена. Друг е въпросът, че тези конфликти за съжаление отвеждат вниманието от истински важните неща.
Истината е, че атаката срещу Бареков за къщата, в която живее, е проява на безпомощност. Той е човек, който е бил мениджър на голяма телевизия. Няколко пъти се опита да даде отговор на въпроса как си е спечелил парите си в контекста на новата си роля. И не бива да има никакво съмнение, че тази атака е отговор на атаките, които той предприе. Разликата в случая е, че той атакува политиците – хората, които би трябвало да дават отговори, а в случая атакуваният е Бареков, който тепърва става политик.


Факт е, че Бареков участва в някакъв смисъл в задаването на правилата. И каквото и да си говорим за него,


той е агент на промяната – изкриви политическото пространство за добро или за лошо


Направи го като скочи доста изненадващо в центъра на политическия живот. При това положение е 
напълно нормално да разтревожи и обърка сметките и да предизвика такъв тип атаки. А иначе на въпроса – какви са етичните основания – естествено е, че е много трудно да бъдат намерени такива.
Ако има някакво основание питането от страната на неговите противници, то е за финансирането на скъпата му и много добре менажирана кампания. Да се показва къде живее човек и как живее, е ужасно нахлуване в личното пространство. Но пък на всеки що-годе известен човек му нахлуват в 
личното пространство. И мен ме снимат вече по улицата. Това е цялостно безобразие, за част от което носи вина и медийната среда. У нас, когато си що годе известен, нямаш частна територия, та камо ли за човек като Бареков, който вече има такова силно присъствие в публичния живот на 
страната.


Изказването на Харалан Александров предизвика реакции и въпроси как ще реагира Реформаторският блок, в чийто Граждански съвет той влезе миналата година. 


Говорителят на блока Радан Кънев и Корман Исмаилов, предложил Харалан Александров в съвета, обаче са в Дъблин за конгреса на Европейската народна партия и двамата не отговориха на позвъняванията от "Дневник". Александров също не беше открит, за да коментира дали позицията му е обсъждана в блока, няма ли разминаване с нея итн. 


В актуалния списък на страницата на РБ името на Александров липсва. Не е съобщавано официално дали е напуснал съвета. Това не са и първите позитивни изказвания на антрополога за близкия до Цветан Василев и Делян Пеевски Николай Бареков. В началото на годината той коментира, че не бива да бъде подценяван, че се развива бързо и обясни в интервю за "Стандарт", че лидерът на "България без цензура" "ритуално се венча за оскърбените и унижените, за "бедни хора без зъби". Той е първият, който посмя да се срещне с тези хора и ритуално им се врече във вярност." 


Самото влизане на Александров в съвета на Реформаторския блок беше изненада, защото през последните години той работи за проекти на представяния за енергиен експерт Стефан Гамизов и е сред учредителите на неговата "Гражданска лига на България". Тогава Радан Кънев коментира пред "Дневник", че "от самия Гамизов чухме, че отдавна няма контакт с г-н Александров. А в какви професионални отношения са били – това е класическа нечистоплътна атака, която беше очаквана....Професионалните ангажименти на хората през живота им с антипатични хора не трябва да бъдат разглеждани като нещо, което прави тях самите уязвими." 

Коментари (163)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1030 Весело

  "Бареков не носи никаква промяна в политиката. Той беше медиен брокер на корпоративни интереси през цялата си кариера на журналист, а днес е политически брокер на същите интереси. ''

  Кратко, ясно и точно.

 2. 2 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Вече не знам кой не му е плащал,но този път Александров се "оля"!То бива,бива недооценяване на интелекта на българите и самонадценяване ,но не сме чак толкоз прости, моля ви се ,да не знаем кой плаща най-много в момента!

 3. 3 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Такава каша, като българският политически живот, просто няма!

 4. 4 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1579 Разстроено

  Много съм разочарован от Харалан Александров. Беше ми преподавател навремето и го мислех за по-добър от това, което демонстрира сега.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 5. 5 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Абе, не е смешно. В такава фаза е всичко, че един обикновен гласоподавател нямя как да се ориентира. Бареков е на ръба да влезе в парламента, но това не е за добро. Харлан е манипулатор и сладкодумец и безспорно изказването му не е случайно. Жалко, че няма реална алтернатива на ДС, комунисти и секви измекяри от рода на Бареков. Българинът за 24 години не се научи закого дагласува и затова нещата изглеждат безнадеждни.

 6. 6 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  не разбирам как тази помия бареков привлича гласове..?
  що за малоумник трябва да си за симпатизираш и гласуваш за поредната голяма глупост в бг
  тази държава е пълна с неграмотни слабоумни избиратели които сами си причиняват още по лошо бъдеще и за жалост такова и за интелигентните и мислещи не длъжни да страдат

 7. 7 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  И на Хар4алан му лъсна червения... мозък. А иначе големи приказки и претенции и плюене по ГЕРБ. Хараланеее... ако някой ми беше казал, че толкова скрити червени лимонки ще изгърмят презпоследната година, нямаше да му повярвам. Наистина сте много бре и сте пуснали метастази навсякъде.

  Ако реф. блок не изрита Харалан това ще е много лош сигнал за мен и много други хора за чистоплътността на реформаторите.

  Няма шики-мики.
 8. 8 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Социалния антрополог защо поне веднъж не се занимае с антропологията на мастития политолог, може пък тогава поне единия от двамата да заизглежда смислен. Защото да се занимаваш с анализи на барековщината е жива чалга - само малоумници имат нужда някой да им прави точно този анализ!

 9. 9 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 666 Разстроено

  Аз още си спомням как някога изказванията на хората бяха лични мнения необременени, неплатени..Днес виждаме как "демокрацията" ни е изяла Как един платен, зависим писач се бори срещу друг платен, зависим такъв...Само най-чиста проба пропаганда платена от различни плащачи и ама нищичко повече.. най-пошла борба за кокала..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 10. 10 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Горките реформатори.

  Бареков ги удари в земята за половин година.

  Ако той е менте и ги бие на изборите, какво са РБ тогава?

  А че ще ги бие вече на всеки е ясно.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 11. 11 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Искрено съм благодарен на Бареков, че оглави ББЦ. Така както магнитът привлича стружките, така ББЦ привлича отпадъците в нашия политически и обществен живот и помага да станат лесно разпознаваеми.

 12. 12 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Не трябва да си антрополог, за да отгатнеш, че Бюрека е човекоподобно. Хората имат съвест и достойнство, а Негодяй Барекадата - няма, каето го превръща в едно жалко човешко подобие, гротеска ако щете.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 13. 13 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#9] от "ostin22":

  Кога е било това "някога" и какво общо има тук демокрацията?

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 14. 14 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  На всички е известно,че Барековата партия е клонинг на ДПС,т.н. отбор Б,който е дълбоко нечистоплътен.Поздравления за Огнян Минчев и точното му попадение за изказването на Харалан Александров.Ако Александров защитава такава теза,той няма място в Реформаторския Блок.

  Tony
 15. 15 Профил на stanimir62
  stanimir62
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Бареков е новият Сидеров или Сидеров- рециклиран. Неговата роля е да фабрикува лъжи и манипулации срещу президента, Б.Борисов и ГЕРБ за да не се цапат БСП и ДПС както го правеха досега. С наближаването на изборите ще измисля грандиозни инсинуации които да изглеждат като "разкрития" подобно на историята за къщата на президента в Гърция.
  Мръсна работа дадена на добре платен мръсник.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#13] от "The Shadow":

  Ами някогато беше допреди 5-10 години. А демокрацията ми е в кавички не случайно, защото е псевдо и се превърна в платена говорилня и пропагандна машина...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 18. 18 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Малко останаха качествените и безсребърните . Нека ги пазим !

 19. 19 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#17] от "ostin22":

  Винаги е имало платени писачи и демагози. Смея да твърдя, че днес е даже по-добре, защото го има интернет, различни източници, форуми като този и т.н., така че е доста по-трудно разни поръчкови неща да хванат дикиш сред хората с поне малко акъл.
  А използването на думата демокрация за щяло и нещяло, извън всякакъв контекст, и най-вече в негативен смисъл, не прави услуга на никой от нас. Всички знаем алтернативите на демокрацията и никоя от тях не е за предпочитане.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 20. 20 Профил на Claus von Stauffenberg
  Claus von Stauffenberg
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Учудващо изказване на ХАРАЛАН АЛЕКСАНДРОВ. Времето ще покаже дали това е грешка или грешно цитиран или пък си е поредната мина в двора на "СВОБОДНОТО ДЯСНО".

  Claus von Stauffenberg
 21. 21 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Гнилоч при гнилочта...пфу. Барековфф, Р. Петров и сега и тоя се набута сред отрепките.

 22. 22 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Много маски паднаха напоследък. Включително и на въпросния олигархичен антрополог, който е на всяка манджа мерудия от известно време и бе особено яростен срещу ГЕРБ. Решил е да си осребри популярността. Негова си работа, а нашата е да внимаваме кого избираме и кой ни влияе върху избора, за да не се хапем, където не можем да се стигнем...

 23. 23 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#14] от "Free person":

  Александров не е малоумен и вижда много добре, че Бареков набира скорост. И затовва казва истината, а не каквото иска да чуе фанатизираната дясна публика.

  А реформаторите се пръскат от яд, че Бареков им отмъква недоволните от ГЕРБ.

  Така е... Тука всички забравят как лицето Минчев миналата седмица говореше за дружбата между ГЕРБ и РБ като за тази между СССР и НРБ, и как тя била "безалтернативна". Ха ако има истински ДСБар тука да си каже мнението за ГЕРБ.

  Лек намек към РБ: Точно с поведението си спрямо ГЕРБ и призидентчиту Бареков ще ви бие много лошо.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 24. 24 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  помия отвсякъде... Направо се чудя, как живеят повечето българи сред тази воня....

  Бил в РБлок, ама после се целувал с Доган, пък с Дудука, пък после правил бизнес с гамизов...

  Трябва да има повръщало на всеки 10 метра в София явно..

 25. 25 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 666 Весело

  До коментар [#19] от "The Shadow":

  Хаха..все едно че копира едно изказване в уни-то някога на доцента на изпит по политикономия в унито.. Ще ми пишеш тройка, ама не съм прав и от тебе да мине.. Мноого демократично

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 26. 26 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Реформаторски Блок.... виси им на шията една мегленка, партийната другарка, висят им още няколко боклука.. и се чудят защо не могат да се отлепят от онези 2-3% на дъното...

  А вижте Дудука.. напълни 3 балона с гореш въздух, и даде на няколко верни другаре да духат.. Отдолу. И Балоните полетяха в Звездното небе..

 27. 27 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Харлан Александров ми е все по-неубедителен и определено ме разочарова в последно време. Не искам и да си помислям, че и той е бил привлечен по някакъв начин за "каузата" на Бареков.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 28. 28 Профил на nikolay_mihaylov
  nikolay_mihaylov
  Рейтинг: 449 Разстроено

  Вече става все по-невъзможно да се води дебат в публичното ни пространство. Александров не е анонимко, от 20 години е публичен интелектуалец, и заслужава повече от това оплюване като контраргумент. Поляризацията в обществото ни прави все по-невъзможни нюансите в мненията. Колкото по-просто и крайно - толкова по-добре.

 29. 29 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Пространството на Барека беше чалга-кръчмата, с дудука, заврян и периодично ваден от потурите, за да го покаже на участниците в гнусното мутраджийско "шоу", с маймуната (шебека) на рамото, докато разгвезеният ѝ дресьор се чепеше пред камерата на "Сигнално жълто" или който там заснемаше гнусотията, г-н Александров. Това е "политикът" ви, жалкото изпълнение кисне в нета барем от десет години, стига простотии. А като не щете да гледат къщите на "политиците" ви, нека тия "политици" да не надскачат чак толкова нивото на работещ български гражданин. Не за друго, ами почва много да си личи, че работата им не е чиста.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 30. 30 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Най-хубавото на свинската ситуация в страната е, че БСП и метастазите и са принудени да извадят всички карти, които дълго са държали в ръкава. Лъснаха и Стоянов, сега и Хараланчо… до изборите ще ги видим всички хубавци на хорото хванати за червените си пояси.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 31. 31 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3940 Неутрално

  И тук е имало силно гравитационно$$$ привличане!
  Бареков бил агента на промяната ?! Хайде де!

  klimentm
 32. 32 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Чувствителността на Харалан Александров по отношение на бъркането в личното пространство ми се струва твърде лична.
  Иначе - фактът, че лансира преди Гамизов, а сега Бареков, означава само едно - най-вероятно проектът РБ също е плод на инженерна лаборатория, в която той е един от нАучните ръководители. Жалко пак за няколкото десетки хиляди, подлъгани от този нов пламенно съветски проект, а още по жалко за стотиците хиляди участвали и подкрепящи протестите срещу проруското нацистко правителство, които бяха обезсилени от лаборанти и инженери като харалан и костов

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 33. 33 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1360 Разстроено

  Какво ли нв правят парите!? Вече ме естрах да отварям сайтовете - за да не видя падението на поредния продал се на Корпоративната Банда.
  А иначе съм съгласен. че трябва де търси положителното в гадната ситуация :
  [quote#11:"Митридат"]Искрено съм благодарен на Бареков, че оглави ББЦ. Така както магнитът привлича стружките, така ББЦ привлича отпадъците в нашия политически и обществен живот и помага да станат лесно разпознаваеми. [/quote]

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 34. 34 Профил на Iv Varbanova
  Iv Varbanova
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#4] от "The Shadow":

  хората се променят или пък не, в крайна сметка кой не си гони интересите? Даже да се опитват да са безпристрастни като хора и те залитат в някоя посока, показват лично отношение, за мен Харалан Александров не следва да е нито при РБ, нито в някоя друга партия. Но какво разбирам аз...

 35. 35 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Весело

  "Яне, Волен, Атанас ... Сульо, Пульо, Спас ... (дано не пропускам някого). " Много добре казано.

  chavo64
 36. 36 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Политическото тяло в РБ е като рак в четвърти стадий-червени метастази навсякъде,барабар с ''демократичния''президент пс.Всеки,който гласува за Бюреков без платената му клика е кръгъл идиот и прецаква собствените си житейски стратегии,ако има такива де...

 37. 37 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#7] от "Daniel Defoe - БСП капут, Хитлер гиби":


  [quote#7:"Daniel Defoe - БСП капут, Хитлер гиби"]Ако реф. блок не изрита Харалан това ще е много лош сигнал за мен и много други хора за чистоплътността на реформаторите. [/quote]И да го изрита какво?!А Пръмова,а Даниел Вълчев,а Касим Дал?!

 38. 38 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Интелектуалният брокер" ни обяснява защо олигархията зад сцената трябва да командва парада на сцената

  Братчеди, ако се абстрахираме от конкретната личност на Бареков, която буди смесица от ирония, неприязън и отвращение, Харалан Александров е казал нещо, което по цял свят е признато отдавна, но тук, в България, кой знае защо, буди някакви трепетни "Радини вълнения". Олигархията е тази, която управлява света. Не вярвам да има, толкова зашемлатен тъпунгер, който да си вярва, че властта е в ръцете на народите. От друга страна, олигархията наистина "заслужава" да управлява, защото тя е доказано успяла, за разлика от масата. А логиката изисква, най-опитният и най способният, да е начело. От това печелят всички. Но както във всички брилянтно логични конструкции, винаги засмърдява някое "менте", което разваля всичко. Проблемът не е в олигархията, а в това, какви типове са се докопали до нейната власт. И Цецо Василев, и Пеевски, с което искам да кажа "всички" в България, са "менте олигарси" и смърдят отдалеч на нечистоплътност. Но това не се коментира нито от Минчев, нито от Александров, а точно тук е заровено кучето.

  /не се чете/
 39. 39 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#28] от "nikolay_mihaylov":

  Точно защото е "публичен интелектуалец" не бива да се опитва да прави всички ни на глупаци с подобни изказвания. Ако искам да слушам как някой нарича черното бяло, ще си пусна изказване на Путин или Лавров.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 40. 40 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Не виждам нищо "хвалебствено" в думите на Александров.
  Както през януари той верно предрече , че Бареков че набере скорост, така и сега е прав, че няма нищо осъдително в това Бареков да живеее в скъпа къща.
  Хората в България, включително онези, които се имат за "мозъчни тръстове", трябва да могат да различават важното от повърхностното: а важното са евевнтуалните обвързаности на Бареков с хора като Пеевски и Василев, неговият безпринципен слугинаж към предишното правителство, който се обърна изведнъж в "люта омраза".

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 41. 41 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#38] от "Тони Шнайдера":

  Българските олигарси са изкуствено създадени. Всички бивши активисти получиха тази възможност. Някои не "оправдаха доверието". Другите сега управляват България.
  Каква демокрация, какви пет лева?
  Това е за наивници на средна възраст. И за всякаква възраст...

 42. 42 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Наистина странно изказване на Харалан Александров. Досега имах добро мнение за него, да видим дали не е решил да се преориентира "там където са парите". Както Явор Дачков обясни навремето стремителният си лупинг от ДСБ към Алексей Петров: "Имам семейство трябва да го храня".

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 43. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  [quote#40:"Kephy"]няма нищо осъдително в това Бареков да живеее в скъпа къща. [/quote]
  Проблемът не е в къщата а как, кога и за какво са получени парите за нея. Може с голяма увереност да се предположи, че тя е с парите които се плащат на Дудука да манипулира хората. И няма начин Харалан Арександров да не разбира това. Следователно той одобрява манипулаторите и се присъединява към тях.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Ритуално се венчал за унижените? Това го прави отец Иван и момичетата от Анимус. Нищо ритуамлно няма, просто помагаш, с каквото можеш,това е. Поредният шарлатанин.

  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Александров, който е в Гражданския борд на Реформаторския блок, казва, че лидерът на движението Николай Бареков е агент на промяната, не вижда нищо притеснително бившият тв водещ да живее в скъпа къща под наем"
  --------------------
  КОЙ май е купил и РБ.

 46. 46 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2719 Неутрално

  Ко? Брокерът на Мутрата се присмял на брокера на Дудука. Priceless!

 47. 47 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Бареков ни трябва, за да държи сините измамници от Деформаторския блок далеч от политиката и едновременно с това да държи и ГЕРБ далеч от политиката. Всяко общество си заслужава управлението и партиите. GlobalLeader няколко години предлагаше да направи партия, но нито един човек не го подкрепи. Пари също не му даде никой. Така че това общество си е заслужило тези партии.

 48. 48 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5099 Неутрално

  "Разликата в случая е, че той атакува политиците – хората, които би трябвало да дават отговори, а в случая атакуваният е Бареков, който тепърва става политик.
  ----------------------------------------------------------
  Другарю Харалане,
  Дойдохме си на думата,значи.
  ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА.
  Наели са те,както би казал Кутев,СЪВСЕМ БЕЗВЪЗМЕЗДНО,да ни убеждаваш в това,че ДА СЕ РАЗОБЛИЧАВА ПОЛИТИЧЕСКАТА ИЗМАМА И БЕЗСРАМИЕТО е нещо нередно.
  Атакували го били Бареков.
  Ами ще го атакуват,разбира се.
  Не може ДА ВОДИШ ЖИВОТ В РАЗГУЛ И РАЗКОШ и да се представяш за ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БЕДНИТЕ И УНИЗЕНИТЕ.
  Навлизали били в личното пространство на БИВШЕТО КОНФЕРАНСИЕ В КЕБАПЧИЙНИЦА,забогатяло от ОБСЛУЖВАНЕ НА ЗАДКУЛИСИЕТО.
  И с това го били РАЗОБЛИЧИЛИ.
  Ами да.
  Ако водеше СКРОМЕН И СМИСЛЕН ЖИВОТ като

  ОТЕЦ ИВАН ОТ НОВИ ХАН
  Или БАЙ ДОБРИ - ДАРИТЕЛЯТ НА ХРАМА "Ал.Невски"

  Ако водеше живот като горните двама,Бареков щеше да има моралното право да говори ГНУСОТИИТЕ С КОИТО НИ ЗАЛИВА.
  Сега му лъсна портрета на НЕЧИСТОПЛЪТЕН ИГРАЧ на политическата сцена.
  Нарочно не пиша "политик",защото БИВШЕТО КОНФЕРАНСИЕ ОТ КЕБАПЧИЙНИЦА НИТО Е ПОЛИТИК,НИТО ЖУРНАЛИСТ,пази Боже.
  Ще е много жалко,АКО ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК НЕ АРТИКУЛИРАТ ЯСНА И НЕДВУСМИСЛЕНА ПОЗИЦИЯ по отношение на изцепките на Другаря Харалан.
  И ДА СЕ ДИСТАНЦИРАТ ОТ ТАКИВА като него,колкото се може по-скоро и недвусмислено !!

 49. 49 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#38:"Тони Шнайдера"]Проблемът не е в олигархията, а в това, какви типове са се докопали до нейната власт. [/quote]
  Видно от минусите - на някои истината не им харесва...

 50. 50 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#6] от "ergen4ev":

  Ето това вече е сериозен проблем! За да е "явление" на българската политическа сцена, очевидно - твърде малко си задават подобен въпрос. А още по-малко се опитват да стигнат и до отговор...

 51. 51 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  До коментар [#48] от "Hawaii":

  1000+++++++

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 52. 52 Профил на petko.goranov
  petko.goranov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Политическото брокерство оттогава насам разцъфна с пълна сила, а преди "новия политик" имаше поредица от други "нови лица в политиката" - Яне, Волен, Атанас ... Сульо, Пульо, Спас ... (дано не пропускам някого).
  Пропуснахте Бойко, г-н Минчев, който е 100 % плод на същото политическо инжинерство и когото Вие обслужвахте, след като преди това бяхте експерт на СДС.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 53. 53 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Новият политик " е страхотен британски сериал в който главния герой много прилича на гореизброените политици и оснено на Бареков.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Too much цензура Баце.
 54. 54 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#23] от "Dorian Gray":

  тук става въпрос - отново - за превръщането на политиката и демокрацията у нас в симулация, в купена игра, в подмяна. тук става въпрос - отново - за обществени личности, които легитимират този процес, което е дори още по-ужасно. това е толкова продажно и евтино и безвкусно неетично. за мен г-н александров вече загуби всякакъв авторитет, и е хубаво, че някой е реагирал публично.
  тук не става въпрос за дясната публика, била тя "фанатизирана" или не, нито за РБ.

 55. 55 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Окончателно и откровено падение на Харалан Александров, не че съм имала високо мнение за него. И той е от хранениците на т.н. задкулисие.
  Относно интелектуалността на "интелектуалния брокер", мога само да се изсмея високо и отчетливо. По-интелектуално нищожество измежду брокерите не съм виждала.

 56. 56 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#28] от "nikolay_mihaylov":

  по принцип съм за нюанса, цивилизования разговор и т.н. бареков не е обаче нещо, което позволява нюанс. някои неща просто са очевидно единствено кофти. сори.

 57. 57 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1215 Весело

  " Да се показва къде живее човек и как живее, е ужасно нахлуване в личното пространство."
  Така и не намерих нищо "възмутително" в това изречение, както и в целия цитиран текст на Александров ... още повече, че той употребява думата "човек" а не "капут", което бих приел за конкретна защита на лицето Бареков! Харалан е един от малкото умни хора у нас, но какъвто и да си, щом коментираш "боклуци", вероятността да се "изцапаш" е голяма, което и се е случило явно ))

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 58. 58 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3168 Неутрално

  В огромното си мнозинство интелектуалците така да ги наречем,НЕ могат да работят нещо друго освен в тази област,в която Бог им е дал някакъв талант-било то в науката или в изкуството. Ето защо във времена на ужасна икономическа криза,като днешната в България,те могат много лесно да бъдат купени от властта! От такива гнусни политически търгаши като Бареков!

 59. 59 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 488 Гневно

  От подценяването на простаците винаги са произлизали трагедии за обществото. Но искам да допълня трудовата биография на Бареков с факта,че като чалговодещ в Бирхалето на Пловдив, достига особени висоти в простащината,а това,още тогава показва,че за пари е готов на всичко. Пояснявам : http://www.vbox7.com/play:82869042 http://www.vbox7.com/play:6ff9a1fa

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 60. 60 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно


  Въпросното Хари

  тества симпатизантите

  на Рециклираният Блок

  за бъдеща коалиция с Бареков.

  Дръгал'фският Гуру също го загатна.

  - Нещо неасно ..... ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 61. 61 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  [quote#23:"Dorian Gray"]реформаторите се пръскат от яд, че Бареков им отмъква недоволните от ГЕРБ. [/quote]

  Не позна. РБ няма такъв прост електорат.....Бюрека дърпа от лумпениадата на Герб и Атака....

 62. 62 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Дали обслужва интереси или не, Бареков вече "изкривява" политическото простраство, т.е. вече е значителен фактор. Това трябва да се вземе пред вид иначе ще бъде сериозна грешка в политиките на утвърдените партии.

 63. 63 Профил на sapundzieva
  sapundzieva
  Рейтинг: 381 Неутрално

  За да се отделя толкова внимание на Бареков и на казаното по негов адрес, явно той наистина е влязъл в политиката като някакъв сериозен фактор и носи различността. По-скоро бих подкрепила изказването на Харалан Александров, че новият политик е фактор на промяната - за добро или зло, тепърва ще видим.

 64. 64 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1420 Любопитно

  Не мога да разбера защо преподавателят по научен комунизъм пищи толкова. Самият Минчев е "интелектуален брокер" от десетилетия. Наукообразното подсигуряване на политическото задкулисие се е превърнало в занаят за "политолога", а конкуренцията на Александров едва ли може да се счита за толкова заплашителна.

  Ecrasez l’infâme
 65. 65 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#60] от "barcelonski":
  До коментар [#47] от "anonymousx":
  До коментар [#37] от "yanne":
  До коментар [#32] от "hhhuuunnnn":
  До коментар [#36] от "hmc12310991":
  До коментар [#26] от "bestbuy":
  [quote#40:"Kephy"]няма нищо осъдително в това Бареков да живеее в скъпа къща[/quote]

  Модата на Боянските сараи беше въведена от Сопола. Сега се оказа, че такива имат Бюрека и Боко. Герб щели да посрещат гости в Боковите Боянски сараи!?.....ха-ха-ха....Световната практика е гостите да се настаняват в скъпи хотели. Преставете си, идва Барозу в София като представител на Народната партия и Герб го водят да спи чак на Бояна!? Невероятно.....Май е прав оня блогер, който писа, че в Боянските сараи на Боко се канели млади репортерки на вечеря със закуска? Така де - хем вземат интервю, хем си прекарват приятно. Или да не се стресира вожда, след като му отнеха премиерската резиденция в Бояна?....Да живеят парите на данъкоплатците, да живеят партийните субсидии, Герб са награбили до сега към 100 милиона.....Матриала да духа супата!........

 66. 66 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  [quote#52:"petko.goranov"]Пропуснахте Бойко, г-н Минчев, който е 100 % плод на същото политическо инжинерство и когото Вие обслужвахте, след като преди това бяхте експерт на СДС[/quote]

  +++ Право куме, та в очи!.........

 67. 67 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Бареков не е "брокер" на промяната, от която се нуждаем, а още повече и интелектуален...
  Барековщината е произволен продукт на контракции в очевидно яловия Модел на политическо общуване, който "практикуваме"...
  Андрешко за Промяна, че и никак с такива...
  Иначе,
  Хараланчо е хантрополог и няма като как да сбърка, демагогията на публичната си позиция...

 68. 68 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Бареков е носител на статуквото, на корпоративни интереси, задкулисие, неяснота, пошлост и лош вкус. Всичко това гарнирано с популизъм, елементарност и наглост

 69. 69 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Медиен брокер= политическа прости..... упс,жрица на лüбовта...

 70. 70 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  [quote#68:"daam"]
  Бареков е носител на статуквото[/quote]
  Бюреков не е бил във властта, за да се твърди отговорно, че е за статуквото! Всички знаем, кои поддържаха статуквото по времето на своето управление - двойната коалиция, тройната коалициа, Герб и сегашната власт.

 71. 71 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Какво ли не правят парите ??? Барека как само привличаше кадри в ТВ7 от бтв и Нова телевизия, с чар , обаяние или висок професионализъм ??? Нищо подобно, с паричките на ДПС, Пеевски и Борат(КТБ) !!! Гнусна работа !!! Сега по същия начин пазарува политици - още по-гнусна работа !!! Но много ще се изкефя, ако тези нецензурирани утайки не влязат в парламента !!! Само Реформаторите и ГЕРБ(с всички забележки към тях), могат да направят нещо за този народ и държава !!! Но чугуните отрязоха техния електорат от Европа и САЩ, тъй като не въведоха елестронно гласуване, а улесняват всячески всеки неграмотник у нас да си даде гласа за БСП и ДПС, за да продължи грабежа !!!

 72. 72 Профил на Ботьо
  Ботьо
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Политическото брокерство оттогава насам разцъфна с пълна сила, а преди "новия политик" имаше поредица от други "нови лица в политиката" - Яне, Волен, Атанас ... Сульо, Пульо, Спас ... (дано не пропускам някого)."
  Пропуснал си и то съвсем умишлено.Най-видния "нов политик" си пропуснал, с което показваш, че и ти работиш за един отбор задкулисно /да употребя и аз любимата ви мантра/.

 73. 73 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Дали Бареков носи нещо или не е трудно да се каже в момента. Засега всичко, което е казал е някаква заявка, че ще направи нещо. Факт е обаче, че и тези които се сменяха във властта през последните 25 години, не направиха живота на обикновенните хора по-добър и по-спокоен.

 74. 74 Профил на anitamihaylova
  anitamihaylova
  Рейтинг: 381 Неутрално

  То в голяма драма се превърна всичко. Не виждам особена новина от това в каква къща живее Бареков. Харалан Александров не казва нещо кой знае какво, че веднага да се смята за подкупен.

 75. 75 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар №70:"dobrich" "Бюреков не е бил във властта, за да се твърди отговорно, че е за статуквото!"
  Колега ти на глупак ли се правиш или си такъв по рождение ??? Я кажи кой го финансира Бюрека и да си поговорим тогава кой за какво се бори !!! Не е важно кой какво говори и обещава, а какво прави и кой му е господаря !!!! Той и Сидеров какви речи държеше в началото на този век като народен закрилник, а после в какъв изрод се превърна, след като с комунисти и фесове се прегърна !!! И Бюрека е от същата мая забъркан- лесно обръща палачинката !!!!

 76. 76 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Неутрално  До коментар [#61] от "dobrich":


  [quote#61:"dobrich"]Не позна. РБ няма такъв прост електорат.....Бюрека дърпа от лумпениадата на Герб и Атака.... [/quote]А електоратът на Пръмова какъв е?!Бареков дърпа от електората на Пръмова.Иначе още една червена лимонка в РБ гръмна-ти пак за ГЕРБ си пишеш.Че какво общо има ГЕРБ с цялата работа тука?!

 77. 77 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#6] от "ergen4ev":
  [quote#6:"ergen4ev"]не разбирам как тази помия бареков привлича гласове..?
  що за малоумник трябва да си за симпатизираш........ [/quote]

  Какво има да разбираш?
  За всека помия си има помияри!
  А и по-нататък си се опитал да си отговориш.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 78. 78 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  [quote#76:"yanne"]какво общо има ГЕРБ с цялата работа тука[/quote]

  Общото е, че Сопола, Бюрека и Боко имат Боянски сараи. Нещо неясно?

 79. 79 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Весело

  До коментар [#65] от "dobrich":Ти сега кажи за катарзиса на дългогодишния заместник на Доган,за катарзиса на лично посочения за шеф на младежкото ДПС-Корман Исмаилов,за катарзиса на МИглена Пръмова и Даниел Вълчев или Милен Керемидчиев..А можеш и да похвалиш реформатора Йовчев,дето вдига заплатите в МВР с 10%-дава,давай!

 80. 80 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1114 Весело

  До коментар [#70] от "dobrich":


  [quote#70:"dobrich"]Бюреков не е бил във властта, за да се твърди отговорно, че е за статуквото! [/quote]Хехе-костовистБарековсит..За твое сведение Бареков още се вози в служените коли на ТВ7.

 81. 81 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Гневно

  [quote#80:"yanne"]За твое сведение [/quote]

  За твое сведение, Боко и Цоко се возят в бронирани джипове е са охранявани от една камарила горили. И това всичко купено с нашите пари.....От кого се страхуват? Организираната престъпност не посягала на полицаи, защото им било ясно, че това им е работата. Но била безпощадна към бившите си колеги....

 82. 82 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  До коментар [#79] от "yanne":

  Типичния ти номер, да сменяш темата.......Питанането сега е за Бюрековите сараи, респективно Боковите и Догановите.

 83. 83 Профил на datekata
  datekata
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тоя пък папагал от къде се взе, има един човек в политиката който се застъпва за народа и работи в негова ползва и тоя пак другите хвали и плюе наред . Смешник

 84. 84 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#61] от "dobrich":

  Е аз ти разправям, че дърпа недоволни от ГЕРБ, а ти ми викаш
  не позна, той дърпа недоволни от ГЕРБ.

  Лумпени и прости засега. Но скоро ще започне да гълта всякакви, защото РБ все пак си го тегли към ГЕРБ, но не искат да си признаят. Дори има среди в РБ които открито критикуват Костов за анти-ГЕРБ позицията.

  Е това ще им изяде главата.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 85. 85 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#54] от "owen":

  Засега Бареков не е симулирал нищо. Говори се това онова, но той няма защо да симулира, след като няма политическо представителство.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 86. 86 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#84] от "Dorian Gray":

  Пасивната позиция на РБ към Герб доведе до падането на рейтинга им....

 87. 87 Профил на Ivailo Asparouhov
  Ivailo Asparouhov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Дневник", да бяхте казали направо, че статията цели да захапе умрялото куче, отввлен приятел на Иво и Росен - Гамизов.
  Иначе за Бареков - или нищо или нищо.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 88. 88 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Не ми е присъщо ровенето в личния живот на хората, но се питам, случайност ли е или не факта, че този Х. Ал. се ожени за вдовицата на един от многото показно разстреляни ''герои'' на българския преход. До колкото познавам '' нещата от живота'', в тези среди и техните структори случайности не се допускат.

 89. 89 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Борбата между олигархичните кръгове все още ли е неясна за изключително добре осведоменият форумец на Икономедия?
  И тази борба става с много инструменти. Един от тях е манипулирането на електората чрез медиините изяви на популярни специалисти.
  Ако можете да отсеете рационалното - добре. Ако не - специалистът си е свършил добре работата.
  Колкото и да се тръшкаме, от тук нататък олигархията ще управлява чрез свои поставени лица. Както, междувпрочем, е в цял свят.

 90. 90 Профил на ivan_mitev5577
  ivan_mitev5577
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Поредната поръчкова статия на Дневник ! Тези Реформатори миришат на обвързаност с определени олигархични структури, ама това не е нещо ново . Може да ме изтриете , заповядайте ! : )

 91. 91 Профил на anka_yanka
  anka_yanka
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Ако Барека е медиен и политически брокер на корпоративни интереси, интересно какви са всички останали полтици, особено сегашните участници в Реформаторския блок?? Ярък пример - Меглена Кунева-Пръмова? И къде е разликата с другите политически участници, като цяло, на сцената на грозния политически живот у нас? Къде е?

 92. 92 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  [quote#84:"Dorian Gray"] РБ си го тегли към ГЕРБ... има среди в РБ които открито критикуват Костов за анти-ГЕРБ позицията. [/quote]

  Цъ, в РБ са наясно кои са мюлюцюнерти от Герб......Костов е критикуван от 22-мата септемврийци, които се залепиха за Герб като гербова марка.

 93. 93 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 920 Неутрално

  [quote#70:"dobrich"]Бюреков не е бил във властта, за да се твърди отговорно, че е за статуквото! [/quote] Ти сериозно ли говориш??? Какво - според теб той е носител на промени, що ли? Ми направо да го вземат в РБ, като е толкова прекрасен, тъкмо ще осигури директен излаз на много медии и на четири морета, с целия ресурс на СиЕнЕн биля. Чудя се как Х.Александров още не го е предложил!

  Доброто е заразно
 94. 94 Профил на Чавдар Михов
  Чавдар Михов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "В актуалния списък на страницата на РБ името на Александров липсва."
  Това изречение обяснява всичко. Господин Александров вече се разписва на друга ведомост. Поредната придобивка на ББЦ. Не знам защо някои хора си мислят, че пазарувайки на кило несполучили активисти от други партии, тв водещи, депутати, социолози, социални антрополози и всякакви други отпадъчни продукти, ще си повишат рейтинга. Разочарованието ще бъде голямо. А за профуканите пари не ми се мисли.
  www.chavdarmihov.com

  Чавдар Михов
 95. 95 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Силно и неприятно изненадана съм

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 96. 96 Профил на Gianpiero
  Gianpiero
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Реформаторите явно не могат да си избират много добре кадрите и партиите, които да участват в блока. Първо бяха Зелените, които никой не знаеше какво правят там, а сега и Александров, който не знае на кой Господ да се кланя. Не знам кой се занимава в блока с тези подбирането на кадрите, ама е под всякаква критика. Ако и регионалните структури се правят по същия начин, блока е обречен на гибел!

 97. 97 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Весело

  Изказванията на О.Минчев са по-изказвания от изказванията на други изказващи се.

 98. 98 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 447 Весело

  Аз друг "социален антрополог" не познавам. Не, че древногръцкият ми е матерен, но двете думи са доста сходни, понеже в центъра им все стои човека. Така че тази "професия" е малко...

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 99. 99 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Колко проникновено вглеждане в противоречивата природа на г-н Хърбел от страна на г-н Щърбел. Всичко тече...замърсено.

 100. 100 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#94] от "Чавдар Михов":

  Чавдаре, човека си прави рекламата на каквото трябва. Платена при това. Ти обаче си правиш безплатна и това не те притеснява...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK