Първанов: Дори не им стигна мъжеството да ме изключат

Първанов: Дори не им стигна мъжеството да ме изключат

© ДневникВ политиката има малко играчи, много пионки... Дори не им стига мъжеството да прекратят членството – само констатират самоизключване".


Така предишния президент Георги Първанов коментира решението на Националния съвет на БСП вчера. Тогава с гласовете на 85 от членовете на Националния съвет пленума потвърди констатацията на Изпълнителното бюро от партията - че Първанов и още девет съмишленици са се самоизключили от партията. Това проличало заради "системно нарушаване на уставните норми, изразяващо се в активна дейност в подкрепа на друга листа, нарушаване на единството и единодействието на партията и неизпълнение на колективно взетите решения".


"Впрочем Националният съвет вече от години само констатира- констатира загуба, която била морална победа, констатира кадрови грешки...", коментира още Първанов. Напомни, че според устава на левицата пленума няма правомощия по отношение на партийното членство на хора в БСП, а само може да предложи на партийната организация да вземе решение за изключване. "Както преди 10 ноември ЦК на БСП предлага на местната партийна структура да преразгледа членството на хората от Русенския комитет", видя паралел Първанов, който е и бивш лидер на БСП.
Той атакува Станишев за капсулиране на партията: "Днес решенията се взимат от един тесен кръг около председателя". Попитан кого има предвид, попита реторично - "кой олицетворява голяма медийна групировка".


На повторния въпрос кого точно има предвид, отговори: "Решенията се взимат в кръга около Делян Пеевски и кръга около Сергей Станишев. И това са решения, свързани с откази от политики - решения, които ние сме взимали и те сега не се изпълняват, защото този кръг има други интереси".


Не съм усетил такава подкрепа. Така предишният президент Георги Първанов отговори на въпроса стои ли зад него и сдружението АБВ подкрепата на Русия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK