Съдебният съвет безпрецедентно уволни Камен Ситнилски (обновена)

Съдебният съвет безпрецедентно уволни Камен Ситнилски (обновена)

© Надежда Чипева, КапиталСлед двучасово обсъждане и гласуване на два пъти Висшият съдебен съвет (ВСС) безпрецедентно и скандално уволни своя колега и бивш заместник-главен прокурор Камен Ситнилски.


За освобождаването на Ситнилски гласуваха 16 от членовете на съвета, при изискване в Закона за съдебната власт (ЗСВ )за повече от 2/3 от състава на кадровия орган, за да бъде отстранен член на ВСС. В гласуването участваха 24 души. Две трети от тях са 16, но изискването на закона е за повече от този брой, което означава, че Ситнилски можеше да бъде уволнен  със 17 гласа.


Съдебният съвет обаче очевидно е възприел, че му е необходимо обикновено мнозинство - повече от 13 души., което и изискването на ЗСВ за освобождаване на магистрат. Но не на член на ВСС, какъвто е случаят Ситнилски.
Против уволнението на Ситнилски са гласували петима от членовете на съвета, а трима са се въздържали.


Остана неясно защо е гласувано два пъти.


По принцип обсъждането на дисциплинарните производства се разглежда при изключени монитори в пресзалата, но включено остава таблото, което показва гласуването. Именно на таблото всички журналисти видяхме, че беше гласувано два пъти - и двата пъти еднакво, 16 гласа "за".


Представляващият ВСС Соня Найденова се появи пред журналистите, за да информира за решението, но не обясни защо е  гласувано на два пъти. По думите й това са факти от дисциплинарното производство и доколкото я разбрахме, те не се оповестяват. Опитите на медиите да възразят, че таблото, което показа двукратното гласуване, е видно в пресзалата и да я помолят отново за обяснение, останаха безуспешни.


Според изявлението  на Найденова Ситнилски е освободен по общия за всички магистрати ред - чл. 320, ал. 4 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), който гласи: "Решението на Висшия съдебен съвет се приема с мнозинство повече от половината от членовете му и се мотивира. За мотиви на решението на ВСС се смятат  мотивите на решението на дисциплинарния състав, както и изказаните съображения от членовете на Висшия съдебен съвет."


Но в  чл. 27, ал. 6 от същия ЗСВ се казва: "Решението на Висшия съдебен съвет


за предсрочно освобождаване на негов член се постановява в едномесечен срок от постъпване на искането по ал. 4 или 5 и се приема с мнозинство повече от две трети от членовете му."


Според предложението на дисциплинарния състав Ситнилски е уронил престижа на съдебната власт, а доказателствата са записани със СРС телефонни разговори на прокурори с участието на Ситнилски, от които се разбирало, че се уговаря подкрепа за неговото избиране в новия ВСС през 2012 г., както и  разпит на свидетели прокурори.


Ситнилски, който си тръгна малко след гласуването, заяви пред журналистите:


"Решението на ВСС за предсрочно освобождаване на негов член се приема с мнозинство повече от 2/3 от членовете му – 16.6 души. Това е член 27 ал.6 от ЗСВ. Няма как да не ги закръглим на 17 души. Казах, че ще се обърна към съдебните инстанции, където има повече право. Ще обжалвам пред Върховния административен съд  - инстанцията, от която очаквам право", каза още Ситнилски.


Той добави, че е "спокоен и весел и че всичко е наред." А на въпроса за отводите каза: "Дори не ми казаха защо не си правят отводите, които поисках. Но аз вярвам на доказателствата. Посъветвах ги и те да вярват в доказателствата. Очаквах да действат така, но...", заяви още Ситнилски.

Сагата "Ситнилски" започна през юни м.г. когато в електронен сайт изтекоха подслушаните със законни СРС телефонни разговори и въз основа на тях беше образувано диспилинарното производство срещу него, въпреки еднозначната забрана на Закона за СРС и Наказателния кодекс СРС да се използват извън наказателния процес и извън целите на националната сигурност. През септември 2013 г. той беше отсранен временно от ВСС - за 6 месеца, с мотив да не влияе на разследването.

Изненадващо вчера - ден преди да се реши съдбата на Ситнилски,


ВСС заведе срещу него второ дисциплинарно дело,


пак  със съмнителни основания: интервю на зам.-главния прокурор Ася Петрова от декември 2013 г., в което тя твърди, че той й упражнявал груб натиск по делото "Килърите" . Не е ясно защо едва днес се образува второто дело - 4 месеца след интервюто на Петрова, остава и въпросът защо едва през декември 2013 прокурор Петрова съобщава за натиска на Ситнилски, след като събитията, които тя визира, са се случили през 2010 г.

Предложителите на новата дисциплинарка са същите петима членове на ВСС, плюс нови двама, които през миналата година предложиха и първото дело срещу Ситнилски, по което днес той беше уволнен - шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров, Галя Георгиева, Каролина Неделчева, Даниела Костова, Димитър Узанов. Плюс  двама за новата дисциплинарка - Светла Петкова и Милка Итова.


В понеделник по обед Ситнилски внесе във ВСС искане за отвод на десет членове на съвета, сред които петимата предложители и двамата членове на дисциплинарния състав Маргарита Лазарова и Васил Петров (Галя Георгиева фигурира и сред предложителите, и в дисциплинарния състав, на който е и председател, и докладчик по делото), както и на трима други членове на ВСС, които са били разпитвани като свидетели. Мотивите на Ситнилски да поиска отводите им бяха, че седмината сабили  предварително убедени във вината му, щом го предлагат за санкция и уволнение, и следователно - гласовете им са несъвместими с изискваната от закона безпристрастност при окончателното решение на кадровия орган.


Логично е да се предположи, че за уволнението са гласували предложителите и дисциплинарния състав - 7 гласа, останалите  9 гласа се формират обичайно от мълчаливите и винаги гласуващи в "правилната линия". Чието поведение  читател от форума на Дневник наскоро нарече "мълчанието на агнетата, без което никой произвол не би бил  възможен"
.
Запитан от "Дневник" докъде стигна неговият сигнал до прокуратурата за хулиганство на лица от агитката, която през лятото викаше "Ситнилски мафия" пред ВСС, псуваше жените членове на съвета докато влизаха в сградата и разлепваше некролози с името му, Ситнилски каза: "Градската прокуратура още не е отговорила на жалбата ми срещу отказа на Районната да образува производство за хулиганство. Явно някои прокурори смятат, че  не е хулиганство да се лепят некролози за жив човек."


Светкавична декларация

Преди да изключат мониторите (дисциплинарните производства са закрити) членовете на ВСС приеха декларация срещу публикация в столичния седмичник "Уикенд" от днес със заглавие на първа страница "Любовница на Камен Ситнилски купува членове на ВСС". В материала пише, че Елка Атанасова (избрана също като Ситнилски от прокурорската квота) предлага между 100 и 300 хил. лв. на членове на съвета, за да не гласуват за уволнението на Ситнилски.


Атанасова отрече информацията и заяви, че съветът трябва да вземе отношение. В нейна подкрепа главният прокурор предложи текст на декларация, която беше приета единодушно :


"Правят се и внушения, свързани не само със служебната й кариера, но и с личния й живот. ВСС изразява категоричното становище, че подобен подход е недопустим. Той представлява опит за въздействие както върху отделния член на кадровия орган госпожа атанасова, така и на целия състав на съвета. Публикуваното в статиите не отговаря на истината и самите публикации целят засягане на личното достойнство на Атанасова. Лично решение на засегнатия колега е дали и как да търси отговорност от авторите на подобни клевети, но задължение на съвета обаче е да осъди остро всички опити за въздействие и засягане на достойнството й."


Досега ВСС не е реагирал толкова бързо в защита на свой колега или магистрат. Последният път - след като бившият член на БСП Румен Петков нападна съдия от Софийския районен съд, и въпреки призива на най-голямата магистратска организация Съюза на съдиите, членовете на съвета не предприеха никакви действия.


Според магистрати остават подозрения, че публикацията срещу Елка Атанасова е поръчана от заинтересовани от уволнението на Ситнилски с цел да бъде омърсено името й, а с бързото приемане на декларацията впоследствие да бъдат заличени следите към истинските поръчители.

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 506 Неутрално

  ясно е че ВАС ще отмени уволнението то е смешно от правна гледна точка.

  смешници !

 2. 2 Профил на radan_lostov
  radan_lostov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Мустака дърпа конците на уж независимия ВСС и Цацаратурата.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 3. 3 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  Следният разговор се е случил: "Колега Синтилски, значи... сега сме в трудни времена, онези от улицата ни мразят, считат ни за продажници и меркантилни изроди, гледат ни на кръв и ни плюят, че сме комунистически отрепки… даже опяват и от Европа. Трябва с нещо да позамием грозната си фасада и… решихме теб да ползваме за сапунче. Нищо лично, ти ще си получиш 50 заплати накуп и процент от заработката ни през следващите 3 години, но се налага да те уволним. Съжалявам, дУругарите, пардон колегите също така мислят. Пък по натам ще ти намерим нещо…"

  Мда!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  това не е ли подсъдно ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 502 Неутрално

  тоя дори късно са го уволнили,не разбирам причината да плачем в негова защита

 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2484 Любопитно

  Съдебната власт явно си е станала самостоятелна и доста независима власт щом си прави каквото иска а всички бивши ,настоящи и бъдещи са и клиенти !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Ако правилно разбирам, отново не е спазено изискваното от закона, това решение става атакуемо и се завъртаме в същата спирала. Наистина ли са толкова некадърни висшите прависти???

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7469 Неутрално

  без да имам познания върху материята е видно че не всичко е на ред и законно , че са намесени важни олигархични кръгове , и комунистическото влияние .

 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  "...Съдебният съвет обаче е възприел, че му е необходимо обикновено мнозинство - повече от 13 души...." ?? Вероятно една от причините да сме на това чудно дередже. Всеки си "възприема" каквото му душа сака!

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  С напълно мафиотски похвати и скандиращи барековчета отвън, уволниха един мафиот. Лошото е че останаха като че ли по-наглите и безскрупулни мафиоти. Тия дори не се крият като вършат простотии. Цаца... дребна риба цаца, всичко ти се пише на сметката. На останалите мафиоти също. Мафия, прокуратута, ВСС, олигархия, вече се обърках кое какво е, така са се преплели.

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 395 Весело

  [quote#10:"Daniel Defoe - БСП капут, Хитлер гиби"]Мафия, прокуратута, ВСС, олигархия, вече се обърках кое какво е, така са се преплели.[/quote]
  Простичко е, при изброяването вместо запетая слагаш =, а накрая многоточие.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 12. 12 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2030 Весело

  И така "войната" между Ситнилски и Янева завърши, за сега с победа на "семейната" приятелка на Цв. Цветанов.
  А дали тя ще успее да "помогне" на "семейният" си приятел Цв. Цветанов?
  Напълно "редовни" мафиотски връзки, нали ГЕРБчета?
  И едно линкче, за който е забравил, как се прави "взаимоспомагателна касичка" между семейни приятели!
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/12/1743304_okonchatelno_ianeva_ostava_predsedatel_na_sofiiskiia/

 13. 13 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 952 Любопитно

  Е как да ни пуснат в Шенген с такива смешници?

 14. 14 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2759 Неутрално

  каквото и да направят не им вярваме ,това е срамно за европейска държава ,ама добре ,че няма да ни изтърпят и ще си ни върнат пак в източния блок ,та поне да не твърдим ,че сме европейци

 15. 15 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1402 Весело

  [quote#0:"statiq"]След двучасово обсъждане и гласуване на два пъти Висшият съдебен съвет (ВСС) безпрецедентно и скандално уволни своя колега и бивш заместник-главен прокурор Камен Ситнилски.
  [/quote]
  Карай, той нали сам се "изцепи" от парламентарната трибуна с хашлашки патос - "Не ми пука!"

 16. 16 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1937 Неутрално
 17. 17 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Жалки мошеници!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 18. 18 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#7:"dogwoman"]Наистина ли са толкова некадърни висшите прависти???
  ...на първо четене подкупни,след това некадърни...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 19. 19 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Те тоя от снимката може и мравка да не е убил през живота си, но е виновен за смъртта на много и нищетата на милиони българи!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Тази червена мутра ситнилски е синоним на червените черва ......Жена му , децата му , снахите му - всички са на софрата ..Тези типове трябваше да бъдат в пандизите и аут от Съд. система ..Няма негов роднина , които да НЕ е на високо платена ДЪРЖАВНА работа ..
  Такива ояли се плуже..и са все още факторите в Съд. система ..Типичен червен , магистратски мафиот !!!

  BIG AL
 21. 21 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Безпрецеденто би било ВСС да бъде обективен и справедлив.Днес имаме просто поредния рецидив...

 22. 22 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  С горното , разбира се , не защитавам сегашния ВСС..
  Просто и ЗА ТЕЗИ там - този прекали с грандоманията и наглостта си ..
  Свински черва..Червени ...
  Този доста си пожиявя и при предишните главни прокурори - НИЩО не вършейки ..Привилегии, заплати по няколко хиляди, ВЛАСТ и подкупи, поръчкови действия и т.н..
  За боклука са , измет ...

  BIG AL
 23. 23 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Оставили сме бардака да се самореформира. Разпускане и нова конституция конституираща истински независима от политиците, но зависима от хората съдебна власт.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 24. 24 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Докато беше в прокуратурата Камен Ситнилски имаше огромно влияние и се ползваше с репутацията на сив кардинал в държавното обвинение. ВСС обаче така и не провери неговата работа като заместник-главен прокурор. Преследването му започна, след като той започна да се изявява като опозиционер в съдебния съвет срещу мнозинството, което изглежда се е формирало около новия главен прокурор." http://www.mediapool.bg/vss-uvolni-na-kamen-sitnilski-otvad-raba-na-zakona-news217898.html

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 25. 25 Профил на blue79
  blue79
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Но разбира се!Този Абсурд,разиграван вече много месеци Е демнострация,нагледно за какво става дума в т.н. "съдебна система"...

  Като захвърлим настрана "опорната",в случая,"точка"-"Ама той ситнилски е Много лош човек...".Е и?Това е "оправдание" за Безогледното,Нагло,Фарсово представление.За Гаврата с Правото.За ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА?!Престъпленията извършени от НАЙ-ВИСШИ представители на същата тази система,(уж) призвана да пази и налага Правото.И с Основателни Съмнения за (СЪ)Участие на лицето Сотир Цацаров в качеството му на Главен Прокурор...

  Но това вече не ме изненадва:въпросното лице-Сотир Цацаров-за рекордно кратък срок "успя" да "удари в земята" всички свои предшественици взети заедно!Това лице Е (според фактите) замесено в цяла поредица от Престъпления. Умишлени.Тежки.

 26. 26 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  браво! вече уволняваме по вестникарски съобщения

  е, утре ЕС да ни замразява членството и най-накрая да изпрати експедиционен корпус, който да въдвори ред в тази комунистическа кочина.

  видно е, че българинът е прост като гъз, мързелив като гъз и с амбициите на гъз. иска му се да стане глава, но предпочита да седи и да пръцка.

  РЕФОРМИ !
 27. 27 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Вътрешнозидарска вендета в масонатурата.

  или

  Прасетата са не просто в Космоса, а дори се опитват да се овъргалят във всяка срещната черна дупка...

 28. 28 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Боже -
  не е достигнал само един плювалник.
  Ами изроветего де !

  Чакаме !

 29. 29 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 502 Неутрално

  все още не разбирам какви са тези вопли за спасение по този?

 30. 30 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Малиии, отчайващо е положението в нашата съдебна система. Толкова много забатачено от толкова много време.... чисто новата "рамка на ЕС" да не я споменавам, но тази на Нешънъл джеографик може да ни е подходяща!

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  До коментар [#12] от "batzdravo":
  и прокурор ася помогна

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 874 Весело

  Демокрация кво да говорим, поредния скандал за няма нищо, от некадърност....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 33. 33 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  да се циври срещу уволнението на този, чия опорна точка е? На червените, сините, жълто-сините?

 34. 34 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Синилски сигурно е виновен, но и останалите членове на ВСС са чистички само защото никой не се е сетил да ги запише какво приказват. Толкова кал и мръсотия има в тази съдебна система, че не виждам светлина в тунела. От ЕС вече ни предупреждават , че ще ни дадат пътна карта за излизане от ЕС заради липсата на законност. ВСС и избраните от тях маистрати уверено ни водят към пропастта.

 35. 35 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Далече съм от мисълта, че пичо е бяло ангелче, но ВСС трябва да действа, следвайки не само буквата, но и запетайката на закона. Дори и малко съмнение в изкривяване на закона там е равносилно на предомишлено убийство по особено жесток начин.

  chavo64
 36. 36 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До ПРОСТИЧКИЯ БОЧКО:Абсолютно никой тук не защитава греховния Ситнилски.Просто ВСС е жалък,подъл,поръчков и дори противозаконен даже когато,се задействува срещу други негодници.

 37. 37 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#36] от "aramissss":
  в банкя е този който визираш)

 38. 38 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 514 Разстроено

  До коментар [#29] от "просто бочко":Не са вопли за спасението му, а вопли за ЗАЧИТАНЕ на правото! Щом и ВСС следва шопския принцип "законо е врата у поле", какво да очакваме за правораздаването към/на обикновените граждани!

  Sic transit..
 39. 39 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1410 Любопитно

  Уважаеми съфорумници, А кой пък този Синтилски?
  Единствено от Биг Ал разбирам че типичен представител на съдебната система, ама зщо пък Дневник така се гневи, че едва ли не несправедливо е уволнен? Нещо не ми се връзва.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 40. 40 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Единственото, което разбрах от статията е, че Ситнилски е някакъв съмнителен субект, когото други съмнителни субекти са отстранили неясно защо. ако целта е била читателите да станат съпричастни към съдбата на този, то авторът я е пропуснал с мнооого.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 41. 41 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#3] от "moriarti": абсолютно вярно

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 42. 42 Профил на id
  id
  Рейтинг: 467 Любопитно

  Оказва се, че заместник-главния прокурор е морално компрометирана личност. А това трябва да е най-доброто което имаме, може би?

 43. 43 Профил на adze
  adze
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Няма правила , няма принципи ! Това е истината , а дали Ситнилски го заслужава си е друга работа !

 44. 44 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 996 Неутрално

  1."Остана неясно защо е гласувано два пъти."
  - Ако очакваш от български съдия да научиш истината, то ти си "наивник на средна възраст" и си смешен в очите им!
  2."Светкавична декларация"
  - е-е-е, това не е ново, преживяхме светкавичния закон относно бъдещия директор на ДАНС/ и за наша радост и участие -не влезнал във владенията! си/.

  -Отивам да отворя вратата, да влезне европейската директива за върховенството на ЗАКОНА.
  всички мишки да напускат кораба!

 45. 45 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 996 Неутрално

  [quote#3:"moriarti"]Пък по натам ще ти намерим нещо…" [/quote]
  А бе , до не къде съждението ти приемливо звучи !
  Ама това "по натам" ..... като съд в Страсбург ми звучи!
  И.и.и.и. за съжаление ще плащаме ПАК аз и ти!

 46. 46 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 996 Неутрално

  А относно определението в заглавието "безпрецедентно",................ ми то май месец 2013 до сега, безпрецедентните събития са ежедневие!
  Тъжно, тъжно !!! Да , бе-да!

 47. 47 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2472 Весело

  Мандатът на изборен член на Висшия съдебен съвет се прекратява при дисциплинарно освобождаване от длъжност или лишаване от право да упражнява юридическа професия или дейност.

  И сега ръзбрафте ли, Ситнилски е дисциплинарно уволнен като магистрат и пряко от Конституцията следва, че мандатът му във ВСС се прекратява.

  И що бяха толкоз пот и плюнки?

 48. 48 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#2] от "radan_lostov":

  Ако Мустака дърпаше конците ваш ЦвЦв нямаше да перка по държавите и да сърба кафета с разни държавници...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 49. 49 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Такава е политическата воля. Нищо изненадващо. Щом има политическа воля, пречки за изпълнението няма!

  goblenka
 50. 50 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Чухте ли как говори този човек
  Имах това щастие току-що - по един от сутрешните блокове
  Простащина и истерия - Аз Аз Аз - Бият Паниковски
  Този да се маха веднага
  Законно или незаконно - да се маха
  Това е ужас -подобни изкопаеми и вероятно дългогодишни мошеници да бъдат част от управлението на съдебната система

 51. 51 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 509 Весело

  [quote#40:"Николов"]Единственото, което разбрах от статията е, че Ситнилски е някакъв съмнителен субект, когото други съмнителни субекти са отстранили неясно защо. [/quote]
  +++++++
  Много хубаво казано и изчерпва въпроса

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK